(1) 

Garanti BES Sistemden Cikis Fahis Ucret

evrenos gazi #1214543 
Su ana kadar aylik 100 liradan odemisim. Birikimim devlet katkisiyla 614 tl oomus. Sistemden cikmak istersen 513 tl bilmemne gideri kesilir diyorlar erken cikis yaptigim icin. Baska bankalarda da bu kesintiler bu kadar fahis mi?
(6) 

Yatak önerisi

lcha #1214542 
Duyurunun uykucuları...

Şöyle ki yatağımı değiştiriyorum. Genel olarak İşbir Yatak veya Yataş ikilemindeyim.

Yataş'ın Blue Star modeli bence güzel (orta sert)

Sizin de tavsiye edeceğiniz yatak var mıdır ona göre dümdüz alıp geçmeden önce sormak istedim.
(1) 

üniversite kayıt sorusu

nothing in my way #1214540 
şimdi ben kazandım. kayıt tarihi olarak "16/8-16/8/2017" yazıyor. okulun kayıt tarihi sadece 16 ağustos mu oluyor? yoksa 14 ve 18 ağustos arası gidip kayıt olabilir miyiz?
(1) 

dinamik bir web sayfasında belli bir değer göndermek.

maxc #1214539 
isteğim şu ki uyap'tan belli bir davanın sonucunu formu doldurmadan görmek istiyorum.

her defasında vatandas.danistay.gov.tr sayfasına gidip dava sırasını yılını falan doldurup bakıyorum.

bunu python ya da c# ile otomatik nasıl yapabilirim?
(2) 

watsapp foto gönderme

kapti #1214536 
şimdi watsapptan foto gönderince gönderdiğimiz foto üzerinde oynama yapabiliyoruz ya, bi yazının üstünü çizme ya da smayl ekleme gibi gönderdiğimiz kişi orjinal haline getirebilir mi fotoyu?
(3) 

3,7 v'u 3'e düşürmek

dahinnotha #1214535 
how to reduce 3,7 to 3 volt şeklinde kısa bir google'ladım ama çıkan sonuçları çok anlamadım.

iki adet 1,5V'luk pille çalışan aletleri çalıştırmak için powerbank'imi kullanabilir miyim? telefonu şarj ettiğine göre 3,7V olsa gerek powerbank'in çıkış gücü. Bunu düşürmek için neye ihtiyacım var?

teşekkürler.
(1) 

şu renk ruj

super kahraman olsaydim baba olurdum #1214534 
ne tam kahverengi, ne tam bordo.
yani aslında asla kırmızıya yakın olmayan kopkoyu bir bordo ruj arıyorum. likit olması tercihim.

kullanan eden var mı?
(7) 

Kısa zamanda edinilebilecek beceri önerileri?

mahoaganinkuluyam #1214532 
Birşeyler başarmanın mutluluğunu tattıracak ve böylece ruh sağlığında olumlu etkiler yaratacak beceri önerilerinizi bekliyorum.

Hani dil öğrenmek gibi uzun bir süreç gerektiren değil de maksimum 6 ay içerisinde öğrenilebilir şeylerden bahsediyorum.

Mesela yüzmeyi öğrenmek, mesela araba kullanmayı öğrenmek vs.
(3) 

Tapu işlemleri süreci

denef #1214529 
Merhaba,oturduğum evi satın alıyoruz :) Ben izmirdeyim,ev sahibi yarın çanakkale'den gelecek ve hemen o akşam dönmesi gerekiyormuş.siz önceden işlemleri başlatır mısınız dedi. Bana whatsapptan tapunun fotoğrafını atacakmış. Ben internetten biraz okudum ama yine de tecrübelerinizden faydalanmak adına soruyorum. İşlem süreci nedir,nelere dikkat edeyim? Tapunun online sureti işime yarar mı şimdilik? Takipçiye ver diyenler var, kendim halledemez miyim?
(1) 

Android için Resturant kartı uygulaması

beholderrulez #1214527 
Tablette kendi oluşturduğumuz menü grafikleri gösterebileceğimiz basit bir app arıyoruz. Bilen var mı? Tercihen ücretsiz. (sipariş filan verilmeyecek)
(1) 

işçinin ücretsiz izin hakkı var mı?

cosmicgadin #1214517 
okuyorum, karmakarışık ve farklı farklı şeyler yazıyor. şöyle 2-3 aylığına ücretsiz izne çıkılabilir mi? hak olarak olmasa da işverenin insiyatifinde diye zannediyorum. geçerli bir sebep sunma zorunluluğumuz var mı? maddeyle falan gelebilirseniz çok mükemmel olur ya.
(1) 

mülakat sonucu hakkında

oscar #1214515 
3 aşamalı bir mülakata girildi ve son olarak 3 kişilik short liste kalındı, skype ile yurt dılşınds olan direktörle 3 kişi de görüştü.

ik departmanı 4 ağustos ya da 7 ağustos ds belli olacağını söylemişti, ik arandı ve değerlendirmenin devam ettiği sonucun kendilerine de gelmediği mutlaka haber vereceklerini söylediler

esas sormak istediğim; acaba 3 kişiden biirne teklif ediyorlar, ondan cevap gelene kadar diğer adayları yedekte bekletiyor olabilirler mi ? yani o kabul etmez ise diğer adaylars döneriz amacı ile. yoksa bir adaya teklif edip diğerlerine direk red mi dönerlerdi
(2) 

yüksek lisans soruları

havana #1214510 
1- şimdi benim bir arkadaşım hacettepe'de bir yüksek lisans programı kabul listesinde ilk yedekte. asillerden bir arkadaşımız başka bir üniversiteden kabul aldı ve sorduk konuştuk diğer kabul aldığı üniversiteye kaydolacağını söyledi. hacettepe öğrenci işlerini aradığımızda kesin kayıt tarihi sonlandıktan sonra bi şekilde ya duyuru açacaklarını ya da arkadaşıma ulaşacaklarını söylediler. biz de yavaş yavaş ankara'da yerleşecek bir yer arayalım o zaman derken bir hocamız şu minvalde bir şey dedi arkadaşıma: sen oraya kayıt olacağın kesinleşmeden bence gidip yerleşme zira birden vazgeçip yedek listesini saf dışı bırakıp kalan asillerle devam edeceğiz diyebilirler.

daha önce böyle bir şey yaşayan ya da duyan eden var mı, nedir bunun olma olasılığı? kesin kayıt tarihi eylül'ün ortasında filan bitiyor, nasıl bulacağız o saatten sonra ankara'da evdir yurttur vs.?

not: hacettepe öğrenci işlerini bugün arayacağız evet. artık bıktım senden gel ol kayıt be, diyecekler arkadaşıma :)

2- eksiduyu.ru dün bilim sınavına gömlek, kumaş pantolon, topuklu ile gittim, mülakatı bekledim ertesi güne kaldı. o kıyafetlerle o sıcakta dağın başındaki okulda mahvoldum kısacası. ya çok mu önemli böyle giyinmek? şöyle bi baktım çevreme benim gibi giyinen 3-4 kişi vardı. giysem bi gömlek, kot pantolon, önü kapalı düzgün bi ayakkabı filan? hiç mi olmaz, bugün gideceğim :/
(3) 

Adıyaman'da okuyan öğrenci? Hatta Tıp Öğrencisi?

visenfoni #1214509 
Evet arkadaşlar, kardeşim burayı kazandı. Burada daha önce okuyan yada halen devam eden biri var mıdır?

Kalacak yer olayını çözmeye çalışıyoruz şu anda.

Şimdiden teşekkür ettim.
(1) 

Marka tescil hk.

tchuck #1214507 
arkadaşlar marka tescilime dair evrak geldi de, ödemesini yapmam gerekiyormuş. üstünde son tarih veya "x gün içinde" gibi bir ibaregeçmiyor. bunun belli bir sınırı var mı? şu tarihe kadar yatırmalısınız diye?

10 - 12 temmuzda falan geçti elime .şuan 9 ağustos oldu unuttum ben bunu yatırmayı. gidip mobil imza falan almam gerek daha :S
(5) 

Yurt dışına kargo yollamak?

mikahakkinen #1214505 
Hollanda da ki bir akrabama 15 kg civarı incir yollayacağım. En ucuz hangi yolla gönderebilirim?
(5) 

Her hastalığın nedeni hayvansal gıdalar mıdır?

Apocalypse #1214498 
Selam, nasılsınız?

Geçenlerde bir belgesel izledim, genel itibariyle vegan propagandası yapılan belgeselde büyük hastalıkları hayvansal gıdalara bağlıyorlardı ve bunu yaparken kanıtlarla konuşuyorlardı. Bu tür bilgilerin çarpıtılabilineceğini düşünsem de dünyanın ve Amerika'nin büyük hastalık vakıf ve kuruşlarının sponsorları hep fastfood, et ve süt ürünleri firmaları olunca içimden bir "ulan?" dedim.

Bahsettiğim gıdalara: süt, peynir, yumurta, kırmızı ve beyaz et hepsi giriyor.

Detaylı ve sağlıklı bilgisi olan var mı?
(6) 

bahis sitesi ariyorum

hjarteblod #1214492 
1xbet gibi bolca secenegi olmali, hani en azindan 1.5a/u 3.5a/u olsun. banka havalesiyle 50tl minimum yatirabileyim kafi. 1x'te 100 liramin ustune yatti koca site sacma sapan akm
(5) 

Yabancilarin sahibinden.com gibi sitesi

insanlik icin buyuk bir adim #1214491 
Var mi? Vars adresi nedir? Gayrimenkul ve araba bakacagim. Ulke fark etmez sadece Turkiyeyle mukayese edecegim.
(1) 

boğaz köprüsü metrobüs altgeçidi ?

orpheus #1214489 
cumartesi akşamı trafiğe girmeden boğaz köprüsü civarından bir arkadaşımı alıp yola devam etmek istiyorum. o metrobüs ile avrupa yakası yönünden gelip köprü durağında inse asya-avrupa yönündeki otobüs durağına geçebilir mi ? arada bir altgeçit var mı, yok mu emin olamadım.
(13) 

öliyim ben

miss magara kadini #1214483 
bavulumun biri bagajda kayboldu. digerini arkadasin evinden almayi unutmusum zaten. geri dönüp bavul alıncak mesafe diil. başka ülkede. kendimi mal gibi hissediyorum gerçekten hayatımda daha önce bu kadar aptal, bu kadar beceriksiz, bu kadar gereksiz hissetmemiştim. bi insan sahip çıkması gereken 3 cantaya sahip çıkamıyosa da gitsin ölsün be artık. ne yapıyım ben ya inanılmaz kızıyorum kendime şuanda ne yapayım :(
(3) 

Sozlesmeli ogretmenlik icin cok mu gec?

evrenos gazi #1214482 
Akademik kariyerime devam ettigim icin hic ogretmenlik yapma fikrim olmadi. Dogal olarak kpss ile de hic isim olmadi.

Sozlesmeli ogretmenlik icin ilgili alandan en az 50 kpss puani gerekliymis. Tekli yillarda duz memuriyet, ciftli yillarda ogretmenlik icin olan kpss yapiliyormus diye duydum. Simdi ben 2018'de kpss'ye ogretmenlik icim girebiliyor muyum?
(1) 

Camı şu şekilde kavisli olan kol saatinin camının özel bir adı var mı?

silver apple #1214480 
(2) 

videoda çalan şarkını adı ne

yorgunum #1214479 
videoda çalan şarkını adı ne

videonun 3. dakika 6. saniyesinde başlayıp 3. dakika 19. saniyesinde biten şarkının adı ne

Uzun Adam (educatedear remix)
www.youtube.com
(6) 

Psikolog karışısında hasta istediği gibi davranabilir mi

qazedcsrfvtyhngujmkol #1214478 
Böyle bir durumda psikolog napabilir. Mesela hasta sürekli argo konuşsa kutsal değerlere hakaret etse hatta cinsel organını falan gösterse. Var mı böyle bişey yaşayan acaba. Psikolog napar bu tür durumda seansa devam mı eder Anormal bisey yokmuş gibi. Yoksa polis falan mı çağırır. Polis çağırma veya bu tür bir tepkide mesleğinin ne anlamı kalıyor hasta zaten anormal hissettiği için gelmiş şifa bulmayı umduğu da kendine tepki gösterince iş mi.
(2) 

bu fare ne yapılır?

diffarentiationation #1214475 
6 ay önce everest marka sm-700 model fare aldım gittigidiyor'dan, 1-2 ay içinde sol tıkında sorun oluştu. basılı tutulmuyor, basınca basmıyor veya iki kere basıyor gibi. bugün itibariyle kullanmayacağım.
23 liraya almışım, boşverip çöpe mi atayım garantiyle falan uğraşsam sonuç çıkar mı sizce? tamir için nereye yollamam gerekiyor?
(15) 

Kadıköyde nerede yaşamalı

zimbirik #1214474 
Soru başlıkta. Yarın ev bakacağım. Tek başına yaşayan bir kadına uygun, bağnaz gözlerden uzak bir mahalle arıyorum.

Var mı öneriler?
(1) 

Üstünde göz motifi olan bir şeyin görebilme yetisi kazandığını iddia eden

neil manke #1214471 
zırvanın adı neydi? varsa böyle bir şey tabi.
(1) 

Aşırı kan kaybı sonucu yoğun bakım

jedijedi #1214470 
2 gün önce gözümün kenarını yarmam nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldım ancak öğrendiğim kadarıyla bana kan verilmemiş, değerler normal çıkmış.

1) vücudumda bazen titreme hissediyorum acaba psikolojik mi?

2) bazen baş dönmesi hissediyorum tekrardan psikolojik midir?

Aşırı kan kaybı sonucu yoğun bakımdan sıkıntısız bir şekilde taburcu edilmeme rağmen hastalık sahibi olur muyum?
(14) 

inanıyorsanız her şeyi yapabilirsiniz klişesi

runagain #1214469 
kendinize, fikrinize filan hani... inanıyorsanız her şeyi yapabilirsiniz diye klişe bir laf var.

daha birçok değişken var. sadece sende, kafanda bitmiyor ki olay. 15 saniyelik bir reklam ya da bilmem kaç dakikalık bir film değil ki hayat.

inanç ve irade yeter mi başarmak için?
(2) 

Tipta geçiş

Lozturkmen #1214468 
Tipta geçiş kolay midir en erken ne zaman yapilir? Detayli bilgilendirebilefek olanlar yazabilir mi
(20) 

Lise aşkınız hakkında soru

apolitikherif #1214465 
Kendisi hakkında hala bilgi sahibi misiniz?
-nerde okuyor
-nerde çalışıyor
-sevgilisi var mı?

Gibi soruların cevabını biliyor musunuz?
(11) 

önemliuyarılar'a para gönderen süper zekalarla alakalı

mahone #1214464 
gelen paralarla alakalı, gönderenlerin adı tutarları vs ekran görüntüleri var. bunları yayınlayan da mı "önemliuyarılar" nikli yazar?

s-media-cache-ak0.pinimg.com

bunun gibi başka görüntüler de var.

adam bir de kendine gönderilen paraların bilgisini mi yayınlıyor? yayınlıyorsa neden yayınlıyor?
(6) 

İtalya Schengen Reddi? Yardım Aranıyor.

the coolest dude #1214463 
29 Agustos'ta bir arkadaşım İtalyaya gidecek ancak vize başvurusunda "öngörülen seyehatin nedeni ve amacı kanıtlanmamıştır." sebebiyle vizeyi alamamış.

şimdi bu arkadaş ilk girişini macaristandan yapıyor ancak 2 gün kalacağı için arkasından 5 gün italyada kalacak bu sebeple italya'dan başvurmuş. şirketinden çalıştığına ve geri döneceğine dair bilgi, hizmet dökümü, banka bilgileri gidiş dönüş ve ara yolculukların biletleri ve konaklamaların hepsi tamammış.

Şimdi bu arkadaş tekrar başvuracak halihazırda tüm seyehatini ödediği için. nasıl bir yol izlemeli ve neden vize alamamış olabilir?

ps: bankaya vize için birkaçgün önceden birkaç bin tl havale etmiş.
(7) 

5400rpm vs 7200rpm hard disk

icim urperiyor #1214460 
merhaba. netbook uzerindeki hdd ariza yapti, 5400rpm, bunun yerine 7200 alsam calisir mi ya direkt? voltaji falan ayni mi oluyor bunlarin?
(2) 

Bu fotoğraftaki ne?

mojiziku #1214457 
IYI yazıyor ya, bayrak gibi bir şey belli.ki yazan yer. Bu ne ki, bir dernek mi, başka bir oluşum mu? Iki farklı kişinin fotoğrafında görünce aklima takıldı.


Cevabımı aldım, teşekkür ederim:)
(7) 

Enpara Birikim

fragile lady #1214456 
Enpara Birikim kullanan var mı? Memnun musunuz? Olayın nasıl işlediği hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler <3
(8) 

Birinden ciddi anlamda hoşlanınca

limoncello #1214454 
Sizde de o kişiye karşı utanma ve çekinme oluyor mu 30 küsür yaşında bile olsanız yoksa rahat rahat yardırıyor musunuz?
Yani utanma durumu kişilikle mi alakalı yoksa hislerden mi kaynaklanıyor ? Sizde nasıl ?
Yaş ve cinsiyet de olursa daha iyi olur
(8) 

Üsküdar nasıl bir yer

zimbirik #1214453 
Tek başına yaşayacak, bağnaz gözlerden uzak olmak isteyen bir kadın için üsküdar nasıl bir yer?

Arkadaşım salacak, çiçekçi, selimiyei doğancılar uygun olur falan dedi.

Var mı eklenecek mevkiler?

Yarın ev aramaya başlayacağım üsküdarda. Buradan bak buradan bakma diyeceğiniz yerler olur mu?
(2) 

Universite ek tercih

lacrim #1214451 
Tercihlerimden birisi geldi, ek tercih yapma hakkim yok degil mi? Asil istedigim yerin bir alti geldi ve kil payi kacirdim. Yapabilecegim bir sey yok mu?
(2) 

Osys yerlestirme sonuclari

lacrim #1214437 
İstedigim yer olan osman gazi ingilizce ogretmenligini kazanamadim. Siralamasi 7540 idi benim siralamam 8100 idi. 11500 luk cukurovayi yazmistim onun ardina ve o geldi. Her sey bitti mi? Yatay gecis haricinde baska yolu yok mu istedigim yere gitmem icin? Kil payi kacti cok uZgunum
(2) 

go pro 5 session - şarj olurken ısınma problemi

puc #1214436 
Selamlar,
Aletin ilk şarjını yapıyorum ama çok ısındı. Normal mi bu? Kullananlar varsa sizde de oluyor mu böyle?
Üstelik bilgisayarın usb'sinden şarj oluyor.
Teşekkürler.
(19) 

Argo ve Küfür

qazaqwsx #1214435 
Merhaba,

Hoşlanabileceğiniz kişinin/sevgilinizin vs. ağzından argo ve/veya küfür çıktığı anda soğuyor musunuz?

Ben de böyle bir durum var. Ben küfürü günlük hayatta kullanan ya da argo kelimelere sıklıkla başvuran bir insan değilim. Değilmişim de zaten öyle diyorlar.

Bu yüzdendir bilmiyorum ama bir insan olur olmadık küfürlü konuşunca ya da tam hoşlanabileceğim bir kişinin ağzından argo bir şeyler duyunca ben de olay bitiyor. Gözümde düşüyor.

Siz de durumlar nasıl ?
(3) 

Yavru kedi annesinden ne zaman ayrılır?

ugrcn #1214427 
Merhaba,

Apartmanımızın önüne yavrulamış bir kedi var. 4 tane yavrusu var bu işlerden hiç anlamam ama sanırım henüz sütten kesilmemişler yeni yeni palazlanmışlar. Bu yavru arkadaşlardan birinin ayağına bişey yapışmıştı eve aldım temizledim karnını doyurdum o sırada miyavlamaya başladı annesini arıyor acaba diye düşünüp apartman önüne bıraktım tekrar. Miyavlaya miyavlaya gitti. Şimdi bu arkadaşın annesi beni yavrusunu alırken gördüyse bana kin güder mi? bir de bu yavru arkadaşlardan sahiplenmek istiyorum ama ne kadar daha beklemeliyim. Kaç aylık olduklarını nasıl anlarım.

Sevgiler
(2) 

para ekonomi

black mamba #1214426 
ekonomiye meraklıyım ama pek anlamıyorum. bir şey sorucam. şimdi ufak ülke düşünün. bill gates buraya 10 milyar dolar para bağışlıyor ancak bir şartla. bu parayla ithalat ve ihracat yapamayacaklar. para sadece ülke içinde dönecek. bu ülke zenginleşir mi? eğer zenginleşirse neden?
(4) 

20 bin lira nasıl değerlendirilir?

dalgaci mahmut #1214425 
Kız arkadaşımın kenarda birikmişinin üzerine alacakları da gelince 20 bin lira gibi bir birikimi oldu. Bu parayı nasıl değerlendirmeli? Arabası yok, araba mı almalı ileriye dönük yatırım gibi düşünerek? vadeye mi yatırmalı? dolar-euro-altın mı almalı?

Kendisi de cevaplarınızı okuyacak.

Cevaplar için teşekkürler.
(1) 

Ankara universitesi diş hastahanesine nasıl gidilir

mete kudur #1214424 
Selamlar, korudan ankara üniversitesi dis hekimliği hastahnesine(besevlerdeymis sanirim) toplu tasima ile nasil gidilir ?
(9) 

Sevisirken

bir3iki7 #1214423 
kondomu olaya sonradan dahil etmek, yanlislikla iceri bosalmak disinda istenmeyen gebelik için riski arttirir mi?
(4) 

Karşıyaka'dan Dokuz Eylül Tınaztepe yerleşkesine ulaşım

imba #1214421 
Arkadaşlar karşıyaka Nergisten dokuz eylül üni. tınaztepe yerleşkesine nasıl giderim? 290 numaralı bir otobüs varmış lakin yaz tatili sebebiyle kaldırılmış herhalde. Bilen biri var mıdır?
(5) 

Emlakçılar gerizekalı mı

glamdr1ng #1214417 
Yoksa evin tırtlığını belli etmemek için mi yapıyorlar? Kiralık ev ilanlarına bakıyorum. Fotoğraflardan hiçbir şey anlaşılmıyor. Gel yanıma ben seni ikna ederim mi demek istiyorlar? Fotolar tırtsa direkt geçiyorum ki o ilanı
1 ...  ... • 3641    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık