(1) 

mimari, tavan

antihistaminik #1545813 
büyük havalandırma borularının gözüktüğü gizlenmediği tavanın özel bir adı var diye hatırlıyorum ama ne olduğunu hatırlayamıyorum help
(3) 

İngilizce verb halleri

dakota #1545812 
V1, V2, V3 nerde nasıl nereye geliyor neye göre geliyor ? -ed takısı ile bu Verb hallerini birbirinden nasıl ayırıyoruz? Bunun kısa ve anlaşılır tanımını nerden bulabilirim? Böyle bi tablo falan var mı ?
(5) 

hissiz boşalma

nickini degistiren yazar #1545809 
arkadaşlar ben uzun yıllar (8-9 yıl civarı) ağır bir antidepresan (300 mg efexor) kullandım. antidepresanı kullandığım süre boyunca libido düşüşü, cinsellikten alınan zevkin azalması, geç boşalma-boşalamama, en önemlisi hissiz boşalma yaşadım. doktorun söylediği yan etkilerdi bunlar. yan etkilerin etkisi zaman içinde azalsa da ilaç kullanımım boyunca devam etti.

ancak şimdi antidepresanı bırakalı 2-3 yıl oldu. ancak halen boşalmada hissizlik yaşıyorum. orgazm olamıyorum, işiyorum adeta. ereksiyonda problem yok ama.

benzer sorunları yaşayan var mı? özellikle uzun süre antidepresan kullananlarda? cialis gibi ilaçlar işe yarar mı acaba?
(1) 

süreç analizi

kondansator #1545808 
çalıştığım şirkette farklı departman, pozisyonlarda sıkıntılar yaşıyoruz. parça parça konuşuyoruz, üzerinden geçiyoruz ama hep en kritik noktalar gündemimizde. kaçırdığımız, atladığımız pek çok konu olabiliyor. en verimli şekilde bu problemleri nasıl dökebilirm? hangi bir metodolojisi, yöntemi var mıdır? yoksa oturup düz mantık madde madde yazmalı mı sizce
(3) 

e devlet imei kaydı (çift hat sorusu)

ezkaza #1545807 
eski telefonumu kardeşime veriyorum ve onun üzerine kaydedicem. yurda giriş çıkış vs tamam. (cihaz iphone 12 pro)
ancak bu telefonun fiziksel 2 simli mi yoksa 1 fiziksel + 1 esim şeklinde mi olup olmadığını bilmiyorum. bunu nasıl anlayabilirim? kutusunda imei/meid numarası ve imei2 şeklinde 2 farklı barkod ile kod bulunuyor. telefondan *#060# tuşladığımda imei ve ime2 şeklinde iki farklı kod çıkıyor ekrana. fiziksel çift simli mi yani bu telefon? kayıt yaparken soruyor ya ondan emin olmak istedim.

edit: e devlet'ten iki imei numarası için imei sorgulaması yaptım. ve ilk imei numarasını yazdığımda durum şeklinde "kayıt dışı tespit edilen imei" derken imei2 kodunu girdiğimde durum şeklinde "kayıt bulunamadı" yazıyor. bu durumda imei2 esim mi oluyor acaba? telefonu ben kullandım ama şuan kardeşime verdim dolayısıyla açıp bakamıyorum.
(1) 

Whatsapp business kullanıcı sayısını arttırmak?

harmanyeri #1545805 
merhaba

whatsapp business'ta 1 telefon + 4 bilgisayar ile sınırlı olan kullanıcı sayısını arttırmak mümkün müdür? teşekkür ederim.
(7) 

En kaliteli kalem ucu markası? (0.5 mm için)

duchess jessamine #1545804 
Zırt pırt kırılmaması önemli.
(4) 

kırışık bir belgeyi taratma

ted #1545801 
elimde bir belge var ve taratmak istiyorum ancak belge çok kırışık. bu belgeyi kırışıklıkları mümkün olduğunda azalacak olarak taratmak istiyorum. fotokopi makinesi ile taratırsam mı daha iyi olur yoksa herhangi bir uygulama ile taratırsam mı?
(6) 

Karmaşık Bir EYT Sorusu

solo #1545800 
Merhaba dostlar,

12 Aralık 1997'de henüz 17 yaşındayken ilk sigorta başlangıcı olan bir kişinin, Bugün e-devletten 4a dökümünü aldığında 4A Toplam Uzun Vade Gün Sayısı 5244 gün.

Ancak bu kişi son 3.5 yıldır bağkurlu ve yasa son 3.5 yıl hangisinde primi fazlaysa ona tabi olursunuz diyor, şimdi bu kişi EYT'ye tabi mi değil mi?

4A + 4B prim gün sayısı toplamı 6448 gün, ama kişi 3.5 yıldır bağkurlu en son 2016'da SGK'sı ödeniyor sonrası yok.
(13) 

cilt kirisikliklari icin krem

antikadimag #1545796 
krem disinda baska onerisi varsa ona da tamamim.

yas 30'u gecince baby face'im kirismaya basladi :( ozellikle alin ve goz cevresi icin ne tur cilt bakimi yapilabilir?

fark ediyorsa eril bireyim.
(8) 

Çalışma sandalyesi önerisi

stronzo #1545795 
Üzerinde rahatsızlık hissetmeden saatlerce çalışabileceğim bir çalışma sandalyesi almak istiyorum. 182 boyunda 78 kilo bir bireyim. Önerilerinize açığım. 7 bin liraya kadar bütçem var.
(7) 

Düğün hazırlıkları

sacrilegious #1545794 
Yaza düğün yapalım diyoruz ama hiçbir şey hazır değil. Düşününce nerden başlayacağımızı bile bilmiyoruz. Allahını seven üzerimize taktik atsın.

Var mı düğün hazırlıklarına dair bi tavsiyeniz? Sözlüğün evli çiftlerinin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Tecrübeli kişilerden şunu şöyle yapın bunu böyle yapın gibi öneriler alabilirsek çok sevinirim.

Teşekkürler…
(1) 

gargarayla kötüleşen boğaz acısı

yanlishayvan #1545793 
faranjit sebebiyle kloroben gargara kullanıyorum. lakin gargara acımı daha çok artırıyor. yutkunumam daha güç hale geliyor.
uyuşturup rahatlatması gerekmez miydi?

2 tane eski telefon 5s ve htc desire 820

aeroknight #1545792 
ikisi de çok temiz 5sin kutusu ve faturası var
htc android 6.
iphone 5s icloudlu alan kişiye icloud kaldırılıp yollanacak. şifresi biliniyor ekranı değiştirilmesi gerek.

htc 300 tl
iphone 5s 350 tl. (ekranı da 250 tl) isterse değiştirip yollanacak
(2) 

ALES kursuna ne zaman başlanmalı

neil manke #1545791 
Merhabalar. Yeni mezunum, ales tecrübem var ama yeterli puanım yok.

İyi bir puan için ne zaman başlanmalı sizce dershaneye? Kaç ay önceden mesela?
(20) 

araba kullanirken saga cok yanasmak

in vino veritas #1545790 
daha cok acemiyim 2 gundur trafigin sakin oldugu bir alanda yavas yavas direksiyon calismalari yapiyorum. hemen her seyi mantiga oturttum gibi ama sag tarafa cok yaklasiyorum istemsiz. milimetrik farkla kurtardim aynami defalarca mesela ve isin kotusu farkinda bile degilim saga yaklastigimin. kaldirima filan ciktim birkac kez hatta (kaldirim alcakti cok zorlamadim yoksa). surucu koltugu solda oldugu icin kendimi ortalayamiyorum seritte. dogru yerde oldugumu nasil anlayabilirim? neye gore seridimdeyim ya da degilim belirleyebilirim surerken?

bi de aklim almiyor araba kullanmak gercekten zor ve konsantrasyon isteyen bir sey ama herkes nasil catir catir kullaniyor bu mereti? bunca yil kactim kullanmaktan ama artik mecburum bu isi cozmem lazim. tavsiyeleriniz varsa memnuniyetle dinlerim.
(6) 

Amerikadan iphone 14 plus almak ve esim & pasaport kaydi

oscar #1545788 
Anneme iphone 14 plus alicam, simdi bu cihazlarda sim yokmus.

Edevlette secerken 3 tane imei soruyor. Bu 3 nu nasil kaydediyoruz, cihazlarda 3 tane imei mi var ?

Bir de su an fiziksel sim karti var eski telefonunda, ama kaydederken esim secip mi kaydedicez

Son olarak da turkcell musteri hizmetlerinden esim alabiliyor muyuz arayip ? Yoksa illa gitmemiz mi gerekiyor ?
(21) 

Toplum Baskısı Sebebiyle Araba Almak

depresif çocuk #1545787 
Merhaba.

30 yaşında bir mühendisim.
İyi sayılacak bir işim var, bu yaşa kadar araba benim için hiç bir zaman öncelik olmadığı için almadım. Arabaya asla ihtiyacı olmayan birisiyim. Zaten Eskişehir'de yaşıyorum ve her yere yürüyerek gidiyorum. Asosyalim, çıkıp gezelim desem gezecek kimse yok zaten. Kendince takılan bir bireyim.

Ancak gelin görün ki mühendis olup, 30 yaşında olup araba sahibi olmamak bana yakışmaz gibi bir düşünce oluşuyor ister istemez. İşe servisle giderken daha genç insanlarda araba görüyorum. Elbette kimse silah dayamıyor, ama işte hayatta bulunduğunuz konum ile sahip olduklarınız biraz paralel olmalı diye düşünüyorum.

Şu an iyi kötü bir araba alacak kadar param var ancak onunla yatırım da yapabilirim. Araba alırsam %90 kullanmayacağım.

Ama işte....

Sizin fikriniz nedir?
(29) 

sirket aracı mı, para mi ?

the junior jr #1545785 
merhaba, çalıştıgım bankada terfi ettim ve şirket aracı almaya hak kazandım.
ancak diğer bir opsiyonda nakit almak.
opsiyon 1- şirket aracı:mercedes a200
opsiyon 2 - aylık 15k brüt nakit araç ödeneği, ayda 200 lt benzin desteği, hgs.
kasko ve mtv bana ait.

mevcutta aracım var (nissan micra)

hangi opsiyon mantıklı sizce ?
(1) 

Akıllı kumandanın tuş fonksiyonları değiştirilebilir mi?

respect #1545784 
www.samsungparca.com

Samsung akıllı kumandam var zaten az tuş var şu tuşların kullanım fonksiyonlarını değiştirsem süper olur. var mı böyle bişiy?
(2) 

Bu walkman/mp3 çaları nereden bulabilirim?

Amaranta ursula #1545783 
Arkadaşlar merhaba;
Cümleten hayırlı akşamlar.
En az benim kadar (belki daha fazla müzik dinleyen/seven bir 3.5 yaşında yeğenim var. Ona sevdiği parçaları yükleyeceğim bir zamanlar kendim için aradığım şu tarz renkli retro bir walkman arıyorum:
youtu.be

Nereden bulabilirim? Yurtdışından istemeden buralarda bulabileceğim nereleri var? Bilgisi fikri olan var mı?

Edit:3.5 yaşında çocuğun kulaklık ile müzik dinlemesi ne kadar sağlıklı emin değilim bu arada:/ Linçlenmeden fikirleri alabilirim:D

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

Tavana kilitlemiş olan hisse hk soru

huzurlarinizda huzursuzluk #1545782 
Arz olan bir hisse tavanda ne kadar adet emir kaldığında tavanı bozar?

Hissenin dolaşımdaki lot sayısı baz alınarak bir hesaplama yapabiliyor muyuz?

Yoksa 'ne bilelim ya zaten olayı bu' mu? :)
(3) 

Türkiye NBA yorumcuları

freebird5406_2 #1545780 
Murat murathanoğlu ve kaan kural dışında takip ettiğiniz programlar yorumcular var mı ? Youtube podcast platform farketmez
(10) 

bebek odası mobilyası için hangi marka?

etna #1545779 
çilek, meltem ve pierre cardin baktık.
çilek mobilyayı sözlükte gömmüşler. ben pierre cardin dedim eşim meltem mobilya. ama meltem 15.000 tl daha pahalı.
siz ne tavsiye edersiniz? deneyimleriniz var mıdır?
(2) 

Geforce now tecrübesi olan var mı?

mirty #1545777 
Selamlar,
Ps5 niyetim vardı ancak ona para verene kadar geforce now üyeliği mi alsam diyorum. Kablonetten baktım 100 mbps'e kadar mevcut dairemde altyapı var görünüyor. Ne dersiniz tatmin edici olur mu?

Boston

gunbatimi #1545776 
Merhaba arkadaslar bir ay sonra filan dil egitimi icin (yetiskin grubu) biston'a gidecegim. Okula yarina kadar karar verebilirsem tabi. Kaplan, oxford house collage( burasi digerlerine göre daha uygunmus) ya da kings education olarak secenekleri azalttim.

Ancak yurt konaklamalari 1500 usd civari ve tek kisilik degil 2 ya da 3 kisilik. Aile yani istemedim aslinda. Airbnb icin ilk etapta cesaret edemedim tek basima niyeyse. Var mi bir öneriniz. Danismanlar 1 aylik yurt konaklamasi alin orda tanistiginiz kisilerle eve cikarsiniz sonraki 2 ay dedi. Bilemedim okul ve konaklama ile ilgili fikri olan var mi. Ve dikkat etmem gereken bisey var mi. Bu arada boston'a dair de önerileriniz varsa şunu unutma, şuraya git ya da ne bileyim çalişma önerisi filan da olabilir. Amerika'da calisma izni yokmus ancak, illegal olarak calisan da cokmus sanirim? Var mi deneyimi olan..

Tesekkur ederim.

Boston

gunbatimi #1545774 
Merhaba sevgili duyuru sakinleri. Boston'da yaşayan ya da orda yaşamış birileri var midir acaba.
(7) 

Dolar kuru icin 2023 yilinda ne ongoruyorsunuz?

nefertarii #1545772 
Asgari ucret zammi ile alakali merak ettim; hep 360 USD bandinda oldugundan bahsediliyor ya, o hesapla 23 filan olmali. Mumkun mu ve ne zaman gerceklesir sizce?
(2) 

Duyurunun Modem ve Ağ Uzmanlarına Soru

ananiyimioguz #1545771 
Bir süredir anlam veremediğim bir olay yaşıyorum.

Geçenlerde superonline'dan gelip huawei modem kurdular wifi 6 destekli fiber bir modem.

Bu modemin arayüzüne girdiğimde 2.4GHZ 5GHZ veya wifi 6 otomatik şekilde ayarlanmış. Ayrıca bir sinyal gözükmüyor. Cihazlar için uygun olanı kendisi ayarlıyor modem.

Fakat şöyle bir sıkıntı var. Modem fabrikasyon geldi wifi şifresi belirledik kullanıyoruz. Bir de fark ettik ki iphonelarda modeme bağlanıldığını düşük güvenlik mi, güvensiz mi ne yazıyor bağlı olan wifinin altında. Hatta appstoredan bişey indirirken mi, instagrama girerken mi de sıkıntılar da yaşadık diye hatırlıyorum.

İlk defa böyle bir şey görüyorum. Şifreleme türü wpa/wpa2 onda da sıkıntıy yok hani web falan değil zaten web seçeneği yok onu komple kaldırmışlar.

Başkta "WPA/WPA2 Önceden Paylaşılan Anahtar" seçeneği seçiliydi.

Sonra "WPA/WPA2 Kurumsal" ı seçtim sorun düzeldi.

Bu arada modem arayüzünde bu ayarlar sadece 2.4GHZ sekmesinden yapılıyor. 5GHZ için falan ayrı ayrı yapılmıyor sanırım hepsi onu referans alıyor.

Neyse sorun düzelmiş ve mobil cihazlarda kullanıyorken bugün laptop u bağlayalım dedik, bu sefer de şifreyi girdikten sonra kullanıcı adı şifre istiyor. Sertifika gir falan diyor. E yok ki öyle bir şey ayarlamadım.

Bunu yapsam bu sıkıntı, öbürünü yapsam güvenlik sıkıntı ne yapacağımı bilemedim.
(4) 

Alibabadan Ürün Almak

ofelia #1545767 
İnternette biraz araştırdım ama makaleler konuyu reklama bağlıyor hep. Şimdi ben köpek eğitmeniyim. Bi köpek oyuncağı var ben bu oyuncağı derslerimde materyal olarak kullanıyordum. Sonra baktım bütün köpekler çok seviyor sahipleri de aynısından almak istiyor. Başlarda ürün sanal pazarlarda vardı benim öğrenciler topladı hepsini, bitti oyuncak. Petshop gezip 8-10 tane kadar buldum onları da aldığım fiyattan ben sattım öğrencilere piyasada da kalmadı. Alibabada ürün var. Ben şimdi bu üründen 100 tane almak istesem, şirket olmam gerekiyor mu? Ürün geldiğinde ne kadar vergi öderim nereden öğreniyorum?

Şuna da varım, “ben zaten bu işi sürekli yapıyorum. Alibabayı falan da iyi bilirim, sen bana ürünü söyle ben kendime sipariş vereceğim zaman seninkini de vereyim ücreti mukabilinde diğer konularına yardımcı olurum” diyen biri varsa o da olur.
(2) 

pasaport biyometrik fotoğraf sayısı

ted #1545765 
birkaç sitede bir, birkaç sitede iki tane olarak gördüğüm için sormak istedim. bir tane biyometrik fotoğraf yeterli mi?
(4) 

kasaptan alınan et nasıl saklanmalı?

duyuru #1545762 
500 gram köfte, 500 gram tavuk olarak düşünebiliriz. bunları buzdolabının normal bölümünde tutsak sorun olur mu, buzluğa mı koymak gerekiyor? buzluğu koyup çıkarmayı unutmamak gerekiyor, çözülmesini beklemek gerekiyor vs.
(1) 

sürücü sertifikası - ehliyet

newsman #1545761 
derdim büyük.. temmuz 2020'de aldığım sürücü sertifikasıyla ehliyet almadım, şimdi başvuru için baktığımda geçerlilik süresi 2 yıl diyor.. bitti mi şimdi her şey
(10) 

Kız mevzusu, taciz olayı (vol.3)

Cesario #1545760 
Tacizci dün kendisine bizim iş yerinden birinin benim adımı verdiğini itiraf etti. Yalandır diye düşündüm ilk başta. Tacizciyi fake bir hesaptan ekledim, kabul etti. Bütün listesine baktım.

Birini buldum. Bizim iş yerinde çalışan ve iş yerimizim instagram hesabını da takip eden biri. Ayrıca tacizci ile aynı üniversiteden ve muhtemelen aynı bölümden mezun birisi.

Ben bu kişiden şüphelendim. Benim gibi taciz edilen biri de olabilir. Ama okullarının ve bölümünün aynı olması beni kuşkulandırdı.

Ben bu kişilerin hiçbirini tanımıyorum. Neden benim ismim verildi bilmiyorum. Kızla aynı servisi vs falan da kullanmıyorum.

İş yerimizin yılbaşı çekilişi oldu. O yüzden iş yerinin instagram hesabını takip edip postu beğenmiştim. Ondan sonra tacizler başladı bana. Bilmiyorum oradan mı buldular ama 6000 takipçisi var sayfanın ve ben ne alaka. Beni kızın yeni sevgilisine benzetiyor. Benim benzetildiğim tek biri var, o da Kıvanç Tatlıtuğ.. :)

Bugünden beri eklemeler kesildi.

Şüpheli kişinin ismini son ana kadar vermem. Ama versem o kişi de iftira atılıyor bana diyebilir ve ben başıma bela alabilirim.

SORU: Aradan sıyrılması bu kadar kolay olur mu? Her şey mi tesadüf bu kadar.

Ben motoru soğutmaya aldım. Dünkü sinirim geçti. Herhangi bir yönetici vs beni yanına çağırıp mevzuyu sormadıkça, birileri ekleyip mesajla vs rahatsız etmedikçe kabuğuma çekiliyorum ama şüphelinin vs her türlü ekran görüntüsünü vs aldım.

Soranlar var diye son bir duyuru daha açayım dedim.

BONUS: Sizce bahsettiğim kişinin adımı veren baş şüpheli olma ihtimali nedir?

volume2: www.eksiduyuru.com

volume1: www.eksiduyuru.com

Motor ehliyetini ortalama sınavı ile birlikte ne kadar zamanda alabilirim?

madurumdamadurum #1545755 
B sınıfı ehliyetim var.
Sanırım sadece direksiyon sınavına gireceğim.Ortalama ne zaman eğitime başlayıp sınav oluyor?
Ayrıca yeni yıl ücretleri belli oldu mu? A2 alacağım.
(7) 

tr de ucuz olup, abd de pahalı olan şeyler

tosunpasa #1545753 
sağlık haricinde direkt ürün olarak ne var?
(1) 

Kendi ZMA'mı yapabilir miyim?

mungojerry #1545750 
Vücudun alınan vitaminlerden en iyi şekilde yararlanması için emilimi iyi bir form olması önemlidir malum. Fakat ZMA'lara baktığımda karışım olduğu için hangi formda oldukları belirtilmemiş gibi. Emilimi kötü olan formları karıştırıp satmaya çalışıyorlar hissi uyandırıyor bende.

Çinko'yu pikolinat, Magnezyum'u sitrat formunda aldım fakat B6'nın hangi formu iyidir bilemedim.

Sorular:

Bu B6 pridoksin'in bir tableti %714 günlük değerini karşılıyor diyor. O zaman tableti ikiye kırarak tüketirsek bir sorun olmaz herhalde?www.vitaminler.com

Çinko'nun da günlük değeri %150 deniyor. Çinko bir vitamin olmadığı için de fazlası idrar ile gitmez diye düşünüyorum. Günlük değeri geçtiği için vücuda zararı olur mu? 2 günde bir tüketerek bu sorunu giderebilir miyim?
www.vitaminler.com

Magnezyum'u da solgar'dan almayı düşünüyorum. Başka tavsiyelere de açığım.
(1) 

CF 150NK Motoru kullananlar var mı?

madurumdamadurum #1545748 
varsa eğer düşüncelerinizi belirtir misiniz? Alınır mı? Daha iyi aynı fiyatlarda motorlar var mı?
Teşekkürler.
(5) 

Mac Studio / Mac Mini ikinci elde çok değer kaybediyor mu?

nhk ni youkosu #1545747 
Apple ürünlerini (macbook, iphone) ileride güzel bir değere satabiliyoruz fakat ilk defa Mac Studio alma niyetindeyim.

Bunu ileride benden alacak kişi profesyonel biri olmalı, o sebeple macbooklar kadar hızlı ve güzel bir değere satılamıyor mu bunlar? Öyle bir şey duydum size sormak istedim.

Ocak'ta alırsam gerekirse yıl sonuna doğru satacağım çünkü.

Aynı fiyata alınacak macbook pro 'M1 Pro' işlemcili, Studio 'm1 Max' işlemcili oluyor fark büyük :/
(4) 

Hangi marketin pastası güzel?

hadi ya la #1545746 
Birkaç yıl önce sanırım BİM'den alınan bir çikolatalı pastayı çok sevmiştim. Hangi marketten hangi pastaları önerirsiniz?
(1) 

mavi tren yataklı vagon kullanan var mı?

adivar #1545745 
Anne-baba ve 8 yaşında çocuğumuzla yataklı vagonda kalmak istiyoruz. Fakat bir vagona iki bilet satıyor sistem. Fiyatlar da zaten bayağı yükselmiş. Çocuk ya da birimiz için yine başka vagonda alalım desem tek kişi tek vagon olunca astronomik fiyat çıkıyor.

Sormak istediğim şu, bir vagonu iki biletle kapatsak ve üçüncü bileti yataklı vagondan değil de normal oturmalı vagondan kestirsek üçümüzün aynı vagonda gidebilme şansı olur mu? Sıkıntı yaparlar mı?

Hiç kullanmadığım için nasıl bir kontrol mekanizması kullanıyorlar bilemiyorum.

İkinci araç trafik sigortası

guduwap #1545744 
Merhaba birinci araçta 7. basamakta iken ikinci aracı alırsak bunda da 7. basamak devam ediyor değil mi?
yani hesaplı oluyor mu yoksa ek bir yükü var mı? eşime mi alsam aracı bilemedim.
(3) 

Benexol

yeter ki tak denilmesin perdeleeer #1545743 
Bu arkadaş kilo artışı yapıyor mu acaba¿ öyle şeyler söylenmiş ama¿ bir de optimal sonuç için saat kaçta kullanmak iyi olur¿ bilen/deneyimleyen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
(9) 

Kedinize çip taktırdınız mı?

sacrilegious #1545741 
Evet ise neden?

Teşekkürler
(3) 

kabin valizi sorusu

spherical #1545739 
Arkadaslar,
bilgisayar ekrani getirecegim yudisindan,
Ekran kismini normal valize koysam,
ama metal kismi var, ekranin durmasini saglayan agir da birsey, bunu kabin valizine alabilir miyim?
2-3 kilo kazancim olur diye düsündüm.

tesekkürler.
(18) 

tek basina yurtdisi tatili

Kittie #1545736 
herkese merhaba,

oncelikle sunu belirteyim. tek basima vakit gecirebilen biriyim, severim de.
saatlerce bi kafede oturabilirim, rahatsizlik duymam, cok rahat kendimi oyalarim.

alisverise kimseyi bulamazsam tek giderim, yemegimi de yer donerim ya da.

tek basima konsere gitmisligim de var. illa bi grup falan aramam yani.

ama hic tek basima istanbulda bile bi yere gitmedim kalmalik.
tatil olunca degisiyor bu durumum yani. bu yaz tatile gidecek kimseyi bulamadim diye annemi goturdum zorla yanimda. asla gozum kesmiyor tek gitmeyi.

yurtdisi turu var gitmek istedigim simdi. cevremde para ayirabilecek kimse yok su an.
annem gelmek istemiyor bu sefer, ne isim var yabanci ulkede kafasinda :)
diyor ki zaten tur. bin git iste. bi grupla dolasicaksin diyor. serbest zamanda da sen sikilmazsin zaten, belki de arkadas olursun turdan birileiyle git diyor.

bense guvenli olmayacagini dusunuyorum.
ya basima adli bi sey falan gelirse? daha olasi olarak, ya hastalanirsam?
bunlari dusunuyorum hep ve cok korkuyorum.

daha turkiyeyi birak istanbul icinde tek bi tatile gitmemis, korkmus ve gitmemis biri icin yapilabilecek bi sey mi bu tek basina yurtdisi?

goruslerinizi, onerilerinizi, benzer deneyimlerinizi alabilir miyim?
(7) 

bankada öncelikli sıra almak

kondansator #1545727 
geçen hafta garanti bankasında 55 dk sıra gelmesini bekledim. sorduğumda da öncelikli işlemler olduğu bilgisini verdiler. şimdi de teb ve yapı kredi de işim var, 1 saat beklememek adına hangi işlem üzerinden sıra almamı önerirsiniz
(2) 

Whatsapp web'ten kayıtlı olmayan numaraya mesaj atma hakkında

harmanyeri #1545726 
merhabalar

bilgisayarımda hem program üzerinden şahsi whatsapp'ım, hem de tarayıcı üzerinden şirket whatsapp'ı açık oluyor. Şirket whatsapp'ının bağlı olduğu telefon bende olmadığı için kayıtlı olmayan numaralara mesaj göndermem zor oluyor (kaydedilmesini rica etmem gerekiyor).
wa.me adresini girerek göndermek istediğimde şahsi whatsapp'ımdan pencere açılıyor, oysa ben whatsapp web'den yani şirket whatsapp'ından göndermek istiyorum. bunun bir yolu var mı acaba?

teşekkür ederim
(5) 

10.000 TL civarında telefon önerisi

pilavmaker #1545725 
öne çıkan özellik kamera olabilir. onun dışında kasmayan bi telefon olsun yeterli. f/p açısından kullandığınız, duyduğunuz bir model var mı?
(5) 

Dolandırıcılık mı, aslı var mıdır sizce?

Improbable #1545723 
dün bi kadın aradı 0535 123... normal mobil hattan. istanbul fatih ptt'den arıyormuş. adıma istanbul anadolu adliyesinden(!) bi tebligat varmış da, adresimde bulamamışlar, iade olması için bilgilendirme(!) yapması gerekiyormuş. istersem 0535 456... numaralı telefonu arayıp uzlaştırmacı avukattan içeriğiyle ilgili bilgi alabilirmişim falan.
-şimdi gerçekten bi tebligat varsa ve bulamamışlarsa muhtara bırakmaları gerekmez miydi?- ayrıca adliyeden tebligat nedir savcılıksa savcılık, mahkemeyse mahkeme belirtirsin diye düşünüyorum...

neyse aradım ben bu numarayı, avukat olduğunu iddia eden mine hanım dedi ki "sistemden bakayım"(!) sistem dediğiniz kendinizin tuttuğu uyduruk bi excel tablosu falan mı ne sistemi dedim. cevap kem küm.. sonra dedi ki "atiyorum@hotmail.com mail adresi sizin mi? geçmişte yasa dışı bahis oynamışsınız mali suçlarda kaydınız var da bilmem ne kanunu uyarınca 5 binle 20 bin tl arasında bunun cezası var. fazizi cart curtu ile birlikte 40 bin... ben uzlaştırmacı avukatım" falan filan dediği anda benim böyle bi mail adresim yok dedim. sizin baro sicil numaranız kaç falan deyince bi numara söyledi, yazdım bi yere.. son olarak dedim benim böyle bi mail adresim yok. ulaşmayan tebligattan da ben sorumlu değilim. varsa bişey gelir zaten dedim. bu da o zaman mahkeme işlemleri falan olur hakkınızda dedi. olursa olur diyerek uzatmadan kapattım. olay bundan ibaret...

sonradan baktım arattım böyle bi avukat yok. beni ilk arayan güya ptt çalışanını aradığımda "numara geçici olarak kullanılmamaktadır" diyor. bu avukat olduğunu iddia eden şahsı arıyorum engellemiş.

yani ben tezgahtır diye düşünüyorum. bu bi suçsa ve uzlaşmaya tabiyse (ki yok öyle bir şey) e-devlette falan bir şeylerin olması lazım, hiçbir şey yok baktım. ptt çalışanı normal işlerini yaparken başını kaldıramaz bir durumdayken tek tek insanları arayıp ulaşmayan tebligatın peşine düşüp bir de şu numarayı arayın demez heralde.

hem uyanık olmanız hem de başına böyle bir şey gelen birileri varsa yorumlaması için açıyorum duyuruyu. uzun oldu sanki sileyim dedim ama o kadar da yazdım yorumlarınız alırım.

yani az çok adli işlerle haşır neşir olmasam, çok da amatörce bi dolandırma yöntemi diyemeyeceğim, siz ne diyorsunuz olabilir mi böyle bir şey?
1 ...  ... • 729    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık