(1) 

Kedi ya da köpeğini İngiltere'ye götürmüş biri

winston #1356262 
Karşılaştığı süreçler konusunda bilgi alabilir miyim? internette çok fazla saçma bilgi var ve bu işi başarmış birinin deneyimlerini öğrenmek isterim.
(1) 

Kadıköy - Yeni Havalimanı

gmzo #1356257 
Temmuz'da Varşova'ya uçacağız, sabah 7'de yeni havalimanından bilet var. Fakat Kadıköy'de oturduğumuz için çok mu çılgın bir karar olur bilemedim, bu taraftan servisle giden oldu mu acaba, ne kadar sürdü?
(3) 

Şu kitabı bulabilir miyiz?

buff #1356255 
Hesiod Works and Days, Martin Litchfield West çevirisi, 1978 Clarendon Press basımı.

Çok lazım ve acil lazım.
(1) 

ciceksepeti.com'da canlı yardım gibi bir şey yok muydu?

ezkaza #1356254 
uygulamadan ve mobil siteden bakıyorum bulamıyorum ama sanki online yardıma bağlanabildiğimiz bir bölüm vardı diye hatırlıyorum.Yanlış mıyım?
(1) 

Callanetics

cukkalambo #1356241 
Merhaba callanetics programını uygulamak istiyorum fakat orjinal videoya rastlayamadım. Ekşise sağolsun bir arkadaş paylaşmış ama Rusça dublaj. Dublajı özellikle Türkçe olursa sevinirim. Torrentte bulabilir miyim acep?
(2) 

Karaköy/Eminönü fiyat performans iftar yeri önerisi

greenshadow #1356240 
Grupça gideceğiz o yüzden önemli önerileriniz. Soru başlıkta
(3) 

Jon Snow

zgrydn #1356239 
dany'de bulunan yanmama yeteneğinin bu çemçük ağızlı kardeşimizde de olma ihtimali var mı? yarı targaryen gerçi ama bilemedim.
(1) 

Amerika için vpn

canbonomobenseno #1356238 
Merhabalar,

Amazon'dan satış yapan bir tanıdığın hesabı askıya alınmış. Türkiyede yaşıyor ama amazon'a girdiğinde Amerika'dan giriyor gibi olması lazımmış.

Bu ücretsiz şekilde mümkün mü? Ücretli olarak mümkünse onu da öğrenmek istiyoruz.

Teşekkürler,
(2) 

bebek için kolay kuruyan kumaş

cedex #1356236 
nike drifit gibi ya da columbia omnishade gibi?
bebek ürünü ne alabilirim, yazın tatilde giysin, hemen yıkayıp kurutabilelim.
(3) 

Küçükçekmece Tarafında Diş Hekimi

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu #1356235 
önerisi olan var mı?
(1) 

kredi yeniden yapılandırma

luin 41 #1356234 
elimde birikmiş param var. hali hazırda devam eden bir kredime aradan bu miktarda ödeme yapabilir miyim? hedefim taksit tutarını değiştirmek değil, kredinin daha erken kapanması, yani vade sayısını azaltmak. teknik olarak mümkün mü?
(8) 

doğalgazdan elektrikli ocağa geçiş

superb #1356228 
doğalgaz planındaki sıkıntılardan sebep mutfaktaki doğalgazlı ocağı elektrikliye çevirmek zorundayım
var mıdır dezavantajları?
tüple idare etmeyi mi önerirsiniz
(3) 

başkasının derdini dert edinmekten sı-kıl-dım :(

matilda #1356226 
Merhaba,
Başka insanların derdini kendi derdim gibi sahipleniyorum. Geçen gün eşimin iş yerine biri görüşmeye gitmiş, eşi de işsizmiş ama kızın deneyimi az diye olumlu bakmamışlar falan. Ne yiyip ne içecekler diye rahat 1 saat ağladım. Hep böyleyim, insanların, hayvanların derdini kendi derdim gibi sahipleniyorum. Bu durum artık ciddi yormaya başladı beni psikolojik olarak. Çünkü mütemadiyen ağlıyorum . Saçma ve komik göründüğünün farkındayım sanki derdim yokmuş da dert edinmeye çalışıyormuşum gibi geliyor dışarıdan bakınca ama öyle değil aslında.
Biraz olsun umursamaz olmayı nasıl başarıyorsunuz? Bunu kendi başıma yapabilir miyim yoksa psikolojik destek falan mı almam lazım?
(6) 

Yunanistan tatili için öneri

MustafaCan #1356225 
Selamlar herkese

yunanistan'da deniz tatili yapmak istiyoruz eşimle birlikte.
bütçemiz 2000 euro ortalama 1 hafta tatil yapacağız. Ulaşım feribot ile düşünüyoruz ama nerelere gidebiliriz en güzel yerler neresidir bir fikrimiz yok.

Kapıda vize ile ulaşabileceğimiz ve sizlerin de önerebileceği yerleri yazabilir misiniz ?
(16) 

Araç stop lambasi sorunu

gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor #1356222 
Sol arka stop lambasinin yanmadigini fark ettim. Ampullerin söktüm hatta ampulun takili oldugu mekanizmayi söktüm. Elektrikci komsumuz o aletiyle bakti ve hepsine akım gidiyor sorun yok.

Ayni ampul park lambasini acinca yaniyor ama frene basinca fren lambasi olarak yanmiyor. Sorun ne olabilir acaba? Oto elektriciye gitsem muhtemelen abi o yanmis bu yanmis ana beyni yanmis vs diyip öper beni bi guzel. Arac reno megane 2008 model.
(3) 

4 yil once yenilenen eski tip kimlikle nikah basvurusu yapilir mi

Nxa #1356219 
Yoksa komple kart tipi olan mi çıkarılmalı..bu da evlendikten sonra karti tekrar teniletmek gibi bir külfet doguracak..
(2) 

Amatör Telsizcilik Belgesi / Sınavı

denek hayatım #1356218 
amatör telsizcilik sınavına girmeyi düşünüyorum. ancak kaynaklara falan baktım biraz ezberle geç şeklinde. kitaplarda, videolarda neden böyle sorusunun cevabı yok pek.
ancak ben biraz bir şeyler öğrenerek, bilerek gireyim istiyorum bu sınava. ne önerirsiniz bu konuda?
yoksa hiç uğraşma ezberle geç işte mi dersiniz?
(1) 

ümraniye kuaför

elphantgun #1356216 
ümraniye santral, tantavi, çarşı taraflarında düzgün bir kadın kuaförü var mı bildiğiniz? özellikle kaş konusunda.
(2) 

çocuk psikiyatri

dismainpula #1356215 
7 yaşında kardeşimi götüreceğim de görüşme nasıl oluyor merak ediyorum. önce beni dinleyip sonra kardeşimi mi dinleyecek, ikimizi aynı anda mı dinleyecek? ben konuşurken kardeşim yanımda bulanmasa daha iyi olur. üzülebilir çünkü çocuk daha kötü etkilenir.
(4) 

Kedi hafifçe tırmaladı, aşıya gerek var mı?

cevizli incir #1356214 
İş yerinin kedilerine et veriyordum, çok açlarmıș herhalde. Bir tanesi elimden almaya çalıştı, tırnağı çizdi. O an kanamadı, gittim yıkadım. Peçeteye kurularken hafif kanadı, belli belirsiz. Aşı olmam gerekiyor mu? O an kanamadı çünkü. Acile mi gitmem lazım? Gazi üni var yakında
(1) 

kedi ile yurt ici uçuş

zannedersem tek eksiginiz bendim #1356213 
hangi havayolu şirketini önerirsiniz?
(7) 

Cimer’e şikayet edince karşı taraf benim şikayet ettiğimi görebiliyor mu?

Corrigan prefers beer #1356212 
Çalıştığım kurum bir üniversite ve ben asistanım. Hoca yıllık izni hakkımız olduğu kadar vermeme konusunda ısrarcı. Aklımıza böyle bir yol geldi ama daha önce şikayette bulunanlardan deneyimleyen varsa paylaşabilirse sevinirim.
(2) 

Telefonda görüntü yok pc nasıl bağlarım.

Aşk Adamı #1356211 
samsung a7 2017 ekranı bozuldu bu telefonun bu sebepten dosyalara erişim izni veremiyorum. Telefonun ekranını bilgisayara aktaran ya da benden izin almadan dosyaları göstertecek bir yol var mıdır teşekkürler
(5) 

çeviri sorusu (karanlıkta 33 yazar)

dismainpula #1356203 
sf.179 - 2. paragrafın sonlarına doğru;

“Çünkü rüzgar yükselen ve alçalan dalgaları, ama su yerine toprak yaprak dalgalarını gönderir ve dallar yükselip dönünceye ve yaprakların gümüş rengi altlarını güneşe çevirinceye dek bütün kor deniz gibi yemyeşil kabarır.”

sanırım hiç bir şey anlamadım, düzenleyebilecek var mıdır?
(3) 

İş Görüşmesi Sonucu

sanguine #1356202 
Bu sabah gittim görüşmeye. 9-19 çalışma saatleri, haftasonu mesai yok, sigorta ve yemek mevcut. Bunları konuştuktan sonra maaş beklentimi sordu, 3500-4000 arası dedim. Kadının hoşuna gitti, sonra ne zaman başlarsın dedi, haftaya başlayabilirim dedim. Seni aradığımda şu evraklar lazım olacak onları getireceksin vs. dedi.

Biraz daha konuştuk, ben işe gidiş dönüş ulaşım masrafı da dahil, değil mi, diye sordum. Hayır dedi. Bu arada 2 araçla gidebiliyorum, kuşbakışı baya yakın ama ters yerde, yarım saat sürüyor ulaşmak. Yani 250 lira civarı aylık yol masrafım olur. O yüzden maaş beklentimi siz az önce söylediğim aralığın üst sınırı olarak kabul edin o halde dedim.

Ondan sonra biraz bozulur gibi oldu, sonra konu benim askerliğime geldi, bedelli yapacağım, 15 iş günü olmayacağım dedim ağustos ayında. Ağustos ayı da işlerin en az yoğun olduğu dönem, adli tatil nedeniyle (bir hukuk bürosu). Sonra görüşmeyi bitirdik. Düşünecekler herhalde, açıkçası beğendim işyerini, çok ağır da görünmüyor. Ama İstanbul'da çalışmak oldukça yorucu o yüzden beni sıkıntıya sokacak bir maaş olmamalı.

Acaba olumlu sonuçlanır mı ne dersiniz, kadına da sonradan mesaj attım askerlik durumumu ve diğer sorduğu birkaç hususla ilgili. En sonuna da ücretle alakalı karşı bir teklifiniz olursa duymak isterim, zira çalışma ortamı benim için elverişli dedim.
(2) 

şu sorulara nasıl cevap verirdiniz?

banacevaplazım #1356201 
1-What is your weakness?

2-What would you do if you feel stressed?


3-Everyone gets busy in life and we cant always plan. Give an example when you have had to react instead of plan out?

İş görüşmelerinde sorulan sorular başlıklı bir duyuru vardı, bulamadım, bilen varsa link atabilir mi?
(1) 

fb 1907

000000 #1356198 
kazandıgın nasıl anlıyorsun sms gonderdiysen?
(1) 

Linkteki kalitede bir videoyu çekmek, montajlamak

guinan #1356194 
bu işlerden anlamayan biri için ne kadar sürede öğrenilebilir ?

üzerine düşsem kıvırabilir miyim bu işi ?

www.youtube.com
(2) 

4K Tv 100Hz sorunu

dismainpula #1356193 
lg 50” uk6470 modelini aldık, televizyon baya iyi cidden, memnunum felan ama canımı sıkan bir nokta var, tv 50hz. bilmiyorum her şeyi 60fps’de de izlemiyoruz ama rahatsız ediyor beni nedense youtube, twitch yayınlarında oyun izlerken felan kasıyormuş gibi geliyor. xbox, ps bağlasam oyunlarda da rahatsızlık verir büyük ihtimal? 100hz li televizyonlar çok mu pahalı ya da aynısının 100 hzlisini bulamaz mıyız?
(3) 

2.el ipad tavsiye

melancholia #1356192 
merhaba,
2.el ipad bakiyorum ancak en kullanisli hangi model kacinci nesil bilemedim.
netflix, tv, facetime, spotify kullanmak icin oldugundan sifirina o parayi vermek istemiyorum. ne dersiniz?
(7) 

Schengen'i aldığım ülkeden mi giriş yapmak zorundayım?

soulforge d #1356191 
Selamlar,

Finlandiya'ya gideceğim için schengen'i oradan almıştım.
O iş iptal oldu, şimdi Romanya'ya gitmem gerekebilir. Romanya'ya girebilir miyim dersiniz Finlandiya'dan aldığım ve hiç kullanmadığım multiple entry Schengen vizesi ile?
(3) 

Amatör Denizcilik Belgesi

erty_ksk #1356186 
Duyurunun pek değerli kaptanları, bu belge için son 6 ay içinde başvurup sınava giren var mı?
Söylenene göre verilen bir kitapçık ve bu kitapçıkta 50 örnek soru varmış ve sınavda bu sorulardan rastgele 20 tanesi çıkıyormuş dogru mu?
Dogru ise bu kitapçıktan var mı elinizde benimle paylaşabilir misiniz? Liman idaresi elimizde kalmadı dedi. Bulamıyorum.
(1) 

Belgrad-Budapeşte arası ulaşım

arma aski #1356183 
Merhaba;

Belgrad'dan Budapeşte'ye ulaşım için alternatifleri araştırıyorum.

Gidilmesi gereken günde aktarmasız uçuş yok ve en az 7-8 saat sürüyor aktarmayla. Skyscanner'dan kontrol ettim bunu.

Tren seçeneğine de baktım ama 380 km görünen yolu 8 saatte gidiyor trenler de.

Acaba benim bulamadığım bir hızlı tren alternatifi falan var mıdır? Ya da tavsiye edeceğiniz başka bir alternatif de varsa o tavsiyeleri de alabilirim.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

borsa hesabından banka hesabına para aktarma

gonul_isleri #1356179 
bunun gecikmesi oluyor mu? halk yatırımdaki param halkbankta görülmüyor. cuma günü hisseleri tl ye çevirdim. bugun pazartesi. birkeç gün gecikme oluyor mu para aktarımında?
(2) 

Macbook - Fotoğraflardan Time Lapse Video Hazırlama

a340 #1356178 
Herkese selamlar,

Evde 2015-2016 yılında alınmış bir macbook promuz var. hiç kullanmadığım için işletim sistemi nedir, ne yüklüdür en ufak bir fikrim yok.

eşim hamileyken aynı noktadan her hafta fotolarını çekmiştik. şimdi bunları birleştirip video haline getirmek istiyorum.

bunun için ne kullanmak gerekir? maclerde bu tip işler için gelen video edit uygulamaları var mı? varsa time lapse videoları yapabiliyor muyuz?

ucretsiz bir uygulama tavsiye ederseniz sevinirim.
(2) 

Nietzsche sözünün orijinali

jacque #1356175 
Türkçe'de "Öldü bütün Tanrılar: Artık üstinsanın yaşamasını istiyoruz." ya da "Tüm Tanrılar öldü: Şimdi üstinsanın yaşamasını istiyoruz." gibi çevirileri olan sözün orijinali/Almancası nedir acaba?
(1) 

anadolu yakası misafirhane

raskov #1356174 
arkadaşlar merhaba

kamu personeliyim. bizim kurumun anadolu yakasında herhangi bir sosyal tesisi yok.

anadolu yakasında kalabileceğim misafirhaneler nelerdir? kalmış olanınız var mıdır ?

bir de ben kendi kurumum dışındaki kurumların misafirhanesinde kalabiliyor muyum ?

şimdiden teşekkürler
(9) 

Bağımlılıklardan kurtulmak için öneri

kahramanikarus #1356173 
arkadaşlar bu bağımlılıklardan kurtulmanın bir yolunu arıyorum.
bu konu hakkında bir görüş, yazı, makale, ya da ne bileyim kitap önerisi olan var mıdır?
yahut bu süreçlerden geçenler bir şekilde anlatabilirler mi neler yaptılar.
hayatım maddi manevi olumsuz etkileri olmaya başladı bu durumlar fakat bırakamıyorum

1 günde :
Sigara, 1 paket
Kahve, 3 ila 5 kupa arasi
alkol, rakı yahut vodka her akşam 2-3 kadeh yatmadan hangisi varsa dolapta
internet, elim gitmese titreyecek gibi oluyorum. resmen yemek yerken bile tek elim twitter’da youtube’da
(7) 

turk.net hakkında

dismainpula #1356172 
duyurudaki ilan ilgimi çekti açıkcası abone olasım geldi. siteden de başvuru yaptım.

kullananların yorumlarını bekliyorum özellikle Kütahya’da.

Abonelik için Vdsl modem istiyorlar fakat zaten benim alabileceğim maks hız 50megabit adsl2+ modem var elimde hazır. onunla taksam olmaz mı? donanımsal uyuşmazlık mı oluyor neden vdsl?
(4) 

Eve gidince içimden bişey yapmak gelmyior.

ipmus90 #1356171 
Merhabalar.

İşten okuldan eve döndükten sonra evde tek kalınca içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor halbuki yapmam gereken birsürü şey var ne nasıl yapmam gerektiğini biliyorum ama kolumu kaldırmak istemiyorum.

bunu nasıl aşabilirim bu konuda fikri referansı kitap öneri görüş var mı :(
(1) 

Dijital Optik Formu Hazırlamak/Bastırmak/Satın Almak

ulukayin #1356168 
Microsoft Office üzerinden yahut başka programlar aracılığıyla dijital optik form hazırlamak mümkün mü? Mümkünse nasıl? Mümkün değilse nasıl yapabiliriz başka türlü? Hazır basılmış dijital optik formlar maalesef ki özelleştirilemediğinden ötürü işimize yaramıyor. Şimdiden herkese teşekkürler.
(2) 

sabiha'dan kalkan havataş euro kabul ediyor mu?

in vino veritas #1356164 
yoksa tl mi olmali mutlaka?
(13) 

Tatlı Fiyatlarının Pahalılığı

kraldan cok kralci #1356158 
Bir tek bana mı öyle geliyor yoksa ülkemizde tatlı fiyatları pahalı mı? Geçen hafta tatlıcıda fıstıklı baklavanın kilosu 80 tl idi. Bu tatlının maliyetinin en fazla 40 tl olacağını düşünüyorum. Net kâr olarak 40 tl/kg oluyor. Sizce de bu fazla değil mi? Tatlının maliyetleri ve bu konuda bilgisi olan var mıdır?


edit: maliyet olarak 40 tl üzerine %50 kar koysan 60 eder diye düşünerek fazla dedim. ayrıca seri üretimde maliyetin çok daha düşük olma ihtimali var. Kira gibi şeylerden bahsederken kg başı fiyattan bahsediyoruz. Adam günlük 100 kg tatlı satıyor kirayı ona göre kg başı hesaplayın.
(6) 

Takviye tozlar hakkında bilgisi olan?

aretwoane #1356157 
Merhaba 4-5 aydır spora gidiyorum ama kilo alma sıkıntım var, boyum 183-184kilom 65-66 şimdi mevcut yağları yakarak kas kazandım ama bir yere kadar daha kalıplanmak ve ideal kiloya ulaşmak istiyorum, toz olarak ne önerirsiniz?
(1) 

Insignia 1.6 t 180 bg LPG uyumu

lion de la Turquie #1356156 
LPG takılmış olanı alınır mı uyumlu mudur turbo motoru?
(10) 

Bock Bira Kiti ve DME ilgili küçük bir soru.

sorumatik #1356154 
Selam,

Bock bira kiti aldık, bir de Koyu Kuru Malt Özü aldık, fakat bu malt özü 500 gr. buna ek olarak 500 gr. da şeker mi eklememiz gerekli?
(1) 

İstanbul havalimanına ulaşım ücretleri...

p133mmx #1356151 
Soru 1. İstanbul havalimanına ücretli otoyollar haricinde bir yolla özel araçla gidilebiliyor mu? Ücretsiz bir yol var mı?

Soru 2. İstanbul havalimanı ücretli otoyollar kaç para? İkinci çevreyolu Mahmutbey kavşaktan İstanbul havalimanına gittiğinizi varsayın.

Teşekkürler.
(1) 

Bir şarkı arıyorum

gazmaskesi #1356145 
Merhaba bir şarkı arıyorum yabanci klibinde polis arabasında bir polis sürekli kaza yapıyor. Şarkıyı söyleyen çocuk saçları bonus gibi kabarık. En fazla 4 yıllık bir şarkı gece gece aklıma düştü bı yardım eder misiniz?
(8) 

Rtenin danışmanları napiyor ?

problem34 #1356144 
www.hurriyet.com.tr

Ayıptır ya slogan çalınır mı ? Yani sen kocaman başkansın valla sayın cumhurbaşkanım danışmanlarını kov bana maaş bağla :)
(6) 

Tıkanan alaturka tuvalet

diffarentiationation #1356143 
İlkini duyuru olarak açmışım, silebilir misiniz?

Soru:
Kimyasal işe yaramıyor.

Sık sık tıkanan, hortum sokup su fışkırtınca açılan alaturka tuvaletimiz var.
Bunun tıkanma sebebi ne olabilir? Bizim tıkanmaya sebep olan cismi kanalizasyona göndermemiz mümkün mü? Vidanjör 200 liraya açarmış, kesin çözüm olur mu? Hortum sokunca biz de açıyoruz çünkü, açtık deyip 2 gün sonra tıkanmasın?

3-4 hortumu aynı anda sokup suyu açınca sorun çözülebilir mi?
1 ...  ... • 2552    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık