(1) 

Mi telefon hafıza kartı uygulama root vs sorular sorular

the real brad pitt #1448138 
Selam.

Annemin telefonunun hafızası dolu. Sd cart taktım uygulamalar resimler va taşıma butonu çıkmıyor. Root gerekli falan filan yazmışlar. Dh de bi adam sağolsun anlatmış milyon tane şey ve anlamadığım konular. Telefoncuya götürsem telefonda bilgiler vs teslim etmek istemiyorum.

Ne diyorsunuz napam.
(12) 

7 aydır sigara içmiyorum tekrar başlayasım var yardim!

inancsiz deve #1448137 
hem bedenimden hem zihnimden atmıştım ne güzel, canımın istemesini geçtim aklıma bile gelmiyordu.

şimdi birden bastırdı düşüncesi. başlarsam bu sefer sadece sarma tütün içeceğim ama başlamak istemiyorum emeğim çöpe gidecek.

acaba bir tane içsem hevesimi alsam tekrar istemez miyim? yoksa öyle bir dünya yok mu?

(15 yıllık içiciydim bu arada)
(2) 

KKTC'yi Telefonla Arama / Aranma Tarifeleri

long live rock n roll #1448136 
İş gereği Türkiye'deyken KKTC'yi telefonla devamlı aramam ve oradan arama almam gerekecek. Ayda 1000 dakikayı bulan tarifelere ihtiyacım var.

İnternette bilgi bulamadım. Şu an Türkiye'de olmadığım için şubeye gidemiyorum. Müşteri hizmetleri adam gibi bilgi vermiyor.

Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Operatör fark etmez. Aylık 300-500 TL ödemek sorun değil ama standart dakikalık ücretlendirmelerde dakikası 2 TL civarı olduğu için paketsiz bu kadar dakikada 1000 TL üzeri bir fatura geleceği kesin.
(1) 

Metal Filtreli Filtre Kahve Makinesi

yeteramadenedimherseyi #1448135 
merhaba. bende bir tane filtre kahve makinesi var. kendi metal fitresi vardı. bunu metal filtre yerine ayrıca normal kağıt filtreyle kullabilir miyim?
(2) 

2. telefonda aktif ettiğim whatsapp 1de açılırmı

ShadowOfMoon #1448134 
1. telefonda yedek aldım.drivea yükledi ve sd carda koydum.interneti kapattım ve diğer telefona geçtim
yükleyemiyo ama diğer telefon.hata veriyo %24 %31 gibi yerlerde. veri 1.5 gb diye belki. ya da dosya düzgün değil.o yüzden ilk telefona tekrar gidip interneti açsam whatsapp ordan çıkış yapar mı?
şu an internet olmadığından çevrimdışı whatsapptaki tüm mesajlarım gözüküyor.ama backup alamıyo

2.de zaten açmadım.yedeği alamadı çünkü.kod girdim restore etmeye çalıştı %24lerde hata veriyor burdaki gibi: forums.androidcentral.com

korkum, 1.de interneti açınca orda da restore edemeyip tüm datayı kaybetme
(1) 

onceden orman olan tatil köyü

duyurukullanıcısı #1448133 
ya böyle bir site var mı? kanıtları ile beraber yanan orman arazisi üzerine yapılan tatil köyü siteleri vs check edebileceğimiz?

ben mesela otel araştırıyorum bakayım orman arazisi üzerine mi yapılmış ona göre gitmeyeyim vs?

ama kanıtları ile beraber. öncesi sonrası resimler vb.
(2) 

COVID-19 Seyahat Kısıtlaması Haritası

pantepember #1448132 
Selamlar,

Yurtdışına veya oradan Türkiye'ye seyahat durumunu merak ediyorum.

Bildiğim kadarıyla Avrupa şu an TC vatandaşları için kapalı. Doğru mudur?

Avrupalıların Türkiye'ye seyahat etme serbestliği durumunu da merak ediyorum.

Bunu izleyebileceğimiz bir platform var mı?

Teşekkürler.
(3) 

Marka Tescil Başvurusuna Gelen İtiraza Savunma

calmdown #1448131 
Merhaba,

Marka tescil başvuruma itiraz geldi. Bunu savunmasını yapmam gerekiyor. Kendim yapabilir miyim EPATS sisteminden?

Teşekkürler.
(5) 

İşyerine götürülecek öğle yemeği

cliquot #1448127 
Yemekhane yemekleri çok kötü. Ofiste buzdolabı yok.
Akşamdan hazırlanıp, sabahtan öğleye dayanabilecek yemek önerileriniz var mıdır?
(3) 

İşbankası ATM'den Dolar Çekmek

EasyTiger #1448126 
Selamlar,

Burada bir alt limit var mıdır? Örneğin 10 dolar çekebilir miyim? Bir ATM buldum, dolar çekilebiliyormuş. Tutarla ilgili bir sıkıntı yaşamayacağımdan emin olmak istiyorum.

Teşekkürler.
(2) 

iphone 6s touch id tamiri mümkün mü?

herodetanirlar #1448125 
Merhabalar.Daha önce iphone 6s'imin ekranını değiştirttim GSM iletişim'de. Değişim sonrası parmak izi okuyucu çalışıyordu, yani ekran değişimiyle alakası olduğunu sanmıyorum sorunun.

Daha sonra "touch id bu cihazda etkinleştirilemiyor" hatası vermeye başladı cihaz, tamirden yaklaşık 1 sene sonra. Birkaç aydır böyle kullanıyorduk. Geçen gün de ekran tepki vermemeye başladı. Miadının dolduğuna inanarak yerine telefon aldık ancak; kullandığım telefon yerine, özellikle instagram performansı dolayısıyla, parmak izi onarımı mümkünse iphone kullanmak istiyorum. yoksa, hiç uğraşmayacağım.


Parmak izi onarımıyla ilgili bilgi sahibi olan ya da ekran tamiri vs için istanbul'da GSM iletişim dışında yer önerecek birileri var mı? Kullandıkları ekran yan sanayi evet ama belki daha kaliteli "yan sanayi" ürün mevcuttur.

Cevapları bekliyorum. Herkese iyi günler dilerim.
(3) 

Hava temizleyici, hava nemlendiricinin etkisini azaltır mı?

ananiyimioguz #1448124 
İkisi aynı anda çalıştığında hava nemlendirici boşa gider mi?

Xiaomi Air Purfier 2h almayı düşünüyorum. Herkes çok memnun kalmış fakat havayı kurutuyor diyorlar.

Bunu önlemek için düz mantık aynı odada bir de hava nemlendirici çalıştırayım diyorum ama onun nemlendirdiği havayı da içine çekip filtreledikten sonra kurutacak ise pek bir önemi kalmaz sanki hiç almayım mı?

Veya gündüz hava temizleyici, gece hava nemlendirici ile mi uyuyayım, var mı kullanan?
(6) 

covid-19 testi

follow rivers #1448120 
özel hastanede covid test ücretini ssk karşılıyor mu? karşılamıyorsa ne kadar ücret alınıyor?

not: semptom yok haftasonu ailemin yanına gidicem önlem amaçlı test yaptırmak istiyorum.

lokasyon: istanbul.
(3) 

narnia günlükleri

kakamelsokoban #1448116 
hazır enpara kampanyası yılbaşına kadar da uzamışken birkaç kitap daha alayım diye düşünüyorum. fantastik serileri çok seviyorum ancak bu seriyi hiç okumadım yalnızca filmlerinden biliyorum.

genel olarak kitaplarımı kızım büyüdüğünde elinin altında kültürel bir miras olsun diye alsam da 30lu yaşlarda da okuyunca keyif verir mi sizce?
(11) 

yeni muzik nasil kesfediyorsunuz?

eksimtrak #1448112 
spotifydaki discover weekly ve apple musictekiler hic sarmiyor. sozde sarklilari like/dislikeliyorum yine onerilerin %90i cop.
(6) 

Alüminyum içermeyen koltuk altı koku önleyici

theconqueror #1448110 
Tavsiyeniz var mı? Teşekkürler
(5) 

nadirkitap güvenilir mi?

mehmed resad #1448109 
satıcıların kitabı göndermeme, paranın çekilmesi öyle kalması gibi durumlar oluyor mu?
(2) 

Basit Excel Hizalaması

zbrs #1448108 
Ekteyi yazıları eşit olacak şekilde sağa sola yaslayamadım. Üst tarafta tablo olduğu için birbirine giriyor. bunu nasıl hepsini aynı hizada oalcak şekilde yapabilirim. Mesela yeşil Çizgi çektiğim yerde bitsin istiyorum cümle.
(3) 

google drive/yandeks disk fotoğraf kalitesi

tabudeviren #1448105 
buraya yüklenen fotoğrafların kalitesi düşer mi?
(8) 

harf basma makinası

hitsumo #1448102 
çocukluğumda vardı. harf yada sayıları tek tek basıp çıkıyordu.
papers please oynarken kısa videoda gördüm
ismi ne bunların :)
(2) 

İstanbul Toplu Taşıma Hes Kodu

hem şişko hem deli #1448100 
Merhabalar, pek tv izleyen birisi değilim, toplu taşıma kullanmak için hes kodu oluşturmak gerekiyor mu?(Böyle bi haber izlemiştim 2 hafta önce)

Bir de istanbul kartlar kişiye özel olacakmış, yani ilgili noktalardan veya internetten istanbul kartı kendi bilgilerimiz ile kaydettirecekmişiz gibi bişey duydum da.

Yarın erken işim var uyglamaya girdiyse bu sistem uğraşayım halledeyim dedim.

Çok fazla şunu yapıcaz bunu yapıcaz deyip sürekli fikir değiştirdikleri için artık hiç bişeye inanamaz güvenemez oldum.
(3) 

Adidas Samba

üç gün gündüz #1448098 
Almaya karar verdim ama siyah ve beyaz renkleri arasında kararsız kaldım. Sizce hangisi? Teşekkür ederim.

Siyah: www.adidas.com.tr

Beyaz: www.adidas.com.tr
(18) 

İstifa Sonrası Kalmam İçin Israr Edilmemesi

depresif genc #1448097 
Beyler, buradan istenmediğim sonucunu çıkartabilir miyim :)

Biraz hayal kırıklığıyla birlikte yöneticim sonucu kabullendi ve kalmam için gerekli şartları yaratmak konusunda bir girişimde bulunmadı.

Profesyonel hayat deyip geçiyor muyuz. Vay be, yarım saatlik bir meeting sikecıl etmeye bakıyor her şey.
(10) 

Son Kanzuk olaylarında Ssg den açıklama geldi mi ?

prizmatik #1448096 
Her şeye atlayıp duyarlı ssg bu konuyu atladı mı?
Yoksa ben mi duymadım ?
(3) 

excel sıralama yardım

aligan #1448095 
bir sutunda isimler diğer sutunda numaralar var isim ve numara satırı değişmeyecek şekilde nasıl sıralayabilirim?
(7) 

Neden çam ormanı?

jamiro #1448094 
Ağaç dikmenin her türlüsüne varım eyvallah da çam’daki ısrar neden?

Her yer zeytin de olabilir, meyve ağaçları da alabilir, portakal olur limon olur. Başka türlü bitkiler olur neden sadece çam? Tabi ki her ağaç her yerde yetişmez fakat bu yine de çam ısrarının nedeni olamaz.
(8) 

kediye antibiyotik içirememe?

kitabindan gemiler dusen #1448092 
veteriner ağzında yara+apse olan kediye augmentin şurup yazdı.
bugün ilk dozu vermeye çalıştım ama neredeyse hepsini çıkardı, ağzının kenarlarından aktı gitti yutmadığı için köpük köpük oldu tükürüğüyle hep. diğer şuruplarda hiç böyle olmamıştı, antibiyotiğin kıvamı daha koyu diye mi bilmiyorum.

nasıl içiririm önerisi olan var mı? ya da şurup tarzı antibiyotikleri yemeğe karıştırıp vermek zararlı olur mu? şimdiden teşekkürler.
(1) 

Sözlükten cyan

mysql34 #1448090 
Sözlükten cyan'a benim yerime mesaj atabilir misiniz, ekşisözlük hesabım yok mesaj atamıyorum
(6) 

Laptop tavsiyesi

pass #1448087 
Evde temel ofis işlemleri için kullanılacak, oyun oynanmayacak, i7 ve üstü 13” ince SSD bir bilgisayar öneriniz var mı? Teşekkürler.

Not: Macbook harici.
(24) 

Ev sorusu

pinkman1 #1448082 
31 yasinda bir erkegin anne babasiyla birlikte ayni evde kalmasi normal midir?
Elimizde 5+1 ev ve tamamen ozgurlukcu, hicbir seye karismayan,saygili anne ve baba bulunmakta.
Farkli eve cikacak maddiyat var bu arada.
(12) 

En sevdiğiniz film müziği bestecileri kimler ?

freebird5406_2 #1448081 
Hatta hans zimmer, thomas newman gibi imza isimler yerine underrated kaldığını, daha fazla tanınması gerektiğini düşündüğünüz bestecileri de paylaşırsanız öğrenmiş tanımış olurum

Belki çok tanınmayan fakat başarılı bulduğum cliff martinez var
(2) 

hamilelerin pandemi sebebiyle evden çalışması

pide #1448079 
kronik hasta sayılmaları sebebiyle özel sektörde böyle bir zorunluluk var diye biliyordum ancak bir arkadaşım devlette bile hamilelerin işe gittiğini söyledi. son durum nedir özel sektörde?
(1) 

antipsikotik ilaçlar - farklı etken maddeler

body electric #1448074 
Merhaba arkdaşlar,

Annem yıllardır antipsikotik tedavi görüyor; fakat 2-3 yılda bir başa döndüğümüz bir süreç var. Paxera + Zeldox ikilisi ile uzun yıllardır idare ediyoruz. Bu sene atak tekrar gelince doktor değişmeye karar verdik, oldukça iyi olduğunu okuduğumuz bir doktora gittik. Bu doktor zeldox'un yanına sayfren denen bir ilaç, paxeranın da yanına duloxx verdi. Paxera'yı bir iki güne bırakacak ve duloxx'a devam edeceğiz. Sayfren 5 mg ve Zeldox 20 mg'a ise aynı anda devam. Annem kötü olduğunu, eski doktoruna gididp önceden kabul etmediği zeldox'un doz artırımını istiyor.Bu ilaçlarla mide bulantısı, psikotik düşüncelerde devam, uyuyamama, yorgunluk vs. gibi etkileri olduğunu söylüyor. Doktoruna sorduğumda ise aynen devam, biraz daha sabır diyor. Henüz ilaçlarında 9. günü olduğu için alışma sürecine veriyorum bu etkileri; fakat kafama yatmayan tek şey etken maddesi birbirinden farklı olan iki ilacın aynı anda kullanılması. Bu doğru bir yol mudur? Yıllardır sürdürdüğü zeldox tedavisini etken maddesi aripiprazol olan başka bir ilaca evirmek ters etki yaratır mı?

Teşekkürler.
(4) 

yakın zamanda şehirler arası otobüs seyahati yaptınız mı?

dali dili havali korna #1448073 
covid sürecinde ilk seyahatim olacak, seyahat boyunca maske+siperlik kullanacağım ancak ailemin yanına gideceğimden ötürü çekiniyorum da çok.

son birkaç aylık süreçte seyahatleriniz oldu mu, yolcular arasında mesafe oluyor mu otobüslerde?
(2) 

Sakarya arac ekspertizi

Zima Blue #1448072 
selamlar, sakaryada arac almadan once aracin motor vs herseyini gosterebilecegim guvenilir fiyatlari cok ucuk olmayan (max 400-500) bir eksper var midir?

tesekkurler.
(1) 

Bursa - Randevusuz Sağlık Kurulu Raporu (İşe Giriş İçin)

depresif genc #1448071 
Hangi hastaneyi arasam randevusuz işlem yapmıyoruz diyor, randevu tarihlerine bakıyorum 20 gün sonra. Ben bu sağlık kurulu raporunu sabah erkenden gidip muayenelerimi olup alamıyor muyum?

Şehir: Bursa
(3) 

Kredi kartı seçimi

do you remember me #1448070 
Selamlar,

İş Bankası ve Yapıkredi kredi kartlarım var. Birini kapatmak istiyorum. Hangisini kullanmaya devam etmek daha mantıklı olur? Eskisi kadar olmasa da ikisinin de güzel avantajları oluyor. (Yapı Kredi'nin puanları silinmiyor, birikebiliyor)

Siz olsanız hangisini seçersiniz, neden?
İş Bankası Maximiles select / Yapı Kredi Adios Premium.

Teşekkürler.
(1) 

İzmir - Ankara yolu

erty_ksk #1448069 
İzmir Ankara istikametinde, yolda durup güzel yemek yemelik mekan önerisi yapacak var mı?
illa yol üstünde olması da şart değil, 10-20 km yoldan sapabilir, şehir merkezlerine girebiliriz.

Bunun yanında yine yolda outlet falan var mıdır? izmir-ist yolundaki mekanlar gibi. 3-5 hediye bişey alırız.
(1) 

ig tv ekran kapalıyken de çalmaya devam etsin istiyorum

muhayyer divan #1448066 
Merhaba,

İnstagram'da bazı hesapların yaptıkları canlı yayınlara yetişiyorum ya da yetişemiyorum ama telefonu tamamen oraya adamak gerekiyor yayını dinlemek için. Ben de tuş kilidi kapalıyken bile çalsın dinleyeyim istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Evet ise nasıl yapılır?
(14) 

Uyku sorunları nasıl çözülür?

makarnacanavari #1448064 
Mütemadiyen her gece uyku sorunu yaşıyorum.

Genelde kötü düşünceler yüzünden.

Kafamdan atamıyorum bir türlü.

Nasıl çözerim?

Var mı çözümü olan?
(7) 

Durup dururken silinen instagram hesabi

matilda #1448063 
Biraz once kuzenimin hesabina girmek istedim. Girdigimde sanki beni engellemis gibi "Henüz gönderi yok" yaziyordu. Ama gonderi sayisi 524 diyordu. Sonra kuzenime soyledim. Boyle boyle diye. Yanlislikla engelledin galiba dedim. Aa bakayim dedi ve profiline giremedigini soyledi. Sifresini unutmus ama sifremi unuttum'a tiklayip yeni sifre almaya calisinca da kullanici bulunamadi hatasi veriyor. Mailinde de hicbir sey yok. Bu nasil olur ve hesabi nasil kurtarabiliriz? Bilgi verene mutesekkir olacagiz, tesekkurler
(8) 

Supermarket elektrik güç artırımı

atcapar #1448062 
Yeni bir dükkan kiraladık apartman altında yaklaşık 500 metre karelik bir yer. Dükkan da daha önceden hiç kiracı yokmuş yeni bir yer zaten. Bir kaç firmadan fiyat teklifi aldım market dekorasyonu ve Soğutucu rafları için. Geçen hafta elektrikçi geldi baktı dukkana dedi ki bu makineleri çalıştırmak için elektrik gücü yetersiz güç aktarımı yapman gerekli bunun için de önce elektrik projesi çizip ona göre fiyat çalışması yapacağım dedi ve yaklaşık 200 bin TL lik bir masraf çıkardı bana. Elektrik güç artırımı için bu fiyat çok fazla değil midir? Bilen arkadaşlar bi yardımcı olabilir mi bana
(6) 

Masterchef yarışmacıları nereye gittiler?

kibritsuyu #1448061 
Geçen sene kaçırmadan izlerdim de bu sene ara ara denk geldikçe bakıyorum.

Bugünkü bölümün başında bütün yarışmacılar çantalarını bavullarını yüklenmiş, evlerinden çıkıp servis aracına bindiler ve bir yere gittiler. Devamını tamamen izlemedim, bugün dış çekim falan da yoktu hani adana'ya falan gittiler desem.

Nereye gittiler toplanıp?
(4) 

Macbook Air Early 2015 vs. 2020

duma duma dum #1448060 
Merhabalar,

Ben uzun süredir Air early 2015 kullanıyorum. Son zamanlarda çok fazla donuyor. Kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Kuzenim Air 2020 hediye etti bana. Henüz elime ulaşmadı ama biraz araştırdım. Isınma problemi var diyorlar. Benim yaptığım en ağır iş Zoom üzerinden günde maksimum 4-5 derse girip birkaç toplantı yapmak. Acaba ben de bu sorunu yaşar mıyım? Özellikle 2020 Air kullananlardan deneyimlerini öğrenebilirsem çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Bu nasıl yapılır?

cosmicgadin #1448057 
www.instagram.com

Bu nasıl yapılır? Buradaki gibi Hem foto hem videolarla uygulamayla olur mu böyle bişey ? Varsa uygulama tavsiye ederseniz süper olur.
(10) 

ankara'da 1200 liraya falan nerelerde ev tutardınız?

proletarier aller lander vereinigt euch #1448053 
hadi önerileri alalım. seneye taşınmayı düşünüyorum şu an kafamdaki kira bu ama "karşim 200 daha fişekle şurada otur" derseniz öyle tavsiyelere de açığım tabii.

semt-mahalle önerisi istiyorum öncelikle aslında çünkü kafamda hiçbir şey yok. kira söyleme sebebim de bu kiralarda ahır harici ev tutulmayan mahalle önerecekseniz önermemeniz aslında :D
(8) 

studyo daire vs paylasimli ev

baldur2 #1448052 
studyo daire - sehir merkezi bana maliyeti faturalar dahil 250 birim haftalik. tek basima yasayacagim.
paylasimli ev - sehir merkezi 2 oda 1 salon seklinde, benim kendi odam olacak, bana haftalik maliyeti 150-170 birim olacak haftalik. 1 kisi ile kalacagim. kira kontrati benim uzerime.

hangisi daha mantikli sizce?

ucuncu alternatif de 1 arti 1 ayni sartlarda ama bunun haftalik birim maliyeti 300'u asacak gibi. ne dersiniz? bu veya benzer sartlar altinda siz hangisini tercih ettiniz veya ederdiniz? neden ?
(9) 

Alt katlarda işyeri olan apartmandan ev tutmak?

dust in the wind #1448048 
Nişanlımla bu ara ev bakma telaşındayız, bir ev gördük gayet merkezi bir yerde. Konumu ve içi de çok güzel ama apartman içinde bazı daireler mali müşavirlik vs gibi işyeri olarak kullanılıyor. “Giren çıkan belli olmaz” diyerek büyükler bu daireye pek sıcak bakmadı, hiç böyle bir apartmanda oturmadığım için ben de kararsız kaldım açıkçası. Ben çok fark edeceğini düşünmüyorum ama sizin de fikrinizi almak istedim, siz olsanız tercih eder miydiniz?
(4) 

Sabahları bağırabiliyor musunuz?

ya ben lan neyse #1448046 
mesela odanın kapısı kapalı, dışardan biri seslenince cevap veremiyorum. çıkmıyor sesim. sizde durum nasıl?
(7) 

Türkce javascript kaynak

optimistbakunin #1448044 
Freecodecamp ile ilerliyorum ama bazen zor geliyor. Türkçe javascript kaynagi tercihen ucretsiz var mıdır?
1 ...  ... • 1786    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık