(2) 

türkiye'de orijinal parfüm bulmak hayal mi?

holydreamer #1338123 
trendyol, n11 vb. ederinden ucuza satan siteleri geçtim boyner, sephora gibi mağazalarda bile sahte parfüm satıldığı çokça söyleniyor müşteriler tarafından.

uzun süre kullandığım bvlgari aqua'yı geçenlerde jfk havalimanındaki duty free'de test etme şansım oldu ve burada defalarca alıp kullandıklarımdan çok daha yoğun, taze ve kalıcı olduğunu gördüm. kalıcılık iddiasında olmayan bu parfümün bile etkisi azalsa da ertesi gün hala koktuğunu görünce benim de kafamda türkiye'de satılan parfümler hakkındaki soru işaretleri derinleşti.

konuyla daha yakından alakalı ve deneyimli kişiler varsa aramızda bilgi almak isterim. zaten dünyanın parasını istiyorlar bir de sahte ürün satmaya çalışıyorlarsa vay halimize.
(3) 

gitar guruları bakabilir mi?

tamam onu da ben yaptım #1338121 
2 yıldır akustik gitar çalıyorum tın mın gidiyor az buçuk birşeyler yapıyorum ama kullandığım gitar sx marka dandik oldugunu düşünüyorum.

bare basarken veya akor geçişlerinde sapdan sürekli elim kayıyor ve hala zorlanmalar yaşıyorum.

bu yüzden fender yada takamine 2500-3000 arasında bi gitar almayı düşünüyorum.

daha rahat eder miyim çalarken? yoksa kullanım rahatlığında bi fark olmaz sorun ben de mi?
(3) 

gss prim

hknty #1338120 
ben ikametgahımın olduğu şehirden farklı bir şehirde öğrenciyim. 1500 lira borç var geçmişe dönük. bunu sildirmemin bir yolu var mı? ikametgahım ailemin yanında ve o hesapla prim borcu çıkıyor. ama ikametgahımı bulunduğum yere aldıramam.

bir de bu işleri halletmek için kayıtlı olduğu şehire mi gitmem gerek?
(4) 

whatsappta ileti okurken bir başkasından gelen ileti üstte görünmesin

ground #1338116 
mümkün müdür? aynı durum instagram veya messenger için de mümkün müdür?
(1) 

SSN Numaramı nasıl bulurum?

canbonomobenseno #1338114 
Merhaba arkadaşlar,

2009 yılında Work and Travel için Amerikaya gitmiştim. O zaman SSN numarası almıştım. Şuan numaramı hatırlamıyorum.

Bu numrayı internet üzerinden bulabileceğim bir link vs var mı? Nasıl bulabilirim?

Teşekkürler,
(3) 

yastik tavsiyesi

baldur2 #1338111 
yan yatici olarak nasil bir yastik almaliyim arkadaslar?
sert mi yumusak mi?
dusuk yukseklikte olanlardan mi yuksek olanlardan mi?
(2) 

ussd araması hakkında bilginiz var mı?

dali dili havali korna #1338110 
bildiğimi kadarıyla yurtdışındayken oradaki herhangi bir numarayı ya da türkiye'yi bu şekilde aramanın dakikası 50 kuruş. bu nasıl bu kadar ucuz oluyor ve neden çok az kişi tarafından biliniyor? kullanmış olan bir arkadaş uygulama hakkında bilgi verebilir mi?
(1) 

farfetch’ten bir sey alan var mi

cedex #1338109 
bedeli 200 euro olan bir sey alacagim.
vergi ne kadar oderim?
vergiyi kime veriyoruz?
iade veya degisimde sikinti yasar miyim? kargo vs ben mi oduyorum degisimde?
(2) 

Excel Hatalari Gostermiyor

bay b #1338108 
Zamaninda ignore all errors mi dedim ne yaptim ama ayarlardan formulas bolumune girip her seyi yapmama ragmen hala bu hatayi goremiyorum, bunu nasil duzeltip tekrar gormeye baslarim :(
(3) 

Yaz okuluna kalmam bir sorun teşkil eder mi?

jouissance_ #1338096 
4. Sınıfım tek dersten yaz okuluna kalacağım.Kpss 29 ağustosta açıklanacak.
Yaz okulum 29 ağustosta sona erecek. Sınava girdikten sonra bu durum sorun olur mu? Tercih yapıp atanmama engel olur mu.
(5) 

CM 01-02 Futbolcu Özelliklerindeki Anlam Verilemeyen Düşüş

atropin #1338094 
8-9 tane 20 özelliği olan oyuncu kendi takımımda bir süre geçirdikten sonra bir çok özelliğinde düşme oluyor; atıyorum 4-5 tane 20'si kalıyor geri kalan 20ler 19'a düşüyor. Antrenmanda mı bir sıkıntı var yoksa bu düşüş her oynayan kişide oluyor mu?
(4) 

Rüyasız Bir Uyku Mümkün?

6 yasimdan beri metal dinliyorum #1338087 
Selamlar,

Yaklaşık 15 gündür, 1'er saat aralıklarla bile uyuyamıyorum. Kötü rüyalar, normal olmayan şeyler görüyorum.

Nasıl mışıl mışıl uyurum?
(2) 

Çaydanlık unutma

ırene adler #1338079 
>>Geçen çaydanlığı ocağın altı açık vaziyette evde unutmusuz. 3 saat sonra geldik,içindeki su bitmiş ve siyahlasmisti. Diyelim ki sabah ciktik, unutmusuz aynı sekilde ve akşam geldik. Bu durumda ne olurdu? Yangın çıkabiliyor mu ileriki aşamalarda? Çaydanlık ne duruma gelir tam olarak? İlk önce içindeki su bitiyor,sonra çaydanlık siyahlasmisti,sonrasini merak ediyorum.
(1) 

Sozluk yazarina ulasmak

mesudiyeli mesut #1338076 
"herhalde galiba sanirsam" a mesaj atabilir misiniz arkadaslar rica etsem? Tesekkurler.
(13) 

Gözlük yakışmış mı?

Deathrow #1338073 
Edit:cabuk kalktı dikkat edersen

Bankta unutmuş biri. Foto çekip yerine koydum. Hakkini helal etsin.
Yarim saate kaldırıyorum.
(15) 

gece yarısı ifşası devam

bardakigüneşgözlüğü #1338072 
geçen yine yüksek lisans tezim için anket hazırladım jw marriottayım insan kaynaklarından esra hanımla görüşmeden hemen önce

albert helms seviliyorsun karşim

-----
edit:
KORKMA
ÇEKİNME
ÜZÜLME
HÜZÜNLENME
YEYSE KAPILMA
ALLAH BİZİMLE BERABERDİR!!é!"1é!ééé"""
(6) 

Windows 10 Satın Almak

joker hakki #1338071 
Güvenilir ve uygun fiyatlı windows 10 nereden satın alabilirim?

www.yazilimbudur.com
Burası güvenilir midir?
(11) 

Gece yarısı ifşası

dont eat me #1338070 
Canım sıkıldı, bir umut ifşa başlamasını sağlarım da eğleniriz didim.

-foto kaldırıldı efenim-

Çirkinliğim için ben de üzgünüm. İçimin çirkinliği dışıma vurmuş eheh.

edit: ifşamın ardından gelen yoldaşlara selam olsun.
(4) 

Laptop için termal macun önerisi

made in ece #1338069 
İyi geceler arkadaşlar. 20-30 lira aralığında laptop için kaliteli bir termal macun arıyorum. Olabilecek en verimli macun hangisidir? Teşekküler.
(4) 

röntgen

neoluyokardesimnebutantantana #1338066 
enabız'da takılıyordum.röntgenlere bakiyim dedim.şu küçük baloncuk gibi şeylerin ne olduğunu çözemedim merak ettim

i.hizliresim.com
(4) 

Akıllı telefon önerisi

landho #1338065 
Bütçe max 3500,
en önemli özellik arka kamera.

Ne önerirsiniz? Şimdiye kadar hep Android kullandım. Sony dışında da bilgim yok. Sony kesinlikle olmamalı.
(11) 

İnsanın ismine bakıp ön yargıyla yaklaşmak yanlış mı?

gezegen olan pluton #1338059 
Ben insanların isimlerinin büyüdükleri çevre ile uyum gösterdiğini düşünüyorum bu yüzden yeni tanıştığım insana karşı direkt bir kuşku oluyor.

Yani mesela arap, solcu, zengin çocuk isimlerine sahip biri ne kadar görüşleri, görünüşleri aksini söylese de illa ki bir yerde kendisine bu isimleri koyan çevrenin bir falsosunu ya da değerini yansıtacak davranış sergileyecek gibi geliyor, böyle örneklerle çok karşılaştım. Tabii bu genelleme 45-50 yaş üzeri belirli donanımda insanlar için geçerli değil, sanırım ailesel bağlar zayıfladıkça kişi de kendini geliştirdikçe, profil de özgünleşiyor ama bu profil gelene kadar ismin simgelediği hayat ve kültür biçimi illa ki bir yerlerden karşıdaki hiç göstermese de ortaya çıkıyor.

Sonuçta belirli süre sonra, bana ismini söyle sana nasıl büyüdüğünü anlatayım, şekline dönüşmeye başladı bu anlayış bende, ve bu yüzden insanları baştan değerlendirmeye çok tanımasam da ona göre davranmaya başladım, bu kendini korumak için doğru bir yaklaşım mı, yoksa çok şey mi kaçırıyorum?
(7) 

yabancı özel isimleri neden ingilizce okuyoruz?

diffarentiationation #1338055 
ingilizce konuşanlar, ingilizce kökenli olmayan yabancı kelimeleri öyle okuyor da biz neden ingilizce kökenli olmayan yabancı özel isimleri ingilizce okuyoruz sizce?

michael'in almanca, fransızca, ingilizce'de okunuşları farklı, biz neden ingilizce okunuşu seçmişiz?
(1) 

malibu passionfruit

owaki #1338050 
www.maliburumdrinks.com

ankarada bulmak mümkün müdür, nasıl temin edilir
(7) 

Şiir önerir misiniz?

sys coyg #1338049 
Şiir kültürüm zayıf. En bilinenler de olabilir. Teşekkür ederim..
(1) 

tinnitus

alko ikarus #1338046 
tinnitus rahatsızlından engelli raporu alan var mı?
(3) 

türkiye tarihini değiştiren olaylar ile ilgili kitap tavsiyesi

kafadanbacakli #1338042 
olan var mı?
(13) 

Bi ahşap oyuncak firmanız olsa?

kırmızıayakkabılıgargamel #1338041 
Adını ne koyardınız?

Böyle doğal oyuncaklar yaptığınız, doğal ahşap oyuncak evler yaptığınız bir oyuncaksınız ve atölyeniz var.

Adı ne olsa güzel olurdu?

Atölyenizin duvarları da tatlı bi pembe olsun hadi :)
(5) 

şirket üzerine ikinci el araç almak

bisorumvargaliba #1338036 
nacizane 2-3 senedir evden yürüttüğüm home office olarak bir şahıs şirketim var. yarın büyük ihtimal ikinci el bir araç alacağım ve haliyle fatura kesemeyecek şahıs bana.

hali hazırda tc'me kesilmiş tüm faturaları gider olarak gösterebiliyorum vergi no'sunu belirtmeden. eski usül vergi no'm var fakat yeni sistemde tc no'su vergi no'su olarak kullanılabiliyor. şirket adına kestirmeme gerek kalmıyor yani.

özetle sorum şu:

1.benzin giderlerini, lastik değişimlerini vs gider olarak göstermeyi planlıyorum fakat aracı noterden alırken herhangi bir işlem yapmam gerekli mi bunun için?

2.amortisman diye bir olay varmış bunu 2. el'de gösterebiliyor muyuz?

3.satarken ne gibi problemle karşılaşırım?

muhasebecime sordum fakat kendisi tam bir bilgisizlik abidesi kem küm edip durdu.

teşekkürler şimdiden.
(5) 

İngilizcesini geliştiren birine ücretsiz uygulama/site önerisi

beyaz karga #1338026 
Halihazırda kullandıklarımı yazayım:

- Duolingo: Gerçekten harika bir uygulama ama tüm ağacı bitirdiğimde orada öğretilenleri zaten bildiğimi fark ettim. O yüzden ne kadar mükemmel olursa olsun beni geliştirmiyor maalesef. Daha çok, bir dili hiç bilmeyenlere yönelik. Yine de tekrar olsun ve serim bozulmasın diye günde beş dakikamı ayırıyorum.

- tureng sözlük: İyi bir İngilizce/Türkçe sözlük.

- www.bbc.co.uk BBC Learning English. Bunun uygulamasını değil de web sitesini kullanıyorum. Çok faydasını görüyorum.

- learnenglish.britishcouncil.org BBC Learning English için söylediklerimin aynısı British Council Learning English için de geçerli.

- www.engvid.com Tek kelimeyle harika. Epey faydalı ve kapsamlı.


Bunlar dışında önerebileceğiniz kaynaklar neler?
(5) 

vücut geliştirme ve gece aç kalmak

nemo problemo #1338024 
yaklaşık 2 aydır spor yapıyorum. normalde hacim almak için bi program ve diet uygulamıştım ama hoca önce göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmamı tavsiye etti. yeme içme işini biraz kestim. bir de gece aç yatmaya çalış dedi. saat 19:00dan sonra bir şey yemiyorum. bayada acıkıyorum. şuan mesela fena açım. bu iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi anlayamadım. bu kilo kaslardan mı gider acaba yoksa yağlardan mı gider?

yağ oranım %24 ve ben bunu %15lere falan çekmek istiyorum.
(6) 

Hangi duş jelini almalı

hede hodo #1338023 
Valla parası marası önemli değil. Sabun kurutuyor. Hangisinden almalı?
(4) 

belden yapışmayan tişört satan mağazalar

siyahliadam #1338016 
koton, defacto, littlebig gibi markaların sattığı tişörtlerin üst tarafı çok güzelken bel tarafından vücuda yapışıyor. beni çok rahatsız ediyor. beğendiğiniz, öyle yapmıyorlar dediğiniz tişört satan mağazalar var mı?

bir de bu bel tarafından yapışması bir bana mı oluyor?
(18) 

Çürüyen ellerim ve vazelin

zaman #1338015 
İyi akşamlar.
Köle olarak çalışıyorum ve gün içinde genelde dışarıda oluyorum. Ellerim çürümüş görünüme gelecek şekilde kurudu. Birkaç liralık nemlendirici aldım ama fayda etmedi. Çürümeye devam ediyor.

Bir tane müşteri hanım abla ellerimi görünce üzülmüş olacak gelip bana yeni aldığı vazelini verdi. İyi ki de vermiş çok pahalı bu meret.

Bunu al ellerine sür eldiven takıp uyu birkaç günde düzelir dedi. Ben de işyerinden beyaz eldiven aldım, ameliyat yapılanlardan.

Şimdi verilen bu öneri iş görür mü?
Beyaz eldiven olur mu?

Teşekkürler.
(2) 

python'la masaüstü arayüz tasarlayanınız var mı?

avatar is back #1338013 
birden fazla; mühendislik problemlerini çözen, grafikler çizen ve sonuç raporları çıkaran programlar yazdım, şimdiyse arayüze dökmem gerekiyor ama internette her yerde tutoriallar labeltext ekleme buton eklemeden öte geçmiyor. büyük bir proje bile bulsam yeter oturur kodları inceler inceler öğrenirim ama yok.


aranızda daha önce desktop yazan var mı? varsa kodları paylaşabilir misiniz? yada bildiğiniz herhangi bir yerde örnek projeler var mı? github'ın altını üstüne getirdim neredeyse doğru düzgün bir program bulamadım şaka gibi
(2) 

Twitch vergi olayları

mevsimler #1338012 
Twitch yayıncısı olmayı düşünüyorum. Vergisel durumları nedir acaba? Vergi ödüyor mu bunlar? Ödüyorsa ne ödüyor?
(5) 

ses kaydı deşifresi yardım

kay adams #1338011 
türkçe ses kaydı transkriptini çıkarmam gerekiyor.

hızlı çeviri için neler önerirsiniz? her biri 45-50 dk uzunluğunda toplam 17 tane var. ne kadar sürer sizce (daha önce hiç yapmadım).

f4transkript programını indirdim ama serial key istiyor. alternatifi var mı?

teşekkürler :)
(3) 

X Liranın Altına Kart Çekemiyorum!

grobet #1338010 
Merhabalar,
Başlıktaki mevzu size de denk geliyordur sık sık. Bunu şikayet edebileceğimiz bir mercii var mı? Bu işin dayanak noktası nedir? Teşekkürler.
(2) 

Çalışma hayatı konusunda akıl istiyorum (özel mi kamu mu)

hadi ya la #1338007 
4. sınıf öğrencisiyim, İzmir'de İngilizce öğretmenliği okuyorum. 2. sınıfta Erasmus hareketliliği yaptım; akademik ve sosyal açıdan çok doyurucu bir dönemdi.

Geçen yaz İspanya'da staj yaptım. İyi seviyede İspanyolca ve orta seviyede Fransızca biliyorum. Bunu da mümkünse bir şekilde kullanmak istiyorum mesleki hayatımda.

Öğrencilik hayatımda çok çeviri yaptım ama uzun vadede sadece buna güvenemem.
Arkadaşlarım şimdiden dil kurslarında çalışmaya başladı. Bu piyasada deneyimsiz, yeni mezunlara iyi şartlar sunmayacaklarını biliyorum fakat uzun vadede sömürünün devam ettiğini görüyorum.

Aklımda yüksek lisans var ama akademideki mobbing, adam kayırma ve boş işleri öğrenci halimle bile görmüşken soğudum bu durumdan.

Herkes KPSS hazırlığı yapıyor. Bu güne kadar kamuyu hiç düşünmedim. Hocalarım da akademisyenlik veya başka sektörlerde çok şey yapabileceğimi söylüyor. İşletme terkim ama ekonomi konuları hala ilgi alanım bu arada.

Peki ben ne yapayım? MEB'de bol zaman, özel dersler, hobilerime zaman ayırabilmek, özele göre rahat olmak çok tatlı geliyor fakat ben bunları hep düşman gördüm. Monotonluk, ufkumun daralma ihtimali, konfor alanına hapsolmak kaçınılmaz geliyor bu durumda. Ayrıca nereye atanacağım ki?

Ne yapsam duyuru?
(2) 

php

tabii lan manyak mısın #1338006 
phpde dönen veriyi saydırmam lazım nasıl yapacağım? örneğin:

baglan = file get contets eksiduyuru.com
preg match all (parca, baglan, yazdir)

if (yazdir = Good) { echo VAR }
else {echo YOK}

bu koddan çok fazla olduğunu düşünün, bana burada VAR ve YOK sayısı lazım. bu sayıları nasıl alırım?
(2) 

yılbaşı zammı yapılmadı

veddin vele biddin #1338005 
merhabalar abim bir özel şirkette çalışmakta. mart ayında evleneceği için müdürüyle konuşmuştu maaşına ekstra iyileştirme sözünü almıştı ve yılbaşı zammı yapılacaktı doğal olarak; ama şirketi ne iyileştirme ne zam yaptı, 6. ayda zam yapacaklarını söylemişler(ilk 6 ayı karşılamıyor). arkadaşlar bu işin yasal prösedürü nedir abim maillere falan cevap vermeyip protesto yapıyor kendi aklıncak. hadi iyileştirmeyi geçtim de yılbaşı zammı zorunlu değil mi? tavsiyesi olan mı?
(2) 

Yaya geçidi

adwokat #1338001 
Artık yaya geçidinde yayaya yol vermeyen şoföre ne kadar ceza kesilecek? Kesilecek mi daha doğrusu? Bu işler bizde tutacak mı..
(3) 

İstanbul Üniversitesi Yüksek Lisans Bahar Dönemi Harcı

atropin #1338000 
Yatırabilen var mı? Akademik takvimde başlangıç tarihi olarak 4 Şubat gözüküyor ama otomasyonda halen borç gözükmüyor ve güz dönemi olarak güncellenmemiş bir biçimde.
(3) 

12V Sanayi standartı mı?

algoritma uzmani #1337994 
Bir tane gömülü sistemim var, bu sistem 5V ile çalışıyor. 12V olmadığı için dışlanır mıyım? Böyle bir mevzu var mı? Yani 12V'u ufak bir entegre ile 5 volta çeviririm sıkıntı değil de, gördüğüm tüm bu tip gömülü sistemler neden 12V ile çalışıyor sürekli? Yasa falan mı var?
(13) 

Sosyallik

Rengarenk #1337992 
Herkese selam,

Ankara'ya yeni geldim sayılır. Ancak hiç çevrem yok arkadaşım yok burada. Çok sıkılıyorum üniversite ortamımı aşırı özlüyorum. Burada da böyle ortamım olsun istiyorum. Nası sosyalleşcem ben?
Bu arada kadın kişisiyim.
Benim gibi kimsesiz hemcinslerim varsa tanışıp tavla atabiliriz.
(5) 

Parmağa diken batıp içerde kalırsa ne olur?

JackDanielSparroww #1337990 
Ayak parmağımda böyle bir sertlik var sanki içine bişey batmışta kalmış gibi. Hiç dikkat etmemiştim bugün bakayım dedim ufak bir çıkıntı var. Bunun çözümü ne doktora da gidilir mi bunun için şimdi :d
(4) 

Arkadaşa hediye tavsiyesi (6 yıl sonra nihayet görüşülecek)

monogram #1337989 
Selamlar,

6 yıldır göremediğim arkadaşımla buluşacağım. Bu süre zarfında evlendi ve çok tatlı 2 yaşında bir de oğlu oldu.

Soru şu ki hem ev hediyesi hem de oğlu için ne alsam? Detay bilgi: Türk değiller ve yurtdışında yaşıyorlar.

Çok aşırı pahalı olmasa bile değerli bir şeyler almak istiyorum.

Önerileriniz varsa memnun olurum.

Teşekkürler.
(1) 

bilgisayarım yeniden başlatılamıyor

semaforo de medianoche #1337986 
yeniden başlat diyince veya güncellemeden sonra otomatik olarak yeniden başlatılınca açılmıyor. otomatik onarım falan çıkıyor (onarılamadı diyor), sonra bi daha açılamıyor, 3. deneyişte açılıyor. temiz format atmıştım orijinal windows'la o zamandan beri böyle format atmadan düzelmesinin bi yolu var mı (ki yine geçen yaptığım gibi microsoft'tan indirceğim dosyayla yapacağım format niye farklı sonuç versin ki formatla da olmaz gibi geliyor)? bunun dışında bi sorunu da yok normal kapanıyor açılıyor
(14) 

Evde sıcak-soğuk, alkolsüz neler içiyorsunuz?

livaneli kadir #1337985 
Çay, kahve, kola dışında neler içilebilir?

Farklı şeyler arayışındayım, favori içecekleriniz neler?
(3) 

Kira zam orani

balpolen #1337983 
Suanki evimin kirasi 1050 tl arkadaslar. Nisan ayinda zam yapilacak. Yasal zam hakki nedir ev sahibinin?

Bir de eger zam oraninda anlasamazsak evden cikmak istersem, bekleme suresi ne kadar. Ya da suan ev bakiyorum diyelim, cikmaya karar verirsem ev sahibine ne zaman haber vermeliyim?

Tesekkur ederim
1 ...  ... • 2690    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık