(2) 

Metro gross balık

rosey #1455251 
Ankara'da metro gross marketten balık alınır mı. Şikayet var da balıkların bayat olduğu üzerine şikayetler yazılmış. Problemle uğraşmak da istemiyorum. Metro risk midir?
(1) 

akustik gitar tavsiyesi

ikilem #1455250 
yamaha f310
cort ad810
fender fa-125
ibanez pf15-Nt

Bunlar arasında hangisini tavsiye edersiniz?
(3) 

Starbucks yıldız kullanımı

Cenk Daniels #1455249 
Az önce starbucks uygulamasından bildirim geldi, bugüne özel 10 yıldıza bir kahve ikramları varmış. Benim de hesabımda tam 10 yıldız var, fakat ödül görünmüyor. Bu durumda nasıl alacağım ikram kahveyi? Hangi kodu okutucam uygulamada anlayamadım. Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler
(1) 

Kaliteli erkek pijaması markası

lapris #1455247 
1. İçi pamuk ya da elyaf gibi bi dokuda olmayacak çünkü çok huylanıyorum.
2. Yumuşak sıcak tutan bir dokusu olacak.
3. Kaliteli olacak. En az 3 yıl götürsün beni.
4. Bütçem alt üst takım için max. 300 tl

Memnun kaldığınız markalar var mı? İlla pijama değil de eşofman takımı gibi de olur.
(3) 

Superonline vs. Türk Telekom

arnold schwarzeneger #1455246 
Taşındığım yerde Kablonet yok. Superonline’ı eski evimde kullanıyordum. İptal süreçlerinden dolayı da bir gıcığım var. Ama nette gördüğüm kadarıyla Superonline daha başarılı deniyor Telekom’a göre. Sizin tecrübeleriniz nasıl?
(9) 

Vücut sıcaklığım düşük çıkıyor

alperz #1455245 
Şimdi bu korona meselesiyle bunu fark ettim. Ne zaman ateşim ölçülse 36'yı hiç görmedim. 35'ler 34'ler havada uçuşuyor.

Yaşım 35, fazla kilom yok. Genel bir sağlık sorunum yok. Spor salonunda falan da öyle çok terlemiyorum. Yazları da millet sıcaktan geberirken ben çok rahatsız olmuyorum. Soğuktan da rahatsız olmuyorum gerçi. Şu anda balkon kapısı açık mesela.

Ne kadar ömrüm kalmış?
(3) 

spotify çöktü mü?

sir gawain #1455241 
giremiyorum.
(1) 

bu bilgisayar nasil?

unabomber #1455240 
esas kullanim amaci nette dolanmak, film izlemek. cok ust duzey oyunlarla isi olmayan birinin isini gorur mu?
-toplama fiyatlari bir tik altta olabilir bilmiyorum hic, lenovo olmasi olasi bir derdi tasayo en hasarla atlatabilmek icin-
bir de indirim gercek mi yoksa sisirilip indirilenlerden mi?

www.hepsiburada.com
(3) 

telefon imei kaydı

atcapar #1455238 
E devlet üzerinden telefon imei kaydı yaptım ödeme kısmında pasaport bilgileri kısmında isim soy isim kısmında sadece bir harfi yanlış olarak yazmışım başka bütün bilgiler doğru ama halen daha telefonum açılmadı. btk yı aradığımda gelir idaresi başkanlığı ile görüşmem gerektiğini söylediler ama onlarda 2 saattir telefona cevap vermiyorlar. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
(1) 

Adobe Reader Yer İmi

tamamen hayal urunudur #1455237 
Eski sürümlerde yer imi vardı. Kaldığımız yeri işaretliyorduk. Aradım taradım bulamadım. Ne oldu yer imleri ücretli mi oldu?
(2) 

entry sıralama

xiii #1455236 
entry'leri spesifik bir tarihe kadar şükela modunda sıralayabilir miyiz?
(8) 

Anneye telefon tavsiyesi

orient blue #1455233 
Daha önce birçok kez konuşulmuş bir konu fakat yeni modeller çıktığı ve fiyatlar habire değiştiği için tekrar sorma gereği duydum.

anneme telefon alacağız. kullandığı programlar; whatsapp, facebook, instagram, basit birkaç oyun (candy crush gibi) ve browser. bunun dışında her gün bol bol görüntülü görüşme yapıyor.

aradığımız özellikler; ekranı parlak olsun (gün ışığında görülebilsin), hoparlörü ve mikrofonu kaliteli olsun, ön kamera görüntülü görüşme için elverişli olsun, makul derecede performanslı olsun. pil ömrü önemli tabii ama daha çok evde zaman geçirdiği için çok da önemli değil. depolama alanına ihtiyaç yok, her şey bulutta zaten.

benim gönlüm iphone'dan yana çünkü eşimle birlikte biz de iphone kullanıyoruz, facetime çok başarılı, keza aile paylaşımı yapabilme şansımız olacak, yalnız yaşayan kadını takip edebileceğiz (google'ın konum takibi çok başarılı değil, en azından ios cihazlarla bakıldığında). tabii fiyatlar uçtuğu için maksimum alabileceğimiz model iphone 7 olacak. ios 14 alabiliyor malum, hala güncel bir telefon.

bunun dışında aklımdaki diğer alternatif xiaomi mi note 10 lite. ne dersiniz, başka tavsiyeniz olur mu?
(1) 

photoshop resimde otomatik renk düzeltme

halis ayarci #1455229 
mesela google bir fotoğrafta çok kolay bir şekilde renkleri falan düzeltebiliyor, soluk bir resmi olması gerektiği gibi canlı bir görünüşe kavuşturabiliyor. hatta çok eskiden windowsun kendi fotoğraf görüntüleme/düzenleme programında bile auto adjust özelliği vardı.

photoshop programlarında bu özellik var mıdır, kendim ayar çekmeden "tamam böyle daha iyi" diye karşıma güzel renkli kontrastlı vs. bir resim çıkarabiliyor mu.

alternatif de önerebilirsiniz, önemli olan batch olarak çalışabilmesi, çok sayıda imaj için otomatik düzeltme yapabilmesi.
(1) 

Lpg'ye zam geldi mi?

kljgslsdkjsd #1455228 
Sb.
(2) 

Oyun Cd'si/Steam Farkı

mcaninho #1455225 
Merhaba, son orijinal oyununu 2012'de yükleyen ve hiç Steam'den oyun oynamamış biri olarak soruyorum. FM 21 almayı düşünüyorum ama her zaman internet elimde olmayabilir diye Steam'den oynamaya çekiniyorum. Oyunu Steam'den alırsam oynayabilmek için sürekli internet bağlantımın olması lazım mıdır? CD olarak alırsam oyunun güncellemeleri (aksaklık düzeltmeleri, tema yenilikleri vs.) yine de gelmeye devam eder mi? Bir de CD oyunlarında oyunu oynayabilmek için sürekli CD'yi takmaya gerek var mı? O kadar uzun zaman olunca bu da değişmiş olabilir diye soruyorum. :)
(4) 

522 otobüsünde durak anonsu yapan bayan hakkında

baknedicem #1455224 
alemdağ çıksalın mı diyor alemdağ çıkmazımı diyor alemdağ çıkardımı diyor ne diyor bu abla anlayabilen varmı ?
(2) 

Arı kolonisi Belediyeye mi bildiriliyor ?

denizmaniaherif #1455223 
Merhaba. Sabah balkonda oturuken geldi arı soktu. 1-2 haftadır da görüyordum arılar çok vardı.. Balkon dediğim de çatının altı teras.

Her neyse bir arkadaşım dedi ki "arı oğul atmış" olmalı.. çok fazla arı var çiçek vs yok ağaç yok terasta :)

Arıları buradan aldırmak nasıl mümkün belediye vs mi ilgileniyor biliyor musunuz ?
(5) 

boya renkleri nasıl elde ediliyor?

Tochinoshin #1455219 
o kadar renk var. nasıl üretiliyor her renk?
(1) 

Bu tüy azaltıcılar işe yarıyor mu?

Unde bach canim #1455218 
www.uraw.com.tr

Yoksa tamamen hikaye mi?
(2) 

Mute özellikli kulak içi bluetooth kulaklık

boo #1455215 
konferans toplantılarda kullanmak üzere kulak içi bluetooth kulklıklardan arıyorum. böyle çubuk gibi olanlarını beğendim.

ama sanırım hiçbirinde mute tuşu yok ya da ben bilmiyorum. mikrofon sesini kulaklık üzerinden ya da uygulamasından kapatacağımız ama kulaklık sesi devam eden ürün var mı?

yani ben hem dinleyeyim hem de sesim oraya gitmesin şeklinde
(10) 

Kimler kovid kimler değil şu an br istatistik yapalım mı?

sonhakan #1455211 
Kovidler + olmayanlar - koysa yeter...
(2) 

Kaç cm'lik şef bıçağı kullanıyorsunuz?

kedikumunaiseyenadam #1455210 
sb.
(2) 

türkiye amazonda bulamadığınız ürünler neler ?

aslindasorunumpsikolojik #1455206 
türkiye amazonda mağaza açma işine başlıyorum.
ilk etapda 15-20 bin bütçe ayırcam, sonra tutarsa 100-150 bine kadar çıkabilirim.

hangi ürünleri arayıp bulamadınız amazonda ?

sadece türkiye içinden temin edilebilecek ürünleri satacam.

ürünü doğrudan fabrikadan yada fabrikanın sitesinde yazan bayi listesinden alacam. bu ikisinden alamıyorsam ürünün sahte/çakma ihtimali yüksek olduğundan o ürünü bedava verseler satmayacam.

sadece amazon depo üzerinden satacam. kargoya amazon verecek yani.
başka bir sitede satış yapmayacam.

başka neler tavsiye edersiniz yeni amazon satıcısı adayına ?
(1) 

Beş resmî HTML ile Yanyana koymak, çerçeve içine alıp link vermek

ikikerekac #1455202 
Nasıl yaparım bunu? Biraz araştırdım ama kafam karıştı. Güzel gözüksün falan istiyorum
(1) 

Bunun psikolojide falan bir adı var mı?

logisticsmanager #1455201 
Saçma bir soru da;
Bundan 1 sene önce kalıcı kontrat olunca dedim hadi eşyasız eve çıkalım, nolcak 2-2.5 bin euro harcariz esyaya biter.
Tamam dedik, vallaha bazı esyalar tamam ucuz da en ucuzu da değil. Misal televizyon icin 200-300 euro alırım dedim, sonra almışken kaliteli olsun diye diye 800 euro verdim. Yatak için de ayni; yok 300-400 euro yatak var diye diye yatak ve altliga 1000 Euro yapıştırdım. Ama hepsinin almışken düzgün olsun uzun zaman kullanırım kafası. Galiba herşeyi toplasak 4500 falan harcadım.

Sonra bir kaç ay önce araba alayim dedim, 5000 bin euro 10bin euro derken covid firsatti, stokta kalan sifir arabaydi kafam rahat olurdu hop 13 bin de ona yapistirdim.

Simdi de bilgisayar; baktim banka evden calisma sebebiyle faizsiz masrafsiz kredi veriyor. E dedim evden calisirken de zordu masa sandalye yok, ekrani tasimakla ugrasamicam. Aliriz dedim uygun bir kasa/monitor, bayadir oyun icin bilgisayar yoktu iyi olur.
600-700 kasa derken su an 900 euroluk kasada karar kildim, 1000 euro total masraf 1350 olacak. Bunun da sebebi almışken düzgün alayim 3-4 sene kafam rahat olsun, o oyunları düzgün oynatsin (60 fps üstü oynatsa yeter)

Neyse; bunun adı var mi? Düşük maliyet diye düşünüp, karar verip sonra almışken iyi olsun diye diye bütçelenenin iki katını harcamak? Ne bileyim garantici tüketici psikolojisi falan filan neyse...
Sizde de var mı böyle? Bir telefon konusunda yapmiyorum galiba bunu. Baya normal xiaomi kullaniyorum 150 euro mu neydi.
(4) 

masumiyet ve kader'den sonra hangi z.d filmini izleyeyim?

Stoneface #1455199 
sb
(2) 

fortranla yazılmış exe dosyasının kodlarını görmek

tabudeviren #1455198 
fortran 90 ile yazılmış.
bunu en kolay nasıl yapabilirim?
(1) 

bu dekoratif şey nasıl?

Jux #1455197 
www.northshire.net
hp severler, evinize böyle bir şey asar mısınız?
görür görmez hogwarts dedirtmiyor sanki?
(2) 

Haşlanmış karnabahar ve brokoli ne kadar dayanır

regina phalange #1455194 
Buzdolabında? Yaklaşıl bir hafta önce haşlamıştık 1-2 porsiyonluk kaldı iksinden de yarın yenir mi ki?
(2) 

Eski telefonu satarken verileri silmek

iddaaci #1455190 
Merhaba iPhone için soruyorum. Tamamen silince bunu satın alan kişi verileri bir şekilde geri getirebilir mi?
(1) 

Eşya sabitlemek

chicha_v2 #1455189 
Kitaplık, vitrin gibi salonda olup kolayca devrilebilecek eşyaları ve yatak odasındaki yolumuzu kapatabilecek dolapları sabitlemek istiyoruz.

Matkap vs. var ama duvarı delmeden sağlam yapıştırıcı falan işe yarıyorsa önerileri alabilirim. Duvar deleceksem de sabitleyeceğim eşyaya mümkün olduğunca az zarar vermek istiyorum.
(4) 

Toplama bilgisayar mı laptop mı daha pahalı?

Mehmet Ersoz #1455188 
takribi aynı donanımı kendimiz toparlamaya çalışsak türkiyede toplama bilgisayar laptoptan daha mı ucuz yoksa pahalı mı olur acaba?
(1) 

Türkiyeden hangi ülkelere seyahat mümkün?

Mehmet Ersoz #1455187 
uçakla hangi ülkelere gidilebiliyor? ve 14 gün karantina istemeyen ülke var mı?
(2) 

Şu tarz butik marka tasarım tişörtlerinin kalitesini nasıl anlarız?

ananiyimioguz #1455186 
Sormam, doğrulatmam, teyit etmem gereken bir şey var mı? Ben anlamam kumaştan, baskı değerlerinden falan :/ Pandemiden önce yine bilmediğim bir yerden kravatlı kedili bir tişört almıştım ondan çok memnunum da şans mı yani? DTG baskı yazıyor altta misal. Hangisi iyi bunların?

www.goff.store
(2) 

Maslaktan acarkent/beykoz a (a kapisi imis)

gunes123 #1455184 
Merhaba, istanbulu bilmiyorum ama bir sekilde en az taksi kullanarak acarkent e gitmem gerekiyor.

Ne yapmaliyim? Ucretli yollardan bahsediyo, marmaray uskudara kadar gidiyo ordan cok mesafe gizukuyo.

Hangi otobus duragindan binecegimi nasil bilebilirim?

Acarkent icinde yuruyerek yolumu bulur muyum?

Cok makbule gececek, simdiden tesekkurler

Ps: az az bir baskadir gibi hissettim
(1) 

Faiz oranlari/aciklamalari

karaca2 #1455182 
Merhaba. Makroekonomik parametre olarak asagidaki gibi bir cok faiz orani var. Bunlarin anlamlari, hangisine ne icin bakilir soyleyebilir misiniz?

CBRT O/N borrowing rate
CBRT 1 week repo rate (policy rate)
CBRT Avg. Funding rate
Benchmark Bond 2 years
3 Months Bill
10 year Bond
(4) 

Vestel kurulum ekipleri 450TL ücret mi istiyor?

ananiyimioguz #1455179 
Böyle bir duyum aldım. Buzdolabı alıcam fiyatı baya düşmüş diye ama 450 lira gelen ekibe vereceksem bir anlamı kalmayacak.
(2) 

Whatsapp durum paylaşımında kişi belirleme

havadakarada #1455175 
Kişilerimdeki herkese değil de birkaç kişiye görünsün istiyorum. Gösterilecek kişileri belirleyebilir miyiz?
(1) 

smart tv normal tv kanalları için app

duyurukullanıcısı #1455173 
turkcell'in app'ini kullanıyorduk ama sürekli takılıyor ve bana sormadan fiyat arttırmışlar.

başka hangi app ile netflix gibi normal tv kanallarını izleyebiliriz.

bizimkiler açıyorlar ara sıra.
(8) 

buzluktaki kıymayı çözdürmeden yemekte kullanma hakkında

panamera #1455170 
Selamlar, 1 kilo kıyma alıp 200-250 gramlık şeklinde ve iyice yassılaştırarak birer yemeklik dondurucuya atayım diyorum. bu paketleri dondurucudan çıkarır çıkarmaz tavada kavurabilir miyim? örneğin kıymalı makarna gibi bir yemekte kullanabilir miyim? yoksa illa belli bir zaman önce dondurucudan çıkarıp çözülmesini mi beklemeliyim.

iyi akşamlar.
(2) 

amazon prime üyeliğinden twitch yayıncısına abone olunca

roket adam #1455168 
twitch yayıncısının cebine aylık kaç tl giriyor? malum prime 8.99 tl.
(3) 

Hamburg'da tek kisi icin yasam masrafi nedir?

Paratoner #1455167 
Tek kisi ve tutumlu bir insan diyelim.

Ulasim kartini ücretsiz edinecek ve bir wg-odasinda yasayacak. Bunun kirasini ve yeme-icme gibi masraflari da düsününce aylik ortalama ne kadar bir miktar gereklidir?
(1) 

iphone 6s için en iyi ios sürümü

iddaaci #1455165 
merhaba hangisi acaba 6s için daha iyidir. ve cahil sorusu geliyor: istediğimiz sürümü yükleyebiliyor muyuz? şu an ios 13.4.1 de
(1) 

Bandirma'dan Manyas'a Vesait

PearlJam #1455161 
Merhabalar

Onumuzdeki pazar gunu bandirma idodan saat 7de indikten sonra, Manyas'a gitmem gerekiyor. Ancak saat 8de sokaga cikma yasagi oldugunu varsayarsak ve pazar gunu oldugunu varsayarsak; aksam 7den sonra manyasa vesait bulmam mumkun mudur? Benim icin cok onemli bir bilgi cunku cevabina ulasmam mumkun degil ve aksi halde ido hbiletimi iptal etmek durumunda kalacagimmm..

Destek ve onerilerinize acigim...
(3) 

1 ay dolmadan işten çıkan işçinin hakları ne zaman ödenir?

Tamario #1455160 
Sorduğum çoğu kişi normal maas ödeme günü öderler derken bazı okuduğum kaynaklar derhal iş çıkışı verildiğinde hesabını kesip yatırırlar diyor.

Ben maaş günü ödenme durumunu saçma buluyorum, çünkü sonuçta maaşı çalışan işciye verirsin, benim durumumda is çıkışı alınmış yani resmi olarak ilişiğim kalmamış firmayla.

Nasıl olur, bilgisi olan paylaşabilir mi?
(4) 

Aylık elektrik tüketimi belli bir değeri geçince birim fiyat artıyor mu?

grgn #1455158 
Diyelim ki 1 kWh elektrik x lira. Aylık tüketim y kWh'i geçince birim fiyat x'ten fazla mı oluyor?
(3) 

noter'de araç satışı yaparken fiyat yazıyor muyuz?

alideemir1 #1455157 
Ben USD almak istiyorum karşı taraftan. (Eğer yazılıyorsa)Araba ücretini USD yazsak olur mu?
(1) 

hesaba elden döviz yatırmak vs hesaba başka hesaftan swift yapılması

alideemir1 #1455156 
Hangisinde işlem ücreti daha azdır?
(5) 

Haydi Hep Birlikte Bu Şarkının Hakkını Verelim

rahip janick #1455155 
Evet, dünden beri yine takılmış kalmışken kafam iyiymişçesine böyle bir talepte bulunuyorum.

Sanatın ve sanatçının dostu olalım hep birlikte.

John Frusciante - Carvel

open.spotify.com

Youtube linki: www.youtube.com

Yeteri kadar kıymet verilmediğini düşündüğünüz eserleri aşağıya yazabilirsiniz.

Best Regards
(3) 

Covidli biri ile flört

top_secret #1455154 
Gönül işi olarak değil tıbbi anlamda soruyorum. Covid geçireli 15 gün olmuş bir kızla tanıştım. Şu an telefon üzerinden devam ediyoruz ama buluşmak gerekse en yakın ne zaman buluşabilirim ?

Not:
1-Pozitif olalı 15 gün olmuş
2-Şu an iyileştiğini bir rahatsızlığının olmadığını beyan ediyor.
3-Bende 2 ay önce geçirdim hastalığı ama iyileştim. (Antikorum vardır diye düşünüyorum)
4-İkimizde tekrar test yaptırmadık.
1 ...  ... • 1713    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık