(3) 

fransızkalanadam sevgili bulmus mu ?

cenkist #1011095 
Çok merak ettim ya bu arkadası.Sevgili bulmus mu ?
(4) 

4×4'lük rubik küpü nerede bulunur ?

aks6 #1011094 
bir arkadaşa hediye için 4×4'lük rubik küpü bulmam lazım nerede bulabilirim antalya'da ?
(19) 

hangi isi yaparak para kazanıyorsunuz

Bysb #1011092 
Yaptığınız işe ek ikinci bir iş yapiyor musunuz?evet ise ne iş yapıyorsunuz.
(13) 

En sevdiğiniz film sorusu ama değil

whimsical #1011091 
En sevdiğiniz filmi belirleyen kriterleriniz neler?

En sevdiğiniz filmin ne olduğunu yazıp, kriterleri onun üzerinden belirtebilirsiniz de. Öğrenmek istediğim, o filmi diğerlerinden ayırıp özel yapan, size ait nedenler.
(16) 

güzel soundtrackli film

instant crush #1011088 
500 days of summer'da the smiths güzeldi örnek olarak. başka ne önerirsiniz?
(12) 

istemsizce buzdolabını açtığınızda bulmak isteyeceğiniz şey?

islergucler2 #1011085 
selam dostlar.

biraz önce buzdolabının içine boş boş bakarak uzun uzun düşündüm ne için açtım ve ne bulmayı bekliyordum diye ama cevap bulamadım.

sizce ne bulmamız gerekiyor?
(12) 

Yaşama sevinci veren ,hayate yeniden bağlayacak film

cenkist #1011079 
Var mı böyle film tavsiyeleriniz ?
(1) 

Bir kol saati vardı ama..

kallesnikof #1011078 
Saatin tamamı kapalı. Yalnız akrep ve yelkovanın olduğu kısım görülebiliyordu. Bir sene falan önce bir duyuruda görmüştüm ama aradım bulamadım. Bilen var mıdır?
(1) 

Mac Book Pro ye ssd olurmu olursa nerede olur

zengec #1011067 
merhaba

ayrıntıları ekli fotoda olan macbook pro için yükseltme hayallerine kapıldım ilk aklıma gelen ssd oldu ne kadar mümkün eski hdd ile beraber mümkünmü yoksa değişim şeklindemi oluyor olursa istanbulda nerede bu işi güzelce kotaracak birilerini bulurum

şimdiden teşekkürler çılgın eğlenceler
(6) 

55 ekran televizyon sürekli kapanıyor. Sorun ne olabilir

buffy de vampir sayılır #1011066 
Marka arçelik. Üçlü prizde sorun yok. Fişlerde sorun yok, kumandada sorun yok. Neden kapanıyor olabilir? Çok genel bir soru oldu farkındayım ama akıl akıldan üstündür. Aklınıza ne gelirse söyleyin lütfen. İhtimalleri bilmek faydalı olur diye düşünüyorum. Teşekkürler.
(1) 

Anonim dosya paylaşımı

herp #1011064 
Selamlar, elimde kopirayt sıkıntılı bir döküman var. Toplu erişime açmak için nereye nasıl upload edeyim ki mümkün olduğunca anonim kalayım?
(4) 

güldüğünüz başlık-entry'ler

cokponcik #1011063 
en çok beğendiğiniz, güldüğünüz, eğlendiğiniz bir veya birkaç entry'i veya şukela moduna alıp sıradan eğlenerek okuduğunuz başlıkları bi yazar mısınız?

tesekkurler
(2) 

televizyon - 2. uydu

g7mor #1011062 
atıl durumda anten var, 2. uydu olarak kullanayım diyorum ama hiç bilgim yok, hangi uyduyu az uğraşmayla ve düzgün bir şekilde izleyebilirim? kanal türü farketmez değişiklik olsun. intelsat 12 izleyebilir miyim mesela?
ayrıca 45' doğu pendik için ne tarafa düşüyor? :( pusula var, araştırdım ama anlamadım*.
(2) 

5 cm x 2,5 cm x 3,5 cm ölçüsünde plastik parça

o kadar da degil aga #1011060 
içi dolu halde böyle bir prizmatik parçayı nereden bulabilirim? renk önemli değil dış yüzeyi pürüzsüz olmalı.
(6) 

şu ayakkabıyı nerede bulabilirim?

hayat aklini konusacak bir filozof uret #1011059 
izmir
(8) 

iş görüşmesinde sigorta soruları

izole #1011057 
1-iş görüşmesine gittiğinizde şöyle sorular sorar mısınız:

-bu işyerinde sigorta pirimleri alınan maaş üzerinden mi yoksa asgari ücret üzerinden mi ödeniyor?

-çalışanlarınızın maaşının tamamını bankaya yatırıyor musunuz yoksa bir kısmını elden mi veriyorsunuz?

2-bunları ik departmanına mı yoksa ik"dan sonraki yetkili kişiye mi soruyorsunuz?
(10) 

Özel sektör, işi sahiplenememe ve fazla çalışma isteği

notinhere #1011056 
Selam,

Geçen aylarda eski birlikte çalıştığım birisi vasıtasıyla bir işe girdim, eski işime göre çok stresliydi, alışmam zaman aldı biraz. 4 ay civarı oldu ve 1 ay sonra işten çıkarılacağım bilgisini aldım. Sebep de işi yeterince sahiplenmeme dendi ilk önce(ki bunu söyleyen proje yöneticisi ve mış gibi yapmakta usta, yapılan bazı işlerden sonra haberi olur ibnenin).
Bana savunması şu oldu, sen gece yattığında işi(bir proje) düşünüp acaba bugün bunun mailini atmayı unuttum mu diye düşündüğünü sanmıyorum dedi. Onun dışında maillerde ya da iş yapış tarzı olarak biraz sert olduğumdan bahsetti, bu da bazı işlerin tekrar tekrar söylenmesinden nefret ettiğimden kaynaklı, ondan dolayı başta ne kadar sert söylersem o kadar dikkate alınıyor.

Bir yazılım şirketinde çalışıyorum ve bu işin pek bir saatinin olduğu söylenemez ama gecenin bir köründe de siktiğimin işini düşünmeyeceğim yani. Sizce de öyle değil mi? Özel sektör çok mu zor?
(7) 

Duyuru mobil neden geliştirilmiyor?

buffy de vampir sayılır #1011053 
Mesela mobildeyken bi duyuruyu favlayamıyoruz, editte de sıkıntı oluyordu sanırım. Aklınıza gelen diğer eksikler var mı? Neden halledilmiyor bu sorunlar? Mobil görünümden çıkıp halletmek zorunda kalıyoruz ki bu da pek kullanışlı olmuyor..
(1) 

Şu masa nereden bulunur?

6 yasimdan beri metal dinliyorum #1011051 
1000 TL, öeh. Nereden bulunur başka? Ya da nerede yaptırabiliriz?

www.mudo.com.tr
(1) 

Emu 8086 bilgisi olanlar

diffarensiyel #1011047 
mov dx, 03ff0h
mov si, 0
bas:
mov al, tablo[si]
out dx, al
mov cx, 0ffffh
loop $
inc si
jmp bas
tablo db c0,f9...

bu program 0'dan f'e kadar saydırıyor ama sonsuza kadar dönüyor. bunu sıfırdan dokuza kadar nasıl loop'a aldırabilirim?
(1) 

Avm (arteriovenoz malformasyon) hastaligi ile alakali yazara ulasmak

fbeyza #1011044 
Merhaba
Arkadasim avm hastasi, bu konuda danismak icin eksisozluk.com sayfasindaki son giriyi yazan @sozlukte kullanmak istedigim nick budur
Adli yazara ulasmamiz gerekiyor. Cunku bize anlatilan tedavi yontemlerini bize onerilen doktor ile gerceklestirmis, bu yazara nasil ulasabiliriz? Aracilik etmek isteyen guzel yazarlar var mi aramizda? Caylak olarak mesaj atamiyoruz cunku. Bu duyuru formata uygun mu bilmiyorum fakat bu kadar onemli bir konu olunca pek de umursamadim acikcasi.
Yardimlariniz icin tesekkurler
(5) 

virgüllü sayılarda taban değiştirme

diffarensiyel #1011043 
0.5, 0.125, 0.625 gibi 2 üssü olaran yazılabilecek sayıları anladım ama mesela 10 tabanında 0.6'yı 2 tabanına nasıl çevireceğiz?
(12) 

üst katta yaşayan at

tolga asp #1011038 
yukarı yeni kiracı taşındı, adamlar muhtemelen daha önce hiç apartmanda yaşamamış olsa gerek acayip rahatlar. çoluk çocuk bütün gün tepemizde koşturuyorlar, geçen gün güler yüz ve tatlı dille uyarmaya gittim ama adamlar daha merhaba demeden bağırıp çağırmaya başladı, birbirimze girdik ama az da olsa dikkat ediyorlar şimdi yalnız rahatsız olduğum başka bir konu var, evlerinde halı yok ve sert tabanlı terlikle dolaşıyorlar. onlar yürüdükçe bizde onlarla birlikte dolaşıyoruz resmen, bütün gün tepemizde dıgıdık dıgıdık dolanıyorlar (topuklu ayakkabı gibi ses geliyor).

şimdi tekrar yukarı çıkarsam kan çıkabilir, çıkmazsam da kafa zükmeye devam edecekler. aylardır dayanıyorum ama artık katlanılacak gibi değil. hayır bina da eski, bunlar da halısız zeminde topuklu ayakkabıyla yürüyünce olağan dışı ses geliyor bize. sabah 5'te bunlarla birlikte bende uyanıyorum artık.

şimdi yukarı çıkmadan, daha doğrusu bu hayvanlarla yüz yüze gelmeden nasıl uyarabilirim? az önce aklıma geldi, kağıda not yazıp bina girişine assam nasıl olur?

edit: kağıda da ne yazılır ki? lütfen yerlere halı serin mi diyim, sert tabanlı terlik giymeyin mi diyim ne diyim bilemedim. genel bir duyuruymuş gibi yazmak gerek.
(3) 

Enstrümanın adını bilen var mı?

eric fleming #1011030 
linke tıkladığınızda zaten belirttiğim dakikadan başlayacak.
başlamazsa diye yine de söyleyeyim; 26:38 den sonra çalmaya başlayan enstrümanın adını merak ediyorum. bilen varsa alnından öpücem.

www.youtube.com
(18) 

Türk Dizisi Tavsiyesi

jihat #1011029 
Şöyle beğendikleriniz nelerdir deyin bakalım. Süper Baba, Ezel, Geniş Aile de beğendiklerimden bazıları.
(7) 

Muhalefet yasa çıkarabiliyor muydu gerçekten?

stanhiver #1011027 
www.youtube.com

Cem Toker'in konuşmasını izledim demin. Hükümet kurmamaları hadi neyse de ben yasa çıkarabileceklerini bilmiyordum bu ara süreçte. Neden meclis paso tatildi? Hiç girişim olmadı mı yasa çıkarmak için? Oldu da ben mi takip edemedim. Bilen biri aydınlatsın lütfen.
(1) 

Tiyatro

sessizce verilen soz #1011023 
merhabalar. bana tirad ezberlemem gerektiği söylendi, şöyle pek biilinmeyen, yaratıcı, ilgi çekici tiradlar biliyor musunuz?
(12) 

Sosyal medya kullanmamak

anonymice #1011018 
Huzur nedeni midir?

Aysunun donunun rengini instagramda veyahut berkecanın rakı sofrasını görmesek daha mı huzurlu oluruz.?

Deneyen var mı?

(sosyal medyadan kasıt facebook, twitter, instagram vb vb vb)
(2) 

nokta dergisi kimin elinde

topraam #1011016 
bugun baskın yapılan nokta dergisi şuan kimin yanında cemaatinmi pkk nınmı solcuarınmı geçmişte kimin olduklarını biliyorum ama şuan kimin?
(4) 

bu animasyonu nasıl yapıyorlar?

tuzlanmis sekersever #1011015 
Merhaba,

Aşağıdaki kurgu,animasyon nasıl yapılıyor? bu işin teknik adı ne oluyor? internette araştırmam daha kolay olması adına.

www.youtube.com
(13) 

"İstanbullu" musunuz?

aksi kanitlanmadikca cocuktur #1011014 
Kac kuşak lazim bunu diyebilmek için?

Not: istanbul'da yaşamak ve istanbullu olmak ayrı şeyler.
(13) 

Neden Satış? Hayır, niye? Ama neden?

hicunutmam #1011011 
Yeni mezunsunuz, satış departmanı için bu soru soruluyor. Ne diye cevaplardınız karşı tarafı tatmin etmek için?
(3) 

amazon.com

huleyn #1011009 
sipariş edeceğim ürün fiyatı yüzünden beleş kargoyu kaçırıyor. amazon prime deneme üyeliğine geçip siparişi versem sonrasında bu deneme sürümünü iptal edebiliyor muyum ?
(2) 

youtube playlistleriniz?

ruyanda gorsen inanma #1011008 
abi kaliteli müzik, kaliteli belgesel serisi vs. youtube listesi var mı bildiğiniz?
mesela akustikhane gibi, ne bileyimm tarihin arka odası falan indirdim. yok mu şöyle güzel müzik veyahut herhangi bi listenizz?
(6) 

Ufacık odada düzenli egzersiz

jamalbsf #1011005 
Selam arkadaşlar. Ufacık prefabrik bi odada düzenli nasıl bi egzersiz programı yapabilirim hiç bir alet edevat olmadan. Veya mat gibi birşey ya da ufak alet satın alabilirim.Odadan ofise ofisten odaya göt göbek saldık. Bi el atın duyurunun fitleri. Teşekkürler.
(7) 

Motosiklet bukadarmi tehlikeli

duyurumvar #1011004 
Spor bir model almak istiyorum. 250 cc baslangic icin.

eksisozluk.com

bu basliga baktim, hata sansin yok olursune getiriyor herkes. Bu kadarmi tehlikeli? Sonucta kurallara uyduktan sonra, yaris yapmadiktan sonra ne gibi bir tehlikesi var?

Turkiye'de degil yurtdisinda kullanicam. Turkiyede biliyorum motor surene neler yapildigini.
(1) 

AÖF bahar kaydı

niente #1011001 
İkinci üniversite kapsamında bir bölüm okuyorum. Bu güz döneminde kaydımı yenilemedim. Önümüzdeki bahar döneminde kaydımı yenilemek mümkün müdür? Kaydımı yenileyip sınavlara girebiliyor muyum?
(17) 

mini etek boyu

indescribable #1011000 
bu
www.gelinlikvitrini.com

ya da

bu
www.fikrikadin.com



tarzda etekler nasıl moda olur ya, en hafif rüzgarda popo gösteren şeyler bunlar bir de bunu tarz olmak için giyiyorlar.

ya bana mı garip geliyor?

extra extra mini değil mi bunlar ya
bi de bunları gögüs altına çekiyorlar popo çizgisinden 1 cm aşağıya iniyo etek boyu

kafamda deli sorular
(1) 

su an show tv'de oynayan

aksi kanitlanmadikca cocuktur #1010999 
Guldur guldur programinda kapali telefon sorunsalini işleyen skecin kaydini nasil bulurum. Nette dolandim yok.
(18) 

sevgiliniz instagramda ...

limoncello #1010996 
daha önce birlikte olduğu 2 sevgilisini takip ediyorsa hala ve siz buna itiraz ettiğinizde tipik türk erkeği oluyorsanız sorun kimdedir? Gerçekten normal karşılayanlar olabilir ama bence çok gereksiz niye takipleşiyorsunuz hala
(3) 

Yabancılar leblebiyi bilmiyor mu?

gkn #1010993 
Geçen yurt dışından bi misafirim gelmişti. Akşam da mesaj atmış, gelirken orange juice alır mısın diye. Ben de buna "istersen yanında leblebi, badem, fındık, kaju falan alayım mı?" diye mesaj attım. Akşam yeriz dedim. Tabi şöyle yazdım, Roasted chickpea, almond nuts, cashew etc.

Gelen cevap "What the hell is roasted chickpea?"

Olm nasıl ya yabancılar leblebiyi gerçekten bilmiyor mu?
(4) 

Motosiklet park ve çalınma olayları

klorlu su boregi #1010990 
Selamlar dostlar. Heves ettim motosiklet almaya. (İçinizden hiç bulaşma diyenleri duyar gibiyim). Hayal kurma evresindeyim sadece onu belirteyim de ne kadar cahil olduğum belli olsun. Aklıma takılan bazı sorular var beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Öncelikle motosikletleri nereye koyuyoruz? Bu motosikletlerin çalınması gibi olaylar endişelendiriyor beni. Çevremdeki herkes bununla ilgili aynı kaygıda. Nasıl oluyor bu iş? Gerçekten gündelik hayatta bu kadar çok motosiklet görüyoruz ama bunları evimizin etrafında şahsen göremiyorum park edilmiş. Depo mu garaj mı lazım bilemiyorum. Ne yapıyorlar?
Herkese sevgiler.
(2) 

İstanbul üniversitesi doktora

limon kimyon zorro #1010989 
sevgili dostlar istanbulüniversitesinde doktora başvuru için ielts puanımı kullanmak istiyorum ancak elimdeki ielts skoru 2.5 yıllık.

imileri kullanabilirsin 5 yıla kadar diyor kimileri 2 yıldan sonra kullanamazsın diyor bu işin aslı nedir?

daha önce yapan eden var mı?

bir de yds için bir yere mi gidip sınava gireceğiz gerekirse
yoksa elektronik ortamda girilen sınav geçerlimi doktora başvurusu için

şimdiden teşekkürler zaman ayırdığınız için.
(7) 

Gündelik hayatta kilo vermek için küçük ipuçları

winston insani #1010988 
Merhabalar

Haftaiçi hergün 1 saat öğle arasında şirketin spor salonunda 30 dakika kardiyo, 15 dakika da karın vs. çalışıyorum.

Duyduğum kadarıyla sade kahve içmek yararlıymış. Peki spordan önce mi yoksa sonra mı?

Bir de gündelik hayatta sporun dışında yapabileceğim neler bana kilo verdirir?
(4) 

windows 10 yüklenmiyor Hata 80200056

myopati multi minicore #1010987 
Lenovo 8.1 single language 64 bit sürümlü leptop aldım. bütün güncelleştirmeler tam sonra w10 güncellemesi geldi sevindim. 3 gb indirdi sonrada yüklenemiyor dedi. Office 13 ü sahte kullanıyordum kms ile belki ondandır diye kaldırdım yine yok. Mcafee yüklü orjinal acaba antivirüsümü kaldırmalıyım .Yabancı dilim olmadıgından çözümlere ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim
(2) 

Son 10 yıllık hava durumu

allstar #1010984 
Herhangi bir şehrin son 10 yıllık min max hava sıcaklığı yağmur oranı nem gibi değerlerini nasıl veritabanına çekebilirim?Bunları paylaşan bi kurum,website var mı?
(10) 

arkadaşım intihar etti bugün

iste o bendim #1010983 
çok kötüyüm.cenaze yarın.

1-2 akıl verin.ne yapayım?çıkmıyor aklımdan.
(5) 

videodaki bu uçağın düşmesi

demirr #1010981 
kesin olarak nedir bilen var mı. benim ingilizcem yetersiz de. yorumlarda 3 kişi öldü,diğerleri yaralı diyen var. bu kazadan nasıl yaralı çıkılır ki. pilotsuz deneme uçuşu demişler, pilotsuz uçak kendisi bence kalkamaz. yani kesin bilgi nedir?

Edit: çok çok pardon arkadaşlar :) www.youtube.com
(4) 

aksamustu uyumak gafletinde bulundum

floydian #1010980 
Bostum vurdum kafayi uyudum bi iki saat kadar uyumusum 18.30 gibi uyandim bilirsiniz o duyguyu kendimi mal gibi hissediyorum hala gecmedi o igrenc hal hafiften de basim agriyor. Bu durumu gecirmenin bi yolu yordami yok mu?
(4) 

Hangi İnternet Sağlayıcı?

Tyler89 #1010971 
yalın internet bağlatacağım. binamda superonline veya uydunet fiber altyapısı bulunmuyor.

hangi internet servis sağlayıcıyı önerirsiniz?

(ttnet altyapısı kullanıyor sanırım hepsi ama daha iyi hizmet sunan vardır elbette diğerlerine nazaran.)
1 ...  ... • 5051    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık