(1) 

ipad ile kablosuz ağa otomatik web login

naif hayvan #926864 
eskişehir üniversitesinde kablosuz ağlara bağlanırken wireless.colubris.com diye bir adresteki ekrandan önce kullanıcı adı ve şifre girmeniz gerekiyor. işin sıkıntılı tarafı bunu her seferinde yapma gerekliliği dizüstü bilgisayarda ve android telefonda browsera hazır kaydetmiştim bu bilgileri en azından tek tıkla halloluyordu.
ancak ipad aldım ve her seferinde çıkan ekranda teker teker bilgileri girmem gerekiyor. bunun daha pratik bir yolu yok mudur?
otomatik oturum açmayı aktif hale getirdim ancak o başka bir şeymiş herhalde. safarinin şifreleri kaydetme ayarını aktifleştirdim ama hiç tınmadı. bilgi işleme sordum "abi ben anlamıyorum" dedi. (evet ben bugun bunu duydum.).
çok teşekkürler
(12) 

internetin kaynağı nedir?

gang leader of wasseypur #926858 
nerden geliyor amk. nasıl satılıyor? satmak için ne yapılıyor, bu ttnetler superonline'lar ne yapıyor internet için? kendi internetimi kendim üretemem mi?

geçen gün biri 'yer çekimi varsa uçaklar nasıl uçuyor' diye bir başlık açmış sözlükte. altına yazanların %90'ı 'peh salak' minvalinde karalamış. sanki hepimiz uçağın nasıl bir sistemle uçabildiğini, çalışma prensibini biliyormuşuz gibi..

bunu dikkate alıp yanıtlamanızı dilerim.
(3) 

business class'a evcil hayvanı almak

pinkpeony #926854 
bunu yapanlar görüyorum. prosedür nasıl işliyor? nasıl evcil hayvanlarının kendileriyle seyahat etmesine izin veriyorlar?

not: en son gördüğüm yavru kurt köpeğine benzer bir köpek cinsiydi.
(3) 

Şu anda engelli mi siteler?

ya ben lan neyse #926851 
facebook, twitter, youtube engelli mi?

yoksa bir ara engelleyip kaldırdılar mı?

ne oldu yahu biri özet geçse? bende giriyor hepsine? bir şey de yok kullandığım.
(1) 

David Guetta - Blast Off intro'suna benzeyen eski hareketli şarkı

baba yorgun #926844 
www.youtube.com

Furious 7'de bu şarkı çalarken izlediğim esnada aradığım şarkı da aklıma geldi. Yanlış hatırlamıyorsam 90 ların sonlarına ait bir şarkı ya da 2000 lerin başı da olabilir. Hatta bahsettiğim şarkı zamanında bir spor programının açılış müziğiydi.
(1) 

Falezlere nasıl gidilir

zuilla #926843 
Merhaba Side'den Antalya'daki falez parkı deniliyor sanırım oraya nasıl gidebilirim. Galiba çok uzun bir alanı kapsıyor bu bölge, mesela bu kısmı merkeze yakın mı? 1.bp.blogspot.com
Tahmin ettiğim kadarıyla Side'den Antalya merkeze giden araçlar vardır. Peki bu falez parkı antalya merkeze yakın bir yerde mi? Yürüyerek gidilir mi? Bir de kaleiçi merkeze ve falezlere yakın mı?
Teşekkürler
(2) 

Internet hızı bölünebilir bir değer midir?

allstar #926841 
Mesela 5 mb/s hız ile bir dosya indiriyoruz.Beş bilgisayar açsak beşinden de hızı limitleyip 1 mb/s yapıp aynı dosyayı aynı anda indirmeye başlatsak,6. bilgisayarın hızı 0 mı olur?
(3) 

bahis için takiplik tipster,tüyocu falan?

bialo czerwoni #926839 
Beyler şöyle illegalden tek maç ,2li kombine falan kovalayan şu kardeşiniz için başarılı bulduğunuz bir kaç tipster söyler misiniz?

ben mesela Scandinavianbeti twitterdan, Oktay dürüst Analizciyi de Facebooktan takip ediyorum.

şöyle %60 üzeri kazandıran istikrarlı birileri varsa paylaşırsanız sevinirim:)

not: En güzeli kendi analizinciler yazmasın.
(4) 

Tv alırken nelere dikkat etmeliyim ?

crime girl #926837 
Soru başlıkta.
(6) 

İçim çok çok sıkılıyor?

rivulet #926834 
Hiç böyle olamamıştım. İçim çok ama çok bunalıyor 1-2 saattir geçmek bilmiyor, çok kötü bir hissin yapışıp kalması gibi. Ne yapabilirim? İçimden sigara içmek geliyor ama şu an alamıyorum, gerçekten çok kötüyüm. Nedir bu napabilirim?
(2) 

psikiyatrist tavsiye

cy7 #926832 
Anadolu yakasında olması tercihim. Öyle 5 dakikada ilaç yazıp göndermeyecek biri. Terapi için değil, terapi gördüm daha önce ama yine de dinleyen biri olsun tabi.
(23) 

ofisten spora beslenme tavsiyesi

sahipsiz #926828 
akşam 19 da mesaim bitiyor, saat 20:30 da sporda olmayı planlıyorum, evde saat 20 de oluyorum bu şekilde değerlendirirsek evde yemek yeme şansım yok. şu sıralar ne yemeliyim? öneriniz nedir?
(2) 

Temel Video Prodüksiyon Ekipmanları

no christ requires #926824 
Bir video produksiyon firmasi kurmak icin gerekli olan temel aletler nelerdir?

- dslr kamera
- lensler (hangileri?)
- wireless mic x 2
- gopro
- tripod
- omuz fiksleme rigi + matte box
- baska?

boyle en temel seviyeden, orta ve ust seviyeye gore gerekli ekipmanlari yazar misiniz. cekilecek seyler indoor ve outdoor aktiviteler olacak, firmalarin duzenledigi eventler cekilecek.
(1) 

Dorian Gray'in Portresi'ni hangi çeviriden okumak lazım?

gijilti #926822 
Everest yayınlarınınki çeviri ödülü almış, bir de sansürsüzmüş.

Can yayınlarınınki ise, Nihal yeğinobalı tarafından çevrilmiş. Şimdi bunda sansür var mıdır?

hangi çeviriyi okumalıyım?
(2) 

a firm cooking potato variety

dessy #926820 
Aşçılar, kendini aşçı gibi hissedenler, burada peki ne tür bir patatesten bahsetmiş? "a firm cooking potato variety" için.

I chose a firm cooking potato variety because I’d like the potatoes to keep their shape.
(4) 

mercedes benz vito tarzı 1 günlük şöförlü araç kiralamanın kolay yolu

prezarlatif #926819 
arkadaş 1 gün için 600 lira+100 km sonrası 50 kuruş*km ücreti çıkardılar bunu daha mantıklı olarak halledebileceğim bir yol yordam bilen?

bu tarz aracım var uygun şekilde bende yapabilirim diyen?

araç ve şöför saat 7:00-00:30 arası lazım gün içerisinde maks 150 km falan yapılacak.
(5) 

Saçma sapan bir ftp sorunu

tchuck #926818 
i.imgur.com

şu aptalca hatayı alıyorum bir süredir. ne zaman vereceği de belli olmuyor bu hatayı ve doğru dzügün ftp'ye bağlantı yapamıyorum sırf bu yüzden.

bazen klasörleri sebepsiz listelemiyor, bazen bu hatayı veriyor. imanım gevredi.

not: too many connections yok aslında. sadece ben bağlanıyorum.
(6) 

Koltukaltı roll-on'larına doğal alternatifleriniz var mı?

delicevat #926817 
Doğal olmadıkları için koltukaltı rollonlarını kullanmak istemiyorum.Etkili doğal ev yapımı sağlıklı yöntemleriniz varmı??
(3) 

IT ile Browser Savaşı (Chrome-Firefox)

she was my baby #926815 
Selamlar,

Çok değerli şirketimizin IT'si kullandığımız browser'a kadar karışıyor. Default IE yüklü tabi de admin yetkileri olmadan Chrome ve Firefox yükleyebiliyoruz.

Chrome için ise add-on'ları iptal ettiler son zamanlarda, kuramıyoruz. Dolayısıyla AdBlock Plus falan olmadan yaşıyoruz.

Son zamanlarda Firefox kurabildim. Bunda ise extension üzerinde bi kontrole sahip değiller anladığım kadarıyla. Fakat artık Firefox'tan hiçbir sayfayı açamıyorum. "Unable to connect" hatası veriyor. Firefox'un suyunu komple kestiler galiba. Chrome ve IE gayet iyi çalışıyor.

Nasıl yapmış olabilirler? Nasıl bu problemi çözebilirim?
Şimdiden teşekkürler. =/
(2) 

Hangi katlanir bisiklet?

hjarteblod #926813 
Butcem max 800 TL falan. Decathlon'daki modeller iyi midir? www.decathlon.com.tr
Dahon oneriliyo ama onun da ucuz modeli yok zaar 1200'den basliyo galiba. Daha kask mask aksesuar alicaz 1.5k cikamam toplamda. Var mi oneriniz? Yoksa decathlon'dan 800'luk modeli alicam. Danke!
(4) 

Alman kız hangi türkçe şarkıyı çalıp söylesin?

letheavendangered #926812 
Alman bir arkadaşım bir türk ve italyan çiftin düğününde gitarda çalıp söylemelik bir şarkı arıyor. Türkçesi biraz var, telaffuz sıkıntısı yok ama gitarda çok iyi değilmiş. Ne çalsın?
(3) 

Gecen sene bi akim vardi

superapple #926807 
herkes video cekiyodu ayni muzikle, sarkinin 15. Saniyesinde ritim degisiyodu, ilk 15 saniye efendi efendi oynayan gruplar 15. Saniyede cilginca hareketlere basliyodu. İnsanlar ofislerde, ogrenciler okul bahcelerinde benzer videolar cekiyodu. Avustralya'da bunu yapan itfaiyeciler isten atilmisti, rus ordusunun bi calismasi vardi... Bi bulduruverin be. Sarkinin ismini cismini melodisini her seyi unuttum.
(1) 

Yolculuk paylaşma

gkhT #926805 
İmkansız biliyorum ama yine de şansımı deneyeceğim... :)

Salıyı Çarşambaya bağlayan gece İstanbul'dan Ankaraya gelecek ve beni de yanında bir çantaymışcasına taşıyacak birisi var mıdır acep?
(4) 

1000-1200 liraya tablet

hede hodo #926804 
bir arkadaşım için bakıyorum. dandik olmasın istiyoruz. teknosada en pahalısı apple; 1819 lira.
sanki 1000-1200 civarı alınabilecek gayet iyi makineler vardır diye düşünüyorum.
sizin tavsiyeniz ne olur?
(2) 

Kedi ishali

benkoşarımaşaalara #926803 
Yavru kediciğim ishal evde iki kedim daha var aynı kumu pisliyorlar bulaşır mı sağlam olanlarına?????????
(3) 

Sahibinden ödemeyi gerçekleştirdi ama hesabıma yansımadı?

sahipsiz #926800 
Merhaba, daha önce tecrübe eden var mı?
Sahibinden bir saat kadar önce ödemeyi gerçekleştirdi, hesap hareketlerimde görünüyor, hesabım da iş bankası yani aynı gün geçmesi gereken banka.
fakat hesapta hiç bir hareket yok şuana kadar. telefon ettiğimde, mesainin bitimine kadar bekleyin dediler sahibinden müşteri hizmetleri.

bu durum normal mi?
havale anında geçmez mi hesaba yav?
(12) 

Kesme Tahtası

sotw #926797 
bu turkmaxgurmedeki aşçıların falan kullandığı kesme tahtasını marangozdan temin edebilir miyim? ağacı nedir onun acaba? bi milyoncudaki dandik bambu şeylerden var evde hem küçük hem de dandik. bir de çizgili falan, yekpare ağaç istiyorum ben.
(2) 

Avrupa Yakası bisiklet sürecek arkadaş

dahili meddah #926796 
baştan belirteyim bisikletforum vs siteleri önermeyin arkadaşlar, biliyorum oraları.

ben avrupa yakası eyüp civarında oturuyorum, haftasonları ya da haftaiçi akşam bisiklet sürmeye arkadaş aramaktayım. bisiklete yeni başladım.
(2) 

net, kaliteli, renkli dövmeci arıyorum

safepassage #926794 
arkadaşlar çizgileri kaliteli, renkleri canlı, adam gibi dövme yapan istanbulda kim var?

bazı duyulmuş isimlerin sitesine girip bakıyorum ama beğenemiyorum. Yabancı dövmeciler çok net pırıl pırıl yapıyorlar. Bizde neden hep bulanık?

çizdireceğim şey bir ahtapot.
(4) 

Antalyada yasayan ve calisan varmi ?

samiabi19 #926790 
Antalyada yasayan arkadaslari merak etim. Hangi sektör de calisiyorsunuz, mesleklerinizi merak etim.
(8) 

yoga/ sakinlestirici etkisi yapan seyler

fraise #926789 
baya stresli bir donemden geciyorum, eylule kadar da boyle devam edecek. bir suru belirsizlik, okul, is konusunda napacagimi bilememe vs derken gerim gerim geriliyorum. sakinlesmemi saglayacak bir seylere yoneleyim derken aklima yoga geldi. haftanin 3 gunu spor yapiyorum, 1 gun de sabahtan aksama dans ediyorum diyebilirim. 1 gun de yoga yapsam bana ne gibi etkisi olur? yoga yapanlar ciddi anlamda hem fiziksel hem de psikolojik etkilerini hissedebiliyorlar mi? bunun icin bir kursa mi yazilayim yoksa evde kendi kendime calisabilir miyim? (hatta birkac video da onerseniz cok super olur)


yoga disinda sakinlesmemi, rahatlamami saglayacak neler onerebilirsiniz? gerginlikten kaskati oldugumu hissediyorum bir an once kurtulmam gerek bu durumdan.


tesekkur ederim simdiden herkese.
(2) 

Kanepe almak-İzmir İkea

ondkz #926786 
İkea'dan bir adet kanepe belki bir adette yatak alma niyetindeyim. Ama ücretli nakliye olayı varmış. (Daha önce ikeadan alışveris yapmadım)

Acaba Mavişehir'e ne kadar isterler ?. Hiç o taraflardan ürün alan oldu mu ?

Mağazaya gidemiyorum ve telefonla kimseye ulaşamadım. Bu nedenle buradan bir şansımı deneyeyim dedim.
(4) 

Şu cümlede ne demek istenmiş?

dessy #926782 
I could have also dry pan-fried the curry powder first.

"dry pan-fried the curry powder" kısmını anlayamıyorum.

Şimdiden teşekkürler ^^
(5) 

İtalya Schengen Vizesi Hk.

camiden adidas caldim bol geldi #926779 
Arkadaşlar selam,

İtalya vizesi alacağım ve sanırım İDATA yetkili kurum. 2 sorum var yardımcı olacaklar bilgilerini esirgemezse minnettar olurum:

1) randevu 13.04.15'de, uçuş 30.04.15'te. vizem bu tarihe kadar yetişir mi?
2) bir tur firması ile görüşüyordum öncesinde, firma şöyle bir mail atmış:
hesabınızda ... TL Bulunmaktadır. Konsolosluk minimum 5 BİN TL İstemektedir.

böyle bir kural mı var? vize başvurusunu götürmeden önce hesabımda 5000tl mi olması gerekiyor?

şimdiden teşekkürler.
(4) 

banka-kredi mevzularında tecrübesi veya bilgisi olanlar

yemrem #926778 
4100 lira geliri olup aylık yaklaşık 700 lira civarı kredi (bitmesine daha 30 ay var) ödemesi olan birine 20.000 lira civarı taşıt kredisi verirler mi? (7000 lira civarı peşinatım var)

veya vermeme ihtimalleri nedir?
(15) 

17.000TL hasar kaydı çok mu?

humancentipad #926776 
Arabayı kullandım, yürüründe falan bir problem yok. Anlatılana göre sağ sol çamurluk ve kaput değişmiş, arkada boya da yok.

Araç normal fiyatının 12.000 lira altında. Ee bu hasar kaydına da bu normal zaten de nedir benim karşılaşabileceğim sorunlar?

Not: Alırsam ucuz alacağım, sonra da ucuz satacağım. Tüccar değilim, piyasası da felaket yüksek bir araç.

Not: Mesajda ağır hasarlı çıkmıyor, çarpma diye çıkıyor.
(1) 

gölcükten kocaeli üniv yuvacık diş hastanesine nasıl gidilir?

hayatbirfilm_basroldesensin #926775 
ya da karamürselden.
(5) 

twitter'a girebiliyor musunuz?

feykalade #926773 
kyk wifi'dan bağlanıyorum da bayadır yok dedim acaba kestiler mi twitter'ı naptılar?
(3) 

Otomatik Vitesli En Uygun 2. El Araç Hangisidir?

semender #926770 
asgari limitim kaç lira olmalı?
en ucuzunu alsam orta vadede memnun kalır mıyım?
hangi marka sorun çıkarır hangisi çıkarmaz.

ayda yılda bir araba kullanacak, aracı bazen eşi de kullanacağı için yolda kalacağından korkmayacak en uygun otomatik vitesin hangi markanın hangi modeli olduğunu sormamı istedi arkadaşım. ben hiç anlamadığımdan size sormak istedim.

limitini tavsiyelere göre belirleyecek. üst limit değil alt limit söz konusu. bin lira daha verip şunu al diye tavsiyelerinizi bekliyorum ama 5 daha ver gibi tavsiyeleriniz kendisini aşacaktır.

araçtan beklentisi taşımadan ziyade değildir.
(2) 

Matlab bilen varsa beri gelsin, takıldım en baştan

the kene #926760 
Elimde bir .txt dosyası var. 1000x2'lik bir matrix var içinde. bir satırdaki sayılar birbirinden boşlukla ayrılmış durumda.

Bunu nasıl import edicem matlaba?? import vizardı işe yarıyor fakat otomatik yapmam lazım.

En son da x'e karşılık y değerlerinin grafiği çizeceğim, o kolay zaten :)
(6) 

Hangisini almalı?

Barbaros59 #926757 
Hangisini almalı?
Ben üniversite hazırlık okuyourum. Okutulacak yabancı dil ders kitapları belli oldu. İki tane kitap (Reading and Writing ve Listening and Speaking). Bu kitaplar okulun storunda ikisi toplam 110TL'mış. Kitapların aynı zamanda internet üzerinde çalışmak için şifresi varmış. İkinci el kitap satan bir yere sordum. Kitap başına -şifresiz- 30TL; şifreli 50TL dedi ve dediğine göre temizmiş.

Bir de kitapları fotokopi olarak satan bir yeri aradım. Onlar da kitap başına 20TL alıyormuş. Yani toplamda 40TL

İnternetten okulu bırakmak zorunda olup kitapları elinden çıkarmak zorunda olan birisini buldum. İki kitabı toplam 30TL'ya satıyormuş. Ve bana çektiği mesajda;

Reading toplamda yapılı sayfa en fazla 10dur çok az olduğu için saymadım listening 1,6,8,9,10 uniteleri boş diğerlerinde genelde vocabulary veya listening yapılmış.

Sizce ben hangisini alayım? :/
(1) 

ingilizce sözlük -bazı arapça kökenli sözcükler

omonia #926753 
merhabalar

ingilizce bir ödev gibi bişi yazarken, mesela,
beylik, medrese, hilafet gibi isimleri olduğu gibi yazıp sonra bkz mi veriyoruz? hilafet in ingilizce karşılığını buldum onu yazdım. ama tarikat'ın bulamadım mesela. bu tür sözcükler için önereceğiniz sözlük var mı?

teşekkürler
(6) 

brüt net maaş hesabı

teritori #926751 
aylık ortalama 4000 TL net maaş alabilmek için yıllık toplam brüt maaş ne kadar olmalı
ben 72000 TL hesapladım doğru mudur?

ulan bir iş teklifi yapacaz, hiç anlamıyorum bu hesaplardan amk
(3) 

Manuel Terapi

arockm #926749 
Merhabalar aranızda bun uygulamadan yaptıran var mı? İyi ya da yan etkileri nedir? Bilgi verir misiniz...

Not: Tabi ki bir doktor kontrolünde olacak.
(4) 

Almanya'ya Kargo

spektrum9000 #926745 
Almanya'ya kargo göndereceğim. Kargo 10 yaklaşık 10 tane kağıdın olduğu bir dosya. Bu cumaya kadar gitmesi lazım. En hesaplı şekilde nasıl gönderebilirim?
(3) 

Balkonumda kedi ölmüş ne yapmalı?

croswell #926744 
Acıbadem'de bahçe katında balkonda kedi ölmüş.
Balkon çok kirli ve eşyalar olduğundan kullanılan ve haliyle baktığım bir yer değil. 2-3 hafta önce taşındım eve.

Ne kadar süredir orada bilmiyorum daha önce oturan arkaşımdı haberi yok.

ne kadar süredir orada olduğunu bilmediğimden nasıl almalıyım ne yapmalı?
virüstü, hastalıktı sakata gelmeyelim

gömmeli mi çöpe mi atılır :(
ulan gömsem de nereye gömücem allahın acıbadem'inde...
(7) 

Washington DC için hangi time zone seçmeliyim? *capsli*

dessy #926738 
Offset: UTC/GMT -4 hours

Difference: 7 hours behind Istanbul

diyor.

Bu doğrultuda outlook'ta hangi timezone'u seçmeliyim?

Hata yapma ihtimalim yüzde 0 olmalı.
(3) 

araba piyasasından az-buçuk anlayanlara

yemrem #926736 
en ucuz, alınabilirliği olan otomatik vites araçlar hangileri? ne tavsiye edersiniz?

ucuzdan kastım en fazla 27.000 lira civarı
(1) 

yurtdisi ptt gonderi

dedim dedim de kime dedim #926734 
Her ptt subesi kabul etmiyormus..neresi vardir bayrampasa tarafinda? kucuk zarf var sadece..
(2) 

Oyun Konsolu Tavsiyesi

gonion #926733 
Öncelikle bu konuda zırcahil olduğumu belirtmek istiyorum.

Arkadaşlar, bir oyun konsolu arayışı içerisindeyiz. İstediğimiz fifa'ydı, pes'ti oynatsın, mümkünse wii gibi interaktif egzersiz yaptırabilsin, cod vb oynayabileceğimiz bir alet olsun.

Bu ihtiyaçlara cevap verebilecek en makul konsol hangisi?

Not: Futbol oynatması şart değil, hali hazırda ps3 de var.
1 ...  ... • 5591    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık