(1) 

Bakırköy İncirlideki Botanik park sakin mi

mimo #1407097 
Bakırköy incirli metrobüse yakın sakince oturmalık neresi var arkadaşlar tavsiye edeceğiniz. iyi geceler
(3) 

excel uzmanlarına bir soru

proletarier aller lander vereinigt euch #1407095 
valla çözümü bulamadım bulduysam da anlayamadım size sorayım dedim.

diyelim ki a sütununda 2000 kadar satırımız var. bu satırların hepsinde farklı bir yazı var ve hepsinin başına aynı yazıyı eklemek istiyoruz. örnek vermek gerekirse:

ben başına "abc" eklemek istiyorum. abcpocoloco, abclocoqoqo, abcçükoqoqo gibi. bunu yapmanın formülü nedir?
(2) 

Internet tarayıcısında a harfi çalışmıyor

gudumlu anne terligi #1407089 
Merhaba bugün bu tuhaf sorun başladı bilgisayarımda. A harfini ikinci kez kullanmam gerektiğinde yazdığım şeyi sanki ctrl a yapmış gibi seçiyor. Bunu da sadece internet tarayıcılarında yapıyor. Mesela anadolu yazamıyorum.chrome'da yapınca opera indirdim onda da oldu. Wordde excelde falan olmuyor
(7) 

Oyunlardaki button mash işkencesi

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi #1407088 
Merhaba arkadaşlar,

Video oyunlarıyla çok derinden bir ilişkim var ve karşılaştığım bir sorun bu ilişkiyi tehdit ediyor. Bazı oyunlarda bildiğimiz üzere karşımıza çıkan kaçınılmaz QTE denilen Quick Time Events' dan bahsediyorum, hani oyun oynarken giren ara sahnelerde genellikle tehditlerle karşı kalındığında bunları püskürtmek için birden ekranda beliren tuşlara yarın yokmuş gibi arka arkaya basmanız gerekir, yeterince hızlı basmazsanız ölürsünüz genellikle. Mortal Kombat oyunlarındaki Test Your Might sahneleri gibi.

Hah işte, benim sorunum yeterince hızlı basamamam. Youtube'da bununla ilgili videolar izliyorum, adamlar makine gibi basıyor yemin ediyorum. Şu anda Metal Gear Solid 2 Sons of Liberty oynuyorum, oyunun sonuna geldim ama bu işkence yüzünden kaldı oyun ve okuduğuma göre serinin diğer oyunlarına da koymuş Kojima Efendi. Bazı trickler var ama beceremiyorum. Benzer durumla karşılaşıp aşan var mı hiç? Teşekkür ederim.
(3) 

Sabahları depresif olup, akşama doğru iyi hissetmek

damba #1407085 
Merhaba,

Sabahları erken kalksam da geç kalksam da (geç kalktığım oluyor 11.00 gibi) kendimi depresif hissediyorum ve kendime fiziksel, zihinsel anlamda gelemiyorum. Sanki sürünüyormuş gibi yaşıyorum. Birazcık insanlarla iletişime geçtiğimde akşama doğru daha dinç ve enerjik hissediyorum. Uyuyasım gelmiyor, uyuşukluğum gidiyor vs

Bu durumun psikolojik ya da biyolojik bir açıklaması olabilir mi?
(25) 

favori dizinizi kaç defa izlediniz?

everythingok #1407084 
çok sevdiğiniz bir dizi var diyelim ve izleyip bitirdiniz. tekrar izlemek saçma ya da komik mi sizce? max kaç defa izlediniz bir diziyi?
(4) 

Kişi Bulmaca

madrigal #1407082 
İş çıkışı metroda birisiyle inene kadar hep göz göze geldiniz, o size baktı siz ona. Gidip konuşamadık yanında biriside vardı, bulmak imkansız değil mi artık :(
(5) 

Veterinerlere sorum-lösemi aşısı

bu benim teorim #1407078 
Merhaba arkadaslar
Kedime bugün lösemi aşısı yaptirdim ama internette araştırdığımda yaptirmayin diyenlerin cogunlukta olduğunu görüyorum. Acaba dogru mu yaptım. İkinci dozunu da 20 gün sonra yapalim dediler bana. Ama yaptirmali miyim, bilmiyorum. Lütfen yardim edin. Kendim icin degil masum bir hayvan icin yardim istiyorum.
(6) 

18 şubat 2020 papara iş görüşmesi rezaleti

Efoody #1407077 
bu olaydaki o aşırı büyük şaşalı kvkk ihlali nerede?
cto'nun cep telefonu üzerinden hesap görme yetkisi normal değil mi?
cto ya bile gerek yok sanırım papara da zaten tel no üzerinden gönderme olmalı tel no yazınca hesap var mı yok mu çıkıyordu diye hatırlıyorum.
bu herhangi bir siteye üye olurken verdiğiniz e-posta / tel bilgisini tekrar o sitede kullanmak isteyince bu e-posta / tel no ile üyelik var / yok bilgisinden çok mu farklı bir olay?
cidden cahilliğimden soruyorum bi yerinden kan alırlarlık kvkk ihlali nedir?
eksisozluk.com
(2) 

italyanca bilen?

ikilem #1407076 
www.youtube.com

sono l'italiano mu sono un italiano mu diyor?
internette şarkı sözleri iki şekilde de verilmiş. dinleyince ikisi de çıkıyor gibi tam ayırt edilmiyor.
(8) 

Bir adet yalnızlık içerir

mobydick #1407074 
Etraftaki herkes çıkar peşinde. Yanda iki erkrk dr var kanka diyip arkalarından birbirlerine denedikleri yapmadiklari kalmıyor. Bir de çok garip birsey keşfettim birbirlerine kanka dedikten bir saat sonra birbirlerinin gtnde şemsiye açıyorlar. Bana bir gün kanka derlerse fena sıçtım.

Yemek yediğim yerde tuvalete gidiyorum iki kız önce birbirine laf sokuyor sonra yanak yanağa selfy çektiriyor. Iste bu yüzden hiç arkadaşım yok benim..

Ilişkilerim bile yürümüyor. Aşırı derecede flört etmem lazım. Aşırı derecede modunu yükseltecek birilerine ihtiyacım var. Ama kimseyle öylesine birkac birsey hissetmek ya da anlık zevkler icin yaşayamam benim bir ruhum var.

Evime taşınan ve cipsine birasına çikolatasına kadar benden geçinen sevgilimden eve katkıda bulunmasını ya da düzgün bir köse takimi almasını isteyince param yok dedi. Ayrıldım..

Geçmişte ya sevmedim red ettim. Ya da olabilir diyip, bir iki olaydan sonra sevme kabiliyetini yeterli bulmadığım adamlar Beni sevmeyen adamlar gitti baska kadınları sevdi evlendi. ya da evlenince sevmeler geldi bilemiyorum.. Yok hiçbiri aklimda kalmış değil de benim o yenilerinden ya da onların benden bir farkı yok. Evet çok ironik..

Geçen gece cok garip yıllarca sevdiğim adamı rüyamda gördüm durup dururken bunları düşünmezken. Aşırı mutlu bir birlikteliğimiz vardi. Heralde paralel evrenlerin birine uçtum gece gece. Çünkü artık kimse öyle degil. Ben de o değilim.. baska biri mesaj atardı belki ama bir rüyaya kendimi tekrar parçalara ayıramam.

Kocaman bir yalnızlığa hapsoldum. Kime dokunsam elektrik çarpıyor. Çıkara allerjim var. Laflamak isteyen olur mu?
(1) 

'youtube fenomeni' öğretmenler

asisamus #1407069 
youtube'da ilgi çekici - komik bi şekilde ders anlatan öğretmenleri arıyorum. branş falan fark etmez. kimler var?
(2) 

Grafik oluşturma

aligan #1407068 
Merhabalar,

Duolingo haftalık şeklinde grafik sunuyor. geçmiş göremiyorum. Kendim elle veri girebilceğim bugun 50 puan yarın 100puan diye böyle bana borsa grafiği gibi görüntü verecek. Bir uygulama site var mıdır ?
(6) 

Elif Can olayı

neverletyougodown #1407061 
Ayrıntılı okuyamadım mailleri falan. Kısa özet geçebilir miyiz? Bakandan torpil istiyor da, sen kimsin? kimin oğlu kızısın, koskoca bakan seni niye kaale alsın? Kaçamak, şantaj falan mı var işin içinde?
(5) 

Belge kargolama

bbb_1 #1407057 
Arkadaşlar iş değişikliği yapmak üzereyim şirket beni arayıp evrakları toplamamı istedi .kargo ile yollayın dediler.Daha önce hiç evrak yollamadım çabuk gitmesi için hangi kargoya vermeliyim
Veya evrak göndermenin özel bir adı var mı?.Çok cahilim lütfen yardım :))
(5) 

Bilim kurgu film tavsiye edebilir misiniz?

birşeylersoracağım #1407056 
Çok bir kriterim yok. Tavsiye edebileceğiniz bilim kurgu var mı?
(2) 

Yeni alınan araba paspası kokusu

x571 #1407053 
Havuzlu paspas aldım. Aldığım yer n11. Gelen paspas çok kötü plastik kokuyor balkona koydum, havalansın diye düşündüm ama geçer mi bu koku?
(3) 

genişletilmiş belirsizlik nasıl bulunur?

late viper #1407051 
Aşağıda kalibrasyon raporları bulunan cihazların belirsizlikleri nedir? Bu cihazlarda genişletilmiş belirsizlik(U) nasıl hesaplanmaktadır?

drive.google.com
drive.google.com

bir de ÖLÇÜ ALETLERİ YÖNETMELİĞİ ek 4'e göre olacak demişler, iyice kafam karıştı.
(6) 

Saç Dökülmesi İçin Çözüm Önerileriniz?

Ranchoddas #1407049 
merhaba arkadaşlar saçlarım gittikçe döülüyor,şu an sadece alnımın yanları açık ama ben bunu durdurmak istiyorum. genetikse de yavaşlatmak istiyorum. ne önerirsiniz veya hangi şampuanları ullanmalıyım sizce?
(1) 

şarkı arıyorum

gizemli dede #1407045 
hintli itfaiyecilerin yangın söndürdüğü bir klip vardı. şarkıyla ilgili bir tek bu var elimizde:) bulana minnettar kalırım
(3) 

matlabda txt dosyasından data çekmek istiyorum

Cézanne #1407044 
ama textin içindeki data şu şekilde verilmiş. Nasıl iki kolonlu bir matrix halinde çekebilirim bunu?
(3) 

hdmi kablosunu duvara sabitlemek

ahm1 #1407042 
uzun bir hdmi kablomuz var. ama bu hem kasadaki girişi, hem de televizyonun girişini büküyor. bunu duvara nasıl sabitleriz?

hani telefon kablosunu vs. yere, duvara sabitlerler ya bir şeyle, onun adı neydi? işte onun daha genişi gibi bir şey olsa süper olur ama var mıdır, nasıl yaparım bilemedim.
(3) 

Köpeğim Kustu

6 yasimdan beri metal dinliyorum #1407041 
Selamlar,

Köpeğim koltuğa kusmuş ben uyurken. Kokuyu geçiremedim.

Sabunlu bez,
Karbonat,
Bulaşık deterjanı

Sonra fön makinesiyle kuruttuk. Karbonatla bi gece beklettik. Geçmedi. Ne yapmak lazım?
(7) 

ne kadar elektrik yakar?

Tears of Devil #1407039 
urun.n11.com

linkteki trafonun 8.5 amperliğini aldım şerit led için kullanıyorum. saatte ne kadar tükettiğiyle alakalı hiç bir bilgi yok :( eğer cidden n11 teki seçenklerde çıkan gibi 8.5 amper (100 watt) ise bu fazla değil mi ya alt tarafı 5 metre şerit led var 20 liralıklardan... 100w bana hiç gerçekçi gelmediği için soruyorum. bunun yakarı kaçtır?
(7) 

evden eve nakliyat işi

KidLazer #1407038 
merhaba,

parası neyse verip herşeyi nakliyatçıya yaptırmayı planlıyorum ama eşyalar yeni. dolayısıyla dandik iş yapan adamın elinde heba olsun istemiyorum. bu gereksinim doğrultusunda profesyonel hizmet veren firma öneriniz var mıdır?
(7) 

Ritim istanbul

yeliz adeley #1407037 
Studyo daireler 210 ila 250bin arası değişiyor ucuz olan köfteci yusuf tarafında yani metre kare olarak az değiller pahalılarına göre. Burasının konumu bence çok iyi hem kadıköye hem de tuzlaya yakın ama aidatları çok yüksek bu konuda bi düzenleme var mı ya da olur mu? Bir diğer sorum ise bu evlerin faizler düşmeden önceki piyasasını bilen var mı 6 8 ay önceki fiyatlar çünkü 3 tane daire gezdirdi emlakçı 30lu katlarda aynı daireler aynı kişinin ama kat arttıkça 10 bin 10 bin arttırıyo biraz da tutturabildilerine gibi bi hal var. Çok iyi kazık yerim bu konuda malım.
(2) 

Evdeki kirişe kombi deliği açılırsa evin sağlamlığı çok zarar görür mü?

ya ben lan neyse #1407034 
mutlaka zarar görecektir fakat çok ciddi ölçülerde mi olur bu zarar? evin depreme dayanıklılığı çok zarar görür mü?

delik küçük ama sonuçta tüm kiriş ve kolonlar birbirine dayanıyordur herhalde.

3. kat, bina üç katlı.

kirişin içinden demirler geçiyor. başka delik açma yeri yok. hermetik kombi için lazım.
(3) 

bir excel sorum olacak

arvuti #1407033 
eminim çok kolaydır ama ben bir türlü yapamadım çünkü çok hakim değilim excele.

1. sorum: 13.04.2020 ile 02.10.2020 arasında kaç gün var?
2. sorum: yukarıda çıkan sonuca göre aşağıda başlangıç tarihlerini verdiğim kursun bitiş tarihlerini belirlemem gerekiyor. bu durumda:

-04.05.2020 (yani üzerine birinci sorumun cevabı eklenince hangi tarihte bitiyor?)
-01.06.2020'de (aynı şekilde üzerine birinci sorumun cevabı eklenince hangi tarihte bitiyor?)

lütfen yardımcı olur musunuz?
(3) 

TCMB'den gelen teblig?

nefertarii #1407031 
boyle bir mesaj aldim bugun Yapi Kredi'den (ticari musteriyim).

"TCMB'den gelen teblige istinaden bankacilik urun ve hizmet paketi urunlerimizin satisina ve yenilenmesine son verilmistir.Bu nedenle paketiniz yenilenmeyecektir.
Mevcut paket avantajlarinizi yenileme tarihine kadar kotalariniz dahilinde kullanmaya devam edebilirsiniz."
(2) 

Çekiliş ile pro gainer kazandım kullanım tavsiyesi

humancobain #1407029 
Pro gainer kazandım fakat ben kilolu bir insanım. spora yeni başladım elimde %85 izole proteinli protein tozum var. Elimde kaldı pro gainer. kilo verirken başvurabilir miyim bu pro gainer'a. sabahları kahvaltı yapmam, genelde öğlen fastfood yerim kahvaltı yapmaya üşendiğim için. kahvaltı niyetine ve spor öncesi enerji için kullansam bir sıkıntısını görür müyüm acaba

ürün:hardline pro gainer
(2) 

Piyasanın yeni kurallarına göre dövme ücreti

leo1905 #1407025 
Herkese merhaba, bundan yaklaşık 5-6 yıl önce iki tane dövme yaptırmıştım. Şimdi değişen piyasa koşullarında şu dövme göğüse yapılması şartıyla fiyat aralığı nasıl olur? Bir de Avcılar, B.Düzü ve B.Çekmece hattında yer önerebilir misiniz?
(1) 

Gözaltı kırışıklığına çözüm?

balmung #1407020 
Merhaba, 25 yaşındayım ve gözlerimin altı kırışık. Bu durum ciddi şekilde rahatsız ediyor beni. Nette araştırdığım kadarıyla gözaltı ışık dolguları var fakat bu da kalıcı bir çözüm sunmuyor maalesef. 6 ayda bir yeniletmek gerekiyormuş bu dolguyu. Önerebileceğiniz çok daha uzun süreli bir estetik vs. işlemi var mı?
(2) 

Eksi'den westblack'e ulasabilecek biri var mi?

nefertarii #1407019 
Biraz acil de ulasabilen biri mesaj atip duyuruya cagirabilir mi?
(6) 

Yeni bir dil öğrenmek (İtalyanca)

finduilas #1407015 
merhabalar,
italyanca öğrenmek istiyorum. a2 düzeyindeyim şu an. elimde birkaç kaynak var. Herkes Icin Yapisal Yolla Italyanca - Asım Tanış ve Sizin İçin İtalyanca
İtalyan Dili Grameri - Necdet Adabağ kitapları var. Kendi kendime, kursa gitmeden en azından b2 seviyesine getirebilir miyim? kendi çabamlarım ile?
konuşma konusunda herhangi bir sıkıntım yok, zorlandığım kısımları anlatabilecek biri de var, ne tarz bir yol izlemeliyim?
teşekkürler
(1) 

güneş gözlüğünün camını değiştirip optik gözlük olarak kullansam

tabii lan manyak mısın #1407014 
nasıl olur?
(4) 

dr. house ne yiyor

kibritsuyu #1407008 
şimdi hekimoğlu diye bir dizi var ya, house dizisinin birebir türkiye uyarlaması.

ben hayatımda hiç house izlemedim ama hekimoğlu'nu izliyorum. izleyenlerin söylediğine göre diyaloglarına kadar birebir aynısını çekiyorlar.

hekimoğlu sürekli tantuni yiyor, domatessiz olmasına da dikkat ediyor.

biraz aradım ama bulamadım. dr. house ne yiyor? tantuninin orijinali ne? o da tantuni değildir herhalde.
(2) 

Ziraat Bankasi otomatik odeme

pentium100mmx #1407007 
Selam,

3 sene once Ziraat bankasindan konut kredisi cektim. Bu krediyi alabilmem icin benden 2 tane de otomatik odeme vermem istendi. Su an ziraat bankasindan otomatik odeme yapiliyor ancak ben bu 2 tane otomatik odemeyi baska bir bankaya almak istiyorum su an. Eger baska bir bankaya alirsam kredi ile ilgili bir sorun yasar miyim?

Tesekkurler.
(7) 

Cv hazırlamak

papada ossurur #1407004 
Merhabalar.

Cv hazırlama konusunda biraz desteğe ihtiyacım var. Cvlogin sitesinden çıkardığım cv çok kolaya kaçılmış hissi veriyor. Daha iyi bir yöntem önerebilecek birisi var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.
(6) 

yatırım işleri

aslmtn #1407001 
Herkese selamlar.
Elimizde kısa vadede değerlendirmeyi düşünmediğimiz bi para var 230 bin tl civarı. Faizler malum düşük çok bi getirisi yok. Bu parayı en iyi nasıl değerlendirmeli?
yatırım danışmanlarının fikirlerini bekliyorum :)
(4) 

İnternet kampanyası var mı bildiğiniz?

marowak #1406997 
Ttnet kullanıyorduk, taahhüt bitti, 73 lira olan paketin aynısı için 100 lira istediler. Biz de zaten pek memnun değildik. Bildiğiniz bir internet sağlayıcı vr paket var mı? Konum İstanbul/Maltepe
(3) 

Hazır sömel/temel ayağı nereden bulabilirim? İnşaat malzemesi sorusu.

pillimiyango #1406996 
Görselde tam olarak aradığım ürün mevcut. Aklımda olan şey ise %10 eğimli bir araziye ahşap teras yapmak. Ayakların basacağı temel de bu şekilde olsa yeterli diye düşünüyorum. Bu tarz bir ürün bulamazsam peynir tenekesinin içine harç döküp kullanmayı planlıyorum. Tavsiyelere açığım.
(4) 

Evlilik için sağlık raporları

simsey #1406995 
Bu evlilik işlemleri için yapılan sağlık raporları ortalama kaç gün sürüyor ve ücretleri nelerdir? Hangi testler yapılıyor?
(1) 

outlook sorusu

füt #1406993 
outlook kullanırken, bir kişiden gelen bütün maillerin, yan tarafta belirlediğim bir klasöre düşmesi için gereken ayarı nasıl yapabilirim?
(6) 

İş ile ilgili Tavsiye

dorylaion #1406992 
Tecrübesiz, yeni mezun bir elektrik-elektronik mühendisi olarak geçen gün görüştüğüm firma yetkilisi konu hakkında tecrübesiz olduğumu söyleyerek, belirli bir süre mavi yaka gibi çalış, sistemi öğren daha sonra seni mühendis kadrosuna alalım, yetiştirmeye eleman arıyoruz dedi. çalışma alanı da robotik kaynak, sevebileceğim ve ilerde işime yarayacak bir alan.

Güvenerek gidip 3 ay, 5 ay neyse çalışıp kadro beklemeli miyim? veya şöyle yap dediğiniz başka tavsiye var mı?
(2) 

Şu videoda İngilizce konuşan kadın

wmeh #1406991 
Bana Türk gibi geldi. Aramızda tartışıyoruz da; sizce anadili İngilizce mi, yoksa Türkçe mi?

youtu.be
(2) 

Amerika'ya mektup zarfı içinde banka kartı göndermek?

hincaluluc #1406990 
Soru başlıkta. Mümkün müdür? Yoksa kağıdı inceleyip yok kardeş bunda banka kartı var denir mi? Ya da güvensiz mi olur? Ne dersiniz? En uygun şekilde ve fiyatta nasıl gönderebilirim?
(4) 

Kimyasala ve deformeye dayanikli kagit

lucky strike #1406989 
Merhaba, kimyasal malzemelere yapistirmak icin onerebileceginiz yapiskanli kagit var midir? Kimyasallarin uzerine etiket yapistirip isimlendiriyoruz ama zamanla ustundeki yazilar siliniyor
(1) 

Aksiyon kamerası alırken dikkat edilecek hususlar

landho #1406988 
Nelerdir? Hiç bilgim yok. Profesyonel bir alet aramıyorum. Teşekkürler.
(2) 

Telefon ile Youtube video çekimi malzemeler

jacque #1406986 
Dünden beri araştırmaktan kafayı yiyeceğim. Bildiklerinizi cevaplarsanız çok sevinirim...

1) Yaka mikrofonu kullanırsak karşıdaki kişi hareket ettikte telefon ve tripod da hareket etmez mi? Çok saçma değil mi bu iş anlamadım.

Şöyle bir shotgun mikrofunu 3.5 mm jack dönüştürücü ile birlikte telefona takamaz mıyım?
Mikrofon: www.yonkamuzikmarket.com
Dönüştürücü: urun.n11.com

(Telefon: Xiaomi mi mix 3)

2) DIY projeleri gibi yakın çekim ve üstten çekim yapacağız. Softbox yerine daha farklı bir ışık gerekiyor sanırım. Aşağıdakiler nasıl sizce?

urun.n11.com

urun.n11.com

www.gittigidiyor.com

www.trendyol.com
(2) 

İş bankası CHP hisseleri devredilebilir mi?

sckxyss #1406984 
Daha önce iki kere hazineye geçmiş ama bunlar CHP kapatılınca hisselerin boşa çıkmasıyla olmuş. Şimdi miras ve vakıflar hukukunda değişiklik yapılacak, bu sayede chp hisseleri ile munzam sandık vakfı hisseleri(>50) devredilecek deniliyor. Kanunlardaki nasıl değişikliklerle böyle bir devir yapılabilir? Yapılabilir mi?
1 ...  ... • 2128    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık