Kan grubu farketmeksizin Acil kan aranıyor

gotik sirin #1548265 
Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yatan babam için kan grubu fark etmeksizin çok acil 3 ünite kana ihtiyacımız var. Yardımcı olabilecek arkadaşlar aşağıdaki irtibat numarasından iletişime geçebilir.
İrtibat : 0537 306 21 91

satılık macbook air m1, 2020. 8/256 gb

azzlack #1548264 
Garantisi 24 Mayıs 2023 kadar geçerli. Gerçekten az kullanılmış ikinci laptopum. Pil sağlığı %98. Seyahatlarde yanıma aldım ve mail+YouTube dışında kullanmadım. Fatura e-fatura olduğu için şu an bulamıyorum.
yanında kılıf, çanta, usb dönüştürücü ve ethernet adaptörü de vereceğim. kutu içeriği de tamdır.
fiyat 17.200 tl.

not: ilan eğitim indiriminden yararlanamayanlar için. lütfen eğitim indirimlilerin sıfır fiyatını mesaj atmayın. ben de alırken eğitim indirimiyle almadım.
(9) 

şifremiz çalındığında bankaların sorumluluğu

kibritsuyu #1548262 
benim şifrem bir şekilde ele geçirilip hesabım boşaltıldığında bankanın bu şifreyi koruma konusunda sorumluluğu nedir?

yani ben 123456 veya qwerty diye şifre belirlediğim için hırkız benim hesabına girip para çektiğinde ben bankaya çemkirip "bana doğru düzgün şifre belirletmedi, banka yüzünden angut gibi kolay şifre belirledim, beni hiç uyarmadı, sorumluluk bankanındır" diyebiliyor muyum?

nedir yani bankanın benim şifrem üzerindeki sorumluluğu? niye bankalar benim şifremi korumam hususunda götlerini yırtıyor ve bana gerizekalı muamelesi yapıp "sen salak olduğun için şifre belirlemeyi beceremezsin, benim dediğim gibi yap" diyor?

ulan anlamlı bir kelime olmayan ve kesinlikle tahmin edilemeyecek, camdan dışarı bağırarak söylesem bile ilk defa duyanın polat alemdar veya melik safi duyar falan değilse aklında tutamayacağı mis gibi şifremi niye zırt zırt değiştirtiyorlar, her seferinde büyük harf, küçük harf, özel karakter olacak diye diretiyorlar? xvlueyreaht3 şeklindeki ezberlediğim şeyi değiştirip, zorla kendi göt kriterlerinde şifre belirletip kağıda, word dosyasına falan yazmak zorunda kalıyorum unutmamak için. ardışık iki sayı olmaz, doğum tarihine benzeyemez, büyük harf küçük harf sayı ve işaret olacak, son 10 şifrenle de aynı olamaz, her sefer 10 ayrı şifre uydurup kağıda yaz ki daha iyi çalınsın. bunun nesi güvenlik lan hangi sivri zekalının fikri bu?
(5) 

Küçük işletmeler çalışanlarını nasıl buluyor?

ikikerekac #1548261 
Kariyer net güzel bir çözüm değil gibi. Başka hangi yöntemleri kullanıyorlar?
Bir de herkesin gözü yükseklerde ya bu adamlar iyi çalışanları bulmak için ne yapmalı ? Maaş dışında
(1) 

ATO Congresium'da arka koltuklarda oturan var mı?

birşeylersoracağım #1548260 
Burada bir oyun izlemek istiyoruz fakat ekte gönderdiğim bloklar boş sadece. Ekran alıntısındaki L, M ve N bloklarından bilet alınır mı? Keyifle izlenir mi sizce?

L,M ya da N alma derseniz A ve E'den alacağım ama onlar da duvar kenarı bloklar. Ne dersiniz?

ibb.co
(1) 

askerlik dönüşü iş durumları

mister green #1548258 
selamlar,
nisan ayında bedelli askerliğe gideceğim. askerlik için işten ayrıldığım zaman tam 8 ayım dolmuş olacak(temmuz sonunda işe başlamıştım).
normalde 6 ay ve üstü çalışanların eğer kovulurlarsa 4 hafta ihbar süreleri olduğunu biliyorum.

peki diyelim ki ben askere gittim, geldim, işe tekrar başladım ve 1 ay sonra işten çıkarıldım.
benim ihbar sürem 8+1 aylık çalışan olarak 4 hafta mı olacak?
yoksa 1 aylık yeni çalışanmışım gibi 2 hafta mı olcak?(hatta ilk iki ay deneme süresi oluyordu, hiç mi olmayacak?)
(7) 

Dolar/Euro bazinda aylik %3 net getiri mumkun mudur?

feranbr #1548257 
Merhaba, dolar/euro olarak bir yatirim ensturmaniyla aylik net %2-3 bandinda bir getiri elde etmek mumkun mudur? Mumkunse hangi yatirim araci buna en uygun olur?

Turkiye'de yasamiyorum suan icin, o yuzden Avrupa veya ABD piyasalarindaki yatirim araclari (eger fark varsa tabi) dusunulerek neler olabilir? Konuya yeni oldugum icin cok temel bilgiler disinda acikcasi pek yetkin olmadigimi soyleyebilirim.
(4) 

Havaalanında Dört Köpeğini Kaybeden Adam

duma duma dum #1548256 
Instagram’da adamcağızın bağırışlarını izledim. İçim acıdı. İnternette de bir şey bulamadım. Bilgisi olan var mı? Adamın köpekleri bulundu mu?
(4) 

instagram takip

kirmizipilotkalem #1548255 
arkadaşlar iyi geceler.
instagramda hiç hoşlanmadığım bir iş arkadaşi beni takip ediyor çıkaramıyorum, engelleyemiyorum.
ben onun gönderilerini sessize aldım görmüyorum ama karşı taraf için de böyle bir icat var mı?
beni takip etsin ama gönderilerimi görmesin.

Ne yapayım? çıkaramıyorum da durduk yere. :(

tez çalışmasına katılım ricası

serbest gezen koala #1548254 
Merhabalar, arkadaşımın tez çalışması için desteğinize ihtiyacımız var. Tez konusu yas, hassas bir konu olduğu için katılımcı bulması biraz zorlaşıyor, çevrenizle de yayarak bilime katkı sağlarsanız çok seviniriz. Aşağıya açıklamayı ve linki bırakıyorum. Modlardan da sabitlemelerini rica ediyorum. Herkese iyi geceler ve teşekkürler ^-^

baskentpsychology.eu.qualtrics.com

"Merhabalar, ben Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans öğrencisi Zeynep. Tez aşamasına geldim ve uzmanlığa giden yolda yardımınıza ihtiyacım var. Katılmak isterseniz yaklaşık 15 dakikalık anket ve sonrasında ortak ayarlayacağımız bir yerde yüz yüze yapılacak 5 dakikalık bir dikkat testiyle bana çok yardımcı olabilirsiniz.
Bir kişiyi veya evcil hayvanınızı en az 6 ay önce ölüme bağlı olarak kaybetmiş olmanız, Ankara'da olmanız ve 25-45 yaş aralığında olmanız gerekmektedir. Çevrenizde bu kriterlere uyan kişilere de ulaştırarak daha çok katılımcıya ulaşmama destek olabilirsiniz. Kayıp yaşayan kişilerin ne yaşadıklarını bilimsel olarak daha iyi anlayabilmemiz için katılımınız çok değerlidir.
Yardımlarınız için teşekkür ederim."
(5) 

şirketçe outdoor aktivite önerisi

leni 09 #1548253 
şirkette ekipçe outdoor aktivite yapacağız. yaklaşık 70 kişilik bir aktivite arıyoruz. Bbunun için öneriniz var mı?


benim aklıma survivor tarzı parkur aktivitesi geliyor sadece bunun dışında öneriniz var mı acaba?
(2) 

sayı tahmin numarası

neyyirnevcivan #1548251 
Yıllar evvel ios da 'magical numbers' adında bir kart oyunu vardı. İlk bir kartta yazan 1 den 63 e kadar sayılardan birini tutuyordun. Ardından sana gösterilen 6 tane karttan- üzerinde farklı 1 ile 63 arası bir çok sayılar yazıyor- bunların içinde tuttuğun sayının olup olmadığını söylüyordun. Sonucunda kartları gösteren kişi tuttuğun sayıyı tahmin ediyordu. Bu numarayı ben yapıyordum. O uygulama tarih oldu. Bunun benzerini nerede görebilirim? Oyunun içeriğini gösterecek bir web sitesi de olur.
(4) 

TC no ve adres bilen dolandiricilar

fearisthemindkiller #1548250 
Dun asagidaki linkte bahsedilen numaradan arayip turk telekom dan ariyoruz yakinda zam gelecek size indirimli tarife verelim dediler. Ev adresimizi ve babamin tc numerasini biliyorlar. Annemle babam kolaylikla inanabilirdi. Neden Turk Telekom un numarasindan aramiyorsunuz diyip kapattim.
TC no , adres, isism soyisim bilgisiyle baska ne yapabilirler?

arayankim.net
(9) 

Boşanma durumu

naksidil #1548247 
Taraflardan biri kendi işini yapan ve iyi kazanan diğeri memur olan çiftimiz ayrılmaya karar veriyor. İyi kazanan ayrı eve çıkıyor ama diğerinin kirasını, aidatını, araç masraflarını, benzin masraflarını her şeyini ödüyor. Her türlü yardıma ihtiyacında maddi olarak yanında. Ama memur olan taraf kendisine ev almadığı taktirde ondan boşanmayacağını söylüyor. Ev fiyatları malum iyi geliri olsa da şu an alamayacağını söylüyor. Bu durum boşanmayı sürekli uzatıyor. Sizce memur olan taraf ısrarında haklı mı?

şirket aile şirketi baba kurmuş çocukları devam ettiriyor.

Bir sözcük

naksidil #1548246 
eksisozluk.com

Aslında bizim buralarda uyuz sikici deniyor ama sormak istediğimin tam karşılığı değil linkteki tanım. Daha çok fare hani üfleye üfleye yermiş ya onu anlatan bir ya da iki kelimelik kalıplaşmış bir tanımı var mı?
(4) 

Sizce bu değerler iyi mi?

bi anlatabilsem dunya degisir valla bak #1548243 
Selamlar spora başlayalı 6 ay oldu. 93 kilodan 76’ya geldim. Elimden geldiği kadar devam ettiriyorum. Dün macfit’te ölçüldüm ve sonuç böyle çıktı. Pek anlamadığım için soruyorum. Bu değerler nasıl? Hangisini nereye çekmek lazım;

Kilo-76.40
Kas kütlesi: 61.55 kg
Yağ oranı: 15.9
Bmr:1876 kcal

Amaç belli olacak şekilde kas kütlesi elde etmek, sağlıklı yaşamak
(2) 

seyahat çantası önerisi

kondansator #1548241 
cüzdan pasaport vb eşyaları gün içersinde gezerken koymalık çanta arıyorum. bel çantası ya da önümde tutabileceğim modelde bir çanta arıyorum. önerilerinize ihtiyacım var. teşekkürler.
(13) 

erkek deri ceket

esther #1548239 
şunu beğendik:
www.buckmason.com

cool bir şey istiyoruz, hafif amca işi de olabilir aradığımız bilemedik. türkiye'de nereden alıcaz onu bulamadık, büyük firmalardaki modelleri pek beğenemedik açıkçası.
nereden bakmak lazım?
(1) 

Bir ekran görüntüsünü gördüğüm ama bulamadığım film

encokbenisevinnolur #1548237 
Instagram'da haber akışını kaydirirken gördüğüm bir film sahnesinin ait olduğu filmi arıyorum.

#jeanlucgodard hashtaginde gormustum. Kaydet tusu nedense o an çalışmamış.

Ekran görüntüsü olan sahnede Woody Harrelson var. Uzerinde süslü beyaz bir askeri üniforma, muhtemelen denizci üniforması. Bir yemek masasında oturmuş ve karşısındaki birine bakıyor.

Altta filmin adını yazıp bir alıntı yapmışlar. Filmin adı yazıyor, yılı da 2018.

Filmi arıyorum.

Woody Harrelson'un da Godard'in da 2018 yapımı filmi gözükmüyor Wikipedia'daki filmografilerinde.
(2) 

yurtdışından gelişlerde 10k$/10k€ nakit limiti hk

avatar is back #1548236 
bu ve üzeri miktarda beyan formu doldurmak gerekiyor peki bu miktarın üzerimizde olduğunu nerden bilecekler? 5k€ taşıdığımda mont cebimdeydi acaba kalınlaşınca falan xray'den sonra köşeye mi çekiyorlar?

bir de 9k taşıyorum diyelim şüphelendiler baktılar 9k "ha tamam ok buyrun geçin" derler ama bir kayıt falan olur mu? 2-3 ayda 3-4 defa bu miktarla geçip hepsinde durdurulsam ama yasal limitte olsam en son "ya birader 50 defa mı geçeceksin 9k ile" mi derler ve el mi koyarlar? genel bilgiye ihtiyacım var da.

son olarak cash yerine altın getirsem aynı şeyler mi geçerli? avrupada falan 15k-20k€ eşdeğerinde 10'lu coinler var ufak kutularda. bozuk para gibi taşısam ne olur?
(3) 

İsveç dizisi

heritage #1548235 
Merhaba,
Adını bulmaya çalıştığım bir dizi var. Sadece ilk bölümünü izlemiştim. Beğenmeyince devam etmedim. Ama şimdi adı lazım oldu hatırlayamıyorum.

-Paranormal, mistik bir olay var. Dizide elektriklerle alakalı bir sıkıntı var. Ampul falan patlıyor, trafolar cazırdıyor.
-Bir kadın var, eski bir arabası var birini arıyor. Bir yerlere soruyor ama "artık çok geç, bir şey yapamazsın" minvalinde cevap veriyorlar.
-Bir adam var, başrol. İnşaatta çalışıyor. Dandik bir evde yaşıyor. Çatısı akıyor evin. Bir de hoşlandığı kadının doğum günü var. Kitap alıyor ama zengin insanları evin penceresinden kızın yanında görünce içeri girmekten vazgeçip eve dönüyor. Elektrikle alakalı yine aynı şekilde sıkıntı oluyor. Adam evdeki her şeyi yemeye başlıyor. Köpek maması, deterjan, yumuşatıcı falan dahil.
-İnşaatta başka bir adamla alakalı sıkıntı oluyor. Suçu bu üstüne alıyor. Sonra formenle kavga ediyor, o sırada da inşaattan aşağı düşüyor. Hastanede ölüyor. Otopsi sonrası yine elektrikler sapıtıyor. Adam da canlanıyor. Sonra da hastaneden kaçıyor.

Hiç böyle bir şeye denk geldiniz mi? Bunları google'da aratınca gerçek haberler çıkıyor. Bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
(1) 

Excel guruları

spacevan #1548232 
elimde bir excel doysası var ve yaklaşık 1000 adet cümle var. ben bu cümlelerde en çok kullanılan kelimeleri bulmak istiyorum. Bunu yapmanın bir yolu var mı ?
Ya da başka bir platform öneriseniz o da olur
(1) 

yeni gelecek yapılandırma nasıl olur tahmininizce?

avatar is back #1548231 
7k kyk geçmiş borç vardı tam da bu aralar kapatacaktım da bu olay çıktı. yapılandırma nedir bile bilmiyorum pek, bunu 3 taksit ödeme seçeneği falan mı sunacaklar acaba nasıl olacak? yoksa 12 taksit gibi daha uzun vadeli mi olacak
(2) 

ilk defa futbol maçına bilet alacağım?

fistikthecat #1548229 
ne yapmam gerekir? passo lig üyesi olmam şart mı? 12 yaşındaki çocuk için de ayrı üye mi olmamız gerekir.

Kulaklık lazım arkadaşlar

Lubb #1548228 
selamlar, çok ağır olmayan kulak üstü değil de kulağı kaplayan aktif gürültü engelleyici özelliği olan bir bluetooth kulaklık arıyorum.
Kalitesiz ya da ucuz bir şey alıp kötü ses kalitesi deneyimlemek istemiyorum ama profesyonel bir kullanım ihtiyacım da yok.

ağır olmasın uzun süre kullanabileyim bir de yukarda yazdığım özellikler olsun yeter. neler var? burda kesin nokta atışı öneriler gelir diye düşündüm. teşekkürler şimdiden :)
(5) 

Şarap lahmacun sütlaç sonraı kusar mıyım

condom kurşunu #1548227 
Şarapla lahmacun bitti zaten bir de sütlaç var sırada onu da yesem kusmalı ayin mi yaşarım acaba
(2) 

Banka hesabımdan banka niye para çekmiş

encokbenisevinnolur #1548226 
Sözkonusu hesap hisse senedi almak için yatırım hesabı olarak tanımladığım vadesiz TL hesabı.

Sorum şunlarla ilgili:
5000 TL değerinde hisse senedi aldım. Onu aldığımda hesabımdan direkt aktarıldı zaten ilgili kısma.
2-3 gün sonra banka hesap hareketlerinde şu iki işlemi gördüm:
1- yukarıda bahsettiğim vadesiz TL hesabındaki 2000 TL çekilmiş.
2- 3000 TL de TEB portföy para piyasası satış bedeli açıklamasıyla banka hesabına yatırılıp hemen ardından yine TEB yatırımdan para çekme olarak çekilmiş.

Borcum gözükmüyor. Hisse senedi alım için de bir miktar komisyon tahsil edilmişti zaten.
Çekilen tutar (hesabımda duran 2000 TL kısmı) varliklarimda fon olarak gözüküyor (TKM para piyasası yazıyor yanında) 3000'i de kendi kendilerine aldım verdim yapmışlar.

Bu bir prosedür mü? Yani bir de aldığım hisse senediylr eşit miktarda olunca anlayamadım.
Yani parayı geri alabiliyorum şu an istediğimde de niye böyle bir sey olmuş?
(1) 

"Kanser hastasına kan duyurusu" ilanının olayı nedir?

durbidakka #1548225 
"arkadaşimin babasi kanser hastasi" diye başlayan bu duyuruyu, arkadaş aynı cümlelerle, aynı başlıkla yayınlıyor, yardımcı olmak için 3 kere buradan, 1 kere sözlükten iletişime geçtim cevap vermedi. Telefon numaramı bıraktım arayan olmadı.

Ben artık dikkat çekmek için yaptığını düşünüyorum, ya da benim anlamadığım farklı bir durum mu var çözemedim.
(3) 

Demir ve d vit eksikliği

sacrilegious #1548223 
Kendimi bildim bileli demir ve d vitamini eksikliği yaşıyorum. Ne takviye aldıysam faydasız kaldı. Var mıdır önereceğiniz “gerçekten etkisini gördüm” diyeceğiniz bir şey? (D-vit3 alıp ekmeğe damlatmak dışında….)

Teşekkürler
(2) 

apple find my teknolojisi

mister green #1548221 
selamlar arkadaşlar!

apple airtag in nasıl bir mantıkla çalıştığını öğrendim az önce, airtag i kendi iphoneumuzdan çoook uzakta bile bırakmış olsak başka apple cihazların bluetoothlarıyla airtagimizin konumunu gönderiyormuş.

bu bence müthiş bi özellik, ama benim merak ettiğim şey şu; benim airpods pro'm, iphoneum veya macbookum kaybolursa onlar da aynısını yapıyor mu?

iphone ve mac kapalıysa yapamaz tahminimce ama(emin değilim), mesela iki kulaklığı da içinde olan airpods pro kutusuyla kayboldu, diğer cihazlarımdan Find My uygulamasından görebilir miyim yerini eğer çevrede/yoldan geçen vb. başka bir apple cihaz varsa?
(7) 

Ankara'da en iyi ciger sis?

another satisfied lover #1548217 
Nerede sizce?
(1) 

zirkonyum vs. monolitik zirkonyum

esther #1548216 
bu ikisi arasında fark var mı? iki dişçiden fiyat aldım, tam olarak iki katı fiyat verdi biri. porselen fiyatı da aldım, orada daha yakın fiyatlar verdiler. ikisi başka bir uygulama türüne mi fiyat verdi kafam karıştı. monolitik daha üst bir teknik falan mıdır?

teşekkürler
(3) 

Martı ve türevleri kar ediyor mu

condom kurşunu #1548215 
Her sokak başında farklı bir şirketin scooterı var. Herhalde cok karlı bir iş ki amip gibi çoğalmaya başladılar. Kar ediyrlar mı acaba yoksa işin iiinde başka bir iş mi var? Neticede bunlar digital şirketler birüsü alt yapı harcmaadı falan yapmaları lazım. Finansman gidekreri de koş gibidir sanki. Dipte kar etmeleri imkansız gibi geliyor bana ama merak da ettim.
(1) 

İstanbul barosuna gidiş

horizon #1548214 
İstanbul barosuna maltepeden en kolay nasıl gidilir
Marmara
Metro
(4) 

Nöroloji sakinleştirici yazar mi

wilhelmwasmuss #1548213 
Arkadaslar bugün dis randevum vardı. Fakat yoğun panik yaşamam sebebiyle tedaviyi yapamadı doktor ve erteledi. Notolojiden sakinleştirici tarzi bir ilaç almamı tavsiye etti. Ben de bir hastaneden randevu aldim ama internette bu tarz ilaçların artık sadece psikiyatri den alınabileceği yazıyor. Ben hangi bölümden randevu almaliyim
(1) 

indüksiyonlu ocak arızası

1195 #1548212 
ocağın bir gözüne tencereyi koyduktan sonra çalıştırdığımda, tıpkı buji çalışır gibi "tık tık tık" sesler gelip, cihaz sıfırlanıyor. ne tür bir arıza olabilir? ev sahibi bunu değiştirmeyi red ediyor ben de diğer 3 gözü kullanmaya devam edeceğim ama bir kısa devreden vs. korkuyorum. ne yapmalı?
(8) 

böyle bir babaya ne yapmalı?

deartheodosia #1548210 
2.5 yaşında oğlum var. babası 2 dk mesafede yaşıyor. çocuğunu haftada 1 o da benim götürmemle görüyordu. haftada 2 gördüğünde (akşam) sanki bana iyilik yapıyormuş da çocuk bakıcısıymış gibi davranıyor ve söyleniyordu.
neyse dün oğlum babasını görmek istedi. ısrarla babasının oturduğu evi gösteriyor ve ağlıyor. babasına söyledim, on dk bile görmek istemedi. ve videoda gönderdim, ilgilenmedi, umursamadı.

bu insana ne yaparsınız? nasıl bir tutum izlemeli?
(3) 

Birinciden Mezun Olup İkinci Üniversiteye Ders Saydırmak

tum haklari saklidir #1548209 
Böyle bir şey mümkün müdür?
3. Ve 4. Sınıfa devam edilen iki ayrı okuldan, 4. Sınıf olandan mezun olunca, orada verilen dersler diğer okulda saydırılabilir mi?
(1) 

Yurtdışında akademik bir pozisyon için iş görüşmesi tavsiyesi

pyofiteyol #1548207 
Merhaba,

Önümüzdeki hafta sosyal bilimler alanında bir üniversite ile online bir iş görüşmesi yapacağız. Yarım saat sürecek. Yıllardır hiç iş görüşmelerine katılmadığım için biraz napacağımı bilmez durumdayım. Bu konuda deneyimi olanlar pyalaşabişirse çok mutlu olurum
(3) 

Tıpta, psikolojide bir durum

dissendium #1548205 
Merhabalar. Bir videoda yıllarca narkotik için çalışmış bir köpek vardı. Sahibi hatırladığım kadarıyla bir alışveriş listesi sayıyordu sanki telefonda biri varmış gibi ve araya kokain kelimesini sıkıştırınca köpek hemen bakıp havlıyordu. Bunun benzerine insanlarda da denk geldim. İş yerinde de şu oldu. Bir şirket adı söyleyince o şirketle ilgilenen kişi dönüp baktı hemen. Bu refleks mi? Bunun bir adı var mı? Cevaplar için sağ olun.
(3) 

Aile içi ilişkiler

personaa #1548203 
Aile içi ilişkilerden bahsedildiğinde çoğu zaman kişiye anne ya da babasının davranışları sorgulanır. Şiddet, kontrolcülük, ilgisizlik bunlar olumsuz yönde etkiler. Peki anne baba kişiye(yani çocuğa)iyi davranırken, birbirlerine kötü davranırsa yani sevgisizlik diyebilirim mesela ya da aldatma. Bu durum en az kendisine yapılmış kadar ciddi etkilemez mi bir çocuğu? Annen ve babanla ilişkin nasıldı sorusunu çok duydum fakat onların birbiriyle olan ilişkisini pek sormuyorlar. Bundan ciddi olarak etkilenen oldu mu yaşantısında
(9) 

ingiliz dil edebiyat mezunları ne işler yapabilir?

semaforo de medianoche #1548202 
ablam bu alandan mezun oldu 2021 yazında. alanında iyi okullardan biri olan ankara üniversite'sinden iyi bir ortalamayla mezun oldu hem de. eskiden son sınıfta falan formasyon alınabiliyomuş ablam okurken o da kalkmış sanırım formasyon da alamadı. şimdi özel etüt merkezlerinde falan kölelik parasına part time özel ders vermek dışında bir şey yapamıyor. çok umutsuz hissediyor kendini ve üzüyor beni de. şu işleri araştırsın, şunlara başvursun vs. dediğiniz ne olabilir bu alandan mezun dili çok iyi birisi için?
(3) 

Münih toplu taşıma

twelfth #1548201 
Martta 10 gün Münih'te iş için kalacağım. Hafta sonu da denk geliyor doğal olarak. Belki biraz gezerim. Toplu taşıma için nasıl kart seçeneklerim var. Ne tavsiye dersiniz?
(3) 

Ttnet fiber internet

balpolen #1548200 
Geldi bizim mahalleye, ttnetten aradilar siz de kullanabilirsiniz diye. Ben dedim biraz dusuneyim, kadin da tutturdu yenileyin de yenileyin
Ucretsiz tamamen ve daha hizli ama kadin bu kadar israr edince bi neden diye soruyor insan:)

Arayan numara 444 0 375 bu arada, dolandirici degil yani

Simdi gelsinler mi fiber internet icin, oneriniz, yorumlariniz neler?
Bu arada 2 aya taahhutum bitiyor ama yenilemeyi planliyorum
(1) 

tezsiz yüksek lisans askerlik tecilini ne kadar uzatıyor?

kornisch #1548199 
Merhaba,

Bu ay birkaç yere tezsiz yüksek lisans için başvuru yaptım. Kayıt yaptırmam durumunda Eylül 2023 olan askerlik tecilim ne zamana uzar? Bilgisi olan cevaplandırabilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

çeviri önerisi

deranzo1 #1548198 
"he is so morphin'" nasıl çevirmek lazım bunu ?

www.youtube.com
(1) 

bi video vardı, kılıç çekmeli falan neydi ya?

diyojenimtırak #1548197 
hani masada elma falan oluyo, adamın elinde kılıç. çat çat kılıçtan ses çıkarınca elma bölünüyor
yanında karısı var fermuarını cırt cırt açıp kapayınca hamile kalıyo falan

bi buldurun be ahali..
(2) 

yapılandırma kanunu ne zaman çıkacak

iwillsee #1548195 
torba kanun kapsamında mı olacak eğer öyle ise ne zaman çıkacak bu kanun? Reis açıklama yaptı ama pek çok detay kanun ile belirlenecek.
(2) 

dikiş tutmamış mı?

inheritance #1548193 
iki hafta önce gömülü yirmilik dişimi çektirdim. çekimi çene cerrahı yaptı. sonrasında dikiş atıldı. bir hafta önce dikişlerimi aldırdım. dün aynada baktığımda orada sanki bir boşluk görüyorum. dikiş tutmamış, dokular birbirine kaynamamış gibi gözüküyor sanki. bu normal mi, zamanla geçer mi yoksa tekrar müdahale gerekir mi?
duyurunun diş hekimleri ve çene cerrahlarından yardım rica ediyorum.

doktora da soracağım da öncesinde fikir almak istedim.

görsel: imgur.com
(6) 

influenza da covid gibi hizli mi yayiliyor?

kedi olmus gidiyorsun #1548190 
dun ve bugun bir arada ve ara ara da kisa sureli yan yana calistigim bir is arkadasim bugun esinin ve cocugunun influenza oldugunu ogrenmis. yanindan uzaklastik tabii ama bana da bulasmis midir? bugun hafif bi halsizlik hissediyorum ve burun akintisi basladi bende de diyor. bana da bulasmis olabilir mi? hastalanmamak icin alabilecegim bir onlem var mi? kucuk cocugum var daha yeni covid atlattik bi de influenza olmus olabilir miyiz?
1 ...  ... • 699    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık