(1) 

Bir günde vücut şişirme

CursedChico #1396687 
3-4 ay ara vermiş biri, 2. gününde geçici de olsa şişmiş gözükmek istiyor. Bacak, kol, göğüs, omuz.

Hangi hareketler olmalı ve tekrarı ne olmalı? Omuz ve kol mu sadece mesela? Az ağırlık ve çok tekrar mı?
(1) 

adobe premiere pro cc 2019 olan?

hamitt #1396679 
selamlar,
mac'te adobe premiere 2019 versiyonunda kaydettiğim bir proje dosyasını, pc 2018'de açmaya çalışıyorum. eğer sizde 2019 varsa, göndereceğim projeyi .xml olarak çıktı alıp geri gönderebilir misiniz diye soracaktım.

sevgiler
(4) 

Avukat arkadaşlardan yardım _ çocuğun soyadı

balik kraker #1396674 
3 sene önce bu platformda bana yardımcı olan, desteğini esirgemeyip yol gösteren avukat arkadaşlar sayesinde; çekişmeli bir dava sonrası eşimden ayrıldım.
Şu an işsizim, sigortam yok dolayısıyla avukat tutamıyorum. Baronun bana atadığı adli yardım avukatı ile gelebildiğimiz yere kadar geldik ama şu an tek başınayım.

Oğlumun velayeti bende. Soyisminin benimki ile aynı olmasını istiyorum. Bu sebepten bulunduğum yerdeki aile mahkemesine dava açacağım. Ancak nasıl bir yol izlemeliyim, dosyaya konacak evraklar ve deliller nelerdir vb konularında yardıma ihtiyacım var.
Yardımcı olacak, yol gösterecek avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Durumu özetlemek gerekirse eski eşimden gelen çocuğa/bana hükmedilmiş nafakaların, maddi ve manevi tazminatların ödemesi yok. Babanın çocukla fiziksel herhangi bir bağı yok. Ayrıldığı günden beri görmedi, görüşme talebi de yok. Baba da işsiz ve sigortası bulunmuyor. Boşanma davası duruşma tutanaklarında da kayıt altına alındığı üzere baba duruşmalara bile gelmedi.

Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

Irkı nedir?

izninizolursatahtinizatalibim #1396671 
Selamlar,

Geçtiğimiz günlerde sokakta bir köpek buldum ve sahiplendim ancak köpeklere dair hiçbir bilgin yok ve yavaş yavaş öğreniyorum. Onu daha iyi tanımak için sizlere de sormak istedim... ırkı nedir bileniniz var mı? Sanırım henüz çocuk. Ve dişi :)


eksiup.com
(4) 

Sabiha Gokcen yakini otopark

balpolen #1396669 
Ring seferi olan otopark var mi bildiginiz? Tavsiyeniz var midir tecrube ettiginiz? Sabihanin kendi otoparki pahali geldi
(1) 

Kediler ve kutular oyunu

buzsubuhar #1396668 
Android uygulaması konuşan kedi tomda kediler ve kutular oyunu vardı. Bu oyunu bir türlü internette bulamıyorum. Bu oyunu nasıl bulabilirim? Hız, dikkat ve refleks kabiliyetine yönelik buna benzer başka oyun önerilerinize de açığım.
(8) 

Hız için SSD mi işlemci mi?

insomniac #1396667 
Açılma kapanma ve programlar arası geçişteki hız için hangisi önemli?
(6) 

Ne yapmalı

cgtto102 #1396663 
2019dan önceki Son 3 yılımı ABD’de geçirdim orada çalıştım ve son senemde bir kızla tanıştım. Tanıştım ki öyle bir vuruldum ki sormayın dostlar. Her şey çok iyi gitti fakat sonrasında yurda dönmem gerekti ve geldim. İlişkiyi uzaktan sürdürmeye devam ettim, bu sene üç dört kez ABD’ye gittim, saat farkından dolayı uykusuz kaldım fakat onu çok sevsem de artık mesafe bu ilişkiyi benim için sürdürülemez bir noktaya getirmiş durumda. O her şartta bu ilişkiyi devam ettirmek istiyor, yanıma gelmeyi kabul ediyor fakat orada güzel bir işi var ve buraya gelince muhtemelen bir işte çalışamayacak. Maddi olarak bir probleme sahip olmasak bile bu durum onun bir süre sonra hoşuna gitmeyecek. Her gece rüyalarıma girdikçe üzüldükçe kendimi artık iyiden iyiye kahrolmuş hissediyorum. ABD’ye geri gidip aynı iş olanaklarına sahip olacak bir durum da ortada yok şu an için. İlişkiyi bitirirsem o çok üzülecek ben de çok üzüleceğim fakat çok fena çıkmaza girmiş durumdayım, başlığı da biraz dertlendim öyle açtım. 1 senede uçak biletine ve orada kalmaya harcadığım paraya hiç acımıyorum fakat bundan sonrasında bunu sürdürebileceğimi düşünmüyorum. Hayatımda hiç aşk acısı çekmedim buna da hiç hazır değilim.
(11) 

aracı geri geri sola nasıl park ederim?

bisorumvargaliba #1396661 
merhabalar. geri şekilde sağa doğru gayet güzel park ediyorum hatta milimlik yerlere girebiliyorum ancak sola park etme konusunda ağır problem yaşıyorum. bunun kolay yolu nedir?

sağa geri park ederken sağdaki aracımı arka kelebeğe göre hizalıyorum ve geri gelip sol aynamdan arkamdaki aracın en sağını görene kadar geri şekilde gidiyorum. akabinde önümdeki araca göre toparlıyorum.

fakat sola parkta mal gibiyim.
(1) 

Dwayne Johnson sürümden mi kazanıyor?

gezegen olan pluton #1396659 
Kaşe fiyatını düşük tutup, bir daha rüzgar esmez diye ne var ne yok toplayayım peşinde mi?
(11) 

flört evresindeyken başkasıyla yatmak

Stoneface #1396658 
aldatmak sayılır mı?
(2) 

docker üzerinde rabbitmq kurmuş biri var mı?

datnet #1396657 
selam, tam anlam veremediğim hatalar var. daha önce denemiş birileri varsa konuşabilir miyiz?
(2) 

kumaş çeşidi

minoz #1396654 
bu kumaş çeşidinin adı nedir?
weheartit.com
(11) 

hdd'den gelen ilginç ses

sutlu nescafe #1396647 
hdd gitmiş de böyle bir ses duydunuz mu hiç?
voca.ro
(4) 

Googledan site silmek

insomniac #1396643 
Çok eskiden saçma sapan bir html site yapmıştım. Bu siteyi kapattım ama googledan da silmek istiyorum. Nasıl silebilirim?
(5) 

Kedi aşısı

sylr #1396642 
Bir kedi sahiplendik de aldığımız kişi iç dış paraziti yaptırdım 1 ay önce dedi. Şimdi kedinin üzerinde bayağı pire var. Ne yapsak ki ? Tekrardan yaptıralım mı ? Zararı olur mu ?
(7) 

Bankadan gelen Almanca mail

voyager 1 #1396638 
Selam

Arkadaşıma aşağıdaki mail gelmiş de anlayamadık. Google translate hesabınız ele geçirildi gibi bir şey diyor ama başka bir arkadaş da banka eki gelmiş gibi garip bir şey söyledi. Ne diyor burda?

ich möchte Sie informieren, dass eine Kontopfändung für Ihr Konto vorliegt. Bitte prüfen Sie den Sachverhakt und geben der Bank Weisung.

Teşekkürler
(7) 

Bu kaçıncı dereceden eziklik?

epistemic_regress #1396636 
Selamlar,

Yaklaşık 6 - 7 aydır flörtlerde performans kaygısı yaşıyorum (öyle değil). Yani sıkıcı, boş biriymişim, kimse benle uuzn süre ilgilenmezmiş gibi geliyor. Çok bakımlı, alımlı falan bir kadın değilim ama dikkat çekiciyim. Flört edenim eksik olmuyor ama hiçbiri bir iki haftayı geçmiyor. Beni biraz Tanımaya başladıklarında benden sıkıldıklarını, ilgilerinin kolayca kaybolduğunu hissediyorum. Ki bu adamlar yani öyle çok da ayılıp bayıldığım tipler değil. Öyle zamanlar oluyor ki, adam bana ilgi göstermeye devam etse ben gerisini getiremeyeceğim çok büyük ihtimalle.

Bu kadarla kalsa iyi, ben bu insanlara bir de hırslanıyorum. "Beni nasıl beğenmezsin ya, kimsin sen?" kafalarına giriyorum. Bu da olayı atlatmama engel oluyor. Takıntılı halde mevzu bahis kişilerin dikkatini çekmeye uğraştığımı görüyorum. Bu da hali hazırda yerle yeksan olan özgüvenimi iyice sıfırlıyor.

Bu durumdan ciddi anlamda sıkıldım. Ne yapayım, bir süre kapatayım mı kendimi dışa?

Teşekkürler.
(4) 

İzmir’in en iyi restoranları

Kahir ekseriyet #1396633 
Nerelerdir? Lezzetin yanısıra manzara da olsa iyi olur.
(2) 

Bu köpeğin cinsi nedir?

Başkalaşım #1396629 
S.b
(3) 

sağlıklı yaşam

dedim dedim de kime dedim #1396628 
bu yediğim şeylerim değiştirdim hayatım değişti mevzusuna bir şans vermek istiyorum. ben sağlıklı besleniyorum diyen duyurucular sabah öğle akşam yediklerini paylaşabilirler mi?

sabah,
yumurta, beyaz peynir, bal, tereyağı, reçen, bir dilim ekmek bazen simit vs.

öğle,
dışarıdan ne olursa, evde isem yumurta

akşam
çorba + et yemeği.

şimdi bunu nasıl değiştiricem onu öğrenmek istiyorum.
(2) 

SGK'dan emekli olmamak mumkun mu?

dunal #1396623 
Insanoglu bir noktada SGK'ya kendisinden emekli olmak istemedigini, o gune kadar adina odenmis primlerin saglik hizmetine denk gelmeyen kisimlarini kendisine iade etmesini soyleyebiliyor mu?
(2) 

Philips TV nereden alınır?

prole #1396621 
Merhabalar,

LED TV almayı düşünüyoruz. Bu Philips'in mağazasını, bayisini İstanbul'da göremedim. İnternetten mi almalı yoksa bayilerde daha uyguna gelebilme ihtimali olur mu? Ne önerirsiniz?
(2) 

İngiltere master ve sonrasında çalışma ??

oyeaby #1396620 
Sevgili dostlar
İki okuldan master için kabul aldım. İki programın da sektörde karşılığı var. İlanlara baktığımda bir sürü kabul aldığım program mezunu arıyorlar. Senelik 40-50 pound’a. Brüt çok yüksek ihtimal. Programlar da 1 senelik ve ücreti 25 bin pound. Şimdi iki sorum var

1- bu senelik ücreti ya da büyük kısmını karşılamak için 5-6 ay yurt dışında (ırak,afganistan vs) şantiyelerde çalışabilirm. Daha önce kısa süreli deneyimim var, dayanırım o kadar süre sorun değil. Ama değer mi sizce

2- programdan mezun oldum diyelim. İngiltere iş verir mi bana ? Yoksa kendi vatandaşı ya da eu vatandaşını mı tercih eder bana ? Çalışma iznim olur mu? Ve en önemlisi 2 sene sonra mezuniyetten, kalmaya devam edebilir miyim çalışarak ? Yoksa 2 senen bitti yallah mı derler ?
Nedir nasıldır yani sistem bilgi verebilecek var mı ?
(4) 

Çin üretimi Levis?

mr. crowley #1396613 
Amazonda bir ceket gördüm indirimde. Üretim Çin yazıyor. Dandik midir?
(8) 

Bir bölgenin terk edilmesiyle ilgili kaynak

mirafiori #1396611 
Bir proje yapıyorum da, ufak bir şehrin, zamanında çok canlı olan bir bölgesinin bugün sinek avlaması, kimsenin geçmemesi, dükkanların yarısının falan kapalı olması durumu var. Mesela bugünkü Taksim/Beyoğlu gibi. Aslında nedenler ve sonuçlar belli ama hep halk diliyle, bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

Dükkanlar kapanmaya başlayınca insan trafiği azaldı, trafik azaldıkça dükkan kapanma hızı arttı.
Mesela bu durumda ilk dükkanlar neden kapanmaya başlar?

Eskiden oraya gelen insanlar artık gelmiyor.
Neden gelmiyorlar? Bugünkü duruma nasıl geldi?

Bunları böyle biraz daha teknik bir dille anlatmam lazım ama nasıl aramam gerektiğini de bilmediğim için kaynak bulamıyorum.
(10) 

Peugeot 5008 motor söküp takma

atcapar #1396610 
Dün araba ile seyir halinde iken araç hararet yapmıştı, kaputu açıp baktım duman çıkmaya başladı suyu kaynayıp tükendi araç teklemeye başladı ve arkadan beyaz duman attı. Arabayi sağa çekip durdurdum motorun soğumasını bekledim sonra su ve yağın birbine karıştığını fark ettim arabanin altından damladı hepsi. Çekici ile peugeot servisine bıraktık, bugün gittim servistekiler ile görüştüm dediler ki conta yakmış araba ve teklemede var motoru komple söküp açıp bakacağız motorun hangi parçalarında sorun varmış diye ona göre size fiyat için dönüş yapacağız dediler. Sadece motoru söküp bakmaya 1.500 TL fiyat çektiler eğer bizde yaptirmazsaniz çekici ile tekrardan aracı götürmeniz gerekli dediler. Bende 1.500 TL yi kabul ettim motoru sökün bakın dedim. Daha önce ki duyuruda da aracın sorunlu olduğundan bahsetmiştim. Aracın garantisi de bitti 5 ay önce. Bunlar motoru söküp baksalar tahmini ne kadar masraf tutar arabayi yaptırmak? Sizce sanayi ye mi götürmeliydim arabayi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
(1) 

yarı zamanlı çalışma va gss

soguk sularla sulanan aksamustleri #1396607 
son iki senedir kışın yarı zamanlı çalışan biri hastaneye gitti, sigorta tesciliniz yok dendi. sgk ya gitti eksik günleriniz var dendi. şimdi ne yapması gerek? geçmişe yönelik borç çıkarırlar mı? çıkarır iseler ne kadar olur? bilgisi plan, aydınlatabilecek olan var mı?
(2) 

Bu siteye üyeliği olan var mı

Hesapsordum #1396606 
Bu siteye üyeliği olan var mı

natalykukova.blogspot.com

Üye olan varsa lütfen bana özelden yazsın bir teklifim olacak
(5) 

aksama guzel bir film atin ustume :D

sweetoffice #1396601 
1 saate eve gececegim, raki-balik yaptiktan sonra izleyecegim komedi ya da romantik-komedi tarzinda bir film onerir misiniz bana :)

ps: gonul ister ki ah mary vah mary tadindan bir film olsun ama oylesi yok di mi :)
(5) 

Hepsijet kargomu göndermeyecek mi?

gezegen olan pluton #1396599 
Geçen hafta pzt gönderilen kargo Ankara gibi bir yere hala ulaşmadı, o kargoların gebzeden bile hala yoğunluktan çıkamadığını söylüyorlar. Bekleyeceğiz mi, hepsijet'den son 1 haftada sorunsuz kargo alan var mı?
(2) 

Ankara metrosunda gitar çalanlar organize dilenci şebekesi mi?

gezegen olan pluton #1396598 
Teyit etmek istediğim bilgi, güya oradaki öğrenci, harçlığını çıkarma olayı bir tür sömürüymüş, her isteyen gelip çalamıyormuş vs vs..
(1) 

alman ya da isveçli film karakteri(ortaçağ askeri)

silver apples #1396592 
alman mı isveçli mi hatırlamıyorum, sarışın uzun saçlı küçük suratlı bi adam var, kafasında metal bi kask, kılıçlı falan, bi yerde durup sağa ya da sola dramatik bi ifadeyle bakıyor. böyle bir film karesi çok yerde gördüm açıp bakmadım şimdi aklıma takıldı. 70li yıllardan kalma olabilir. krautrock akımıyla bi alakası olabilir. filmin adını ya da oyuncuyu bilen yazabilir mi?
(8) 

Yurt Dışına Kargo

nohut #1396587 
Merhaba,
Yurt Dışına kargo göndereceğim. Alıcı parayı Royal Bank of Scotland üzerinden gönderdi diye mail geldi. Mail de geçen şey alıcı şu kadar para gönderdi ama kargo gönderi numarasının dekontunu mail atarsanız para hesabınıza aktarılır yazıyordu.
1. Sorum bu sistemi hiç kullanan oldu mu?
2. Sorum sistem güvenilir mi kargolarsam kaç gün içinde para hesabıma geçer?
ürün değeri 1500 tl civarı arkadaşlar en az 500 tl de kargo ücreti var ihracaat yapayım diye de riske girmek istemiyorum yardımcı olabilir misiniz?
(1) 

kalpak nereden alınır

inekadam #1396586 
Atatürk’ün giydiğinden. eminönü ya da internette site gibi değil de istanbulda gidip alacağım mağaza bilen varsa iyi olur.
(2) 

kayak yapmak için kar kalınlığı ne kadar olmalı?

zero times infinity #1396585 
Soru başlıkta arkadaşlar.

Var mı kayak yapan birileri? Erciyes'e gideceğiz hafta sonu ama meteorolojiye göre kar kalınlığı 15 cm. Çok az geldi sanki bana.
(9) 

Evde İngilizce öğrenmeyi başaran var mı?

rojhat #1396584 
Merhabalar, ben uzun zamandır işsizim dolayısıyla vaktimin çoğu evde geçiyor. En azından bir şey yapmış olayım diye İngilizce öğrenmeyi düşünüyorum. Gerçekten de internetteki dökümanlarla yol katedeniniz var mı? Sevgiler.
(1) 

orijinal dili türkçe olmayan kitaplar için hangi yayınevleri güvenilir?

der meister #1396581 
kendim de dil-edebiyat öğrencisi olduğum için özellikle dandik yayınevlerinin çevirilerini okurken acayip sinirleniyorum. ya mesela adam orijinali ingilizce olan romanda "bir bavul ya da iki" diye çevirmiş. türkçesini okusan da bunun "a suitcase or two" gibi bir ifadenin katledilmiş çevirisi olduğunu anlıyorsun, canın sıkılıyor.

iş bankası ve can dışındaki tüm yayınlara şüpheyle yaklaşır oldum ama takdir edersiniz ki her şeyi bunlardan almak mümkün değil.

sizin genel olarak çeviri işinde iyi olduğunu düşündüğünüz, "bunlar basıyorsa gönül rahatlığıyla alırım" dediğiniz yayınevleri var mı? dil özelinde yayınevi veya çevirmen de paylaşabilirsiniz, atıyorum fransızca için şu şu isimlere güvenirim, italyanca için şunlar çok iyidir gibi.
(7) 

Pilates

docrivers #1396578 
Erkekten pilates hocası olur mu? Serfitikaları ve eğitimleri çok iyi olsa bile tercih edilir mi
(2) 

Youtube music nasıl çalışıyor?

plastic_angel #1396575 
Premium aldım yükledim uygulamayı. Bi tane playlist açtım ama müzikler müzik videosunun klibinden çalıyor , ben sanmıştım ki ayrı bir ses dosyasından çalacak.. Bu yüzden özellikle eski parçaları dinlediğimde ya kısık sesli yada kalitesiz şeyler karşıma çıkıyor..

Ses kalitesinde spotifydan bir fark göremedim. Ben mi kullanmayı beceremedim acaba? :)
(4) 

psikolog? psikiyatr?

calucifer #1396569 
belli bazı aşamadığım sıkıntılarım var. çok yıprandım ve yıpranıyorum. aylık mali düzenim çok imkan vermediği için çözüme ulaşma yolunda çok para harcayamam ne yazık ki...

sorunları buradan yazsam ancak bir uzman bilebilir. sizi de yormak istemiyorum. sadece şunu merak ediyorum: psikolog ihtiyacım mı var yoksa psikiyatri mi? bunu ben nasıl anlayabilirim?
(2) 

Araba kiralama

atcapar #1396568 
1 saat önce araba kiraladım 4 günlüğüne tanındık bir firma değil, iki şey sormak istiyorum;

- masada parmak izini okuyucu bir cihaz vardı orada parmak izini okuttular bunu neden yapmış olabilirler?

- araçta hgs ve ta ogs etiketi yok sorduğumda plakaya tanımlı dediler böyle bişey var mıdır?

Teşekkürler
(2) 

Bulgaristan Vize

birbilsem #1396566 
Merhaba,
Daha önce Bulgaristan vize bavurusu yapan/alan arkadaşlar,
İnternetten öğrendiğime göre vfsglobal üzerinden başvuru yapılıyor.
Vfsglobal'e ulaşmaya çalıştım ama sonuç alamadım.
Merak ettiğim danışmanlık ücreti ne kadar alıyor firma, artı vize ücreti ne kadar,

Vize ücreti 85 EU gibi gördüm farklı sayfalarda,

Bilgisi olanlar, aydınlatırsa memnun olurum.

Not: Turistik vize
(1) 

Günübirlik tur için istanbuldan nereye gitmeli?

CursedChico #1396562 
Fazla soğuk olmayan, güzel yerler gördürten, doğada biraz kalınacak, istanbula pek uzak olmayan, günübirlik nereyi önerirsiniz? Kayak olmasın.

Bir de hangi site?
www.tatileozlem.com

burayı buldum, longoz ve maşukiye ilgimi çekti. Başka öneriler var mı
(3) 

istanbulda özel sipariş ile masa yapacak bir mobilyacı arıyorum

caliptyca #1396556 
sb. tskler
(3) 

Katkısız, organik şampuan tavsiyesi?

Cherea #1396555 
Sampuanlarda malum bir sürü kimyasal katkı maddesi var.katkisiz, organik bir sampuan (erkek icin) kullanıp da memnun kalan var midir
(5) 

Hediye şef bıçağı

razvan rat #1396549 
Yılbaşı çekilişinde bir arkadaşa şef bıçağı hediye alacağım. 100 TL'yi geçmemek üzere güzel bir şef bıçağı önerilerinizi alabilir miyim? Teşekkürler
(1) 

küçük-orta büyüklükte işletme sahipleri ve freelancerlara soru

viyana kangurusu #1396544 
selamlar, bir araştırma yapıyorum ve eğer aranızdan birkaç yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim.

muhasebe işlerinizi kendiniz mi yapıyorsunuz?

hangi programları kullanıyorsunuz?

ve son olarak kullansanız da kullanmasanız da bu programlarda sizin için(mesleğinize özel de olabilir) ne tarz bir fonksiyon olsa işinize çok yarar?
(2) 

Spring java developer hangi sertifika , eğitim vs almalı?

CursedChico #1396543 
istanbulda.

bu mesela?

kodgemisi.com
(3) 

Tarihsiz bilet nasıl alınıyor?

kırmızıayakkabılıgargamel #1396541 
Arkadaşlar arkadaşıma hediye olarak tarihsiz bilet almak istiyorum. Yani ben bileti alacağım gidiş dönüş, o da istediği tarihte gelecek. Bu nasıl mümkün olabiliyor?
1 ...  ... • 2218    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık