(6) 

dillere pelesenk olmuş şarkıları yazalım mı ?

concretestep #1278607 
bu başlığa dillere pelesenk olmuş şarkıları yazalım mı ? mesela levent yüksel-medcezir, reyhan karaca-sevdik sevdalandık tarzında. yakın tarihli hitlerden de olabilir
(4) 

Zombili film

osuran imam #1278606 
Uzun zamandır zombili filmler izlemiyorum. 2000'lerin ortasından beri filan. Bu arada güzel filmler çıktı mı? Bu gece keyif yapayım diyorum da, izleyesim geldi. Seçkin örneklere ihtiyacım var?
(19) 

Sıfır araba satın alır mısınız/aldınız mı?

birşeylersoracağım #1278604 
Tutulan markaların en kötü arabaları 120.000 TL faln olmuş. Aranızda cidden bu fiyatlara araba alabilen var mı? Bir boş Golf'e 120.000 TL verebiliyor musunuz/verdiniz mi/verebilir misiniz?

Çok pahalı değil mi ya?
(4) 

Eski parlamenter sisteme dönüşe kim karar verecek?

ya ben lan neyse #1278603 
şayet olursa öyle bir şey, cb mi, meclis mi?
(2) 

kredi hesaplama (beynim yandı)

patos64 #1278600 
gece gece beynim yandı ben mi bir şeyi atlıyorum kafa basmadı herhalde:)
örnek verelim,

60 bin ytl kredi çektiğimizi farzedelim, devlet bankalarında faiz oranı 1,32 olan var. faiz oranımız 1.32 olsun. 4 yıllığına çekerse taksiti 1795 tl oluyor, toplam geri ödemesi 86000 yuvarlak hesap.

aynı parayı aldığımız gibi faize koysak %13 ten... 60 bin tl nin aylık faizi 544 tl, bileşik faiz hesabını da geçtim, direk basit faizden gidelim, 48 ayda toplam vereceği faiz 26000 tl... yani alıp ödediğin miktar aynı.

bu nasıl oluyor, sonuçta krediyi çektiğimiz faiz 1,32 ve 12 ile çarpsan 15.84 falan ediyor, hatta kredi hesapldığım yerde yıllık maliyet oranı %21 falan yazıyor. yani kredi çekip kenara koysan kar bile edeceksin...

ben mi bir yerde hata yapıyorum acaba? :)
(2) 

Diyetle alakalı sorular

brad pitt #1278596 
İç dökme gibi.

1. Gogıla sormaya bile korktuğum bi konu var. Dayanacak gücüm kalmadı. Gece rüyalarıma giren bu endişeyle daha fazla yaşayamam. Lütfen cevaplayın. Lütfen hayır deyin. Erik diyeti bozar mı? Hayvan gibi yemek ama. Bi otururşta min 1 kilo yemek. Var olduğu sürece.

2. Benim diyet yalandan diyet. Pilav makarna tatlı şeker kola abur cubur ekmek hamur vs yemiyorum. Diğer her şey tam gaz devam. Bundan fazlasını yapamıyorum. Geçen sene bu şekilde 2 ayda 10 kilo vermiştim. Son 4-5 ayda geri aldım. 3 haftadır tekrar yapıyorum.

3. 3 haftada 85 ten 80 e indim. Lan bi seviniyorum falan. Biri çıkıyo sudur o artık veremezsin, ödemdir o sevinme. Lan ne aq ne ya yeter. İki gram moralimiz oluyo hemen bozuyolar. Napim ya. Yeter be.

Hayırlı akşamlar.
(10) 

Arabacı adamlar bakabilir mi

yedinumara #1278586 
100-120 bin bandına şıp diye satabilecegimiz bir araba arıyorum.

Gözler hemen golf 1.4 tsi highline 2015 2016 modellere gidiyor.

Neye bakayım sizce? Golf bizi tatmin eder lakin daha iyisi şu olur derseniz ona bakayım.

(hemen satmak gerektiği konusunda: kirada oturdugumuz evi ev sahibi satışa çıkarirsa arabayı hemen satıp evi almam lazim; hanımla öyle anlastik :)
(6) 

kan grubuna göre beslenme?

ssiradanbirigibi #1278585 
inanıyo musunuz? (linkten kontrol edebilirsiniz kendinizinkini de..)

hep kırmızı mercimek yedikten sonra midem bulanmıştır, susam ve susamdan yapılan tahinden nefret ettim, tavuğu sevememe rağmen o da çoğunlukla midemi bulandırır, nohut kesinlikle en sevmediğim yemek..

en çok sevdiğim şey ise süt ürünleri; başta yoğurt ve beyaz peynir. yedikten sonra dünyanın en mutlu insanı oluyorum (dopamin salgılatıyormuş bunun da etkisi olabilir)

bugün tesadüfen karşıma çıkan B grubu beslenme disiplinine baktığımda tam olarak yazdığım şeyleri karşıladığını fark ettim. tesadüf mü, sizde durumlar nedir?

www.sadehayat.com
(1) 

barcelona planı

sanal uyku #1278584 
merhaba.

aşağıdaki barcelona planı hakkında yorumlarınızı alabilir miyim? süresi uzun/kısa olan veya aynı güne daha fazla ziyaret sıkıştırma imkanı olanlar var mıdır?

www.dropbox.com

daha verimli bir gezi için yardımcı olacak her türlü yorum için şimdiden teşekkür ederim.
(14) 

ağlatan gülmüyor mu sizce?

for day to break #1278577 
ağlatanın da ağladığı ibretlik örnekler var mı etrafınızda. bizim bir tanıdık oğlum olmuyor diye hanımın üzerine evlenmiş, oğlan şimdi burnundan fitil fitil getiriyor. ama öyle böyle değil babasını öldürmeye bile kalktı. birde karısını 5 sene önce çirkin diye boşayan adam hala bekar kimseyi bulamadı. böyle örnekleriniz var mı okumak isterim.
(7) 

Özel hastane ameliyat ücreti hakkında

everythingok #1278576 
babama başlangıç bağırsak kanseri tanısı koyuldu maalesef. daha ilk evreleri olduğu için acele etmemiz gerekiyor. acıbadem ve amerikan hastanesi için muayene randevusu aldım. her ikisi de 500 küsur lira. ameliyata karar verilse ki verilecek sizce tahmini ne kadar öderiz? ona göre şimdiden bir şeyler düşünmem gerek. sgk anlaşmasını olan bi yer yok mudur devlet hastaneleri dışında? sorduğum tüm büyük özel hastaneler bu alanda sgk ile anlaşmaları olmadığını söyledi.
(1) 

Genetik

Lozturkmen #1278575 
i.hizliresim.com
Anlayamadığım tablo konu trizomi 21'in robertsonyan kalıtımı ile oluşmuş hali ama
Olasi alti gamet nasik oluyor?
(1) 

Antalya/kalkan’a tatile geldik

sylr #1278573 
Ne yapmalı ? nerelere gitmeli? Nerelerde güzel yemek yenir ?
(2) 

the pirate bay arşivine ulaşmak

air #1278568 
thepiratebay.org'dan ulaşılabiliyordu siteye, birkaç ay öncesine kadar da aktifti, güncel torrentler yükleniyordu vs.. bir süredir takip etmiyordum ancak bugün farkettim temelli gitmiş sanırım. sözlük başlığında da bir haber yok olayla ilgili. n'oldu yani son kalemiz de düştü mü :( ne yapacağız bundan sonra?

hiç olmasza arşive nereden ulaşabiliriz?
(5) 

Odanin tavaninda olusan karalti sagliga zararli mi?

elon #1278565 
Yatak odasi tavaninda 70 x 200 santimetre karelik bir alan ozellikle Subat-Mart donemindeki yagmurlardan sonra baya simsiyah oldu. Bunun biyolojik ismini bilmiyorum ama sanirim mantar/kuf gibi bir sey iste.

Normalde acilen cozum uretirdim ancak en gec Temmuz gibi tasinmayi dusundugumuz icin pek umrumda olmadi acikcasi.

Ancak son 1 haftada havalarin da asiri sicaklamasi nedeniyle beni iyice tedirgin etmeye basladi bu kisim. Hadi biz yatak odasinda maksimum 6-7 saat geciriyoruz da, evde kedimiz var. Tum gun yatak odasinda takiliyor nerdeyse. Tavanda olusan bu zimbirtilar basta onun olmak uzere bizim sagligimizi kisa donemde kotu etkiler mi?

Tavan boyasi ile boyamak cozum mudur? Dedigim gibi 2-3 aylik bir cozum ariyorum. Ust kattan akan yeri tespit et, montalama yap falan umrumda degil.
(2) 

İstanbul Iphone Tamirci

6 yasimdan beri metal dinliyorum #1278564 
Selam,

Bildiğiniz, güvendiğiniz, ucuz bi’ yer var mı? Sürekli açılıp kapanan şarj tutmayan bi’ iphone(batarya değiştirdik olmadı)
(1) 

twitch paramı yedi resmen

tchuck #1278559 
bi kanala abonelik açayım dedim.

karttan 4.99 doları çekti, twitche giriyorum "satın alım işlemi yok " "abonelik yok" diye gözüküyor.
mesaj atabileceğim, desteğe başvurabielceğim hiçbir haltı da yok buranın.

ben nereye nasıl anlatacam derdimi bilen var mı?
(5) 

Yüksek ateş

verbanadüşlerimi #1278556 
27 yaşındaki kardeşim ateşlendi nasil düşürebilirim ? Şuan alnına ıslak bez koyuyorum, başka ne yapabilirim?
(7) 

Son Zamanlarda Batılı Turist Sayısında Artış mı Var?

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu #1278554 
Selamlar.

Geçtiğimiz 2 sene neredeyse hiç batılı tusit kalmamıştı, varsa yoksa Arap görüyordum. Ama bu sene sağda solda Alman, Amerikalı, İngiliz falan görmeye başladım. Hatta bugün Florya'da Portekizce konuşan bi grup bile gördüm. Sizin de dikkatinizi çekiyor mu, geçtiğimiz 2 seneye göre biraz daha fazla mı geliyor Batılı turistler?
(1) 

Şu uçağın modeli nedir?

ya ben lan neyse #1278553 
üzerinde us air force var.

teşekkürler

edit: foto 1976 ya ait
(2) 

istatistik örneklem anket sayısı yardım

masumiyetkarinesi #1278545 
selam dostlar ben bir firmada anket calısması yapıyorum anadolu yakasındaki subelerinde 650 kişi çalışıyor ben spss için en az kaç kişiye anketi uygulamalıyım?
(2) 

Laptop karşılaştırma

pinkman1 #1278540 
Şu 2 modelden birini alacağım hangisini alayım? Özellikleri arasında pek bi fark göremedim ben.
www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
(5) 

Multinet yüklenmiş midir?

old possum #1278535 
Bugün resmi tatil. Normalde her ayın birinde para yükleniyor multinet kartına. Bugün de yuklenmiştir sanırım değil mi? Yemek sipariş ettim, üstümde nakit de yok.
(1) 

dolar euro'da stop loss yapılabiliyor mu?

yons #1278534 
bitcoin'deki stop loss mantığını (otomatik alış-satış) euro dolarda uygulayan banka veya borsa mevcut mu?
(7) 

''Davranış'' kelimesine alternatif arıyorum

mete kudur #1278530 
iç güzelliğini vurgulayacak birşey. daha da güzelleşmişsin diyeceğim ama bu dış görünüşe vurgu yapmayacak. Davranışların daha da olgunlaşmış güzelleşmiş gibi bir anlam arıyorum.

Yanında fazladan böyle bir kelime taşıyan varsa şuraya bi' bırakabilir mi ?
(1) 

Yeşiltepe yıkmalı top atmalı eski flash oyunun ismi ?

akathief #1278527 
yeşil tepeniz var karşı tarafında top atışıyla top atıyorsunuz ve yavaş yavaş bölgenizdeki toprak azalıyor ve sonunda bitiyor böyle eski bir oyun vardı sanırım flash oyundu oyunun ismi neydi hatırlayamadım uzun zamandır bulamadım da.
(2) 

avrupa - yaz

taha1907 #1278523 
yazın avrupanın hangi şehrinde yaşamak isterdiniz ?
öncelikler ; pahalı olmaması ve eğlenceli bir yer olması
(1) 

İkamet - Oy verme

gonion #1278518 
İkametim İstanbul'da. Uzun zamandır da İstanbul'da oy veriyorum. Yalnız tayinim çıktı ve muhtemelen Mayıs'ın sonuna doğru başka şehire gideceğim. Gider gitmez ikametimi oraya aldırsam gittiğim yerde oy verebiliyor muyum? Oy verebilmek için ikameti aldırmanın son tarihi var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

avengers infinity war...

sanat guresi #1278517 
imax mi izleyeyim yoksa 4dx mi? 4dx ücreti ne kadar? değer mi? daha önce hiç 4dx formatta film izlemedim. yer ankara.
(2) 

macbook için excell

atcapar #1278516 
Apple store hariç uygun fiyata nasıl edinebilirim?
(7) 

Sizce ramazan bayramı

dedi ayca #1278513 
Bu sene de "turizme can gelsin yavvv" düşüncesiyle 9 güne tamamlanır mı? Geçen sene de perşembeydi sonuçta bayramın ilk günü ama 9'a tamamladılar. Ne dersiniz?
(5) 

god of war

tchuck #1278510 
daha önce hiç oynamadım. direkt son oyunu oynasam olur mu? yoksa eski oyunları mı oynamak gerekir.

ps4 store'da sadece god of war 3 vardı bu sonuncu dışında, diğer oyunları bulmak mümkün değil mi?
(2) 

excel sorusu

celik comak #1278506 
elimde aşağıdaki gibi bir tablo var, 1. satırdan başlıyor ve 588. satıra kadar devam ediyor. a sütunu satırlarında kullanıcı isimleri var, bunları 3' erli gruplamak istiyorum, yani; "a b c" şeklinde...

şimdi ben b1 hücresinden başlayarak b sütununa öyle bir formül yazayım ki bana "a b c", "d e f" şeklinde birleştirsin bu kullanıcı isimlerini. Ya da nasıl yapılabilir?

1 a
2 b
3 c
4 d
5 e
6 f


588 x
(13) 

Kitap Okuyamamaya Başladım

body electric #1278504 
Selam Herkese,

Önceleri kitap okumaya bayılırdım, okuduğum bir kitaptaki her ayrıntıyı araştırır yeni noktalar bulur ve yeni okuma başlıkları edinirdim. Son 1 yıldırsa resmen kitap okuyamaz hale geldim. Okuduğum kitaplar bir elin parmaklarını geçmez. Hem çalışıyorum hem yüksek yapıyorum, evet oldukça yoğunum ama o eski beni de oldukça özledim.

Redditte başlıklarda takılmak, ekşi okumak, kitap okumak sürekli konferans dinlemek vs. bunlar benim rutinimdi. Şimdi en basitinden ekşi dahi okumuyorum, okumaya yeltendiğim her şeyden sıkılmaya başladım, konsantrasyonum da oldukça bozuk.

Neden böyle olabilir? Bu tarz dönemleriniz oldu mu ve nasıl aştınız?
(4) 

İstanbul'da tiyatro oyunu

sedat peker in yegeni #1278503 
Bu sezon gidemedik bi türlü. Sezon bitmeden İstanbul'da gitmelik bi oyun söyleyebilir misiniz?
(2) 

gimbal onerisi?

fakyoras #1278495 
selam,

bir yere gittigimde telefonla video cekiyorum kesinlikle, fotograf cekmekten daha cok hosuma gidiyor ancak ebaya titresimli oluyor videolar.

gimbal alsam mi diye diyorum, kisisel kullanim icin. 50 dolara da var 300 dolara da. bunlardan en f/p olani, en alinasi olani nedir?
(5) 

miamide yaşamak

douglas #1278493 
türkiyede iyi özel bir üniversitede ikinci sınıf sinema tv öğrencisiyim ama türkiyedeki hayatı ve genel olarak eğitimi yetersiz bulduğum için yurtdışına öğrenci olarak kaçmayı düşünüyordum. bir kaç ay fikir alışverişi ve çaba sonucu bunun yolunu buldum ve iyice kesinleşti. amerika vize memuruyla mülakatım başarılı geçerse kesin olarak gideceğim. eyalet miami. uzun zamandır zaten ülkeden gitmek gibi bir arzum vardı. ama bunu en erken önümüzdeki kış gibi bekliyordum. yazın erken dönemlerinde gideceğim. iki ay daha burada kalacak olmam tuhaf bir duygu yarattı bende. melankolik bir şey. karmaşık duygular ama genel olarak bir tatmin olmamışlık duygusu bu ülkeden. okuldan, insanlardan, devletten, hayattan, yaşamdan.. çok fazla şey var. bir yandan ben tatmin olmayı başaramadım diye kendimi yetersiz buluyor diğer yandan zaten bu yüzden göç edeceğim fikri aklıma geliyor. asla ama asla buraya karşı bir özlem duyacağım ya da nostalji yaşayacağımı düşünmezdim ama gözüm kapalı gideceğimi bilirken şimdi gerçekten gitmelimiyim gibi sorular aklıma geliyor. aklımdan zorum mu var benim? amerika ya göç etmek iyi midir iyiyse niye iyidir? (bu soruyu sorduğuma inanamıyorum.)
(9) 

Eve ayakkabı ile girmenin olayı ne?

denizaya #1278490 
Televizyonda görüyorum; ünlüler, artisler, zenginler, sosyatikler falan evlere ayakkabı ile giriyorlar ya.

Bunun bilmediğim özel ve güzel bir durumumu var? Eve niye dışarıdan geldikleri ayakkabılar ile giriyorlar?

Yani ben halının üstüne oturup, sırtımı koltuğa falan dayayıp kitap okumayı, tv izlemeyi severim. Şimdi benim evinde ayakkabı ile girilen bi ev olsa nası yaparım bunu. Ben Kore'de okudum orada yurtlara bile ayakkabı ile giremezdik, avrupasını amerikasını falan bilmem.
(4) 

Bugun istanbulda disari cikilir mi?

balpolen #1278487 
Disarida olanlar, bulunduklari yerden bildirebilirler mi:)
(2) 

Hangi paravan (ahşap çevçeveli bez VS hasır)

karabasun #1278485 
Merhaba. Aynı fiyat olsa hangi malzemeyi tercih edersiniz?
(1) 

ilk kez airbnb kullanacağım

Vse budet horosho #1278484 
merhaba, cuma günkü seyahatimde ilk kez airbnb kullanacağım, o yüzden cahilliğime verin :)

şimdi usül nasıl oluyor? kredi kartından parayı rezervasyon anında ödüyoruz değil mi? ev sahibinin sonra ortadan kaybolma ihtimali ya da bizim evi bulamama ihtimalimiz var mıdır acaba :)
(3) 

Gözenek

wishmaythşngs #1278483 
Arkadaşlar benim burnum ve yanaklarimin burnuma yakin olan kisimlari benek benek gozenek bunlardan kurtulmanin bir yolu yok mu?
Tesekkurler
(3) 

d&p parfum ve tom ford?

alttaraf #1278477 
selam,
tom ford kullaniyordum da, bitince yenisini alamadim da, bu d&p parfumerilerinde markali parfumlerin taklitleri falan satiliyormus galiba, cok ta bilmiyorum, eger boyleyse tom ford var midir? kac kurustur? gidip sorup rezil olmak istemiyorum da:(
(8) 

Kedi aşağı uçmasın diye pencere teli (ya da benzer bir şey)

elon #1278476 
Malum havalar ısındı, korkudan pencere açamıyoruz geberiyoruz sıcaktan.

Pimapene kedimizin düşmesini engelleyecek tel vs gibi bir şeyi kime yaptırabilirim? Tek isteğim ultra dayanıklı olması. 2 pencere için ortalama ne kadar bütçe ayırmalıyım bir de
(5) 

Pegasus uçak girişinde el bagajına bakıyor mu?

gemini stonehead #1278471 
Selamlar, bu akşam pegasus ile İzmir - İstanbul uçuşum var. Her uçuşumda olduğu gibi bir kabin bagajı ve bir sırt çantam var (el çantası kullanmıyorum). 1 Mart'tan itibaren bagaj kuralları değişti diye okudum, girişte tartılacak ve 8 kg'ı geçen ve ek parça uçak bagajına alınacak diyor. Hiç bu tarihten sonra pegasusa binen var mıdır, uçağa vermek istemiyorum el bagajımı, epey stres oldum uçağın içine almayacaklar da yarım saat geç çıkacağım diye. Yakınlarda kullananlar gördüklerini yazabilirse sevinirim. Çok teşekkürler.
(4) 

eskişehir'de kiralık ev önerileri (lokasyon eşyalı/eşyasız vs)

se se ge #1278470 
Merhaba herkese. iş için eskişehir'e yerleştim. sonrası belli olmamak üzere büyük bi aksilik olmazsa en az 4-5 sene buradayım. sonrasında da devam edebilirim. sorularım şunlar

1) osmangazi üniversitesinde araştırma görevlisi biri için ideal lokasyon neresidir ?
2) eşyalı ev mi tavsiye edersiniz eşyasız mı ? bu iki seçeneğin arasında ne kadar fiyat farkı olması normal. hani aynı evin boş hali ile ortalama kalitede mobilyalarla döşenmiş olması fiyatı ne kadar değiştirmeli ?
3) direkt olarak önerebileceğiniz, bildiğiniz bir yer var mı ?

not: öğrenci evi standartlarından biraz daha iyi bi yer olsun istiyorum. hani eve gidince konforlu hissedeyim kendimi. bütçem de 750 ila 1000 tl arasında ama eşyasız ev için 1000 veremem. eşyalı olursa 1000'e kadar çıkabilirim.

yardımcı olursanız minnettar kalırım. teşekkürler.
(3) 

Samsung tv ekranda yeşil çizgi

mcserci #1278462 
3 senelik uhd televizyonumda birden bire tam ortadan geçen yeşil çizgi oluştu. Garantisi yok, bunu firmaya yaptırabilir miyim? Yaptıramaz isem nerede kaça mal olur, 42inchlik akıllı olmayan tv için yaptırmaya değer mi?
(1) 

Göz kapağında yara

selamun aleykum kitty #1278461 
Göz kapağımda haftalardır belli belirsiz çizik halinde bir yara var. Herhangi bir şekilde kanamadı, kapanmadı da. belli olmuyor ama makyajımı çıkarırken, yıkarken vs yanıyor. Gün içinde acımıyor.

Doktora gideceğim ama kaygımı bastırmak adına daha önce göz kapağında böyle bir sorun yaşamış olan var mı? Egzama vs olabilir mi diye de korkuyorum.
(10) 

Birinin yüzüne uzun süre bakmak.

cryzy #1278457 
Uzun süre yüzüne baktığınız insanın belirli bir süre sonra yüzünün değiştiğini(sanki başka birinine dönüşüyor hissi) fark ettiğiniz oluyor mu?

Not:Herkeste olmuyor ama bu.

Bunun bilimde bir adı var mı=
1 ...  ... • 3141    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık