(2) 

Fotoğraftaki çiçeğin adı?

asisamus #1299858 
Nedir acaba?
(5) 

5. Sinifa gecmis erkek cocugu bu oyuncagi sever mi?

ykyt #1299854 
Biraz bilgisayardan kopsun sunlarla zekasi gelissin istiyorum.
www.dr.com.tr

Begenir mi? Yasina uygun mu?
(9) 

Patronlar böyle mi, ben mi ezdiriyorum kendimi?

m e b #1299851 
Biraz uzun olacak.

Martın ortasından beri bir dış ticaret firmasında çalışıyorum. Firma dediğim de bir adamın şimdikine görece daha da büyük, ortak olduğu bir şirketinden ayrılıp kardeşiyle kurduğu iki kişilik bir firma. Benimle beraber toplam üç kişiyiz ofiste. İşe eleman ararlarken "Kendisine iş öğretilecek, İngilizce bilen lojistik operasyon elemanı arıyoruz" demişlerdi. Yani ben bu sıfatla girdim buraya. En işlemez trafikte bile evimden 25 dakika sürüyor işe gitmek. Hafta sonu tatil, 9-18 çalışıyoruz. İş bilmediğim için başlangıçta asgari ücret verileceği ama ileride tabii ki zam yapılacağı söylendi bana.


Her neyse. O zamandan beri ofiste ayakçılık, yurt dışı yazışmalar, sekreterlik, lojistik operasyon takipçiliği, çaycılık yapıyorum. Adam "Benim su şişemi doldurmamışsın!", "Bak, su şişemi erkenden dolduruyorsun, o da hemen ısınıyor!","Bana şuradan poğaça alıp gelsene.", "Bana şuradan para çekip geliver.", "Eşim az sonra arabayı bırakacak, binanın önünde bekle de anahtarı versin sana." demeye kadar getirdi işi.

Lojistik konusunda kullanılan bir programı öğretecek güya. Sadece bir portalını öğretmesi iki ay aldı. Neyin ne olduğunu söylemiyor, anca "Buraya şunu yaz" diyor. Bir sonrakinde tamamen kendi başıma yapmamı istiyor. Yapınca da "Ezbere yapıyorsun" diyor. Sorunca "Acele etme, vakti gelince öğreneceksin." diyor. Soruyorum, "Aylardır buradasın ve hâlâ soruyor musun cidden?" diyor. "X'e mail at şu faturayı" diyor, atıyorum. Bir sonrakinde sorunca "Biz ona kaç kere mail attık faturayı ki şimdi atalım?" diyor. Atmıyorum, "Neden atmadın ki?" diyor. "Sen buna neden ☓ TL/Euro fatura kestin?" diyor, "Size sorduktan sonra öyle kestim." diyorum, "Benim aklım kırk farklı şeyle meşgul. Sen benim ne dediğime niye bakıyorsun?" diyor.


Ve daha farklı onlarca konu var buna benzer olarak. Ofis Avrupa yakasına taşınacak. Benim her gün otobüs+metrobüs yapmam lazım. Yan şirketleriyle birleşeceğiz. Şimdi orada da böyle ezilirim diye korkuyorum bir yandan. Bir yandan da "Bak, zam yapamam sana. Sen de biliyorsun ki her konuda seni uyarmak zorunda kalıyorum işi tam öğrenemediğin için." şeklinde bu uyarıları bahane ettiğini düşünüyorum.


Bu arada yıl ve yemek ücreti ayrı olarak veriliyor ve yine verilecek.

Sizce ben kendimi çok mu ezdiriyorum yoksa nereye gidersem gideyim, özel işlerde durum böyle mi olacak? Ne yapayım bu noktada?
(4) 

Facebook canli yayini (videolari) izleyenlerin gorulmesi???

vatkavisne #1299847 
Merhabalar,

Bi' arkadasi stalklarken yanlislikla onceden paylastigi, profilinde duran bir canli yayin videosunu actim :)

İzlenme sayisi falan var ya o videolarda, peki bu videolari (canli yayin haricinde) izleyen kisilerin gorulmesi mumkun mu? Bildirim vs. gidiyor mu canli yayini/videoyu paylasan kisiye, vatkavisne videonu izledi gibisinden?

Facebook canli yayin tecrubesi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.

Tesekkurler.
(3) 

İstanbulda Maaş Sorusu

berginyonbaenre #1299845 
Selamlar sevgili duyurucular

bir tanıdığımın iş projesi gereği kendisine bir nargileci lazım köz yapıcak/nargileyi hazırlıcak/açıcak vs istanbulda bu iş için ne kadar maaş vermesi normal karşılanır yada beklenir ?

not:ultra lüks bi mekan düşünmeyelim ama kesinlikle orta segmentle üst segment arasında bi konsepte sahip
(6) 

civa nasıl imha edilir?

osuran imam #1299843 
evde bir miktar civa var. bunu ne yapmalı?
(3) 

tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu en kolay nereden alınır?

yassayf #1299842 
arkadaşlar merhaba,

işe girişlerde istenen o baş belası sağlık raporunu en kolay nereden alabiliyoruz, hangi hastaneden?

randevu almadan gidip alabilir miyiz ayrıca?

ücreti mühim değil hiç. en kolay şekilde ve aynı gün içerisinde alayım yeter.

lütfen fikri ve bilgisi olan paylaşsın. çünkü yarın almak istiyorum.
(10) 

devlet 50 milyar tl falan bitcoine bassa

000000 #1299840 
sonra ne olur?
(2) 

Ege Turu - gerekli şeyler

clones #1299839 
Şimdi bunu yapmaya kafama koydum, arabayla yapıcam fakat elzem neler almalıyım yanıma? Bir malzeme listesini çıkartırsanız çok makbule geçer. Ben bazı şeyleri belirledim ama ilk defa yapacağım bir şey olacağı için tecrübesizim. Tabi son anda vazgeçmeyip yapabilirsem.
(9) 

Kadınlar kataloglanmayı nasıl kabul ediyor?

ya ben lan neyse #1299835 
erkeklerin anneleri çocuklarına bir yerden kadın fotoğrafı gösterip gelin arıyor. erkek de beğendim - beğenmedim diye seçiyor kadınları. bu kadınların illaki bundan haberi vardır değil mi? bu anneler o kadınlara ne diyor da o fotoğrafları elde ediyor?
(8) 

otomobil tavsiyesi

montauq #1299833 
duyurunun değerli enzo ferrarileri, ferdinand porscheleri;

bir süredir otomobil alma isteğiyle yanıp tutuşan ancak bir türlü modelde kararsız kalan birisi olarak yardımlarınıza talibim.

tercihen 2. el , 80000 lira civarında, dizel, en az 1.4 motor, sattığımda zarar ettirmeyecek, vitesi fark etmeyen, coupe veya hatcback kasa otomobil önerileriniz nelerdir?

edit: yoğun istek üzerine benzinli veya dizel fark etmez diyerek arama kriterlerimi değiştiriyorum.
(3) 

Bluetooth hoparlör

cloudy #1299832 
Bluetooth hoparlör almak istiyorum ama seçeneklerin arasında bozuldum.Jbl go2'den go plus'a ordan da anker soundcore modellerine baka baka kafam karıştı.Ne tavsiye edersiniz?
(4) 

Gittigidiyor'dan telefon alınır mı?

sanguine #1299831 
Hepsiburadanın kargo şirketi aras kargo çalışanlarının anlamsız hareketleri nedeniyle oradan telefon alamıyorum maalesef. Acaba gittigidiyor'daki sıkıntısız (çok başarılı etiketli, artık ne kadar doğruysa) bir satıcıdan telefon satın alınır mı? Iphone falan almayacağım bu arada 900 liralık bir telefon.
(8) 

Hepsiburada Kargo Saçmalığı

sanguine #1299830 
Aslında tam olarak neyi soracağımı bilmiyorum ama çok sinirlendiğim için açıyorum.

Hepsiburadadan geçen gün telefon sipariş etmiştim. Biraz önce kargo görevlisi getirdi, adama "iki saniye bekler misiniz, telefon kutunun içinde mi bakayım, şarj aleti vs. tam mı eksik olmasın" dedim. Adam ta en baştan olmaz diye tutturdu, ve o kadar ısrarcıydı ki, diyorum ki sadece içine bakacağım telefon içinde mi diye. Kutusu da biraz ezik büzüktü zaten. Telefonu çalıştıracak değilim içinde mi sağlam görünüyor mu sadece diye bakacağım yani 10 saniye sadece.

İlla olmaz dedi, ben de o zaman kabul edemem dedim. Kutuyu geri verdim ve gitti, imzalamadım da bir şeyi. o kadar ısrarcıydı ki inanılmaz kıllandırdı beni de zaten. Telefon olmasa içinde nasıl savunacağım ben kendimi? Başka bir şey sipariş etsem bırak git zaten, önemli değil.

Sonra da hemen iade başvurusunda bulundum. Yani bu sizin de rastladığınız bir şey mi?

Daha geçen sene anneme ve kardeşime telefon aldık oradan, hiçbir sıkıntı çıkmadı, açtık baktık. Bir sürü bilgisayar parçası aldım geçmiş yıllarda hiç sıkıntı çıkarmadılar. O kadar yıldır bir kez bile sorun yaşamadım.

En ucuz fiyat da oradaydı şimdi ne yapacağım bilmiyorum açıkçası. Kargo aras kargo bu arada.
(1) 

kitap okuma gözlüğü, lambası vs

black holes in the sky #1299829 
geceleri lamba açık şekilde kitap okuyamıyorum maalesef. daha önce bkm'de satılan bir okuma gözlüğü almıştım ama çok rahatsız etti ve bozuldu zaten. yatağın kenarına kitap okuma lambası koyma gibi bir imkanım yok. siz bu sorunu nasıl çözüyorsunuz? ayraç gibi kitabın arasına konulanlar var, onlar nasıl?
(2) 

Watsapp'tan istemsiz mesaj gönderilmiş

eksimeksi #1299827 
Merhabalar
Yaklaşık 2 saat önce benim watsapımdan anneme '' Hatta her şey yolunda'' mesajı gitmiş. Ben böyle bir mesaj yazmadım, web watsapp evdeki bilgisayarımda açık ve evde bulunan arkadaşımın böyle birşey yapmasına imkan yok(Her ne kadar saçma olsa da aradım sordum arkadaşa). Watsappımın bağlı oldugu başka bir bilgisayar yok. Bu durumda bu olay nasıl gerçekleşmiş olabilir?

not: autocorrect kullanmıyorum
(2) 

Kulakici kulaklik temizliği

her gece aç #1299824 
Nasıl ve ne sıklıkla yapılmalı?
(2) 

Göz bebekleri boyutlarının farklı olması

kislar gecmez beresiz #1299822 
bu ne anlama geliyor? neler sebebiyet verebilir? aynaya baktığımda göz bebeklerim O.o şeklinde görünüyor. birisi bariz daha geniş.
(1) 

ik danışmanlık şirketleri

zendepo #1299821 
firmanın ilanında askerliğini tamamlamış şartı olmasına rağmen danışmanlık şirketi görüşmeye çağırmıştı. sonra ik'da çalışan bir arkadaşım diğer taraftaki görüşmede problem olabileceğini, danışmanlık şirketlerinin aday göndermiş olmak için bu tarz şeyler yaptığını söyledi. ben de yazlıktan kalkıp gitmedim görüşmeye. olmayacak şey için 2 kere istanbula gelmem gerekecekti. iyi mi yapmışım sizce? bu tarz şirketlerle tecrübeniz varsa paylaşır mısınız?
(2) 

Arabistan neye gore carmiha geriyor

000000 #1299819 
Gecenlerde adam olduren ve hirsizlik falan yapmia birini bu sekilde idam etmisler. Neden bu yontemi uygulamislar?
(2) 

Trump'ı Sahiplenmek İster misiniz?

eeb #1299817 
Trump geçtiğimiz hafta giden arabanın motor kısmından düşmüş ve evde özel bakımla yaşadığı travmadan çıkmış bir kedi.

araçtaki şahıs çıkartmaya çalışıp çıkmayınca yola devam etmiş ve şans eseri tekerleklerin altında ezilmeden görülebilmiş.

Kendisi iki aylık, erkek, sarışın bir tekir. Tuvalet eğitimi var. kuru ve yaş mama yiyebiliyor.

çok hareketli ve ne kadar sıkarsanız sıkın tırmalamak ya da ısırmak gibi bir şeye yeltenmiyor.

İlgilenenler İstanbul - Bostancı'da kendisiyle tanışabilir.

İrtibat özel mesaj.

s3.eksiup.com

s3.eksiup.com

s3.eksiup.com

s3.eksiup.com

s3.eksiup.com

s3.eksiup.com

Edit: Sahiplendirildi.
(2) 

KYK Kredi-burs 550-600 lira olur mu?

siyah giyen adam #1299816 
2017-18 dönemi için yeni aylığı 470 lira olarak belirlemişlerdi ve kasımdan itibaren geçerliydi yanlış hatırlamıyorsam ya da Aralık sonu. Kasımda dolar 3.80 iken 470 lira yaklaşık 123 dolar yapıyordu. Şimdi dolar 5.20 civarında ve 470 lira yaklaşık 90 dolar yapıyor. Kyk her ay 470 lira yatırmasına rağmen 30-35 dolar yani hayalet 150 lira gibi bir değer kaybı söz konusu kredi ve burslarda. Dolar arttıkça hayat pahalandığı için haliyle öğrenci için bu rakamlarla geçinmek survival meselesi haline geldi.

Eğer 2018-19 döneminin başında Ekimde dolar 5.5 civarı olursa geçen seneki 123 dolara zam yapmayıp 120 dolardan devam etseler bile 660 lira civarında yatırmaları gerekir en az. Durum böyleyken 30 lira zam yapıp 500'e yuvarlanarak "bakın 500 TL alıyorsunuz ilk geldiğimizde 45 liraydı değerimizi bilin hadi yine iyisiniz köftehorlar" der mi? www.yenisafak.com
(2) 

chp kurultay ne oldu?

not sure if serious #1299813 
internetten baktım şimdi de, başlıklardan çok bir şey anladığımı
söyeleyemem. içleri de genelde bomboş oldukları için hiçbirine tıklamadım.

neyse bir ara imza toplanıyor, toplandı, şu kadar teslim edildi şu kadar daha teslim edilecek deniyordu. sonra ince başka partiye geçiyor iddiaları atıldı. ortalık karışık

net olarak bir sorum var ve cevabanı bulamadım :/

şimdi kurultay oldu mu yoksa olacak mı? olduysa sonuç belli mi? nedir durum?

teşekkürler şimdiden.
(3) 

Ayranda yoğur-su oranı

amortisman #1299812 
Merhaba,

Ayran yapmak için 1 kilo yoğurda ne kadar su katmak gerekir? Ayranın fazla katı olmasından hoşlanmıyorum.

Teşekkür ederim.
(1) 

Yağmurda kuşlar

mertozkoy #1299809 
Merhaba

Yağmur yağdığında kuşlar ve sinekler ne yapıyor? Belli ki tünüyorlar ama fırtına da ya da tüneyecek kapalı ortam bulamadıklarında ne yapıyorlar?

Ya da uçarken yağmura yakalanırlarsa ne oluyor?

Saygilar
(4) 

Privateinternetaccess çalışıyor mu?

mertozkoy #1299808 
Merhaba

Privateinternetaccess.com siz de çalışıyor mu? DNSyi Opendns olarak değiştirdim ama gene de açılmıyor

İp blok mu atmışlar?

Pia çalıştırmanın bir yolu var mıdır acaba Windows’ta?

Saygilar
(4) 

İpad açılmıyor

turtun #1299806 
İpad imi uzun zamandır kullanmıyordum. Eski model biraz. Uzun bir aradan sonra şarj ettim. Şu anda ekranda ipad etkin değil itunes a bağlanın yazıyor. İpad i açamadığım için internete bağlayamıyorum. Ne yapmam lazım? Yardım edeceklete şimdiden teşekkürler.
(2) 

sigortada temassızlık olur mu

obez kirpi george #1299805 
merhaba elektrikten anlayan ahali, bir sorum olacak,

sigortada temassızlık olur mu? sigorta atmasa da arada elektrik bi 10 dk 20 dk vb. gider gelir mi? yeni değil sigorta bu arada, kaç yıldır kullanıyoruz
(4) 

balkona kovan kuran arılar?

mikahakkinen #1299803 
balkonumda ki su borusunun kenarına küçük bir kovanla işe başladılar. zarar vermeden nasıl arıları kovabilirim?
(1) 

Ttnet çocuk güvenliği

mertozkoy #1299802 
Merhaba

Bu Ttnet güvenli internet diye bir aile koruma özelliği vardı. İşe yarıyor mu acaba? Tüm yetişkin içeri kapatıyor mu?

Yoksa Google”a girip gene adult sitelere ulaşmak mümkün mü bu sistemle?

Saygilar
(2) 

USB çıkışları ve şarj süresi

mertozkoy #1299800 
Merhaba

Mesela 3.1 usb ile usb 2.0 portuna takılan bir mobil cihazın şarj edilme süreleri farklı Mısır?

Yani bu usb çıkışlarının sağladığı elektrik enerjisi gücü farklı oluyor mu yoksa cihazın çekebileceği elektrik midir önemli olan?

Saygılar
(6) 

Yuzme bilmeden kayikla denize acilmak

balpolen #1299798 
Can yelegi giyerek cok da uzaklasmadan kayikla acilmak tehlikeli midir? Yuzme bilmiyorum da, tesekkur ederim
(2) 

doğalgaz nakil

newsman #1299793 
yeni taşındığımız yerde eski oturan kişi henüz doğalgazı kapatmadı. bugün öğrendim ki elektriği o kapatmadan da üstümüze alabiliyormuşuz, doğalgazda da böyle mi? igdaş'ın çağrı merkezine ulaşamadım bir türlü
(1) 

üniversite tercihleri

neymiş #1299792 
merhaba rehber öğretmen veya tercih konusunda bilgili arkadaşlara bir sorum olacak. 2 yıllık bölümleri nasıl tercih etmeliyiz. meslek liselerine ek puan verdikleri için sıralamaları çok yüksek gözüküyor. o sıralamaya göre tercih yapmak doğru mudur? ya da genel Türkiye sıralamasını mı ele almamız gerekiyor? teşekkürler.
(1) 

İspanya Estonya'ya füze fırlattı ?

kutkut #1299791 
Böyle bir haber okudum. Link aşağıda. İspanya Estonya hava sahasında nasıl uçuş yapabiliyor. Shengen bölgesi gibi bir durum hava sahası için de geçerli olabilir mi ? İspanyol savaş uçakları gerçek mühimmatla bomba yüklü olarak o kadar ülkeyi aşıp nasıl Estonya semalarında uçabiliyor. Cahilliğimi bağışlayın gerçekten çok merak ettim.

tr.sputniknews.com
(8) 

uzak durulası kitap çevirmenleri

hononu #1299787 
var mı böyle mimlediğiniz çevirmenler? Bu ismi gördün mü alma dedikleriniz. Ben mesala dost körpe'nin çevirisi olan fahrenheit 451'i okumaya başlayayım dedim. gerçekten okurken bir çok yeri tekrar tekrar okumak zorunda olduğumu fark ettim. Sonra böyle bir entry'e denk geldim.

eksisozluk.com
(4) 

ödediğim stopajın ev sahibine faydası var mı?

quricco #1299786 
yıl başında bir şahış işletmesi açtım. oturduğum evi de ofis olarak gösterdim. Dolayısıyla ödediğim brüt kira üzerinden her çeyrek sonunda stopaj ödüyorum.

ev sahibi de yıl sonunda benden aldığı kiralardan dolayı gelir vergisi ödüyor (zorunlu mu bilmem ancak eve alarm takıldığında benden faturasını istemişti ben bunu gider göstereceğim diye).

benim ödediğim stopajların yıl sonunda ev sahibinin ödediği gelir vergisinden düşülmesi gibi bir durum var mı? yoksa bu stopaj ve burada bir işletme olması ev sahibini bağlamaz her koşulda o da yıl sonunda gelir vergisini öder mi?
(3) 

Askerlik,Kpss,Yüksek Lisans

willzyx #1299781 
Üniversite yeni bitti.Biter bitmez bir boşluğa düştüm.Seçenekler 2 ucu boklu değnek gibi gözüküyor farkındayım ama birisini seçmem gerek.Askerliği 2 yıl tecil hakkım var.Sonra tezli-tezsiz yüksek lisans vs kovalayıp süreyi uzatma peşinde de koşabilirim.Ancak tekrar çıkabilecek bir bedelli ve ona vereceğim miktar her ne olursa olsun şu anda çalışmadığım için gözümde büyüyor.Yüksek lisansla uğraşırken de bir işte çalışabileceğimi düşünmüyorum.Zaten 4 yıl boyunca kredi de aldım.Onunda geri ödemesine başlamam lazım.Kpss için 1 yıl dershane gidebilirim yani bütçeyi ona zorlayabilirim.Ancak 2019'da A grubu sınavları var.Yani hem zorluk derecesi fazla üstüne iyi puan sonrası kurum sınavları,sözlü mülakat vs yorucu ve yıpratıcı bir süreç.Torpilde yok.İlk seneden atanma ihtimalimi düşük görüyorum.Askerliği seçersem farklı ortam,garip tipler.Kafa dengi birini bulabilir miyim bilemiyorum.Sabah erken kalkma,traş,spor,nöbet vs gözümü korkutuyor.Kasım celbine yetişmem için ay sonuna kadar bir karar vermem lazım.Özel sektörde 1-2 yere başvurdum ancak askerlik sorun oldu.Şu an için askerlik aradan çıkması ve önümü daha iyi görebilmem açısından içlerinden en iyisi gibi geliyor.Siz olsanız hangisine yönelirsiniz?

Not:Trakya Üniversitesi-Maliye bölümünü bitirdim.
(2) 

vucut yagini olcmek

baldur2 #1299779 
bunu yapan tartilar dogru yapiyor mu? yoksa illa bir saglik merkezine mi gitmek gerekiyor?
(1) 

2 ay sonra bozdurmak üzere dolar euro alınır mı sizce?

stanhiver #1299778 
Uzun vadede artcağını öngörebiliyorum ama iki ayda ne olur bilemiyorum. 2 ay sonra ihtiyacım olacak paraya o yüzden bi anda düşerse mal gibi kalmaktan korkuyorum.
(2) 

Kurban kesmek, ama uğraşmamak

garaser #1299775 
istiyorum. Marketler yapıyor; fakat ben kesim işlemini de izlemek istiyorum. Bunu yapabileceğim bir oluşum var.

Yer: Ankara
(5) 

Babam kalp ameliyatı olacak, hangi hastane?

merak ediyorum #1299774 
Babam kalp rahatsızlığı geçirdi. Bypass ameliyatı olacak.

Okmeydanı araştırma hastanesi'nde mi ameliyat olmalı, yoksa özel bi hastanede mi ameliyat ettirmeliyiz? Bu tarz konularda devlet hastanelerine güvenilebilir mi?
(2) 

yasar kemal efsanesi

yuvarlanantencereninkapagi #1299768 
izlediniz mi bunu, nasil?
(3) 

Bedelli askerlik için yaş büyütme

valarmurgulis #1299767 
Bi arkadaşım var normalde yaşı tutuyor bedelli için ama kimlikte büyük girmişler yaşını. Bu yüzden tutmuyor yaşı. Kemik testi ile yaşını büyütürse bedelli den faydalanabilir mi?
(2) 

Digiturk play sorusu

kaledekiyalnizlik #1299766 
Fenerbahçe ve premier lig maçlarını pc ve mobilden izlemek istiyorum. Tv kullanmadığım ve evde sürekli durmadığım için play olayını düşünüyorum. Uygun bir paket var mıdır?
(4) 

Taşınıyoruz, sizce nasıl?

parendebaz #1299765 
2 yıldır Yeldeğirmeni'nde oturan evli bir çiftiz ama bildiğiniz gibi artık çığırından çıkan bir popülerlik söz konusu olduğundan kiralar uçmuş ve kalabalık hatırı sayılır artmış durumda.
Evin rutubet sıkıntısından ve 2 kedi evlat edindiğimizden dolayı artık 1+1 sığamamamızdan dolayı taşınma kararı aldık.
Kadıköy'den ayrılmak istemiyoruz ancak Yeldeğirmeni, Moda vb. lokasyonlar bütçemizi aşıyor.
Bağdat Caddesine, Caddebostan'a yakın o civarlarda oldukça uygun ve büyük daireler bulduk ancak iş yerlerimiz karşıda. Beni en çok korkutan durum ulaşım sıkıntısı.

Sizce ulaşım bakımından çok fazla sıkıntı çeker miyiz? (işyerlerimiz Karaköy ve Sanayi Mah.)
Sosyal olarak bir sıkıntı yaratır mı?

not: Sosyal olarak inanılmaz dışarı çıkan insanlar değiliz evde vakit geçirmeyi seviyoruz. maksimum park bahçe arada sinema, cafe vb. gibi aktiviteler.
(2) 

macbook finder arama

douglas #1299764 
sadece belirli bir klasör içinde aramak yapmak istersem nasıl yaparım findere bir şey yazınca tüm macde arama yapıyor
(15) 

Patronunuzun size yaptığı en büyük jest neydi?

iwasbornonamountainside #1299759 
Patronunuzun veya müdürünüzün sizi ödüllendirmek için bugüne kadar yaptığı en büyük maddi/manevi şey neydi?
(3) 

oyun oynamak ve dizi izlemek size de zamanı boş geçirmek gibi geliyor mu?

binder dandet #1299758 
Tamam bunların dışında da atom parçalamıyoruz ama size de bazen kötü hissettiriyor mu bunları yapmak? özellikle oyun oynamak, zaman israfı tamamen. hadi dizi dil falan öğretiyor çaktırmadan ama oyun feci bişi bence.
(1) 

Et bozulması (kete zortlatması gibi okunacak)

aradaki uzaklik #1299755 
Kasaptan et aldım söylemesi ayıp, saar öğlen 12de. Akşama kadar arabada gezdirsem bozulur mu et. Dolaba anca akşam koyabilirim.
1 ...  ... • 2959    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık