(3) 

Irkçı saldırılara karşı kavga yöntemleri

bialo czerwoni #1148794 
Arkadaşlar avrupada yükselen sağ...

şaka şaka , şimdi Polonyada okuyorum,iş durumları da var uzun süre buradayım.

4 yıldır bir sıkıntı yaşamadım (çünkü sarışınım :p) ama bunlar bayadır zıvanadan çıktı artık işimi şansa bırakmak istemiyorum,genelde yanımda biber gazı taşıyordum.

kavga etmede bir sıkıntım yok daha önce uzun süre tekvando yaptım.

ırkçı saldırılar sokakta laf atıp,diklenirken bir anda saldırma şeklinde oluyormuş yani alttan alsan bile ilk yumruğu sallayabiliyorlar.

Benim sorunum, çok zor sinirleniyorum ama sinirlendikten bir kaç dakika sonrasına kadar ne dediğimi,ne konuştuğumu en kötüsü ne yaptığımı hatırlamıyorum. Öfke kontrolü problemi sanırım.

özetle;ben kavga etmek durumunda kalırsam işi uzatmadan,karşı tarafı caydırıcı şekilde nerelere vursam iyi olur. istediğim,birisi önümü kesip laga luga yaparsa saldırırsa işi çok uzatmadan oradan uzaklaşmak. (ölümüne kavga durumunda polisler de sizi suçluyor hiç gerek yok)

teşekkür ederim. umarım kendimi ifade edebilmşmdir.
(2) 

18 Aralık ALES

duseyazar #1148793 
ÖSYM Merkezi'ne giderek 18 Aralık'taki ALES'e kayıt yaptırmıştım. Sınav salonuna dair vs. bir bilgi gelmedi. Başvuru kağıdında mı yazıyordu, başka bir yerden ulaşabilir miyim?

Bir de hiç çalışmadım, kendimi göreyim diye giriyorum biraz da. Sınav öncesinde son ALES sorularını çözmek dışında önerebileceğiniz bir şey var mı?
(2) 

Kan değerlerim nasıl?

fragile lady #1148791 
AST 18, ALT 10


Bir sorun var mı?
(5) 

Baba Zula'nın İtaat Etme eseri hakkında

windowsguvenlikduvari #1148790 
Şarkının sonu şöyle bitiyor.

"kız erkek ayırmayana, kimlik nedir sormayana
özgürlüğü kırmayana duacıyım ben."

şimdi protest bir tavırla şarkı yapıyorsun. söylemek istediklerin var ve güzel şeyler bunlar bence. fakat, ayrım yapılmamaktan bahsederken "kız" diyerek cinsiyet ayrımı yapmak biraz hatalı olmuyor mu? mevcut durumda kız çocuklarından bahsediliyor olabilir. fakat o zaman erkek değil oğlan demeliydi gibi geliyor. o kısmını da düşündüm.

aynı şarkının başında "kadınlara hayranım" diyor. yani bir ayrım yapılmış gibi geliyor bana. ben yakalayamamış olabilirim tabi eğer söylenmek istenilen başkaysa. var mı farklı bir açıdan yaklaşacak olan?
(3) 

kuru baklayı haşladım peki ya sonra?

proletarier aller lander vereinigt euch #1148788 
üzerine zeytinağı limon ekleyip yenebilir mi başka napılabilir?
(4) 

Freelance çalışırken sigorta

prezarlatif #1148786 
Durum biraz karışık 3-6 ay arası kurumsal bi şirkete freelance gelicem ama faturayı başka bir arkadaşın şahıs firması üzerinden keseceğim. Şimdi ben isteğe bağlı bağkur ya da ssk primi yatırmama gerek yok değil mi?
(1) 

Vize DAnışmanlık Hizmeti

crime girl #1148783 
Arkadaşlar, vize danışmanlık hizmeti veren firmaların güvenilirliğini nereden sorgulayabiliriz. Acentaları "tursab"sitesinden kontrol edebiliyorum ancak diğer danışmanlık hizmeti veren firmalar için bulamadım, bilgisi olan var mı?
(1) 

Instagram'ın yeni özelliği

fragile lady #1148781 
Instagram'a -zannediyorum ki bugün- gelen ve paylaşımları profilimize gizlice kaydetmemize yarayan özellikte karşı tarafa bildirim gitmiyor değil mi? Eminiz?

P.S: Stalk amacıyla değil, insanları zırt pırt rahatsız etmeme niyetiyle sorulmuş bir sorudur.
(1) 

Almanya'da oturma izni

luinanar #1148778 
selamlar,
Almanya'ya d tipi schengen'e başvurdum, yanıt bekliyorum. Duyduğuma göre vize çıkarsa, almanya'ya gidince oturma izni almak gerekiyormuş. Ve deli sorular;
Bunun maliyeti nedir acaba?
Yabancılar dairesinden alınıyor değil mi?
Kalış süresi vizenin bitimine kadar mıdır? Oturma izninin bitimine kadar mı?
(1) 

Latince çeviri yapabilen var mı aramızda ?

Euxinos007 #1148774 
sb
(5) 

en favori app'leriniz?

ceren_imo #1148772 
s.b.
(1) 

Euroleage maçlarını legal olarak izleyebilir miyim?

winston insani #1148771 
Merhabalar

Bildiğiniz gibi euroleage maçlarının bir kısmı lig tv'de.

Şampiyonlar ligi maçlarını bir azeri kanalı veriyordu mesela, bu şekilde internetten gayet kendi sitelerinin canlı yayınlarından izleyebiliyorum.

Euroleage için de böyle bir durum var mı? Yoksa illegal "live sport" web sitelerinde çok takılma yaşanıyor.
(1) 

Hangi Cins?

mutekebbir #1148765 
Bu kediciğin cinsi nedir acaba?
Videodan ekran görüntüsü aldığımız için pek net olmayabilir ama belki bilen vardır.
İleriki zamanlarda videoyu bulabilirsem onu da eklerim ama şu an bakma imkanı yok maalesef.

hizliresim.com

Teşekkürler.
(3) 

sınavlardan sonra gelen öldürücü boşluk hissi

yuvarlanantencereninkapagi #1148760 
herhalde insan çalışırken hayatinin boşluğunun farkına varmiyor, çalışmak bir uğraş oluyor. ne zaman sınavdan çıksam her şey çok anlamsız ve boş geliyor. çılgınlar gibi calisan, bunu hayatının merkezine koyan bir insan değilim. ki bunu yapanlar bile böyle hissetmiyor gibi.

siz böyle hissediyor musunuz, hissetmiyorsaniz nasıl hissediyorsunuz, hayatınızı nasıl dolduruyorsunuz?0
(6) 

köpek ısırığı

kaledekiyalnizlik #1148757 
aşıları düzenli olarak yapılan köpeğim biraz önce elimden ısırdı aşıya falan gerek var mı?
(2) 

İstanbul - Adana yataklı tren.

hayaletin garip huylari #1148756 
Var mıdır acaba?
Bir gezi için gidilecek de. İş için. Uçak yerine buna bilet aldırayım diyorum varsa. Yata yata giderim.
(5) 

Çocuk sevindirmece

old possum #1148752 
Bizim oğlan ve arkadaşlarının (5. sınıf) bir Unesco projesi var, nasıl heyecanlılar bir bilseniz.

Lazca şarkılar söylüyorlar. Provalarını videoya alıp şöyle güzel bir klip yapmak istiyorum. Şöyle 7-8 dakikalık bir şey. Montaj bilmiyorum, bir program önerebilir misiniz? ya da yardımcı olmak isteyen olur mu? çok mutlu olurlar ve büyük bir teşvik olur onlar için.
(8) 

insanların doğal seçilimsiz üremesi

follow rivers #1148749 
öncelikle iyi günler ve hayırlı cumalar dilerim.sabah aklıma takıldı insan nüfusu çok hızlı artmaktadır bunun nedeni ise teknolojiyle beraber tıbbın ilerlemesi ve çoğu hastalığın tedavisi bulunmasıdır.benim sorum şu: insanların bu şekilde üreyerek doğadaki dengeyi bozması gibi bir durum var mı yoksa birtek bana mı anormal geliyor ?
(1) 

HTC M8 Hesap Makinesi Bölme Yapamıyor

pispinti #1148748 
HTC One M8 marka telefonum var. Hesap makinesi 400'ü 3'e bölünce sonuç olarak 3 çıkartıyor. 5000/3 yapıyorum 66 diyor. 5000/9 yapıyorum 5 diyor.

Diğer aritmetik işlemlerini doğru yapıyor gibi görünüyor ama bölmeyi neden beceremiyor? Google'da sorun yaşayan başka insanlar buldum ama çözüm konusunda bir şey bulamadım.
(4) 

istanbul rus konsolosluğunda ingilizce ve türkçe bilen insan olmaması

baba jo #1148746 
çok saçma değil mi? bizle iş yapmış çalışanlarının eksik bilgileri var, onları almak için aradım, bi abla çıktı başladı rusça bişeyler saydırmaya. ingilizce olarak "türkçe bilen biri var mı orada" diye sordum niet dedi, yine ingilizce olarak "ingilizce bilen biri var mı peki" diye sordum yine niet dedi. "madem anlıyon insan gibi bişeyler de de derdimi anlatayım" diye atar yapamadım, geldim buraya.

çok saçma değil mi bu durum, niye başka dil konuşmuyorlar? bitek rusların mı işi oluyor konsoloslukta?

bunlara özgü bir durum mu bi de, başka konsolosluklar da böyle mi yapıyor?
(1) 

AutoCAD

Euxinos007 #1148745 
polar array ile çoğaltılmış bir şekil üzerinde nasıl trim yapıyoruz ?
(2) 

video indirmek

babilbaligi #1148743 
selamlar,

chrome için flash videoları indirmeye yarar, bulduğu videoyu kapar bir program, eklenti, bişey var mı?

bi buldurun abiler be ya.
(10) 

cinsel isteksizlik

polypropylene #1148739 
selamlar

eşimle çok güzel giden seks hayatımız vardı ama son bir aydır bende tık yok.. işten çok geç geliyorum kafam dolu oluyor sızıp kalıyorum eve gidince. Bazen yatağa girince oynaşmaya başlıyoruz sonra sabahın köründe kalkacağım, uyumam gerektiği aklıma geliyor kaçıyor bütün isteğim..

Buna ek olarak dün gece duşa girdim hazırlandım güzel bi gece geçirelim diye ama içime girdiği anda öyle bir yandım ki sanki acı biber sürmüşler. Bir kaç kere daha denedik ama yok olmadı bıraktık. iyice kötü oldum. 2 gün önce reglim bitmişti belki ondandır dedım ama daha önce de yapıyorduk böylesi bi yanma acı olmuyordu?

Psikolojik midir yoksa fiziksel bi rahatsızlığın işareti mi bu? Bu doktara görüneceğim yarın ama duyuru yoklaması yapmak istedim..
(4) 

Tinder gibi uygulamalarda kızların yoğunluğu

six packsiz #1148736 
Bir arkadaşım günde yüzlerce kişi beğeni yolluyor falan demişti.
1 günde kaç beğeni geliyor mesela? Yani hunharca beğeniyor mu herkesç
(7) 

Saç yağlanması

dessy #1148729 
Kadınlar :) Normalde saçlarım iki günde bir yağlanıyordu çünkü iki günde bir yıkıyordum saçlarımı. Bir dönem her gün yıkamam gerekti. Haliyle saçlarım artık ikinci gün yağlı görünüyor. Şimdi sorum şu ki, iki günde bir yıkamaya tekrar dönsem, birkaç ay ikinci günlerim saçlarım hafif yağlı görünse saçlarım eski yağlanma sürecine geri döner mi? İkinci günü kurtarmak için kuru şampuan falan kullanmak istemiyorum çünkü her gün yıkamak istemememin sebebi saçı rahat bırakmak zaten. Tam anlatabildim umarım. Var mı bu tarz bir geçmişi olan? Neler önerirsiniz?
(3) 

Bunu hatırladınız mı?

supermatik #1148728 
unutursak kalbimiz kurusun ....

www.youtube.com
(3) 

Imperials mi Storcloaks mı?

ruhu sarisin #1148727 
sb
(3) 

Orijinal vs fason ürün

chicha #1148723 
Marka temizlik ürünleriyle fasonlar arasında çok fark var mı? Mesela domestos yerine migros/carrefour'un kendi için ürettirdikleri arasında ne gibi farklar oluyor?
(1) 

El yapımı eşya sitesi

nucleon #1148722 
Yabancı bir site vardı. El yapımı yüzük, kolye fln vardı bi sürü çeşit.

Ama çok kaliteli şeylerdi.

Neydi o site?
(3) 

ÖSYM Diğer Sağlık Personel

Tutkun #1148721 
Merhaba,

Hemşire bir tanıdığım var, kadının yaşı başı var, dershaneye falan gidip diğer sağlık personeli sınavına hazırlandı, geçenlerde yapılan sınava girdi, dün sonuçlar açıklanmış, sonuç olarak sayfada "Sınavınız geçersiz sayıldı" yazıyor. Dilekçe falan doldurdu. Kopya ile işi olmaz. Sınavı geçemem diye düşünüyordu ama geçersiz sayılması ayrı bir moral bozukluğu oldu.

Sınav esnasında görevli ile bir gerginlik yaşandımı diye sordum, yok dedi. Sadece son saniyede görevli kalemlerinizi hemen bırakın yoksa sınavınızı geçersiz sayarım gibi bir laf etmiş, bu da üzerine alınıp tamam bırakıyorum demiş ama tam söylediği anda elinde kalem varmış, bir soruyu işaretliyormuş, onu işaretlemeyi tamamladıktan sonra bırakmış.

ÖSYM sınavlarıyla uzun zamandır işim olmadı, bu sınavlarda kamera vs. oluyor mu? Dilekçe yazılacak ama atabileceğimiz başka bir adım var mı? Dilekçe sonucunda ÖSYM'nin yanlışlık olmuş sınavınız tekrar değerlendirilecek gibi bir cevap verme şansı var mı? Soruyorum çünkü kopya vs. gibi bir sebep öne sürerlerse galiba kopyadan dolayı 2 sene sınava giremiyorsunuz gibi bir durum var.
(3) 

Twitter'a gömülü 360 derece imaj veya video

Sellim #1148720 
Skynews'ta görmüştüm diye hatırlıyorum ama bir türlü bulamadım. Twitter uygulamasına gömülmüş video vardı ve mouse ile scroll yapabiliyorduk içinde. Bildiğiniz bir örneği ve tekniğini var mı?

Teşekkürler.
(5) 

amarula sevenler

dali dili havali korna #1148718 
sek mi içiyorsunuz, hafif süt mü ilave ediyorsunuz, yoksa başka bir tercihiniz mi var?

bir de tatlı içki olduğundan 5-6 shot sonra bayma durumu oluyor mu?
(1) 

Bırakılan antibiyotiğe tekrar başlamak?

chicha #1148716 
Geçenlerde alkol alacağım için enfeksiyonum için verilen antibiyotiği içmedim, sonraki gün de devam etmeyi unuttum ama dört günlük falan daha vardı (sabah - akşam içiyordum)

Neyse şu an tekrar başlasam bir sakıncası veya faydası olur mu? Hafta sonunu acıyla geçirmek istemiyorum :/
(14) 

sabah güneşin geç doğması mı yoksa akşam erken batması mı sizin için sorun?

theconqueror #1148714 
tv'de çok sık rastlıyorum sabah karanlıkta okula-işe gidiyoruz psikolojimiz bozuluyor diyorlar.
siz hangisini tercih edersiniz?

benim akşam geç batması hoşuma gidiyor, eskiden erkenden karanlık olurdu.
(1) 

E kitap okuyucu seçimi

ohtararan #1148711 
merhabalar,
iki ürün arasında kaldım, fiziksel olarak ikisini de bulup kullanamadığım için belki artısını eksisini bilen vardır diye sorayım dedim. modeller kindle voyage ve kobo aura h2o.

kobo biraz daha büyük ekranı ile öne çıkıyor benim için ancak kötü yorumlar gördüm, iç ekran kırılıyor, servis ilgilenmiyor gibi.

kindle ise keskinliği ve adaptif ışığı ile ilgimi çekiyor ancak daha küçük ve paperwhite ile arasında o fiyat farkına değecek özellik yok diyenler mevcut.

bir de bu ikisinde türkçe kitapları okumak kolay oluyor mu?

aura one veya başka bir model önermemenizi rica ediyorum, bu ikisi arasından seçeceğim.
(4) 

IŞID Rüyaları

parcaliham #1148710 
Bunlar Rakka'ya girdiğinden beri [3 yılı geçti sanırım] dönem dönem rüyalarımda görüyorum. Kaçıyorum, kovalanıyorum, saklanmaya çalışıyorum [ama uyduruk yerlere saklanıyorum, kapının arkası gibi] ve bulunuyorum. Tam kabus.

Ayda 1-2 şiddetli bir şekilde oluyor.

Acaba sizde böyle bi durum var mı yani toplumsal olarak mı kafayı yiyoruz yoksa ben kişisel olarak mı kafayı yiyorum?

Bir de yani sokağım, mahallem, güvendiğim ve güvende hissettiğim yerler, bir gecede bu adamlar ile doluyor rüyalarımda. Rakka haberlerini ve videolarını izlerken de böyle dehşete düşmüştüm.
(1) 

macbook pro'da internet recovery problemi

golgi aygıtı #1148709 
öncelikle cihazı yeni(ikinci el) aldım ve cihazın içindeki her şey sıfırlanmış olarak geldi bana. internet recovery diye bir şey varmış sanırım şuan onu yapıyorum. cihazı açtım açılırken command+r tuşlarına bastım ve wifi şifremi girip cihazı açtım. ardından şu ekran(fotoğraf boyutundan dolayı ekleyemedim. başka bir yerden aldım ama bunun siyahı işte :D) yaklaşık 1 saat 45 dakikadır döne döne 01:00'lardan başladı, şuan 13:06'da. çok uzun bir süre değil mi şuan bir iş yapıyorsa? bunun sebebi nedir? neler oluyor? pcyi kapatıp açmaya korkuyorum. ilk kez mac kullanıyorum hiç tecrübem yok. bana yardımcı olacak varsa çok mutlu olurum.
(5) 

şöyle güzel bi film söyleyin de izleyeyim

feyyazz #1148708 
yatılı okul filmi olabilir; ajanlı aksiyonlu zeki takım elbiseli adamlarlı film olabilir bu tarz bi şey arıyorum.

olağanüstü olayları, bilimkurguyu, zombileri, korku filmlerini sevmem.

ne izleyeyim?
(1) 

spotify premium

isimsiz uye #1148707 
almayı düşünüyorum. önerir misiniz?

+ ilk 3 ay 0,99/aylık teklifinden abone olursam ilk 3 ay dahil kaç aylık anlaşma yapmış oluyorum? teklif sayfasında göremedim bu detayı
(3) 

Hoslandiginiz kadina/adama hangisini soylersiniz?

sırtçantalı #1148706 
I am interested in you mu
I like you mu

Hangisini tercih edersiniz
Tercih etmediginizi neden etmezsiniz

Tesekkurler
(6) 

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık İçin Test

parcaliham #1148703 
Son 6 aylık süreçte 4-5 partnerim oldu. Bazıları tek gecelikti. Tam hatırlamamakla birlikte bazılarında korunmadım. Hiçbir şikayetim yok ama neticesinde bir test olup kafayı rahatlatmak ve artık korunarak ilişkiye girmek istiyorum.

Bu iş nasıl oluyor? Aile hekimine mi gideyim, özel bir hastaneye mi gideyim? Ne yapmam gerek, kan mı vermeliyim? Gidince ne demem gerek? Tam olarak nelere bakmalarını söylemem gerek?

Özetle nedir bunun terminolojisi?

[Bir de biraz utanıyor olabilirim]
(5) 

Kadın tipleri

yaren #1148701 
Selam

Kategoriyi doğru mu seçtim bilmiyorum. Neyse.

Anne tipi kadınla kadın gibi kadın arasındaki farkı sormak istiyorum. Bir de anne tipi kadın olmayı nasıl bırakabilirim, nasıl "kadın gibi kadın" olabilirim öğrenmek istiyorum.

Birçok erkekten bana gelen bir eleştiridir bu, bırak şu anneliği falan derler. İnsanın sevdiği insana "üstünü giy üşümeyesin" demesi annelik mi oluyor? Bunu demeyince ben sevgimi başka nasıl ifade edicem ki? Şu işi bana bi anlatır mısınız?
(5) 

Bu tip boxer'a ne deniyor? (Erkeklere özel)

tuzumkuru #1148699 
Marka don fetişisti falan değilim. Sıyırmadan işeme aparatı olan boxer'ın ismi cismi nedir?

www.hepsiburada.com

Linkte sıkıntı var galiba.

hepsiburada.com/calvin-klein-nu3019-100-3-lu-briefs-erkek-boxer-p-GYCALNU319100L

Şunu tarayıcınıza yapıştırsanız...
(3) 

Bilgisayarda harddiskin görünmemesi sorunu

apathetic #1148695 
Merhabalar
Yeni bir pc topladım ssd taktım eski bilgisayardaki harddiski de bağladım ilk zamanlar sorun yoktu ama son birkaç haftadır eski harddiski görmüyor bilgisayar özellikle de yeniden başlat dediğim zaman. kasa içindeki soketteki yerini değiştirdim yine devam ediyor. Sadece yönetten açtığımda ek eylemlerden diskleri yeniden tara dediğimde görmeye başlıyor. Harf dizinini de değiştirmek işe yaramadı. Sorun neyden kaynaklı olabilir ey pc guruları?

sistem
i5 6500
gtx 950 4gb
samsung 250gb ssd
gskill ddr5 ram
msi gaming anakart
zalman z3 plus kasa
(3) 

En düşük faizle kredi + enpara

senolll #1148691 
Merhaba,

En düşük faizli kredi enparada mı?
Enparada başvuruyu tam yapmadan ne kadar verebilirler bana görebiliyor muyuz?
Sigortam yok her türlü red mi yerim?

Teşekkürler

edit: sigortam yok her türlü red mi yerim sorusuna katkı yapayım, son 2 yılda 5000lik kredimin yarısında 4750 daha çektim başka bankadan. yıllardır kredi kartı kullanıyorum ve borçlarımı vaktinde ödüyorum genelde ve kredi notum epey yüksek. Bunlar olurken hiç sigortalı çalışan değildim.
(8) 

Pasaport

fatih terim akti #1148690 
İnternet başvurusu olmadan gidip direk pasaport için başvurabiliyor muyuz ? Randevumu kaçırdım bugün.Ay sonuna kadar internette randevu günü yok.
(1) 

Ocak ayında Barselona

pillimiyango #1148687 
11 ocakta barselona'da olacağım. Havalar nasıl olur ki o sezonda? Kar yağar mı o taraflara?
(1) 

nodemailer nedir? ne işe yarar?

schopenowski #1148683 
anladığım kadarıyla otomatik mail yollamaya yarayan bi' zımbırtı. mesela birisi sitenize üye olduğunda ona otomatik mail gitmesini sağlayan bir şey mi? veya bir csv dosyasında yer alan mail adreslerine toplu mail yollayabiliyor musunuz?

bi' aydınlatırsanız sevinirim.
(1) 

bu performans neydi ya.

invicta #1148680 
selam genşler

aşağıdaki reklamda yer alan performansın genel bi adı var mıdır? teşekkürler.

www.youtube.com
(6) 

amsterdam

nucleon #1148679 
şubat ayında amsterdam nasıl olur ?

ilk kez gideceğim, maksat turistik gezi.

çok mu soğuk olur ki ?
1 ...  ... • 4096    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık