(1) 

bimcell yurtdışı

dali dili havali korna #1527798 
Bimcell’in sitesinde “çağrıların dakikası 50 Kr olarak ücretlendirilir” yazıyor. Yani yurtdışındayken mesela türkiye'den bir yeri aradım, dakikada 50 kuruş mu gidiyor? Malca bir soru olabilir ama çok ucuz geldi, "kaçırdığım bir nokta mı var" diye sorayım dedim. Link şurada:

www.bimcell.com.tr
(1) 

Bu vitaminleri her gün alsam herhangi bir sıkıntı olur mu?

harmanyeri #1527797 
Fotoğraf ekte olup markayla bir alakam yoktur :)
(2) 

Gözlük camı silme bezi yıkanır mı ?

freebird5406_2 #1527795 
Bu bezle uzun süredir monitör, tablet, telefon ekranı siliyorum üzerinde toz lekeleri birikmeye başladı, bezi yıkarsam bu yumuşaklığı ve özelliği kaybolur mu ? Nasıl yıkamalı ?
(3) 

E-sim ve Apple Watch 7 Cellular

dreamnesiac #1527794 
Selamlar,

Apple Watch için E-sim desteğini tüm operatörler veriyor mu, biliyor musunuz?

Teşekkürler
(5) 

Açılmayan kapı kilidi

Kaleci Saçlı Forvet #1527792 
Kapıyı normalde kilitlerken kilitliyor kilidi açarken açabiliyorum ama en sonunda çerçevedeki yuvasına otomatik giren son parça açılmıyor, anahtarla o bölüme gelince anahtar boşa dönüyor, kilidi komple değiştirmek mi gerekiyor yoksa başka bir çözüm var mı? Teşekkür ederim.
(1) 

istanbul'da güzel bir pazar geçirilebilecek yerler

ilgeru #1527791 
hem güzel bir kahvaltı yapabileceğimiz, sonrasında iyi vakit geçirebileceğimiz bir yerler var mı? doğayla iç içe, denize yakın, hem doğa hem deniz olan ya da şehrin göbeğinde. özetle her öneriye açığım.

not: araba var.
(4) 

Smash burger yapmak için ağırlık

Acil kan #1527789 
Evde smash burger yapmak için ağırlık spatula vb. bir şeyler bakıyorum ama uygun bir şey bulamadım. ince spatulalar bastırınca eğilecek gibi duruyor. bazı ütü tostu parçaları var onlar da fazla büyük gibi tava için. nereden bulabilirim ya da siz evde böyle bir şey kullanıyorsanız ne?
(1) 

Kontrolsuz kavsak sag arkadan kaza

anten #1527787 
Ara sokakta araç kavsagin tam ortasindayken sag arka kapiya vurdular.normalde sagdan gelenin yol hakki var ama, arac ortada artik yola cikmis. Bu durumda kim hatali cikar?
(3) 

Belgrad ormanı

mg3929 #1527786 
Burada mangal yakabiliyor muyuz son zamanlarda giden oldu mu?
(6) 

avrupa havalimanlarında kriz varmış bilginiz var mı?

buenosdias #1527785 
direkt uçuşa param yetmediği için düseldorf aktarmalı aldım ama avrupada yaşayan bi arkadaş personel az heryerde inanılmaz kuyruk ve gecikmeler var dedi. korktum. bilginiz var mı?
(1) 

kadıköy - dans

taha1907 #1527784 
selamlar, kadıköyde dans edip eğlenebileceğimiz, hanzo tiplerin olmadığı mekan tavsiyesi alabilir miyim?
(6) 

sata harddisk i usb'ye dönüştürme

Barki #1527783 
selamlar arkadaşlar,

benim laptop için aldığım 2.5 inç şöyle bir hdd'im var:
www.amazon.com.tr

fakat artık bu hdd'ye ihtiyacım yok, fakat usb ile external olarak ps5'a takabileceğim bir hdd'ye ihtiyacım oluştu. ben bu hdd için usb dönüştürücü alsam işimi görür mü?

msela şunun gibi:
www.amazon.com.tr

bir eksisi olur mu bana bu işlemin?

şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

4 yaş için tablet önerisi

pardus #1527782 
yeğenime tablet almak istiyorum hediye olarak. kendisi 4 yaşında. bu yaş grubu için en makul seçenek hangisi olur tavsiyelerinizi sunabilir misiniz rica etsem?
şuan için ilk tablet olacağı için ipad düşünmüyorum, zaten muhtemelen kırıp bozabilir yaşı gereği. youtube kids ve bir kaç basit oyun oynar sanıyorum. ekranı iyi olması tercih sebebi olabilir. ilerde ilkokula başladığı zaman için çok daha kaliteli bir ürünün düşünebilirim. şuan ortalama bir cihaz yeterli olacaktır sanırım.

Booking İndirim kodu

thin capitalization #1527781 
Kodu olan var mı?

Havaalanlarında ve otobüslerde TC no’dan Covid pozitif olduğu görülür mü?

akil kupuru #1527779 
Yurtiçi uçuşlarda pcr ve hes kodu bakmayı buraktılar. Peki tc no ile bir kişinin pozitif olduğu görülebilir mi? Eğer görülebilirse bunca gün hes koduna ne gerek vardı, tc no ile baksalardı?
Eğer görünemezse şu an pozitif birinin uçağa ve otobüse binmesini engelleyen bir şey yok mu?

yatili bakici kadin - eskişehir

theemrah #1527778 
herkese merhaba,

ben istanbul’da tam zamanlı calısan bir bireyim. ailem eskisehir’de yasıyor, baska kardesim yok.

annem bes yıldır ms (bkz: multiple skleroz) nedeniyle yataga bagımlı yasıyor. emekli profesor olan babam da annemin bakımını surdurebilecek kadar saglıklı degil cünkü gecen yaz iki kez omurilik ameliyatı gecirdi.

evde kendi odasında yatılı kalan bir kadın bakıcımız vardı fakat ozel sebeplerinden dolayı yanımızdan ayrıldı. on gündür bir yandan anneme bir yandan yardımcı arıyor, bir yandan da annemin bakımı ile ilgileniyorum.

yakın zamanda ise donmek zorundayım. halen bir bakıcı bulamadım.
eskisehir’de yasayan veya tasınabilecek, hasta bakımından anlayan tanıdıgınız birileri varsa ve bana yonlendirebilirseniz cok sevinirim. bakicinin kendine ait bir odasi olacak.

ilginiz icin tesekkür ederim.
(2) 

İzmirde Çalışmak İçin Kütüphane

edi pakbayram #1527775 
İzmir'de bilgisayarımı götürüp uzun saatler çalışacabileceğim internet servisi sunan bir kütüphane var mı ? Mümkünse 24 saat açık.
(3) 

Photoshop Arka Plan Temizleme

mustafakesekci #1527773 
Ürün çekim çadırında çekim yaptıktan sonra arka planı temizlemek istiyorum. Yani sadece ürün resmini png olarak kaydedeceğim ama bir türlü kusursuz bir temizleme yapamadım. Photoshopta çok uzman da değilim. En kolay ve temiz nasıl yapabilirim bu işi? Resimleri web sitesinde kullanacağımız için girintili çıkıntılı çirkin bir resim olmaması önemli. Örnek resmi de ekliyorum.
Bu şekilde 100-150 arası resim var temizlemem gereken. Pratik bir yol önerirseniz çok makbule geçer.
Aynı gruptan ürünlerin fotoğraftaki yeri, açısı hep aynı. Yani bu ambalajdaki bütün fotoğraflar çadırda sabit noktaya konup sabit tripoddaki makine ile çekildi. Belki kolaylaştırır diye belirtmek istedim. Teşekkürler.
(2) 

gs ve fb twitter haber sayfaları tavsiye eder misiniz?

baldan kaymak #1527772 
selamlar, takip ettiğiniz ve bu iki takımla ilgili havçber yapan örneğin feneronline yada tekyurek gibi sayfalar varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler.
(5) 

kahve snoblari bir bakar misiniz-kahve köpürtme aleti

baldur2 #1527770 
evde kahve kopurtme aleti kullaniyor musunuz? bunun yani sira bir de mesela kahvenize kopurtulmemis kahve mi koyuyorsunuz? yoksa sadece bu kopurtulmus sut yeterli oluyor mu sut tabanli kahve yaptiginiz zaman?
(4) 

Eski pasaportum kayıp, yenisini çıkaramaz mıyım?

ananiyimioguz #1527769 
Öğrenciyken bizimkilerden yararlanıp yeşil pasaport çıkartmıştım. Bir kaç sene onu kullandıktan sonra yaştan ve geçerlilik süresinden ötürü miladı doldu artık. Atıl durumda bir yerlerde duruyordu. Sonra 2 kere taşınınca kayboldu.

Şimdi normal bordo pasaport başvurusunda bulundum, gerekli evraklar içerisinde diyor ki eski, iptal edilmemiş pasaportunuzu da getirmek zorundasınız.

Süresi bitmiş pasaportu iptal mi etmem gerekiyordu? E kayıp yani şimdi nasıl ilerleyeceğim?
(2) 

Kalori Yakma Hk.

tchuck #1527766 
7000 kalori = 1kg gibi üç aşağı beş yukarı bir hesap var diye biliyorum.

diyelim ki ben günde 1000 kalori yaktığım bir egzersiz yapıyorum.
erkek bedeni de genelde kendi kendine 2000 kalori durduğu yerde yakyor üç aşağı beş yukarı.

hadi yedğim yemek birinci kısmı dengelesin diyelim.

günde 1000 kalori açık oluşuturyorum kısaca.

bu durumda gerçektne günde 150 gram veriyor muyum? bu işin başka parametreleri var mı?
yani "abi ben günde 1000 kalori yakıyorum, haftada 1 kilo net yakıyorum" diyebildiğim b idurum var mı
(1) 

Eurobond yatırımı yapan var mı aranızda, sorularım var?

Cesario #1527764 
1) Diyelim 5k Dolar 5k Euro nakitimiz var. Ayrı ayrı Eurobond'a yatırmak mı daha mantıklı olur yoksa hepsini aynı para birimine çevirmek mi, hangisinin getirisi yüksek olur?

2) Ülkenin CDS risk puanının yükselmesi Eurobond yatırımını nasıl etkiler? Vade bittiğinde ödeme alamama gibi bir risk olur mu?

3) 5-30 yıl arası yapılan yatırım yazıyor İşbankasında. 1 yıllık Eurobond yok mudur? 5 yılı seçersek ara ödeme falan alıyor muyuz?

4) Siz kaç para yatırdınız ve sonunda kaç para aldınız?

edit: teknik bir soru değil ki, kategoriyi değiştirmeyin sayın modlar!
(6) 

Hangi temizlik malzemelerini almalıyım?

mustafakesekci #1527760 
Yeni bir ev kiraladım, haftaya taşınacağım. Temizlik için de bir ton para vermek istemiyorum. Elimden geldiği kadar kendim yapacağım. Hangi malzemeler lazım olur? Neler almalıyım? Fikir verirseniz çok makbule geçer.

Yerler (fayans ve laminant parke) silinecek.
Mutfak dolaplarının içleri ve dışları silinecek.
Lavabo ve wc taşları silinecek
Gücüm yeterse bir de camlar silinecek.
(5) 

Damacana sağlıksız mı?

harmanyeri #1527759 
Merhaba,
Normal (cam olmayan) damacana sağlıksız mı?
(5) 

Takip etmeyi sevdiğiniz / önerdiğiniz sporlar

freebird5406_2 #1527758 
Bazı sporları yapması zevkli olabilir fakat izlemesi sıkıcı geliyor, örneğin yüzme, bisiklet, bunlara tenis de dahil :) hiç oynamadım ama oynasam eğlenirim fakat izleyince sıkılıyorum

Türkiyedeki basketbolda bile fanatiklik var, efes fenerbahçe ergin ataman çekişmesi, maçları izleyip tartışmalara takılmadan hemen kapatıyorum

Nba nispeten daha iyi eğlenceli güvenli bi liman tamam son yıllarda o da eskisi gibi değil ama bu haliyle bile izlenir

Bilardoda da spor mu oyun mu tartışması var, oyun olarak hem sakinliği hem tekniği zekası hoşuma gidiyor

izlediğiniz takip ettiğiniz sporlar neler var?
(5) 

nasil sahte parfum almicaz

hjarteblod #1527757 
parfum fiyatlari magazadan magazaya cok fazla degisiyor. mesela versace eros flame bakiyorum 188 liradan basliyor 1900 liraya kadar gidiyor. trendyol'a vs bakmiyorum marketplace olduklari icin risk daha yuksek diye, nerden aliyosunuz siz?

Satılık 1 ad. Bülent Ortaçgil 50. Yıl konser bilet Harbiye 25 haz.cumartesi

darqclown #1527756 
Bir arkadaşımızın işi çıktığı için gelemiyor. G blok. Aldığımız fiyat olan 220 TL olarak satmak istiyoruz.
(3) 

tamamen ücret iadesi yapan bilet

paintov #1527755 
uçak bileti almayı düşünüyorum yurtdışına ancak daha sonra iptal etme durumum olabilir. hangi firma tamamen ücret iadesi yapar? thy pegasus sun express?
(1) 

Kindle satın alımı ve desteklediği formatlar hakkında sorular

put it in your appropriate place #1527752 
Özellikle desteklediği formatlar hakkında çok fazla bilgi var ve birbirlerini desteklemiyorlar.

1-) Kindle, Mobi'yi destekliyor sadece ama en son Epub' destekleyecek diye haberler okudum ve ayrıca send to Kindle üzerinden Epub destekleniyormuş. Şimdi son durum nedir?

2-) Epub'dan Mobi çeviren programlar var baştan calibre olmak üzere. Formatı değiştirince bir aksaklık olmuyor dimi?

3-) Kindle, yasal olarak Türkiye'den nereden alınır? Amazon Türkiye'den alabilir miyim misal?
(3) 

erzurum'da yemek yeri önerisi

sanat guresi #1527751 
arıyorum. cağ kebap olmasın. döner olabilir.
(2) 

Corona hâlâ ölümcül mü? Olduğumuz aşılar hâlâ etkili mi?

Trafalgar #1527750 
Bu sıralar çok corona vakası duyuyorum yakınlarımdan. Soruların cevaplarını biliyor musunuz?
(7) 

İstanbul Anadolu yakasında iyi dondurmacı?

hincaluluc #1527748 
Canım dondurma çekti, ayda yılda bir yerim. Bundan 5-6 sene önce Arnavutköy taraflarında Girandola'da çok orijinal şeyler denemiştim. Örneğin elmalı tarçınlı veya çok yoğun çikolatalı şeyler... Özellikle Kadıköy veya Acıbadem cibarında böyle iyi yapan bir yer var mı? Eskiden sanki Akasya avm'de vardı. Hala var mıdır? Her türlü öneriye açığım. Teşekkürler.
(2) 

fatura keserken kdv + ötv v.s eklemek

kapitalist gerilla #1527747 
merhaba, şahıs şirketi olan bendenize bir iş geliyor ve müşteri fatura istiyor. ben net 1.000 TL kazanmak istiyorum. bu durumda 1.000 TL + %18 koyup faturaya 1.180 TL yazıp o parayı mı almam lazım ?

yoksa bilmediğim başka parametreler var mı? ben net 1.000 tl kazanmak için kaç paralık fatura kesmeliyim.
(5) 

Spor salonu olayı

ırene adler #1527746 
》》 Hi all,bir süredir merak ettiğim bir konu var. Spor salonuna başlayan insanlar oluyor. Ağırlık antrenmanı yoğunlukta ve bazen de fitness yapıyorlar. Personal trainer hizmeti almıyorlarsa hangi aletten kaç tekrar vs yapmaları gerektiğini nasıl biliyorlar? İşin bir de beslenme kısmı var,protein agirlikli (yumurta,tavuk,ton balığı vs) bir beslenmeye geçiliyor bir de. Burda da kendileri mi hesaplıyorlar almaları gereken protein miktarını?


Kendimi çok güçsüz hissediyorum. Biraz kaslarımı geliştirmek ve yağ yakmak için salona yazılayım diyorum. Hiç anlamam bu işlerden. Personal trainer tutmalı miyim?


Bu zamana kadar sadece yürüyüş ve yüzme yaptım spor olarak.
(1) 

kira yasal durumlarla ilgili bazı sorular

cosmicgadin #1527745 
- tapusu olmayan eve kira kontratı yapılabilir mi?
- kira kontratı olmadan, hesaptan kira olduğu belirtilerek para yatırıldığı halde ev sahibi kafasına göre kiracıyı çıkarabilir mi?
- kontratsız bir şekilde evini kiralayanlara (hesap kanıt gösterilerek) bir yaptırım var mı?

bu arada arsa sahibi ve 'sözde' ev sahibi ayrı. (baba kız) kira ev sahibine yatıyor.
(3) 

3000 tlye kadar f/p en iyi telefon?

mikahakkinen #1527744 
anneme alacağım. sadece whatsapp ve youtube bakıyor. önerileriniz nedir?
(11) 

Mesleki tatminsizlik ve hayatta radikal kararlar almak hk.

Departure #1527741 
Birkaç yıldır hayatımda bir amaç yok gibi hissediyorum, ne bulunduğum çevreden ne de işimden memnunum. Hiçbir zaman idealist biri olmadım. Basit zevklerim vardı; dizi/film izlemek, müzik dinlemek, kitap okumak, teknoloji ile ilgilenmek gibi. Bunlarla yetinmeye çalışıyordum. Ancak şu son birkaç yıldır içimde hep, fark yaratan saygı duyulan biri olmamanın burukluğu var. Yaptığım işten memnun değilim, sosyal çevrem yok hemen hemen hiç olmadı. Zamanında bana göre olmayan bir bölümü seçmiştim, hoş 18 yaşında ne kadar bilinçli olunabilir ki? Eczacılık yazacakken yazılımlı bir bölüm seçtim. Dedim zaten asosyalim, bilgisayar başında olmayı da seviyorum, böyle bölümüme karar verdim.

Şu an bir şirkette mid level developer olarak çalışıyorum, 27 yaşındayım. İşimde kötü değilim ama çok iyi de değilim. Bunun okulunu okudum ama mühendislik mezunu değilim. Matematik ve akademik altyapı yetersiz olunca bilimsel alanlara kaymak pek de mümkün olmuyor. İyi bir üniversitede okudum aynı kalibredeki üniversitelerin bilgisayar mühendisliği master programlarına başvurdum fakat hep reddedildim. Hal böyle olunca machine learning, AI gibi ilgi duyduğum alanlara kayamayacağımı, profesyonel olarak bundan ekmek yiyemeyeceğimi iş dünyasına girince anladım. Açıkcası yurtdışına gitme gibi bir hayalim de olmadı. İstesem muhtemelen gidebilirdim fakat sorun bu değil. Ailemle yaşıyorum, fena para da kazanmıyorum. Yani sıkıntım maddiyat değil.

Ben de şunu düşündüm; ömür boyu mutsuz olacağıma işi bırakıp üniversite sınavına tekrar hazırlayım, türkiye'de düzgün bir üniversitede düzgün bir bölüm okuyup daha sonrasına duruma göre yurt dışında master ve doktoraya devam edeyim
diye düşündüm. Daha önce çok çalışmadan ilk senemde 30 bininci olmuştum. Kendimde potansiyel görüyorum belki ilk 100 olmaz ama 3-5 bine girebilirim diye sanıyorum. Alana da karar vermedim. Tıp, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, havacılık ve uzay mühendisliği, fizik, matematik gibi bir şey olabilir. 28 yaşında her şeye sıfırdan başlayıp bu alanlarda başarılı olma ihtimalim var mı acaba?

Kapitalist dünyada teknik eleman olmak, ileride de kapitalist dünyanın orta halli bir yöneticisi olma fikri bile beni rahatsız ediyor. Bir ev ve bir araba için ömür boyu hoşlanmadığımız şeyleri yapmak hoş gelmiyor. Saygı duyulan, bilim dünyasında kendine yer edinmiş, katma değeri yüksek, kendini bir şeylere adamış biri olmak istiyorum. Artık dizi/film gibi basit zevkler beni tatmin etmiyor.

Çevremdeki birkaç akademik açıdan başarılı doktor, mühendis, yazılımcı arkadaşıma bahsettim, hepsi şu tarz şeyler dedi; düşüncemin saçma olduğunu bu yaştan sonra tıp mı okuyacaksın, okusan da aziz sancar mı olacaksın, realist davran, hayalperest olma, iyi bir işin var çok istiyorsan yurt dışına git dedi. plastik cerrahi asistanı arkadaşım da, doktorların düşük maaşlarla çok çalıştığını, 28 yaşında başlarsam kendimden küçük kişilerle okuyup kendimden küçük kişilerden emir alacağımı, karın tokluğuna yaşayacağımı, tıp okumanın tamamen mantıksız olduğunu söyledi. Ama benim derdimin para olmadığını bir türlü anlamak istemediler. Mesleki tatminsizlik yaşıyorum, kendimi önemli biri olarak görmüyorum. İlla tıp olacak diye bir şey yok başka alanlar da olabilir. Bu açıdan kendimi tam keşfedemedim. Computer science alt dalları (AI, ML gibi) da ilgimi çekiyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?
(5) 

spor yapmadan ketojenik beslenme ve if

in vino veritas #1527740 
birlikte yapilirsa zararli olabilir mi? hareket kabiliyeti 0 yapan kisinin.
(1) 

Covid

basubadelmevt #1527739 
Günaydın herkese, persembe gunu covid+ teshısı aldım.

İnsan içine ne zaman karışabiliyorum şimdi?

5 gün sonra serbest mıyım? 1 hafta mı yoksa? Degısmıs sıstem baya galiba.
(3) 

Emekli 58 yaşındaki anneme is fikri

abuzer #1527738 
Milli egitimden memur emeklisi. Bursa'da. 15 yıldır fln emekli ve emekli olduktan sonra buraya geldiğimiz için mahalledeki saçma insanlar dışında sosyal çevresi yok. Olsun istiyorum. Hicbisi olmasa da zamanini doldurur en azından. Ne tür bı iş yapabilir sizce? Temizlik hariç. İskura mi bakmaliyim?
(4) 

Aracinizin yol bilgisayari verisiyle gercek yakit tuketimi tutuyor mu?

stavro #1527737 
Dogrudan koydugubuz yakit ile gittiginiz km'yi karsilastirdiginizda lt/100km verisi tutarli mi yoksa gerçekte bir tik fazla mi yakiyor?
Ben denedigimde yol bilgisayri verisinden bir tik fazla yaktigini gormustum de.
(2) 

YouTube üzerinden tehdit

el conquerador #1527733 
Fake bir hesabım var. Yorumlarda tartıştığım bir şahıs, IMEI numaram üzerinden adresime ulaşacağı yönünde beni tehdit etti. Umrumda değil tabiki.

Peki bu mümkün mü? Hani şöyle düşünüyorum, birçok hanım kullanıcı var, ve bir sürü de sapık var, o zaman herkes herkesin adresini bulurdu.

Ya da şöyle sorayım. YouTube'de yorum yapan bir kullanıcının kimlik bilgilerine, adresine; legal ya da illegal yollardan ulaşmanın yolları nelerdir?

Sanırım legal olan yolu savcılığa baş vurmaktır. Ayrıca savcının emri olmadan polis bu konuda eş/dost ayağına bazı kişilere bu şekilde yardımcı olabilir mi?
(4) 

Kuş besleyenler-Kafes temizliği

el conquerador #1527732 
Kafes tülünü nasıl temizliyorsunuz? İçi tüy ve yem kabuğu doluyor malum. Ben haftada 2 defa gece(mesela az önce), tülü çıkartıp sitenin bahçesinde müsait bir köşede sirkeliyorum. Dikkat ettim, benden başka bunu yapanı görmedim, rastlamadım. Bu insanlar tüllerini nasıl temizliyor olabilirler? Bir arkadaşım evde poşetin içine sirkeliyorum dedi ama, bence sağlıklı olmaz, illaki sağa sola tüy kaçar ve ben başak burcu titiz bir adamım, kuşu bile aldığıma pişmanım, serbest bırakınca her tarafa pisliyor hayvan, elimde peçeteyle peşinde koşuyorum işi gücü bırakıp.
(5) 

arsa alirken nelere dikkat etmeli

baldur2 #1527730 
son donemlerde ozellikle arsa alin uzerine tinyhouse yapin oldu bitti super yatirim diyenler var epey. mesela bunun icin ne kadar butce gerekli, ege'ye falan mi bakmak gerekli, boyle bir sey arti airbnb mantikli mi? butcem de mesela 500-600 bin diyelim? arsanin imari olmasi lazim sanirim, bir de yerlesim yerlerine yakin olmali ki ileride degerlensin dogal olarak? baska nelere dikkat edilmeli? arsa genelde al unut tarzi bir yatirim midir yoksa hemen uzerine ev-villa dikilerek kisa vadede de kar getirir seklinde bir eyleme mi girisilmeli?

illa butce soylemem gerekirse 600-700 bin lira.
(2) 

Ukulele önerisi

sevenay #1527728 
Soprano ukulele bakıyorum bu ara. Fiyat ses performansı iyi bir öneriniz olur mu?
Midex marka görüyorum online, iyi midir başlangıç seviye için? Bir de yumuşak tel önerseniz parmaklar çok mahvolmasın.
(2) 

İstanbul’dan datça’ya kendi aracımızla en mantıklı güzergah hangisi olur?

goodyes #1527727 
Daha önce hiç kendi aracımızla hiç datça’ya vs gitmedik en mantıklı rota nasıldır? Hangi güzergahlar üzerinden gitmek mantıklı? Bilenler tecrübelerini aktarabilir mi?
(1) 

Bose Soundlink Mini ii

suq #1527726 
Sevdiğim birinden bu bluetooth hoparlörü ödünç aldım ve ne izlersem izleyeyim aldığım keyifi arttırdığını fark ettim.
Dolayısıyla bu tip bir şeye ihtiyacım olduğunu anladım.
Sorun şu ki bu hoparlör artık sıfır şekilde neredeyse satılmıyor ve satılanlar da kur kaynaklı olması muhtemel şekilde oldukça pahalı.

Şimdi tabii ki yerini tutmaz ama 300 liralık LG x Boom aldım ve tabii ki tatmin etmedi. Sorum da şu şekilde olacak muhtemelen alternatifi olan Bose Soundlink Flex 3600 lira civarlarında. Bunun yerine Bose Soundlink Color II ya da JBL Flip 5 ya da 6 alsam az da olsa Soundlink Mini'y yaklaşma şansım olur mu ki çok ufak paralardan bahsetmiyoruz.

Bir ihtimal iadede sorun çıkartmayacak profesyonel bir yerden alıp denemek ancak belki ürünleri kullanmış ve karşılaştırma şansı olan birileri varsa öncesinde duymak isterim.

Teşekkürler.

case study

hlt1985 #1527724 
bir ürünün pazar payını %40 arttıracak bir case study istendi. Nasıl hazırlıyorduk şimdi biz case study'i? Yol göstericek biri var mıdır? Veya örnek paylaşabilecek.
(1) 

edevlet'ten abonelik açtırma.

black holes in the sky #1527723 
merhaba. öğrenciyim. mayısın sonunda ankara'dan ev tuttum ama zaten ev tutma masrafı bile fazlaca olduğu için abonelikleri açtırmadım. şu an aile evime geldim. okul için döndüğüm zamanda da masraf fazla olacağı için abonelikleri açtırayım diyorum. edevlet'ten yapabildiğimi gördüm. başka bir şehirde olmam sorun yaratır mı? gerekli belgelerin ev sahibinden fotoğrafını almam yeterli olur mu? teşekkürler.
1 ...  ... • 943    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık