(1) 

1000-2000 TL arası tablet önerisi (acil)

rawr #1287588 
Arkadaşlar merhaba,
İş için kullanacağım bir tablet arıyorum. Bu yüzden benim için en önemli olan şey ekran büyüklüğü (en az 12 inç) ve sd kart girişi olması. Bana tavsiyeniz nelerdir? Maksimum bütçem 2000 TL. Android önceliğimdir. (Zaten bu bütçeyle apple hayal asdklasd) Kasmasın yeter.
(15) 

Staj görüşmesine giderken ne giysem?

ceann deas #1287585 
21 yasinda ogrenciyim. Yaz staji icin bilişim firmasi tarafindan gorusmeye davet edildim ne giyecegimi bilemiyorum şu an. İnternetten firma ici fotograflari buldum herkes kot tisort takiliyor fakat arkadasim is gorusmesine siyah kumas pantolon beyaz gömlek gitmem konusunda israrci. Ne olursa osym is gorusmesine resmi gidilmeli diyor. Otobusle gidecegim icin rahat bir seyler giymeyi dusunuyordum ama kafam karisti nasil giyineyim ben?

Edit: Birde neler sorulur neler konuşulur bu gorusmelerde ilk defa gidecegim biraz heyecanlıyım.
(1) 

Facebook timeline

winston #1287571 
ya bi video izlerken ya da bi postu okurken, altta ya da üstte başka bi posta yorum yapıldığında benim ilgilendiğim post kayıyor. video ise saçma sapan küçük başka pencereye taşınıyor falan. bunun ayarı falan yok mu la?
(1) 

Bayram süresince karadeniz dolaylarında kamp arkadaşı arıyorum.

beyinter #1287569 
3 gün boşum. Nerelere gitsem napsam fikri olan var mı. Veya eşlik etmek isteyen olur mu. Kamp malzemesi, araç vs. Var.
(1) 

yarısı derin dondurucu yarısı buzdolabı olan buzdolabı?

pillimiyango #1287567 
çok saçma bir soru gibi oldu.

efenim ofiste bir derin dondurucu bir de buzdolabı var. şimdi ben bu ikisini alıp tek bir buzdolabında birleştirebilir miyim? yarı yarıya.
(1) 

Muhabbet kuşu veteriner

lorne malvo #1287565 
Istanbul avrupa yakasında muhabbet kuşumu gösterebileceğim iyi bi veteriner var mı bildiğiniz
(3) 

En iyi diyet listesini bulacağınız mobil uygulama

herşeyi soran adam #1287560 
Selam,

İçinde diyet listelerinin olduğu bi mobil uygulama yapıyorum.
Diyet listelerini deneyenler de kendi yorumlarını yazıp, puanlayacak ve hangisinin işe yaradığını görmüş olacağız.

5 günde 2 kilo verme diyetinden, 1000 kalorilik diyetlere kadar her türlü diyet listesi görülüp denenebilecek. İşe yaramayan diyetler de ortaya çıkmış olacak. Böylece herkes kendine uygun ve işe yarayan diyetler ile kesin sonuçlar alınmış olacak.

Ayrıca yorum ve puan yapan insanların özelliklerini de görüp kendine benzer insanların nasıl sonuç aldığını net şekilde görebilecek.

Böyle bir uygulamada nelerin olmasını istersiniz?
(2) 

Askerlik 9 ay olursa...

filipis #1287558 
Kısa ve uzun dönemler için askerlik ortak olarak 9 ay süre ile yapılacak diye bir kanun çıksa, kanun çıkmadan önce askerliğe başlamış bir erin uzun dönem askerliği 12 aydan 9 aya düşecek. Peki ya kanundan önce askere giden kısa dönem erin süresi uzar mı? Kazanılmış hak geri alınabilir mi?
(3) 

Slim-Fit T-shirt

pinkman1 #1287557 
Erkekler için güzel vücudumuzu ve kaslarımızı teşhir edebilmek için hangi markanın slim-fit t-shirtleri idealdir? Birçok markanın slimfit'leri yine de çok sıkı olmuyor, biraz bol geliyor. Gidip Armani'ye de para vermeyeceğimize göre hangi markaya yönelmek lazım?
(2) 

Tripod-telefon bağlantı aparatı alabiliceğim yer?

austra #1287555 
trendyol.com

İstanbul'da linkteki aleti satan bir yer biliyor musunuz? Maalesef sipariş bekleyemeyeceğim.
(3) 

Kicindan bokunu yiyen muhabbet kusu

4seneayniyerdeduramam #1287554 
Dün muhabbet kuşu aldık 2 aylık ağzını kicina götürüyor ve boklarini yiyor gaga taşı da var. Mikrop kapıp ölecek hayvan.
(3) 

kızımın dogumuna 2 hafta kaldı - kitap önerisi

semenderr #1287553 
çocuk gelişimi icin kitap tavsiyeleri istiyorum dostlar ama çok korktuğum bir sey var bu konuda.
bazı çocuk eğitimi türleri çok embesilce geliyor bana. çocuk sosyal yönden başarısız oluyor ailenin uyguladığı popüler bazı yöntemlerden ötürü. ben ise doğan cuceloglundan baska isim bilmiyorum.
(3) 

hasarlı hdd nerede tamir edilebilir?

tabudeviren #1287550 
2.5 inch harici hdd calismiyor. takinca donus sesleri geliyor ama... surucu listesinde listelenmiyor. farkli hdd kutularinda da denedim.

bunu tamir edebilecek tercihen anadolu yakasinda bir yer var mi?
olmadi karsi da olur.
(3) 

Antalya Havalimanı - Merkeze Gidiş

rakunzelll #1287549 
Merhabalar.

Antalya Havalimanından şehrin merkezine gitmek istiyorum işte saat kulesinin oralar falan. Aslında Antalya Arkeoloji Müzesi'ne gitmek niyetim, kendisinde kalacağım arkadaş akşama kadar çalışıyor olacağından etrafı görerek merkezden müzeye yürürüm diye düşündüm.

Havalimanından merkeze nasıl gidiliyor, ücretler nedir (ona göre nakit bulundurayım üzerimde bozukluk falan)? Şimdiden teşekkürler.
(3) 

tekerden gelen ses

kablelvuku #1287546 
tekerin dönme hızına bağlı olarak sol taraftan gelen ve frene basınca kesilen "gıyç gıyç" sesi.

balata mı sıkmıştır?
(3) 

parke leke giderme + tekrar cilalama

berkertoy #1287542 
selamlar,

üst üste yaptigim malliklar sonucu kiralik evimizin parkesine resimdeki hasari vermis durumdayim. orijinal lekeyi gidermek icin (netten arastirma sonucu) hidrojen peroksit uygulayayim dedim ama son durumda bastakine benzer noktadayim. profesyonel yardima gerek duymadan halledilir mi? evetse nasil?

yurtdisinda (almanya) yasadigim icin bauhaus'taki abilerle cat pat anlasabiliyorum. onlarin onerileriyle, hem mat hem parlak cila aldim, elimle zimpara kagidiyla biraz zimparalayip uyguladim ama bir sey farketmedi. cunku cilalar renk vermiyor sadece uzerini kapliyor :( lekeleri de icine alacak sekilde daha genis bir bolgeyi ciddi (el makinesiyle) zimparalayip ayni islemi tekrarlamali miyim? kacan rengi nasil geri getirebilirim?

simdiden cok tesekkurler.
(4) 

Beyaz erkek şort

japon askeri #1287537 
Bugün mutlaka almam lazım. Nerede bulurum?
Penye değil de keten gibi olanlardan.
(1) 

telefonun ekranını korumak için takılan şey

duyuru #1287536 
sol üstten hava alıyor gibi mi ne bi garip oldu. bunu taktırdığım yere götürsem çıkarıp yenisini takarlar di mi? yani çıkarılabilen bişey mi, ekrana vs. zarar verir mi çıkarılırken?
(2) 

Ptt ile gonderilen zarf

baldur2 #1287533 
kitalararasi olarak kac gunde gider? ekspress vs degil, standart gonderim. 17-18 gun oldu, daha fazla beklesem mi yoksa umudu keseyim mi?
(3) 

Şu ütü nasıl?

dolaysiztumlec #1287532 
urun.gittigidiyor.com

Sizce alayım mı önerir misiniz?
(3) 

Muhasebeci var mı? | SGK sorusu

kuşekağıt34 #1287529 
Aynı işyerinde 3 gün x pozisyonunda - 2 gün y pozisyonunda çalışan çalışanların sgk bildirimi yapılamaz mı?

Somut olay şu, üniversite zorunlu stajımı yapacağım için mevcut işimde çalışamayacağımı söylüyor. Halbuki staj sürem part time yani haftanın 2 günü, kalan günlerde üniversitenin farklı bir departmanında part time çalışmak istiyorum. Gelen cevabı aktarıyorum:

" Aynı iş veren tarafından SGK işe girişiniz 1 defa yapılabiliyor bu sebeple stajınız başladığında kısmı zamanlı çalışmanız sonlandırılması gerekiyor. "
(5) 

Diyet ve Egzersiz Arkadaşı Bulacağınız bi App

herşeyi soran adam #1287528 
Selam,

Aklıma şahane bi fikir geldi.
Bizim gibi her pazartesi diyete başlayıp, çarşamba günü bırakan,
spor salonuna 1 senelik yazılıp, 1 ay giden insanlar için süper motivasyon sağlayacak buddy app'ini yakında yayına alıyorum.

Şu özellik de olsa ne güzel olur dediğiniz birşey var mı?
(5) 

Mikrodalga firinda istedigimiz seyi pisirebiliyoz mu?

stavro #1287527 
Yoksa belli basli seyler icin mi mikrodalga? Ne yapabilirim ne yapamam?
(2) 

wordde yazarken youtube da izleyebileyim. Hep en üstte olsun.

ground #1287525 
aynı anda hem başka bir program ile çalışayım hem de yotube açık olsun ve köşede minik bir ekranda oynasın. var mıdır bunun bir yolu yordamı?
(2) 

irmik helvası tarifi

kibritsuyu #1287524 
bugün annemin ölüm yıldönümü. bi helva kavurayım dedim. ama abicim şu dünyadaki tarifi bunun kadar birbirinden farklı olan başka bir şey yok galiba.

tatava yapma sorunu sor diyenler için soru son paragrafta, doğrudan oraya atlayabilirsiniz.

annemin tarifi elimde. çok güzel olurdu, öyle yapayım diyorum ama yemek sitelerinde ayrı, sözlükte ayrı, "püf noktası şu, şöyle yapmazsan olmaz" diye birbirine zıt elli çeşit şey yazıyor.

benim tarifim, yani annemin tarifi. ölçüler birebir. 1 ölçek irmik, 1 ölçek şeker, 1 ölçek su. sütlü istiyorsan yarım su, yarım süt.

kimi tarifte şeker fazla, kimi tarifte şeker az. kimi tarifte şekerle su şerbet ediliyor, kiminde ayrı konuyor. kiminde kaynatıp hızlıca irmiğe ekleniyor, kiminde soğukken yavaş yavaş ekleniyor. benzer bile değil, birbirine acaip zıt tarifler bunlar. tek ortak noktası, başta irmiği kavurmak.

evet var mı güzel tarifi olan? helva istiyorum. öyle borcama yayılıp bıçakla kesilen tatlı falan değil. çok pilav gibi tane tane olmasın, ama lök gibi lapa da olmasın.
(2) 

antalya'dan manavgat'a gidiş

ugokhan #1287523 
merhabalar..
6 yaşındaki oğlumla birlikte Antalya Havalimanından Manavgat'a en ucuz şekilde (otostop hariç) nasıl geçebiliriz. El bavulumuz tek ve küçük. Havaş falan kaldırılmış diyenler oldu. Şehri hiç bilmeyene göre anlatırsanız sevinirim.
(2) 

Diş Sıkmak

aydin meyrin #1287522 
Gece koruyucu plak kullanıyorum ama gün içinde farketmeden dişlerimi sıkmaya devam ediyorum. Sizi rahatlatan bir yöntem var mı paylaşabileceğiniz?
Çok teşekkürler.
(4) 

SSD beni kurtarır mı?

oculi electrica #1287521 
4-5 yıllık bi lenovo z500'üm var. normalde hibrit hdd'ye sahip bir bilgisayar. ama yaklaşık 1 yıl önce hdd yandığı için değiştirip hibritin yerine 5400 rpmlik bi disk taktım. o günden beri bir dosya kopyalamam bile yıl alıyor. ssd almayı düşünüyorum ama 120 gb'dan fazla bir şey alamam. dolayısıyla anca windows'u yükleyebileceğim yanına da bir kaç program o kadar. geri kalan her şeyim yine hdd'de kalacak. bu durum ne kadar etkiler performansımı?

bir de hdd'yi bölümlere ayırmanın hıza etkisi nedir? dosyalarımı organize etmek için diski son formatımda c,d,e,f 4 birime böldüm. ondan önce de yavaştı yine yavaş. ssd alırsam hdd'yi tek birimde bırakmak daha mı sağlıklı olur?
(3) 

Oy vermeye giderken

winston #1287519 
eve gelen sandık bilgisi kağıdını yanımızda bulundurmalı mıyız? onsuz oy kullanabilir miyiz?
(2) 

Bu Telefon Alınır mı? Neden Diğer Yerlere Göre Ucuz?

arockm #1287517 
www.hepsiburada.com

Merhaba Note 8 almak istiyorum. En uygun hepsiburada da buldum. Evet İthalatçı Garantili ama neden bu kadar ucuz? Sıkıntı yaşar mıyım?
(1) 

elektrik harcamaları

dedim dedim de kime dedim #1287515 
ya bana yılda 1.000.000kwh harcama yapan veya işte yılda 200.000tl elektrik faturası ödeyen sektörel istatistikler lazım. işte mesela tavuk çiftlikleri şu kadar ortalama şu kadar öder, soğuk hava depoları şu kadar harcar işte at çiftlikleri şu kadar öder benzeri.
(1) 

deotak roll-on

teritori #1287512 
senelerdir kremini kullanırım deotak'ın ama sürdükten sonra elimdeki o katman beni çok rahatsız ediyor. bu sebeple roll-on'unu kullanmak istiyorum ama emin olamadım. roll-on'u da krem kadar etkili mi var mı kullanan?
(3) 

Arabayla kopruden gecmek icin ogs mi gerekiyordu hgs mi?

füt #1287511 
Ve bu ikisinden biri olmadan kopruden gcersek ne olur?
(2) 

Osmanlica? Arapca? Ekte hangi dilde ne yaziyor?

patchozz #1287510 
Soru baslikta, tesekkurler simdiden.
(8) 

İçinde Alüminyum, alkol, paraben vs olmayan roll on

naksidil #1287508 
ya da deodorant önerisi alabilir miyim? geçen eczaneden aldım. eve gelip kutuyu açınca şöyle bişeyle karşılaştım. alum dediği alüminyum değil mi? neden insanları kandırmaya çalışıyorlar anlam veremiyorum.

Gerçekten temiz ürün bilen var mı? yoksa kendim yapıcam artık son çare.

i.hizliresim.com
(7) 

Japon yeni nereden bulabilirim - istanbul

basond #1287500 
Merhaba arkadaşlar bana japon yeni lazım direk tl den yen'e çevirmek istiyorum yapı kredi bankasından japon yeni hesabı açsam yen alıp banka şubesinden alabilirmiyim? Yada döviz büroları yen bulundururlar mı ellerinde?

Daha önceden bunun gibi değişim yapanlar varsa yardım bekliyorum.
Teşekkürler

Peşin not: şu an uzaklardayım şubeye yada döviz bürolarına ulaşma şansım yok.
(9) 

İş Değiştirmede Vergi Dilimi

Efiloğlu #1287499 
Şu an özel sektörde çalışıyorum. Maaşım asgariden yatıyor ve az vergi ödüyorum. Yakın zamanda kamu sektörüne geçeceğim. Bu durumda vergi dilimine en baştan mı başlarım, yoksa 6 aydır vermiş olduğum toplam verginin üzerinden hesaplanarak mı vergi dilimine girerim?
(2) 

yeni doğan bebek - hızlı solunum

tchuck #1287498 
dün kuzenimin çocuğu oldu.
2 saat yanlarında kalmış, sonra hemşireler alıp küvöze götürmüşler. hızlı solunum problemi varmış.

sezaryen ile doğduğu için sanırım bu gibi durumlar olma ihtimali oluyormuş. bilmiyorum detaylarını ama.

bugün öğlen bazı testlerinin sonucu gelicekmiş. ona göre bebek birkaç gün daha yoğun bakımda duracak veya annenin yanına gidecekmiş.

bununla ilgili bilginiz var mı?
bu ciddi bir problem mi? nedir ne değildir yani?

bununla ilgii ne söylersiniz. biraz moralim bozuldu açıkçası.
panik yapılacak bir şey mi? yoksa çok genel rastlanan, problemsizce atlatılacak bir süreç mi?
(7) 

Devlet hastanelerinin acillerinde göz oluyor mu

condom kurşunu #1287496 
İş çıkışo randevusuz gitsek bakarlar mı?
(7) 

Kendime nasıl yatırım yaparım ?

top_secret #1287494 
Ya çok boş bir insanım gibi geliyor bana. Bir tarzım yok Karizmatik değilim, hoşsohbet değilim, ezik bir tipim sanki. Kendimi, tipi filan hiç beğenmiyorum. Böyle bir ortamda oturduğumda sözüm dinlenilsin, aranılan biri olmak istiyorum. Birilerinin hayatında iz bırakayım istiyorum. Biriyle 2 kere sohbet etsem zaten anlatabileceğim her şeyi anlatıyorum. 3. ve sonrası buluşmalarda tam bir meşe palamuduyum. İnsanların "aaa top_secret şunu şunu sever" dedirttiğim hiç bişey yok (bu sanırım çok aşırı uyumlu biri olduğum için.)

Ne yapmalı, nereye gitmeli, ne okuyup ne öğrenmeliyim ?
(6) 

borsa

nick bulamadim #1287491 
bir şey merak ediyorum. borsada hisse alması yasak olan insanlar var mıydı? öyle bir geyik vardı sanki. varsa kimdi onlar?

denetim firmaları çalışanları bilanço hazırlanırken içeriği bilebiliyor. ya da şirketin içindeki kimler sorumluysa artık. bu insanlar bilanço henüz borsaya bildirilmeden duruma göre hisse alamazlar mı? bu durumda avantajlı olmuyorlar mı? mesela o dönem ciddi bir kar açıklayacaksa şirket bunu bilemezler mi?
(5) 

Evde Ses Kayıt Stüdyosu

lekesiz zihin #1287490 
Merhaba

Evde mini bir ses kayıt stüdyosu kurmak istiyorum, bunun için hangi ekipmanlar lazım bilmiyorum.. ufak bir araştırma yaptım, ses kartı ve mikrofon, bilgisayar programı gerekiyor, muhtemelen 1-2 ekipman daha gerekli diye tahmin ediyorum.. tecrübeli bir arkadaş acaba bana yardımcı olabilir mi? 800tl bütcem var bunun için,bu bütceye mümkün müdür?

Not: Bir arkadaşım için yapıcam kendisinin sesi çok güzel ve ona çok güzel bir sürpriz olacak..
(3) 

True touch tüy toplayan eldiven?

wendyangelamoiradarling #1287488 
true touch tüy toplayan eldiveni kediniz için kullanıyor musunuz? memnun musunuz? bizim dananın tüyleri çok dökülmeye başladı, furminator ile kendini sadece 2 dakika taratıyor, popo ve kuyruk kısmına dokundurtmuyor tüm tüyler de o kısımlarda toplanıyor:( kullananlar deneyimlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. teşekkürler
(1) 

EarPods - Mikrofon girisi

klassno #1287486 
Earpods’in mikrofon girisi hangi tarafta? Ya da ikisinde de var mi?
(2) 

nike.com.tr'den verilen ayakkabı siparişi

lynyrd skynyrd #1287483 
Günaydın. Dün ilk kez bu siteden ayakkabı siparişi verdim ve sipaarişin kargoya verilip verimediğini kontrol etmek için ''sipariş durumu'' sayfasında şöyle bir yazıyla karşılaştım. Bunun ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı?

prnt.sc
(2) 

Yarışma düzenlemek

herşeyi soran adam #1287482 
Selam,

Yarışma düzenlemenin hukuki boyutunu aydınlatabilir misiniz?

Örneğin, ekşiduyuruda, en uzağa zıplama yarışması yapıyorum desem, yarışmaya katılma bedeli X lira desem, kazanana da 10X lira veriyorum desem, bana ne dersiniz? :)

O iş öyle kolay değil, çünkü şunlar olmalı, şunları yapman gerekir gibi bi cevap bekliyorum.

Teşekkürler
(2) 

Yıkanmış ürünü iade veya değişim yaparlar mı?

bennerdenbileyim #1287479 
merhabalar,
Geçtiğimiz gün h&m den 2 tane farklı renk olmak üzere aynı elbiseden aldım.
www2.hm.com

Aldıklarımı giymeden önce yıkadığım için etiketlerini söküp (tabi ki) 30 derecede normal yıkadım. Makineden çıkardığımda zaten elbiseler taş gibi olmuş sertleşmişti bir gariplik olduğu belliydi. kuruyunca geçer diye umut ederek asarak kuruttum. biraz daha iyi duruma gelmiş ama hala giyilemeyecek kadar kısalar, çok çekmiş. (ürün %100 viscose ve 30 derecede makinede yıkanabileceği yazıyor)

etiketini çöpten buldum, fişi de duruyordu. dürüstce bunları anlatsam 1 kere giymediğim bir elbise bu hale geldi desem acaba değişim vs yaparlar mı?
yapmazlarsa ne yapmalı bu düdük gibi elbiselerle?


edit: iade aldılar, i love h&m <3
(2) 

Android telefonumda ccleaner kullanıyorum.

çılgındünya #1287478 
Hidden cache ve visible cache epey dolu çıktı bunları silsem varolan şifrelerim gider mi? gitmemelerini istesem ne yapmam gerek?
(3) 

Kulak Tikanmasi

hailtothethief #1287475 
Garip bir problem peydah oldu bende. Simdi thynin pilot akademisine hazirlaniyorum. Gecen ay sinava ucakla gittim geldim. Daha oncesinde bukadar degildi ama bu kez inanilmaz tikandi kulaklarim ozellikle de sag kulagim. Hatta ucakta bi ara esnemeye calisirken bi anda gaz bosalmasi gibi bisey oldu ve basimin sag tarafina on saniyelik falan cok keskin bir agri girdi. İndikten yarim saat sonrasina kadar da acilmadi sag kulagim. Hasta falan degildim, tikali da degildim, burnum hastaliktan bagimsiz genel olarak akiyor ama oyle nezle gibi falan degil, ufak bir akinti var belli belirsiz ama surekli.

Kbb'a gittim ustunkoru bi muayene edip iki tane burun spreyi verdiler, biri beklomil gunde iki kez, digeri iliadin ucustan bir saat evvel kullanilacak seklinde. Simdi beklomili surekli kullaniyorum assagi yukari 15 gundur.

Gecen yine sinav icin istanbula gittim, bu kez arabayla. Kastamonu ilgaz'dan inerken yine tikandi kulagim. Bu kez tikaniklikla beraber yutkunma problemi de yasadim. Yani soyle soyleyeyim, surekli tukuruk salgiliyorum ve salgiladigim tukurugu yutkunamiyorum, asiri zorlaniyorum diyeyim. O ara gecenin koru oldugundan nescafenin su soguk siyah kahvesinden iciyordum ve sigarayla birlesince bogazimi kuruttu gibi oldu, biraz da ona bagladim ama tikanmayla bas edemiyorum.

İsin cok super asiri boktan yani ise basta belirttigim gibi pilotluga ugrasiyorum ve son asamalardayim, saglik raporunda bu durumum ucusa engel teskil edecek diye uykularim kaciyor. Raporda gozardi edilse bile ben her ucusta boyle tikanacak miyim? Aramizda bir doktor varsa yardimci olabilir veya fikir verebilir diye actim duyuruyu. Su an islerim cok yogun bayramdan sonra tam tesekkullu bi baktiricam kulaga ama o zamana kadar bi ciki rahatlamam lazim iyce takinti oldu bu durum. Ne diyonuz doktorlar eczacilar hastabakicilar ve hatta psikologlar :(
(1) 

eski sayılabilecek bir klip ve şarkı

sutlu nescafe #1287472 
böyle renkli başlıyorç sonra bir kadın gelip şarkı söylüyor. 40lar 50ler tarzında
kadının dokundukları siyah beyaz oluyor klipte oynayan erkeğin dişleri ayrık. tam sonunda o ayrıklık kapanıyor. vs.
1 ...  ... • 3082    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık