(1) 

Bulgaristan'tan araba ile transit geçiş

duster #1580654 
Bulgaristan transit geçişlerde vize istemiyor(du). 1 Nisan itibariyle onlar da Şengen'e geçtiler. Merakım şudur, ben arabam ile hiç bir yerden vize almadan şimdi Bulgaristan'ı transit geçip Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna'yı arabayla gezebilir miyim net bilgisi olan var mı?
(3) 

Yunanistan vize reddi

duster #1579436 
daha önce 2 kere aldığım yunan vizesinde bugün red yedim. karar gezinizin amacı tam olarak anlaşılamadı diyor ve hesabınızda yeteri nakit yok diyor. yüklü miktarda paranın olduğu hesabımı yolladığım ve tatil amaçlı olduğunu, daha önce de 2 kere gittiğimi belirttiğim halde. neyse...... (burada hard küfürler var)

şimdi sadece meraktan soruyorum, hırs yapsam haftaya tekrar başvurabiliyor muyum? yoksa bekleme süresi kılıklı bir mevzu oluyor mu?
(5) 

kedi mamasına dadanan karıncalar

duster #1562630 
9 senedir aynı evdeyim. hiç karınca ya da böcek şikayetim yoktu. 3 sene önce kedim geldikten sonra da sıkıntı yoktu taa ki 5-6 ay öncesine kadar. mama kabı yerde, yere düşen tanelere dadanıyor karıncalar. hanımefendi de maşallah hem bol bol yere düşürüyor hem de düşürdüklerini asla yemiyor. bu yerdeki tanelerin etrafını sarıyor hemen. bu konudan muzdarip olup da çözenler akıl verebilir mi?
(3) 

İmac fotoşap sorunu

duster #1539238 
Photoshopta çalışırken linkteki gibi ekranimda tuhaf seyler oluyor. Belki duzelir diye monterey'e guncelledim değişmedi. Ps'yi silip tekrar yükledim (lisanslı kullanıyorum) yine değişmedi.

streamable.com
(14) 

konuşurken / yazarken eski kelimeler kullanıyor musunuz?

duster #1516390 
Mamafih, vâkıf, beynelmilel, mütevellit, beyhude, namütenahi, bilakis, haddizâtında, müşkülpesent gibi? Varsa siz hangi kelimeleri kullanıyorsunuz?
(3) 

Bursamızda / Bursa'mizda mı?

duster #1503199 
Dogrusunu imla kuralı açıklaması ile soyler misiniz, bir iddiaya girdim.
(9) 

Sptlit screen ps4 oyunları

duster #1477815 
özellikle sevdicek ile oynanabilecek (Little Big planet değil), ekranı ortadan ikiye bölen (it takas two) tarzı oyun tavsiyelerine ihtiyacım var.
(1) 

Photoshop sorunu

duster #1476254 
Selamlar, mac de dosyayı photoshop'a attığım zaman açmadan önce ekteki gibi önce camera raw diye bir ekranda açıyor. ona iptal dedikten sonra açabiliyorum. attığım formatlar raw olmadığı halde. nasıl iptal edebilirim her seferinde bu ekranın açılmasını?

i.hizliresim.com
(2) 

kapsüllü filtre kahve makinası

duster #1422833 
hacılar ben zamanında tchibo'dan almıştım makinayı, o eski güzel günlerde 100 tanesi 90 tl falandı. şimdi bir bakayım dedim 200 olmuş. makina da toz tutmuş adeta. başka sağda solda bu makinaya uygun kapsül satılan yerler var mı acaba? youtube'da hazır kapsül al, içine kahveyi koy gibi şeyler var ama yeteneksiz insanım o işi beceremem.
(2) 

eski arabadaki hgs sorusu

duster #1387530 
sistemde arama yaptığımda eski 2 arabamda da hgs gözüküyor. otomatik ödeme yoktu, kontör gibi benzinliklerden yüklüyordum. bunları üzerimden düşürmem gerekiyor mu? yeni arabamda da plaka ile aratınca bir hgs çıkıyor, onu eski sahibinin mi sildirmesi gerekli? ya da yine benzinliklerden buna kontör yükleyeyip devam edebilir miyim?
(3) 

elektrik süpürgesi tavsiyesi

duster #1249875 
cebimde 750 tl var, 751 tl!ye süpürge fabrikasını satsalar almam. güzel tavsiyelerinize açığım.
(1) 

PSN suali

duster #990735 
Para verip psn üyeliği aldım. Bu ayın bedava oyunlarını da indirdim afiyetle. Şimdi sorum şu, misal bitane çok boktandı oyunun indirdikten sonra sildim... Üyeliğim devam ederken kütüphanemden 4 ay sonra o oyunu tekrar indirebiliyo muyum psn üyeliğim devam ederken?

ortam: ps4
(2) 

Huysuz ihtiyar mı oldum nedir???

duster #825055 
son 5-6 aydır dinlediğim hiç bir türkçe pop şarkısı hoşuma gitmez oldu. örnek vermek gerekirse:

(bkz: tabi tabi)
(bkz: harika)
(bkz: tanrım)
(bkz: alt dudak)
(bkz: nerdesin aşkım)
(bkz: her aşk bir gün biter)
(bkz: rica)
(bkz: rekor)

aklım dimağım almıyor bunlar ne kadar sikik şarkılar böyle? Ve tv'de radyoda denk geldiği zaman insan n'apar, değiştirir di mi kanalı? ve yaşamına devam eder. yok abi bu sikik şarkılardan birisine denk geldiğimde şarkı bitene kadar küfür ediyorum, resmen muppet show'daki yaşlı iki karakter gibi bikbikbik söyleniyorum. arkadaşlar, bende mi tuhaflık var yoksa gerçekten de çok sikik şarkılar mı bunlar? ve hepsi üstüste mi denk geldi? hayır bakıyorum, alt dudak denen şarkıdan "falaaağğğnn" diyor ki bu ne amk? ya tabi tabi denen rezalet şarkıdaki tüm sözlere ne demeli? kenan doğulu'nun rica şarkısına ne diyorsunuz? ne olduuğğ ne olduuğğ derken hiç mi içinizden ebenin büzüğü oldu ulan bu ne biçim şarkı demiyor musunuz? hayır diceksiniz ki, yarraaam opera mı dinliyorsun, ne bu havalar? görüp görebileceğiniz en pis arabeskçilerden birisiyim, kollarım faça içinde gençliğimden kalma ama dedim ya şu an yazarken bile sinirden elima yağım titriyor, bu kadar rezil şarkılar olmamalı. ama suç bu rezilliklere bandrol veren kültür bakanlığında! serdar'ın son karşısına ne demeli? sözlükte bile hakkında sadece 1 entri var, düşünün sikikliğini. sözlerine bi bakın, şiir gibi okuyun da görün abukluğu.

not: yaş 30'un üstü.
(3) 

Whatssapp kişi listesi kafayı yedi

duster #556456 
Turkcell Maxi plus 5 telefon aldım, whatssapp yükledim ilk iş ancak kafam karıştı. Kişi listesinde aynı isimden 4-5 kişi gözüküyor. Mesaj atan kişi yerine başkasının adı çıkıyor vs vs.. Telefonun rehberinde de 136 isim kayıtlı olduğu halde sadece 93 ünü gösteriyor. 4 saattir delirdim arkadaşlar, var mı bunu çözebilen?
(1) 

Hotmailde alternatif mail değiştirme

duster #207988 
Şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Hotmail hesabıma geçen senelerde verdiğim alternatif mail adresi o zamanki kızarkadaşımın mailiydi. Şimdi değiştirmek istediğimde o adrese bir onay maili yolluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim, fikri olan var mı? O halde alterne maili hacklenen kimse bir daha geri alamaz bu mantıkla msn hesabını?
(3) 

Kolye tasarımı

duster #183861 
sphotos.ak.fbcdn.net

bu kolyeyi nerden alabilirim bileniniz var mı? ya da bu fotoyu atsam, bunu yapabilecek kuyumcular, tasarımlar falan var mı acaba?
(6) 

şarap tüketimi

duster #179465 
son 2 senedir neredeyse her gece 2 şişe adi şarap içiyorum. 1,5 litresi 8tl olanlardan. trigleserit midir nedir 300'e vurmuş max 150 olması gerekirken. geçen gece de bakkal "abi sen daha ölmedin mi?" diyince bi an takk etti zihnimde. sahi gecede 2 şişe şarap içmek sağlığımı nasıl etkiler?
(5) 

format + belge kurtarmak

duster #125265 
PC her açılışta kilitleniyor, güvenli modda bile açılmıyor. MSN virüsü kaptı herhalde. Masaüstümde de çok önemli dosyalar mevcut. O dosyaları nasıl kaybetmeden yeni xp yükler ya da format atabilirim!?
(2) 

Lanet olası DVD writer

duster #62719 
Aynı kasada hem bir tane cd rw hem de philips dvd rw var. Son 2 gündür dvd arıza çıkartmaya başladı ama enteresan. Bilgisayarım a girince sürücüsünü görmüyor ama cihazın kapağını açıp kapatabiliyorum. İçine dvd takıp kapattığım zaman da bir aksiyon olmuyor. cd ile dvd'nin kablolarınını yer değiştirip taktım ama bişey değişmedi. Tam da maaşı almışım, çılgınlık yapıp yeni bir dvd rw almadan n'olur yardım edin beni masrafa sokmayın nedir bu cenabetin derdi?
(4) 

Bukowski'nin 'Kadınlar' Kitabı

duster #61536 
Hacılar, ideefixe'den sipariş ettiğim bu kitabın ne hikmetse son sayfasına baktım elime alır almaz. Son cümle yarım kalmış gibi geldi. hatta gibi gelbenim kitapta mı anormallik var a dostlar, nidem ben şimdi?
(2) 

Steward olmak?

duster #46033 
Bir havayolu firmasına stewardlık başvurusu yapmıştım, şimdi ingilizce mülakatı için çağırıyorlar beni. Hadi diyelim mülakatıda geçtim, daha sonra beni neler bekler? Yani bunun eğitimi ne kadardır? Onlarca defa teyyareye bindim ama hiç dikkatli bakmadım, kabin memuru dedikleri neler yapar, emekliliği var mıdır, maaşı nedir, kaç yaşına kadar yapılır bu iş? Şimdi güzel bir işim ve kariyerim var ama ben umarsızca bu işi yapmak istiyorum. Tavsiyesi ve bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
1

mobil görünümden çık