(1) 

arduino sorusu

messina123 #1482893 
ATMEGA328PB-AU kodlu işlemciye boot yüklemem lazım ve boot'u da başka bir arduino üzerinden yapmam lazım. Bu işlemi arduino uno kullanarak yapabilir miyim? seçeceğim arduino'nun önemi var mı bu konuda? çünkü arduino unonun üzerinde ATMEGA328P var ve bu ürün ATMEGA328PB-AU ile pin-to-pin değil
(2) 

Android kullananlar ekran başına

infernalcadre #1482891 
Ya ben buna geçtim de hep bi eksik, hep bir fark (İphone 7 plus a göre)

Şimdi bu telefonda olmazsa olmaz diyebileceğiniz uygulamalar hangileri?

Mesela swiftkey yükledim çok memnunum, office için microsoftun uygulamasını yükledim ama premium filan diyor anlamadım.

En basit uygulamaları bile yazabilirsiniz.
(4) 

kedinin koltugu tirmalamasina cozum

ala09 #1482890 
selamlar iki kedimiz var koltuga delikler vs acmislardi anasi aglamisti sandalye koltuklarin.
simdi tertemiz bir koltuk daha aldik 1 gun icinde tirnaklari gecirmisler bile. bunla ilgili spray falan var midir sanki daha once okumustum deneyimliler varsa oneri alabilriim cok tesekkurler
(1) 

İstanbul ve çevresinde

cosmicgadin #1482887 
at binmeyi öğrenebileceğimiz uygun fiyatlı bir yer var mı?
(6) 

cinsel yolla bulaşan hastalık

reanarchy #1482886 
öncelikle merhaba

daha önce birlikte olduğum bir partnerimden cinsel yolla bulaşan bir hastalık kaptığımı düşünüyorum. daha önceki birlikteliğimizde, oral birliktelik yaşadıktan birkaç gün sonra boğaz ağrısı yaşamıştım. bir hafta on gün gibi bir sürede kendiliğinden geçmişti.

geçtiğimiz günlerde yine aynı kişi ile yine oral birliktelik içeren bir şeyler oldu. ve yine birkaç gün sonra aynı boğaz ağrısı başladı.

üst üste iki kez aynı şeyin denk gelmesi tesadüf olamaz diye düşünüyorum. bu kişi ile tekrar birliktelik yaşamayı düşünmüyorum, bu işin farklı bir boyutu.

ama sormak istediğim şu, sizce bir hafta on gün kadar beklemeli miyim? yoksa bir an önce doktora görünmeli miyim? eğer doktora gitmem gerektiğini düşünüyorsanız sizce kbb'ye mi yoksa farklı(hangi) bölüme gitmeliyim?


edit: erkek tarafıyım.

teşekkürler
(10) 

hamilelik düşünürken covid aşısı yaptırmak?

cockiness #1482883 
Eşime aşı sırası geldi, şu an hamile değil fakat hamile kalmak için doktora gidiyoruz. Hatta bugün Ovitrelle isimli yumurta çatlatma iğnesinden yapıldı. Yarın için de aşı sırası almıştık. Açıkçası biz aşıyı yaptırmak istiyoruz. Biraz araştırdım ama aşılar henüz yeni olduğu için kesin bişey diyemiyorlar tabi.

Eğer hamile kalırsa aşı olduğu taktirde covid riski daha az olacak diye düşünüyoruz.

Sizce aşıyı yaptırmak mantıklı mı? (Aşı olarak da biontech seçtik bu arada)

edit: bu arada yaklaşık 1 yıldır çocuk yapmak için uğraşıyoruz. 1 yılın sonunda olmayınca son 1 aydır doktor kontrolünde ilerliyoruz. yumurta, sperm testleri falan yaptırdık. yani hamile kalmak aşının önünde bizim için şu anda. doktor tercihi bize bıraktı gibi aşı konusunda. net bi çalışma olmadığını, istersek olabileceğimizi ama aşıyı erteleyebilirsek daha iyi olacağını iletti. biz sadece eğer olur da hamile kalırsa hamilelik sürecinde covid geçirmek daha ağır olduğunu duyduğumuz için şimdi aşı yaptıralım diyoruz. yani hamile kalacağı da kesin değil belki 5-6 ay daha uğraşacağız. en azından bu süreçte covid riski de azalmış olur.
(2) 

Pasaport illa ikametgah adresine mi gonderilyor?

nefertarii #1482880 
Tasindim; ama ikametgahi alamadim henuz. cuma pasaport basvurusuna gidecegim verdigim adrese postalanir mi pasaportum?

tesekkurler!
(5) 

Bize ne olmuş olabilir? (çok yedikten sonra)

hadi ya la #1482877 
Dün akşam yemeği fazla kaçırdık. Üstüne tatlılar, meyveler yedik. Çok ağırdı yediklerimiz, alışık değiliz.
Sabaha karşı karın ağrısıyla uyandım, tuvalete de gittim ama bugün kendimi hasta gibi hissediyorum. Çok uyuyamadım. Baştan aşağı her yerim ağrıyor. Bu ağrıya anlam veremedim. Grip ağrısı gibi. Ama solunum yolunda hiçbir sorun yok, sadece müthiş halsizlik ve her yerimin ağrıması durumu var. Biraz da karnım ağrıyor.

Kız arkadaşım da benim kadar olmasa da benzer semptomları yaşıyor.
Normal mi bu ağrılar?
(4) 

Birçok zorluk karşısında sizi motive eden şey nedir?

psmstc #1482876 
Diğer bir anlamıyla bu hayatta ne için survive ediyoruz?

Ek olarak kurtlar sofrası olan bir hayatı sürdürme konusunda beceriksiz, zayıf kalan, şans yüzüne gülmeyen biri niçin ve nasıl yaşasın?

Öleceğini bile bile insan niçin yaşar, mücadele eder?
(6) 

Şehirdışından araba getirtme

thecoolkingandthequeen #1482874 
Denizli'den İstanbul'a araç getirtmek istiyorum. Böyle bir hizmet var mıdır?
(1) 

Kırmızı şortu siyaha boyama

neysene #1482873 
Nike marka 2 adet futbol şortum var. Haliyle pamuk değil tamamen polyester bir kumaş. Çeşitli boyalar var ama polyester bir kumaşta bu boyalar tutar mı? Tutsa dahi zamanla bu boya spor amaçlı kullanacağım için terleme sonucu akar mı bilgim yok. Bu kırmızı şortu sağlıklı yollardan siyaha çevirmem mümkün mü? Mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: beyaz dikim logoya sahip ama çok da önemli değil, şort siyah olsun da logosu kapansa da mühim drğil.
(2) 

d-smart'a bilgilerimi verdim, hata mı ettim?

kahve45 #1482872 
dsmart go'ya internet üzerinden 1 ay ücretsiz diye abone oldum. tc kimlik no ve doğum tarihini girdim. ardından dsmart resmi numaradan biri aradı, adım soyadımla hitap etti. güvenlik açısından da baba adımı söyledim. resmi kurum ve telefon diye söyleyiverdim ama sonra pişman oldum. sizce aptallık mı ettim?
(3) 

Memnun kaldiginiz, tavsiye edebileceginiz diyabet/endokrinoloji doktoru

balpolen #1482870 
BBabam tip 2 diyabetli ve suan gittigi bir hekim var fakat kendisi oldukcq yogun ve cok da ayrintili takip etmiyor acikcasi, sizin memnun kaldiginiz babamin takibini yapabilecek bir hekim tavsiyeniz var midir?
(1) 

Formanın kadını erkeği var mı?

havadakarada #1482869 
Forma alacağım da erkek forması kadın forması diye mi almak lazım?
(6) 

Demirören totali piyangoyu da krediyle almadı mı

condom kurşunu #1482868 
Onlrın da geri ödemesini yapmmaıştır. Neden sadece medya üzernden gidiliyor ki?
(1) 

i.ü. edebiyat fakültesi öğrenci işleri

sir gawain #1482867 
buradan bir belge almam gerek. gitsem açık olur mu? telefonun fişini çekmişler herhalde, ulaşılamıyor.
(4) 

google aramasında çıkan reklamlar

Olric #1482865 
geçen hafta bilgisayara bir şeyler indirmeye çalışırken virüs bulaştırdım sanırım. googleda bir şey aratınca en üstte saçma reklamlar çıkıyor. Görsel ekledim. bunu nasıl düzeltebilirim?

bir de bir ekranda bir şeyler yazarken bir anda fare tıklaması ordan kalkmış oluyor ve yazmaya devam edemiyorum. tekrar tıklamam gerekiyor. mesela bu duyuruyu yazarken,webwhatsappta. bunu da nasıl düzeltebilirim?
(2) 

Akbank mobilden alınan doları şubeden çekmek mümkün mü?

marowak #1482861 
Türk lirasına çevirmeden nakit dolar olarak çekmek mümkün mü? Aynı soru altın için de geçerli. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
(3) 

bodrum türkbükü çalışma alanı

superb #1482860 
evde internet yok maalesef ağlatmaya çalışıyorum ama yetişmeyecek gibi
türkbükünde, telekonferans da yapabileceğim neresi var biliyor musunuz?

yurtdışında herhangi bir otelin lobisinde de çok çalışmışlığım var, en kötü böyle yaparım diye düşündüm ama bilemedim
(3) 

minidv kaset nereden alınır?

yeteramadenedimherseyi #1482857 
merhabalar. hemen bugün mini dv kaset bulmam lazım. mediamarkt'larda falan var mıdır? nerede bulunur bu kasetler?
(9) 

Kaş Tavsiye

Take it away honey #1482855 
Dostlar eylül ortası-sonu gibi eşimle Kaş'a gitmeyi düşünüyoruz. Gidip memnun kaldığınız önereceğiniz otel ismi verebilir misiniz?

Yapılacak etkinlik önerilerinize de açığım. Dalış yapma, tekne turu, kaputaş plajı gibi seçeneklere ek olarak her türlü öneriye açığız.

Teşekkürler.
(3) 

tapuyu üstümüze almazsak ne olur

bir soru sorcam #1482851 
verasetle gelen hisseli tapu var

dask filan yaptırmak gerekiyormuş, yeni tapu belgesi için

mevcut hali dursa sıkıntı oluyor mu
satış yapmak istersek tüm hissedarların hazır bulunması yeter mi
o zaman mı yenilmek gerekir
(4) 

iphone'unu kendi tamir edenler

roket adam #1482849 
x'in batarya değişimini yapayım diyorum. malzeme olarak sadece sıcak hava tabancam eksik, bir tane buldum onu alıp deneyeceğim. elimde iyi kötü yatkındır bu tarz işlere ama son bi cesaret lazım.

sizlerden telefon tamiri deneyen oldu mu, becerebildiniz mi? dikkat edilmesi gereken ana bir nokta var mı?
(1) 

Yurtdışında Tax Free Mevzuları

silah taciri #1482846 
Merhaba. Yurtdışına(singapur) çıkan tanıdık vasıtasıyla bir ürün almak istiyorum. Tax Free mevzusundan faydalanmak istiyorum. Satın alınacak yerin internet sitesinde fiyatlar bulunmakta ve günümüz kur karşılığı 8500 TL karşılığına gelmekte. Fiyata vergiler de dahil galiba. Bunun iadesi ne şekilde alınabilir?
(6) 

triger ve akü

bir soru sorcam #1482845 
2013 haziran üretimi dizel seat 50.000 km
başlıktakiler orjinal

şimdi yıla göre değişme vakti geldi trigerin
120.000 normalde 8x15.000 hesabından

1 sene çok rahat götürür kanaatindeyim?

akü ise bittiğinin sinyallerini veriyor ama değişmesi gerekirse uyarı çıkar diye okumuştum
bunun tasarrufunu/cimriliğini yapmıycaktım ama kur artınca fiyatlara yansımış

değiştir uyarısını beklemeli miyim?
(1) 

Avrupa Belediyeleri Pandemide Neler Yaptı?

diyojenimtırak #1482844 
salgının oluşturduğu yeni hayat biçiminde avrupa kentlerindeki belediyeler ne gibi aksiyonlar aldı?

bizim ülkede yeni yeni başlayan parkta konser parkta spor gibi etkinliklere benzer topluma dair direkt yapılan etkinliklere dair inceleyebileceğim kaynaklar ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
(1) 

alsancak mekan önerisi

kondansator #1482841 
15 haziranda eşimin doğum günü, normalde bostanlı tarafında takıldığımız meyhaneler vardı da bu sefer farklı bir yere gidelim istiyoruz. hem alsancak iş çıkışı daha rahat oluyor. memnun edici, rahat rahat yiyip içebileceğimiz meyhane önerilerinize açığız
(5) 

Amazon.de vergi

helena #1482840 
Bir kitap alacağım, biraz tuzlu fiyatı (sınır diye bir şey varsa onu aşıyordur o anlamda eklemek istedim). Sadece kargo haricinde elstra vergi vericek miyim kitap geldiğinde? Yoksa amazon önceden alıyor mu ilgili vergileri?
(2) 

Macbook prodan lenovoya geçiş

Weeze3r #1482839 
Selamlar, 8 gb ram 128 gb ssd i5 8. Nesil 2019 macbook pro kullanıyorum. Bazen kasmalar yapıyor slayt vs. Hazırlarken.
Lenovoları oldum olası sevdim ve kullandım. Hangi modele geçersem beni memnun eder. Görüntü olarak kaba olmaması 16 gb ram en az 512 ssd mx ekran kartı olursa artı olur.

Thinkpad serilerine de bakıyorum.

Kullanan, tecrübe edenler tavsiyelerde bulunabilirler mi?
(14) 

Bölüm Tercihi

pisiklet #1482836 
Üniversite için eşit ağırlık ya da sözelden tercih yapıyor olsaydınız hangi bölümü seçerdiniz? Sebepleriniz ne olurdu? Teşekkürler, P.
(1) 

F/p motosiklet montu önerisi

mezarkabul #1482835 
Hangi montu önerirsiniz? Bütçe pek yok (800 +-200) teşekkürler
(3) 

akdeniz gezisi

dio #1482834 
gunaydin ya da iyi aksamlar artik hangi ulkeden okuyorsaniz. sevgili arkadaslarim kiymetli dostlarim.


bu ayin 11'inde marmariste olmaliyim... yarin yola yola cikacagiz. 11'i doluyum ancak 10 12 13 tarihlerinde akdeniz turu yapmak istiyorum. daha once bir defa gittim, kosusturmaya gitti bir sey anlamadim.

datca antalya dahil arasindaki bolge nerelere gidilir ne yenilir ne icilir. tavsiyelerinizi paylasmak isterseniz cok sevinirim. (kisitlamalara tabi degiliz)

atiyorum iste datcada knidos var. ne bileyim amazon var, antalyaya gecerken oludeniz var. kaş'a ugrayin surada hamburger yiyin. dalaman'da su antik kent var kesin bakin gibi gibi.

3 kisi 2 araba gidiyoruz (duster ve l200). yol sikintimiz yok dag tas bayir ova...
(1) 

Bir zamanlar (2002) Radyo Mydonose'da hit olmuş şarkı

cigan #1482833 
Detaylarını aşağıda linkini verdiğim entry'mde vermiş olduğum şarkının adını arıyorum. 2001 - 2002 yıllarında Radyo Mydonose dinleyen ya da DJ'lik yapmış birilerinin hatırlayabileceğimi tahmin ediyorum.

(git:eksisozluk.com)

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

yerleşim yerlerinin atık suları

diffarentiationation #1482832 
yerleşim yeri büyüklüğüne göre nereye dökülüyor kanalizasyon suyu? köyde çukur açılıyor ve o çukurdan belediye alıyormuş mesela. denize kıyısı olan yerler denize akıtıyor. diğerleri ne yapıyor?
(7) 

Biontech olanlara soru

nax #1482829 
Asinin yan etkileri kac gun surdu?
Randevu tarihinden 5 gun sonra onemli bir sinava girecegim. Asi tarihini bir daha sira alamam/asi biter/bir sey olur korkusuyla erteleyemiyorum. Cok huzursuzum
(9) 

tez konusu değişir mi?

diffarentiationation #1482826 
yüksek lisans. başka bir hocayla çalışmak istiyorum. danışmanıma "şu alanda çalışmak istediğim için danışman değiştirmek istiyorum." diyeceğim.

"tez konun belirlendi o iş olmaz." diyebilir mi?
(4) 

aşı randevusu alırken çıkan uyarı

dali dili havali korna #1482824 
az önce aşı randevusu alırken ilk ekranda "inaktif" vs yazan bişeyler çıktı. onaylayıp geçtim. "acaba sadece sinovac mı açık" diye düşündüm ama sonraki ekranda iki aşı da işaretlenebiliyordu ve biontech'i seçtim.

ilk ekrandaki o uyarı yazısı neyin nesiydi anlamadım. ekran görüntüsü almak da aklıma gelmedi. randevu alan arkadaşlardan konu hakkında bilgisi olan var mı? bir de "28 gün" vs gibi şeyler yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
(2) 

Kyk borcumu direk kapatmalı mıyım alternatif daha karlı yöntemler var mı

wiekannich #1482823 
Nakit param var kapatacak kadar. Nasıl yapayım?
(7) 

Sinovac bitti mi

havadakarada #1482820 
Babama randevu alayım dedim, Sinovac İstanbul'da birçok yere bakmama rağmen yoktu. Mecburi Biontech mi artık?
(2) 

Kediyle uçağa binmek

adwokat #1482819 
Çip taktırmak zorunlu mu? Aşı karnesi isteniyor mu? Hangi aşılar şart? Teşekkürler
(1) 

Renkli baskı yazıcı almak istiyorum

muhayyer divan #1482818 
Merhabalar, başlıkta dediğim gibi renkli baskı yapacak yazıcı almak istiyorum (evet hiç almadım daha önce) ama bu işin doğrusu eğrisi nedir bilmiyorum bana anlatabilecek yol gösterebilecek biri var mı? Galiba 3 tip renkli yazıcı var ama hangisi nasıl çalışır neyi tercih etmek lazım ve bütçeyi hangisi nasıl etkiler hiç bilmiyorum. Yardımcı olur ve tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.
(6) 

Hava gecer isik gecmez blackout perde

proletarier aller lander vereinigt euch #1482816 
Onerinize talibim insallah
(1) 

coronavirus aşı

euteamo #1482815 
Arkadaşlar selamlar

Dün gece bu saatlerde 23:30 gibi biontech aşısı oldum ve sanırım tüm yan etkileri yaşıyorum. her yerim ağrıyorum, aşı olduğum yer kesilmiş gibi ağrıyor. aşı olan kolun elinde hafif uyuşma vs. hepsi var. aralık ayında corona geçirmiştim ve bu kadar ağrı olmamıştı. bu normal mi? doktora mı gitmek lazım?
(2) 

İtalya'da kalan var mı?

gelmeistemem #1482814 
La Crocetta, mahalle mi? Ne olarak geçiyor. Torinodaymış.
(3) 

nüfus artışıyla alakalı bir film sahnesi.

em en em #1482811 
Bir film arıyorum. Dünya nüfusunun artış hızıyla ilgili bir örnek vererek anlatan bi adam vardı.

Bir kaba şu kadar bir şey koy sonra ikiyle çarp, zamanla kontrol edilemez bir hale gelir'i örneklendiriyodu.
(2) 

Davetiye bastıran mekan önerisi/İstanbul?

damba #1482809 
Bizi fiyatlarıyla üzmeyecek, güzel çalışan bir öneriniz var mı? Online da sipariş verebiliriz.
(6) 

Kaliteli bir ekipman ile dinlendiğinde daha fazla zevk veren şarkı?

aksiyom #1482807 
Başlıkta da yazdığı gibi, kaliteli bir ekipmanla dinlendiğinde, şarkının içindeki daha fazla müzik aletini duyabileceğimiz, sıradan bir kulaklıkla dinlediğimizden daha fazla zevk alabileceğimiz, gerçekten fark yaratan şarkı örnekleri verebilir misiniz? Ya da böyle bir şey yok mudur?

Daha çok enstrümantal bir şeyler ariyorum ama her türlü sözlü yerli yabancı şarkı da olur.

Teşekkürler.
(4) 

buzdolabının üstü karlanmış

mg3929 #1482805 
45 gündür evde değildim. buzluk kısmı karlanmış, alt taraf da eskisi kadar iyi soğutmuyor gibi geldi. dolap bozuldu mu? fişi çekip karları temizleyip 2 saat sonra tekrar taksam nasıl olur?
(2) 

Ayvalık, edremit taraflarında tavsiye

jorah the andal #1482801 
Arkadaşlar Ayvalık edremit taraflarında doğası güzel günlüğü max 400TL, 500 TL civarlarında olabilecek otel pansiyon tavsiyeniz var mıdır ? Arabamız olacak şurada kalın boş vaktinizde de şurayı gezmeye gidersiniz tavsiyelerinizde alınır.

Ya da oraları boşver 500 100km daha gidip şurada kalın diye de tavsiye alabilirim :)

O bölgede tavsiye otel veya manzarası güzel bölge arıyorum açıkcası yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(3) 

Bionluk - Vergi Sorusu

anladespina #1482800 
Vergi sorularımla kafasını şişirdiğim üyelerden özür dileyerek söze giriyorum. Şimdi, küçük işler (internetten ürün satma gibi) için IBAN numaramı atıp doğrudan insanlarla para alış verişi yapmak yerine; Bionluk gibi siteler aracılığıyla para almanın daha az riskli olduğuna kanaat getirdim. Ayrıca bu site devletin gözünde "vergisiz iş yapıyor bunlar" kıvamına gelir mi, onu merak etmekteyim? Bionluk'u ya da benzeri freelancer sitelerini düzenli kullanan arkadaşlar bilgilendirebilir mi?
1 ...  ... • 1416    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık