(2) 

madeni dövizler nerede bozdurulur?

dali dili havali korna #1564423 
elimde farklı ülkelere ait madeni dövizler var, bunları döviz bürolarının değerinden çok düşük tutarlara bozduğunu duymuştum, değerinde bozdurabileceğim bir yer var mı?

ayrıca yine makedonya, sırbistan, isveç'e ait kağıt paralar da var. bunları döviz büroları alır mı?
(1) 

Gümrük musaviri

uzun kulaklı yalnız tavşan #1564422 
Merhabalar

İngiltere'den gelen bir kitap paketim gümrüğe takıldı. Ups gümrük müşaviri ile calismam gerektigini söyledi ithalat işlemi yapılacakmış ama yönlendirme yapmadilar. Bildiğiniz uygun bir firma var mıdır? 5 kg ile sınıra takıldığı soylendi. Kitapta vergi yoktu diye biliyordum sanırım o da doğru değilmiş. Bu arada kitaplar kendim için ticari değil zaten faturasını vs de gönderdim ama ne oldu anlamadım.

Cem Adrian 12 Ağustos 2023 Cemil Topuzlu konseri

cinayet saati #1564420 
Merhaba,

Cem Adrian'ın bugünkü Harbiye Cemil Topuzlu'da gerçekleşecek konserine 1 adet (B blok) biletim bulunuyor. İlgilenenler aşağıdaki telefon numaram üzerinden iletişime geçebilirler.

Biletin gişe fiyatı 945 TL, 500 TL’ye satıyorum.

0535 977 77 00
(2) 

Pegem Soru Bankası Setleri

squidward #1564419 
İki tane soru bankası setleri var:

1. Modüler set
pegem.net

2. Ezberbozan
pegem.net

Önceki senelerdeki mantıkta çıkarılmış olma ihtimali yüksek olduğundan ikisinin arasındaki farkı sormak istiyorum.
Bir tanesini alma niyetindeyim, basit olmasını istemem.
Hangisi daha iyidir?
(1) 

Excel'de filtrelenmiş hücrelerde işlem yapma

şair eşref #1564417 
filtrelenmiş alt alta satırlara; sıralı bir sayı girmek istiyorum ama kopyala yapıştır yaptığımda; filtrelenmemiş satırlara da atama yapıyor. ilk sayıyı yazıp, hücrenin sağ alt tarafından tutup çektiğimde de ardışık yazmak yerine aynı sayıyı kopyalıyor.

bunu nasıl çözebilirim
(5) 

thy nasıl bu kadar çok yıllık net kar yapıyor? kıyaslama

avatar is back #1564416 
geçen sene nette 2,7 milyar $ kazanmış. bunu normal sanıp merak edip dünyaya baktım, en büyük şirket american airlines (filo olarak 2, çalışan sayısı olarak 3 katı büyük) 1.7b$ kazanmış. bi delta var ama thy ile başa baş o da. filosu düşük ama çok karlı çalışan qatar airways baktım o da 1 civarlarında. bi emirates thy'den fazla kazanmış (3.2b$) nette ama bilen bilir, emirates $ bazında thy'nin 2-3 katı pahalı bir şirket.

büyük bir başarı değil mi bu? ben mi bişeyler kaçırıyorum acaba merak ettim. biraz baktım bu sene temmuzda tarihi yolcu rekoru da gelmiş mesela

Ryzen 5 2600 İşlemcimi Satıyorum

yaniliyor olabilirim #1564414 
İşlemciyi satıyorum. Kutusu eksiksiz, fanlı. Overclock yapılmadı. Turbo boost ve precision boost overdrive kapalı kullandım. Yalnızca programlar ve oyun için kullandım. fiyatı: 1150 tl.
(12) 

Adınızın hikayesi var mı?

akhenaten #1564410 
Hikayesi derken "işte şöyle bir olay olmuş annem/babam da çocuğum olursa adını x koyacağım demiş" tarzı bir şey. Adınızı söylemenize gerek yok pek tabi, sadece hikayeyi merak ettim.

Benimkinin yok, ailem isimler sözlüğünden seçmiş :D
(3) 

boyundan sırta inen ağrı

takunyali kokos #1564408 
boyun fıtığı ağrısı sırta iner mi? yaşayanlardan bilenlerden bir yorum alabilirsem süper olur :) bebeği taşımaktan tutuldum mu yoksa fıtık mı oldum anlayamıyorum. şuan anlık doktora gitme şansım yok anca yarın ya da haftaya napsam bilemedim soğuk mu tutayım sıcak mı tutayım :D hiç bişe mi yapmiyimm...
(5) 

Uzun yıllar sonra yazılım dili ve iş değiştirmek nasıl olur?

quaker #1564407 
Herkese selamlar,
Neredeyse 13 yıldır yazılım işindeyim. O kadar çok şeyle uğraştım ki ben bile hatırlamıyorum. ActionScript'ten tut Python'a, mobil geliştirmeye, son yıllarda PHP ile WordPress'te plugin yazmaya vs. herşeye bulaştım.
Son 3 yıldır Senior Developer olarak WordPress, PHP ana görev olacak şekilde yine çalışmaya devam ediyorum. Arada Django geliyor, ne bileyim başka ihtiyaçlar geliyor çözüyorum.
Ama yaşadığım ülkede WordPress'in hem getirisi hem de ömrü gittikçe azaldı.
Python ve Golang'e karşı çok net bir ilgim var. Özellikle Golang kariyer açısından inanılmaz çekici duruyor.
Ama nasıl kariyer değişimi yapacağımı bir türlü çözemiyorum. Evli çocuklu insanım, "akşam eve gidip kod yazayım proje geliştireyim" olmuyor ev iş gücünden. Ofiste gün içinde zaten firmanın işleri var.
Yemek aralarında kursları alayım desem, herşey sıfırdan başlıyor zaten biliyorum o kadarını ve hiçbir recruiter "aa kursları tamamladıysan gel işe başla" demiyor, demez de zaten.

Linkedin'de sadece bu konulara bakan recruiterlara mesajlar atıyorum, durumumu açıklıyorum vs. ama daha pozitif dönüş olmadı. WordPress diye başvursam 1 haftada işe alacak onlarca yer çıkıyor.

Böyle bir kariyer/yol değişikliğini nasıl yapabilirim, gerçekten sıkıştım. Tavsiyesi olan varsa dinlemek isterim.
Kesin hatalı olduğum, yanlış/eksik yaptığım bişey vardır.
(1) 

wise'da hangisi daha az komisyon alıyordu?

cosmicgadin #1564404 
yurtdışından ödeme alırken dolar mı yoksa tl hesabını mı verince daha az komisyon alıyordu?

Muhasebe ve Finans sertifika programı

kondansator #1564403 
selamlar, anadolu üniversitesi sertifika programlarından muhasebe ve finans eğitimi alan oldu mu acaba? bana bir şeyler katar mı? en son labaya baktım, laba 17k fiyat veriyor. online eğitim için çok geldi, anadolu üniversitesinde de fiyat çok düşük ama bir şeyler öğrenebilir miyim diye çekindim. tavsiyelerinize açığım
(1) 

Sosyal güvenlik numarasından hangi bilgilere ulaşabiliriz? Abd

Fritz-X #1564402 
Karışık bir miras işimiz var. Çok Uzak bir akrabamız abd vefat etti. Elimizde sadece sosyal güvenlik nosu var. Vatandaş oldu mu bilmiyoruz çocuk var mı yeniden evlendi mi bilen de yok. Bir kaç site inceledim Hatta abd arsivine posta ile basvurabiliyor musuz ama bilemedim.

Gerekirse ücret öderiz danismanlik alabiliriz. Nasil bir yol izlenmeli özellik abd de yaşayanlar yardimci olabilir mi
(1) 

Telefon için kalem

dissendium #1564399 
Merhaba. Not amaçlı şu kalemi almayı düşünüyorum.

www.amazon.com.tr

Bu kalem telefonda yazı yazmak için uygun mu? Kullanan var mı? Telefonun ekranına zarar verir mi? Sağ olun.
(4) 

Amerika bebek için vize reddi

kirmizi_oje #1564397 
Merhaba,
Soyadı değişikliği nedeniyle vizemi yenilemek için başvurdum. Bu sırada 6 aylık bebeğim için de bir form doldurdum ve başvuru yaptım. Gelen talimata göre posta ile ikimizin belgelerini gönderdim. Benim vizem onaylanmış gözükürken bebeğiminki red olmuş :( Neden olabilir benzer durumu yaşayan var mı acaba?
(2) 

Kızılayda Güzel Pastane Önerisi

onkiloversemtamamım #1564395 
Merhaba, kızılayda baklavası kurupastası vs. güzel olan nere var acaba?

Teşekkürler
(6) 

Avrupa'da işe ulaşım

dissendium #1564393 
Özellikle Almanya için soruyorum. Bütün işçiler işe arabasıyla mı gidiyor? Türkiye'deki gibi servis yok mu?
(1) 

iş planı için pratik bir takvim

denizzz #1564392 
basit bir takvime ihtiyacım var ay içindeki planlarımı-randevularımı-katılacağım faaliyetleri not edebileceğim. telefonda kullanım için de olur pc için de. ama pc önerileri daha makbule geçer. neleri önerirsiniz?
(4) 

sıfır otomobil almak bana göre değil mi?

abelardo #1564387 
2004 model bir arabaya biniyorum. yenilemek istiyorum ama ikinci el arabalarda her türlü çakallık oldugu için istekli değilim. sıfır almak istiyorum ama güvenemiyorum.
oturdugum mahalle istanbulda daracık yolları ile ünlü, kış aylarında park yeri sorunu olan, mahallenin yaramaz çocuklarının ve serserilerin arabaları kasten çizdiği bir mahalle.
olur da arabanın bir yerini sürtsem veya birisi kasten park yerinde çizse sıfır otomobil aldıgıma pişman olurum. siz nasıl sıfır otomobil alıyorsunuz? çizilince, vurulunca nasıl rahat ediyorsunuz? ben mi abartıyorum? cana geleceğine mala gelsin amaan mı demek lazım?
(3) 

Pilates matı önerisi

invictae #1564386 
Decathlon’dan 2 tane var fakat ikisi de rulo halini açımca yerde düz durmuyor ve kıvrılıyor. Sürekli uçlarına bi şeyler koymak zorunda kalıyprum ve koyacak şey de bulamıyorum zaten.

Bana rulo halini açıp yere serince düz durabilen, kıvrılmayan pilates matı linki atar mısınız? Teşekkürler.

Bütçe soracaksınız o da çok değil açıkçası 1000 lira vermeyeceğim mata.

13.08.2023 Yasemin Sakallıoğlu Doğru koca nasıl bulunur 2 adet bilet

lacrima di morro dalba #1564385 
selam,

13 ağustos 2023 Yasemin Sakallıoğlu-Doğru koca nasıl bulunur? Harbiye gösterisine K blokta 2 kişilik biletim mevcut. 950 liraya satmak istiyorum. İlgilenenler her yerden yeşillendirebilir.

Zaten neyin kafasıyla türkçe bilmeyen italyan eşimle gitme düşüncesine kapıldım da bilet aldım bilemiyorum altanlar.

Doktora Tez: Siyaset psikolojik sağlığı nasıl etkiliyor?

dark4lieth #1564383 
Herkese selam,

Siyaset ve sosyopolitik etmenler psikolojik sağlığımızı nasıl etkiliyor? Bu sorunun yanıtının arandığı doktora tez çalışması için yaklaşık 15 dakika süren ankete yanıt verebilirseniz çok önemli katkı sağlamış olacaksınız. Kimlik belirleyici herhangi bir bilgi istenmemektedir.

Şimdiden çok teşekkürler.

tinyurl.com

Mod’lardan Rica: Yaklaşık 500 katılımcıya ulaşılması gerektiği ve kısıtlı süre kaldığı için bir süre sabitlenebilirse çok sevinirim.
(3) 

Su arıtma cihazı

arcali #1564382 
Merhaba ev için su arıtma cihazı almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim?
(4) 

Motosiklet büyütmek hk. tavsiye

ananiyimioguz #1564379 
Sevgili 2 tekere gönül vermiş arkadaşlar, benim bir motosiklet geçiş sorum var.

Daha önce babamda honda cbf 125 ve suzuki inazuma 250 f olduğu için 10 yıldır motor üstündeyim ancak hiç kullanmadım. Sadece kasaba yollarında denemişliğim vardı.

Geçenlerde elime para geçince bir taşıt alayım dedim, araba alamayınca gittim sıfır nmax 125 aldım.

Motor küçük müçük ama gayet az yakıyor, hafif, her yere giriyor. Anahtarsız çalıştırma, start-stop, ön arka abs ( çok fena duruyor çok beğendim ) gibi özellikleri var aslında memnunum. Ama hanımla biraz şehir dışı yapalım dediğimde can sıkıyor. Yokuşta 60-65km de tıkanıyor. Bunu xmax 250 kullananlardan da duydum ama xmax 300 ve sonrasında duymadım.

Şimdi normalde A2 ehliyetim var ama otomatik vites rahatlığına alıştım. Yine de manuel de kullanırım sorun değil. Enduro/adventure falan da gider bana aslında boy 1.91 fakat cc yi çok artırırsam kesin hız yaparım başıma bela almak istemiyorum. yine de 500cc altı buldum enduro.

Bir diğer derdim de çok yakmaması. Hesapladım aşağıda bir tablo bulacaksanız. Bizim araçtan çok yakarsa motor bana anlamsız geliyor. Aynı yaksa da hadi neyse ama araç lpg li olduğu için motor bazen geçiyor bile yakıt olarak. Öyle çok motor sevdalısı olsam derim ki AAASSLAAANIM BEE HELAL OLSUN YARASIN ama öyle bir şey de yok.

Motor alma sebeplerim.
1- Yatırım. 5 ay önce 130 a aldığım motoru şuan 200 üstüne satabiliyorum.
Sanırım yamaha farkı var. Az kalsın çin malı rks 150 alacaktım, o bu kadar değerlenmedi.
2- Araçtan az yakması.
3- Park sorunu yaratmaması, her yere girmesi.
4- Sağı solu keşfe çıkarken arabadan daha verimli ve keyifli olması.

Normalde buna tdr kit takar 180-200cc ye çıkarırım bana yeter diyordum ama yeni kasa nmax ler için tedarik sıkıntısı var. orijinalliğini de bozmamak adına aşağıdaki motorlara geçmeyi düşünüyorum. Bilgilerinizi ve tavsiyelerini paylaşırsanız sevinirim.

TAŞIT ------------------------ LİTRE (100km de) ----------- 100km de yaktığı

Honda Civic (2013) ------------ 6-7,5 lt lpg 1 lt benzin ----- 140-165 TL
Yamaha Nmax 125 (2021)----- 2,3 - 2,7 -------------------- 85-100 TL

Düşünülenler:

Yamaha Xmax 300 (2018)----- 3,3 - 3,8 -------------------- 130-140 TL
Honda Integra 750D (2018)--- 3,6 - 4,2 -------------------- 133-155 TL
Kawasaki Versys X300(2017)-- 3,7 - 4,3 -------------------- 136-159 TL
Benelli TRK 502 X (2021)------ 4,3 - 4,8 -------------------- 160-178 TL

İçlerinde hem değerini kaybetmeyecek, hem de uzun yolda rahat ettirecek hangisidir?

Tablo mobilde kayabilir. Görsel isteyenler: ibb.co
(7) 

Ben nasıl kol saati kullanacağım?

slm ben yalnız komando yasin #1564378 
Bana akıl verin duyurunun deha insanları. Ne zaman kol saati taksam bileğim kaşıyor ve bir sürü sivilce çıkıyor. Kol saati takmasını çok istiyorum ve seviyorum ama bu alerjiden dolayı takamıyorum. Yok mu bunun bir çaresi?
(1) 

keşan'da araba park etmelik güvenli yer

dali dili havali korna #1564376 
keşan'dan otobüsle birkaç gün için dedeağaç'a geçeceğim, arabayı nereye bırakayım? kipa'nın otoparkına bıraksam belli bir süre sonra çekerler mi?
(2) 

sahibinden.com'da telefon numarasının görünmesi

denizzz #1564375 
ilan için mesaj yollarken karşı tarafın telefon numaramı göreceği yazıyor. bunu engellemenin bir yolu var mı?
(1) 

''Ghost Kitchen'' tarzinda yaprak sarma is modeli

jagermeister #1564372 
Basliktan da anlasilacagi uzere simdilik kendi mutfagimda bildigimiz yaprak dolmasi-sarmasi yapip satmak istiyorum. Malzeme ve el emegi&lezzeti konularinda iyiyim, fakat pazara acilma ve penetre etmek icin onerileriniz neler olur? Nerelere penetre edebilirim? Malum bu kriz ortaminda kucuk de olsa bir dukkan uzerinden bu is modelini olusturmak simdilik biraz zor, fakat ''ghost kitchen'' modeli ile son kullaniciya ( sen ben o) ve restoranlara&mezecilere kendi urunumu nasil ulastirabilirim. Karsilasacagim dezavantajlar sizce ne olur? Ne yapsam hizli bir sekilde pazara penetre olabilirim? Lokasyonum Kadikoy-Suadiye-Bostanci hatti. Oturdugum muhitin avantajlarindan (disardan yemeye egilimli bir cevre ve sosyo ekonomik durumu yuksek bir muhit) nasi faydalanabilirim? Hesaba katmayi akil edemeyecegim dezavantajlar neler olur? Cevrenizde bu tarz bir is modeli ile yola cikan kimselerin ve ya tuketici olarak sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Simdiden tesekkurler.
(3) 

Pişmiş tavuk

Bir ben var benden şurada #1564371 
Buzdolabında güvenli kalma süresi nedir acaba, kaç günden sonra bozulmaya başlar?
(2) 

İlaç fiyatları

grinito #1564370 
Tüm Türkiye de ilaçların fiyatları her eczanede aynı mı acaba?semt semt ya da şehir şehir değişiyor mu?
(1) 

Solgar vitamin ve balık yağı nerede saklanmalı

iddaaci #1564369 
Merhaba bu ilaçlar buzdolabında mı saklanmalı? Malum yaz.
(2) 

ucak bileti google takvim senkronizasyonu

bay b #1564368 
eskiden bilet inbox'a duser dusmez ucus detaylari takvimde cikardi 2-3 seferdir cikmiyor degistirdiler mi bunu ne oldu? yoksa bende mi olmuyor sadece?
(3) 

Bu işin içinden nasıl çıkayım-Vize sorusu

spacevan #1564367 
Bugün bildiğiniz üzere pegasus ve Ajet'te kapmanya vardı.
Ben de gaza geldim gidiş dönüş Konya'da Kopenhag'a bilet aldım ne alakysa asjakjhd (Ankaradayım bu arada)
1500 tl para ödedim bir de flex yaptım en kötü iptal ederim diye falan. Mart 2024 tarihli biletler bu arada.
Sıkıntı şu ki aynı güne git gel bilet almışım hahahah Öyle acele ile aldım ki ne olduğunu analamadım
Ama allahtan iptal ettirebiliyorum cezasız
Şimdi 1800 tl para istiyor tarihi değiştirmek için pegasus

Kafam karışık şimdi sorularım şunlar?
Danimarka vizesi almak kolay mıdır? (Daha önce Fransa vizelerim mevcut)
Gidişi almanya hamburg yapsam ya da dönüşü? Sizce hangi ülekden vize almam daha kolay olur ?
Sizce nasıl bir plan izlemeliyim ? Siz olsaydınız ne yapardınız?

30 usd degerinde steam wallet code

arkadakiadam #1564366 
paypal uzerinden odeme kosuluyla 15 dolara satiliktir. mesaj atarak iletisime gecebilirsiniz.

not: kod yalnizca usd kuru gecerli/lokasyonu abd olan steam hesaplari icin gecerli. tr hesaplarinda kullanimi mumkun degil malesef.
(7) 

Aile yanında hiçbir şeye odaklanamıyorum

hadi ya la #1564361 
Depremden sonra ailemin yanına taşınmak zorunda kaldım, 29 yaşındayım. Bir süre bu düzende olacağım. Ev o kadar kaotik geliyor ki. Aslında iyi ve sakin insanlar, ama kulaklığımı takıp kendimi işime veremiyorum. Sürekli bir mevzu oluyor ve katılmak durumunda kalıyorum. Ev işleri, tadilatlar, banka işleri, küçük akraba krizleri, hep ama hep bir mevzu var doğal olarak. Fakat çalışmam gereken saatler içinde kendimi izole edemiyorum. Sanırım bir odaya kendimi kapatıp belli saatler içinde çıkmamam ve mesai yaptığımı vurgulamam gerekiyor. Sorunu yazarken kendim çözdüm gibi, ama size de sorayım. Özellikle yaşıtlarım ve büyüklerim, aile yanında kalmak tarifi zor bir huzursuzluk yaratıyor mu?
(1) 

Midjourney’de varyasyon oluşturmak

nobored #1564359 
Merhabalar,

Edit: İş gereği kullandığım ücretli hesabım var,fakat kendi oluşturduğum resimi ekleyip : bana bunun muadilini yap veya farklı varyasyonunu yarat. Yapamıyorum,nasıl kendi tasarımı çeşitlendirebilirim?
(3) 

elektrik faturam olmasi gerekenden az mi geliyor?

robokot #1564358 
Elektrik faturam son 2-3 senelik zamlardan hic etkilenmedi gibi sanki? acaba sayac mi bozuk? size ne civarda geliyor?

gecen ay, her gun bulasik + camasir makinesi, 24/7 acik klima 470 lira gelmis. klima yanmiyorsa 150 lira falan geliyor. onceki ay su faturam bile daha fazla geldi. onceki seneler de bu civarda geliyordu sanki.
(3) 

Almanya vizesi için gerekli evraklar?

austenn #1564356 
Merhaba özel sektörde maaşlı çalışanım. Daha önce İtalya’dan schengen almıştım, başvuru evrakları arasında vergi levhası, imza sirküleri vs. vardı. Şimdi Almanya’dan başvuru yapacağım idata’nın sitesinde gerekli evraklarda bunlar yok. Liste doğru mudur? Eksik evraktan red yemek istemiyorum.
(6) 

vfs global giriş sorunu

kondansator #1564355 
selamlar, vfs global den randevu alabilmek için giriş yapmaya çalışırken devamlı olarak bir hata alındı gibi uyarı çıkıyor. genel bir problem mi var acaba bilen var mı? Siz giriş yapabiliyor musunuz
(2) 

Yurtdışına çıkarken seyahat sigortası yaptırma hakkında?

Cesario #1564354 
İstanbul-Amsterdam gidişli dönüşlü uçuşum var 11 gün.

Bileti satın alırken 525 TL karşılığında seyahat sigortası yaptırdım thy sitesinden. Tıbbi, diş, kayıp bagaj, rötar vs birçok şeyi kapsıyor.

Benim ektradan bir sigorta daha yapmama gerek var mı sigorta şirketinden anlamadım.
(2) 

Windows-Lenovo laptop'ın bataryasına ne oldu?

playing star again #1564353 
"0 available plugged in" olarak gösteriyor. şarjdan çıkardığım an kapanıyor ve batarya asla dolmuyor. Bu bilgisayar böyle değildi ama birkaç ay hiç açmamıştım, sonra yeniden açtığımda bu hale geldi. 5-6 senelik vardır.

İnternette gördüğüm basit şeyleri denedim. Bataraya driver'ı güncelleme, driver'ı kaldırma, son güncellemeleri yapma vb. Bazıları bunları yaparken bataryanın da sökülüp yeniden takılması lazım diyor ama batarya çıkabilen türden değil içini açmak lazım. Onu da yapamam.

Bildiğiniz başka çözüm var mı? Yoksa batarya öldü diyebilir miyiz?
(1) 

pamukkale'deki açık bilet

dali dili havali korna #1564351 
açığa aldığımız bileti 6 ay kullanabiliyormuşuz, peki diyelim o ara o hattaki biletlere zam geldi, fark ödememiz de isteniyor mu?
(4) 

schengen vizesi belgeler

mister green #1564350 
selamlar,
hollanda schengen vizesi için randevuma gideceğim haftaya da, ilk defa vize alacağım için kafama takılan birkaç nokta var.

buradan amsterdama uçuyorum, 5 gün amsterdamda kalıyorum(4 gece hostel).
5. gün sabahı flixbus ile brugge'e geçip 1 gece orada hostelde, sonraki gün sabahı flixbus ile brüksel e geçip 1 gece orada hostelde kalıyorum.
son yani 8. gün sabahı yine flixbus ile köln'e geçip o gece 11de uçakla türkiyeye geri dönüyorum.

uçak biletlerim var. booking'den hostellere de rezervzsyon yaptırdım fakat hostellere ödeme ya kapıda, ya da tarih yaklaşınca otomatik karttan çekilme şeklinde olacak. bookingten rezervasyon çıktısı aldığımda bu o kağıtta da açık bi şekilde yazıyor(10.08 tarihinde 0 euro ödeme yapıldı, 1 kasımda 100 euro ödenecek vb. gibi).
bu vizemin onaylanmasında bir sorun değil midir?
para vermediğimi ve her an iptal edebileceğimi görecekler sonuçta o kağıtta.

bir de sen amsterdamda iniyosun belçikaya almanyaya nası geçicen sorularına cevap olsun diye şimdiden flixbusları rezerve edip onların çıktılarını da başvuruma dahil etmeli miyim sizce?

wechat uygulaması referans ihtiyacı

saklubilig #1564346 
iş görüşmelerim için uzun süredir ihtiyaç duyuyorum.
referans verebilecek arkadaş var mı?
(4) 

pdf dosyasından sayfa silme

1195 #1564345 
elimde 350 sayfalık, powerpoint'ten pdf'e export edilmiş bir dosya var. içinde çok fazla gereksiz slayt var, bunları atsam 200'e düşecek.

macbook kullanıyorum. pdf dosyasını word ile açma seçeneğini veriyor ama pp ile açamadım. preview ile açtım, preview'de thumbnails olarak sayfaları görüntülüyorum ama belli bir sayfa seçeneğini bulamadım.

siz ne öneriyorsunuz?

IELTS Online

1195 #1564342 
ekşi'ye de yazmıştım ama cevab gelmedi maalesef.

online olanında deneyimli olanlara sorum var. master kabulu için online olanına girmem gerek, çünkü bir sınav merkezine çok uzağım ve zaten sonucu da en geç eylül öncesi almam gerek.

british council veya idp olması paper based'te bazı farklılıklar yaratıyordu sanırım, bunun online'da olup olmadığını merak ediyorum. en az 7.0 almam lazım, benim için bunu almak kolay, o yüzden tek derdim sınav sonucumu hızlı almak ve elbette kaliteli bir sınav süreci yaşamak. 20sinde sınav book edip eylül öncesi sonucumu almam gerek. resmi olarak 6-8 iş günü denilyor, işimi şansa bırakmak istemedim, mesela idp bariz bir şekilde daha hızlı açıklıyorsa ondan almak istiyorum. şimdiden teşekkürler.
(5) 

Fitness'a başlamak istiyorum, gym seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Ranchoddas #1564341 
Fitness'a başlamak istiyorum, gym seçerken nelere dikkat etmeliyim? merhaba, biaz zayıf yapılıyım ve fitness centera yazılmak istiyorum. Acıbadem bölgesinde yaşıyorum. Fitness center öneriniz varsa veya nelere dikkat etmem gerektiği konusunda önerileriniz varsa duymak isterim. Macfit var mesela buralarda galiba, kötü bi yer mi?

Çok acil A RH - İstanbu Küçükçekmece

emopi #1564340 
Çok acil A RH - İstanbu Küçükçekmece Mehmet Akif Ersoy Araştırma ve Kalp Hastanesi.
Fırat Hicyılmaz : 0543 818 08 15
(6) 

alkol ve araba kullanma anksiyetesi

inheritance #1564339 
alkollü araba kullanmaktan bahsetmiyorum.

evde tek araba kullanabilen siz iken, evdekilere bir şey olur acil hastaneye götürmek gerekir diye bir şeyler içmekten kaçındığınız oluyor mu?
(8) 

istanbulda yaşamayan ama ziyarete gidenler

yenibirgüzelnick #1564338 
depremden korkmuyor musunuz? ya otelde denk gelirsek diye düşünmüyor musunuz?
1 ...  ... • 525    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık