(2) 

servis

dilem #859854 
Bilgisayarimin adaptor girisindeki igne kirilmis notebookun icinde kalmus bunun icin asus servisu 290tl istedi adaptoru 40tl ye toptan aksesuar satan bir yerde gordum acaba alsam uzun sure gider mi ayrica bildiginiz uygun bir servis var midir?
(8) 

Matematik

keegan #859853 
X-y=7
Xkare-ykare+2x+1
_______________
X+y+1 degeri kactır?
(3) 

bu videoda ilk 4 saniyede ne diyor amca

ivettivett #859852 
(5) 

Bu kolye nasıl? (erkek için)

neil manke #859851 
www.ebay.com

ve bronze olan mı silver mı?
(4) 

iphone 5 beyaz kaça satayım 16gb

slalom #859848 
telefonu 2013 mart ayında turkcell den aldık. kontratsız,peşin.
1 sene sonra üst basma tuşu bozuldu.
agustosta randevu aldım gittim apple yenisini verdi.
agustostan beri kullanyordum sorunsuz.
bugun iphone 6 aldım.
bu boşa çıktı.
sizce ne kadar eder?
nerden satayım?
(1) 

peki deri hakkında bilginiz ne kadar?

ibomiu #859843 
biri kaz tüyü monttan bahsetmiş. deri mühendisliğinden az ben bahsedeyim..

KONU 1-
mesela bateri:(ve diğer deri gerilen enstrumanlar ve deri eldivenler)

derinin adı: "slink"

kullanılan deriyi anlatayım.


en kaliteli deri kıl tüy gözenek delikleri olmayan güneş görmemiş hava almamış olan deridir. bu deri ne olabilir? tabiki yavru bir hayvan.. o kadar yavru ki.. henüz kalın tüylenmelerle deri gözenekleri genişlememiş olanı. yani ana rahminde..

anadan doğmadan yavru alınır. kanı soğumadan derisi soyulmalıdır. çünkü kan soğuduğunda deri katılaşacaktır, matlaşacaktır, buruşacaktır, kuruyup iş görmez hale gelmemesi için olabilecek en seri halde anadan çocuk düşürülür düşürülmez öldürmeden soyulmaya başlanır.

-------------------

ekleyeceğim bir kaç konu daha:

hayvanları nasıl öldürmeden öldürmelisin
kaç aylık hayvan daha makbuldur.
deri nasıl yüzülür.
damızlık ne işe yarar.
helal kesim yapılıp eti satılan bu hayvanı bıçak kullanmadan öldürmek ne kadar helal kesimdir.

hepsine ayrı makale yazılabilir. kısaca anlatmaya çalışayım.
---------------

KONU -2-


-------

bunları biliyor muydunuz?
EDİT: buzağı bu arada hayvanı yazmamışım. ve editliyorum işte konuyu toplamak için.
(2) 

sote yaptım bozulur mu?

bana jacob diyolar #859842 
saat 5 civarı patates tavuk ve soğan ile sote yapmıştım. şu an açıkta duruyor sanırım bugün yiyemeyeceğim açıkta kalsın mı, dolaba mı koyayım yoksa her türlü çöpe mi gitmeli?
(12) 

kesfedince çok sevindiğiniz müzik grupları?

sustum #859840 
bir oi va voi gibi bir morcheeba gibi bir blonde redhead gibi dinledikçe dinlemek istenilen yeni gruplar yok mu hiç?
(2) 

Arpacık ameliyatı olan var mı?

çılgındünya #859839 
nasıl yapılıyor? ameliyattan sonra ağrı sızı olur mu?ne kadar sürer?
(1) 

radyo vardi

exlibris #859835 
sabah sozlukte gordum. ulkeyi seciyordun. muzikler caliyordu sectigin yila gore. hatirlatsaniza
(2) 

android konusunda en yetkin sosyal platform neresi?

icim urperiyor #859834 
forumlar gibi mesela. 1-2 foruma üye olup soru sordum cevap yok. biraz detay sorucam javaya nerden başlayayım gibisinden değil. internette araştırdım bulamadım. buralarda biri varsa o da güzel olur. yoksa bildiğiniz aktif insanların olduğu forum vs var mı?
(2) 

ısıtma sistemi olmayan evde

arakhna #859833 
sevgili Prometheuslar,

en ucuz neyle ısınırız?
(6) 

10 yaşındaki çocuğa hediye

merena #859826 
Kuzenimin doğumgünü var yarın. Ne hediye alacağımı bilemedim. 10 yaşında, erkek.

Eskiden oyuncak moyuncak alıyordum, son 2-3 senedir de kitap alıp geçiyorum. Bu sene değişik bir şey alsam dedim ama aklıma bir şey gelmedi. Çocuk zaten boş zamanlarında ya tablette ya ps'te oyun falan oynuyor. Kitap hediye etmek pek heyecanlandırmıyor kendisini sanırım.

İlgisini ne çekiyor o yaş grubunun bir kaç fikir önerecek olan var mıdır?
(6) 

vize veya finallere girmesem ama raporum olsa?

pescador #859825 
iyi geceler,

bu üniversite işlerine pek aşina ve hakim değilim, bir bilene danışayım istedim. muhtemelen tam final döneminde ameliyat olmam gerekecek. duruma göre, bir aya kadar kısa yürüyüşler dışında bir şeye yeltenmemem gerekebilir. peşin peşin sorayım,

1) doktordan kapı gibi raporum olduğu sürece bana finalden sıfır verme, terbiyesizlik yapma gibi şansları var mı? yoksa ske ske sonradan sınav yapacaklar mı?

2) dönem 27 aralıkta bitiyor. ben o tarihten sonra iyileşirsem, finallere giremezsem ne olacak? dönem bittikten sonra mı gireceğim sınavlara? nasıl oluyor o işler?

3) doktorun istirahati uygun gördüğü gün süresince rapor yazma hakkı var mı? yani 20 gün boyunca topluma karışmamam gerekecekse, çatırt diye 20 gün verebilir mi? yoksa sınırı var mı bunun?
(1) 

kpss

nickimin hakkini veremedim #859823 
iyi geceler,

lise mezunlarının da girebildiği bu geçenlerde açıklanan kpss'nin tercihleri ne zaman?

hiç takip etmedim öylesine başvurdum 81 almıştım tercih yapayım belki denk gelir üniverstieyle birlikte 1-2 yıl memurculuk oynarım.
(4) 

Saat nasıl sizce?

Tyler89 #859818 
www.hediyesaati.com

Veya

www.hediyesaati.com

Nasıl bunlar sizce ve hangisi? Kaplama rengi falan kro gibi durur mu? Aslında taktım kötü durmadı.


başka öneriler varsa onlar da kabulüm.
(4) 

Hiç telefonunuz çalındı mı?

tavish11 #859816 
Çalındıysa bulabildiniz mi?

forum.donanimhaber.com

Bu konuyu okuyunca içime kurt düştü. Android Cihaz Yönetici ni indirip ayarladım telefonu. Ayrıca GPS i de aktif hale getirdim. Eskiden hep kapatırdım.
(11) 

domuz etinin tadına en yakın helal et hangisi?

dunden kalmis yemek #859811 
Arkadaşlar merhaba,

Aileme erasmus'ta öğrendiğim tarifleri uygulamak istiyorum ancak domuz eti kullanamıyorum malesef. pancetta denilen realfood.tesco.com
bu tarz kıyılmış bacon kullanmam gerekiyor yapmak istediğim iki tarifte de. acaba dananın hangi kısmı buna uygundur ya da başka bir helal hayvanın?

Teşekkürler cevaplarınız için.
(6) 

citroen c4 caktus

hasanli #859807 
Bu araba alinir mi? Neden?
(5) 

amerika vizesi

monkey #859805 
1 hafta sonra salı başvursam cumaya gelir mi? cumartesi yine yurt dışına çıkıcam.
(1) 

Araba yarışı oyunu arıyorum (PC için)

jamal_vs_jason #859803 
Steam'de şu tanıtımı görünce gaza geldim:

www.youtube.com

Tanıtım müziği olsun,yavaşlatılmış sahneler olsun çok güzel yapılmış,hele 32-33. sn'den sonrası baya havalı ama gameplay videolarına bakıyorum, sıradan geliyor. Ruhu olan bir yarış oyunu arıyorum. En son NFS Hot Pursuit 2010'da o hissi yakalamıştım, devam serileri sarmadı. Bir de Colin Mcrae Dirt vardı. Oynayanlar bilirler oyuna bile girmeye gerek yok, menüsünü aç izle, o derece etkileyici. Bu doğrultuda oyun tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Not: Simulasyonla aram pek iyi değildir.
(4) 

Amerika'ya takım elbise götürmek?

roveal #859802 
merhaba,

1 haftalığına çeşitli toplantılar için amerikaya gidiyorum, takım elbise gömlek vs. nasıl götürmeliyim? sırtımda taşımayacak olsam da elimde götürmek istemiyorum. alternatif önerisi olan?
(5) 

bir norveçli ve bir isveçli birbiri ile hangi dilde konuşuyor

from potomac to kuban #859799 
norveççe mi isveçce mi ingilizce mi? herkes kendi dili mi?
(1) 

bursum neden yatmamış olabilir?

mutevazi #859792 
kyk bursum yatmamış.
normalde bugün yatardı.
neden yatmamış olabilir bir fikri olan var mı?

ekim ödemem için kyk'nın sitesinde "öğrenim" demiş, öncekilerde burs yazarken.
başbakanlık bursu alıyordum ben (900 lira olan) bu krediye dönünce 900 olarak yatmaya devam etmiyor değil mi?

bir de bana sormadan krediye çevirmiş olma ihtimalleri olabilir mi? daha önce bursu kesilen arkadaşlara "krediye çevirmek ister misiniz?" diye sormuşlardı...
kyknın çağrı merkezini aradım hiçbir şey bulamadım konuya dair orada.
(2) 

Ankara DT Irfan Sahinbas Sahnesine nasil gidilir?

a perfect lie #859783 
Buyuk tiyatro onunden hala servisler kalkiyor mu? Bir de kendimiz gitmeye calissak nasil bir yol izlenmeli, oraya giden bir ego/dolmus vs. var midir?
(3) 

mediamarkt mağaza vs internet

from potomac to kuban #859781 
avmdeki mağazada 1799 tl olan ürün internet mağazasında 1599 tl. avmdeki mağazadan 1599'a alma şansım olur mu? yoksa illa internetten sipariş verip kargo beklemem mi lazım?
(8) 

bu filmlerin hangileri daha az sıkıcıdır?

loser blueser #859779 
(2) 

hobbit

GreyFever #859775 
şimdi bu hobbitin 2.si mi çıkıcak 3.sü mü
1.si Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları değilmiydi 2.si çıkmadı diye hatırlıyorum ama bi bilgilendirin
2.si çıkıyo olsun ya :)
(5) 

Bitmeyen kartuş

Lola90 #859772 
Bitmeyen kartuş nasıl bir şey tam olarak? Bir yazıcı almak istiyorum. Bu kartuşa uygun olan bir yazıcı mı almam gerek? Hiç bitmiyor mu yani, olayı nedir?
(7) 

Kuruyemiş (Ankara)

Tyler89 #859767 
ankara'da kuruyemişte nereleri tercih ediyorsunuz?

fiyat olarak uygun ve kalitesiz olmayan yerler biliyor musunuz?
(6) 

Online Film Sitesi

hottamale #859766 
Her yanından reklam fırlamayan, görüntü kaliteleri iyi, saçma sapan dublajlı versiyonlar yerine orjinal dillerinde filmleri yayınlayan film sitesi öneriniz var mıdır?
(6) 

kisa sac, kut

çaykovski #859760 
Nerde kestirem?
Bir de kakul istiyorum ama emin degilim.
yüzüm az toplu yani siskin falan degil ama cok zayif da değil, oval. Gider mi sizce? Az once baktim da pulp fiction daki sac tam istediğim gibu bir sey. Bir de bir kac tutam acik mavi balyaj istiyorum hepsini yaptirabilecegim bir kuafor tanidiginiz var mi guvendiginiz falan?
(18) 

kaz tüyü mont duyurusu hakkında

eskiden sizofrendim simdi iyiyiz #859761 
burada demin bi duyuru gördüm, birinin montunun kaz tüyleri dökülüyormuş, onu napayım diye sormuş. aşağıda da birileri demiş ki kazları canlı canlı yoluyorlar. soruyu yazan "almadan önce montun kaz tüyü olduğunu bilmiyordum" demiş. doğrudur. bilmiyordur.

ben biliyordum ama.

ve kendime inanamıyorum. geçen sene almanya'ya gidecekken orada sıcak tutsun diye deli gibi kaz tüyü mont aradım, buldum da. hala da severek giydiğim bi monttu. incecik mont nasıl sıcak tutuyor şaşırırsınız. ama ben gerçekten ve gerçekten canlı canlı yolunduklarını bilmiyordum. yenilmek için kesilen hayvanların tüyleri zannediyordum. be aptal! kaz etini kim yiyor ki?! bunu düşünemedim işte.
az önce gözlerimle görmek için açtım bi video izledim. burada da paylaşayım, benim gibi aptallar varsa izlesinler.

www.facebook.com

kendimi çok kötü hissediyorum. özellikle şu kafalarına elektroşok verildiği ve ağızlarından kan geldiği sahnede mideme kramp girdi. aklıma "olm siz de kaz tüyü mont alın ya çok sıcak tutuyo vallahi, ağır montlara son" filan diye arkadaşlarıma nasıl övdüğüm geliyor. onlar da bilmiyorlarmış demek ki, kimse bana canlı yolunuyor demedi.

peki siz bu duyuruyu okumadan önce bunu biliyor muydunuz?
(1) 

İddaadan anlayanlar

Lola90 #859748 
forum.donanimhaber.com

Bu elemanın sistemi nasıl tam olarak?Kaç tanesini banko yapmış, anlayamadım bişi.
(4) 

Printer driverlar

Ruprect #859747 
XP kullanırkene yıllardır sorunsuz kullandığım Kyocera printer+scanner FS 1016 ım 8.1 e geçince ancak scanner olarak tanıtabiliyorum. Printer olarak gösteremedim. Sitesinde 8.1 driver da yok. Alet 2007 den kalma. Nasıl bir yol izlesem?
Teşekkürler,
(7) 

meşrubat önerisi

murtcu #859746 
var mı öneriniz? san pellegrino gibi über tadı olan içeceklerden
(5) 

Ankaralılar 10 kasım'da Anıtkabir ?

sapkasiz cikmam abi #859745 
Selam arkadaşlar,
İşten izin aldım.10 kasımda anıtkabir'de Ata' mızın yanında olmak istiyoruz.Bu vesileyle minik kızımız da atamızla tanışacak.
Ancak merak ettiğim saat 09.05'te sadece devlet erkanı mı oluyor halk orada bulunabiliyor mu?
Bilen var mıdır?
Teşekkürler...
(2) 

istediginiz sorudan baslayabilirsiniz

exlibris #859744 
www.youtube.com

1- nerede cekilmis?
2- ilk unlu oldugu sarki miydi?
3- bastaki unlulerden tanidiklarinizi yaziniz.
(4) 

Evde asiri tuzlanmis mantar var, tuzdanvnasil kurtuluruz?

delifaruk #859740 
Suda beklettim ise yaramadi. O kadar tuzlu ki yemek mumkun degil. Cok guzel bir mantar ama.
(7) 

donmuş pizzayı daha lezzetli yapmak

proletarier aller lander vereinigt euch #859739 
biliyorsunuz bu donmuş pizzalar lezzetsiz şeyler ama bazen acil durumda buzluğu açınız misali saldırıyorum bunlara mecburiyetten. bunları basitçene biraz daha lezzetli hale getirmek mümkün mü ? tek yaptığım kekik ekmek üstüne.
(1) 

Worddee nokta nokta yapma (.......... : ) noktaya basmadan

atom karincanin torunu #859737 
Beyler, bir ödev var ve wordde sıralı ...... nasıl yapacağız bilmiyoruz,
yani şöyle durmalı:
AD..................:
Soyad...............:

Fakat noktaya basmadan yapılıyormuş.
İçindekiler tablosundan yapılmıyor, sayı koyuyor sonuna.
(7) 

mantı tavsiyesi

proletarier aller lander vereinigt euch #859736 
paket mantılar çok kötü ya pınar superfresh falan. şöyle her yerde bulunan mantılardan güzel yok mu ?
(1) 

yeditepe üniversitesi

hukkle #859734 
gastronomi bölümüyle ilgili bilgi almak istiyorum. Özel yetenek sınavında neler soruluyor ve burs verirken nelere dikkat ediliyor, bilgisi olanlar mesaj atarlarsa sevinirim .
(3) 

Cevapları beğenmeyince duyuruyu neden siliyorsunuz?

diabolus79 #859733 
Özel bir mevzu falan haricinde olan sorulardan bahsediyorum.

Böyle bir beklentisi varmış da o gerçekleşmeyince hayal kırıklığına uğrayan çocuk gibi görüyorum bu arkadaşları. Dikkat ediyorum, ahkam kesme şansı elinden alınanlar genelde yapıyor bunu, bu kadar hassas egoya sahip olmaları çok acınası geliyor bana.

Siz bu arkadaşlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer bu arkadaşlardan biriyseniz neden böyle yapıyorsunuz?

Edit: Typo. Öpüyorum gözlerinizden.
(4) 

Hukukçular bir bakın hele

yahni halda #859731 
Arkadaşlar memura hakaret davasında, davalıya memura hakaretten vs 6000 lira ceza kararı çıktı. o 6000 tl'nin 1500 tl'si avukat masrafları oluyor, karar da öyle yazıyor. kalan 4500 lira devletin kasasına mı gidiyor? Memur arkadaştan hesap numarasını istediler ama ödeme alır mı? ne kadar alır? bilmiyoruz.
(5) 

netliği bozmadan pixel ayarlayan program

bana jacob diyolar #859727 
var mı resim için?
(2) 

[BEHK] IBB soruma bastansavma yanit verdi. Ne yapabilirim?

f_d #859720 
Bilgi edinme hakki kapsaminda IBBye soru sordum. Soruda farkli birimlerini ilgilendiren kisimlarin oldugunu dusundu ki iki alt birimine yonlendirdi. Biri BEHK madde 7 kapsaminda cevap vermeyi reddetmis. Digeri cevap veriyor gibi gorunmus bir seyler yazmis ancak cevap vermemis.

Soruma cevabin esasen basit oldugunu ve cevabin benden bagimsiz zaten kamuya acik olmasi gerektigini dusunuyorum. Ancak maalesef yeterli bilgi yok. Ayrica madde 7nin de uygulanmasi bana gore hatali.

tldr; Zaten halka acik olmasi gereken bilgiyi acik bir sekilde yayinlamadiklari gibi, bunu BEHK kapsaminda sormus olmama ragmen duzgun yanit vermediler. Elimden bir sey gelir mi? Soru ve cevaplar hep internet uzerinden.
(4) 

bu haber neden bahsediyor?

difdiringi #859718 
ingilizcem kıt la

www.yahoo.com
(5) 

bilim kurgu romanları

greyback #859717 
hazır tüyap kitap fuarı başladı. ben de hayvan bilim-kurgu sever bi insan olaraktan ''şu çok güzel'', ''şunu okumadıysan öl'' , ''şu çok enteresandır'' dediğiniz bilim-kurgu romanları tavsiyeniz varsa alayım. asimov'u ayrı tutun ama. philip k. dick'in hikayelerinden de şunu mutlaka oku dediğiniz varsa söyleyiverin. ayrıca bilim-kurgu olmayan ama hak ettiği değeri bulamadığını düşündüğünüz kitaplar varsa yazmaktan çekinmeyin.
(1) 

Kaliteli 18650 pil satın alabileceğim yer (İSTANBUL) ?

komplo #859714 
Yüksek deşarj kapasitesine sahip 18650 pil arıyorum. Takribi olarak 10-30 Amper aralığında deşarj akım aralığı sunması lazım (malum, bir li-ion pilin alev almasını isteyeceğim en son yer suratım) Dolayısıyla öncelik sırasına göre;

-Sony VTC5
-Sony VTC4
-Samsung 25R
-LG HE2
-Panasonic NCR18650PF

marka ve modelleri lazım. Google'da şöyle bi arattım ama pek bir şey çıkmadı. Maalesef yurtdışından pil getirtmek de ayrı bir dert (çoğu hava yolu artık açık pil taşımıyor). Diğer yollarla neredeyse 2 ay beklemek lazım -ki ürünün elinize ulaşıp ulaşmayacağı tam bir muammma. İstanbul'da bu ürünleri satın alabileceğim bir yer bilen?
1 ...  ... • 6082    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık