(5) 

Bir odada böyle bir ortam rengi nasıl sağlanır?

jack of hearts #1273093 
Şöyle:
www.youtube.com

Ne tip bir ışıklandırma gereci gerekir? Nereden bulunur? Detaylı bilgi verebilecek olursa sevinirim.
(5) 

Buraya en sevdiğimiz Calexico parçalarını bırakıyoruz.

Amaranta ursula #1273091 
Merhaba

Ben başlıyorum:

Alone again or
Tres avisos
İnspiracion
Stray
Bullet&rocks
Gypsy's Curse
Guero canelo
Black heart
Flores y Tamales

Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

Meme Balonlu Kız öldü mü ?

mete kudur #1273090 
www.youtube.com

benim en sevdiğim eleştiriler arasındaydı, öldü mü şimdi bu kız ?
(2) 

Hastanelerde yapılan hiv testi

sorubankasi #1273086 
Hani bu sağlık raporlarında olan testler var ya hepatit a, hepatit b gibi testlerle beraber yapılan. O testin adı ne? Ve supheli ilişkiden sonra kaç günde dogru sonuc veriyor?
(5) 

Bilgisayar oyunu adı

senolll #1273077 
Merhaba,

10-15 senelik bir oyun, aklıma geldi geçen adını hatırlayamıyorum. Oyun başlarken çeşitli arabalar vardı onlardan seçiyorduk sanırım. Farklı farklı silahları vardı ve amaç diğer arabaları patlatmak gibi bir şeydi. Hatırladığım kadarıyla çeşitli haritalar vardı bir tanesi Paris'ti sanki, eyfel kulesi vardı. Çatılara falan da çıkılabiliniyordu.

Yarım yamalak hatırladıklarım bunlar doğrusuyla yanlışıyla. Var mıdır bilen?

Teşekkürler
(3) 

Zorlu PSM Drama Sahnesi

kelbukel #1273075 
Balkon ikinci sıra ortalar nasıl? Tiyatro için..
(4) 

Gömleklerin son düğmesinin renginin farklı olması

sedat peker in yegeni #1273063 
Sebebi neydi ki?
Düğmenin dikişi beyaz beyaz gidiyor, en alt düğme kırmızı dikiş mesela. Neden öyle o? Birkaç gömlekte dikkatimi çekti.
(1) 

Karaköy, Galata civarında uzun erkek saçı kesebilecek kuaför

eurhka #1273062 
var mıdır bildiğiniz ettiğiniz bir yer? fiyat önemli değil.

kadın kuaförü de olabilir.
(7) 

Adalar tek gezmeye gitmeye değer mi?

siyah giyen adam #1273061 
Büyükada ya da diğer adalara günü birlik tek başına gitmek zaman kaybı mı olur yoksa temiz hava ve dinlenmeye uygun ortamları var mıdır? Ayrıca Nisan gelmesine karşın oralar hala bankta oturulamayacak kadar soğuk ya da rüzgarlı mıdır?
(3) 

Fas'a gitmiş olan var mı

durbikonusucaz #1273054 
merhaba
iki arkadaş Fas'a gitmek istiyoruz. gidip görenler, nasıldır Fas?
(1) 

Dota2 7.12 güncellemesi sonrasında bilgisayar daha çok donmaya başladı

mete kudur #1273053 
reborn'dan önce zaten bilgisayar kaldırmıyordu dota2'yi ama reborndan sonra kaldırmaya başlamıştı. Ağır aksak oynayabiliyordum ama 7.12 güncellemesinden sonra oyun düşmeleri başladı ve ben oyuna giremiyor oluyorum. Terk görünüyor, 8 oyundan 3'ü böyle düştü ve terk etmiş göründüm. Haliyle raporlar cezalar birbirini kovaladı.

görüntü ayarlarına gittim OpenGL diye bir menü de eklenmiş, bütün ayarları 60fps 'ye göre olmuş. Ben temel ayarları kullan seçeceğini işaretledim o yüzden.

benim oyunda aldığım fps 20 dolaylarında en fazla 34ü filan görüyorum galiba. Ya da daha fazlası dikkatimi çekmedi. Oyunun akışında donmalar gecikmeler oluyor ama bu çok fazla etkilemiyordu(ya da ben farkedemiyordum) zaten anlatmıştım bu yüzden de genelde tank ve late herolar seçiyorum diye. Hızlı hareket gerektiren herolar seçemiyorum. (keza başka makinalarda da oynayamam da onlarla alışık olmadığım için)

bu 7.12'den sonra arka arkaya 300mb'dan yüksek güncellemeler geldi galiba, burada artık bizim makinaları diskalifiye mi etti bunlar. iPhone-samsung 5 eski model muamelesi mi görüyoruz nedir ?


2010 mid macbook pro high sierra (artık safari bile donuyor)
(4) 

Askerlik ve ikinci üniversite

gölgede aynı #1273051 
Askerliğini yapmamış biri 2.lisans ya da ön lisans okuyabilir mi ?
(5) 

Besiktas ve cevresi nerede ne yiyelim?

balpolen #1273046 
Aksam icin disarda yiyelim diyoruz. Carsida balik aklimiza geldi, durup dururken 250 lira gommeyelim dedim. Sizin baska onerileriniz var mi?
(1) 

Tekla Programı İdecad gibi mi SAP2000 gibi mi ?

mete kudur #1273044 
sb.
(5) 

Hiv testi

kirmizi baslikli mario #1273032 
Supheli iliskinin 31. gununde hiv duo ultra test yaptirdim 4.nesil guvenilir midir bileniniz var mi,negatif ciktigi halde bas agrim ve biraz bogaz agrim oluyo arada psikolojim bozuldu aklima getirmekten. Test yaptirdigim lab "sonuc kesindir degismez dedi teyit etmek icin bikac kez aradim "yasadiginiz belirtiler hive ozgu degil ve stresten bile olabilir" dediler. Ne dusunuyosunuz
(1) 

netflix çift altyazı

senolll #1273031 
Merhaba,

Netflixin masaüstü uygulamasında iki farklı dilde altyazı göstermek mümkün mü? Nasıl?

Teşekkürler
(6) 

Doğa Koleji telefon numaramı ve aile bilgilerimi nerden öğrenmiş olabilir?

mai hasegawa #1273027 
Selamlar. Öncelikle bu soruyu telefon açan kadına sormayı unuttuğum için hata bende.

Olay şu: Dün İstanbul'dan bir numara cep telefonumu aradı (TrueCaller 'Doğa Koleji' olarak belirtti), arayan Doğa Koleji'ydi. Bana ismimle hitap ederek X şehrinde ikamet ettiğim ve X yaşında X adında bir çocuğum olduğu için Doğa Kolejini gezip görmek için davet ettiklerini söylediler. Bir de randevu verdiler.

Sorum, Doğa Koleji adımı, cep telefon numaramı, çocuğumun adını ve yaşını ve ikamet ettiğimiz şehri nasıl nerden temin ediyor? Herhalde özellikle benim için bu zahmete girmezler. Ellerinde demek ki bayağı kapsamlı bir liste var.

Bu listeyi kim veriyor? Aile hekimlikleri mi? Milli Eğitim mi? Kim? Yasal bir şey mi bu? Yani MEB veya Sağlık Bakanlığı okullara böyle bir liste sağlıyor mu? Yoksa "kendi çabalarıyla" mı ulaştılar? Nedir olay?

Daha önce bu tür bir bilgiyi sadece geçen sene, çocuk için okul bakarken bir başka okulu değerlendirirken (doğa koleji değil) vermiştim (telefonum, çocuğun yaşı ve ismi doğal olarak). Özel okullar arasında böyle bir paylaşım var mı?

Kafama takıldı. Biraz da rahatsız oldum.

ek not: cep telefonu numaramdan ziyaden çocuğun ismini, yaşını bilmelerini soruyorum. yoksa numara zilyon yerde vardır muhtemelen.
(4) 

Antik yunan günlük yaşamıyla ilgili kitap tavsiyesi

sabor #1273026 
Arkadaşlar arkaik dönemden Romaya kadar geçen sürede yunan kültürünün günlük yaşantısıyla ilgili fikir verebilecek tavsiye edebileceğiniz kaynaklar var mıdır? mitolojiyi hiç sevmesem de o dönemi ele alırken mitolojiden ayırmak olanaksız o yüzden o tip eserleri de örnek verebilirsiniz.
(2) 

n11 alışveriş

atcapar #1273022 
n11 sitesinden bir alışveriş yaptım ödemeyi yaptım 1 saat sonra bana mail geldi işte mağazada bu ürün kalmadı iptal edildi diye. Ödemeyi geri göndereceğiz diye bir yazı yazmış n11 ama halen daha kartıma ödeme geçmedi tahmini ne zaman ödemeyi geri gönderirler?
(4) 

Türkçe online google adwords reklam kursu

cccbehzatccc #1273021 
araştırıyorum. udemy'de ingilizce hep. önerebileceğiniz bir yer var mı acaba?
(1) 

sigortanın haricindeki gözlüklerde SGK indirimi geçerli mi?

allaccess #1273020 
Merhaba gözlük verdi doktor ama 3 günmüş sanırım reçete süresi
bir de ben sigorta gözlüğünden almak istemiyorum. diğer gözlükler için sigorta indirimi geçerli mi?

teşekkürler,
(6) 

ingilizce

nick bulamadim #1273010 
merakla bekliyorum nasıl denir?
(12) 

Ofiste dinlenecek neşeli Türkçe şarkılar?

cccbehzatccc #1273008 
demet akalın, aleyna tilki vs. gibi kötü pop olmasın da nolursa olsun :)
önerileri alalım :)
(2) 

sentence - punishment

cocuklugundan optum seni #1273007 
Herkese selam,

Bu soru ozellikle hukukcu arkadaslara gelsin. Akademik bir metinde sentence ve punishment'i es anlamli olarak kullanabilir miyim? Yoksa bu ikisi hukuk dilinde farkli seyleri mi dile getiriyor?

Tesekkurler.
(2) 

Akşam kesintisiz hatta legal olarak tivibu nasıl izleyebilirim

brad pitt #1273005 
Ücreti karşılığında. İlaç aldım sabah. Akiam tuvalete çıkarım muhtemelen. Neyse bu kısım sizi ilgilendirmiyor :D sonucta aksam dısarı çıkıp tivibudaki city maçını izleyemem. Evde pc den izlemem lazım. Bizde tivibu yok. Reklamlı donmalı linkle uğraşmak istemiyorum. Nasıl izleyebilirim. İnternet üyeliğini kullanmayacak varsa bu aksam ben kullanabilir miyim. Ücretini verebilirim. Diğer opsiyonlar neler?

Thx.
(10) 

Araç Aküsünün Bitmesi

sos fistik olsun mu #1273004 
arabanın tavan lambasını açık unutmuşum. arabada tık yok. başka bir araçtan aktarım yapıp arabayı çalıştırdım. 10dk falan çalıştırıp kapadım. akşam baktım yine tık yok. şimdi ben bu araçla 1 saat falan yol yapsam kendine gelir mi yoksa bu aküden daha cacık olmaz mı?
(15) 

İstifa etmek hakkında

kismisolungac #1273003 
Merhaba Arkadaşlar,
Son 2-3 aydır beynim önünü alamadığım bir hayal kurdu ve önünü alamadığım şekilde gerçekleştirme isteği duyuyorum.(Yer:İzmir, Cinsiyet: F, Yaş: 28);

Yaklaşık 3 yıl, küçük bir firmada sömürülerek ERP danışmanlığı yaptım. İşimi seviyordum ama bazı nedenlerden dolayı ayrılmam gerekti. Çok kurumsal uluslararası bir firmada satış asistanlığı-ofis asistanlığı gibi bir işe girdim. Maaşım şuan yaklaşık 4500 TL, prim-mrim var. Bir de iş çok rahat ama hem iş ortamından hem de işimden nefret ediyorum, yani günlük hayatımın 9 saatinden nefret ediyorum. 4 aydır istediğim alanda iş arıyorum ama henüz hiç dönüş alamadım ve bulmak biraz zor.
Planım da şu. 2-3 ay daha çalışıp para biriktirmek ve sonrasında istifa etmek.
Arabamı da satıp kalan kredimi kapattığımda elimde yaklaşık 8-9 ay boyunca bana kira+faturalar+yeme içme için yetecek para olacak.(Lüks yaşamama gerek yok) Bu süre boyunca hem biraz dinlenmek, spor yapmak, hobilerimle ilgilenmek ve kendimi ilgilendiğim yazılım konusunda evde geliştirmek istiyorum.
E bunları şimdi de yapabilirsin diyeceksiniz, evet bir kısmını yapmaya çalışıyorum ama günde 9 saat çalıştıktan sonra ancak haftada her biri için bir kaç saat ayırabiliyorum. Ve yarın işe gideceğim düşüncesi tüm motivasyonumu çökertiyor. Birde üniversiteden beri hep bir yerlerde çalışıyorum. Hiç boş kalmadım ve bunun nasıl olduğunu merak ediyorum, biraz dinlenmek, kafana göre takılmak nasıl bir şey?
Tek takıldığım nokta şu; ya param bittiğinde yeni iş bulamazsam? Yine istediğim işi bulamazsam her türlü işi yapabilirim, garsonluk, resepsiyonistlik, pilavcılık... vs
Ne diyorsunuz?

Peace!
(1) 

Eleştriler hangi noktada ''hakaret'' sınıfına giriyor.

mete kudur #1273001 
Aslında biraz teknik bir soru olacak bu; bi' eleştiriye hangi kelimeleri dahil edince bu hakaret oluyor, hangileri hala dahil edilse de hakaret ol(a)mıyor.

mesela bundan yıllar önce Başak Purut; birisine Allah belanı versin(ya da cezanı tam anımsayamadım) demek hakaret değildir kanunen demişti ve birilerine bu tamlamayı kullanmıştı. Ama duyduğuma göre günümüzde bu hakaret sayılıyormuş.

Mesela hayvana benzetmek de galiba hakaret sayılıyor. Peki Hayvanlardan örnek vermek de öyle mi sorusu geliyor aklıma. yani ''gibi'' kelimesini kullanmadan bir hikaye anlatısında gerçekleşse de hakaret mi ?

genel olarak bunun sınırları nasıl çizilmiş. Karar merci nelere dikkat ediyor ?
(1) 

Sahibinden.com Veteranlarına Bir Soru

gonion #1272999 
Hepimiz az buçuk bu sitenin jargonuna hakimiz. Yalnız uzun zamandır dikkatimi çeken bir şey var, mantıklı bir açıklama bulamadım, size sorayım dedim.

Kimi ilanlarda, ilanın açıklama kısmındaki son kelimenin altını çiziyorlar. Son kelime vurgu gerektirsin veya gerektirmesin -önemli değil. Sanki ilanı verme aşamasında eli çarpmış da yanlışlıkla altını çizmiş gibi.

2-3 tane örnek göstereyim:
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

Bunlar mesela 5 dakika içinde denk geldiklerim. Oturup uğraşsan bunun gibi onlarca yüzlerce örnek var. Son kelime kel alaka olmasına rağmen altını çizen adamın olayı ne?

"Aracımız şöyledir böyledir. İletişim numarasından arayın, mesajlara bakmıyorum. Herkese hayırlı <u>satışlar</u>"

Bunun bir mantığı var da ben mi bilmiyorum?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Karabiber değirmeni

mephistoo #1272998 
Merhaba millet,

Halihazırda aşağıdaki gibi karabiber ve tuz değirmenlerim mavcut ~16 cm

mcdn01.gittigidiyor.net

ancak yemek pişirirken de toz karabiber kullanmak istemediğim için büyük boy değirmen almak istiyorum ancak çekiminin güçlü olması lazım ki 3-5 dk uğraşmadan 10-15 sn'de istediğim kadar çekebileyim.

Boyut olarak 25-30 cm veya daha büyük olabilir, hoş da duruyor.

Şunu buldum mesela ama çekim gücü nasıldır, bilemiyorum.

www.hepsiburada.com

Var mı tavsiyesi olan?
(2) 

xiaomi redmi 5a

invaderbrain #1272996 
xiaomi redmi 5a 3/32 telefon yaşlı birine hediye olarak almak istiyorum. Note 5a ile 5a arasında ekran boyutu dışında ne fark vardır? 3/32 olanın işlemcisi snapdragon mudur? Anne telefonu için bu telefon ideal midir?
(3) 

Evlilik dışı çocuğun yurtdışına çıkışı

ufoozgur #1272994 
Şimdi şöyle bir durum var. Gidilecek yer Ukrayna. Yani pasaportsuz bir çıkış olacak.

Evlilik dışı bir çocuk var 13 yaşında ve annesi ile Ukrayna'ya gidecek. Okuduğum kadarıyla medenin kanuna göre velayet otomatikman anneye ait. Ancak daha öncesinde babalık davası açılmış (nafaka almak amaçlı) ve çocuk babanın soyadını almış. Herhangi bir velayet davası yok.

Anne ile çocuğun soyadları farklı olduğu için yurtdışı çıkışında herhangi bir sorun olur mu?

Özellikle avukat arkadaşlardan bir cevap bekliyorum :)

Teşekkürler.
(7) 

bir teori vardı, neydi adı?

dunya gozuyle #1272993 
ekşisözlük'te okudum diye hatırladığım bir teori vardı. hatırlayamadım, aradım ama bulamadım. bi buldurun be...

bir tasarımcı vardı. yaptığı tasarımlar ne kadar güzel olursa olsun, müşterilere sunduğunda müşteriler mutlaka bir değişiklik talebinde bulunuyordu. adam da tasarımları bitirdikten sonra, kenarına alakasız bir eklenti yapıyordu (yeşil kurbağa diye aklımda kalmış nedense). müşteriler de sadece "şu yeşil kurbağayı çıkaralım" diyerek tasarımlarını kabul ediyordu. adam da tasarımlarını kendi hazırladığı gibi kabul ettirebiliyordu. "yeşil kurbağa teorisi"ni ortaya atıyordu böylece. müşteriler bir değişiklik yapmadığında kendini işin içine dahil hissedemiyor...vs. gibi bir teori. tabi yeşil kurbağa değil, ama ne?
(3) 

Masa tenisi raketi tavsiyesi?

gameofannen #1272992 
var mı oynayıp memnun kalan. tavsiye verebilecek. orta ağırlıkta..
(11) 

125.000 tl'ye kadar araç önerisi

dutyemişbülbül #1272991 
tercihen dizel önerileriniz var mıdır?

benim düşündüklerim;

honda civic
skoda octavia
(9) 

Saat Pili

chitosan #1272989 
Saatinizin pili ne kadar dayaniyor?

Ben hatirliyorum Türkiye'deyken 1.5, 2 senede bir pil degistirirdim. O zamanlar tanidik birisi yapardi.
Berlin'e geldigimden beri saat pili maximum 6 ay dayaniyor. Gittigim saatci (o da Türk)beni mi kazikliyor, kötü pil mi takiyor anlamadim.
Ayni saat eskidigi icin pili daha kisa süre dayaniyor olabilir mi?

Farkli bir saatimi götürüp pil taktirmistim, o da 3 ay sonra iflas etti.
Fis falan da yok tabi, adama sen kötü pil mi takiyorsun diye ispatlayamam da.
(3) 

NBA'de butun ilk sira oylarini alip MVP olmaya ne deniyordu?

elon #1272987 
Ornegin 15-16 sezonunda Curry yapmisti bunu pr.nba.com

Bi kelime vardi, "X MVP" deniyordu ama cikaramiyorum. Anonymous'a benziyordu sanki
(4) 

iPhone pil degisiminini Apple Store disinda serviste yaptirma

elon #1272983 
Malum Apple Store'larda yer bulmak zor. Ben bu isi Apple'in TROY' gibi diger yetkili servislerinde yapsam problem yasar miyim?

Bir de Apple'in sitesinde pil degisimi 129 TL diyor, bu fiyat da Apple Store harici yerlerde gecerlidir herhalde degil mi?
(1) 

legion nerede kaldım bulamıyorum yardım

sizofren06 #1272979 
" spoiler

adama hapisten kacırdılar catısma cıktı sonra adama deney yaptılar makıneye soktular makineyı ormana bi yere yolladı.


burada kaldım kacıncı bolum bulamadım devam edecegımde :/
(9) 

borsacılar

nick bulamadim #1272978 
ayıptır söylemesi borsadan kendi çapımda iyi para kazandım. 2-3 yıldır borsadayım. 2015 eylül ayında 20 bin lira param vardı. 1 yılda %70 kazandım ve parayı 34 bin yaptım. 2016 aralık ayında thyao aldım ve baya yükseldi. son 1 yılda da 4'e katladım ve para 130-140 bin civarı bir şey oldu. yani ilk yıl %70 ikinci yıl %400 kar yaptım.

nazar değdirmeyin lütfen zengin biri değilim. :D ama merak ediyorum çok mu şanslıyım yoksa borsada böyle kazançlar sürekli mümkün mü? öyle aşırı bilgi ve deneyimim yok. teknik analiz biraz da temel analiz yapıp alıp satıyorum. thyao'yu en diplerden aldım şansıma. ama merak ediyorum bu kar sürekli mümkün mü? yani bu yıl %40 kazansam yılda 50 bin civarı yapıyor ve aylık 4 bin liradan fazla. uzun vadede amacım iyi bir pasif gelir elde etmek ama bu kadar kısa sürede bu kadar kazanmayı beklemiyordum.

bu arada kazandığımı borsaya koydum 1-2 şey dışında para harcamadım.
(3) 

İşyeri taşınması ve işten ayrılma

haysiyetsiz nane #1272977 
iş yeri 1 ay kadar önce ulaşım olarak sıkıntılı bir konuma taşındı. yol parası konusunda zam talebinin olumsuz karşılanması halinde tazminatımı alarak işten ayrılma durumu olabiliyor mu?

işe girerken imzalanan sözleşmede, türkiye'nin her yerinde çalıştırılabilir gibi bir madde bulunuyor. bu maddeye var olmasına rağmen, yol ücretlerinin gidilecek mesafeye ve ulaşım imkanlarına göre yeniden düzenlenmemediği gerekçe olabilir mi?
(1) 

boğaz ağrısı

who cares wins #1272973 
selamlar.
kulağımın aşağı hizasında çene kemiğimin hemen altında ağrı var. hem içerden yutkunurken ağrıyor hem dışarıdan dokununca ağrıyor ve orada bir şişlik var. lenf bezi mi acaba ne o? hamileyim, doğuma 12 gün kaldı. cuma kontrolüm var ama ciddi bir şey midir öne alayım mı kontrolü?
(1) 

İçerik satın almak için siteler

samansapı #1272966 
Selamlar,

Blogda kullanmak için içerik almak ya da yazdırmak istiyoruz şirket olarak. Bu konuda bildiğiniz iyi siteler ya da ajanslar var mı?
(4) 

Browser Kilidi

winston #1272965 
Merhaba.

Hangi browser olduğu fark etmez, açıldığında kullanabilmek için benden şifre isteyen bir browser var mı? firefox denedim ancak eklenti uyumsuzluğu diyor. eklentiyi güncellememişler henüz.
(1) 

kelebekler filminde

shezo #1272963 
Emin Alper hangi roldeydi?
(15) 

Mesainin 7'de bitmesi

kitap arasında kalmış silgi tozu #1272962 
7. yedi. akşam 7. 19:00.

Çok geç değil mi bu???

İşyerinde çalışma düzenimiz 09:00 - 19:00. Sürenin yasal olduğunu biliyorum. Fakat gerçekten 7'de çıkmak yıpratıcı bir hal almaya başladı. Benim merak ettiğim patron perspektifi. Kendisi 3'te 4'te (tabi ki istediği gibi çıkar ama) çıkan patronun çalışanlarına garezi mi vardır acaba ki 7'ye kadar tutar? 6-7 arası kimse ama kimse çalışmıyor. Dikkatler kapanmış oluyor. Bunu fark etmek yönetici açısından cok mu zor? 6'da çıkan çalışanın çok daha verimli olacağını mutlak ki düşünüyor ve görüyordur? Ne düşünüyorsunuz? Nasıl bir bakış açısına sahipler? 8-6 olsa bin kat daha mantıklı değil mi ?!
(1) 

Kars tren bileti

limonlufiruze #1272959 
Bir arkadaşım için ;
Merhabalar, 21 Nisan Cumartesi Ankara-Kars tek yön yataklı vagonda 1 kişilik yer arıyorum. Rezervasyonlar dolu görünüyor maalesef. :( Bilet bulabilmem için yardım ve önerilerinize açığım. :) Çok teşekkürler!
(8) 

İş Koşullarının Değiştirilmesi-Haklı Fesih

mimarbasi #1272958 
Merhaba,

Bir inşaat şirketinde, merkez ofiste çalışan mimardım. Ancak şirket içi yapılanma gereği çalıştığım şirket kapandı ve bizi aynı holdingin başka bir şirketi bünyesindeki şantiyeye transfer ettiler.

Ancak yeni koşullarda ticket'ımı kesiyorlar, cumartesi çalışmazken artık cumartesi de çalışmam gerektiğini söylüyorlar. Maaşta bir değişiklik yapmıyorlar, 1 seneyi doldurmadığım için bu seneki maaş zammından da yararlanamayacağımı söylüyorlar.

Ne düşünüyorsunuz? Haklı fesihe girer mi?

Not: İşe girerken imzaladığım standart iş sözleşmesinde işverenin başka şantiyesinde görev alabilir ibaresi var. Transfer konusunda ise özlük hakları korunarak transfer olur ibaresi var.

Sözleşme Maddeleri Edit'i:

08.00-18.00 arasında çalışıyoruz. Normalde günde 10 saatten sadece hafta içi dahi 50 saat yapıyor. Buna ek olarak 08.00-16.00 çalışılıyor Cumartesi. Yani haftalık çalışma saatim 58 saate çıkıyor. Maaş konusunda hakları var tabii, artırmayabilirler ancak çalışma saati daha önemli benim için.

Yasal olarak kılıf prim şeklinde. Verdikleri primi fazla mesai ücreti olarak gösteriyorlar. Ancak basit bir hesapla iş kanunundaki "yıl boyunca toplam en fazla 270 saatlik fazla mesai yapılabilir" maddesi zaten deliniyor. Ancak bu sene prim alıp alamayacağım da belirli değil henüz 6 ay dolduğu için.

İkametgah Kadıköy'de. Ümraniye'deki evimiz kentsel dönüşüme girdiği için daha önce Kadıköy'de bulunan merkez ofise yakın olmak adına Kadıköy'e taşındık. Ancak şirket içindeki bu ani olaylar sebebiyle ben taşındıktan iki hafta sonra aniden bizi Ümraniye'de çalıştırmaya başladılar. :)

Sözleşmedeki maddeleri de yazayım size:

Madde 3.Atama ve Nakil:

Personel, işverenin İstanbul adresindeki işyerinde çalışacaktır. Ancak personel, işin niteliğinden ve ihtiyaçlarından kaynaklanan nedenlerle ve dürüstülük kurallarına uygun olmak kaydıyla (işyerinin şirket kararına dayanarak taşınması, işverenin yeni şantiye açması vs.), işveren tarafından işyerinin değiştirilebileceğini, Türkiye sınırları içerisinde işveren’e ait diğer işyerlerinde çalışabileceğini, işyerinin değiştirilmesi halinde işveren tarafından belirtilen yeni işyerinde, kendisine bildirilen tarihte işbaşı yapacağını kabul ve taahhüt eder. İşçi, işveren tarafından işyeri değişikliği yapma hakkının saklı tutulduğunu bildiğine ve bunu onayladığına ilişkin ayrı bir yazılı taahhütde bulunmayı kabul eder. İşçi tarafından bu madde uyarınca verilen yazılı taahhüt işbu sözleşmenin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır.

6.2. Ücretin Kapsamı:

Taraflar, Personel’e ödenecek ücretin, ay zarfındaki normal çalışmalar ile İş Kanunu’nda belirtilen yıllık 270 saate kadar olan azami fazla çalışma süresinin ve hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerinin ücretlerini ihtiva ettiğini ve ücretin bu esasa göre tespit edildiğini kabul ve beyan etmektedirler.

6.3. Çalışma Süreleri, Fazla Çalışma, Ücretsiz izin Muvafakati ve Geçici İş İlişkisi

Çalışma süresi yürürlükteki İş Kanunu’nda belrtilen azami çalışma süresidir. Personel haftalık çalışma süresinin haftanın çalışma günlerine, İş Kanunu’na uygun olmak kaydı ile, farklı şekilde dağıtılmasını peşinen kabul eder. Ayrıca, işin niteliği ve şartlarına göre, işe başlama ve bitiş saatleri de, Personel’in görevine göre farklı şekillerde düzenlenebilir ve gerekliğinde değiştirilebilir.
Personel, ilgili yasal mevzuat hükümleri doğrultusunda İşveren talep ettiği takdirde fazla mesai yapmayı, Ulusal Bayram ve Genel Tatil günlerinde de çalışmayı; kendisinden uygun bir talepte bulunulmadan, kendi inisiyatifi ile fazla mesai yapmayacağını peşinen kabul ve taahhüt eder.
Personel, İşveren tarafından, yürürülükteki İş Kanunu’na uygun olarak denkleştirme usulünün uygulanabileceğini; bu halde, bazı haftalarda çalışma süresinin İş Kanunu’nda öngörülen haftalık azami çalışma süresini aşsa dahi fazla çalışma sayılmayacağını ve fazla çalışma ücretine hak kazanamayacağını kabul ve beyan eder.
Personel, fazla çalışmaları karşılığında fazla mesai ücreti almak yerine, yazılı olarak talepte bulunması halinde, yürülükteki İş Kanunu’nda öngörülen serbest zamanı, yine İş Kanunu’nda öngörülen sürede ücretinden bir kesinti olmadan kullanabilecektir.
Personel, işyerinde İş Kanunu’nda öngörülen hallerde, yine kanunda öngörülen koşullarla, telafi çalışması yaptırılabileceğini; bu halde çalışmalarının fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma sayılmayacağını; fazla mesai ücretine veya serbest zaman talep hakkına sahip olmayacağını kabul ve beyan eder.
Sözleşme’nin 3 ncü maddesinde de belirtildiği üzere, Personel İş Kanunu’nda öngörülen
şartlarla, gerektiğinde, yapmakta olduğu işe benzer işlerde çalıştırılması ve özlük haklarının korunması koşulu ile, çalıştığı şirketin bağlı bulunduğu holding bünyesi içinde, aynı şirketler topluluğuna bağlı hangi mahalde olursa olsun bütün işyerlerinde çalışmayı peşinen kabul etmiştir. Personel, böyle bir durumda iş görme edimini yerine getirmek üzere net ücreti dışında ek bir hak ve menfaat talep etmeksizin çalışacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Kıdem ve izin hakkı saklıdır.


Ek olarak el yazısıyla yazdığımız yazı:

Şantiye personeli:
İşveren ile imzaladığım xx.xx.xxxx tarihli iş sözleşmesinin 3. maddesinde belirtilen işyerinde işe başlayacak olmakla birlikte, teknik personel olmam ve yaptığım iş gereği şantiyelerde çalışabilir olmam nedeniyle, işveren tarafından işyerimin değiştirilebileceğini, işverenin Türkiye içerisinde yer alan diğer işyeri ve şantiyelerinde, işveren tarafından bildirilmesi halinde çalışacağımı, bu hususta herhangi bir itirazda bulunmayacağımı kabul ederim.
xx.xx.xxxx İstanbul
Yukardaki yazıyı el yazınız ile yazınız.

Merkez personeli:
İşveren ile imzaladığım xx.xx.xxxx tarihli sözleşmenin 3. maddesinde belirtilen işyerinde işe başlayacak olmakla birlikte, işletmesel kararlar nedeniyle, işveren tarafından işyerimin değiştirilebileceğini, işverenin Türkiye içerisinde yer alan diğer işyerlerinde, işveren tarafından bildirilmesi halinde herhangi bir itiraz ileri sürmeksizin çalışmaya başlayacağımı kabul ederim.
xx.xx.xxxx İstanbul
Yukardaki yazıyı el yazınız ile yazınız.
(3) 

baskasina ait telefon rehberi

brnbrs #1272957 
Bu yasal olmamalı diye düşünüyorum. Arkadaşımın eski eşi kızın rehberine ele geçirip hepsine toplu mesaj atmış.
Bunu nasıl yapmış ve cezası ne olur?
(6) 

yemek yapmayi ogrenmek

baldur2 #1272956 
epey detayli anlatan youtube sayfasi onerebilir misiniz?
ozellikle sebze yemekleri aslinda.
bir de buharda sebze pisirip yiyor musunuz? buharda hangi sebzeleri yapiyorsunuz? karnabahar, asparagus, brokoli? baska ne eklenebilir? buhar tenceresi kullaniyorsaniz hangisini?
1 ...  ... • 3150    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık