(3) 

Tiflis mi Batum mu?

megacracker #1478922 
sb.
gidenler nereyi önerir?
gitmişken ikisine de uğramalı mı?

edit:soruyu biraz değiştirdim, tiflis'i deneyeceğim, kalacak yer airbnb önerisi olan var mıdır? kriter şehir manzaralı balkon /teras
(2) 

Evcil hayvanlar için takip cihazı?

pandispanya #1478920 
Marka ve model öneriniz var mıdır? Annemlerin 2 köpeği var. Dağ evinde yaşıyorlar, evin her tarafı çevrildi ama yine de bir delik bulup, yaratıp kaçabiliyorlar. Yerli köylü de tehdit etmiş bunları zehirleriz bizim bahçemize girerlerse diye :/ Başka önlemler de alınacak ama aklımıza bir de bunlardan takmak geldi.

Bütçe köpek başı 400TL civarı, kullanışlı, konum doğruluğu konusunda çok baş ağrıtmayacak, tasmaya takılabilen, f/p takip cihazı önerileriniz var mıdır?
(7) 

Gazoz meselesi

fikox #1478919 
Çocukluğumda sade gazoz olurdu. Şimdi yok. Hepsi meyve aromalı. Bildiğiniz meyve aromasiz gazoz markası var mı? Yerel üretim de olur.
(1) 

Şu mırıldandığım şarkıyı hangi kadın sanatçı söylüyor?

winston insani #1478916 
Merhabalar

voca.ro

Evet biraz zor olabilir ama böyle yabancı kadın bir şarkıcı geçenlerde radyoda duymuştum.
(2) 

Lazer goz ameliyati oncesi tetkikler

invictae #1478914 
Olcumler yapilirken 3-5 tane damla damlatiyorlar hani, onlarin hangi damlalar oldugunu bilen var mi?


Bir tanesinden sonra ellerim ayaklarim hafif hafif uyusmaya baslamisti, cok merak ettim. Bir keresinde baska bir problem icin kortizon ignesi olmustum, ayni uyusma o gun de olmustu.

Oyle merak ettim, bilen varsa...
(5) 

Bir İngilizce sorusu

dissendium #1478913 
Küçük bir sorum var.

Fetal kelimesinin sözcük türü sıfat. Bu kelimenin cenin çevirisi var. Ama cenin kelimesinin sözcük türü TDK sitesinde isim.

Sözcük türü sıfat olan bir kelimenin Türkçe çevirisinin isim olması kafa karışıklığı yaratıyor. Bu durum nasıl açıklanabilir?
(6) 

Genetik olarak boğazda gıcık

vatanperver #1478911 
Babam konuşurken hemen 20-30 saniye sonra sesi kısılıp inceliyor, sonra birkaç defa öksürüyor falan boğazındaki gıcığı temizliyor, sonra normal sesiyle konuşmaya devam edebiliyor. Tabi kısa bir süre sonra yine öyle oluyor.

Bende de olmaya başladı. Genetik mi bu, çözümü var mı?
(5) 

iphone 11 den xiaomi ye gecmek

samiabi19 #1478910 
İphone 11 kulanıyorum, fanatik ios yada androidci degilim. Sürekli her 2 sene de bir androidden ios e geçtim. İphone 11 beni baya mutlu ediyor ama filim izlerkene FHD+ zevki yok, iphone 11 satıp mi 11 yada poco f3 alsam atan eşeke binmiş olurmuyum ? İphone pili şimdilk hoşuma gidiyor.
(1) 

İç-dış komple check up fiyatı nedir?

congratulations #1478909 
İstiyorum ki hastaneye gideyim girmediğim alet çekilmediğim röntgen test falan kalmasın komple bir baksınlar bana diyorum. Öyle bir check up programı var mıdır? Varsa eli yüzü düzgün yerlerde ne kadara patlar?
(7) 

Çiftçiler istese iyi ürün üretebilir mi?

vatanperver #1478908 
Mesela türkiyede hiç kimse kılçıklı fasulye, tatsız karpuz, çekirdekli patlıcan yemek istemese ve almasa, çiftçi buna göre önlem alabilir mi?

Adam önceden planlıyor mu, "ben bu sene kilosu 20tl değil 5tl'den fasulye satacağım, o yüzden ucuz gübre kullanayım, az ilgileneyim" mı diyor?

Yoksa büyük ümitlerle tarlasını ekiyor, ama nedense o sene mahsül kötü mü çıkıyor?

Ya da adam "bu topraktan anca kilosu 5tl'lik çıkar, çünkü toprak verimli değil" mi diyor?
(3) 

kedim aşırı yemeye başladı

hayaletimsi #1478907 
9 Aylık, geçen ay kısırlaştırdık, erkek.

Kısır kedi mamasına geçtik, ilk günler çok sevmedi ama şimdi aşırı yiyor, hemen bitiriyor ve ağlamaya başlıyor mama mama diye. Ne yapmalı?

1.5 kiloluk mama paketi, üzerinde 33 günlük yazıyor, 18-19 gün oldu maması neredeyse bitti.
(3) 

Gurme yurttaşlara selam olsun

Raymalifalitiko #1478900 
Arkadaşlar , online olarak ürünlerini satışa sunan
Hakiki salam sucuk kavurma sadeyağ kaşar vb şarküteri ve mandıra ürünlerini alabileceğim firmaları arıyorum. Artık hormonsuz , katkısız lezzetli kaliteli ürünler dışında bir şey almayı düşünmüyorum.
Hepinize şimdiden teşekkürler.
(11) 

Dövüş için en etkili spor hangisi?

Geceler #1478899 
Bazen o kadar cahil sınırını bilmez insanlarla karşılaşıyorum ki çoğu zaman sırf kavga etmeyeyim diye sineye çekiyorum. Şiddete karşıyım kesinlikle fakat bazı insanların tek anladığı dil bu. Kendimi bir kavga durumunda ezdirmemek için bir eğitim almak istiyorum, bu hangi alan olmalı hiç bilgim yok. Bu konuda bilgisi olanlar yazabilir mi acaba? Hangi alanda eğitim almam gerekiyor karete boks vb
(1) 

otomatik viteste j donusu nasil yapilir

turbo sadık #1478898 
bugun bi video izledim, eleman yeni arabayla j donusu yapiyordu araba da otomatik vites, 13-14 yil once yine youtube'tan saab performansin kirmizi 9-3'leri izlerken orada da j donusu yaptiklarini gordum. zaten ilk j donusu nedir nasil yapilir oradan gordum. ama bugune kadar hep manuel ile yaptim o saab'larin manuel olmadigi hic aklima gelmedi. ya da manueller bilmiyorum.
duzde direkt ikiye cekerek devam ediyoruz otomatikte nasil yapiyorsunuz bunu. geri vitesten bir anda ikiye nasil gececek ki bu.
(6) 

ios'ta ekşisözlükteki sayfalar açılmıyor?

bigbadabum #1478897 
Sayfalar açılmıyor, entryler yarıda kesiliyor, aşağı açılan menüler açılmıyor. Google da aratıyorum yine sözlük çıkıyor zaten okuyamıyorum. Alışveriş siteleri resim gibi açılıyor, hiçbir yere tıklanmıyor. Bu nasıl çözülür? Yaşayan var mı? Diğer tarayıcılarda da durum böyle.
(2) 

Bir eski Türk filmi

kismisolungac #1478896 
Merhaba arkadaşlar,

Bir eski Türk filmi çok aklımıza takıldı ama bulamadık ne olduğunu.
Sadece şöyle bir olay olduğunu hatırlıyoruz. Kız hasta, doktora gidiyor. Doktor diyoki eğer biriyle birlikte olursan bu ölümcül olur. Sonra kahramanımızın sevdiceğim var tabi çok seviyor ve ayrılmıyor. En sonunda kızın öldüğünü hatırlıyoruz.
Aranızda bunu hatırlayan var mı?
Teşekkürler şimdiden
(2) 

Sifir Windows 10 Masaustu donma ve sesli fan sorunu

edebiyasar #1478895 
Herkese merhabalar.

Sifir Sandisk SSD 240gb harddisk'e microsoft'un sitesinden indirdigim win10'u kurduktan sonraki ilk massustu ekranda guncellemeleri ve gerekli program kurulumlarini yapip restart attigimda, bilgisayar masaustu ekraninda donuyor.

Bir diger sikinti ise yukarida bahsettigim henuz donmadan onceki asamada islemci fani son ses olmasa da hatiri sayilir bir sekilde gurultulu calisiyor(kapatinca ohh be diyorum), hatta bazi islemleri yaparken saglam gurultu de yapiyor.

Mecbur tekrardan win7 kurdum, yukaridakilerin hicbiri olmadi, gayet guzel calisiyor.

Microsoft Flight Simulator 2020 kurabilmem icin win 10 lazim malesef

Bilgisayar ozellikleri,
acer aspire 7750G
i7 2 ghz
6gb ddr3 1333mhz
2gb nvidia radeon 6650M

Her turlu cozum onerisine acigim. tesekkurler
(1) 

Friends meşhur seven sahnesi

regina phalange #1478892 
Nerden bahsediyor monica yedi tane diye. Yediye tamamlayamadım bi türlü
(5) 

Herkes fetvacıdır gibi bir ayet var mıydı

Peerless #1478891 
Kuran'da herkes kendi fetvasini verebilir gibi bir şey var mıydı ya yoksa hadis miydi. Böyle bir şey hatırlıyorum ama bulamıyorum Google'da.
(6) 

Excel eğitimleri

dissendium #1478888 
Excel eğitimleri önerir misiniz? YouTube da olur, hiç kullanmadım ama Udemy de olur. İngilizce de olabilir. Video olmak zorunda değil. Kitap varsa PDF de olur.

Bir de SolidWorks ve CATIA için de bildiğiniz iyi eğitimler varsa paylaşır mısınız?

Teşekkür ederim bilgi veren olursa.
(5) 

Hastane yanlış röntgen vermiş

rose parks #1478885 
Diş röntgeni çektirmiştim. Telefonla aradım, illa hastaneye gelip almanız gerek dediler. Neyse gittim aldım. Daha sonra başka bir dişçiye gittim. Meğer başka birinin röntgeniymiş. Röntgen de cd şeklindeydi, pc'ye takıp bakamadığım için fark etmedim yani. Ne yapayım şimdi? Çok mühim değildi, iş işten geçti ama tekrar hastaneye gidip de siz bana başkasının röntgenini vermişsiniz demek istemiyorum, daha doğrusu üşeniyorum.
(12) 

kızılay'a kan bağışı hakkında ne düşünüyorsunuz?

neoluyokardesimnebutantantana #1478884 
para bağışı yapılmayacağını çok net öğrendik ama kan vermek hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Google Scholar Button

einsteinin kedisi #1478883 
Google Scholar'ın web eklentisinde bir şey aramaya çalıştığım zaman "Unable to access the server. Open results in a new tab" uyarısı verip orada "Please show you're not a robot" deyip şunu seç diye resimler gösteriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Her yeni arama yaptığımda bunu tekrarlıyor dünden beri.
(9) 

Filistinle türkiye’nin ne ilişkisi var

condom kurşunu #1478881 
Filistindekiler arap değil mi çoğunlukla. Neden biz hemen destek gösterileri bilmem ne yapıyoruz bize ne yani.
(5) 

popo kılları en sağlıklı şekilde nasıl alınır?

outis2 #1478879 
merhaba, yakın zamanda ameliyat olacağım için bölgeyi temizlemek istiyorum.
en az tahrişle nasıl alınmalı? tüy dökücü aklıma gelşyor ama sonrasında sert çıkmasın veya o bölgeye uygun mudur acaba?
(2) 

havaalaninda yakalanma sansim ne

mhmtt #1478876 
tam kapanma oncesi ydisina kactim. simdi ayin 16sinda istanbula geri ucuyorum hava alaninda 6 saat kaldiktan sonra dubai'ye ucmam lazim.

arkadasimmmmm nereye ucuyorsun diyip beni evime yollamazlar degil mi?

tenks
(7) 

binance'te yarım bnb kalmış.

sir gawain #1478871 
geçen sene kripto borsasından çıkıp tüm paramı çekmiştim. ben çıktığımda bnb öyle değersizdi ki hesapta yarım bnb'nin kaldığını fark etmemişim bile. az önce meraktan binance hesabıma girdim. o yarım bnb 330 usd olmuş (oehh).

siz olsanız bu parayla ne yaparsınız? tek bir coine geçip unutayım istiyorum, zerre girmek istemiyorum artık şu işlere. erirse de erisin, umurumda değil. o yüzden gönül rahatlığıyla tavsiye verebilirsiniz.
(6) 

Web Sitesi Marka Tescili

birdenbire #1478870 
Merhaba.

Bir domain satın aldıktan sonra marka tescili yaptırmak gerekiyor mu verileri korumak için?

Ya da bir başkası benim siteye benzemiş içeriği diyip de itiraz edebilir mi içeriğe?

Biraz anlamsız geldi bana. Misal sözlük... Ekşi’den sonra dünya kadar benzeri site açıldı. İsmi de benzer; içerik olarak da aynı.

Dediğim gibi pek bilgim yok. Yardımcı okursanız sevinirim.

Teşekkürler.
(2) 

işten ayrılırken yıllık izin parası iş gününe göre değilmiş

ShadowOfMoon #1478864 
diyelim 1000 lira maaşım var. 30 güne bölünce günlük 33 liraya geliyor. işten ayrılırken de 2 günlük iznim var. 66 lira alacağım olmuş oluyor.

ama 20 iş günü var dersek günlük 50 lira yapar. 2 izin günü ise 100 lira yapar.

işgününe bölünmesi gerekmez mi
(2) 

Harici disk (hem macos'ta hem android tv'de çalışması için)

tchuck #1478857 
bunun dosya türünü nasıl ayarlamalıyım?

sanırım format atacağım içi boşalacak.

yeniden kurarken nasıl kurmalıyım, ki hem macos bilgisayarımdan içine dosya atayım.
hem de o dosyayı android tv'imden izleyebileyim?
(6) 

kırık ayna ve araç muayenesi

solitude ov the lonliest star #1478856 
şirket aracını muayeneye götüreceğim. sağ aynama geçen park halinde birisi vurmuş kaçmış, ayna yerinde elektronik aksam çalışır vaziyette, ayna üzerindeki sinyal lambası da yanıyor sorun yok. tek sorun sadece içe doğru kapanır, açınca bir yerde durur ya ayna, orada durmuyor dışa doğru da dönmeye devam ediyor. İçe dışa 180 derece dönüyor yani, patrona da söylemedim bunu, ben yaptıracağım.

araç jetta, model yılını bilmiyorum. 2009 galiba, ilk tescil 2009 yazıyor.

Soru 1: aynayı komple değiştirmeden yapılır mı?
Soru 2: bu şekilde muayeneden geçer mi? Sanayiler kapalı olduğu için bayram sonrasına kalacak yoksa ve kalmaması tercihimiz çünkü muayeneyi halledip kapanma bittikten sonra araç şehirler arası çok yol yapacak.
(2) 

Aras kargo geyiği nedir?

rentts #1478855 
Bazı insta postlarının altına “aynen kardeşim aras kargo” yazıyolar ve en fazla beğenilen yorum oluyor.
Bu geyiğin kaynağı nedir?
(5) 

Binance lite olmayan versiyonu

Peerless #1478852 
Google Store'da binance indirdim ama lite yazıyor. play.google.com

Nereden indireyim normal olanı?
(1) 

Şu yeşilcam müziği neydi

cassey #1478851 
www.dailymotion.com
24:47de başlıyor.

herkese selamm.
(1) 

Yurtdışından karavan almak.

neysene #1478849 
Otobüs şeklinde değil de bu bağlayıp çekilenlerden (ekteki gibi)
Bunun ruhsata işletme, vergisini ödeme gibi şeylerden kaçınabilme durumu oluşur mu? Mesela gittik gürcistana pickupın arkasına takıp gelebiliyor muyuz? Trafikte problem çıkıyor mu?
(5) 

Uyuşturucu krem/sprey tavsiyesi.

her seye atarlanan adam #1478840 
Lazer epilasyon öncesi acıyı azaltmak için kullanıp memnun kaldığınız sprey ya da krem var mı?
(2) 

Devlet daireleri açık mı? İkametgah değişikliği

espagnole #1478839 
Merhaba,

Devlet daireleri açık mı? Arife günü (yarın) açık olur mu?

İkametimi değiştirmem gerekiyor. Edevlet'ten yapamadım. Sanırım evde eski kiracı oturuyor gözüküyor. Kontrat ve faturalar ile gideceğim. Nüfus müdürlüğüne mi gitmem lazım.

Teşekkürler
(2) 

Çalışma muafiyet belgesi - Çalıştığınız Şirket Adres Bilgisine Ulaşılamadı.

joehigashi #1478837 
Yaklaşık 4-5 gündür e devlet üzerinden muafiyet belgesi almak istediğimde sistem bu hatayı veriyor. Bu problemi aşan var mıdır acaba varsa nasıl aştınız ?
(3) 

ABD tek doz aşı

mya #1478836 
ABD’de aşı olma fırsatım var.
Fakat burada ikinci doza kadar duramayabilirim.
Tek doz bile olsa, aşı olmalı mıyım?
(12) 

ABD'ye aşı olmaya gitme fırsatınız olsa

roket adam #1478834 
şimdi mevcut abd turistik vizem var tertemiz. bir arkadaşım da hatta bu hafta ABD'ye gidiyor aşı olup biraz gezip dönecek. benim de gidip gelecek durumum da var, beni de davet etti. ancak problem şu ki, eşime vize alamıyorum çünkü turistik vize başvuruları kapalı şu anda.

böyle bir fırsatınız olsa, tek gidip aşı olup döner misiniz, yoksa eşim olmadan asla mı dersiniz?
(1) 

laptop görüntü problemi

Pertev nail #1478830 
merhaba, işyerindeki bilgisayarıma bağlandığımda outlook ve diğer programların görüntüsü net değil. yazılar aynı bilgisayarın masaüstündeki gibi keskin görünmüyor. klasör yazıları keskinken maile girince bulanık görünüyor. bunu nasıl düzeltebilirim?
(3) 

akilli tarti alinir mi

nefertarii #1478829 
guvenilir olcum yapabiliyor mu bunlar?

xiaomi'nin olanini gordum de; yorumlar ya "harika muhtesem" diyor ya da "hemen bozuldu, sacma sapan olcum yapiyor" diyor.

vestel'inki de varmis ama onu da almak istemiyorum ya?

bir onerisi olan var mi?
(6) 

Adet gecikmesi 2 ay olur mu ( sadece kadınlar için)

grid #1478827 
Son bir senedir adetim hep geçikiyor. Gitgide süresi artıyor. İlk başta bir hafta gibi gecikmelerle başladı. Sonralar 40 gün 50 gün 60 güne kadar çıktı. Bu süreçte ilk başlarda dontara gittim. Bir şey çıkmadı. Sonraları da gittim bir şey çıkmadı. Tahliller vsnormal çıkıyor. Ultrason görüntülerinde bir şey göremiyorlar. Ne yapabilirim başka?
(3) 

Midemdeki sorun

neysene #1478826 
3 gündür hafif bir bulantı hissi, daha önce olmayan iğrenç bir ağız kokusu (muhtemelen bununla ilgili) ve bununla ilgili mi bilmediğim hafif bir baş ağrısı var. Bu bulantı durumu gelmeden 4 gün önce Yeme rutinime sabahları bir tabak dolusu yumurtalı ekmek kızartması eklemiştim farklı olarak. Bu kızartmayı midem kötü olduğundan beri kestim, 3 gündür yemedim. Hiç kusmaya gitmedim. Midem biraz kaynıyor gibi, sürekli geğirme ihtiyacı duyuyorum bulantının azalması için.

Birincisi, Bütün bu verilere bakarak ciddi bir şey olma olasılığı var mı? Hissettiğim ciddi bir durum yok ama normal durumda değilim.
İkincisi, ülser gibi şeyler olabilir mi?
Üçüncüsü, çözüm olarak önereceğiniz şeyler var mı? Bol su içiyorum ama değişme yok.
(2) 

banka

xiii #1478824 
bankalara gidebiliyor muyuz?
(12) 

Entryi sileyim mi?

muzmin evli #1478823 
eksisozluk.com

Su entry için çok mesaj almaya başladım, Allah rızası için sil nolur vs gibilerinden. Üzücü olabilir ama gerçekçi ve insanları kendimce kotusune hazırlıyorum.
(4) 

Evin tavanındaki boşluklar

Filinta61 #1478821 
Geçen gun perde asarken tavandaki boyalara bakayim derken tavana parmagimla tik tik yaptim nedensiz. Bunun sonucunda kimi yerlere sanki alcipana vuruyormusum gibi, kimi yer ise betona vuriyormus gibi oldu. Yani bazi kisimlar alcipan gibi belli bi hatta beton alcipan beton alcipan diye gidiyor.

E Benim evin tavaninda alcipan yok bu nedir?

Bu arada ilk defa bir evin tavanina boyle bakmis oldum. Ben8m bildigim tavan beton degil mi doseme denen sey.
(5) 

Kitap saklama

Başkalaşım #1478820 
Selamlar. Bir koli içinde bulunan roman, evrak vs. 1 sene kadar saklayacağım. Aklıma kitap kurtları, nem ve sıcaklığın zararlı etkisi takıldı. Kitapların duracağı yerde nem ve sıcaklık çok yüksek.
Koliyi hava almayacak şekilde bantlayıp çöp poşetinde saklamayı düşünüyorum. Hava almaması daha mı zararlı olur acaba?
Nasıl saklamalıyım?
(6) 

Binance tr ile global işlemleri neden farklı

Peerless #1478818 
Trde kolayca coin alıyorum ama globalde yapamıyorum. Usdt transfer ettim globale, shib alayım diyorum az da olsa ama sayın al dedikten sonra kredi kartı ile alis yapma seçeneği çıkıyor.
(1) 

Eş durumundan aşı

kaptan maydanoz #1478817 
Annem 55 üstü ve kronik hasta olduğu için aşı çıktı ama babam 52 yaşında diye ona çıkmadı.

Çevremde herkes eşi sayesinde aşı oldu. Ama babam olamadı. Neden:(
1 ...  ... • 1451    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık