(3) 

adres değişikliğini e devletten yapabilir miyim ?

charlotte blanc #1460367 
beylikdüzünde oturuyorum ıspartakuleye geçicem. bunu edevletten nasıl yapabilirim ?
(2) 

Fm Serisi

hayley williams ile evlenecek genc #1460366 
Lisanstan dolayi eski FM'lerin satisi bir sureden sonra durduruluyormus. (Su an steam'de sadece Fm 2021 var mesela) Satin aldiysak peki sonsuza kadar oynamaya devam edebiliyor muyuz?
(3) 

Son İş Mülakatı

yeteramadenedimherseyi #1460364 
Merhabalar,

Junior Marketing pozisyonu için bir yere başvurmuştum. 2 tane mülakat yaptılar. İkincisinde baya case sorusu falan soruldu. Bunlar dışında matematik testi, case study ve personality test de yaptım. Şimdi yarın sabah son bir mülakat daha olacak dediler Marketing Direktörüyle. Sizce bu mülakatta ne sorulur nasıl geçer? Rahat bir mülakat olacak dedi.

Anladığım kadarıyla son mülakat olacak bu yılbaşından sora başlamak üzere.

nelere dikkat etmeliyim. ilk full-time işim olacağı için maaş ile ilgili sorulara nasıl cevap vermeliyim?
(2) 

Finlandiya

liberal #1460363 
Merhaba,

finlandiya'dan gelecek birisi var. Kendisi oradan bir ürün getirip buarada satmak istiyor.

Ne alsa burada rahat olarak satıp kar elde edebilir.
(4) 

Almancamı tekrar nasıl canlandırabilirim?

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi #1460361 
Merhaba arkadaşlar,

Ben dil alanında Türkiye'nin en iyi eğitimini veren okullardan birinde Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. Öğrenciyken ve mezun olduğum dönemde Almancam çok iyiydi. Çatır çatır Almanca konuşuyordum, Alman hocalarla, gelen değişim öğrencileriyle falan iletişimim harikaydı. Alman hocalar, diğer Türk hocalar falan beni seviyordu, çalışkan bir öğrenciydim. O dönemler Almanya'da yaşasaydım hiç zorluk çekmezdim, o derece kendime güveniyordum.

Sonra mezun oldum falan. Dil çıkışlı birinin öğretmenlikten başka yöneleceği kesin bir meslek olmadığı için iş bulmam zordu. Mezun olduktan sonra bölümümden epey uzaklaştım. Almanca'yı falan kullanmadığım için epey köreldi. Mülakatlarda falan İngilizce konusunda hep iyi bir sınav verdiğimi düşünürken Almanca konusunda hep rezil olma noktasına geldim. Çünkü o anlara kadar bu kadar paslandığımın farkına varamamıştım. O eski görkemli günlerimin eskide kaldığını anladım.

Geçen yıl serbest çevirmenliğe başladım. Büyük bir Almanca çeviri projesi aldım. O esnalarda Almancam biraz canlandı ama konuşma pratiğine katkısı olduğunu söyleyemem. Yazılı anlamda da epey zayıfladım ama çeviriyle falan biraz toparladım.

Bazen Almanca bildiğim için ayağıma o kadar güzel iş fırsatları geliyor ki paslandığım için değerlendiremiyorum. Az önce yine çok iyi bir yerden arandım ve paslandığımı söylediğim için olmadı. Üstelik başvuru yapmamışken. Bir insan kendini nasıl hayal kırıklığına uğratabilirin en iyi örneği galiba.

Başkalarına bakıyorum, yeni diller öğrenmeye çalışıyorlar. Ben elimdekini, 5 yıl emek verdiğim dili bile değerlendiremiyorum. Yazık cidden bana. Fakülteye eşek bağlasanız eşeğin daha başarılı olacağı tipler, ödevlerine falan yardım ettiğim, notlarımı verdiğim tipler öğretmen oldu, çocuklara Almanca öğretiyor. Benim geldiğim duruma bakın. Kendimi nasıl harcadım bilmiyorum, harcamaya da devam ediyorum.

Her neyse benim bu Almanca'daki en büyük problemim İngilizce gibi hayatımın bir parçası olmaması. İkisini de aktif olarak kullanayım istiyorum ama Almanca hep kenara atılmaktan kurtulamıyor. Ne yapsam, kendime ne hedef koysam da eski görkemli günlere dönebilsem? Biliyorum konuşma pratiği gidip Almanya'da yaşamadan veya biriyle konuşmadan pek ilerlemez ama hiç değilse ihmal etmem. Ne önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim
(5) 

Maaş hesabı olarak Enpara kullanmak

havadakarada #1460359 
Mantıklı bir tercih olur mu? Herhangi bir hesap olabilir dediler.
(1) 

yeni yılın ilk günlerinde benzine zam gelir mi?

robin crusoe #1460357 
depoyu fulleyelim mi?
(2) 

Bali gibi bir yapıştırıcı tavsiyesi

vizivozo #1460355 
s.b.
yumuşak nesneleri yapıştırabileceğim ama kapağı bir kere açıp kapattıktan sonra geri kalanı kurumayacak (bali'de hep öyle oluyor çünkü).
(7) 

Neden çabuk yoruluyorum?

jahjah #1460354 
Merhaba,
kardiyolojiye gittim sıkıntı çıkmadı. Göğüs hastalıklarına gittim ciğerler süper.
Ama gel gör ki iki kat merdiven çıkayım nefes nefese kalıyorum. Kilosu nedeniyle askere alınmayan arkadaşım 1 saat top oynarken ben 5 dakikada yerlerde sürünüyorum.

Ne oluyor bana acaba?
(7) 

Hangi arac sigortasi?

her giriste sifresini unutan adam #1460353 
Sigortaci böyle bir tablo yolladi. Hangi sirket mantikli

Ek:foto
(1) 

Uygun fiyatli ve güvenilir otel/hotel ariyorum, Istanbul

damba #1460352 
Istanbul Zincirlikuyu'ya yakin kadin basima bi gece kalabilecegim uygun fiyatli ve guvenilir bir otel ariyorum. Anadolu Yakasi'na da gecebilirim, sorun degil.
(2) 

Kedim büyüdükçe sakinleşir mi?

hayaletimsi #1460351 
3.5 Aylık bir erkek sarman. 75 gündür bizimle. Ancak çok haşarı, hiç yerinde durmuyor, sürekli oyun, ilgi istiyor.

Büyüdükçe enerjisi azalır mı, sakinleşir mi?
(2) 

Ortak Facebook Messenger çift hesap

deer hunter #1460349 
Benim webden arkadasimin uygulamadan kullandığı ortak bir Facebook hesabımız var işle ilgili..Messenger da ikimizde de yüklü. Msjlar ikimize de geliyor yani..ben şahsi Facebook kullanmıyorum bunun dışında ama bir tane açmak istiyorum. Bu durumda ikinci bir Messenger indirip farklı hesapla kullanabiliyor muyum?
(4) 

Niye benzine indirim gelmiyor?

hayaletimsi #1460347 
Bir ay önce dolar daha yüksekti benzin 6.90 civarındaydı, ancak dolar bayağı bir düşmesine rağmen hala benzin 7.30.

Neden fiyatlarda düzeltmeye gidilmiyor?
(5) 

Haftasonu yasaklarinda hastaneye gitmiş olan var mi

sckxyss #1460343 
Polis çevirmesinde sorun oluyor mu? Çok önceden aldığım randevu var ama sorun oluyorsa gitmeyeceğim.
(2) 

mac-safari-tarayıcı geçmişi

bir soru sorcam #1460342 
buradaki tarihleri saat olarak görmek mümkün mü sadece gün gösteriyor
(1) 

yurtdışından türkiye'ye gelen yabancılar

cosmicgadin #1460341 
öğrenim, çalışma veya yaşama amaçlı Türkiye'ye gelen yabancılar hangi kurumlarla, organizasyonlarla, derneklerle vs. muhatap olurlar?
(4) 

Media Markt sahte ürün satabilir mi?

rose parks #1460340 
Samsung cihazım için samsungun kendi orijinal şarj kablosunu aldım. Baş kısmında made in china yazıyor. Şu an kullandığımda ise vietnam yazıyor. Bir yerde görmüştüm, orijinalde vietnam yazar, china yazıyor ise sahtedir diye. Sahte olabilir mi sizce?
(3) 

Sokaktaki yavru köpek

kislar gecmez beresiz #1460337 
Merhaba,

Annem bu sabah yan evin bahçesinde yavru bir köpek görmüş. Biraz ekmek ıslatıp koymuş ama yememiş. Ben de süt verelim dedim de çok anlamıyorum maalesef. Et yiyebilir mi? Markete gittiğimde köpek maması almayı düşünüyorum. Bir de havalar epey soğudu burada. Bu çocuk için ne yapılabilir? Yerimiz olsaydı eve alırdık ama o da mümkün değil.

Sabahtan beri ekmeklerin başında oturuyor. Annesi de yok sanırım. Önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

bi klip vardı..

diyojenimtırak #1460335 
üç kişilik türk bi grup,
deniz kenarında retro renkte b klip,
uzak bi mesafeden hızlı zoomlar yapılıyordu
bi tanesi blok flüt çalıyodu
"molada kakam geldi" tarzı bi sözünü hatırlıyorum

bu klibi bi buldursanız be dostlar
(7) 

emlak danışma

firemanjonny #1460334 
merhaba kıymetli arkadaşlarım

www.sahibinden.com


bu ilandaki arsa alındı diyelim ev yapmaya bi manisi olur mu, tarla olarak yazılmış konumu, imara açıldığında küçülür mü yada ne biliyim ev olacak yer mi hiç bilgim olmayan konular, bilgi veren çok yardımcı olur.
(12) 

Muhafazakar bölüm başkanı sorusu

anladespina #1460331 
Merhaba. Ben bir devlet üniversitesinde bilim olan bir bölüm okuyorum. Bölümümdeki hemen her öğrenciden iyi olduğuma inanıyorum, gerçekten bilim insanı olma isteğim, yaşamımı bu uğurda harcama arzum var. Sanırım bunun için kendimi de "önemli kimselere" göstermem gerekiyor. Bölüm başkanımız muhafazakar, benim ilgilendiğim alanlardaki fikirlerimle onunkiler bayağı bayağı çatışıyor. Sizce ne yapmalıyım; çatışan düşünceleri belli etmeden, başka konularda kendimi göstererek uyum içinde mi olmalıyım (böyle yaparsam ilgilendiğim konular bambaşka noktaya evrilebilir, ki bunu istemem), yoksa kendimi hocalara ve bölüm başkanına göstermeden kendi halimde mi kalayım?

"Aç kalırsın, sürünürsün, Türkiye'de olmaz o işler" tavsiyeleri yerine daha yaratıcı cevaplar gelirse çok sevinirim.

Edit: Zaten yurtdışına gitmek istiyorum. Fakirim ve idealistim. En mantıklı yolu bulmaya çalışıyorum. Yurtdışına çıkmak için sanırım burada daha birçok şey tecrübe etmem gerekiyor.
(1) 

31 aralık 2020 istanbul ankara araçla gidecek biri var mı?

creative #1460329 
ücreti mukabilinde yol arkadaşı olabilirim. 32 yaş erkek. akşam en geç 19.00 gibi ankara'da olmam lazım. araçla giden birini bulamazsam otobüsle gideceğim. yol arkadaşı arayan mesaj atabilir. bla bla car'dan önce buraya sormak istedim.
(7) 

Trafik cezası hk

garavel #1460327 
Şu an e devlette 15 gün önce yediğim bir trafik cezası görünüyor ( hemen e-devlete eklemişlerdi ) fakat eve gelen bir kağıt yok, bunu indirimli ödemek için eve kağıt gelmesini mi beklemeliyim ? Gelmiş de muhtara gitmiş olabilir mi ? E devlette ibraz edildiği zaman güncelleniyor mu ibraz tarihi şu diye?

Teşekkürler.
(1) 

google analytics sertfikası

hlt1985 #1460326 
Eskiden google analytics & adwords sertifikası alabiliyorduk online olarak, ücretsizdi. Halen var mı böyle bir uygulama, sertifika alma durumu? Aradım biraz bulamadım:( buralar baya değişmiş, eskien buralar dutluk idi, bataklık idi:)
(11) 

Ödemezsem ne olur?

Kirmizibavul #1460325 
Pandemi basindan beri evden calisiyoruz. Market firin disinda disari cikmadim desem yeridir. Pandemi baslarinda maske almak icin maskesiz bir sekilde disari ciktim. Evin yakinindaki markette maske yoktu. Yaklasik 50m uzakliktaki cadde ustundeki buyuk markete gideyim dedim. Henuz caddeye cikmistim ki zink diye sivil bi araba onumde durup icindeki kisi polis kimligini gosterip benden kimligimi istedi.

Kimligimi cikarirken eger maske cezasi icin soruyorsaniz, salgin konusunda bilincli biri oldugumu, her turlu tedbire uydugumu ve su anda da karsidaki markete maske almaya gittigimi soyledim. Arkadaki markete sordum ama kalmadigini gidip teyit edebilecegini ekledim. Polis bana inandigini ama kamera oldugu icin tutanagi tutmak zorunda oldugunu soyledi.

Gecen gun 900 liralik ceza tebligati geldi. Yolu nedir bilmiyorum ama buna itiraz edersem bir sonuc alir miyim sizce? Ayrica odemezsem bu ceza nerede karsima cikar? Ev/araba alip satarken ya da yurt disina cikarken falan. 10 yildir bu tur idari para cezasini odemeyenler var nitekim.
(12) 

Toplayacağım PC parçaları birbirleriyle uyumlu mu?

inafkafi #1460323 
Merhaba, arkadaşım bir PC topluyor ve yılbaşından önce alması gerekiyor.

Bana gönderdiği listeyi ekte paylaşıyorum. Fiyat sorun değil. Temel olarak mimari işler için kullanılacak.

Bu parçaların birbirleriyle uyumlu olup olmadığı konusunda yorum yapabilir misiniz?

Örneğin, işlemcideki sıvı soğutucu, PSU veya kasanın fanlı soğutma sistemleriyle uyumlu mudur?

Ya da güç kaynağı bu sistem için yeterli midir?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(7) 

Araçta elektrik kaçağı

ats #1460322 
Merhaba,

Aküsü 6 ay önce kadar değişmiş arabam dün çalışmadı. Herhangi bir şeyi açık unutmamıştım. Aküyü değiştiren usta geldi, aküye güç verdi ve tekrar çalıştı. Kontrol için yerlerine gittik, aküde ölçüm yaptılar. Akü iyi, muhtemelen araçta bir kaçak var dediler. Muhtemelen yılbaşı sonrası hafta elektrik ustasına gidebilirim de ilk arabam ve arabalarla ilgili bilgim yok, birkaç sorum var:

1- Normalde araba frene basmadan kontağı çevirmeye çalışınca frene basma uyarısı veriyor. Dün denediğimde fren kaskatıydı ve ileri itilmiyordu. Bu yine elektrik aksamından mıdır?

2- elektrik aksamıyla alakalı problem nasıl oluyor, usta akşamdan sabaha aküyü bitiren bir şey var dedi. Yani normalde ben far radyo klima her şeyi kapatıyorum. Aslında açık bıraksam da kontaktan çekince kimi arabanın farının yandığı olur ya, benimki kapanıyor. Önemli olan yanması değil tuşun açık olması mı?

3- sizce bu işin maliyeti hangi aralıkta olur?
(8) 

araba yan aynası kırıldı

reanarchy #1460317 
Öncelikle selamlar, saygılar herkese.

bu sabah işe gelirken ufak bir kaza atlattım. park halindeyken bir araç fazla yakından geçmek istedi sanırım sol yan aynama çarptı ve aynanın plastik çerçevesi kırıldı.

servis yaklaşık 2000 tl masraf çıkarıyor, aynanın komple değişmesi gerektiğini söylüyorlar. sadece çerçeveyi değiştirme şansımız var mıdır acaba?

araç 2017 model peugeot 3008 bu arada.

ikinci bir sorum da, tutanak vs işleri için.

öncelikle e5 yanyolda meydana geldi. marketten bir şey almak için aracımın %90'ını kaldırıma çıkardım. sadece tekerler aşağıda. ayrıca aynı şeritte duraklama yapan önümde arkamda falan bir sürü araç olmasına rağmen ben yine de kaldırıma çıktım ne olur ne olmaz diye. bu arkadaş da uykulu falan mıydı artık bilmiyorum. kendi aynası da kırıldı benim aynam da kırıldı.

şimdi, niyetim kendi aramızda çözmek, sadece çerçeveyi değiştirsin yeter. iş sigortaya intikal ederse; çarptığımız anki fotoğraflar yok. vurduktan sonra 20 m ötede durdu araç. ben kendi aracımı yerimde, onunkini de 20m ötede durduğu yerde fotoğraflarım. ruhsatı, ehliyeti, plakası vs her şeyi mevcut. acaba trafik nasıl sonuçlanır?

teşekkürler.
(1) 

ShareIt alternatifi (bluetooth/wireless medya transferi)

karabasun #1460313 
Kullanımı daha kolay bir program arıyorum. Android telefon için.
(11) 

Macbook gerçekten pratik mi?

but that was just a dream #1460312 
Merhaba,

1 ay kadar önce macbook pro satın aldım. Aradığım bir şeyi bulmakta, geçişlerde, bir sayfayı kapatmada ve özellikle makale okurken zorlanıyorum. Bir cümlenin altını çizmek için yukarıya gitmek zorunda kalmak can sıkıcı oluyor. Alışamadım sanırım. Alışırsam daha pratik olduğunu anlayacak mıyım? Bir de bugün iphone kulaklığını dahi takamadığımı farkettim. Usb'yi biliyordum da bunu beklemiyordum. Dönüştürücü mü almak lazım?

Teşekkürler
(1) 

Coursera kurs tamamlama

anladespina #1460311 
Kursu tamamlamak için videoları, okumaları tamamlayıp; sınavları geçsek yeterli midir? Mesela birinci haftanın iki quizi hariç bir de ödevi vardı. Ödevi yapmadım ama hafta tamamlanmış gözüküyor.
(4) 

Anneyle Babanın Saf Olması

namidigerkokuc #1460308 
Cidden artık yıldım ya. Birileri bunlara çirkefleşiyor. Bunlar doğru düzgün sesini çıkarmıyor. Hani korkudan falan da değil. Korkacak bi durum yok ortada. Bunlar bakarız moduna geçiyor. Ortaokulda babam 600 lira dersane parasına laf ediyordu, eve gelen adamlar konuştular ettiler 1 koli kitaba bin küsur lira için babama senet imzalatmışlardı. Niye böyleler cidden anlayamıyor. İşin kötü tarafı ben de küçüklüğümden beri çevrem tarafından hep saf bulunuyorum okulda 1. olsam bile. Napıcam ben...
(2) 

Aşı vurulacak sağlık çalışanları

aslil #1460307 
Aşı vurulacak ilk grup içerisinde covid19 ile birebir temas halinde sağlık çalışanları deniyor. Yani hastanedeki kardiyolog, radyoloji uzmanı, göz doktoru vs vurulmayacak mi? İlle dahiliye ya da acilci mi olmak gerek anlamadım? Her branştan doktor kaybediyoruz oysa. Bilgisi olan var mı teşekkürler
(1) 

linkedin gizli kalmak

owaki #1460305 
bir durumdan dolayı linkedin hesabı açmam gerekti ve haliyle birtakım bilgilerimi girdim. birkaç gün olmasına rağmen google'da kendimi arattığımda çıkmıyordu, artık çıkıyor.

Fakat ben çıkmasını istemiyorum. Linkedin özelinden yapılacak aramada da çıkmasını istemiyorum.

Sadece connectionlarım ve başvurduğum pozisyonla ilgili yetkililerin hesabımı görüntüleyebilmesini istiyorum. Bu mümkün mü
(2) 

mi stick ile uyumlu bir klavye var mı?

dolaysiztumlec #1460304 
sıradan bir lcd tv'miz vardı mi stick sayesinde akıllı tv oldu. şimdi sorum bunla uyumlu bir klavye var mı? logitech k400+ slsak çalışır mı bu tarz televizyonlarda?
(3) 

kireçli musluğu temizleme

Tochinoshin #1460301 
banyodaki musluğu sökmeden kolay bir yolu var mı bunun? duş başlığını söküp borudan kireç çözücü akıtsam mesela? ya da şırıngayla su çıkış yerinden enjekte etsem? sökme işini yapamayabilirim, elimde kalmasın musluk.
(2) 

evde en ucuz espresso

Tochinoshin #1460300 
moka pot ile mi yapılır? moka pot 100 lira civarında, alırım ama dışarıda içtiğim makinada yapılmış gibi olur mu? yoksa espresso dışarıda içilecek bir kahve mi? şimdi alırım da türk kahvesi gibi olursa üzülürüm.
(3) 

Sizce yanlış mı yapıyorum? (Yatırım mevzuları)

hede hodo #1460296 
Ev alma düşüncesiyle 7.10 lardan dolarımı bozdurmuştum. Yaklaşık 200 bin civarıydı.
Sonra vazgeçtim. Parayı biraz vadelide filan tuttum.
Sonrasında ise 100 bin civarı 470’den 100 bin civarı da 450’den gram altın almıştım.
500 530 olduğunda da daha çıkar diye bozdurmamıştım.
Şu an para oraya sabitlendi. Çıkmasını bekliyorum ama kısa vade de pek olacak gibime gelmiyor.
Aklıma mesela 50 bin bozdurup kısa Vadeli al sat yapmak filan geliyor. Ama ona da emin değilim.
Siz böyle bir durumda ne yapardınız?
(2) 

Banyo bataryası küf

logisticsmanager #1460294 
Şimdi kiralık ev, ev 2017de yenilenmiş ikea tarafindan.
Yalniz banyo bataryasi düzgün takılmamış gibi (ikea'dan zaten tam bir is beklemezdim).
Sağdaki bataryada bu resimdeki boşluk yok.


Bu boşluktan belli zaman sonra kahverengimsi akinti oluyor.
Buna ne çözüm bulabilirim? Alet çantam vs var, açıp düzgün montaj vs yapamaz miyim?
Ya da o boşluğu doldursam çözülür mu?
(14) 

izlerken en çok keyif aldığınız,sürükleyici,kaliteli dizi hangisiydi?

neoluyokardesimnebutantantana #1460292 
2-3 tane de yazabilirsiniz tabii.
(3) 

Chemex

co2s2 #1460289 
Eşime yılbaşı hediyesi olarak chemex almak istiyorum. Şu dakikadan sonra online sipariş versem, kargo yetişmez. İstanbul Asya yakasında Chemex ve ilgili ürünler bulabileceğimiz mağaza neresi var?
(5) 

resimli kurabiye yapımı

yeteramadenedimherseyi #1460288 
merhaba. görseldeki kurabiyelerin üstündeki gibi şekiller nasıl yapılıyor acaba bilen var mıdır? nasıl bir teknik kullanmak lazım?

imgur.com
(4) 

Pikaptan müzik dinleyen var mı

sydney #1460285 
Memnun musunuz, artısı eksisi nedir? Çok sevdiğim bir albümün vinyl’ini görünce aklıma düştü.
(11) 

Türkçe harf kullanmayıp i yerine ı yazan tipler

mirafiori #1460282 
Kim bunlar? Neden yapıyorlar bunu? Genelde eğitim seviyesi düşük insanlar ve sonradan görme tipler yapıyor gözlemlerime dayanarak, ama gerçekten anlamlandıramıyorum. türkçe klavyesi yok desem, "i" yazmıyor "ı" yazıyor. Uzun süredir gözlemliyorum, arkadaşlarımla paylaştığımda "hiç dikkat etmedim, sen de nerede abik gübük şey var onlara takılıyorsun mirafiori" diyorlar. Duyuru ne düşünüyor?

Şu an bunu yazarken kenarda gördüklerimden ilham alarak örnekledirebileceğim; dıscı (dişçi), degıstırmek (değiştirmek) vs...
(4) 

2020 brütten nete 2021 brütten nete'den nasıl daha yüksek olabilir ya

condom kurşunu #1460280 
aynı brütü yazdım ama daha düşük çıktı 2021 nasıl oluyor ya
(3) 

Kahve Severler Sorum Size

turk kasi #1460279 
Fiyat / Performans açısından en iyi çekirdek kahve nereden alınır? (İnternet)

Taze kavrulan olması hiç şart değil. Çünkü taze kavrulmuş aldığım özel yerim var. Ona kösülüyorum mecburen.
(3) 

Meditasyon nedir nasıl yapılır

yarey #1460277 
Hep sağda solda duyuyorum bu kelimeyi ama detaylı bilgi edinmek isterim
Ne yapayım, nereden başlamalı?

Teşekkürler
(2) 

Özel dişçi muayanehaneleri hafta sonları açık mı

condom kurşunu #1460276 
Muaf mıdır haftasonu dişçiye gitsem. Açık mıdır ki
(3) 

sağ kaburgamın hemen altındaki ağrı

silent enigma #1460274 
bir senedir sağ kaburgamın bittiği ve karın boşluğumun başladığı noktada bir ağrım oluyor. karında bir şişlik hissi ile beraber gelen bulantı hissi, böyle 3-4 gün sürüyor. ayda bir veya iki kez tekrarlıyor sanırım. bir sene içinde farklı zamanlarda birkaç kez kan tahlili ve tüm batın ultrasonu çektirdim. göze çarpan bir şey çıkmamıştı. şimdi yine birkaç gündür aynı bölgede ağrım var. sormak istediğim şey şu: kaburgamın alt kısmına bastırdığımda, garip bir şişlik hissi geliyor. yani kaburgamın sanki hemen altında ve arkasında olan bir şey (kas gibi çizgisel bir şey, şiş bir şerit) elimle hareket ettirince ileri geri oynuyor ve tak tuk ses çıkarıyor gibi bir his oluşturuyor. böyle bir şey mümkün mü? kas olabilir mi şişen şey? bunun tetkik yöntemi nedir?
1 ...  ... • 1659    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık