(6) 

Askerde "doğu çıkıyor" olayı

ya ben lan neyse #1426534 
1. acemilik bitince o birlik için "doğu çıkıyor" olayı geçerli olan birlikler var mı?

2. dağıtımlar gerçekten ihtiyaç olan yerlere kurayla mı yapılıyor?
(2) 

hem özel bölgeler hem sakal için kullanılacak tıraş makinesi

acımasız gerçekler #1426533 
sakal için zaten hemen hepsi benzer özellikler ve tıraş konforu sunuyor. bahsettiğim ürün tipini aşağıda örneklendiriyorum ki yine philips'in buna benzer eski bir modelini kullanıyorum halihazırda:

www.trendyol.com


bunlarla özel bölgelerimizi de belli bir ölçüde tıraş edebiliyoruz en azından ben ediyorum ancak yumuşak kısımlarda ara sıra kıstırma gibi sorunlar oluyor tabii benim cihaz bayağı eski o yüzden mi oluyor yoksa ucuz bir ürün olduğu için mi bunun gibi bilemiyorum. ben etek tıraşımı yapıyorum sorunsuz çok memnunum dediğiniz bir ürün tipi var mıdır?
(1) 

dişi köpek kısırlaştırma zamanı

daglien #1426532 
4 aylık bir dişiyi kısırlaştırmak istiyorum. araştırdığım kadarıyla ilk kızgınlık gittikten sonra yapılmalı diyor. şimdi bu tam olarak şu mu demek: hayvan kızışıyor, gidip sevişiyor (sanırım 10 gün sürüyor) sonra kızışganlığı geçiyor (tabi içinde yavru oluşum süreci başlıyor) ondan sonra kısırlaştırılıyor?

bu da sanırım 10. aya tekabül ediyor.

buraya kadar doğru mu?
(4) 

Acil bir Word Uygulama Sorusu

semenderr #1426531 
derdim var dostlar, 4 saat içinde benim için zor olacak bir metin hazırlamam gerekiyor, 1 2 safya. fakat gözlerimde sorun var, retinam yandı, gece körlüğüm var, gözlerim beyaza bakamıyor.
word'ü zifir siyah yapmanın bir yolu var mı, beyaz harflerle yazsam? ben bulamadım. hoş bakmam da zor ekrana, ayrıntıları yapamıyorum.
(2) 

güneş koruyucu losyonların etkisi ne kadar sürüyor?

floydian #1426529 
mesela sabah işe giderken sürdüm sonra öğlen yemeğine çıktım aradan 4 saat sonra etkisi hala sürüyor mu bu losyonların veya genel olarak en ideal kullanım şekli nedir nasıldır?
(4) 

Green Card

cemallamec #1426525 
Green Card alanlar neden bu kadar heyecan yapıyorlar? ABD kartı verdikten sonra iş ve yer veriyor mu? Vermiyorsa oraya gitmek yer ve iş bulmak üstelik dili akıcı öğrenmek zor değil mi? Tanıdık vb. varsa sorun değil de sıfırdan gitmek korkutucu gelmiyor mu?
(7) 

Spotify - Beğenilen Şarkılar Sorunu - 2

foxmulder #1426523 
Ekşiduyuruda değişik şekillerde aradım bulamadım. Bildiğiniz gibi beğendiğimiz şarkı, beğenilen şarkılar listesine kaydediliyor. Sonra ben o şarkıyı alıp mesela rock listeme ekliyorum. O şarkı artık beğenilen şarkılar listesinden tabiki çıkmış oluyor. Bazen aynı şarkı başka bir listede tekrar karşıma çıkıyor. Bazen şarkıyı hatırlamayıp, yeşil de yanmadığı için tekrar beğeniyorum. Yine beğenilen şarkılar listeme ekleniyor. Sonra yine rock listeme eklemek istediğimde bu sefer bu şarkı zaten listenizde var diye uyarıyor. İşte, daha önceden beğendiğim şarkı hangi listemde olursa olsun tekrar karşıma çıktığında yeşil yanıyor olmasının bir yolu var mı? Öbür türlü uyardığında çok geç oluyor.

Yukarıdaki başlığı daha önce açtım ve yukarıdaki soruyu sordum ama çözümü bilen çıkmadı. En son sorunumu Spotify'da resimlerle anlattım. Birisi hemen şarkının ismi aynı ama kaynağı farklıdır. O yüzden Spotify anlamıyor diye yazdı. Ama ilgisi yok. Örnek verdiğim şarkının kaynağı aynı. Çözüm önerilerine açığım.

community.spotify.com
(7) 

Sari mersedes filminde Ilyas Salmanin meslegi neydi?

neverletyougodown #1426520 
Copcu muydu yoksa araba montaj fabrikasinda mi calisiyordu? izleyeli epey oldu. Youtube'da kisa videolara takildim biraz, gecmise gittigi yerlerde bir yerde yol ustu kafe gibi bir yerde yerleri supuruyordu Almanya'da, bir yerde de Kezbani evlenince fabrikada yanima aldiririm falan gibi sozler var, kafam karisti?
(6) 

Web Sitesi Kurma ve Wordpress Hakkında

anladespina #1426519 
Merhabalar. Bir süredir web sitesi kurmayı planlıyorum ve araştırma yapıyorum. Wordpress en iyi seçenek olarak duruyor. Ancak yalnızca wordpress.com ve wordpress.org arasındaki ayrımlar değil; host, hosting, domain gibi kavramlar oldukça kafamı karıştırdı. Youtube ve çeşitli sitelerden bilgi almaya çalıştım ancak her şey daha da birbirine girdi. Bu işleri nasıl öğreneceğim hakkında tecrübeli birisinden tavsiye almak istiyorum.
(5) 

0,64 ve 0,74 konu kredisi şartları hakkında?

forza milas #1426517 
Merhaba sevgili ekşi sözlük yazarları.

Biliyorum sizlerden de malum bankalardan bağzı evler için konut kredisi başvurusunda bulunanlar olmuştur.

Sorum açık ve net fakat hala ne emlakçılardan ne de inşaat firmalarından kesin bir bilgi alamadım bankaların sitelerinde de açıkça belirtilmemiş.

0,64 ve 0,74 konut kredisi şartları nedir?

Örneğin son günlerde yeni bir iddaa ortaya atıldı. 01.01.2019 tarihinden sonra satın alınan evler için belirtilen fazi oranlarından kredi kullandırılmıyor. Yani satıcı kişisi evi 01.01.2019 öncesi satın almış olmak zorunda deniliyor. Evi uyguna aldım fiyatlar yükselince faizler düşünce yüksek fiyattan elden çıkarayım diye düşünen kişilere yönelik.

Nedir ne değildir, bankaya gidip kredi çekebilen oldu mu vs konu hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Herkese güzel evler kısmet olur umarım...
(16) 

Yüzyılın ikilemi (capsli)

038576 #1426515 
1- cdn.dsmcdn.com

2- cdn.dsmcdn.com


Resimleri gösterdiler, ikisi arasında seçim yapacaksınız dediler.

Hangisi?
(3) 

Susuz araç yıkama servisleri

roket adam #1426514 
İstanbulda böyle online servisler türedi, arıyorsunuz ya da uygulamadan giriş yapıyorsunuz adamlar gelip susuz olarak aracınızı iç dış temizliyor. Nasıl yapıyorlar bilen var mı? Susuz temizleme mümkünse aracımı direkt kendim yıkayabilirim artık otoparkta.
(9) 

anne, babaların da ihmalkarlığı yok mu?

gelmeistemem #1426509 
video.haber7.com

Ben de araba kullanma fobisi var. Böyle bir olayın başıma gelmesindense kullanmam daha iyi. Burada da adamın yerine kendimi koydum. Çocuk eğilince fark etmemiş olamaz mı? Büyük arabada görme ihtimali var mı? Anne, babanın çocuklarına sahip çıkması gerekmiyor mu? Adam kucağına almış, hastaneye de götürmüş. Ceza almasa da ömür boyu vicdan azabı. Çok üzücü bir olay.
(8) 

Youtube'ta oturum açınca video oynatamama?

japon balığı #1426504 
merhaba
geçen gün de sormuştum. youtubeta video oynatamıyorum.
geçmişi, önbelleği, çerezleri sildim. chrome u resetledim. ama hala oturum açınca video oynatamıyorum. ortadaki halka sonsuza kadar dönüyor. oturum açmayınca ya da gizli sekmedeyken herhangi bir sorun yok.

ben bunu nasıl çözebilirim. bir yol çare bilen var mı?
teşekkürler.
(1) 

Uygun fiyatlı ASP hosting lazım

boray eris #1426503 
Uygun fiyatlı ASP hosting lazım
(2) 

corona olma ihtimalim

galandar kostumu #1426500 
bu hafta biraz riske attik kendimizi. sabaha karsi da biraz ateslendim, simdi acayip bi bel agrisi vuruyor tek tarafli.

yas 32, hashimoto trioidim var. baya tirsiyorum yasayan var mi boyle belirtiler ne yapmak gerekir
(4) 

Araba seçimi

Filinta61 #1426498 
Merhabalar,

Daha önceleri clio ve polo kullandım. Her ikisi de 1.2 manüel ve benzinli araçlar idi. Şimdi 2019 veya 2020 model peugeot 208 gözüme hoş görünüyor.
Bu aracı kullananların yorumu veya buna muadil olarak şuna da bakabilirsin diyebileceğiniz araçlar var midir?

Küçüklüğü sorun değil iki kişiyiz, hız ile ilgili bir tutkum yok. Sorun çıkarmaması önceliğim. Çok kilometre yapmıyorum. Şehir içi kullanım ve arada bir tatil , anadolu gezisi. Kapalı garajım yok. Bütçe 130 civarı zorlanır.
(3) 

Babayı mirastan reddetme

ipmus90 #1426495 
arkadaşlar babamın mirasını nasıl reddedebilirim. babamla resmi bağlarımı nasıl kopartabilirim?

not: ölmeden önce olmuyor mu? soyadımı değiştirmem gerekiyor mu?
(4) 

Diller ve kelimeler

senolll #1426491 
Merhaba,

1. Kaç dilde 3'ten fazla kelimenin anlamını biliyorsunuz?
2. Bu dillerden 5 veya daha az kelime bildiğiniz dillerde o kelimeler nelerdir?

Teşekkürler
(4) 

birikiminizi yılda %kaç değerlendirebiliyorsunuz?

avatar is back #1426489 
altın, borsa, faiz, döviz yatırımınıza göre ne kadar değerlendirmeyi başarıyorsunuz? sizce yaklaşık ne kadar olmalıdır bu oran? 15 iyi midir az mıdır? 30 çok mu zordur? siz de durumlar nedir?

not : dövizin 2018 yazı gibi ya da bi hissenin ani artışı gibi ekstrem durumları görmezden gelerek soruyorum
(8) 

Banka hesabında para biriktirme

kostadilos #1426488 
Arkadaşlar selamlar,

Eşimle beraber bankaya her ay ikimiz ortak bir para atalım diye düşündük 4-5K artık ne geldiyse. Bunu hangi bankada yapmak mantıklı olur sizce? Devlet bankalarına pek yanaşmak istemiyorum. Enpara gibi dijital tabanlı bankalarada güvenmiyorum, olası bir kriz olsa ilk gidecek o bankalar. Yapı Kredi gibi bankaları kullansam; özel sermayeli. Öneriniz nedir acaba?

Yapı Kredi, Akbank vb. bankalar hesap işletim ücreti alıyor mu acaba?

Yargıtay kararı ile alınmıyor diye biliyorum ama internette alınıyor diye şikayetler var. Acaba insanlar kart aidatıyla , hesap işletim ücretini mi karıştırıyor?
(4) 

Kredi kartı tavsiye

kostadilos #1426487 
Selam arkadaşlar, uzun yıllardır Garanti bankasıyla çalışıyorum ama bana pek kattığı bir şey olmadı. Miles&Smiles kredi kartının avantajlarını zamanında yedim ama artık bir nanesi yok. QNB bankasının Miles&Smiles kartınıda denedim eğer bankaya para koymuyorsanız bir şey ifade etmiyor.


Garanti bankasından kurtulmak istiyorum ama kaçarken doluya tutulmak istemiyorum. Sizce en avantajlı banka, sorun yaşamayacağım bir kredi kartı hangisi olur?


Yapı Kredi ve Adios Premium düşünüyorum ama memnun olmayan insanlar var. Ya da İş Bankası Maximiles ; sizin önerileriniz ne olur acaba?


İlla mil biriktirecek bir kart aramıyorum , daha avatanjlı bir kartda olur ama yılda 3-4 yurtdışı uçuşu yaptığım için mil biriktirmesini istiyorum. Adios da puanlarda silinmiyormuş galiba ama emin olamadım.

Banka olarak teknoloji ve kalite olarak Yapı Kredi bankasıda bana hep bir adım önde geliyor ; sizin fikirlerinizi de bekliyorum.
(3) 

E-ticaret magaza acmak

ırene adler #1426483 
>>>Selamlar arkadaslar, e-ticaret yapmak için mağazalar açmayı düşünüyorum.

Ürünler az çok kafamda var,toptancıları buldum. Uzun yıllar faaliyet gösteren şirkette var. Magaza acabileceğim N11, Hepsiburada,Gitti Gidiyor var aklımda.


Bunlardan baska hangi siteleri önerirsiniz?Amazon Türkiye nasıl mesela? Bu konuda şu şu konulara dikkat et dediğiniz ne varsa nacizane tavsiyelerinizi alabilir miyim?
(2) 

4-5 günlük arabayla gidilecek tatil yeri önerisi?

tekkisilikbirordu #1426481 
merhaba,

önümüzdeki haftaiçi eşimle birlikte istanbul'dan hareketle ege tatili yapmayı planlıyoruz. aslında fethiye'ye kadar gidebiliriz.

siz ne önerirsiniz?
daha önce gidip memnun kaldığınız yerleri yazabilir misiniz.
(10) 

Bulaşık makinesi marka önerisi

Semi #1426478 
Elde bulaşık yıkamaktan bıkıp -evet yıl olmuş 2020, makine almaya karar verdik. 2-3 kişilik bir aileyiz. 1500 tlye kadar hangi marka tavsiye edersiniz?
(3) 

Yeşil domates ne zaman cıkıyor

condom kurşunu #1426477 
Geçen senelerde bi kere migrosta görüp aa bu nasıl domat diye almıştım katur kutur yemiştim normal domatesi sevmediğim için. Geçende aklıma geldi ama ne zaman aldığımı unuttum. Ne zaman çıkar bu domates?
(9) 

HIV hakkında endişelenmiyor musunuz?

Ranchoddas #1426476 
herkese merhaba, ben kaç yıldır eğitimli bi insan olduuu düşünerek gezdim ama HIV hakkında olayın tüm ciddiyetini askerde öğrendim ve 6-7 aydır aklımda dönüyordu test yaptırdım ve negatif çıktı. Ama ömrümden ömür gitti, gerçekten ben iyi bir üniversitede mühendislik okumuş bir insan olarak böyle mallıklar (geçmişini bilmediğim insanlarla korunmasız sex) yapıyorsam birçok insan da yapabilir diye düşündüm. Türkiye'de 5-6 kat artmış son 5 yılda. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda bilgilerinizi nereden edindiniz?
(1) 

Cennet papağanımızın ayağındaki şişlik

eti cin #1426474 
7 yaşında bir cennet papağanımız var. 10 gün önce sağ ayağını içine çekmeye, üstüne basmamaya başladı.son 5 6 gündür de resimdeki gibi bir şişlik var ayağında. Neşesi yerinde, iştahı dışkısı normal, uçuyor, geziyor. Ürkek olduğu için elimize alamıyoruz, stres olmasını istemiyoruz. Bir veteriner arkadaşa görüntü üzerinden sorduk ama pek de yardımcı olamadı. Sizce ne olabilir, istanbulda konuyla ilgili danışabileceğim bir yer var mıdır.
Teşekkürler.
(4) 

Beyaz türklerin toplam nüfusa oranı sizce nedir?

filmlovepenguin #1426473 
Mantıklı sallayalım lütfen. Ben max. %15-20 diye düşünüyorum.
(3) 

yeni kıta keşfi konulu filmler

papuayenigine02561 #1426471 
ispanyol ve portekizlilerin ilk keşifleri ve sonrasında kolonileşme zamanını anlatan güzel filmler var mıdır.
(3) 

eve iş getirmemek için ne yapıyorsunuz

gizemli dede #1426466 
işe yeni başladım. tatilde bile aklımda dönüyor o hafta. hiçbir şeye odaklanamıyorum. önerileriniz neler
(3) 

“Feminist değilim ama” diye söze başlayanlar

i ve been mistreated #1426465 
Bu insanlar “feminizm” diyerek kastettikleri şeyde neyi reddediyor olabilir?
(1) 

Ayt 5 net için?

Tamario #1426458 
Merhaba sözel ağırlıklı Ea'cıyım.
Ayt matematik 3 net planlıyorum ve herhangi bir konuya ağırlık vereceğim.

Benim sorum şu, soru dağılımında mesela Parabol konusunda başka matematik konularını da bilmem gerekiyor mu? Yoksa hiç matematik temeli olmayan biri sadece parabol'a(Ve ya denklemlere vs.) çalışırsa yapabilir mi?
(1) 

the ordinary urunleri tavsiyesi

fraise #1426455 
Ben bu markayi yakin zamanda kesfettim ve bir iki urununu deneyeyim dedim. Su kirmizi renkli peelingi cok populer; ondan siparis verecegim. Bunun haricinde kalan urunler arasinda kayboldum resmen.

Hafif yagliya donuk, karma bir cildim var. Akne problemim yok, siyah noktalar oluyor ara sira. 20lerimin sonlarindayim. Leke vs gibi problemlerim pek yok ama isil isil bir cildim de yok acikcasi.

Bu bilgiler isiginda kullanip memnun kaldiginiz urunleri var mi? Ne siparis vereyim? Annem icin de ayni peelingten siparis verecegim, bir de buffet diye bir urunu varmis sanirim, 'olgun ciltler icin cok iyi is cikariyor' diye ovmusler hep. Bu urunu kullanip memnun kalan var midir?

Tesekkur ederim simdiden herkese.
(3) 

Sürgülü Kapı Sorunu

uzunbacakli edward #1426445 
Sık kullanmaktan olsa gerek acip kapatırken, ozellikle kapatirken takiliyor, cok zor suruluyor;

1- ne yapmali
2- alt rayina yag sursem sorun cozulur mu
3- iki evetse ne tur bir yag/malzeme kullanmak gerekir
(3) 

Edirne do list

balpolen #1426444 
Edirneyi bilenler ve sevenler,
Sunu yapin, alin, yiyin, gorun dediginiz nereler var?
(6) 

Bu sifonun adı nedir?

dizicolleague #1426443 
Sifondan iplik şeklinde tuvaletin içine su kaçağı var. Vanayı kapatarak su dolmasını engelleyip sorunu çözüyorum şimdilik. Tamirci çağırdım, adam 400-500 tl tutacağını söyledi kabul etmedim. Benim banyom toplamda 500 tl etmez.

Şamandıranın altındaki contadan kaynaklanabilir diye düşündüm ama sanırım bu tiplerde conta yok. Çevirerek de çıkaramadım. Bu sifonu nerde bulabilirim? İsmi cinsi nedir ve nasıl çıkarırım yerinden?
(4) 

Ehliyet için öğrenim şartı

angina pektoris #1426439 
Yakınım için soruyorum, ilgili mevzuatın 76. maddesinden ''öğrenim durumu itibarıyla en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmaları'' diyor. Burada kastettiği 5. sınıfa kadar mı yoksa 8. sınıfa kadar mı? İlkokul ortaokul birleşti 4+4+4 geldi derken benim kafam karıştı iyice.
(1) 

PhpMyAdmin ile Xampp bağlantısı problemi

caner555 #1426438 
Xampp ' ın kendince problemlerini videolardan ve yazılardan bakarak hallettim
şuanda apache ile MySql start dediğimde hatasız çalışıyor ancak localhost:8080/phpMyAdmin sayfasına bağlanmaya çalıştığımda Erişim Engelledi diye hata alıyorum çözümünü bulamadım bilen varmı ? ödev yetiştirmem lazım acil
(1) 

Boğaziçi DBS hakkında

kübi360p #1426437 
Merhaba, yaklaşık bir ay sonra yüksek lisans için boğaziçinin düzey belirleme sınavına gireceğim. Sınav hakkında internette doğru düzgün bilgi bulamadım. Ne tip sorular soruyorlar, nasıl hazırlanmak gerek bilgisi olan var mı? Herkese teşekkürler.
(3) 

Babalar günü için Zara’dan erkek parfüm tavsiyesi

notinhere #1426436 
Babalar günü için zaradan erkek parfümü almak istiyorum ama corona döneminde tester koklama durumu kaldırıldığı için hangisini alacağımı bilmiyorum. Zara erkek parfümü olarak önerinizi alabilir miyim?
(1) 

Ugur Dundar kavgasindan listening sorusu

freedonia #1426435 
burda da cektin, ....... basi da yaptin. Size yakisiyor mu
youtu.be
ordaki kelime ne ya? defalarca dinledim anlamadim.
(5) 

navigasyon 101

pati #1426433 
yol bulma becerim hiç olmadığı için bilmediğim bir yere gideceğim zaman navigasyon kullanıyorum. gerçi şu korona yüzünden bir yere de gidemedim, yani şimdiye kadar navigasyon kullandığım da sayılıdır. sadece bir keresinde navigasyonla kaybolmadan, yanlış yollara sapmadan istediğim yere gidebildim. ben bu navigasyonun dilinden anlamıyorum herhalde. yok, beceremiyorum. mesela sağa dön diyor, dönüyorum, sonra "rota yeniden hesaplanıyor". sağımı solumu da bilirim yani. bugün de yola çıktım, yine beni yanlış yerlere döndürünce moralim bozuldu, geri döndüm.

ben neyi yanlış yapıyor olabilirim? bir püf noktası bir şeyi var mı bunun? nasıl anlaşabileceğim google maps'le? veya benim gibilerin kullanabileceği basitlikte bir navigasyon var mıdır? yandex de indirdim, onu kullanamadım bile, o kadar anlamadım.
(1) 

İkonoklast dönem ile ilgili kitap

encokbenisevinnolur #1426431 
Spesifik olarak o dönemle ilgili yazılmış bir kitap var mı bildiğiniz?
Dil İngilizce de olabilir
(2) 

Fotoğraf makinesi için çanta

anti-kahraman #1426430 
Merhaba,

Sony a6000 var elimde bir de çok kullanmasam da 50mm'lik bir lens. Çanta gibi bir şey arıyorum, aslında kılıf gibi bir şey de olur ama bulamadım bir şey. sizin önerebileceğiniz bir şey varsa çok makbule geçer.

not: şöyle bir şey bakıyorum aslında.

www.amazon.com
(2) 

resim çizme yeteneğimi nasıl geliştirebilirim?

ikcı #1426429 
bu konuda bilgim yeteneğim neredeyse 10 üzerinden 1.

karakalemlerim var.
çizim kâğıdım var.
boya kalemlerim var.

ama yönergem yok. ve hayran kalıyorum karakalem cizenlere veya tükenmez kalemle bile renkli çalışmalar yapanlara, baktığı binanın resmini çizerlere...

soru: nerden başlamalı?

vakit çok, işsizlik bol.
(9) 

kredi kartı bilgilerim çalındı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1426428 
dün gece enpara kredi kartımdan 9 adet harcama ve bir o kadar harcama talebi oluşturulmuş. sabah uyanınca gördüm. hemen müşteri hizmetlerini arayıp kartı kapattırdım, harcama itirazında bulundum. bundan sonra izlemem gereken bir adım var mı? ilk kez başıma böyle bir iş geliyor.

harcamaların ekran görüntüsü;

hizliresim.com
(2) 

Pimsleur ve Anki kullanan var mı?

le jeune turc #1426425 
Fransızca için Pimsleur derslerini dinliyorum. 3. setin 12. dersine kadar gelmişim. Yani 62 ders dinlemişim ama artık acayip sıkılıyorum. Bunalıyorum. İsyan ediyorum isyan. Kaygı atağı yaşıyorum dersi açarken.

Anki... Arayüzünün sadeliği canımı acayip sıktı. Bu da bende kaygı yapıyor. Aslında Anki tekniğini sevdiğim Memrise gibi kafaya vura vura öğreten cinsten ve öğreteceği çok belli. Ama bir türlü rutinime sokamadım bunu kullanmayı.

Dertleşmeğ üçün açtım başlığı. Michel Thomas ağabeyimiz “Sıkma canını, sıkarsan öğrenemezsin.” diyor ama ben öğrenmemin beklediğim kadar hızlı olmamasından sıkılıyorum. Aslında çok yavaş da ilerlemiyorum. 3 ayda sağlam bir A2 oldum. B1 hatta yer yer B2 cümleler kurabiliyorum İngilizce sayesinde. Ama bu ara feci sıkıldım. Inner French bile sıkıyor bazen.

Fransızca öğrenen var mı? Siz neler yapıyorsunuz?
(6) 

15 Katlı Güvenlikli Bina mı Yoksa Mahalle Apartmanı mı Satın Alınmalı?

technicalte #1426424 
Birbirine yakın muhitte 5 katlı apartmandan daire almak mı mantıklı (600 bin)
yoksa girişinde güvenliği olan tek blok çakma rezidans tipi binadan ev almak mı mantıklıdır. (700 bin)

fiyatları örnek amaçlı verdim ama kabaca bu kadar fark var.

ikisinin de sıfır, özellikleri benzer aynı metrekare ve kapalı otoparka sahip olduğunu düşünün.
rezidansta yalandan da olsa numunelik fitness, havuz ve kamelya varsayın

not: halihazırda 4 katlı apartmanda yaşayan biri soruyor.
(5) 

Yavru kedim hakkında bazı sorular

we miss freddie mercury #1426423 
Herkese merhaba,

Yaklaşık 1 hafta önce bir adet yaklaşık 40 günlük russian blue kedi sahiplendim. İlk gün veterine götürdük eşimle, iç dış parazit kumu kabı vitamını tüy yumak engelleyici krem vs baya bir şey aldık. İlk üç gün mamasını düzenli yiyen, tuvalet ihtiyacını kendi gideren suyunu düzenli içen bir hayvanken eşim mercimek tanesi büyüklüğünde bir parça vitamin kremini hayvanın damağını sürdü. Kullanım önerisindr haftada bir gün yarım santim kadar verin dendi biz mermicmek tanesi kadar verdik. Sonra hayvan halsizleşti, kanlı dışkı yaptı iki sefer üst üste (sonra düzeldi) ve yemek yememeye başladı. En kalite mamalardan bir tanesini almıştık ve güzelce de yiyordu ilk üç gün. Bütün gün uyuyor miskin duruyor su içiyor az bir oynayıp geri uyuyor. Dün mama kabını değiştirdik yine yemedi. Sadece sabah çok az yedi tüm gün başka bir şey yemedi. Daha az enerjik daha miskin. Tüyleri canlı ve parlak, yanımızda zaman geöiriyor bol bol hırlıyor bizle beraber uyuyor bakışları ve genel durumu gayet güzrl görünğyor ama çok az mama yiyor ve haliyle daha az tuvalete gidiyor. Dün salatalıktan eser miktarda koklattım yemedi, yoğurt yemedi, peynir yemedi ne versem yemiyor. Neden olabilir? Eve alıştı hayvan, gavori oyuncakları ve favori mekanları var, ancak daha az yiyor ve daha miskin. İlk kez kedi besliyorum, yardımlarınıza ve önerilerinizr ihtiyacım var.
1 ...  ... • 1973    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık