(6) 

Alibaba Express Hakkında

laf salatasi #1262421 
dostlar, bu alibaba ürünlerinin tamamı sahte midir ?

misal bu ürün 200 dolar bu adamlar tutmuş 75 dolar demiş kargoda bedava !!!

www.aliexpress.com
(9) 

idefix belası

who cares wins #1262420 
selam arkadaşlar.

idefixten alışveriş yapmak gibi bir gaflete düştüm ne yazık ki. 11 şubattan beri siparişim hazırlanıyor görünüyor ancak tık yok. başta yapmam gerekeni sonra yaparak ekşideki başlığına baktım ve gördüm ki aynı dertten muzdarip pek çok yazar var. idefix'in instagram hesabına yapılan yorumlara da bakıyorum, ocak'tan beri sipariş bekleyenler var. tabii yine yazılanlara göre yorumları siliyormuş idefix. iade edenler ücret iadesi alamadıklarını da belirtmişler. bir başlık açmanın vakti gelmemiş mi sizce de? açayım mı?

edit: açtım buyrun (bkz: 17 şubat 2018 idefix rezaleti)
(6) 

Üşüme psikolojisi

jedijedi #1262417 
Biraz saçma bir soru olucak ama ;

Normalde ankara’da kışın ortasında hava -1 -2 derece içimde tişört üstümde baharlık mont üşümeyen biriyim, bugüne kadarda soğuktan hasta olmadım.

1) bu bir hastalığın belirtisi olabilir mi ? ( sıfır bilgiyle soruyorum fazla kalp ritimiyle ya da fazla kan sahibi olmamla ilgili mi ? Ritim ortalama 80 )

2) üşümesem bile soğuk havalarda kalın giyinmememin bir dezavantajı var mı ?
(2) 

ses sistemini kablosuz hale getiren bluetooth sistemi var

theconqueror #1262413 
peki ya yazıcıyı? yani kablolu yazıcıyı kablosuza dönüştürme aparatı var mı? Dünya o teknoloji seviyesine geldi mi?
(12) 

it's always sunny in philadelphia seven yok mu ya

oddyseus #1262408 
çevremde kimi başlattıysam ya çok iğrenç buldu ya da komik bulmadılar. son 1 sene içinde 4 defa falan bitirmişimdir 12 sezonu. çevrenizdeki insanlara bu diziye başlattığınızda tepkileri ne oluyor?

ben çok önce ilk bölümü izlemiştim sarmamıştı devamını izlememiştim. sonra 1 kere 2. sezonun sonuna kadar izleyince aşık oldum resmen.

hatta abartmıyorum bir gün evleneceğim kadın bu dizinin hayranı olmalı. bu diziden zevk alamayan bir insanla hayatımı paylaşabileceğime inanmıyorum.
(2) 

Göktürk, İstanbul Caddesi, Nasıl Giderim?

deneme #1262406 
Merhaba,

Yarın sabah Fatih’ten Göktürk, İstanbul Caddesine gitmem gerekiyor, karşıyı hiç bilmiyorum, nasıl giderim, eğer otobüs ise hangi hat?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

hukuki bir mesele yardım lütfen

demirr #1262404 
merhabalar. şimdi hakkımdaki bir soruşturma sebebiyle aracıma tedbir konulmuştu. mahkeme tedbiri nisan 2017 de kaldırdı. tedbirin kaldırılması için emniyete yazı yazıldı. nerdeyse 10 aydır uğraşıyorum. yazıyı en az 3 defa tekrar yollattım ama o lanet yazı emniyete bir türlü ulaşmıyor. adamlar bize yazı gelmemiş diyor. son yazıyı mahkemeden barkod numarasını alarak ptt kanalıyla takip ettim ve teslim edilen polisin adına kadar ulaştım.

adamları arıyorum yazı şu polise teslim edilmiş diyorum hala bizde yazı yok diyorlar. 10 aydır aracımı satamıyorum,devredemiyorum ve mağdur oldum. şimdi;

bu mesele idari midir yoksa adli mi? nereye şikayetçi olacağız? savcılığa mı yoksa valiliğe mi?

teşekkürler
(10) 

Bisiklet & diz agrisi

seyyar satıcı #1262403 
Bisikletle acemi yokus yuksri ciktim vitesleri ayarlayamadim
Sanirim ondan sonra oldu iki aydir dizlerimse agri var o gunden sonra bisiklete de binmedim bu agri gecer mi yoksa doktora gorunmem gerekie ki

Sakat kalmayiz dimi genc yasta:)
(8) 

Bir insan neden

kozmosta bir nokta #1262402 
mutlu olmadığı halde kendini herkesten izole etmek ister? Bunun sonucunda ne olur? Var mı deneyimleyen/böyle tanıdığı filan olan?

Edit: tam ifade edememişim. İzole olmaktan/kendini izole etmekten mutlu olmadığı halde dersek daha doğru olacak sanırım.
(4) 

Alıyorum. Alayım mi?

shenergy #1262401 
urun.n11.com

Hayır diyorsanız alternatif şunun lütfen.
(1) 

Vakifbank bankomat kart sifresi

rahmi pinkfloydoglu #1262400 
Kartimi kaybettigimden dolayi yeni kart gonderdi banka sagolsun. Yeni sifre belirlemek icin bankayi aradim otomatik yonlendirmeden kart numarasini girdim telefona mesaj geldi kartinizin parolasi sudur diye. Ancak bu gonderdikleri parola 4 haneli. Onceki kartimda 5 haneli parola girmistim. Sabah cikmadan karti anneme vericem gitsin para ceksin diye. Bankamatik bankomat kartta 4 haneli parolayi kabul eder mi yoksa ben yanlis birsey mi yaptim?
(6) 

Otomobil simülasyonu

hadi ya la #1262398 
Direksiyon, vites, gaz, fren ve debriyaj kontrolü olan %100 gerçekçi otomobil simülasyonu var mı?
Ehliyet aldım ama dışarıda çok pratik yapamıyorum, bilgisayarda (ve eğer varsa direksiyon seti ile) hangi yol ile bunu yapabilirim?
(11) 

Spor salonunda eşofman altı mı, şort mu giyiyorsunuz?

midilli35 #1262397 
Hangisini tercih etmeli Ve neden?

Ben erkegim, hangisini almam gerektiğine karar veremedim. Siz hangisini giyiyorsunuz?

Erkekler, sortun altina tayt giyiyor musunuz? Strec boxerlar ayni isi gormuyor mu?


Tesekkurler.
(5) 

acıktım ne yiyeyim?

veritaslibertas #1262395 
Spor yapıyorum. biraz zorladım bugün. 8 buçuk gibi yemek yedim ama şuan acıktım tekrar. düzgün beslenmeye de çalışıyorum. ne yiyeyim bu saatte? yemeyeyim mi?
edit: tavuk ızgara yedim akşam.
(3) 

YTÜ Yüksek Lisans İlişiğim Kesilmiş

ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar #1262394 
Bütün dersleri tek seferde vermiştim ama bazı nedenlerden dolayı bitirme ödevimi yapamadım. Vaktim yoktu maalesef.

Şimdi ilişiğimi kestiklerine dair senato kararını mailime göndermişler. Bu kadar emekten sonra biraz acıttı doğrusu.

Şimdi ne yapabilirim, bir af mı bekleyeceğim? Ya da yeniden kaydolmayı başarıp tüm dersleri saydırıp sadece ödevi mi tamamlayacaüım?
(1) 

yurtdışında faturalı, tarifesiz hat

diffarentiationation #1262390 
tarifem yeni bitti, 2 hafta sonra 2 aylığına yurtdışına çıkacağım ve hattı hiç kullanmayacağım. sizce tarife yapıp mı çıksam, tarifesiz mi bıraksam? tarifesiz faturalı hatta ne kadar fatura gelir hiç kullanmazsam?
(1) 

pdf

expressive #1262384 
şu kitabın pdf formatını buldurabilir misiniz? Teşekkürler.
.
Rastlantı ve Zorunluluk
Modern Biyolojinin Doğa Felsefesi
Jacques Monod / çeviri: Eda Elodie Moreau
Alfa Bilim Dizisi 22
(2) 

prench press makinesi olmadan kahve yapma

plastic_angel #1262381 
evdeki imkanlarla nasıl yapabiliriz?
(5) 

Büyük büyük büyük dedem molla mıymış yani?

thomson'un uzumlu keki #1262380 
Aşağıdaki duyuruya cevap verirken yine aklıma takıldı. 1850 doğumlu anne tarafından bi ninem var. Onun babasının adı Molla Ahmet. Soyadı verilmesinden önce ölmüşse bi de lakabı buysa adam molla olabilir mi, ne dersiniz?? :)
(2) 

whatsapp'dan gelen medyalar telefona kaydedilmesin ama

mete kudur #1262379 
Bilgisayardan da WhatsApp kullanıyorum, medyaları bilgisayara kaydedip(açıp) telefona otomatik kaydetmemesini sağlayabilir miyiz ?

WhatsApp bildirimlerini telefondan kapatacağız.
(5) 

Basel mi zürih mi?

archery #1262375 
Turistik amaçlı,sizce hangisi?
(3) 

Vesikalık ifşası yapalım mı?

cok iyi yol #1262371 
Geçen ifşada konuşmuştuk. Yapalım mı?

www.strawpoll.me
(8) 

soyunuzda dikkat çekenler?

MandMs #1262369 
misal bizim sülaledeki 16 kadından 11i dul yani eşlerinden sonra vefat etmiş.
bugün arkadaşa sordum, baktı ki erkekler daha çok yaşamış..
sizde durumlar nasıl?
birde bizim kütük iç anadolu. onuda belirtirseniz sevinirim.
(2) 

fotoğrafçılığa başlangıç

sorunvar #1262364 
canon 700d başlangıç için nasıl ? Bütçem 2000 i aşmasın istedim.Bunu buldum.İyi midir ? Ne tavsiye edersiniz ?
(6) 

Soy kütüğü şeysinde

[GODDARD] #1262363 
Sizinki sistemde görünmüyor, nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz diyor. Var mı böyle bir şey gören?
(1) 

İstanbul'da Gezecek Yer

oekuklu #1262362 
Gençler merhaba. Soğuk olması sebebi ile gezilebilecek kapalı mekanlar neresidir bu memlekette avm dışında? Ve aşağıdakiler dışında:

-Kapalıçarşı
-Yerebatan sarnıcı
-Rahmi Koç, oyuncak, deniz, modern sanatlar, arkeoloji müzeleri başta olmak üzere bütün müzeler
-Cami, kilise vb yerler
(3) 

kuyruk sokumu agrisi

honfleur #1262360 
1 hafta once saglam bir sekilde popo ustu cok sert dustum. Cok canim yandi ama kalkip yuruyebildigime gore kirik cikik yoktur mantigiyla hayata devam ettim. Fakat kuyruk sokumumdaki agri gecmedigi gibi sanki gittikce artarak agriyor. Hatta one egilirken bile ekstra agri oldugunu farkettim. oturmak falan iskence.
Biliyorum doktora git diyeceksiniz ama bu konuda tecrubesi olan varsa nasil oluyor diye sormak istiyorum. Sonucta hareketli kemik degil, ufak bir catlak olabilir. Alciya alma vs mumkun olamaz, ne cesit bir tedavi uygulanabilir ki? Eninde sonunda bekleyip mi gececek?
(3) 

1 günlük yavru köpek

şaşkın #1262359 
Merhabalar
1 günlük yavru bir köpeğe annelik yapmaya çalışıyoruz. Hazırlıksız yakalandık, anne bahçemizde kuytu bir yer bulup doğum yaptı. Yavrumuzun henüz göbek bağı üstünde. Toplam 5 yavru var; geri kalan 4 tane turp gibi, emiyorlar . Bu yavruyu anne bahçenin ortasına getirip bırakmış, ölmüş zannettik ilk başta; eve aldık. sıcak su torbası vs... Bu akşam pastorize sütü sulandırarak ve enjektörle veriyoruz.( 2 saatte 1 2 cc kadar ve çok yavaş verdik.) İlkk kakasını henüz yaptı, ancak bizim uyarmamızla/masajımızla yaptı. Kafamızda deli sorular:
1) Henüz çiş yapmadı. Problem midir? Ne zaman yapar?
2) Ne sıklıkta kaka yapması gerekiyor?
3) Beslenme sıklığı ve miktar doğru mudur? (Yarın petten biberon ve uygun mama/süt alacağız )
4) Başka bilmemiz /yapmamız gereken birşeyler var mıdır acil olarak ?
şimdiden teşekkürler.
(2) 

Sekersiz/raw/glutenfree fit pasta?

kuehles blondes #1262357 
Selam, istanbul kadikoy civarlarinda ya da ulasimi fenerbahce'den kolay olan bir yerde yarin aksam icin boyle fit pasta filan yapan bi yer ariyorum.

rafine seker kullanmasin filan. Bizim yapmaya vaktimiz olmayacak. Sabhatan siparisi verip aksam da alabiliriz. Degisik bir sey deneyelim dedik de unuttuk siparis vermeyi ki nereden siparis veririz onu da bilmiyorum.

8-9 kisi icin lazim.

Tesekkurler simdiden.
(4) 

Test

grobet #1262356 
Merhaba,
onedio.com
Bağlantıda olan testi yapıp sonucu yanıt olarak yazabilir misiniz?
Formata da uyduralim daha önce bu testi yapmış miydiniz?
(1) 

üçleme (triplet note) ile 3/4 nota arasındaki farklar?

john valdetine #1262351 
soru net. :) davulcuyum.
(6) 

Cok zor bir mekan secimi

dedim dedim de kime dedim #1262350 
Kriterler
*kadikoy veya cevresinde olucak
*guzel kahvalti menusu olucak
*bu pazar icin olacak
*4 kisinin 2 saat calismasina uygun olacak
*mumkun mertebe sessiz olucak
*4 kisiyi (ben dahil) benim cekebilme durumum olusabilir fazla yuklenmesinler hesaba

Hava guzel olsa moda cay bahcesinde poca simit takilirdik ama olmuyor iste
(5) 

saç tellerimi kalınlaştırmak istiyorum

concretestep #1262349 
hangi ürünü tavsiye edersiniz ? (Erkek)

beslenmeme dikkat ediyorum. saçlarım ince telli ve seyrek. fön çektikten 1-2 saat sonra başka bir hale bürünüyor, sönüyor :(
(1) 

"Yurtdışında yerleşik kişi" ve "Türkiye'de yerleşik kişi" ayrımı

hayirsiz #1262339 
Arama yaptığımda genelde yurtdışından arabasını getirmek isteyenlerle ilgili sonuçlar çıktı, ben başka bir konu için araştırıyorum.

ggm.gtb.gov.tr

Vatandaşlıktan çıkmadan, 185 gün başka bir ülkede çalışınca otomatik olarak "Yurtdışında yerleşik kişi" oluyor muyuz?
(4) 

Vodafone red şifresi

lorne malvo #1262338 
Sinema şifresi verebikecek olan var mı
(2) 

mahkemeye yanlış sanık nasıl getirilebiliyor?

Phoebe #1262337 
lise öğrencisi helin'in pompalı tüfekle öldürülmesini hatırlarsınız. özellikle adliye ve hukuk alanında çalışan arkadaşlarımız varsa onlara sormak istiyorum. nasıl mümkün olabilir davaya yanlış sanık getirmek? bunun dava başlayana kadar farkedilmemesi nasıl mümkün olabilir? yanlış sanık niye son ana kadar bir şey demez? nasıl işliyor bu prosedürler? tamam adalet sistemimiz muhteşem değil ama, bugün sinirim oynadı bu habere, delirdim.

www.hurriyet.com.tr
(16) 

Londra’da iş görüşmesine çağrıldım gitsem mi (iş garanti değil)

mhmtt #1262336 
İş güzel şirket güzel pozisyon güzel maaş güzel. Güzel de güzel amaa alınmama ihtimali de var tabiki. İş görüşmesi sonuçta. Cuma günü olacak. İşten bir gün izin alıp İstanbul dan londraya gitmem gerekir. En az bin tl’ye patlar bu tüm koşuşturmaca bana. Napsam çok ikilemde kaldım
(5) 

Maxipuan

vivalaaj #1262335 
Bugün öğrendim ki iş bankası bankamatik kartımda epey bir maxipuan birikmiş. Bu maxipuanları nasıl kullanabiliyorum acaba? Hangi marketlerde geçiyor örneğin?
(1) 

212 vip men vs 212 men

kapti #1262333 
Koku olarak bu iki ürün arasında fark var mı?
(4) 

soy bilgisi

in vino veritas #1262332 
tabloda anlayamadigim bir konu var, merak ettim cok. diyelim ki buyuk buyuk dedemiz atiyorum sirbistan dogumlu gorunuyor, anne babasinin cocuklarinin vs. hepsinin dogum yeri sirbistan. ama kutuk sivas yaziyor. o kisi orada dogmus belli ki orada yasamis, muhtemelen orada ölmüş. kutugu nasil sivas oluyor ben nereyi anlayamadim acaba?

baska birinde de anne babasinin, esinin ve cocuklarinin hepsinin dogum yeri sivas olan buyuk ninenin dogum yeri sirbistan, o nasil oluyor? anne babasi sivasta dogmus, buyumus, evlenmis, bu kadini gidip sirbistanda dogurup geri sivasa mi getirmis?

bu arada laf sokmaya kalkisacaklar icin ön edit: bunlar benim listemde degil internette paylasilan listelerde gordum merak ettim nasil oluyor diye.
(2) 

matbaa ürünleri

atcapar #1262330 
Bir matbaacıdan fiyat teklifi maili istedim halen daha fiyat teklifi maili göndermedi en son mail attım dedim geçen gün sizin dükkana gelmiştim seçtiğim ürünler bilgisayarınızda kayıtlı şu dosyalar için fiyat teklifi maili istiyorum adam aynen şu cevabı verdi bana

'İşlerimizin yoğunluğu sebebiyle özel işlerde fiyatlandırma yapamıyoruz'.

İyi Çalışmalar...

ne demek istemiş bu şimdi? bende firmamız için yaptıracağım ürünleri. Özel olacak bir iş değil ki
(1) 

Bu nasıl hack?

hincaluluc #1262329 
Yaklaşık 1,5 saat önce telefonuma TURKSAT'tan şöyle bir mesaj geldi:

Degerli musterimiz, (hizmet numaram yazıyor burada) hizmet numarali aboneliginize ait e-faturaya gecis talebiniz (e-mailim)@gmail.com eposta adresi uzerinden basariyla alinmistir. Dogaya yaptiginiz katkidan dolayi tesekkur ederiz. Eposta bilgilerinizin hatalı oldugunu dusunuyorsaniz 08508044444 nolu cagri merkezimizle irtibata gecebilirsiniz. B349 B001

Bu nedir? Kesinlikle mail'le ya da herhangi başka bir kanaldan işlem yapmadım. Biraz evvel arayıp arıza kaydı da oluşturdum ama içim rahat etmedi. İnternette de bununla ilgili bir bilgi bulamayınca size sorayım dedim.
(3) 

kafayı yicem bu nasıl hizmet

douglas #1262325 
airbnb de ilk defa ücret almam gerekti yalnız kendi bilgisizliğimden dolayı parayı almada sıkıntı yaşadım. Benim iki satırlık şikayet mesajıma karşın adamlar üc dört gün üst üste airbnb'den, mail yoluyla, smsle uzun uzun yazılar göndererek ve avustralyadan türkiyeyi sabah sekizde ard arda aramak yoluyla benim hiçbir mesajlarına cevap vermememe rağmen bana ulaşmaya çalıştılar. Bu nasıl iştir arkadaşlar hayretler içerisindeyim. Arayan siyahi hanımda(diksiyonundan anladım bir zenciyi sesinden anlarım) oldukça ilgili ve işini bilen bir hanımdı. Ben bir türk firmasıyla problem yaşadığımda bu ilgi alakanın binde biri olmuyor. Kavga etmek ve binbir türlü farklı yoldan veya zoraki kuvvete başvurmak zorunda kalıyorum. Ama bu tamamen özgüvendir. Hadi bir problemin varsa sıkıntın varsada çözeyim hesabı biz kendimize bu kadar güveniyoruz. Türk firmalarınki kurnazlık gibi gözüksede aksine korkaklık, eziklik. İki kıyaslama yapınca onlar bana çok daha güçlü geliyor her açıdan. Belki her amerikan firması böyle ilgilenmiyordur bilmiyorum ama şaşırtıcı bir durum..
(6) 

milka ve domuz yağı?

yemrem #1262324 
Ukraynadan hediye milka geldi. İçinde domuz yağı var mıdır? Milkanın yurtdışında satılan herhangi Bir ürününde domuz yağı var mı?
(6) 

Vertigosu olanlar?

mutlusismankedi2015 #1262322 
Vertigo denen şeye sahip olanlar, nasıl bir tedavi süreci izliyorsunuz/izlediniz? Günlük hayatınızı ve özellikle iş hayatınızı nasıl etkiliyor?
(3) 

mother-aronofsky-

harvey #1262318 
Bu filmde tam olarak ne anlatılmak istenildiğiyle ilgili net bir fikri olan var mı? Nedir?
(6) 

çok mu yiyorum?

kibritsuyu #1262317 
arkadaşlar sabahları kahvaltıda:

100 gr. kadar beyaz peynir
15-20 siyah zeytin
2 domates
4-5 biber

yiyorum. boyum 1.80, kilom 100. amacım kilo vermek. sert diyetler uygulamıyorum. hamur işini, şekeri, abur cuburu kestiğim zaman kilo verebilen bir bünyem var. diğer öğünlerde yediklerim değişiyor ama kahvaltı sabit.

ama içime de kurt düştü, sağlıklı diye öküz gibi porsiyonlara da abanmamak gerekiyor. sizce kahvaltı öğünüm çok mu büyük oluyor? azaltayım mı?

yumurta önermeyin, yiyemiyorum, sevmiyorum.
(2) 

Usb 3.0 ile usb 3.1 arasındaki fark nedir?

silver apple #1262316 
www.kingston.com

burada bir fark yok diyor ama fiyatları çok farklı.
(1) 

işe giriş belgesi

canbonomobenseno #1262305 
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni işe başlayacağım.

Giriş için istenilen belgelerde,

1- Devlet hastanesinden sağlık raporu (Verem Savaşdan onaylı akciğer filmi)

Bu belgeyi herhangi bir devlet hastanesinden alabiliyor muyum? Randevu almam gerekiyor mu? Verem savaşdan akciğer filmi için de randevu alabiliyor muyum?

Teşekkürler.
(3) 

En yakın halk ayaklanması ne zaman?

Amaranta ursula #1262304 
youtu.be

Kendimi Daniel Blake gibi hissediyorum.

Ayaklarım bürokrasinin basamaklarını arşınlamaktan sızlarken aklıma Weberciğim geliyor. Bir kez daha hak veriyorum ona.

Bitkin ve yılgın bir şekilde ding dang dong kurumlardaki sıra seslerini dinlerken etrafımdaki insanlara bakıyorum. Perişan, uykuya dalmış, hasta, yaşlı, engelli... Ellerindeki kağıtlarda devlete ne kadar sefil durumda olduklarını ibraz etmekle uğraşan insanlar. Che' nin dediği gibi "ne çok haksızlık var." öyle değil mi? Akabinde Cahit Zarifoğlu ' nun " Ne çok acı var." sözü geliyor aklıma.

Allah' ını seven üzerime yaşama ümidi atsın ya da bana isyanın kesin ve net tarihini verin. Olmadı toplu intihar etkinliği de olumlu.
1 ...  ... • 3283    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık