(6) 

borsa

nick bulamadim #1287491 
bir şey merak ediyorum. borsada hisse alması yasak olan insanlar var mıydı? öyle bir geyik vardı sanki. varsa kimdi onlar?

denetim firmaları çalışanları bilanço hazırlanırken içeriği bilebiliyor. ya da şirketin içindeki kimler sorumluysa artık. bu insanlar bilanço henüz borsaya bildirilmeden duruma göre hisse alamazlar mı? bu durumda avantajlı olmuyorlar mı? mesela o dönem ciddi bir kar açıklayacaksa şirket bunu bilemezler mi?
(5) 

Evde Ses Kayıt Stüdyosu

lekesiz zihin #1287490 
Merhaba

Evde mini bir ses kayıt stüdyosu kurmak istiyorum, bunun için hangi ekipmanlar lazım bilmiyorum.. ufak bir araştırma yaptım, ses kartı ve mikrofon, bilgisayar programı gerekiyor, muhtemelen 1-2 ekipman daha gerekli diye tahmin ediyorum.. tecrübeli bir arkadaş acaba bana yardımcı olabilir mi? 800tl bütcem var bunun için,bu bütceye mümkün müdür?

Not: Bir arkadaşım için yapıcam kendisinin sesi çok güzel ve ona çok güzel bir sürpriz olacak..
(3) 

True touch tüy toplayan eldiven?

wendyangelamoiradarling #1287488 
true touch tüy toplayan eldiveni kediniz için kullanıyor musunuz? memnun musunuz? bizim dananın tüyleri çok dökülmeye başladı, furminator ile kendini sadece 2 dakika taratıyor, popo ve kuyruk kısmına dokundurtmuyor tüm tüyler de o kısımlarda toplanıyor:( kullananlar deneyimlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. teşekkürler
(1) 

EarPods - Mikrofon girisi

klassno #1287486 
Earpods’in mikrofon girisi hangi tarafta? Ya da ikisinde de var mi?
(2) 

nike.com.tr'den verilen ayakkabı siparişi

lynyrd skynyrd #1287483 
Günaydın. Dün ilk kez bu siteden ayakkabı siparişi verdim ve sipaarişin kargoya verilip verimediğini kontrol etmek için ''sipariş durumu'' sayfasında şöyle bir yazıyla karşılaştım. Bunun ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı?

prnt.sc
(2) 

Yarışma düzenlemek

herşeyi soran adam #1287482 
Selam,

Yarışma düzenlemenin hukuki boyutunu aydınlatabilir misiniz?

Örneğin, ekşiduyuruda, en uzağa zıplama yarışması yapıyorum desem, yarışmaya katılma bedeli X lira desem, kazanana da 10X lira veriyorum desem, bana ne dersiniz? :)

O iş öyle kolay değil, çünkü şunlar olmalı, şunları yapman gerekir gibi bi cevap bekliyorum.

Teşekkürler
(2) 

Yıkanmış ürünü iade veya değişim yaparlar mı?

bennerdenbileyim #1287479 
merhabalar,
Geçtiğimiz gün h&m den 2 tane farklı renk olmak üzere aynı elbiseden aldım.
www2.hm.com

Aldıklarımı giymeden önce yıkadığım için etiketlerini söküp (tabi ki) 30 derecede normal yıkadım. Makineden çıkardığımda zaten elbiseler taş gibi olmuş sertleşmişti bir gariplik olduğu belliydi. kuruyunca geçer diye umut ederek asarak kuruttum. biraz daha iyi duruma gelmiş ama hala giyilemeyecek kadar kısalar, çok çekmiş. (ürün %100 viscose ve 30 derecede makinede yıkanabileceği yazıyor)

etiketini çöpten buldum, fişi de duruyordu. dürüstce bunları anlatsam 1 kere giymediğim bir elbise bu hale geldi desem acaba değişim vs yaparlar mı?
yapmazlarsa ne yapmalı bu düdük gibi elbiselerle?


edit: iade aldılar, i love h&m <3
(2) 

Android telefonumda ccleaner kullanıyorum.

çılgındünya #1287478 
Hidden cache ve visible cache epey dolu çıktı bunları silsem varolan şifrelerim gider mi? gitmemelerini istesem ne yapmam gerek?
(3) 

Kulak Tikanmasi

hailtothethief #1287475 
Garip bir problem peydah oldu bende. Simdi thynin pilot akademisine hazirlaniyorum. Gecen ay sinava ucakla gittim geldim. Daha oncesinde bukadar degildi ama bu kez inanilmaz tikandi kulaklarim ozellikle de sag kulagim. Hatta ucakta bi ara esnemeye calisirken bi anda gaz bosalmasi gibi bisey oldu ve basimin sag tarafina on saniyelik falan cok keskin bir agri girdi. İndikten yarim saat sonrasina kadar da acilmadi sag kulagim. Hasta falan degildim, tikali da degildim, burnum hastaliktan bagimsiz genel olarak akiyor ama oyle nezle gibi falan degil, ufak bir akinti var belli belirsiz ama surekli.

Kbb'a gittim ustunkoru bi muayene edip iki tane burun spreyi verdiler, biri beklomil gunde iki kez, digeri iliadin ucustan bir saat evvel kullanilacak seklinde. Simdi beklomili surekli kullaniyorum assagi yukari 15 gundur.

Gecen yine sinav icin istanbula gittim, bu kez arabayla. Kastamonu ilgaz'dan inerken yine tikandi kulagim. Bu kez tikaniklikla beraber yutkunma problemi de yasadim. Yani soyle soyleyeyim, surekli tukuruk salgiliyorum ve salgiladigim tukurugu yutkunamiyorum, asiri zorlaniyorum diyeyim. O ara gecenin koru oldugundan nescafenin su soguk siyah kahvesinden iciyordum ve sigarayla birlesince bogazimi kuruttu gibi oldu, biraz da ona bagladim ama tikanmayla bas edemiyorum.

İsin cok super asiri boktan yani ise basta belirttigim gibi pilotluga ugrasiyorum ve son asamalardayim, saglik raporunda bu durumum ucusa engel teskil edecek diye uykularim kaciyor. Raporda gozardi edilse bile ben her ucusta boyle tikanacak miyim? Aramizda bir doktor varsa yardimci olabilir veya fikir verebilir diye actim duyuruyu. Su an islerim cok yogun bayramdan sonra tam tesekkullu bi baktiricam kulaga ama o zamana kadar bi ciki rahatlamam lazim iyce takinti oldu bu durum. Ne diyonuz doktorlar eczacilar hastabakicilar ve hatta psikologlar :(
(1) 

eski sayılabilecek bir klip ve şarkı

sutlu nescafe #1287472 
böyle renkli başlıyorç sonra bir kadın gelip şarkı söylüyor. 40lar 50ler tarzında
kadının dokundukları siyah beyaz oluyor klipte oynayan erkeğin dişleri ayrık. tam sonunda o ayrıklık kapanıyor. vs.
(8) 

tişört nasıl

_k_u_z_g_u_n_ #1287470 
(2) 

bu nasıl if kalıbı

speedy #1287468 
fourfourtwo.com Futbolcu Pogba hakkındaki yazıdan bir bölüm:

He’s a superstar meme whose every touch, tweet or trim is subject to criticism. If that wasn’t enough pressure, Paul Pogba is expected to spearhead a resurgence at Manchester United: bring back trophies on the pitch, be the global face of the brand off it. Can he do it? Time to find out...

If that wasn’t enough pressure ilebaşlayan kısmı anlamadım, geçmiş zaman başlayıp bir başka devam ediyor. Türkçesi ve cümle yapısı, gramer yapısı hakkında bilgisi olan?
(3) 

Yurtdisindan 2 ipad 2 iphone getirme

tezek #1287460 
Hava alaninda "yegenim ne is" deme ihtimalleri var mi? Urunler ikinci el ve hediye olarak getiriyorum.
(8) 

2007 model clio alınır mı?

sahipsiz #1287453 
soru başlıkta, bir diğer soru, malum sitede bu tarihin cliolarını aratınca fiyatlarn genelde 34-27 bin arası. çok nadiren bir ya da iki tane 37-40bin arası cıkıyor.

yani bu fiyatlar bu arabaya normal mi?

31bin tl ye bulsam mesela alabilir miyim? yoksa hile hurda mı vardır o işte?
(1) 

Bel Düzleşmesi

skoylu #1287450 
Belimde ağrı falan olmasa da düzgün bir oturuş yapmamı engellemeye başlayan bir sorun cıkmıştı bugun ortopedi doktoruna gittim ve röntgene yolladılar. Belimde düzleşme varmış. Yüzme önerdi doktor yada fizik tedavi görebileceğimi söyledi.

Şimdi böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar varsa yüzme ne derece çözer bu işi. Bir de yüzme konusunda pek iyi sayılmam gidip havuzda efor sarf etmek bu sorunu çözmek için yeterli mi yoksa nizami şekilde yüzmek mi lazım?
(7) 

Instax mini 9

yaraticinick #1287448 
Dün gece durduk yere aklıma düştü bu, alayım mı hevesimin geçmesini mi bekleyeyim?

Filmlerinin pahalı olması dışında ne gibi eksileri var acaba?
(2) 

doktorlar bizim daha önce aldığımız ilacları görebiliyorlar mı?

wishmaythşngs #1287446 
bugün böcek ısırığı için doktora gittim cildiye,
doktor krem verirken bir sürü şey söyledi, ama ne dediğini gürültüden duyamadım.
çok kullanma dedi.
ben bizim buradaki cilt doktoruna ketoral şampuan yazdırıyorum. 3 ayda bir falan bittikçe. ya bunu gördü, bunun için söyledi. ya da kremi abartma anlamında söyledi.
(3) 

ingiltere'nin conan o'brian'ı

dedim dedim de kime dedim #1287440 
kimdir? ya da var mı böyle zeki espriler yapabilen biri?
(11) 

sürükleyici bir dizi önerir misiniz?

glamdr1ng #1287438 
yenilerden olabilir. bayadır takip etmiyorum piyasayı
(1) 

gözlerimin önündeki virgül şeklinde kıvılcımlar

tabudeviren #1287434 
bugün kanepeye çöktükten sonra gözümün önünde kıvılcım gibi şeyler belirdi. ama şu herkese olan "bir çizginin kayıp gitmesi" var ya, öyle değil.

gümüş rengi, parlak, virgül şeklinde parçacıklar gördüm (her iki gözde de). biri yok olurken diğeri çıkıyordu. o neydi yav?
(3) 

THY farklı biletlerde bagajı bağlama

espagnole #1287427 
Merhaba romalılar,

Soru biraz karışık gibi ama aslında basit :)

Bayram için THY ile Dakar-Ankara yapacağım İstanbul aktarmalı ve gidiş geliş olarak.

Dakar-İst ve ist-dakar gidiş geliş bileti 4500 TL iken Dakar-ist-ankara ve ankara-ist-dakar bileti 5300 TL. Aynı bilete Ankara'yı gidiş geliş ekletme 800 lira. Ancak ben bu İst-Ankara uçaklarını ayrı almak istersem 300 lira gösteriyor, yani 500 lira karım oluyor.

Sorun şu ki aynı bilette önerdiği gelişte istanbul'a iniş ve ankara uçağı arasında 1:35 saat, dönüşte istanbul'a iniş ve dakar uçağı arasında 1:40 saat var. aynı bilette alınca bagajları bağlayacakları için yetişememe riski çok daha az, bir gecikme olsa bile thy kendisi bir sonraki uçağı vererek telafi eder. Ama ben 500 lira karım olsun diye aynı uçuşları içeren 2 ayri bilet alırsam (dakar-ist-dakar ve ist-ank-ist olarak) bagajları bağlamazlarsa Atatürk'te valizi al, pasaport kontrolü, bagajı teslim et derken yetişmek imkansız.

Sorum şu ki, iki ayrı PNR'ı olan bileti kontuardaki THY görevlisi bagajları bağlar mı? Buna benzer bir tecrübeniz var mı?

Herkese iyi bayramlar
(7) 

donmuş süt eritilip içilir mi?

Bruce #1287420 
uht süt, çabuk ısınsın diye buzluğa atmıştım; oyuna daldım, bi baktım donmuş.
oda sıcaklığında bırakıp eritsem içilir mi? cicibebe almıştım onu yiycektim :(
(2) 

Sense8 yeni bölümler ???

FT5 #1287418 
Sense8 dizisi bildiğim kadarıyla 2. sezon 10 bölüm ve bir de özel bölüm ile final yaptı ama nette 11 ve 12. bölümlerini de gördüm. Hayır olsun bilen eden var mı?
(3) 

Redditte sorun mu var su an ?

AlsterWasser #1287416 
Su an reddite girebiliyor musunuz ? yoksa sadece ben mi sorun yasiyorum. Log out yapip duruyor ve sayfa yuklenmiyor.
(1) 

Boks - HIIT Cardio

AlsterWasser #1287415 
Spor salonunda agirlik antrenmani sonrasi yaptigim HIIT kosulardan asiri bunaldim.. Artik pek kosasim gelmiyor. Low-intensity incline yapip yurusem onu da istemiyorum hem uzun oluyor cok. O yuzden mesela farkli cardio aktivitesi olarak ayri bir gun basketbol oynuyorum.

HIIT kosuya alternatif olarak GYMdeyken yapilbilecek aktivitelerden aslinda programa ekleyebilecegim Boks antrenmani var. Salonda kum torbasi var zaten.

Lakin, bunu daha once hic yapmadim. O yuzden tecrubeli arkadaslardan bilgi, oneri, video falan ne varsa rica ediyorum.

Yahut alternatif bir oneriniz var ise sizin uyguladiginiz o da olur.
(2) 

üniversitede yüz yüze bakmayıp

dedim dedim de kime dedim #1287414 
dış dünyada karşılaşınca can ciğer olmak ne kadar anlamsız ama doğal bir şey değil mi? garip ama reasonable.
(2) 

Burgazada'da çadır kurmakta sıkıntı var mı?

grrrrrrrrrr #1287413 
Geçen sene bir dönem sıkıntı olmuştu Madam Martha Koyu'nda, şu an güncel durum nedir bilen var mı?
(4) 

lens hakkında

nickini degistiren yazar #1287411 
arkadaşlar hayatımda ilk defa lens kullanıyorum. hastneye gidip gözlerimin derecesini ölçtürmeye üşendiğim için direkt optikçiye gittim, gözlüğüm derecesinden lens alacağımı söyledim. 2 gün içinde temin ve teslim ettiler. uzun uğraşlar sonucunda biraz önce takmayı başardım.

ama sorunlar var. görüntülerde pek sorun yok ama ekrana normal bir uzaklıktan bakınca ekrandaki yazılar hafif içiçe geçmiş gibi gözüküyor. yazıları okumakta zorlanıyorum. gözlükle bu mesafeden çok rahat okurdum.

bu sorun geçici midir? ne yapayım sizce? bir de lensimin mmarkası "acuvue oasys for astimatism with hydraclear plus". bu lensler günlük mü yoksa haftalık mı? bu gece çıkarmam gerekecek mi?
(2) 

kaktüs

durbikonusucaz #1287406 
merhaba
kaktüslerden biri hızlıca büyüdü. budama yapmam gerekiyor mu? gerekiyorsa nasıl yapmalıyım. gövdesi biraz sağlıksız görünüyor.

i.hizliresim.com
(2) 

Atılmak vs Kayıt Sildirmek

arkeolojik usb #1287405 
Merhaba ,

Üniden atılmak ile kayıt sildirmek arasında bir fark var mı? Yeni bir okula kayıt olurken bir ayak bağı yaratır mı?
(4) 

Fenerbahçe ve Ali Koç neyi bekliyor

iddaaci #1287404 
Fenerbahçe tarihinin en başarılı teknik adamı Zico ve onun yardımcılığına da Alex'i getirmek için neyi bekliyorlar?

Not: Trabzonsporluyum.
(3) 

Satılık ev bulmanın kolay yolu

umutsuzevjınıkı #1287398 
Kasım ayında bir arkadaşımın düğünü var. Esenler civarında ev satın almak istiyorlar. Nasıl bulunur ev, var mı bu işin kolay yolu dolaşmaktan mahvolmuş durumdalar.
(2) 

izmir çevresi kamp

peanutbutterpuddingsurprise #1287396 
merabalar, teosa kamp diye geldik ama mantıklı güz bi yer bulamadık. karaburunda daha önce yapmistik ama simdi de uzak geliyor. urla, çeşmealtı ya da balıklıova tarafında kamp önerisi olan var mı?
(1) 

İsviçre vize

beaylem #1287389 
İsviçre'ye vize almak zor mudur? Daha önce alanlar süreci biraz anlatabilir mi? Başka ülke üzerinden Schengen alsak ülkeye giriş yapsak ne olur?
(4) 

Dermakozmetik Gunes koruyucu

mertozkoy #1287388 
Merhaba

Biraz daha medikal güneş koruyucu bakıyorum. Hangi dermokozmotik ürünü önerirsiniz acaba?

Saygılar
(2) 

Sözlük görünümü

balikci filozof #1287387 
Firefox ve safarideki görünüm resimlerdeki gibidir. AddBlock kullanıyorum ama bu kayma son 2 gündür başladı.
Nedeni ne olabilir?
(14) 

sevdiğiniz işi mi yapıyorsunuz?

for day to break #1287386 
ya da hangi işi yapmak isterdiniz, ben çevirmen olmak isterdim son kararım.
(1) 

Elle Ayakkabı kalıpları nasıl

emekleyenninjaninucantepigi #1287385 
hocamlar elle ayakkabıdan spor ayakkabı alacağım ve ilk olacak.Kalıpları hakkında bilgim yok.kullandığım ayakkabılar adidas dragon 41 numara, galaxy 3 trainer 42 numara.elle'nin spor ayakkabılarının kalıpları nasıldır.dar mı yoksa geniş mi?
(5) 

İzmir sorusu

veritaslibertas #1287382 
Yarın sabah 08.00'da Kemalpaşa'da olabilmem için Alsancak'tan kaçta çıkmam gerekir?
Trafik durumu ne olur bilmediğimden soruyorum.
Teşekkürler.
(2) 

Banka kredisi saat kaça kadar ödenir?

six packsiz #1287380 
Gündüz ödemeyi unuttuk. Otamatik ödeme talimatı var mı bilmiyoruz.
Şimdi hesaba bedeli yatırsak geceye kadar otomatik çeker mi?
(1) 

Rodos(Ağustos)

kullanıcıadımbuolsun #1287374 
13-14 ağustos gibi Rodosa gideceğiz. Genelde old townda otel önerisi verilmiş. Sahilde denize yakın plajı olan vs. Bir öneriniz var mıdır? Pansiyon bile olur uygun fiyatlı olması ilk kıstas.

Var mı öneri?
(4) 

yumurtayi kopuk kopuk yapmak - blender mikser farki

jimicik #1287373 
mikser yoktu, farketmez diye blender ile cirptim beyazlari, kopuk kopuk olmadi. sirf bu is icin mikser mi alicaz? mikserin yapip blenderin yapamadigi baska bir sey var mi?
(4) 

Alternatif şampuan

nıç #1287368 
hep kulağıma geliyordu ama bunları kullanacağımıza direkt suyla temizlenelim daha iyi sanki?
bahsettiği maddelerin zararları korkunç. :o
zehirsizyasam.blogspot.com

Hangi şampuana güveniyorsunuz? Ya da şampuan yerine ne kullanıyorsunuz?
(7) 

kiev de kalacak yer

bana her yer cehennem #1287365 
daha önce gitmiş olan kişilerden öneri ve tavsiye bekliyorum
booking den bakıyorum ancak ya çok pahalı ya da çok köhne yerler.

günlük limit max 200 tl (ben daha ucuz yerler bekliyordum ancak booking de bile fiyatlar bu civarda. ) çok pahalı değil mi ?
(3) 

Digiturk mü, d-smart mı?

yeopgijeogin geunyeo #1287364 
Belgesel kanalları favorim ama cnn international ve euronews de olsa şahane olur. sizce hangisi? digiturk'te hd kanallar az diyorlar bu doğru mu? kanal geçişleri nasıl? ayrıca sizin deneyimleriniz nasıl?
(1) 

şişli/beşiktaş mekan önerisi

patronaj #1287362 
selamlar. kız arkadaşımla levent, bomonti ve beşiktaş'ın suyunu çıkardık. kendisi buralı değil ve geldiğinde benim iyi bildiğim bu yerlerde takıldık.

mesela bu akşam için karşıya geçmeden hem güzel bir muhiti olan hem de akşam güzel yemek yiyip oturacağımız bir yer arıyorum.

nereye gidelim?

belki bebek ama oraya nasıl gidip geleceğiz? hisarüstü yeterli mi mesela?
(8) 

umutsuzum

binder dandet #1287360 
Ona buna asılmayan, karakterini analiz edip rasyonel davranarak hareket eden biriyim.. Ciddiyim bunda bakın, çok nadir birilerine karşı bir sey hissederim

Ama ne zaman biriyle tanışıp işleri ileri taşımaya taşısam ya olmayan sevgili çıkıyor ortaya ya da bir şekilde duvara tosluyorum.

Bu durum bana çok onur kırıcı geliyor. Asılmadığım-şansımı denemediğim kişiler bile normal konuştuğum halde asılıyormuşum gibi muamele ediyorlar.

Tanıştığım bir kız 2 sefer dışarı çağırdı mesela, belirli sebeplerden gidemedim. Uygun oldugumda ben çağırdım, birincide olmadı, ikincide görünmez erkek arkadaş çıktı piyasaya. Kız benim hayatta tercih etmeyeceğim bir karaktere sahip.. bu haşladı beni işte erkek arkadasımın da hosuna gitmiyor böyle çağırman falan diye, bende buna fazla uzatmadan iyi günler dedim.

cidden moralim bozulmaya başladı artık...

adettendir soru sorayım: hububat fiyatları ne olacak bu sene?
(5) 

sistem çöküyor

douglas #1287358 
ptt ye ne zaman gitsem mutlaka sistem durdu sistem çöktü gibi yanıtlar alıyorum az önce gittim 4.30 gibi sistem yok şuan yarın gelin diyorlar. ben elimde 4 kglik şeylerle geri dönüyorum. ne dandik ne bilişim özürlü bir sistemdir ki bu çökmediği gün yok devlet şeylerinde mutlaka bu yavaşlık vs. oluyor. bilişim ve teknoloji alanında ne kadar geride olduğumuzu en basit şeylerde bile emeklediğimizi görüyorum.
bilmem yanlış mı düşünüyorum?
(5) 

Bayram yemeği help!

lambada #1287357 
Annemler ve teyzemler bayram yemeğine bize gelecekler. Toplam 10 kişiye nasıl bi menü yapsam?
Hem afilli bi Bayram yemeği olsun hem de pratik..
çorba ara sıcak ana yemek tatlı

Tüm önerileriniz seve seve alınır
(1) 

dalkılıç spor mağazası

teritori #1287356 
istanbulda 80 liraya bulduğum nike dominate top burada 60 tl.
güvenilir bir mağaza mıdır? buradan alışveriş yapan oldu mu hiç duyuruda?

www.dalkilicspor.com
1 ...  ... • 3101    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık