(2) 

İkinci el araba sorusu

GreyFever #1185053 
www.sahibinden.com
Bu araba sizce nasıl benim içime sindi açıkçası
İkinci elden anlayanlar yardımcı olabilir mi
Bu para verilir mi sizce artıları eksileri nedir nelerine dikkat etmem gerekir
Ya da varsa bunun yerine aynı fiyata şu marka model daha mantıklı olur dediğiniz araçlar varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkürler şimdiden
(1) 

Bişey olur mu?

yaren #1185051 
Selam

Ara ara çok şiddetli adet sancısı çekiyorum. Aynı anda bacaklarım dizlerim ve belim de ağrıyor. Bugün de aynen o haldeyim ve bu ağrılar devam ederse görevimi yapamam diye dolorex'ten bi 45 dk kadar sonra dicloflam içmiştim. Ağrı daha yeni hafifliyor, anca yarım saat olmuştur dicloflam'ı içeli. Bi zarar görür müyüm, nolur ne biter bilemiyorum ve açıkçası zekâm şu an pek çalışmıyor, ne yapabilirim bilmiyorum. Ne diyorsunuz?
(66) 

Bahar Zirvemiz Vol2: 12 Mayıs - Hayalperest Cafe Saat 19.00

fragile lady #1185049 
(Gelecek olanların listesi ektedir)
i.hizliresim.com


Edit: Arkadaşlar, 6 Mayıs haftasındaki Ales, 19 Mayıs haftasındaki tatil ve KPSS nedenlerinden ötürü zirvenin tarihini 12 Mayıs 2017 olarak güncellemek durumunda kaldık. Sınavlarla etrafımız kuşatıldı ama madem görüşmek istiyoruz, bu ayı heba etmeyelim dedik :)


Herkese merhaba;

Önceki zirvelerde oluşan muhabbetin devamını sağlamak ve bir miktar daha kaynaşabilmek amacıyla arayı soğutmadan yeni bir zirve daha gerçekleştirme kararı aldık.

Bu seferki zirvemiz 12 Mayıs 2017 tarihinde Hayalperest Cafe'de olacak. Detaylar zirve yaklaşınca paylaşılacak. Herkesi bekliyoruz <3 Katılmayı düşünen ve gelmesi kuvvetle muhtemel arkadaşlar bu duyurunun altına yorum yazarlarsa çok sevinirim.

P.S: Zirveye dair aklınıza takılan ve merak ettiğiniz her nokta için mesaj atabilirsiniz. Sevgiler...
(7) 

Sözlükteki iki yüzlülük (neresi gönül işleri allah aşkına)

vavien #1185043 
Gold digger diyebileceğimiz kızlara ağızlarına geleni sayarlar, saysınlar bi şey demiyorum. Ama mevzu amber heard olunca o kadının sana bakması için yeterli paran yok aslanımlar, param olsa da benim olsa diyenler havada uçuşuyor. O zaman gold digger güzel kızlar sadece bu adamlara bakmadıkları için mi kötü, bu ne saçma mantık yarabbi bu ilk sorum. Bi de her şeyde var bu, aşırı türk kızı düşmanlığı da cabası. Erasmusa gitsen kaşarsın, dondurma yedin "oo kaşar hoş geldin", "kışın etek mi giydin hem de bu soğukta" -"böyle kaşarlık görülmedi", yabancı bi kadın yapıyor olsa bunları, ya o ülkesinde alışık yazık bu kızcağıza, giysin/gitsin tabii diyecek adamlar yapan türk olunca nefret saçıyor. Neden böyle, niçin aşırı düşmanlık var bu da 2. Sorum. Tşkler.
(14) 

tarhana cipsi yediniz mi hiç?

yue #1185040 
tadını çok merak ettim, güzel miydi internetten sipariş vermeye değer mi?
(9) 

dolar düşmüş

uyusam iyi olur #1185037 
dolar nasıl alınır? azıcık birikmişim var dolar almayı düşünüyorum akmasa da damlar hesabı. iş bankası kredi kartım var ona ait hesapta var. internet bankacılığından dolar alınabiliyor mu? bankamatikten hesaba para yatırıp o parayla dolar alsam oluyor mu?
(4) 

Yurtdışında SMS almak

hadi ya la #1185034 
Şifre işlemi için Türk SIM kartımı taktım. Hattım yurtdışına açık.
Taktığımda buradaki operatörün ismini görüyorum ekranda.
Ama SMS gelmiyor.

Yardımcı olabilir misiniz?
(4) 

carrefoursa/migros/peynirci

sergerde #1185032 
hangisi daha avantajli? fiyatlarda fark ediyolar mi?
(9) 

Şu kadın şaşı değil mi?

supermatik #1185031 
bi asimetri var ama..

scbeautyhigh.files.wordpress.com
(6) 

Tarihi eser? Define?

ufoozgur #1185030 
Selamlar,

Öncelikle konuyu tamamen yasal yönleriyle ele alıyorum. Basit şekilde define veya tarihi eser aramak için neler yapılabilir? Bu konuyla ilgili olarak arama yapılan yerler nerelerdir?

Amacım sadece biraz macera, onun dışında olur da bir şey bulursam -ki burada kendime güldüm, nerede ne buluyorum daha dur-, direkt müzeye teslim edeceğim.
(3) 

edx çok pahalı değil mi?

you are my lethe #1185029 
misal coursera aylık 40-80$ arası alıyor
udacity'de nanodegree'ler 200$
ama edx'e baktığımızda 1400-2000$ filan
neden bu kadar pahalı?
(6) 

19mayis ege tatili

solenkol #1185026 
Simdi 19mayis aksami manisa salihlide dugunde olcaz. Peki ordan sadece bir gunlugune nereye gecelim:) herkesin kafada cesme var Ama les gibi kalabalik olur o tarihte. Oralara yakin(donus istanbula olacak) alternatif nereler olabilir?
(4) 

Office 365

Euxinos007 #1185023 
Üniversite kendi personeli için entegre olmuş. Office 2016'nın masaüstü uygulamalarını indirebiliyor muyuz yoksa sadece web üzerinden mi kullanabiliyoruz office uygulamalarını ?. İndirsek bunları okulun hesabı dışında kullanabiliyor muyuz ?.
(8) 

Başka Şehirden Pasaport Almak

Mehmet Ersoz #1185022 
Merhaba

İstanbul için pasaport sırası 15 mayıstan önce yok.

Acaba bir başka şehirin emniyet müdürlüğüne başvurabilmek mümkün mü?

Saygılar
(13) 

Kalitesiz insanlara karşı duyduğum amansız nefret

chillbabe #1185015 
İnsanların çoğunu sevmiyorum. Düşüncelerini, yaklaşımlarını ve hatta çoğu zaman varlıklarını gereksiz buluyorum. Boş boş konuşuyorlar, kayda değer hiçbir icraatleri yok ve bu dünyaya hiçbir şey katamadan göçüp gidecekler. Amaçları yok, yaşamak için nedenleri yok; nefes alışları israf kısacası.

Sadece düşünsel olarak belli bir seviye ve birikimin üzerindeki insanları ciddiye alabiliyorum, onlar dışındakileri dinlemiyorum ve muhatap almıyorum. Aile, akraba, arkadaşlık vs. hiçbir önem ifade etmiyor benim için, sadece bana gerçekten bir şeyler katabileceğini düşündüğüm insanları barındırıyorum çevremde.

Bu yanlış mı? Aslında sadece kaliteli insanlarla iletişimde olup diğerleriyle mümkün mertebe mesafeli olmamın faydalı olduğunu düşünüyorum ama kalitesiz insanlara karşı içimde yoğun şekilde kötü duygular besliyorum. Bunu nasıl aşabilirim?
(1) 

barlar / barmenlik

tamam onu da ben yaptım #1185012 
selamlar,

şuanda hali hazırda tam zamanlı olarak çalışıyorum ama geceleri boş durmak istemiyorum geceleri de çalışmak istiyorum.

geceleri 12 den sabah 4 e 5 e kadar çalışabilirim istanbulda ne yapabilirim?

uber düşündüm gece çok bişey çıkmaz sanırım, taksicilik yok kalsın.

barmenlik kafama yattı ama öyle bi tip değilim tam olarak.

junior barmen gibi çalışmak mümkün mü? o şekilde alıp eğitirler mi? verecekleri ücret çok önemli değil maksat boş durmamak.
(6) 

Dolar cok dusmus?!?

eja #1185009 
Dolar neden bu kadar dustu??? Dibi gormus resmen, daha duser gibi mi dusme sebebi ne olaki trump mı bisi yaptı? Dolari degersizlestirmeye calisiyordu en son?
(2) 

e-pasaport başvuru yapamama sorunsalı

rague #1185006 
Tam olarak 3 gündür, günde 10 kere falan denediğim halde halen e-pasaport başvurusunu yapabilmiş değilim. Bu sorun başkasında da var mı? Ya da nasıl aşılır bir fikri olan var mı?

Bütün TC kimlik no var, şu çeşit pasaport, ve tüm kimlik bilgileri kısmının girişini yapabiliyorum. Sonra gelen takvim ekranında güne basınca her seferinde "ooops (evet oops) 505 hata"sı yiyorum.

Ek bilgi:
1) Chrome, Firefox ve IE hepsinde de deniyorum.
2) Yes ctrl+f5 falan onları da geçelim.
3) Telefon numarası bulmak da dert. Hem 384 08 06 hem de 303 54 59 numaralarından aradım. Telefona da bakan yok. Sanki adamlar tası tarağı toplayıp kaçtılar. Şüphelenmeye başladım.
(9) 

ekmek kızartma makinası kullanıyor musunuz

cedex #1184998 
aktif kullanıyor musunuz?
(3) 

muhalif gazetesi

kablelvuku #1184997 
Online ve basılı olarak hangi yayınları takip ediyorsunuz günlük olarak
(8) 

gsk finansal kontroller mı yoksa denizban müfettiş yardımcısı mı

mhmtt #1184996 
mayışların aynı olduğu varsayımı altında, hangisini tercih etmeli
(12) 

Bazı türbanlıların neden ay gibi parlaması?

vavien #1184992 
Özellikle istinye park, bağdat caddesi, bebek, huqqa vs. takılan türbanlıların yüzünde aşırı bi beyazlık ve ay gibi parlama var. Bunu nasıl yapıyolar, ben de yapmak istiyorum :(


örnek:

odatv.com

imgz.star.com.tr
(3) 

kulaklıklar bozulunca ne yapıyorduk?

istanbul kanatlarimin altinda #1184989 
Sayın Sakinler;

Marley marka kulaküstü kulaklığımın teki bozuldu. Sağ tarafından ses gelmiyor, jak girişiyle oynadığımda bazen ses gelir gibi oluyor falan, standart kulaklık bozulması işte. Üf ya çok da özenli kullanmıştım oysa ki. Sinir oldum.

Kulaklık bana 2015-ekim ayında hediye gelmişti ve 2 yıl garantisi devam ediyor. Şimdi ne yapabilirim? Bir yerlere göndersem tamir ediyorlar mı? Yoksa atacak mıyım :'(

kulaklık bu (git: images.sonicelectronix.com )
(2) 

telegram nedir, ne değildir?

Phoebe #1184987 
örneğin telefon numaram görünmeden, kullanıcı ismi mesajlaşabiliyor muyum burdan?

kullananlar memnun mu? en önemli avantajı/dezavantajı nedir?

sözlükte ve farklı platformlarda okudum. burdanda yorum almak istediğim için yazdım.
(3) 

İtalyan vizesi

barex #1184984 
Merhabalar. 8 mayısta İtalyaya gidebilmek için vize başvurusu yapmam gerekiyor.
Geç kalmam, seyahatin henüz cumartesi günü belli olmasından dolayıdır.

Kafamda bir kaç deli soru var. Araştırdığım kadarıyla italyan vize başvuruları idata denilen şirket aracılığıyla yapılıyor. İstanbul dışında yaşadığım için bana en yakın idata şubesi antalyada mevcut. Ancak internet sitelerinde antalyadaki şubede sadece almanya vize başvuruları kabul ediliyor diye bir ibare var.

İlk defa schengen üyesi bir ülkeye çıkış yapıcam, o sebeple süreç hakkında tecrübe sahibi değilim. İtalyan vizesi başlığında istediğim bilgileri alamadım. Şimdi, vize başvurusunu aracı bir firma yapmam mı mantıklı, yoksa bizzat kendim istanbul'a gidip mi başvuruyu yapayım? Bir de vip vize işlemleri için 5 yıl öncesine kadar schengen üyesi bir ülkeden vize almış olmak veya bir yakınının vize almış olma şattı gibi bir bilgi var. Açıkçası fazladan para vererek süreci hızlandırmak için aldığın ve vize alma süresi hariç hiç bir etkisi olmayan bir hizmetin böyle bir şartı olması garibime gitti.

Yakın zamanda italya vizesi almış dostlara ihtiyacım var, teşekkürler
(4) 

500 dolarlk banknot

basubadelmevt #1184977 
500 dolarlik banknot yok mu? Dovizcide bütünletcektim , yok dedi.Orda mı yok yoksa piyasada mi anlayamadim. Ben var diye biliyordum.
(2) 

hangi internet servis sağlayıcı

cedex #1184974 
yeni taşındığım evde superonline'ın bırak fiberi adsl'si bile yokmuş. superonline'ı iptal ettirdim, şimdi ne bağlatsam acaba?
(2) 

barselona-marsilya-nice-floransa-roma-napoli

super kahraman olsaydim baba olurdum #1184972 
bu şehirlerde ne yenir/nerelerde gezilir. tecrübe edilmiş tavsiyelere açığız.
(2) 

TUS Nisan soruları pdf olan varsa?

premium hayat yan gel yat #1184971 
Yeşillendirebilir mi?
(2) 

Kamp turları

hepas #1184970 
Kamp, trekking vb. doğa aktiviteleri/turları düzenleyen trekkingtime, trekbeşbin gibi grup önerileriniz nelerdir?
(4) 

İnsanın en uzak atası diye bilinen bakteri

iddaaci #1184969 
Bir belgesel vardı evrenin oluşumu diye. Orada denizde olan bir bakteriydi sanırım insanın atası olarak göstermişti neydi o?
(3) 

giyim sezonlarıyla alakalı

gneral #1184965 
arkadaşlar selam,

17 sp
17 hs
17 sm

bunların açılımı ne olabilir?

S'ler summer olabilir ama diğerleri ne?
(1) 

Bursa Eskişehir Hızlı Tren Aktarma Seferleri Kalktı Mı?

antonin artaud #1184958 
Ne Kamil Koçta ne başka yerde bilgi bulamadım.
(3) 

İnsanın evrimi ve insan türleri

atymaty #1184955 
insanın evrimi ve türlerine yönelik yapılmış olan film, belgesel vs önerisi olan varsa paylaşabilir mi? şu aralar bununla kafayı kırmış durumdayım.
(3) 

Bilgisayar hafıza analizi

razvan rat #1184952 
Bilgisayarda neyin ne kadar yer kapladığını detaylı olarak gösterecek bir program var mı? Dosyaları siliyorum, internet geçmişini temizliyorum hafıza doluluk oranı çok az azalıyor. Bunu detaylı olarak görüp gereksiz olan içerikleri silmek istiyorum. Yardım lütfen
(1) 

aöf öğrenci adresiyle office 360 ücretsiz

tepedeki psychedelic adam #1184943 
farklı bilgisayarlarda indirilip kullanılabiliyor mu yoksa tek seferlik mi hak var?
(6) 

yeni kimlik, evlilik, pasaport, medeni hal karman çorman oldu?

ln #1184942 
arkadaşlar evlendikten sonra nufus idaresine gidip yeni kimlik basvurusu yaptık. eşimin kimliği geldi benimki hala kontol aşamasında görünüyor. haziran-temmuz ayları civarında bulgaristana gidip eşimin ordaki vatandaşlığına da resmi olarak işletmek istiyoruz. fakat ben şimdi pasaporta başvursam ve 15-20 gün sonra kimlik gelirse bu açıklamaya göre ((www.pasaport.pol.tr)) pasaportu yeniden çıkartmam gerekiyor. e-devlette nufus idaresinde evli görünüyorum, elimdeki kimlik bekar, eşiminki yeni ve evli. sizce ne yapmam gerekiyor. yeni kimliği beklesem ne zaman gelecek belli değil. pasaportu çıkartmak için nufus cüzdanı fotokopisi yerine e-devletten alınan bişiy var mı. yada masuscuktan diyelim ki ben kimliğimi kaybetsem bugun eski kimliğin evli versiyonunu mu verecekler yoksa yeni kimlik için beklicek miyim (bu arada kimliksiz napcam bu surede). napcam ki ben.
(1) 

psp vita 3g+wi-fi almaya değer mi?

KidLazer #1184941 
Sirkette bir arkadaş satıyor da fiyatı oldukça ucuz geldi 200tl istiyor. almaya değer mi sizce? oyun falan çıkıyor mu güncel?
(1) 

Videodaki Siyah Nokta Nasıl Düzeltilir?

3 oda 1 salon #1184931 
Ya kamerada ya da lenste toz olduğundan dolayı kocaman bir siyah nokta oluşmuş videoda.

Bunun bir çözümü var mıdır?
(3) 

Monitör & TV

kerem75 #1184927 
PS4,laptop ve Digitürk bağlamak için bir monitör bakıyorum.
(32 inch Full HD, dahili hoparlör var)
TV ler monitörlere göre daha pahalı ama smart özelliği vs var tabi.
Ama ben HDMI ile Digitürk,laptop ve PS4 bağlayacağım için smart tv almama gerek yok sadece monitör bana yeter diye düşünüyorum.

Bu arada denemedim ama HDMI ile Laptop'u ve Digitürk'ü monitöre bağlayacağımı varsayıyorum.

Yanılıyormuyum?TV almamakla birşey kaçırıyormuyum..
"Eğer monitör alırsan TV almazsan şöle yapamazsın" diyeceğiniz birşey var mı?

Görüşlerini ileten herkese teşekkür ederim.
(6) 

bu bina Kadıköy ün neresinde

kapi #1184926 
soru fotoda.
(14) 

Eski sevgili ile arkadaş kalmak

hepbirarayış #1184923 
Eski sevgiliniz ile arkadaş kaldınız mı? kaldı iseniz sevgililik süreniz ne kadardı? yeni sevgili bunu problem ediyorsa ne düşünürsünüz?
(2) 

android app.leri bilgisayarda çalıştırma

davy_jones77 #1184919 
arc welder yükledim ama google play den bilgisayara indiremiyorum ki, nasıl yapıcam?
ya da dahakolay bir yolu var mıdır ?
(3) 

Kulak üstü kulaklık tavsiyesi

cryzy #1184914 
Dış dünya ile irtibatımı koparacak kulak üstü kulaklık tavsiyenize ihtiyacım var.2 sene içerisinde toplamda 3 adet kablolu kulaklık elimde kaldı.Bu nedenle bu sefer kablosuz düşünüyorum 1.000 liranın biraz üzeri olabilir belki kıymet bilirim sakınırım diye düşünüyorum...

Cinsiyet :ERKEK

Dinlediğim türler : House,Minimal,Deep House vb elektronik müzikler ile ara ara akustik ve enstrümantal dinlediğim oluyor.
(2) 

bu oyuncağın türkçe adı

enfazlakirkkaraktermisbarihepsidolsunlan #1184913 
oyuncak demek doğru olur mu bilmiyorum. keyfine yapılmış mekanizmalı sistemler. genelde kugelbahn olarak geçiyor. rolling ball sculptures olarak ingilizceye geçmiş. hani bir alarm çalar, saat titreşince bir topa vurur, o top gider kaşığa çarpar, kaşık yerinden oynayınca bardağı düşürür, en sonunda kahvaltı hazır olur filan gibi elektronik olmayan mekanizmalı tetiklemeyle çalışan sistemler. çizgi filmlerde filan olur. ben küçükken benzerini zengin çocukları oynardı. türkçede bu olayın adı nedir?
(2) 

istenmeyen etki

yuvarlanantencereninkapagi #1184908 
yan etkiden farkı nedir? görülme olasılığı yan etkiden daha mı fazla, bu açıdan değerlendirebilir miyiz?

tabii ki ilaclardan bahsediyorum.
(5) 

uykulu-uykusuz arasında ne fark var?

reavelyn #1184906 
uykulu olmakla uykusuz olmak arasında pratikte hiç fark yok gibi geliyor bana, siz ne dersiniz?
(10) 

Çiçek?

delirdinho #1184905 
İyi geceler ahali,

Olayı kısaca özetlemek gerekirse, bir tane hanım kızımıza ilgimi belli ettim ve bir süre mesajlaştık. İş buluşma noktasına geldiğinde ise olumlu ya da olumsuz bir mesaj gelmedi. Şimdi tekrar mesajla sormak istemiyorum ciddiyetsizlik olarak görüyorum mesajla iletişim kurmayı bu noktadan sonra. İş yerine gidip karşısına lap diye çıkmak da iyi bir fikir değil iş yerinde sonuçta zor durumda kalabilir.

Çiçek göndersem diyorum, hala cevabını bekleyen birisi var vb. Bir not ekleyerek?

Tabii onun da şöyle bir sıkıntısı var. İş arkadaşları karşısında zor duruma düşer mi? Dedikodu malzemesi olur mu? Öyle bir şey olmasın çünkü.

Ya da ne yapılabilir? Önerilerinizi bekliyorum. Burdan çok yaratıcı öneriler gelebiliyor .
(7) 

supernatural nerden itibaren güzelleşiyor?

rotten head #1184904 
bunu çok öven tavsiye eden oldu sürükleyici filan diye, konusu da aslında ilgimi çeken izlemek istediğim bir konu ancak ilk sezonun yarısını izledim hala hiç sarmadı.

ittire ittire izliyorum çok sıkıyor açıkçası. ne zaman açılıyor bu dizi? spoiler vermeden söylerseniz sevinirim. genel olarak her bölüm bağımsız konu işleyen dizileri sevmem, devam eden bir konu da olursa katlanabilirim şu an pek öyle bir konu ortaya çıkmadı. ikinci sezondan sonra açılır mı devam edeyim mi izlemeye?
1 ...  ... • 3820    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık