(2) 

bialetti moka pot yedek contası

tempor #1506319 
bialetti moka potumun contası (filtresini çevreyelen yuvarlak kauçuk) artık 10 yılın ardından ölmek üzere.

internete 1-2 yer gördüm yedek parça olarak satan ama stokları bitmiş gözüküyor. bildiğiniz alınacak yer neresi vardır?

modeli fiammetta.
(2) 

Whatsapp'ın galeriye fotoğraf kaydetmesi

redskull #1506318 
Programın ayarlarında medya görünürlüğü kapalı olmasına karşın galeride sohbet ettiğim kişilerin adına göre ayrı ayrı resimlerin yer aldığı klasörler görüyorum. Bu whatsappın galeriye fotoğraf kaydetmesini engellemenin bir yolu yok mu? Thanx.
(4) 

Doktora öğrenim kredisi alınır mı?

psmstc #1506316 
Şuan Çalışmıyorum. Aile desteği var. Her ay altın dolar yapıp kenara atayım diyorum. Mantıklı olur mu?
(11) 

150.000 bütçe ile 3 seçenek!

Survivorman #1506315 
Lidyalı gençler!

150000 bütçemiz var. Hanımla oturduk ve 3 şey hakkında harcama yapabileceğimizi düşündük. Güzel bir aracımız var. 4 yaş kızımız var ve gezmeyi seviyoruz. Gezi maliyetlerini de hesaba katarak (b seçeneği için) aşağıdakilerden hangisi F/P davranışı olabilir :)

a) 2. araç olarak Citroen c1 veya Peugeout 101 Manuel bir araç almak
b) Ortalama 105.000 ve 160.000 arasında seyreden karavan almak. 98 veya 2004 model yapılı...
c) Dolar al koy...

Soru ne şıkları alayım, eğer içinizde kalan söylemek istediğiniz şeyler varsa şıkka şık bir açıklama da verebilirsiniz. Öpüyoruz sizleri...
(1) 

Ezelden iki sahne

seyyar satıcı #1506312 
Aradım ama bulamadım.

Haluk Bilginer in tren oyuncaklari ile oynadığı bir sahne vardı
Eski oyuncular gibi replik vardı


Bir de ezelin herşeyimi aldiklarinda sıfırdan başlayacağını söylediği sahne
(2) 

arsa hisseli daire

fatihreis #1506311 
anadolu yakasında uygun fiyatlı eski binalar görüyorum, başımı sokacak yer lazım kira ile ugrasmak istemiyorum 200-250 civarı, tavsiyeleriniz nelerdir bu konuda?
(3) 

Pharmaton kullaninca uyuyamıyorum geceleri.

stavro #1506307 
Bir bende mi oluyor?
(3) 

yabancıların ekonomi ve yatırım araçlarına ilgisi

erenderk #1506305 
bi bizde mi böyle yoksa özellikle gelişmiş ülke vatandaşları da aynı mı merak ediyorum. ekonomik gelişmelere bu kadar maruz kalmayı geçtim de işte bu kriptodur borsadır parayla para kazanma mevzuları onlarda da bu kadar revaçta mı? nereye baksam ya zamlardan bahsediliyor ya da bi şekilde voleyi nerede nasıl vuracaklarından. insan her gün her saniye yapmadığı ekonomik hamlelerden dolayı pişmanlıkla dolar mı ya valla aşırı bunaltıcı. dolar mı alsaydık ah keşke 9ken alsaydım 10ken alsaydım 13ken alsaydım bak almadım 14 oldu alsam mı... kripto piyasasına mı atılsaydık teknoloji şirketlerinden sepet mi yapsaydık taşınmaz mı alsaydık ah şunu yapsaydım vah bunu yapsaydım... kaldı ki ortada bu kadar yatırımlık para da yok ama pişmanlık bedava. durduğun yerde sürekli kaybettiğin yetmiyor kazanamadığın (ya da en azından pozisyonunu korumadığın) için de habire baskı hissediyorsun sanki. ağzımızın tadıyla fakir de olamıyoruz... başka böyle hisseden var mı ya? ve yabancıların bu konularda nasıl olduklarına hakim olan?

edi: hep cafcaflı şeyler yazmışım ama tuvalet kağıdıdır yağdır bunlar da yatırımlık oldu artık. bugün almasan yarın zamlı fiyatı görünce pişman oluyorsun ya alacaktım diye.
(5) 

Telefon, teknik servis, gizlilik

dissendium #1506304 
Soru görünce aklıma geldi. Telefonumu kasa değişimi için teknik servise bırakacağım. Şifresini vermeyeceğim. Buna rağmen verilere ulaşma şansı var mı? Hatta telefonu kapatıp vereceğim.
(1) 

Kaç kez veya en son ne zaman korona olduğunu

muhayyer divan #1506300 
Öğrenmek mümkün mü? Merhaba?

Kan tahlillerinde işte antikor bakılıyor vs ya, acaba bu tarz bilgileri veren bir değer veya tahlil var mı, varsa nasıl öğrenebilirim neyin ne olduğunu?
(11) 

Sürekli aldığınız şeylerde kötüye doğru bir tat değişimi hissediyor musunuz

ananiyimioguz #1506297 
Yediğim bisküvi, çikolata, tatlı falan hep zamlandı malumunuz hadi ona alıştık da.. Hatta gramajları bile küçüldü ona da alıştık.

Yahu yapacağınızı yaptınız zaten daha içeriğiyle falan da mı oynuyorsunuz da tadı değişiyor?

En basitinden bim kazandibisini ben çok severdim, geçenlerde bir alıp yiyeyim dedim. Bom boş bir tat. Saman yesem daha çok zevk alırdım.

Yoksa benim ağzımın tadı mı bozulmuş?
(4) 

Filtre kahvede kömürsü tat için

Vse budet horosho #1506294 
Merhaba. Filtre kahvede kömürsü, odunsu tat seviyorum. Ekşimsi, aromatik pek sevmiyorum.

Buna göre paketlerin üzerindeki hangi özelliğe dikkat etmeliyim? Teşekkürler.
(5) 

bim ayçiçek yağı

Wakatakakage #1506293 
Sole marka litresi ne kadar oldu? Bir türlü gidemedim geç kalıyorum.

aramızda sigorta danışmanı var mı?

blatta hiberna #1506292 
merhabalar,

özel sağlık sigortalarıyla ilgili danışmak istediğim bir konu var da, mesajla ulaşırsanız sevinirim.

teşekkürler!
(1) 

"japon bankanın türkiye raporu" haberi hakkında

avatar is back #1506291 
herkes bu haberi konuşuyor. tüm gazeteler bu yazıya atıfta bulunmuş ama ortada ne rapor var ne detay var. sadece şirket ismi geçiyor.

www.sozcu.com.tr

yalan mı bu haber anlamadım. nerde kaynak nerde detay. nerden okumuş raporu, biriyle röportaj mı yapmış, çeviri mi yapmış nedir?
(1) 

amazon prime video ile ilgili birkaç soru

biravekahve #1506290 
Film/dizi izlerken yapımın dilini değiştirebiliyor muyuz ingilizce ama ben başka bir dilde dublajlı olarak izlemek istiyorum mesela.

Netflix'teki gibi eklentiyle veya eklentisiz iki farklı dilde çift alt yazı ekleme imkanımız var mı?

teşekkürler.
(11) 

türk lirasının değerli olduğu bir yer var mı?

tabudeviren #1506288 
almanlarin euro ile türkiye'ye geldiğinde yaşadığını bizim tl ile giderek yasayabilecegimiz bir ülke var mı :D
(1) 

Apple Store'da Iphone 13 Pro Satisi

waztp #1506286 
Yapiliyor mu? Yani gidip direkt alabiliyor muyum yoksa internet sitesinde oldugu gibi teslimati ileri tarihte mi oluyor?
(7) 

arabamı satıp ev alsam mı?

fatihreis #1506285 
2 sene önce sıfır megane almıstım su an fiyatlar iyi iken satsam mı? gebze civarı ev alsam mı? arabaya ihtiyacım pek yok, bekleyeyim mi bir süre daha?
(12) 

Eski bir klip

epitaf #1506283 
Baya eski, doksanlardan bir klip ve şarkı soruyorum. Sözleri aklımda değil ama içinde galiba yar yar gibi kelimeler vardı. Ah deli yar falan gibi...

Muhtemelen sanki tgrt’de ya da ona benzer kanallarda dönen bir klip programında nerdeyse her akşam yayınlanıyordu. Klipte kırmızı renk aklımda kalmış, kırmızı giyen blr kadın, kırmızı fon falan. Söyleyen kişi bağlama çalıp söylüyordu, efendi bir çocuktu işte kendi halinde çalıp söylerken arada diğer görüntüler çıkıyordu, kendi de oynuyordu klipte galiba yürüyüş yapıyor olabilir.

Ayrıca aklıma geldiği kadarıyla şarkıcı hukuk okuyordu ya da avukattı, bir de Kıbrıs bağlantısı vardı, şarkıcı Kıbrıs’ta okuyor olabilir.

Soru şudur ki; işte bu klibi ya da bu şarkıcıyı bulduranlar altın bulsun :)
(3) 

Yeni kimlik kartı

meyve parcacikli kadin #1506281 
Kimliğimi kaybettim yenisi için başvuracağım kac günde gelir?
(2) 

Wise sorusu

ganbatte #1506279 
Bir aralar prolific kullanıyordum. Hesabım olduğunu bile unutmuşken kalan bakiyeyi wise ile göndereceklerine ilişkin mail atmışlar. Para 10 GBP'nin biraz altında bir rakam.
Kesinti oluyor mu, uğraşmaya değer mi?

yüksek lisans tezi sorusu

Wakatakakage #1506277 
literatür taraması yapıyorum. ama tam kurallarına göre aldığımı düşünmüyorum. emin olamadığım atıflar var. yazar başkasına atıf yapmış ama hangi yazdığını yapmış bilmiyorum. hiç aktaran kullanmıyorum. cümleyi bitirip parantez atıfı yaptıklarını almıyorum. ama dediğim gibi bunlar hariç atıf mı kendi cümleleri mi anlayamadığım yerler var.

danışmanımın kontrol edeceğini hiç sanmıyorum. bu emin olmadığım kısımlarda, orjinal kaynağa bakmadığım için veya aktaran kullanmadığım için ileride ben veya danışmanım sıkıntı yaşar mıyız?
(4) 

Yurt dışında teknik işler için ilanlar nereye veriliyor?

ananiyimioguz #1506275 
Mesela yazılım için rahatlıkla bulabiliyorum ama butik bir teknik serviste çalışmak istiyorum diyelim dil öğrenene kadar.. ama o tarz ilanlar göremiyorum.

Hollanda veya ingiltere için birkaç site söyleyebilir misiniz böyle yerel işler için?

Yazılım işi bulamıyorum çünkü b1 ingilizceyle olmaz o iş. Ama konuşmamın çok gerekmediği teknik işleri yapabilirim 1-2 sene. Sonra yazılıma geçerim yeter ki bir an önce gidebileyim.

Gitar pedalı tamircisi - İstanbul Anadolu

r_u_h #1506274 
Maltepe'de veya Anadolu Yakası'nda gitar pedalı tamir eden bir usta tavsiye edebilir misiniz?
(2) 

Hasta ziyaretine ne götürsem?

gmzo #1506272 
Arkadaşımın annesinin tendonu yırtıldı, ameliyat oldu, şimdi evde. Arkadaşım da normalde kendi evinde yaşıyor ama iyileşene kadar destek olmak için annesinin yanına geçti, iki ay filan sürecek demişti geçen hafta konuştuğumuzda.

Ziyarete gideceğiz de, ne götürsem? Tatlı olabilir diye düşündüm, hareket edemediğinden bulmaca dergisi geldi aklıma vakit öldürmek için iyi olur sanki. Arkadaşım çalıştığı için yemek yetiştirmeye de zorlanıyor olabilir, ben evden çalışıyorum hala vakit yaratabilirim, bir kap çorba - yemek filan mı yapsam? Hangisi daha makbule geçer acaba?
(17) 

stok yaptınız mı?

Wakatakakage #1506271 
neler aldınız?
(4) 

garageband logic x veya diğerleri

bebekbebesi #1506270 
garageband logicx çok sarmadı başka ne var?

Akai Pro
MPK Mini mkII

var bende
(4) 

Sınav çalışma tarzı

dissendium #1506269 
Merhabalar. Sınavlara çalışmakla ilgili birkaç sorum var.

KPSS için çalışmak istiyorum. Ama karakter olarak düzeni seven, ayrıntıcı, plansız hareket etmeyen biriyim. Ama sınava 6 ay olduğu için istediğim gibi çalışmama zaman yok. Sizce bu durumda planı, düzeni umursamadan çalışsam mı daha iyi olur yoksa zaman az da olsa düzeni, planı bırakmadan çalışsam mı? Maalesef bir dersi çalıştıktan sonra mükemmel olmasını istiyorum. Bu da derse fazla zaman ayırmama neden oluyor.

Kpss, Ales gibi sınavlarda kendine göre başarılı olmuş kişiler nasıl bir çalışma tarzı uyguladıklarını söyleyebilirler mi?
(1) 

Akademik cv hazırlama kılavuzu

jemjum #1506266 
çok sevgili(!) hocam(prof) kendisi için oluşturduğum cv'yi bir türlü beğenmedi ve ısrarla "cv hazırlama kılavuzu" şeklinde bir dökümandan yardım almamı istedi. koskoca google'da öyle bir şeyin izini bile bulamadım.

türk akademisyenlerine yaraşır(?) bir özgeçmiş hazırlama kılavuzu bilen eden lütfen üstüme atsın!

tikler er ya da geç gelecek
(5) 

Covid sonrası ne yaptınız normal dışarı çıktınız mı?

put it in your appropriate place #1506265 
Geçenlerde covid'e yakalandım. Bu pazar günü bitiyor karantina. Hafta sonu gidip, test yaptıracağım tabii.

Covid sonrası, normal takıldınız mı önceki gibi?
(1) 

bu şarkıdaki klip filmden alıntı mı klibe özel mi?

burty #1506262 
www.youtube.com

bu şarkıdaki klip filmden alıntı mı klibe özel mi? filmden ise hangi film?
(1) 

ispanya turist vizesi

duyurukullanıcısı #1506261 
alabiliyor muyuz? aşı falan herşey var.
(1) 

shengen 90/180 gun kurali

buenosdias #1506259 
yeni seyahat icin ulkeye geldim; ama kafam karisti ya. alttaki bilgilere gore yeni seyahat donus tarihine kadar kalabilir miyim? cevap hayir ise, ne zaman geri donmeliyim?

onceki seyahatim: 20.07.21 - 11.09.21 = 54 gun
yeni seyahatim: 04.12.21 - 26.02.21 = 85 gun
(4) 

sıfırdan coin işlerine nerden başlarız

karayel #1506258 
önerebileceğiniz youtube kanalı falan var mı?

Biliyorum geç kaldık ama güç olmasın
(2) 

Discovery Channel'da Sakallı İkizlerin Programı neydi?

diyojenimtırak #1506257 
bundan 8-10 sene önce, belki daha fazla, aynı boyda kiloda görüntüde(uzun sakallarını hatırlıyorum sanki) ikizlere deney yaptırıyorlardı.

mesela birine sadece kahve içiriyorlar diğerine de cross yaptırıyorlar sonra da yarıştırıyorlardı.

o programın adı neydi?

hatta anlattığım bölümü arıyorum=o)

teşekkürler

kadıköy erol berber

bebekbebesi #1506255 
giden var mı son zamanlarda eski yerinde mi?
(3) 

Klasör senkranizasyonu

dreamdjarum #1506253 
Dostlar merhaba. bir macos kullanıcısıyım. elimde iki adet taşınabilir harrddisk var. bunlar birbirinin kopyası ve içlerinde binlerce klasör ve yüzbinlerce dosya var. (fotoğraf ağırlıklı) bu harddiskleri bilgisayara aynı anda bağlıyorum. a harddiski içerisinde silme, taşıma işlemleri yapıyorum. b harddiskinde de aynı işlemler eşzamanlı olarak gerçekleşsin ve işim bittiğinde b harddiski diğerinin birerbir kopyası olsun istiyorum. çeşitli sync uygulamaları denedim ama hiçbiri bu taskları eşzamanlı olarak yapmıyor. eşzamanlı eşleştirme yapabileceğim bir uygulama ya da yöntem bilen arkadaşlarım yarcımdı olurlarsa çok sevirim.
(7) 

fed faiz kararı tsi ile kaçta?

avatar is back #1506252 
fed'in kendi takviminde 14-15 dec. yazıyor ama saat yok. türk siteler 14 haziran 21 yazmışlar.

gün ve saat nedir acaba?
(5) 

either ... or kullanımı

prole #1506251 
mantıksal ifadelerden ikisi "ve" (and) ve "veya" (or) dır.
Ve'nin doğruluk tablosu her iki önerme de doğru olduğunda işlemin doğru olması iken, veya için önermelerden herhangi birinin ya da ikisinin birden doğru olması mümkündür. Ancak ingilizcede "either ... or" kalıbını kullanınca sanki "ya şu ya şu" gibi bir anlama sahip oluyor. Halbuki ben, kurmak istediğim bir cümlede bunlardan herhangi biri olabileceği gibi her ikisi birde de olabilir anlamı vermek istiyorum ama nasıl yapacağımı bulamadım.

el/boyun ısıtıcı tarzı ürünler

dali dili havali korna #1506249 
bu tip ürünlerden kullanıp memnun kalan ve tavsiye eden var mı? ağrı tedavisi için değil de ısınmak için kullanılanlardan.
(8) 

Neden İngilizce konuşamıyorum?

arıkuşu #1506246 
İngilizce konuşma pratiğim hiç yok. 30 yaşına geldim hala öğrenemedim.

Bazen konuşmayı deniyorum mülakat vs olunca sürekli ııı eee filan diyorum, tekliyorum ve hiç bir şey gelmiyor aklıma. En basit cümleleri bile unutuyorum.

Ama kendi kendime içimden sessizce konuşurken akıcı şekilde konuşabiliyorum aklıma geliyor hemen kelimeler.

Neden böyle sizce?
(3) 

çelik tencere nasıl yıkıyorsunuz

ShadowOfMoon #1506242 
yağlı yemekler pişirdiğinizde ve pişirmediğinizde olarak 2 ayrı şekil soruyorum ve tencere dışını da içi gibi mi yıkıyorsunuz?

su lekeleri bile leke yapabiliyor. bezle kuruluyor musunuz?

internette sirke karbonat önermişler ve bulaşık süngeri sadece. tel değil.
(5) 

Ev Hırsızlığı

ashleybon #1506241 
Tanıdığımız birisinin evimizden altın gibi olmasa da değerli bir şey çalması durumunda şikayetçi olabiliyor muyuz? Avukat mı tutmak gerekir polise mi haber vermeliyiz?
Yaklaşık 2000tl lik param ve kişisel eşyam çalındı.
Kanıt olarak eve gelmesi durumunda belirgin bir durum yok. Bir de ortak tanıyanlar da aynı durumdan şüphelenmişler. Paralarını ve eşyalarını çaldığından eminler.
(7) 

çok değer verdiğiniz biri kalbinizi kırarsa ne yapıyorsunuz?

la lykia #1506240 
çok değer verdiğiniz, hayatınızda önemli bir yeri olan, iletişiminizi bitirmek istemediğiniz biri diyelim ki.

saçmaladı (hem %99 haksız hem uslup yakışıksız) ve kalbiniz kırıldı, ağırınıza gitti, gururunuza dokundu, incindiniz...

o an yani konuşma esnasında anlatmaya ve uyarmaya çalıştınız "bak böyle söyleme, bu dediklerin çok kırıcı vs." diye.

anlamadı, devam etti, çok kırıldığınızı söylediniz, üste çıkmaya çalıştı, konuyu kapatıp olay mahalinden sessizce ayrıldınız.

böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? sessiz kalıp sizinle iletişime geçmesini mi beklersiniz? veya çok ağırınıza gitmiş olsa bile kendiniz gider konuşur musunuz? veya ne yaparsınız?

başınızdan geçen benzer durumları anlatsanız ne güzel olur hatta fikir vermesi için:)
(7) 

treni kaçırdım ne yapmam lazım acil yatırım tavsiyesi

sizofren06 #1506239 
100 bin tl vardı dolar artmaz diye almadım euro artmaz diye almadım altın daha nereye kadar artacak diye almadım. bitcoin daha yükselmez diye almadım. para oldugu yerde eridi kaldı acil destek bekliyorum
(7) 

Getir mi Daha iyi Banabi mi?

bitchesaintshit #1506237 
Getir'i ilk defa birkaç gün önce kullandım. Kampanya olarak Getir diğerinden kat kat daha iyi. Banabi biraz cimri kalıyor ama Getir inanılmaz yavaş. Acil bir işimiz olduğunda sipariş versek, boşuna çağırmış olacağız.

elektrikli ocak kullanma taktikleri

ShadowOfMoon #1506235 
www.billhom.com
bu ocağı aldım. henüz tüp almadım çok ihtiyacım diye. elektriği kullanıyorum

geç ısınıyor geç soğuyor gibi gözlemledim. o yüzden ocağı kapatsam bile bir süre daha sıcak olacağı için ısıtmaya devam edecek gibi.

bunu nasıl hesaplarım, var mı böyle yöntemler yani kaç dakika sonra gibi.

mesela mısır koydum şimdi. 40 dakikadır yumuşamadı
(5) 

bitki bakım-sahiplendirme

erenderk #1506234 
1. ibb.co bunu nasıl cıvıl cıvıl bir bitkiye dönüştürebilirim?
2. ibb.co bunu sahiplenmek isteyen var mıdır? (konum: Mecidiyeköy)
(5) 

başkasının hes kodu ile gezmek

kondansator #1506233 
tvde, adamın teki kendisi corona + çıkmasına rağmen bir başkasının hes kodu ile gezip duruyormuş. şimdi bu adam nasıl yakalandı onu anyalamadım ama, hes kodunu sorguladıkları noktalarda ad soyad resim vb de çıkıyor mu tespit amaçlı? düşününce her bilinçsiz corona + kişi milletin hes kodu ile de geziyor olabilir. bunu nasıl tespit edecekler
1 ...  ... • 1166    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık