(1) 

Paxil

apartmansakini #859001 
Reçetesiz alabiliyor muyuz?
(4) 

Komşuların kulağının pasını silmek istiyorum da :)

sagittal #859000 
Vuvuzela İstanbul'da nerelerde bulunur/satılır acaba?
(1) 

N'olur n'olur n'olur bulalım şunu

sagittal #858998 
senelerdir şarkıyı ve sanatçısını hatırlayamadığım bir klip var.
klip hatırladığım kadarıyla şöyle:

ormanlık bir alanda, sarışın mini kot şortlu teyzemiz arkadaşlarıyla toplanmış, eğleniyorlar. teyzenin adı zeyna olsun. bir anda zeyna'nın üzerine meteor(?) düşüyor. herkes çığlık çığlığa. zeyna arkadaki karavanın içine koşuyor. içeri girmesiyle beraber yeşil ışıklar aydınlatıyor karavanı. duman falan da çıkıyordu galiba. tüm gözler endişe içinde karavanın kapısına bakarken zeyna, gözleri sargı beziyle sarılmış bir şekilde zombivari hareketlerle karavandan çıkıyor. sonra aniden tüm millet dans edip şarkı söylemeye başlıyor.

n'olur bilen birileri çıksın artık.

edit: klip o kadar aklıma takıldı ki bulana benden hindistan cevizli kurabiye!
istanbul'da yaşamayanlar için edit: size kargoyla gönderirim. ciddiyim.
(1) 

sozlukten iki yazara mesaj

baldur2 #858997 
andrelen ve eye snap nickli yazarlara mesaj atabilir misiniz? kendilerine duyuru uzerinden mesaj attim, bi bakabilirler mi? tesekkurler.
(2) 

Samsung laptoplar kendi adaptoruyle mi geliyor?

Simrug #858993 
Bu gun biri acilmayan yeni bir Samsung laptop gosterdi. Muhtemelen adaptorden kaynaklaniyor. Baktim ki adama Lite on adaptor vermis teknosa. Bu normal mi? Benim bildigim bu firmalarin adaptorleri uzerinde kendi logosu bulunur.
(1) 

london grammar bilenlerden

alfie #858986 
Olay şudur ki; london grammar'ın hey now şarkısının alex metric mix'ini arıyorum.nette preview olarak var ama tam versiyonuna sahip olan varsa beni uzunca bi süre mesud edebilir.
(1) 

ayva turşusu

matnokta #858983 
Yiyenler?
Varsa Tarifini bilenler bizle de paylaşsın!
(21) 

aşure yapıp komşulara dağıtayım mı?

lucy in the sky #858982 
merhaba,

neredeyse üç aydır oturduğumuz apartmanda kimseyi tanımıyoruz. totalde 8 daire var, tek öğrenciler biziz. gelenimiz gidenimiz oluyor ancak ses konusunda çok dikkatliyiz. hatta gelenimiz gidenimiz olduğunun bile farkında değiller muhtemelen. az muhafazakar, az modernleşme çabası içinde, düz aile apartmanı. yalnız bu komşular bana aşırı soğuk davranıyorlar, yani mesela apartman girişinde karşılaşsak bilerek yüzlerini çeviriyorlar, ya da ben "günaydın" falan dersem canlarını istemişim gibi ekşi bir yüzle, yarım ağızla yanıt veriyorlar.

bir yan hikaye olarak da ben buraya taşındığımızdan beri yemek yapma işini ciddiye alıyorum. makarna yapıp geçiştirmek istemiyorum, ciddi ciddi sofra hazırlamakla uğraşıp aperatif+çorba+salata+ana yemek+pilav falan+tatlı şeklinde bir menü oluşturmaya çalışıyorum neredeyse her akşam. kendimi çok geliştirdim, aşure yapmayı da çok istiyorum, tadından nefret ederim aslında ancak erkek arkadaşım, ev arkadaşlarım vs. çok seviyorlar.

şimdi ben bir tencere yapıp her komşuya dağıtsam nasıl olur? bir de bu iş nasıl oluyor tam olarak? yani mesela cam kasede değil de alüminyum kaselerde götürsem sıkıntı olur mu? o kadar cam kasemiz yok çünkü, olan bir kaç tanecik kasemizi de geri getirmeme risklerini göze alamam. bir de aşureyi götürünce daha önce hiç konuşmadığım insanlarla ne konuşacağım ki, ne diye verilir yani?

bu sorunun karakterim hakkında ipuçları vermesinden korktuğum için yarın sileceğim kendisini, şimdiden teşekkürler.
(2) 

hiçbir şey yazamıyorum

yasli ateist #858977 
ne oldu bana bilmiyorum. sözlükte entry girerken olsun, birilerine bir şey yazarken olsun, bir döküman hazırlarken olsun cümle kuramıyorum. böyle bir şeyler yazıyorum, daha sonra istediğim anlamı tam veremediğimi düşünüp siliyorum. cümlenin içindeki kelimeleri değiştirmeye çalışıyorum. eğer ki sözlükteysem en sonunda vazgeçip her şeyi siliyorum.

uzun zamandır kitap okumuyorum. ondan falan mı acaba? ne yapam da düzelsin bu durum. böyle kendimi daha iyi ifade etmeme yarayacak şeyler/alıştırmalar/yazılar bulabilir miyim?

lan az kalsın bu duyuruyu da silip açmayacaktım, sayfalarca yazıp vazgeçtiğim oluyor bazen. o da ayrı bir sıkıntı.
(4) 

Trombosit bağışı hakkında basit bir soru

septiklestiremediklerimizdenmisiniz #858975 
Burada da ilanı olan bir hasta için trombosit vermek istiyorum ama gereksizin tillahı olan arkadaşım aklımı çok fazla karıştırdı. Bilen birileri olduğunu düşünerek soruyorum:

1.Dövme olmamalı denmiş, kesinlikle mi olmamalı yoksa kan verirken olduğu gibi 1 sene içinde mi yaptırılmamış olmalı?

2.Ayrıca buradaki ilanda pozitif olan tüm kan grupları verebilir denmiş; kendi içinde dağılan içerideki duyurularda ise hastanın kan grubu (aRh+) olmalı deniyor. Hangisi doğru? Hasta aRh+ iken, bRh+ birinden trombosit alabiliyor mu gerçekten?

3.Hasta erkek, erkek verici arandığını görüyorum ama kadın da olurmuş. Kadınların az tercih edilme nedeni nedir? Ben istediğimde veremeyecek miyim?

Saatlerdir araştırıyorum, çok da etkilendim zırıl zırıl okudum tüm yazılanları ama bu üç konu hakkında kesin bir bilgiye denk gelmedim. Evet trombosit vermeye gittiğimde bunları öğrenebilirim ama ona göre yanımda birkaç kişi götüreceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim
(1) 

Teoman'ın "Wild World"e benzeyen şarkısının adı neydi?

biz siz onlar bensiz daha mutlular #858974 
Soru bu. Teşekkürler..
(12) 

İnatla Tek Bir Kişiyi Özlemek

Solem #858971 
Yani şunu demek istiyorum, hiç boş kalmıyorsun, hep dışardasın başka insanlarlasın geziyorsun, tozuyorsun yeri geliyor sevişiyorsun falan ama hiç çıkmıyor böyle ya afedersin ama bazen tam sevişmenin ortasında geliyor diyelim, çıkmıyor akıldan anasını satim. Ya bu nasıl iştir ben anlamıyorum yok mu bi çözümü?
(3) 

atık ayrıştırma

soguk dus etkisi #858970 
İnsanlar neden çöplerini ayrıştırarak atmaya teşvik edilmiyor devlet ve belediyeler tarafından ? Çok basit olarak sokaklar dev gibi bir çöp bidonu yerine kağıt-plastik-cam-metal-evsel atık kutuları ve ekstradan atık yağ bidonları olamaz mı ? bunu birde para cezasıyla dayatsan halka 2-3 yıla düzen oturur bence. Bunun yapılmamasının nedeni nelerdir ?
(5) 

şengen vizesini sıkça aynı yere kullanmak

slalom #858968 
2 ay önce 4. şengenimi yunandan aldım. 6 ay 45 gun kalışlı multi. ilk girişim de yunan adalarına oldu.

sonra 29 ekim tatilinde 3 gun amsterdam a gittim.

bu ay sonu tekrar hsonu için amsterdama gidicem.

niye yunandan aldıgın vizeyle 2dir amsterdama geliosun derler mi?

gecen amsertdam girişimde polis neden amsterdam? arkadasın var mı? kaç gun kalcan, dönüş biletinin görebilir miyim vs demişti. gerildim. biletimi aldım 28inde gidiyorum ama biraz tedirginim.

sorun cıkar mı?
(17) 

çok koydu lan

tolga asp #858966 
ortaokul yıllarımda yanında çalıştığım biri vardı, okul çıkışı yanına gider resim dersi alır karşılığında da atölyede çıraklık falan yapardım. kendisinden çok şey öğrendim, vefa borcum var. liseye başladıktan sonra dükkandan ayrıldım ve yılda birkaç kere ziyaret etmeye başladım, sonra üniversite için başka bir şehri kazandım ve ziyaretlerim daha da seyrekleşti. bu arada annem ve babam kendisine sürekli gider, çeşitli hediyeler falan götürürler, araları iyi.

neyse, en son 3-4 yıl önce ziyaretine gittim, uzun zamandan beni görüşmemiştik ve içeri girer girmez "birazdan kız gelicek sen sonra gel istersen" dedi, biraz koydu açıkcası. yıllardır görüşmemişiz, ziyaretine gidiyorum ve kız gelecek diye iki laf etmeden beni gönderiyor. neyse ben buna alışık olduğum için çok fazla takmadım fakat yinede tekrar gidesim gelmedi.

aradan 3-4 yıl geçti, yani bugün. babamın ısrarına dayanamayıp tekrar ziyarete gitmeye karar verdim. atölyeye gittim, kapıyı açtı, beni görünce tekrar gülümsedi ve "ooo tolgacım hoşgeldin" dedi sarıldık öpüştük falan filan tam içeri girecektim bana kaş göz işareti, o an bir şey anlamadım, içeri girdim, yeni taşındığı için sağı solu incelemeye kalktım bi baktım kapıyı ağzına kadar açmış gitmemi işaret ediyor. içeride kız olduğunu anladım, müsait değilsin herhalde sonra gelirim dedim. tamam görüşürüz uğra bak mutlaka dedi, giderkende şu çöpü atıver dedi. bende o anki salaklıkla tabi abi ne demek sonra gelirim, görüşürüz iyi günler falan deyip paşa paşa aldım çöpü döndüm arkamı gittim.

ulan bu bana o kadar koydu ki, yıllarca birlikte çalışmışız birbirimize çok şey borçluyuz, ailem sürekli kendisine hediyeler falan götürüyor, araları o kadar iyi. ben gidiyorum ve bana bu şekilde davranıyor. bu arada kendisi evli ve benim yaşımda çocuğu var fakat fazla çapkın, atölyesine sürekli karı kız atar.

ayrıca kendisi bir lisede öğretmen, yani öyle hödük biri olsa takmam ama böyle kültürlü ve önemli bir insanın bu şekilde düşüncesizlik yapmasını anlayamıyorum. bana resmen çocuk muamelesi yapıp kapıdan gönderdi. eve gelip durumu bizimkilere anlattım onlarda çok şaşırdı, bi daha görüşmeme kararı aldık ama bana çok koydu. hiç bu kadar düştüğümü hatırlamıyorum. kendimi rezil hissediyorum, bütün özgüven gitti. utanmasam oturup ağlıcam lan.

konu bu işte, bana güzel şeyler söyleyinde moralim yerine gelsin be duyurucum, çok ihtiyacım var. yorumunuz nedir?
(2) 

Şunun adı ne oluyordu? (web sitesi hk.)

kamera motor #858961 
tag box diye arattım en mantıklı tabir o geldi ama değilmiş.

misal sitede yer alan tagların olduğu bir metin. tagin yer alma miktarına göre font büüyklüğü artıyor.

yani işte, kutunun için komple taglerle dolu. 10 defa kullanılmış tag 20px boyutundaysa, 2 defa kullanılmış tag 5px, 50 defa kullanılan 80px falan. şık ancak biraz karmaşık bir görüntü oluşturuyordu. anımsıyorsunuzdur illa ki.

bunlara ne deniyor kısaca?
(2) 

emekli sandığı aylığı

dinsiz adam #858959 
merhum pederden ötürü emekli sandığından aylık alma hakkım var. onun aylığı mirasçılara bölünüyor yani. iki sene kadar önce başvurdum. dün tesadüfen e-devlette emekli sandığından aylık alıyor göründüğümü farkettim. ancak hiç haberdar edilmemiştim. kasım ayı ödemesi de yapılmış görünüyor halkbankasına. bugün gittiğimde hesabıma paranın yatırılıp geri çekildiğini öğrendim. vaktim dar olduğundan müşteri temsilcisiyle görüşemedim.

1- sorunu bankayla mı emekli sandığıyla mı ve nasıl çözebilirim?

2- babam öleli 5 seneye yakın oldu. biriken aylıkları alma hakkım da var diye biliyorum doğru mu?

cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
(7) 

Pas sokmek icin Tavsiye

don mike #858958 
Selamlar,

arkadaslar evi bosaltirken elime eski kullanilmayan birkac parca metal esya gecti bicak vs. ana maddesi celik ama ustleri veya paslanmis bunlari temizlemek istedim biraz zimparayla dikkatlice temizledim ancak hala bazi yerlerinde az biraz zimparalayamayacagim yerler kaldi, bunlari sokup atmak icin bir oneriniz var mi? bu gece sirkede bekletiyorup yarin fircalayacagim ancak gene de cikmazsa diye bir sormak istedim.

bir de pas lekesi sanirim siyah lekeler kalmis bazi yerlerinde buralari parlatmak icin ne kullanmali?
(2) 

İELTS kelime çalışma

high hopes of the sozluk #858954 
sınav hakkında bilgili arkadaşların önerebileceği kelime kaynağı var mı acaba? kelime bilgim biraz zayıf geliştirmek istiyorum.herkese iyi geceler...
(6) 

Office 2013 Promosyon

Haldamir #858946 
4 yıllık Office aboneliği, 2 bilgisayar için. Yanında da sınırsız OneDrive alanı. Toplam 150 TL. Sizce nasıl bir teklif, siz alır mıydınız?
(3) 

kulak delinirken kullanılan küpeyi çıkarmak

knight of cydonia #858939 
istiyorum. metal alerjim var ve daha önce kulağımı deldirdiğimde bu ilk kullanılan küpeyi on gün kadar çıkarmadığım için kulağım birkaç hafta boyunca alerjiden dolayı yara yaptı. şu küpeyi çıkarıp yerine hemen boya kaplı, alerji yapmayacak bir küpe taksam olmuyor mu?
(1) 

özel ders için kaynak

vosvos #858936 
üniversite öğrencisiyim ve lise 11.sınıfa fizik özel dersi vermeye başlıyorum. konuları önce kendim pekiştirmem gerekiyor fakat hangi kaynaklar vardı biz lisedeyken şimdi neler var hiç hatırlamıyorum, bilmiyorum. önerilerinizi bekliyorum. vidyo anlatımlı kaynaklar veya direk kitap önerileri olabilir.
(1) 

Üniversite öğrencilerine bölüm değiştirme hakkı

memories #858935 
Şimdi ben bu hakkımı kullanarak 2013teki ygs lys puanımla baştan tercih yapmayı planlıyorum bu yaz. Öncelikle merak ettiğim konu, bu sene ki ygs lys sınavlarına girip tercih yapsam, eskiden kalma ygs lys puanımı değerlendirme hakkımı kaybeder miyim ? Ayrıca bu hakkını bu sene kullanmış biri varsa, ne gibi işlemler yaptılar anlatırlarsa sevinirim.
(13) 

saykodelik klibi olan şarkılar

rayde #858933 
güzel bulduğunuz şarkılar olacak yalnız.
varsa bildiğiniz paylaşabilir misiniz?
(20) 

bu kızla sevişeyim mi

mhmtt #858929 
tanışalı kaynaşalı 2 hafta oldu kızla. tanışıldığı gün öpüşüldü zaten o günde ilişkiye başlanmış oldu.

kız fena halde aşık bana hem kendi söylüyor hem ben hissediyorum bunu. tam ilişkiye gireceğimiz sırada, kız bakire olduğunu söyledi. ama sana aşığım seninle sevişmek istiyorum, sen doğru kişisin o yüzden ilkim olmanı istiyorum dedi. ben de seviyorum kızı ama daha önceden kimsenin bekaretini almadım o sorumluluk nasıldır bilmiyorum. erteleyelim bugün sevişmeyelim dedim kıza.

kız uzun vadeli ilişki düşünebilir ama ben gelecek yıl yüksek lisans için yurt dışına çıkıcam, dönme gibi bir planım da yok, uzak mesafe ilişkisi ise asla. kız bunu bilmiyor, gelecek yıl da istanbulda olurum diye düşünüyor.

aman evleneceğim erkekle sevişeyim gibi bir takıntısı yok kızın, benim doğru kişi olduğumu düşünüyor sadece.

bu şartlar altında sevişelim mi sevişmeyelim mi çok ikilemde kaldım, yüksek lisansı söylersem çok kötü olur gereksiz yere. sonu olan bir şeye kendini kaptırmak istemez kız soğur falan.

ev arkadaşımın durumu bu ben kendi ağzımdan yazdım ne yapsın lan bu çocuk bende bilemedim.
kızın yaş 21 erkeğin 22
(1) 

waribashi

GreyFever #858927 
gop civarlarında oturuyorum nereden bulabilirim en yakın
(7) 

Çocuklarda sayıları ve şekilleri öğrenme yaşı & Zeka

fatihdr #858923 
Makale başlığı gibi olmuş duyurum ama neyse :)

Şimdi efenim ellerinizden öper bizim 2,5 yaşında bir ufaklık var (erkek).
Bu arkadaş (baba mode on) 9-10 aylıkken sayıları diğer yazılardan, harflerden işaretlerden ayırt etmeye başladı. Nerede sayı görse "bir bir" diye işaret ediyordu. 12-13 aylıkken 10'a kadar sırası şaşmadan saymaya, parmaklarla gösterdiğimiz rakamların ne olduğunu söylemeye başladı. Belki de eşim ve ben matematikçi olduğumuz için pek önemsemedik ama çevredeki herkes bu duruma çok şaşırdı. 1,5 yaşına doğru geometrik şekilleri öğrettim ve hepsini öğrendi. Üçgen, yamuk, elips, eşkenar dörtgen, kare, dikdörtgen, silindir, küre, deltoid, koni hatta 5 gen ve 6 gen arasındaki farkı vs.. hep eksiksiz öğrendi. Sonra ben sakıncası olacağını düşünüp uzak tuttum, ama öyle bir kaptırdı ki kendini çevrede gördüğü her şekli hem de çok mantıklı şekilde geometrik şekillerle ya da sayılarla eşleştirdi. Bir süre sonra benim söylediğim sayılardan sonra gelen sayıları tamamlamaya başladı, mesela ben 3 diyorum o hemen 4 diyor. Böyle böyle 20 ye kadar sayabiliyorduk. Sonra olay ileri gitti, mesela 85 diyorum 86, 87, 88,89 diye sayabiliyor hale geldi. 2 yaşına girdiğinde 13 ü 14 ü ayırt edip (eskiden 1 ve 3 diyordu yazınca) isimlerini söylemeye başladı.

Bilmiyorum üstüne düşsem ne kadar daha öğrenecek, sınırları ne? test etmeye tırsıyorum açıkçası. Klasik çocuğunu zeki zanneden anne baba tribine de girmek istemiyorum, ama yani bu durum normal mi? yoksa bu çocuğun cidden farklı bir durumu mu var? Sizce bu uç bir durum mu, yoksa çevrenizdeki bu yaş grubundaki çocuklar hep böyle mi? Bu işle kimler ilgilenir? Nasıl adım atmak gerekir?
(1) 

şu anki madrid-sassari maçını sunan spikerin adı ne lig tv 3'te?

pescador #858920 
ya geçen hafta da bu ikilinin sunduğu izlemiştim. çok hoşuma gitti. hem sunumu iyi hem de troll, milletin üstüne başına sakalına falan laf atıyo. adı sanı ne bu abimizin? tanıdık da geliyor ses ama çıkaramadım.
(3) 

İlk defa ders çalışmaktan zevk alıyorum.

yatagants #858918 
Daha önce 2 sene kimya okudum, ve bu süreçte neredeyse hiç ders çalışmamıştım, ders çalışmak işkence gibi geliyordu.

Bu sene bölüm değiştirerek felsefeye geçtim. Saat beşten beri kütüphanede neredeyse aralıksız ders çalışıyor, notlar çıkarıyor, kitap okuyorum. Bu süreçde bi yandan klasik müzik dinliyorum.

Ama ilk defa ders çalışırken mutluyum, yüzüm gülüyor, çalışmak eğlenceli geliyor. İşkence olmaktan çıktı.

Sizinle paylaşmak istedim.

Birde sizde de böyle oluyor mu?
(6) 

abilerim ablalarım

g7mor #858914 
insanlara abi, abla, dayı, hala gibi sözlerle seslenmek sadece türkiye'ye özgü bir durum mudur? 15 yaşındaki çocuk 70 yaşındaki adama "john" diye mi sesleniyor?
(2) 

beleş u2 albümü

kumlupara #858912 
Hani bu u2'nin albümü itunesde bedavaydı?
(2) 

soundcloud'dan müzik indirme?

tensai #858911 
bir program vardı. linki yazıp indiriyorduk.
yada başka yöntemi var mıdır?
(1) 

QOS olayını bilen var mı? (modem portlarına hız atama)

tolga asp #858902 
modemi kablolu ve kablosuz olarak kullanıyoruz, kablolu bağlanan bilgisayarın internet hızını düşürmek istiyorum, bu da modem arayüzündeki QOS ile mümkün oluyor sanırım. modem sayfasındaki QOS sekmesine tıkladığımda şöyle bir sayfa çıkıyor ve herhangi bir değişiklik yapamıyorum. modemde bu özellik olmasa böyle bir bölüm yer almazdı sanıyorum, öylese neden değişiklik yapamıyorum ki?

başka bir yerden mi ayar yapmak gerekiyor?

not: kablolu bağlanan bilgisayar komşuda olduğu için limit programları tavsiye etmeyiniz.

caps:
i.imgur.com
(7) 

ben ne yaptım?

Sskywalkeremre #858899 
what i've done mı yoksa what have i done mı? kararsız kaldım... hangs?
(1) 

ingilizce yardım acil

Hayalperest Vişne #858894 
Arkadaşlar metin yazdımda bi bakabilir misiniz yanlışlık var mı ? Teşekkürler.

the stiuation occurs at amity beach in south coasts of one night a young woman goes for a swim in the sea.She doens’t come back.The next morning the police find her dead on the beach.
the mayor said that it was an accident while the police chief brody wants to investigate this situation but he could be excluded by the community.
(5) 

satılık zeytinyağı.....

ramazanali #858888 
çanakkale ezine zeytinyağı isterseniz bana bu hesaptan ulaşabilirsiniz.
(25) 

anahtarlık kullanıyor musunuz?

mr.goodcat #858887 
evetse fotoğraf koyabilir misiniz? belki çok ilginç şeyler çıkar.

benimki: img.dxcdn.com
(6) 

antalya konyaaltıda nerde kalınır ?

ramazanali #858886 
kız arkadaşımın yanına gidecem antalyaya konyaltında kalıcam da nerde kalınır hurma var sarısu filan bildiğim bunlar hangisi daha merkezidir konyaltında mevk olarak. havalanından gidecek bi kişi için sorun olmayacak şekilde.
(4) 

os x yosemite kullananlar

mr.goodcat #858883 
sizde de kablosuz internette sorunlar oluşuyor mu? benim kopmalar, hız düşmeleri takılmalar gibi sorunlar çıkmaya başladı. yosemite ilk çıktığında kurmuştum (final sürüm) sanırım 10.10.1 gelecekmiş ama derde derman olur mu bilmem.
(2) 

anlamsızca peydah olan sivrisinekler

yuvarlanantencereninkapagi #858882 
yurtta kalıyorum, pencerede tel var, balkonu kullanmıyorum, sivrisinekler var. delireceğim!!! odaya bir yere yuva yapmış olabilirler mi? yaklaşık 4 gün önce fark ettim. öldürüyorum, bakıyorum bir tane daha, bir tane daha... şu an delicesine kaşınıyorum. napmalı bunlara, yuva varsa ne şekilde yok olur, bunlardan nasıl kurtulunur, ilaçlamak gerekiyorsa ne tür bir ilaç gerekir?
(3) 

ingilizce kelimelerin hangi ülkede nasıl bi aksanla söylediğini

error522 #858878 
dinleyebildiğimiz bi site vardı.

mesela children. avustralya'ya tıklıyodum sonra ingiltere'ye sonra abd'ye farklı farklı nasıl söylediklerini dinleyebiliyodum. neydi o site?
(9) 

photoshop kullananlara soru

razvan rat #858875 
photoshop'u kullanma amacınız nedir? fotoğraf, tasarım, hobi vs.
(1) 

Hakem Heyeti - Teleservice

metehan01 #858871 
Şimdi ben geçen ayın 1'inde telefonu vatana verdim servise göndersin diye.
Telefon ayın 9'unda teleservice e ulaştı ayın 10unda kaydını aldılar. Garantim de ayın 11'inde bitiyordu :D

tl;dr diyenler:
Neyse teleservice bana yeni iphone 4s vericekmiş telefon değişim bekliyormuş. 1 hafta içerisinde de 20 iş günü doluyor sanırım tam hesaplamadım.
Süre dolar dolmaz tüketici hakem heyetine gitsem teleservice bana telefonu alırken ödediğim 1950 gaymeyi vermek durumunda kalır mı yani böyle bir karar alırlar mı heyette? Yoksa lan zaten yeni telefon veriyorlarmış satıcı mağduriyeti zaten gideriyor der mi?
(6) 

Bi tavşanımız eksikti!

vesna #858870 
evet, çok sevgisiz bir başlık oldu ama işin aslı öyle değil. anlatayım.

ev nuhun gemisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. kendini nuh peygamber zanneden de sevgilim olacak adam! evde 2 köpek, 1 kedi, 2 kaplumbağa ve bir akvaryum balık var. Pratikte yaşadığım zorluklar şurada yazıyor, ( www.eksiduyuru.com uzun biraz üşenmeyen okusun ama okumasanız da olur) şimdi bir de tavşan çıktı başıma.

Bugün akşam bir tavşanla çıktı geldi eve. kedileri tanıştırmak için ayrı odalara koyup birkaç gün geçmesini sağlıyorlar ya, tavşanı da ayrı odaya koysam birkaç gün alışırlar mı yoksa yerler mi? evim zor ısınan bir ev. hayvan üşümesin diye ben de tavşanın olduğu odaya geçtim, aldım kucağıma da hangi bir gün böyle geçecek? tavşancık ya hasta olacak ya mevta.

kedim ve köpeklerim alışır mı yoksa yer mi bu tavşanı?(bunu yüreğim kaldırmaz)
adamla kavga edip göndersem mi tavşanı?
(1) 

Küçük kalıplı giyim firması

Haldamir #858866 
Merhabalar,

Giyim kuşamla ilgili bir sorum vardı.

Yapı olarak 171 boyunda 55 kiloyum. Yani zayıfım. Yaşım 21 bu arada. Çoğu mağazada smallar bile seneye de giyerim diye almışım gibi duruyor üstümde. Bazense denk geliyor tam oturuyor. Bundan sonra alışveriş yaparken rastgele denk gelene kadar gezmeyeyim diye soruyorum bunu.

Genelde kalıpları küçük olan veya xsmall kıyafetler sunan hangi markalar var?

Edit: Aa unutmuşum onu yazmayı. Erkeğim.
(12) 

Ödev ve tez yazan siteyi nereye ihbar edebiliriz?

Gururbey #858865 
www.universiteodevtez.com evet efendim böyle site var. canlı sohbetten konuşup isediğiniz ödevi yüksek lisans doktora tezini yapabileceklerini söylüyorlar. bu kadar kolay mı lan cidden.

bu orospu çocuklarına tez yazıdranlar daha sonra kompleksi öğretim görevlileri falan oluyor. mesala bu adamları nereye ihbar edebiliriz.
(12) 

istanbul'da nerede hamburger yemeli

razvan rat #858863 
mcdonalds ve burger king gibi her köşe başında bulunan yerlerin dışında nerede lezzetli hamburger yenir? daha küçük ölçekli ama güvenilir yerler olabilir. çeşidi bol olması tercih sebebidir :)
(5) 

duyarlı birey olmaca

chachachablues #858862 
sizce duyarlı olmamız gereken konular nelerdir? toplumca özen göstermemiz gereken şeyler nedir? toplumsal, çevresel vb. sorunlar olabilir; şunlara şunlara dikkat çekilse ve bilgilendirilse, bilinçlendirilse ne iyi olur dediğiniz neler var? önemli gördüğünüz her şeyi yazabilirsiniz.
(5) 

Hangi tvyi tavsiye edersiniz ?

Wolfware #858861 
şu iki ürün arasında kaldım

PHILIPS 47PFK6589/12 AMBILIGHT-1899 tl

www.teknosa.com

PHILIPS 47PFK6109-1799 tl

www.teknosa.com

özellik olarak bir farkları yok arada 100 tl fark var. üstekinin ambilight olması farkediyor mu cahilim bu konuda biraz. yoksa 100 tl fark verilir yani önemli bir fark varsa. tabi bu fiyatlarda (2000e çıkabilirim) daha mantıklı bir marka/model tavsiyeniz varsa çok sevinirim
(5) 

CROUS, Fransa, yurt

rabotnitsa #858860 
Arkadaşlar, ben önümüzdeki dönem Fransa'ya Erasmus'a gidiyorum. Yurt ayarladım şimdiden 235€ ödeyeceğim aylık vs.

Sormak istediğim şunlar:

1) sanitaire commune ne oluyor?
2) bu fiyata yemekhane fiyatları dahil oluyor mu?
3) bu fiyata faturalar dahil mi?

Fransızların crous sitelerinden öğrenmeye çalıştım ama baya karmaşık geldi, anlayamadım.
1 ...  ... • 6088    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık