(2) 

Win 7 Tarih Saat Ayarlayamama

hacettepeli #1236165 
Merhaba,

Win 7'de Tarih Saat Ayarlamaya basınca işlem yapmıyor. Denetim Masası'nda da aynı. Biostan değiştirdim ama pc'yi bir sonraki başlatmamda eski haline döndü. Ne yapmalı?
(8) 

Felsefede "doğru" nasıl tanımlanıyor?

gezegen olan pluton #1236163 
SB.
(6) 

Sözlüğün dünyadaki muadilleri nelerdir?

gezegen olan pluton #1236161 
SB.
(1) 

Internet Explorer - sayfayı tv'ye yansıtma

herospower #1236160 
Bildiğiniz üzere google chrome'da çok güzel bir özellik var. Sağ üst köşede "casting - başka ekranda görüntüle" tuşu ile bu özelliği destekleyen bir tv'niz varsa kablosuz olarak seçtiğiniz sekmenin görüntüsünü tv'ye aktarabiliyorsunuz.

Peki bu internet explorer'da mümkün müdür? Mümkün olduğu yazıyor ancak ben beceremedim. Explorer'da "cihaza medya yayınla" sekmesi var, ancak google chrome'un haliyle windows'un kendisinin ayarlarda bile gösterdiği tv'mi explorer iç ayarlarında göstermiyor.

Özetle; internet explorer sekmesini tv'ye kablosuz aktarma nasıl yapılabilir?
(15) 

yeni eve çıkıyorum hiç eşyam yok en temel 10 şey nedir?

buenosdias #1236159 
gerçekten temel yada hayat kalitesini yükseltcek neler var? bide tek yaşıycam neleri sıfır nelerş 2.el alayım?

su an sıfır yatak baza yorgan aldım.
yastık çarşaf falan da sıfır alıcam
sanırım 3lü yatak olabilen koanepe de sıfır alıcam.
güzel bi 4k söart tv de sıfır alıcam
çamaşır makinesi ve buDolabı 2. el diyorum. sizin f kriniz neler.
(3) 

aksam evde radyo dinlerken yapılacak şeyler

mayeskuel #1236156 
çok ekrana baktığım için kitap okumaya dermwnım kalmıyor. göz yormayan ne önerirsiniz.
(4) 

Erasmus'la Amerika mümkün mü?

tiny toon #1236155 
Amerika program ülkelerinden biri değil ama partner ülke olarak geçiyor, Erasmus sitesinde program ülkelerine ya da partner ülkelere gidilebilir diyor, üniversiteler arasında ikili anlaşma lazım fakat ben üniversite personeliyim, personel eğitim hareketliliğine başvuracağım, bu durumdakiler için okullar arasında ikili anlaşma şartı aranmıyor. Bu durumda Amerika'da bir okuldan kabul mektubu aldığım zaman programa başvurabileceğimi düşünüyorum, yanılıyor muyum?
(10) 

Nasıl indireceğim ben bunları?

devilred #1236154 
Fotoğraftaki saçı görüyorsunuz değil mi? Hah işte, o kakül ne zaman duştan çıksam öyle. İndiremiyorum bi türlü. Fön makinesi, düzleştirici, fırçalı düzleştirici... Hiçbiri işe yaramıyor, kakülün de anlamı kalmadı böyle. Sprey filan kullanmadan nasıl indiririm ben bunu?
(4) 

badiciler bakin bir kankalar - stronglifts

baldur2 #1236153 
bu programi uygulamaya basladim bu programla ilgili ve genel olarak sorularim var.

1- normalde 3 gun ama haftada bunu 4 gun yapsam yararindan cok zarari olur mu? ya da gun asiri yapsam? boylece bir hafta 3 gun bir hafta 4 gun olmus oluyor. veya atiyorum sali sabah yaptim, carsamba aksami diger idmani yaptim, verimsiz mi olur?

2- basladiktan 3 ay sonra protein tozu kullansam olur mu? gereksiz mi olur?

3- protein tozunu shakera koydunuz diyelim, elle sallamaniz yeterli mi yoksa blenderda falan karistiyorsunuz? dipte tortu kalmamasi icin ne yapiyorsunuz?

4- idman sirasinda ne iciyorsunuz su haricinde kendi sporcu iceceginizi vs hazirliyor musunuz? elma suyu, mineral suyu karistirip vs veya benzer seyler?
(15) 

Üniversite hani güzeldi???

sack jparrow #1236150 
Geldik 2. aya gireceğiz. Isınma evresi mi uzun sürüyor? Nedir bunun ilacı, alışamadım gitti. Lisenin ilk zamanları gibi değil anlayacağınız. Ayrıca asosyal çıkarımı yapıyosanız bi zahmet sizi uzaklara alalım.
(4) 

Toefl ne işe yarıyor?

gezegen olan pluton #1236147 
Üniversite başvurusu dışında bir işe yarar mı? Özellikle iş, göçmenlik başvurularında?
(2) 

tuna kiremitçi hk

soft #1236144 
yahu bu adamın bendeki algısı hep negatifti. necidir bilmezdim de, sadece kitap yazdığını (o da cenk&erdem'den) biliyordum ve elif şafak'ın erkek şubesi olduğunu düşünürdüm. (hiçbir kitabını bilmeden)

adamın bomba besteleri varmış, müzisyenmiş falan. sana dair mesela bununmuş. karizmatik de bir adam.

velhasılı kelam, neden sevilmiyor bu adam?
(10) 

ekran kartı modelleri aynı ama hafızaları farklı 2 notebook'tan hangisi?

lim limoncubbeli #1236138 
www.vatanbilgisayar.com

ssd ve full hd farkını dikkate almayın. ikisi de 12gb ve üstü ram'e sahip olduğu için onu da dikkate almayın. birinin ekran kartı gtx950 2gb, diğeri aynısının 4gb olanı.

hangisini seçerdiniz?
(2) 

Berlin'de yapmadan dönme dediğiniz şeyler-turistik olmasa da olur-

damba #1236136 
1 hafta Berlin'de olacağım kasımın son haftası.
Genelde akşam saatleri boş olacağım 5'ten sonra.
Ne kadar turist olmasam da turist olacağımı biliyorum.

Müze vs gezmeyi çok sevmiyorum, daha çok oradaki insanlar ne yer ne içer, genelde nerelerde takılırlar, birbirleriyle iletişimleri nasıl, bunları merak ediyorum.

Merak ettiğim şu, 17.00'den sonra hayat Berlin'de nasıl, her yer hemen ölüyor mu?
Diğer merak ettiğim de, yapmadan gelme, şurayı, şunu gözlemlemeden gelme dediğiniz ne var?
Bir de yalnız bir kadın için nereler güvenli nereler güvensiz olur?

Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Gece kulüpleri de ilgi alanımda değil.
(1) 

Enerjik anlatimli video icerik

samicin #1236135 
Enerjik anlatimiyla izlediginiz youtube kanallari, videolari varsa paylasabilir misiniz?

Tam ornek degil ama www.engvid.com

Motivation videolari koymak istemedim.

Biraz daha anlatiminda canli, ilham veren, dinleyiciyi yakalayan ifadeler kullanan konusmacilari kastediyorum.
Tony Robbins biraz daha yakin olabilir: www.youtube.com

Ders ya da degil. Ted konusmacisi da olabilir tamamen amator biri de olabilir.

Tesekkurler.
(6) 

İşin içinden çıkamadığım OKB-İlaç İkilemi

dadas9 #1236133 
2-3 sene önce konulmuş okb teşhisim var ve o dönem 1 sene kadar paxera 20 mg kullanmıştım ve çok rahattım iyi gelmişti daha sonra bırakmıştım nedeni ise cinselliğimi resmen öldürmesiydi yani olaydan zevk alma oranı neredeyse sıfıra düşmüştü ve bu beni ilaç-cinsellik arasında seçim yapmak zorunda bırakmıştı ve ilacı bırakmıştım tabi bıraktım bırakalı tüm takıntılar geri döndü o günden beri ben güçlüyüm baş ederim hallederim kafada biter bu olaylar modunda gittim hep fakat şu sıralar iyice canıma tak etti artık ve gerçekle tekrar yüzleştim, bu fönlü bir saç telinin düşme kaygısı,giydiğim kıyafetlerin özellikle gömleklerin en ufak kırışma ihtimalinin kaygısı,telefonumun ana ekranını sürekli bir düzen haline ve minimalist olarak tasarlama kaygısı (örneğin dümdüz bir duvar kağıdı ve sadece 1-2 icon) ve en kötüsü ki hepsinin karışımı mükemmellik kaygısı örneğin siyah pantolonlarımı sırf renk vermesin hafif de olsa solmasın diye yıkamaktan kaçınırım,her şey ilk aldığım gibi,ya da mükemmel,sürekli düzenli ve pürüzsüz şekilde kalma kaygısı ve bu saydıklarım türevi şeyler ve doğal olarak bu kaygılarla birlikte gelen orta derece sosyofobi de var sokağa çıkmak hobilerim arasında en üst sırada değil mesela,çünkü örneğin rüzgar çıkar saçlarımın şekli bozulur,terlerim fönü bozulur,spreyi gider vs gibi kaygıların verdiği kasılma ve gerilme hissinden ve insanlara karşı bu hallerle görünmek istememe kaygısı oluyor,mesela geçen gün mükemmel bir ceket aldım çok beğenerek ama şuan her gün gözüme bir yeri takılıyor ve giydiğimde de orası kırışmasın düzgün dursun diye sürekli elimle düzeltiyorum ve sürekli bunun kasıntılığıyla,gerginliğiyle dolaşıyorum zihnimde..Allah düşman başına vermesin bu Okb belasını..Biraz içimi döktüm sanırım uzun zaman sonra,asıl sormak istediğim şu:Ben 3-4 farklı doktora gittim ve hepsi baştan savma ya paxera yazdı ya da lustral fakat bu iki ilaç da SSRI grubu olduğu için cinsellikten haz almayı neredeyse sıfır noktasına getirdiler ve bu ikilem beni ilacı bıraktırmak zorunda kaldı,OKB ilaç tedavisi olup da cinselliği etkilenmeyen ya da etkilenmiyor diyecek kadar az etkileyen ve bu türevi sıkıntıların bastırılmasında etkili bir ilaç kullanan,duyan,bilen var mıdır?
(4) 

spor yapan kişi beslenmesi

dedim dedim de kime dedim #1236131 
ilk defa gym tarzı bir spora başladım, elim ayağım birbirine dolaşıyor. eskiden takım sporu yapardım her istediğimi yerdim formumu korurdum. şimdi sporu bırakıp masa başında olunca insan istemediği şekillere giriyor. iki-üç-beş defa kendim spor yapıcam dediysem de olmadı bende malum yerlere gitmeye başladım.

şimdi spor olayını anlıyorum ama bu beslenme kısmı cidden ne kadar önemli ne için önemli onu anlayamıyorum. yani günde 1 saat antreman yapan bir insan düşünelim ve bu insan ;
a) istediği şeyleri istediği vakitte yesin ör: pasta, hamburger, dondurma, börek, çikolata, cips, bira vs (tabi olayı abartmak yok sadece canı istediğinde yiyor)
b) olması gerektiği gibi yesin ör : sabah kahvaltı spordan önce karbonhidrat spordan sonra protein akşam 7'den sonra birşey yok doğal olarak spor öncesi ve sonrası öğle ve akşam öğünleri oluyor. herhangi bir şekilde abur cubur bira patates türevleri vs yok.

şimdi bu durumda b şıkkındaki yaşam formu 3 ay gibi bir sürede sonuç alırken b şıkkı 5-6 aya sarkıyor değil mi? bu mu acaba sonuç?

bir diğer soru ;
şimdi tüm gün koşuşturma içerisinde olan ben için hazır gıda dışında birşey tüketmek mümkün değil ev yemeği de olası değil malesef çünkü sabah evden çıkış 7 akşam dönüş 11 öyle bir hayatım var.
şu şekilde beslenmeye başladım spora başladığım için ne kadar doğru onu sorayım dedim,
sabah,
sade veya sütlü kahve eğer istenirse ve vakit varsa kepekli ekmeğe beyaz peynirli sandviç işte domatesli falan
öğle,
spor saatine yakın makarna genellikle sebzeli, olabildiğince kahve içiliyor
akşam,
spordan sonra direk löp et yani biftek veya tavuk ızgara hali ile kahveye devam

7-8'den sonra olabildiğince birşey yok belki alırsam muz,elma veya bir adet bitter çikolata.

şimdi günler böyle geçmeye başladı bu mantıklı mı? onu sorayım dedim.
(3) 

Bira İçmelik Mekan

l arrache coeur #1236127 
Merhabalar,

Beyoğlu, Şişhane civarı bir iki bira içmelik nereleri önerirsiniz? Çok kalabalık olmasın tek şart o. Asmalı Mescit veya Galatasaray da olabilir.
(2) 

css sorusu

ruhi mucerret #1236126 
wordpress'te bir site yapiyorum. navigation bar'i custom css ile sunun gibi yapmak istiyorum: codepen.io

direk copy paste yapinca classlar cakistigi icin haliyle sayfanin kendisini de bozuyor.

suraya bakarak custom class eklemem gerektigini ogrendim: www.elegantthemes.com

ama nasil ekleyecegimi bilemiyorum. bir el atabilir misiniz duruma?
(1) 

Sırt ağrım için şöyle bir şey alsam mı?

voyager 1 #1236124 
Şu linkteki abinin gösterdiği yer ve biraz aşağısı son zamanlarda çok ağrıyor.

www.hastalikvesaglik.net

Boyum uzun, spor yapmıyorum, dik durduğum söylenemez, genelde bilgisayar başında çalışıyorum, çalışmadığım dönem de sırt çantasıyla kilometrelerce yürüyorum. Aşağıdaki linkteki gibi bir şey alsam biraz hafifler mi ağrılarım? Sızlamaya başladı artık :(

www.amazon.co.uk

Sağolun
(3) 

ios 11

hlt1985 #1236123 
Esimin telefonu da iphone se benimki de. Ona ios 11 guncellemesi gelmis ama bana gelmedi. Neden olabilir? Veya herkese geldimi ios 11 guncellemesi? Gelmeyen kaldi mi?
(3) 

tek cümlelik çeviri

gogu delen adam #1236121 
So I've spent most of their lives just making it up as I go along.

Burada konuşan kişi çocuklarından bahsediyor.

Chicken translate şeklide değil de anlam bütünlüğü olarak nasıl çevirebiliriz?
(1) 

Bavullari verirken boarding pass biletimi alabilir miyim?

atropin #1236120 
Telefonuma kod geldi ama printerim yok diye biletimi falan bastiramadim, uçuşum erken bir sıkıntı yaşar mıyım?
(1) 

Spotify premium? Ama nasıl!

hede hodo #1236118 
Vodafone red e geçtiğimde 3 ay netflix 1 sene de spotify üyeliği vermişti. Ama ben yurtdışına çıkıyorum diye vodafone red i kontörlü hatta çevirdim.
Ama ben spotify i hala kullanıyorum. Şubatta 1 sene olacak. O zaman mı kapanacak acaba?
Merakım bu beleş kullanım sonradan problem yaratır mı?
Bu arada vodafone u kontörlü hatta geçtiğimde spotifyi hala kullanıyorum diye aramıştım.
Ama bizlik bir şey Yok sistemsel açıklık vardır diye geçiştirmişti.
Böyle bi şey yaşayan oldu mu?
(1) 

Katılım hesabı ne, para erken çekilirse nolur

turuncu tonlarda #1236117 
Selamlar, soruyu başlıkta yazdım zaten ama bu konuda o kadar cahilim ki internetten araştırınca anlamıyorum, lütfen biri anlatsın bu meseleyi bana.

Elimizde vadeli ve vadesiz katılım hesapları var diyelim ki. Parayı erken çekersek faizleri alamamış olup banka yararına bir şey mi yapmış oluruz?? Yoksa aksine banka paramızı işletemeyeceği için banka aleyhine bi şey mi yapmış oluruz??

Biri bana bunu anlatsın ya :'(
(2) 

Bu aralar dinlediginiz az bilinen muzisyenler?

sonhakan #1236108 
Kimler acaba?
(6) 

Yeni açılacak cafe ismi

brdrbrdr #1236107 
Bir arkadaşım cafe açıyor, isim önerileriniz için müteşekkir olurum.
Sevgiler
(1) 

listening problemi

terketmedisiyahbeni #1236105 
merhabalar,çekiç örs üzengiye fazla mesai yaptırıyorum resmen ama bana mısın demiyor.sorunum şu ki duyduğum şeyleri elimde text varken bakarak dinlediğimde veya ingilizce altyazı açık bir şekilde izlediğimde az çok yakalayabiliyorum.fakat düz bir şekilde izlediğim veya dinlediğim şeyler bana sanki rüzgar sesi gibi geliyor hiç bir şey anlayamıyorum.önerisi olan yetkili abiler ablalar var ise sözlerini dinlerim.şimdiden teşekkürler...
(6) 

5000 dolar iphone

basubadelmevt #1236104 
Başlığın tamamını okuyamadım da shiftdelete ekibi nerden almış bu iphoneu bu fiyata?Kaçakcılık mı dönmüş? Anlamadım tam mevzuyu. 5000 dolar verip iphone x almışlar ve videosunu çekmişler.
(1) 

Garanti Sanal kart - bakiye

bir3iki7 #1236103 
Garantiden sanal kart actim. Ve bunun icerisine 100 TL attim. Bununla 60,28 TL lik alisveris yaptim. Buraya kadar hersey normal. Ancak;

-Biraz once baktigimda hesabin -20,32 tl yani ekside oldugunu gordum. İcerisine bu tutari attim ve sıfırlandı.
-Alisveristen sonra kalmasi gereken parada gorunmuyor hesap da.

100 tl attigim ve yaptigim alisveris hesap ozetinde gorunuyor ama neden ekside oldugu gorunmuyor hic bi turlu.

Burada bir terslik mi var, yoksa ben mi yanlis yerlere bakiyorum?

Edit: Toplam Açık Provizyon: 60,05 TL diye bir şey yaziyor ve yaninda "bekleyen" seklinde bir ibare var.

Kendime çükümser edit: (git: forum.donanimhaber.com )

Para karta geri yatmis.
(1) 

aynı ales puanıyla 3 sene farklı yükseklere başlamk?

Cursed Chico #1236101 
2017 mayısından 85 puan var diyelim. 2018 ocakta yüksek balşladım.

spnra atılmadan tekrar 2019 ocakta girdim

ve 3 yıl dolmamışsa tekrar 2020da.

oluor mu böyle
(2) 

amerika'dan gelecek olan var mı? probiyotik lazım.

vayezikhan #1236100 
www.amazon.com bana şu probiyotikten lazım. türkiye'de ne yazık ki bulunamıyor. bağırsaklarımda problem var. bunu alıp bana komisyonunuzu da ekleyip getirebilir misiniz?
(1) 

ingilizce bilenler prison break 6. sezon olacak mı diyor burada

blue eyes white dragon #1236099 
www.instagram.com


eğer 6. sezon gelecek diyorsanız, üst başımı giyip sokağa dökülebilirim :))
(12) 

"x dili kaba bir dildir" demek ırkçılık değil mi?

lucky strike #1236094 
eksisozluk.com

şu başlığın altında en orta yolcular bile kullanmakta beis görmemişler de dikkatimi çekti. almanca için de böyle bir yargı var. türk-kürt'ten çıkıp almanca için sormuşum varsayın.
kaba nitemelesi burada estetik olmayan, kulağa hoş gelmeyen anlamında kullanıldığı için ben ırkçılıktır bu diye düşünüyorum. mesela cümle "şu almanca konuşan adam çok kaba konuşuyor" olsa ırkçılık olmazdı. ama doğrudan dile kaba demek ırkçılık bence.
(3) 

Film/dizi/anime önerisi

atomunicindekiduraganelektrondalgalari #1236090 
Baskahramanın ilk basta ezik,iyi olduğu ve zamanla güçlendiği filmleri ingilizce nasıl aratırım? Veya sizin öneriniz var mı?
(3) 

Yiyeceklere ya da kokulara verilen farklı tepkiler

ofelia #1236089 
Az önce ayıptır söylemesi ayran içeyim dedim. Dolaptan çıkardım ve bir yudum aldım. Neredeyse kusuyordum öyle iğrenç bir tadı vardı. Ben öyle yapınca annem de merak edip tadına baktı ve lıkır lıkır içti ayranı.

"Nasıl içiyorsun" diye sordum "ayranda sıkıntı yok" falan dedi dumur oldum. Bana göre bozulmuş, ekşi ve leş gibiydi o ayran. Kötü de kokuyordu. Daha önce de benzer bir şey yaşadım. Bir yüz temizleme köpüğü almıştım. O kadar kötü kokuyordu ki değil yüzüme sürmek o kokunun olduğu odada duramadım. Resmen genzimi yakıyor gibi hissetmiştim. Firmayı aradım ürün bozuk kötü kokuyor diye. Orijinalliğini ve tazeliğini sistemden teyit ettiler. Yine de "çok merak ettik ilk defa böyle bir şikayet alıyoruz ürünü gönderir misiniz" dediler. Onlar öyle deyince ben de etrafımdakilere koklattım. Herkes çok beğendi kokusunu.

Başına böyle şeyler gelmiş olan var mı aranızda? Merak ediyorum neden böyle farklılıklar olduğunu. Tamam koku beğenisi görecelidir ama bu beğeni ile alakalı bir durum da değil.
(14) 

kızlar

klar #1236088 
ama kafkas kızlar. baya güzel değiller mi ya? babam bana hep bosnayı hedef gösterdi bu vakte kadar. ama yani sadece balkanları görmüş bir adamı niye dinliyim?

gerçek bir doğu karadeniz turuna çıkıp taraftarın sevgilisi olacak bir kafkas kızıyla transfere nokta koymak istiyorum artık!!1

nası yapsam ki, türkçe öğretmeni falan lazım mıdır acaba gürcistanda?

EDİT: İMLA
(1) 

trenle strasbourg istanbul arası kaç gün sürer tahmini

lucky strike #1236083 
tahmini süre ne kadar olur sizce? çok genel ortalama söyleseniz yeterli olur fikir açısından.
konaklama olmadan münih üzeri budapeşte-belgrad-sofya-istanbul güzergahı takip edilecek.
(4) 

Tokyo otel tavsiyesi

Mcfly #1236081 
Merhaba,

Gecelik 10kyeni(330 lira) aşmayacak bi otel önerisine ihtiyacım var. Giden tavsiye eden var mı ?
(1) 

çipli pasaport ve yeni çipli pasaport hakkında

yeopgijeogin geunyeo #1236079 
2012 yılında çipli pasaport almıştım. 2022 yılına kadar gecerliliği var. şimdi 2016'da mı ne bir daha pasaport değiştirilecek sadece defter parası ödecenecek falan dediler. bu eski çipli pasaport sahiplerini de kapsıyor mu ?

eski pasaport'ta dünya kadar vize seyahat cart curt var. bunlar hep referans. yenilersem bunları kaybedecek miyim ? eski pasaportu elimden alacaklar mı ? kafamda deli sorular...
(3) 

Turk.net altyapiyi ttnetten kiraliyorsa bu fiyatlari nasil verebiliyor?

robokot #1236078 
Turk.net durumunu bilenle rbiliyordur, ben de yakin zamanda gectim.

Adamlar hattinin kaldirdigi en yuksek hizda kotasiz ve AKNsiz interneti ayda 60 liraya veriyor. Ayri ayri paket falan yok, evine altyapisi olan en hizli internet (adsl veya vdsl, fiber yok sanirim) aylik 60 lira istedigin kadar kullan diyorlar. Taahhut de yok.

Benim anlamadigim, TTNet'in boyle bir fiyat asimetrisine nasil izin verdigi? Benim burada sadece ADSL var. TTNetten ayni sartlarda bir paket istesem (16mbit e kadar, hattin kaldirdigi olcude AKNsiz kotasiz) aylik 215tl istiyor yani turk.net'in 3.5 kati fiyat istiyor. (o da muhtemelen 2 sene taahhut iledir)

Turk.net altyapiyi bunlardan kiraliyorsa ttnet neden bu kadar ucuz fiyat verebilmelerini saglayacak sekilde bir kiralamaya gidiyor? Mantik olarak turk.net kiralarini arttirip sirketi bogmasi gerekmez mi?

Hatta o kadar ilginc ki turk.net e ttnetten gectim, ve butun ttnet iptal islemlerini sizin adiniza turk.net kendi yapiyor. Bu surec icinde normalde zirt pirt arayan ttnet bir kere beni arayip demedi ki "hattinizi iptal etmek rakibe gecmek istiyormussunuz, size soyle bir kampanya sunalim" falan demediler, direk hattim turk.net'e gecti. hatta sanirim kontrat bozuyorsaniz bir miktarini karsiliyorlar oyle okudum bir yerde ama benim kontrat bitmisti tecrube etmedim. yani ustune para veriyorlar nerdeyse.

boyle bir fiyat asimetrisi tuhafima gidiyor ozetle, altinda bir capanoglu ariyorum haliyle. ttnet kendi altyapisini kullanan bir sirkete kendisinin 3.5 kati ucuza fiyat vermesini saglayacak sartlar sunmasindaki sebep nedir? bir bilgisi olan var midir?
(6) 

İstanbul da 1 gün

lambada #1236075 
Yarın İstanbul da 1 günüm var, yalnız başıma bir şeyler yapmak istiyorum..

Ne yapayım, nerelere gideyim dersiniz?
(2) 

Spotify istesini İndirmek (Txt, Pdf vb)

Son Müzakereci #1236073 
Kendi oluşturduğum listeleri herhangi bir formatta indirmek mümkün mü? Yani txt, word, excel ya da pdf ya da herhangi bir format. Müzik olarak indirmek istemiyorum. İsimleri lazım bana.
(3) 

bu spikerin aksanı nedir? (ingilizce)

zunkatsar #1236067 
ingiliz ingilizcesi mi amerikan ingilizcesi mi ya da başka bir aksan mı?

www.youtube.com
(3) 

Askerlikle ilgili soru

mevsimler #1236066 
Arkadaşlar tehirim 31.12.2017 de doluyor. Kütüğümün olduğu yerin 2017 ve 2018 celp dönenime milli savunma bakanlığının internet sitesinden baktım 2017 için de 2018 Yılı için de kasım diyor. O zaman ben 2018 kasımda mı askere gideceğim?
(1) 

Almanya'yi bilen (berlin)

zırtapoz #1236064 
Nerden yapılır? Bir de klasik kumarhane ortamı nasildir?
(4) 

Bilgisayarım toz bataklığında

douglas #1236060 
Eskiden olsa içini açıp en küçuk kosesine kadar supurup temizlerdim. Fanlari acip her yerini temizleyip macun suruyordum. Ama on yillik dyson supurgemizin motoru bozuldu ve tamirci motoru icin 400tl istedi. Sifirlarinin artik 1000 tl oldugunu vs bilmiyorduk yeni supurge aldik 375 tlye ve onceki dyson gibi fircali ucu yoktu. Haliyle bu supurgenin ucu bildigin demir uc ve bu sekilde nasil anarkatima falan yaklastiracam bilemiyorum. Eski supurge gittiginden beri temizlemedim icini. Cok fan gerektiren oyunlari calistirinca yarim saate kendiliginden kapaniyordu pc. Power supply elektrik yettiremedigi icin diyordum ama hayir fanlari temizlemeliyim ve boyle bir sorunum var.

Fanlari ve kasanin icini nasil temizlerim?
(3) 

Suudi Arabistan gezisi

basubadelmevt #1236059 
İş dolasıyla önümüzdeki ay Arabistana gidicem. 1 ay kadar kalıcam. Tavsiye edebilceğiniz bişiler var mı gezme-görme anlamında?? İkinci olarak Türkiyeye neler getireyim?Elektronik ucuz diye biliyorum, peki her ürün ucuz mu?Sadece telefonlar mı? Elektronik harici neler daha ucuzdur?Kıyafet olabilir mi mesela?
(4) 

Eve İnternet Bağlatacağım, Bina İçi Ankastre

birfincankahvedahaisteyenadam #1236058 
Evet bu apartmandaki kutu :
i.hizliresim.com
Bu da evin içine gelen fiber kablo :
i.hizliresim.com

Şimdi sorum şu. netspeed bağlatıyorum, hattım 75mbit destekliyormuş, telefondaki temsilci dedi ki işte ekip gelir ankastreden kablonun ucunu çıkartır eve siz çekersiniz. Benim merak ettiğim ise eve kadar gelen fiber kablom var, ankastreden eski usül kablo çekmeye falan illa gerek var mı ?
(1) 

dns ve ns?

estimated time left #1236049 
merhabalar. son iki gündür çözemediğim bi konu var. dns ve ns arasındaki farkı anlayamıyorum. şimdi ben bi domain aldım. ornek.com olsun. bunun yanında domaini aldığım şirket ns1.domain.com ve ns2.domain.com adında iki tane ns ismi verdi. ayrıca bu domain üzerinden erişim sağlayacağım sunucu ip de 10.10.10.23 olsun. bu noktada karıştırıyorum. ne işe yarıyor bu ns? bilgisayara girdiğim dns den farkı ne?
1 ...  ... • 3437    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık