selamlar,
vize formumu doldurdum, ardından ais.usvisa-info.com üzerinden üyeliğimi de oluşturdum. şimdi ödeme aşamasındayım tarihi ise 2023 sonlarına doğru veriyor. bazı yazılarda nadir de olsa yer açılabildiğini öne çekilebildiğini okumuştum ama nerede hatırlamıyorum, belki de uyduruyorum.
sorum şu ben ödemeyi yapıp , vize randevusunu onaylasam ilerleyen dönemde tarih üzerinde oynama imkanım oluyor mu? daha erken bir tarih açılırsa oraya geçilebiliyor mu
vize formumu doldurdum, ardından ais.usvisa-info.com üzerinden üyeliğimi de oluşturdum. şimdi ödeme aşamasındayım tarihi ise 2023 sonlarına doğru veriyor. bazı yazılarda nadir de olsa yer açılabildiğini öne çekilebildiğini okumuştum ama nerede hatırlamıyorum, belki de uyduruyorum.
sorum şu ben ödemeyi yapıp , vize randevusunu onaylasam ilerleyen dönemde tarih üzerinde oynama imkanım oluyor mu? daha erken bir tarih açılırsa oraya geçilebiliyor mu
Geçenlerde karşıma çıkmıştı böyle bir şey ama nasıl arattıysam bulamadım. Bir bakanlık tarafından falan yapılmış harita gibi bir şeydi, deniz kenarlarına zoom'layıp oradak bütün plajları ve bu plajlara verilmiş puanları görüyorduk. Bilen varsa linki sallasın hayrına.
Merhaba arkadaşlar,
Benim kardeşim bir meslek yüksekokulundan mezun oldu, sonrasında arkadaşlarının bir çoğu bir sınavla (dgs olsa gerek) örgün olarak diğer üniversitelerin üçüncü sınıfından devam ettiler ve mezun oldular. kardeşimse aöf'e yazılıp öyle tamamladı o arada çalışıp mesleki tecrübe kazanırım diye. kazandı da ama şu an pişman, yani gelirinde iş bulmasında bir engel oluşturduğunu çok sanmıyorum ama o öyle olduğunu düşünüyor. Şimdi myo'dan aöf'e geçip tamamladığı için tekrar o 2 yıllık myo diplomasından sınavla bir yere örgün devam etme şansı yok değil mi? En baştan şu ayt-tyt neyse girip sınavı kazanıp örgün olarak baştan 4 yıl okuması gerekiyor, doğru mudur?
Benim kardeşim bir meslek yüksekokulundan mezun oldu, sonrasında arkadaşlarının bir çoğu bir sınavla (dgs olsa gerek) örgün olarak diğer üniversitelerin üçüncü sınıfından devam ettiler ve mezun oldular. kardeşimse aöf'e yazılıp öyle tamamladı o arada çalışıp mesleki tecrübe kazanırım diye. kazandı da ama şu an pişman, yani gelirinde iş bulmasında bir engel oluşturduğunu çok sanmıyorum ama o öyle olduğunu düşünüyor. Şimdi myo'dan aöf'e geçip tamamladığı için tekrar o 2 yıllık myo diplomasından sınavla bir yere örgün devam etme şansı yok değil mi? En baştan şu ayt-tyt neyse girip sınavı kazanıp örgün olarak baştan 4 yıl okuması gerekiyor, doğru mudur?
Hurma içerisindeki kömürümsü madde nedir?
ananiyimioguz #1527244
Yaklaşık 2 aydır kahve ile çikolata yemeyeyim diye tekrar hurmaya sardım. Şu etli olanları seviyorum kudüs hurması diye geçen. Yerken de nedense sürekli içine bakarım. 10 hurmadan birinde simsiyah kömürümsü şeyler çıkıyor. Atıyorum onu. Yani başka türlü nasıl anlatabilirim bilmiyorum resmen kömür. Kurşun kalem ucu, içerisinde ufalanmış gibi. Peçeteye sürünce aynı şekilde boyuyor.
Ne yapayım aldığım yeri mi değiştireyim, yoksa normal mi? Yiyeyim mi, atmaya devam mı edeyim..
Ne yapayım aldığım yeri mi değiştireyim, yoksa normal mi? Yiyeyim mi, atmaya devam mı edeyim..
Karışmıyor mu bunların rehberleri vs mesajlaşma uygulamasında? Yoksa sadece birisi için mi kullanılabiliyor
(2)
Sahibi Tarafından İhmal Edilen 2 Köpek ve Bununla Gelen Birtakım Sorunlar
vercingetorix #1527241
Selam herkese.
3 katlı bir binanın 3. katında oturuyoruz. En alt kattaki kiracının önceden 1 köpeği vardı. Ona yeterince iyi baktığına kanaat getirmiş olacak ki, 2.yi de sahiplendi kısa zaman önce. Akabinde evlerinin önündeki bahçenin bir kısmını çitle çevirdiler ve yandaki bina ile aramızda ortak alan olan bir yeri köpeklerin kaka yapma yeri haline getirdiler. Bunun için birilerinden izin aldıklarını sanmıyorum. "Orayı oynasınlar diye şeyapıyoruz" gibi bi şeyler dediler biz sorduğumuz zaman da ama sonradan anladık ki orayı köpeklere kaka yapma alanı olarak öğretmişler resmen aslında.. Çünkü köpekler ön taraftaki çitli alanın içine yapmıyorlar kaka (nadiren yapıyorlar oraya). Çoğunlukla yan taraftaki alana yapıyorlar. Ve o alan, 3 dairenin de mutfak pencerelerinin ve yan binadaki bir katın da salon penceresinin baktığı yer. Yani yemek yaparken ya da yemek yapmaya gerek de yok, gün içinde sıcak yüzünden açtığımızda leş gibi kaka kokusu içeri doluyor. Çünkü köpeklerin sahibi hanımefendi, BENCE normalde sabah ve akşam köpekleri gezdirip kakalarını yaptırması lazımken işin kolayına kaçıp kedi bakar gibi böyle bir çözüm bulmuş. Size yemin ederim, geçen Kasım'dan beri 1 ya da 2 kez görmüşümdür gezintiye çıkardığını hayvancağızları. Üstelik bir keresinde de hanımefendi evde yokken köpeklerden biri bir şekilde kaçtı gitti ve sokağa da fırladı site kapısı da açık olduğu için. Arabalar geçiyordu bi dünya ve gidip biz kucaklayıp binaya soktuk (çok da munis hayvanlar ikisi de, gel diyorsun geliyorlar.. ve bu kadının elinde cidden harap oluyorlar). Sahibi bir arkadaşını yollayana kadar göz kulak olduk köpeğe.
Balkonumuz var, kakalara üşüşen sinekler yüzünden gündüz oturmak asla mümkün olmuyor. Güneş de bu kakaların üstüne geliyor mu bi de bazen.... kokuyu hayal edebilir misiniz?
Abartmıyorum bir keresinde 13 öbek kaka fotoğrafı çektim yukarıdan. Hatta ekleyeyim onu da bu duyuruya.
Bunlarla birlikte, köpekler gezdirilmediği, kendileriyle oyun vs. oynanmadığı için aşırı sıkılıyorlar ve kadın yokken (ki sabah 8:30 ile gece bazen 1:30 arası olmuyor kendisi evde...) sürekli havlıyorlar, demir çitleri zorluyorlar, ağlıyorlar, birbirleriyle oynamaları bir süre sonra ciddi kavgalara dönüşüyor. Sitede yaşayanların çocukları da bunlara sataşıyor sürekli. Ben kaç kez balkondan müdahale etmek zorunda kaldım. Koca koca taşlar atıyorlardı hayvanlara.
Vee bu kadınla ben yine de, iki medeni insan gibi bu konuyu hallederiz diye düşündüm. Zaten benden de epey genç biri, anladığım kadarıyla. Kendi ayakları üstünde durup yaşamaya çalışıyor. Dedim hallederiz konuşup, nedir yani.. Bir, iki, üç, beş... Ben tüm kibarlığımla konuştum birçok kez. Hatta eli sakatlanmıştı, yemek götürdüm bi gün, götürmüşken konuyu açarım diye. "Ben halledicem her şeyi en kısa zamanda, sorunları biliyorum, merak etmeyin" dedi. Dedim en azından kakaları alın lütfen çok bekletmeden.
Alıyor evet... bildiğiniz alıyor (ama o sırada kafadan en az 5-6 öbek birikmiş oluyor) ve aldığı yeri yıkamıyor... Yani mesela düşünsenize, evinizde yere köpek kaka yapsa, sadece kakayı alıp atar mısınız, yoksa orayı bir de hijyenik hale gelecek şekilde siler misiniz ayrıca? bu arkadaş kakayı almayı yeterli görüyor ve orada koku ve sinekler elbette bitmiyor.
Ve ayrıca kendisi gece çok geç eve geleceği zamanlar da köpekleri bahçede bıraktığı için, güneş gidip hava serinleyince artık endişesi ve sıkıntı hali iyice artan köpekler asla havlamadan durmuyor.. Öyle fena ki, mesela 5 dakika susuyorlar diyelim. Resmen dinlenme zamanı aslında o, boşuna seviniyoruz aha sustular diye. Elbette yeniden başlıyorlar. Mesela sahipleri akşam geldiğinde, sevinçle zıplayıp kadının üstüne tırmanmak yerine (genelde bunu yapar köpekler), fırrrttt diye, açılan bahçe kapısından yola doğru koşuyor bir tanesi. Ve sürekli azarlıyor, sürekli azarlıyor köpeklerle geçirdiği kısacık zamanda da onları.
Ve biz evden çalışıyoruz.. tüm gün köpeklerin tüm seslerine, bıraktıkları tüm kaka-çiş kokularına gün boyu maruz kalıyoruz.
Üstelik köpeklerin kaka yaptığı yerinde dışında takıldıkları ön bahçe (çitli olan kısım), gün içerisinde çokça güneş alan bir yer. Bazen bi bakıyoruz yukarıdan, zavallımlar miniciiik bir gölgeye sığışmaya çalışıyorlar yan yana.
Neyse sonuç olarak geçenlerde bizim ipler artık koptu bu hanımefendi ile. Gece saat 12'den itibaren bekledik köpeklerin susmasını.. 1 oldu, 1 buçuk oldu.. en sonunda aradım telefonla.. bu konuda kaç kez konuşmuş olmamıza rağmen neden böyle yaptığını sordum, sabah erken kalkan insanlar olarak hala sesten uyuyamadığımızı söyledim. kendisi cıstak cıstak müzikli bi mekandaydı o sırada, sağ olsun dışarı çıkıp konuştu benle. burayı neden vurguluyorum? çünkü bu kadına şimdi sorsak mesela neden köpeklerinle doğru düzgün ilgilenmiyorsun diye, kuvvetle muhtemel "vaktim yok" falan diye bahane uydurur. yani hem doğru düzgün köpek bakamayacak bir hayat düzeni (düzensizliği) olduğu halde 2 tane köpek sahipleniyor (birinin sonradan geldiğini hatırlatırım) hem de hiç vicdani bir yükümlülük de hissetmiyor komşularına karşı, gayet kafası rahat eğlenebiliyor.
Ve bu telefon konuşmasında bana şöyle dedi:
"çok sessiz sakin bir yer istiyorsanız müstakil ev tutun. ben sizinle herhangi bir konuda uzlaşma yapmak zorunda değilim.. köpek bu, havlayacak tabii.."
ehe... o anda bende kayış koptu tabii artık, kibarlık filan bir yere kadar.. hiç hakaret veya küfür vs. etmedim ama epey sesim yükseldi. Sizi oraya şikayet edicem, buraya şikayet edicem dedim.. o da elinizden geleni ardınıza koymayın dedi :D
şimdi.. acaba ne yapabilirim? soru bu. sanırım "haydi" diye bir uygulama varmış, orman ve su işleri bakanlığına bağlı olarak çalışan. hem hijyen durumları hem de hayvanlarla ilgili ihmallere bakıyorlarmış. burada iki konuda da ciddi sorunlar var. oradan bir çözüm çıkar mı dersiniz? bu konuda tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim. kimseyi köpeğinden etmek değil derdim ama bu kadar hayasızca ve özensizce bir hayvan bakımı olamaz, olmamalı.. hem köpeklerini hem de komşularını hiçe sayıyor.
site yönetiminden biriyle konuştum, site yönetmeliğinde belirlenmiş herhangi bir madde yokmuş evcil hayvan bakımına dair. oradan yürüyemeyeceğiz yani. ama ortak alanı kaka alanı olarak kullanmasıyla ilgili ben gerekeni yapacağım dedi site yönetimindeki bu kişi.. ama köpeklerin ihmaliyle ilgili siz haytap'a filan yazın isterseniz dedi bize.
dünya tatlısı iki köpek.. sevgilimle konuştuk, keşke bizim müstakil evimiz olsa hakikaten de biz baksak bunlara diye. ama bence, müstakil evde bile sağa sola sesleri gitmeyecek şekilde gereken biçimde ilgilenmek gerekiyor köpeklerle. enerjilerini atamayan hayvanlar ne yapsın?
"haydi" uygulaması, haytap'a yazmak ya da başka bir konuda önerilerizi, tecrübe aktarımlarınızı bekliyorum.
3 katlı bir binanın 3. katında oturuyoruz. En alt kattaki kiracının önceden 1 köpeği vardı. Ona yeterince iyi baktığına kanaat getirmiş olacak ki, 2.yi de sahiplendi kısa zaman önce. Akabinde evlerinin önündeki bahçenin bir kısmını çitle çevirdiler ve yandaki bina ile aramızda ortak alan olan bir yeri köpeklerin kaka yapma yeri haline getirdiler. Bunun için birilerinden izin aldıklarını sanmıyorum. "Orayı oynasınlar diye şeyapıyoruz" gibi bi şeyler dediler biz sorduğumuz zaman da ama sonradan anladık ki orayı köpeklere kaka yapma alanı olarak öğretmişler resmen aslında.. Çünkü köpekler ön taraftaki çitli alanın içine yapmıyorlar kaka (nadiren yapıyorlar oraya). Çoğunlukla yan taraftaki alana yapıyorlar. Ve o alan, 3 dairenin de mutfak pencerelerinin ve yan binadaki bir katın da salon penceresinin baktığı yer. Yani yemek yaparken ya da yemek yapmaya gerek de yok, gün içinde sıcak yüzünden açtığımızda leş gibi kaka kokusu içeri doluyor. Çünkü köpeklerin sahibi hanımefendi, BENCE normalde sabah ve akşam köpekleri gezdirip kakalarını yaptırması lazımken işin kolayına kaçıp kedi bakar gibi böyle bir çözüm bulmuş. Size yemin ederim, geçen Kasım'dan beri 1 ya da 2 kez görmüşümdür gezintiye çıkardığını hayvancağızları. Üstelik bir keresinde de hanımefendi evde yokken köpeklerden biri bir şekilde kaçtı gitti ve sokağa da fırladı site kapısı da açık olduğu için. Arabalar geçiyordu bi dünya ve gidip biz kucaklayıp binaya soktuk (çok da munis hayvanlar ikisi de, gel diyorsun geliyorlar.. ve bu kadının elinde cidden harap oluyorlar). Sahibi bir arkadaşını yollayana kadar göz kulak olduk köpeğe.
Balkonumuz var, kakalara üşüşen sinekler yüzünden gündüz oturmak asla mümkün olmuyor. Güneş de bu kakaların üstüne geliyor mu bi de bazen.... kokuyu hayal edebilir misiniz?
Abartmıyorum bir keresinde 13 öbek kaka fotoğrafı çektim yukarıdan. Hatta ekleyeyim onu da bu duyuruya.
Bunlarla birlikte, köpekler gezdirilmediği, kendileriyle oyun vs. oynanmadığı için aşırı sıkılıyorlar ve kadın yokken (ki sabah 8:30 ile gece bazen 1:30 arası olmuyor kendisi evde...) sürekli havlıyorlar, demir çitleri zorluyorlar, ağlıyorlar, birbirleriyle oynamaları bir süre sonra ciddi kavgalara dönüşüyor. Sitede yaşayanların çocukları da bunlara sataşıyor sürekli. Ben kaç kez balkondan müdahale etmek zorunda kaldım. Koca koca taşlar atıyorlardı hayvanlara.
Vee bu kadınla ben yine de, iki medeni insan gibi bu konuyu hallederiz diye düşündüm. Zaten benden de epey genç biri, anladığım kadarıyla. Kendi ayakları üstünde durup yaşamaya çalışıyor. Dedim hallederiz konuşup, nedir yani.. Bir, iki, üç, beş... Ben tüm kibarlığımla konuştum birçok kez. Hatta eli sakatlanmıştı, yemek götürdüm bi gün, götürmüşken konuyu açarım diye. "Ben halledicem her şeyi en kısa zamanda, sorunları biliyorum, merak etmeyin" dedi. Dedim en azından kakaları alın lütfen çok bekletmeden.
Alıyor evet... bildiğiniz alıyor (ama o sırada kafadan en az 5-6 öbek birikmiş oluyor) ve aldığı yeri yıkamıyor... Yani mesela düşünsenize, evinizde yere köpek kaka yapsa, sadece kakayı alıp atar mısınız, yoksa orayı bir de hijyenik hale gelecek şekilde siler misiniz ayrıca? bu arkadaş kakayı almayı yeterli görüyor ve orada koku ve sinekler elbette bitmiyor.
Ve ayrıca kendisi gece çok geç eve geleceği zamanlar da köpekleri bahçede bıraktığı için, güneş gidip hava serinleyince artık endişesi ve sıkıntı hali iyice artan köpekler asla havlamadan durmuyor.. Öyle fena ki, mesela 5 dakika susuyorlar diyelim. Resmen dinlenme zamanı aslında o, boşuna seviniyoruz aha sustular diye. Elbette yeniden başlıyorlar. Mesela sahipleri akşam geldiğinde, sevinçle zıplayıp kadının üstüne tırmanmak yerine (genelde bunu yapar köpekler), fırrrttt diye, açılan bahçe kapısından yola doğru koşuyor bir tanesi. Ve sürekli azarlıyor, sürekli azarlıyor köpeklerle geçirdiği kısacık zamanda da onları.
Ve biz evden çalışıyoruz.. tüm gün köpeklerin tüm seslerine, bıraktıkları tüm kaka-çiş kokularına gün boyu maruz kalıyoruz.
Üstelik köpeklerin kaka yaptığı yerinde dışında takıldıkları ön bahçe (çitli olan kısım), gün içerisinde çokça güneş alan bir yer. Bazen bi bakıyoruz yukarıdan, zavallımlar miniciiik bir gölgeye sığışmaya çalışıyorlar yan yana.
Neyse sonuç olarak geçenlerde bizim ipler artık koptu bu hanımefendi ile. Gece saat 12'den itibaren bekledik köpeklerin susmasını.. 1 oldu, 1 buçuk oldu.. en sonunda aradım telefonla.. bu konuda kaç kez konuşmuş olmamıza rağmen neden böyle yaptığını sordum, sabah erken kalkan insanlar olarak hala sesten uyuyamadığımızı söyledim. kendisi cıstak cıstak müzikli bi mekandaydı o sırada, sağ olsun dışarı çıkıp konuştu benle. burayı neden vurguluyorum? çünkü bu kadına şimdi sorsak mesela neden köpeklerinle doğru düzgün ilgilenmiyorsun diye, kuvvetle muhtemel "vaktim yok" falan diye bahane uydurur. yani hem doğru düzgün köpek bakamayacak bir hayat düzeni (düzensizliği) olduğu halde 2 tane köpek sahipleniyor (birinin sonradan geldiğini hatırlatırım) hem de hiç vicdani bir yükümlülük de hissetmiyor komşularına karşı, gayet kafası rahat eğlenebiliyor.
Ve bu telefon konuşmasında bana şöyle dedi:
"çok sessiz sakin bir yer istiyorsanız müstakil ev tutun. ben sizinle herhangi bir konuda uzlaşma yapmak zorunda değilim.. köpek bu, havlayacak tabii.."
ehe... o anda bende kayış koptu tabii artık, kibarlık filan bir yere kadar.. hiç hakaret veya küfür vs. etmedim ama epey sesim yükseldi. Sizi oraya şikayet edicem, buraya şikayet edicem dedim.. o da elinizden geleni ardınıza koymayın dedi :D
şimdi.. acaba ne yapabilirim? soru bu. sanırım "haydi" diye bir uygulama varmış, orman ve su işleri bakanlığına bağlı olarak çalışan. hem hijyen durumları hem de hayvanlarla ilgili ihmallere bakıyorlarmış. burada iki konuda da ciddi sorunlar var. oradan bir çözüm çıkar mı dersiniz? bu konuda tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim. kimseyi köpeğinden etmek değil derdim ama bu kadar hayasızca ve özensizce bir hayvan bakımı olamaz, olmamalı.. hem köpeklerini hem de komşularını hiçe sayıyor.
site yönetiminden biriyle konuştum, site yönetmeliğinde belirlenmiş herhangi bir madde yokmuş evcil hayvan bakımına dair. oradan yürüyemeyeceğiz yani. ama ortak alanı kaka alanı olarak kullanmasıyla ilgili ben gerekeni yapacağım dedi site yönetimindeki bu kişi.. ama köpeklerin ihmaliyle ilgili siz haytap'a filan yazın isterseniz dedi bize.
dünya tatlısı iki köpek.. sevgilimle konuştuk, keşke bizim müstakil evimiz olsa hakikaten de biz baksak bunlara diye. ama bence, müstakil evde bile sağa sola sesleri gitmeyecek şekilde gereken biçimde ilgilenmek gerekiyor köpeklerle. enerjilerini atamayan hayvanlar ne yapsın?
"haydi" uygulaması, haytap'a yazmak ya da başka bir konuda önerilerizi, tecrübe aktarımlarınızı bekliyorum.
Ailemden uzakta yaşıyorum. Babam benden sürekli bankacılık işlemleri için ricada bulunuyor. Fakat uzakta olduğum için bankalar güvenlik sebebiyle sorun çıkarıyor. Basit işlemler saatlerimi alıyor.
Bugün de birilerine para gönderilecek, kkm hesabı açılacak, dolar alınacak, başka banka hesabına eft yapılıp oradan altın alınacak gibi isteklerde bulundu, fakat banka çalışanları internet bankacılığı işlemlerinde yardımcı olurlar mı?
ING Bank.
Bugün de birilerine para gönderilecek, kkm hesabı açılacak, dolar alınacak, başka banka hesabına eft yapılıp oradan altın alınacak gibi isteklerde bulundu, fakat banka çalışanları internet bankacılığı işlemlerinde yardımcı olurlar mı?
ING Bank.
Ne kadar maaş alıyordur veya hepsi aynı maaşı mı alıyor, kıstası nedir?
bir entry vardı?-1950li yıllardan başlayarak kronolojikti
ykyt #1527238
gazete haberi de vardı sanırım. mecliste şöyle oldu, onun böyle etkisi oldu gibi. uzun ve kronolojikti. köy enstitüleri kapandı. mecliste şöyle konuşmalar oldu gibiydi.
gerçekten işe yarıyor mu? yarıyorsa önerdiğiniz bir marka var mı?
ev ve araba satışı yapılırken sanırım daha az vergi ödemek için gerçek değeri düşük gösteriliyor. bir araba ilanında şöyle bir şey gördüm.
"KASKO DEĞERİ:181,000 tl
KULLANILABİLİR KREDİ:126,000 tl"
neden kasko değeri kadar kredi kullanılmıyor? kasko değeri satış fiyatı değil mi? bankalar ne kadarı kadar kredi veriyor?
"KASKO DEĞERİ:181,000 tl
KULLANILABİLİR KREDİ:126,000 tl"
neden kasko değeri kadar kredi kullanılmıyor? kasko değeri satış fiyatı değil mi? bankalar ne kadarı kadar kredi veriyor?
karne hediyesi olarak alıcaz. site içinde sürsün diye alıcaz. sağlam bir marka model arıyoruz.
Yeni telefon alacağım ama 5G özelliği aramalı mıyım?
Selamlar arkadaşlar;
Bu tarz bir tablo içerik raporu hazırlamam gerek. En uygun hangi platformda hazırlayabilirim? Excel mi word mü? Ya da daha iyi neresi?
Tabloda kabaca belirli kategoriler olacak bunu yaptık/ buna neden oldu/ bu yapılmali-yapilabilir şeklinde yatayda bir akış diye düşündüm. Başka sizce ne ekleyebilirim? Var mı elinizde örnek şablonlar acaba? Bilgiye öneriye ihtiyacım var biraz:/ Çok makbule geçecek.
Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bu tarz bir tablo içerik raporu hazırlamam gerek. En uygun hangi platformda hazırlayabilirim? Excel mi word mü? Ya da daha iyi neresi?
Tabloda kabaca belirli kategoriler olacak bunu yaptık/ buna neden oldu/ bu yapılmali-yapilabilir şeklinde yatayda bir akış diye düşündüm. Başka sizce ne ekleyebilirim? Var mı elinizde örnek şablonlar acaba? Bilgiye öneriye ihtiyacım var biraz:/ Çok makbule geçecek.
Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
bu hıza ulaşabiliyor mu?
haber vermeden parmaklık taktırmış. ne yapmak gerekiyor. depozito da almamıştık. çıkarken söküp götürecek mi? eve zararı masraf çıkarrır mı? arayıp hesap sorim mi? ben de bilmyorum.
0 daire 5. kat
0 daire 5. kat
atiyorum, isveren uzaktan calisma ile ilgili bi sozlesme hazirlamis. sacma sapan agir maddeler var ve calisan imzaladi. sonrasinda calisan bu sozlesmedekileri ihlal etti davalik oldu. mahkeme nasil karar verir?
aslinda ogrenmek istedigim, herkes kafasina gore sozlesme maddeleri ekleyip imzalattiginda kanunen hakli mi oluyor? hakim, bu nasil sozlesme ulan adami koynuna almadigin kalmis diyerekten calisani hakli bulabilir mi?
aslinda ogrenmek istedigim, herkes kafasina gore sozlesme maddeleri ekleyip imzalattiginda kanunen hakli mi oluyor? hakim, bu nasil sozlesme ulan adami koynuna almadigin kalmis diyerekten calisani hakli bulabilir mi?
Gitti gidiyor kapanıyor mu o zaman yani? Bunların bi cepsu vardı linkedinde aktif nolucak şimdi o kadar aktiflik?
Bugunum tamamen boş, ogrenciligim kadikoyde gecti. Diyorumki gideyim bi dolanayim, biyerlerde kahvalti-tost bi seyler atistirayim. Eski gunleri yad edeyim.
Uzun zamandir gitmiyorum ve mekanlardan bihaberim. Tavsiyeleriniz var midir? Juliet's rooma gitmeyi dusundum. Sakin, bahcesi guzel oluyor diye. Yorumlar baya kotu ama. Bilemedim
Tesekkurler:)
Uzun zamandir gitmiyorum ve mekanlardan bihaberim. Tavsiyeleriniz var midir? Juliet's rooma gitmeyi dusundum. Sakin, bahcesi guzel oluyor diye. Yorumlar baya kotu ama. Bilemedim
Tesekkurler:)
payoneer hesabımda dolar duruyor. türkiyedeki dolar hesabına atsam aşağı yukarı komisyon ne oluyor?
tl'ye çevirip attığı zaman yüzde 4 civarı komisyon hesaplıyor + bankalar da bunun üzerine fee alabilir diye belirtiyor. en mantıklı yol nedir?
payoneer kartım da var, kart ile çekmek daha mı mantıklı?
tl'ye çevirip attığı zaman yüzde 4 civarı komisyon hesaplıyor + bankalar da bunun üzerine fee alabilir diye belirtiyor. en mantıklı yol nedir?
payoneer kartım da var, kart ile çekmek daha mı mantıklı?
mr.usta veya kaplumbox ile taşınan var mıdır?
daha önceki taşınmalarımda genelde nakliye firmasından ötürü farklı olaylar yaşadığımdan nispeten profesyonel bi firmayla taşınayım diyorum.
başka önerisi olan varsa önerilere açığım.
istanbul anadolu yakasından aynı site içerisinde taşınacağım.
daha önceki taşınmalarımda genelde nakliye firmasından ötürü farklı olaylar yaşadığımdan nispeten profesyonel bi firmayla taşınayım diyorum.
başka önerisi olan varsa önerilere açığım.
istanbul anadolu yakasından aynı site içerisinde taşınacağım.
Yunanistan'a başvuru yapsak, 1 ay içinde cıkar mı vize? Yoksa yaz olduğu için riskli mi olur?
şimdi buna ayda 3-4bin lira para atayım, 15-20 yıl sonra da en azından tutunacak bir dalım olsun istiyorum.
ama bir yandan da tam olarak mantıklı gelemiyor, çünkü mevzuyu tam bilmiyorum sanırım.
diyelim ereğli vb. gibi 5-6 tane şirkete her ay düzenli yatırım yapıyoruz.
hatta 10-15 yıldan önce temettüyü de çekmiyor, gelen temettüyle de hisse alarak yolumuza devam ediyoruz.
bu adamların 10-15 yıl sonra "varolacağının" da bir garantisi var mı?
veya 5-6 yıl sonra artık temettü vermemeye başlayacakalrının?
temettü emekliliği denen şey gerçekten güvenli mi bu açıdan bakınca?
yoksa gidip ne bileyim altın, emtia vb. fonlardan yürümeye devam etmek mi mantıklı?
ama bir yandan da tam olarak mantıklı gelemiyor, çünkü mevzuyu tam bilmiyorum sanırım.
diyelim ereğli vb. gibi 5-6 tane şirkete her ay düzenli yatırım yapıyoruz.
hatta 10-15 yıldan önce temettüyü de çekmiyor, gelen temettüyle de hisse alarak yolumuza devam ediyoruz.
bu adamların 10-15 yıl sonra "varolacağının" da bir garantisi var mı?
veya 5-6 yıl sonra artık temettü vermemeye başlayacakalrının?
temettü emekliliği denen şey gerçekten güvenli mi bu açıdan bakınca?
yoksa gidip ne bileyim altın, emtia vb. fonlardan yürümeye devam etmek mi mantıklı?
aşağıdaki market sorusunu görünce ben de sormak istedim.
marketimiz ankara'daki çağdaş marketler. belki başka marketlerde de durum böyledir bilmiyorum.
12'li familia kağıt havlu 65 lira.
6 lı familia kağıt havlu 25 lira. aynı havlu.
12'li bir paket almak yerine 6'lı 2 paket alınca fazladan ambalaj aldığınız halde 15 lira daha ucuza geliyor.
150 gram namet dana macar salam, paketi 40 lira.
50 gram namet dana macar salam, paketi 8 lira.
40 liraya 1 paket 150 gram almak yerine, 5 paket alıp 100 gram fazla alabiliyorsunuz aynı paraya.
6'lı tuborg gold kutu 172 lira. ama tek kutu tuborg gold 28 lira. yani taşıması kolay olsun diye tek tek 6 kutu almak yerine 6 kutusu bir arada paketlenmiş bira aldığınızda 4 lira eksik ödüyorsunuz. ambalaja 4 lira istiyorlar gibi bir durum var sanki. eğer öyleyse bunu anlarım. ama aynı mantıkla yukarıdakilerde fazla fazla ambalaj aldığım halde fiyat epey bir düşük.
tek seferlik değil, durum uzun zamandır böyle. bu fiyatları koyanlar salak olamaz. ben neyi kaçırıyorum?
marketimiz ankara'daki çağdaş marketler. belki başka marketlerde de durum böyledir bilmiyorum.
12'li familia kağıt havlu 65 lira.
6 lı familia kağıt havlu 25 lira. aynı havlu.
12'li bir paket almak yerine 6'lı 2 paket alınca fazladan ambalaj aldığınız halde 15 lira daha ucuza geliyor.
150 gram namet dana macar salam, paketi 40 lira.
50 gram namet dana macar salam, paketi 8 lira.
40 liraya 1 paket 150 gram almak yerine, 5 paket alıp 100 gram fazla alabiliyorsunuz aynı paraya.
6'lı tuborg gold kutu 172 lira. ama tek kutu tuborg gold 28 lira. yani taşıması kolay olsun diye tek tek 6 kutu almak yerine 6 kutusu bir arada paketlenmiş bira aldığınızda 4 lira eksik ödüyorsunuz. ambalaja 4 lira istiyorlar gibi bir durum var sanki. eğer öyleyse bunu anlarım. ama aynı mantıkla yukarıdakilerde fazla fazla ambalaj aldığım halde fiyat epey bir düşük.
tek seferlik değil, durum uzun zamandır böyle. bu fiyatları koyanlar salak olamaz. ben neyi kaçırıyorum?
Arkadaşlar hani arabalara sonradan ses sistemi yaptıranların çoğunda bagajda hayvan gibi alet oluyor, ama halbuki fabrikasyon harman kardon ses sistemi olunca böyle bişey yok. Bu neden böyle? Sonradan yapılanların hepsinde mi bagajda aygıt olur? Teşekkürler
Selam dostlar. Kadıköy civarlarında perdeci tavsiyeniz var mıdır? Teşekkürler.
Cok eski ama bir o kadar iyi supuren bir makinem vardi, arcelik marka. Bunu actim, 3 dk calistirdim birden ses kesildi ve durdu. Artik calismiyor ayrica kablo sarma aparati da sarmiyor artik.
Bi yanik kokusu ya da anormal bir ses cikmadi. Ses bir anda azalarak kesildi, sebebi ne olabilir?
Belki anlayanlar vardir.
Bi yanik kokusu ya da anormal bir ses cikmadi. Ses bir anda azalarak kesildi, sebebi ne olabilir?
Belki anlayanlar vardir.
Jeoloji müh. Kazanmış biri elektronik müh. İle çap yapabilir mi? Alakalı olması gerekmiyor mu bölümlerin?
Üstelik bunu diyen itüde jeoloji okuyan biri. Bana sallıyor gibi geldi ama soru sadece belirli bölümlerle uyum olması zorunluluğu var mı
Üstelik bunu diyen itüde jeoloji okuyan biri. Bana sallıyor gibi geldi ama soru sadece belirli bölümlerle uyum olması zorunluluğu var mı
Çene cerrahi - İstanbul Avrupa - Gömülü 20lik
zannedersem tek eksiginiz bendim #1527197
Eli çabuk işini titizlikle yapan çene cerrahi önerebilir misiniz. En son Eskişehir’de çektirmiştim gömülü keşke sağdakini de çektirseydim başıma dert oldu başa sardım resmen :(
kağıt helva alıcam, koska'nın 6'lı kağıt helvası var. bir sürü zincir markette 32 lirayken bir tane daha az bilinen zincir markette 19 lira. nasıl bu kadar fark olabilir? bu sonuncu, ucuzken almış da hala tükenmemiş mi?
şu an atmıyor app'e yönlendriyor ama app'te de sadce bu yılın ekstreleri var. eskileri nasıl görücez?
(10)
İnsanlar Nasıl Uçak Biletine Bu Kadar Paralar Verebiliyor?
panda yuva yapmis sogut dalina #1527192
Bu kadardan kastım 20 bin vs civarları. Örneğin az önce Güney Amerika ülkelerinden bazılarına baktım ve hepsi 20 binden fazla arkadaşlar. Bu sadece uçak bileti. Hayal mi artık oralar?
Gerçi artık Avrupa da ucuz değil.
Gerçi artık Avrupa da ucuz değil.
Merhaba,
Eve alacak kadın artık bulamıyorum. Ya herkesin günü dolu ya da istediğim gibi iş yapmayan insanlar geliyor. Sizin hizmet aldığınız ve memnun kaldığınız bir şirket var mı? Artık kurumsal bir yer denemek istiyorum.
Mutlubirev diyenler olacaksa şimdiden söyleyeyim, çalışmıyor siteleri. Sanırım battılar.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Eve alacak kadın artık bulamıyorum. Ya herkesin günü dolu ya da istediğim gibi iş yapmayan insanlar geliyor. Sizin hizmet aldığınız ve memnun kaldığınız bir şirket var mı? Artık kurumsal bir yer denemek istiyorum.
Mutlubirev diyenler olacaksa şimdiden söyleyeyim, çalışmıyor siteleri. Sanırım battılar.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
2015 Ford Focus var babamda. 1.6 tcdi manuel modeli.
Bugün uzun yolda 6. viteste 100 km civarı seyrederken bi anda bir sn kadar gaz kesildi gibi oldu ve çok hafif güç kaybı yaşadım sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ettim. Toplamda 1000 km'ye yakın yol geldik bir kez oldu. Gidiş yolunda da bir kere olmuştu o zaman anlamamıştım tam.
Sorun ne olabilir? 103k'da araba bu arada. Bakımları falan da zamanında yapıldı şimdiye kadar.
Bugün uzun yolda 6. viteste 100 km civarı seyrederken bi anda bir sn kadar gaz kesildi gibi oldu ve çok hafif güç kaybı yaşadım sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ettim. Toplamda 1000 km'ye yakın yol geldik bir kez oldu. Gidiş yolunda da bir kere olmuştu o zaman anlamamıştım tam.
Sorun ne olabilir? 103k'da araba bu arada. Bakımları falan da zamanında yapıldı şimdiye kadar.
Herkese iyi akşamlar,
İngilizce'de can ve can't birbirine çok yakın değil mi bazen? bana mı öyle geliyor? Gerçi problem yaşamadım hiç. ama özellikle, şu sevdiğim şarkının nakaratında hep aklıma bu geliyor.
"I can't believe the things you say" kısmında, olumsuzluk ifadesi için belli belirsiz bir "d" sesi var sadece. i can = ken, i can't = ken(d) şeklinde. ama belli belirsiz.
youtu.be
öyle değil mi? yoksa çok kolay farkediliyor mu? özellikle şarkılarda anlamıyorum bazen. bundan daha anlaşılmaz şarkılar da var.
İngilizce'de can ve can't birbirine çok yakın değil mi bazen? bana mı öyle geliyor? Gerçi problem yaşamadım hiç. ama özellikle, şu sevdiğim şarkının nakaratında hep aklıma bu geliyor.
"I can't believe the things you say" kısmında, olumsuzluk ifadesi için belli belirsiz bir "d" sesi var sadece. i can = ken, i can't = ken(d) şeklinde. ama belli belirsiz.
youtu.be
öyle değil mi? yoksa çok kolay farkediliyor mu? özellikle şarkılarda anlamıyorum bazen. bundan daha anlaşılmaz şarkılar da var.
(5)
Tinder'da Hiç Düşünmeden Telefon Numaranızı Veriyor Musunuz?
panda yuva yapmis sogut dalina #1527186
Tinder veya benzeri yerlerde konuştuğunuz kişilere numaranızı veriyor musunuz? Bugüne kadar o kadar kişiye verdim, aralardan sadece 2 tanesi ile arada sırada da olsa 1 yılı geçti ve hala mesajlaşıyoruz, diğerleri çöp.
O yüzden yeni birinin telefonunu alırken 'Acaba isteyeyim mi' diye üşeniyorum hep ve bazılarından da çekiniyorum çünkü ya çok çok az konuşuyorlar ya dolandırıcı çıkıyorlar vs. Ne bileyim ya. Bazıları ben istemeden birkaç muhabbetten sonra kendi veriyor. Bende hep 'İnşallah dolandırıcı çıkmaz' gibi düşünceler oluşuyor. Belki de çok normal onlar için(Yabancılar) Bilemiyorum artık.
O yüzden yeni birinin telefonunu alırken 'Acaba isteyeyim mi' diye üşeniyorum hep ve bazılarından da çekiniyorum çünkü ya çok çok az konuşuyorlar ya dolandırıcı çıkıyorlar vs. Ne bileyim ya. Bazıları ben istemeden birkaç muhabbetten sonra kendi veriyor. Bende hep 'İnşallah dolandırıcı çıkmaz' gibi düşünceler oluşuyor. Belki de çok normal onlar için(Yabancılar) Bilemiyorum artık.
çocukken dünya klasiklerini falan okurduk ders kitapları haricinde fakat belli yaşa gelince bu boşa vakit kaybı gibi geliyor. savaş ve barışı okuyacağım diye çıkardım kaç aydır masamda bekliyor. twitterda veya sözlükte takılmak bile daha faydalıymış gibi geliyor. sürekli de akademik makale okunmuyor zira her yerden erişim mümkün değil. siz keyfi okuma yapıyor musunuz yapıyorsanız nasıl bir yöntem ve motivasyonla?
İki gün önce sapasağlam park ettiğim aracımı bugün hareket ettiremedim. Arka frenler pedala basmadığım halde çalışıyor. El freni taş gibi olmuş. Tek tek tüm tekerlekleri kaldırıp elle döndürmeyi denedim. Ön tekerler dönüyor, arkaların biri zor dönüyor biri hiç dönmüyor. Sorun nedir sizce?
en son the strain izledim, gayet güzeldi
vampire diares, originals, being human (bu kurt adamlıydı galiba), bunları çat pat izledim, sizce en baştan başlanır mı?
zombi dizisi olarak da zamanında fear of the walking deade başlamıştım fakat 2. sezonda bıraktım devam ediyim mi?
veya bunlar harici önerilerinizi bekliyorum
vampire diares, originals, being human (bu kurt adamlıydı galiba), bunları çat pat izledim, sizce en baştan başlanır mı?
zombi dizisi olarak da zamanında fear of the walking deade başlamıştım fakat 2. sezonda bıraktım devam ediyim mi?
veya bunlar harici önerilerinizi bekliyorum
İşler benim için çok sıkıştı, student visa’ya bu hafta içi başvuracağım ancak okulun başlama tarihine de çok az kaldı ucu ucuna ya yetişecek ya da yetişmeyecek. Normalde 3 haftada çıkan vize ukrayna durumundan dolayı 5 haftaya kadar uzamış.
1- tls üzerinden yapacağımız başvuruyu ankara-istanbul vs’den yapmanın hız açısından farkı olur mu? Ankaradayım ama başvuruyu hemen gidip istanbulda yapabilirim
2- başvuruyu yaptıktan sonra ya da başvuru sırasında durumumu izah etsem, mailler atsam en azından 3 haftalık resmi süreçte açıklayın desem bunun bir anlamı olur mu? Durumumun çok kritik olduğu, yoksa kabul belgemin vs her şeyin yanacağını anlatsam?
3- yarın ankara’da ki tlscontact ofisine gidip süreç nasıl gidiyor, başvuruyu yaptığımda ne kadar sürede açıklanır, express visa tekrar açılır mı belliyse ne zaman falan diye sorabilir miyim?
İlk vize sürecim bu sorularım saçma olabilir ama çok stresli ve gerginim de
1- tls üzerinden yapacağımız başvuruyu ankara-istanbul vs’den yapmanın hız açısından farkı olur mu? Ankaradayım ama başvuruyu hemen gidip istanbulda yapabilirim
2- başvuruyu yaptıktan sonra ya da başvuru sırasında durumumu izah etsem, mailler atsam en azından 3 haftalık resmi süreçte açıklayın desem bunun bir anlamı olur mu? Durumumun çok kritik olduğu, yoksa kabul belgemin vs her şeyin yanacağını anlatsam?
3- yarın ankara’da ki tlscontact ofisine gidip süreç nasıl gidiyor, başvuruyu yaptığımda ne kadar sürede açıklanır, express visa tekrar açılır mı belliyse ne zaman falan diye sorabilir miyim?
İlk vize sürecim bu sorularım saçma olabilir ama çok stresli ve gerginim de
selamlar, böyle güneş sistemini veya rastgele bir gezegenin ihtişamını veya bir nasa uçuşunu vs anlatan doğru düzgün bir belgesel yok mu geceleri uyurken izlemelik?
ne tür bir şey aradığımı daha iyi anlatır diye sevdiğim bazı belgeselleri koyayım (bazıları netflixteydi fakat şu an yok):
one strange rock
wonders of the universe
black holes: the edge of all we know
challenger: the final flight
the planets
ne tür bir şey aradığımı daha iyi anlatır diye sevdiğim bazı belgeselleri koyayım (bazıları netflixteydi fakat şu an yok):
one strange rock
wonders of the universe
black holes: the edge of all we know
challenger: the final flight
the planets
Ya nerede gördüğümü hatırlayamıyorum.
Böyle bir boksör tipli bir adam karşısındakine diyor ki "şimdi elini yumruğumdan kaçırmanı istiyorum" diyor.
Boksör tipli adam ilkinde hızlı bir yumruk sallıyor. karşısındaki elini kaçırıyor.
Boksör tipli adam ikinci kez tekrar aynı şekilde yumruğunu tekrarlıyor yine denek yine elini kaçırıyor.
Boksör tipli adam: "Şimdi tekrar elini kaçırmanı istiyorum" diyor. ama boksör kılıklı adam bu sefer yumruğu yavaş sallıyor. denek elini kaçıramıyor.
O video ya da reels ya da twit neyse onu arıyorum.
Buldurtabilir misiniz?
Böyle bir boksör tipli bir adam karşısındakine diyor ki "şimdi elini yumruğumdan kaçırmanı istiyorum" diyor.
Boksör tipli adam ilkinde hızlı bir yumruk sallıyor. karşısındaki elini kaçırıyor.
Boksör tipli adam ikinci kez tekrar aynı şekilde yumruğunu tekrarlıyor yine denek yine elini kaçırıyor.
Boksör tipli adam: "Şimdi tekrar elini kaçırmanı istiyorum" diyor. ama boksör kılıklı adam bu sefer yumruğu yavaş sallıyor. denek elini kaçıramıyor.
O video ya da reels ya da twit neyse onu arıyorum.
Buldurtabilir misiniz?
Macbook'ta pdf uzantılı bir evrakın üzerine yazarak ilerliyordum. Ek sayfa eklemek için belgeyi çoğaltıp, içinden 3 kez sayfa kopyaladım ve üzerlerine yazmaya devam ettim. Sonra belge takıldı. Kaydederek gittiğim için, kapattım. Yeniden açtığımda kopyalayıp yapıştırmış olduğum sayfaların üzerine yazdığım her şeyin kaybolduğunu, kopyalanmış ilk halindeki gibi olduğunu gördüm. Sayfalar sarı renkte...
Bunu geri getirmenin bir yolu var mı, tam 5 saattir bunu yazıyorum, yarısından çoğu gitti...
Bunu geri getirmenin bir yolu var mı, tam 5 saattir bunu yazıyorum, yarısından çoğu gitti...
Yahu bu arabaların yakıtları nasıl bitmiyor ? 2 saat boyunca hızlı fren sonra ani yapıştırma yapa yapa sürüyorlar yani maksimum yakıt sarfiyatı ile. Tam emin değilim ama hepsi en az 4-4.5 L motorlu araçlar, 700 beygir ölüsü. Hayır araçlar da küçük.
Yahu bu yakıt nasıl bitmiyor?
Yahu bu yakıt nasıl bitmiyor?
İnternetten gümüş kolye, yüzük tarzı takıları alabileceğim güvenilir ve uygun fiyatlı siteler hangileri acaba?
Bi şarkı vardı, sonunda söyleyen şarkı bittii diyordu. 90’lar sanırsam. Bilen var mı?
Merhaba, departmanda benimle benzer isleri yapan bir arkadas bir is gorusmesi yaptigini, olumlu gectigini ve olursa gidecegini soyledi. Olmama ihtimali olsa bana soylemezdi diye dusunuyorum.
Simdi benim de 1-2 hafta icinde aciklanmasini bekledigim yurtdisi yuksek lisans basvurumun sonucu var. Ben hic kimseye bundan bahsetmedim. Simdi bu arkadas giderse ve benim de gitme durumunda ikimizin yaptigi isleri yapacak kimse yok. Su an o uyarmis oldu, yoneticiye de haber vermis ama ben kimseye durumumdan bahsetmedim. Aciklanmadan bahsetmemem etik degil mi acaba? Bu arkadas kalsaydi departmanda pek umursamamistim durumu ama simdi bir tereddut ettim. Sonuc aciklanana kadar beklemeye devam mi edeyim yoksa durumu citlatayim mi biraz?
Simdi benim de 1-2 hafta icinde aciklanmasini bekledigim yurtdisi yuksek lisans basvurumun sonucu var. Ben hic kimseye bundan bahsetmedim. Simdi bu arkadas giderse ve benim de gitme durumunda ikimizin yaptigi isleri yapacak kimse yok. Su an o uyarmis oldu, yoneticiye de haber vermis ama ben kimseye durumumdan bahsetmedim. Aciklanmadan bahsetmemem etik degil mi acaba? Bu arkadas kalsaydi departmanda pek umursamamistim durumu ama simdi bir tereddut ettim. Sonuc aciklanana kadar beklemeye devam mi edeyim yoksa durumu citlatayim mi biraz?
Herkese merhabalar,
Yüksek lisans öğrencisiyim ve bir ödev hazırladım. Yarın hocama teslim edeceğim ve bu ödevden aldığım note gore tez donemime gecebileceğim, yoksa okulla ilisiğim kesilecek :(
Hocam turnitinden %10 sınırı koydu ve üstünü kabul etmeyeceğini söyledi. Bu nedenle turnitine erişimi olan akademik kariyer sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Yarın sabah hocaya gondermem gerek bu nedenle bu aksam programa sokup duruma göre revize yapacağım. Erişime sahip olan duyurudaşlar eğer buraya cevap yazabilirse veya msj atabilirlerse hemen ödevimi iletebilirim. Bu aksam kritik malesef.
Alternatif metodlara da açığım.
Yardımcı olan dile benden dilerse :(
Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Yüksek lisans öğrencisiyim ve bir ödev hazırladım. Yarın hocama teslim edeceğim ve bu ödevden aldığım note gore tez donemime gecebileceğim, yoksa okulla ilisiğim kesilecek :(
Hocam turnitinden %10 sınırı koydu ve üstünü kabul etmeyeceğini söyledi. Bu nedenle turnitine erişimi olan akademik kariyer sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Yarın sabah hocaya gondermem gerek bu nedenle bu aksam programa sokup duruma göre revize yapacağım. Erişime sahip olan duyurudaşlar eğer buraya cevap yazabilirse veya msj atabilirlerse hemen ödevimi iletebilirim. Bu aksam kritik malesef.
Alternatif metodlara da açığım.
Yardımcı olan dile benden dilerse :(
Herkese iyi akşamlar diliyorum.