(9) 

II. Dünya Savaşı kitap önerisi

gossipgirl #1067338 
Konuyla ilgili kitap okuyanlardan öneri bekliyorum.
(2) 

ekteki dosyayı

asslangibi #1067336 
çevirir misiniz rica etsem?
(8) 

Goethe Enstitüsü - Almanca

KaraSakall #1067335 
Hiç Almanca bilmiyorum, B1-2 seviyesi kadar öğrenme hedefim var. Goethe Enstitüsünün eğitim programları nasıl? Biraz tuzlu gözüktüler fiyat olarak, ama eğitimi kaliteli ve iyiyse gözden çıkarmaya karar verdim. Ne önerirsiniz?
(5) 

Devlet hastanesi- psikolog

matilda #1067331 
Devlet hastanesinde psikolog oluyor mu? Yani dinleyen böyle mal gibi ilacı basmayıp da çocukluğa inen cinsinden. Ya da al bu ilacı mı diyorlar?
(4) 

Kedi Tüyü Kırpmalık Traş Makinesi

titiraprap #1067328 
Kedinin bazı bölgelerindeki tüyleri kırpmak için hızlı çalışan traş makinesi gibi birşey arıyorum? Kullandığınız/tavsiye edebileceğiniz?
(1) 

filibeli ahmed hilmi

dahinnotha #1067325 
selamlar,

a'mak-ı hayal'in yazarı şahbenderzade filibeli ahmed hilmi efendi hangi tarikata mensuptu?
(2) 

Diyetisyen

mrtkbl #1067321 
Haftasonu özel bi diyetisyene gidicem. Tavsiye üzerine bir diyetisyen kendisi ve gelenlerden tahlil falan filan istiyormuş

Ben de yarın dahiliyeye randevu aldım. Varsa diyetisyen ya da diyetisyene kilo almak için gitmiş olanlar hangi testleri isteyeyim doktordan tekrar gitmemek için?

29e - 173 - 55 kilo birey olduğumdan mütevellit ihtiyaç hissettim. Kilo almak ile ilgili problemlerim var. Kendimi de iyi hissetmiyorum zayıflıktan dolayı.
(2) 

ankara'da film izlemelik cafe

empati kuramayan psikolog #1067320 
ankara'da belli bir grup öğrenciyle belirlediğimiz filmi izlemek için sakin/nezih bir cafe tarzı bir yer arıyoruz ? böyle bir yer var mıdır ?
(8) 

ilk motosiklet

mojiziku #1067317 
hıza düşkün değilim, şehir içinde -istanbul anadolu yakasında- kullanabileceğim motosiklet arıyorum. daha yeni başlayacağım, hiç motor kullanmadım; bu bilgiye gerek olur mu bilmiyorum ama 24 yaşında hafif sakar bi' kadınım.

not: otomotik vites istiyorum ve eğitim alacağım :)
(11) 

İstanbul yakınlarında 1 günlük nefes alınacak yer

fraise #1067316 
Gelecek pazar gidip 1 gece kalıp 2 gün kafa dinleyecek bir yer arıyoruz. Arabayla gidemeyecegimiz için toplu taşıma kullanmak zorundayız, maksimum 2 saat uzaklıkta olan nerelere gidebiliriz? Aklımda Ağva vardı ama toplu taşıma nasıl olur, bilemedim. Bir de instagramdaki 10 arkadasimdan 8'i Agva'da su ara. Adalara gitsek kalabalık olur mu? Hangi adaya gitmeli? Bir de otel önerisinde bulunursaniz çok sevinirim. İlla çok lüks olmasına gerek yok; temiz, güvenli olması yeterli. Bir gece kalacağız zaten.

Ya da istanbul'u boşverip cumartesine uçak bileti alıp ege taraflarına mi gitsek? Bu mevsimde çok soğuk olur mu, neler yapabiliriz? Kalacak yer bulunur mu?

fikir veren herkese çok teşekkürler şimdiden.
(8) 

Sattığım araba çekme belgeli çıkmış.

shenergy #1067314 
2011 haziranda alıp 2014 aralıkta sattığım bir araç bugün tekrar satılmak istenmiş.

Alacak şahıs benim ve benden alanın yaptığı gibi plakadan değil de şase numarasından sorgulama yapınca çekme belgeli olduğu ortaya çıkmış.

Bu arabayla ilgili benim bir sorumluluğum var mıdır?
Adam iade al der mi? Almazsam ne olur?

Vallahi de billahi de benim de haberim yoktu böyle olduğundan. Zaten 12000 lik bir araba.
(1) 

2 cümle basit çeviri

alm est #1067311 
Many dairy foods are high in calcium. Non-dairy options include spinach, broccoli, peas, salmon, almonds, or calcium-fortified products from the grocery store.


aslında cümleyi anladım da brokoli, bezelye, ıspanak vs bunlar yüksek kalsiyumlu mu onu anlamadım.
(1) 

Tüm Sosyal Medya Hesaplarını Tek Sitede takip etmek

slowly gencolez #1067309 
arkadaşlar sorum şu, dashboard tarzı tüm hesapları tek bir siteye eklemek istiyorum, bu konuda birçok site mevcut ancak istediğim şu.

ben bir siteye tüm hesaplarımı ekleyeyim, örneğin xyz.com/genco diye bir profil versin bana, buraya giren herkes benim tüm hesaplarımda ne paylaştıysam görebilsin. bu tarz bir platform biliyor musunuz acaba?
(47) 

çayı kaç şeker içiyorsunuz?

Alt4y #1067306 
çay içmiyorum diyenler yazmasın.
(5) 

kartsız para havalesinde tc kimlik numarası vermenin sıkıntısı olur mu?

life4dead #1067303 
arkadaşlar bana bir yerden belirli bir miktarda para yatacak birazdan. lakin çalıştığım kişi benden para yatırmak için tc kimlik numaramı da istiyor. sizce vermem benim için herhangi bir sıkıntı doğurur mu?
(4) 

devlet hastanesinde kardiyolojiye gitsem

galandar kostumu #1067302 
ekoyu hemen yapabiliyorlar mı? uzun zamandır buyuk sehirde devlete gitmedim, bulundugum ilce hastanesi oldukca yogun. özelde de cok tutuyor, su an durumum cok musait degil. kardiyolojiye muayeneye gitmem lazım ama tutup bana ekoya 1 hafta -10 gun sonra gel der mi? yoksa kadın dogum gibi ellerinin altında var mı alet? bilginiz/tecrubeniz var mıdır?
(2) 

Sizce de bi mantıksızlık yok mu bu işte?

tchuck #1067298 
soru capte?

imgur.com
(3) 

Excel Yardım

mrtkbl #1067292 
Merhaba excell severler,

Şöyle bir durum var anlatayım.

Bir fatura düşünün, 5 kalem ürün var faturada misal. 5 kalem ürün KDV hariç 1000 tl diyelim. Ve satıcı iskonto yapmış ama faturanın toplamına değil kalem kalem yapmış.

şöyle bişi düşünün

A B C (iskonto oranı)
-------- ---------------- -------------------
Tuz 50 TL %18
Makarna 100 TL %5


Bir sürü kalem olduğundan dolayı c sütununa net bir oran veremiyorum. Yani şunu demek istiyorum. Oran %18 kesin olsa (tutar*1,18) ile yüzde bulur çıkarırım.

Şu mümkün mü? C sütuna öyle bişi yazılsın ki bi ok falan bişi çıksın aşağıya doğru. Ben orada iskonto oranını seçeyim ve otomatik olarak iskontoyu düşsün?

Umarım anlatabildim :)
(9) 

Bayanlar şöyle durumla karşı karşıya gelseniz tepkiniz ne olurdu

Sandman #1067288 
Adamın biri yanınıza geldi size sizden yapacağım çocuk gelecekte açlık,terör,,işsizliği ve fakirliği bitirecek dese ne yapardınız.
(3) 

Nolacak Bu Doların Hali

bos gezenin bos ustasi #1067287 
Acayip tribe girdim 3 kuruş dolarım var düşecek mi çıkacak mı belli değil, Kasım ayına kadar vaktim var sonrasında bozdurup hepsini kullanmam gerekiyor(evleniyorum)
Kafası basan arkadaşlara bir danışmak istedim, elbette sadece buradan gelecek cevaplara göre karar vermeyeceğim fakat yorumları almakta fayda görüyorum.
(3) 

İktisat mezunu Ales de hangi kısımda ki soruları cozmeli

john #1067286 
S.b
(7) 

trivia crack ara bozan bir oyun mu

devilred #1067282 
yani şimdi şöyle hoşlaştığımız kişiyle oynasak etsek aramız bozulur mu? ya da tam tersine eğlenceli mi olur? deneyimleyenlernden tavsiye bekliyorum ^^
(10) 

İnternetten taciz

anarsika #1067279 
Yemin ederim bıktım devamlı böyle mesajlar almaktan trivia adlı oyunda biri böyle mesajlar atmış. Ne yapabilirim bilmiyorum. Dava açmak mantıklı mı sizce yada açılır mı? Her önüne gelen kadına böyle şeyler yazma cesaretini bulmaları aşırı sinirimi bozuyor.
(1) 

wordpress eklentisi arama

freetakilir #1067274 
şunu istiyorum: sitemin asıl cssinin yanında bir css daha olsun ve ben atıyorum sayfa düzenlerken sağ tarafta hangi cssi kullanacağımı seçeyim. böyle bir eklenti var mı? pagebuildera, visual composera benziyor ama kodla uğraşmak istiyorum ben daha iyi sonuç aldığıma inanıyorum bunu yaparak.
(1) 

Türk filmleri kaynak

dubara #1067271 
Merhaba,

Türk filmlerini nereden indiriyorsunuz, muhtemelen bin tane soru var bununla ilgili, bir tane de ben ekleneceğim. Hala torrent davetiyeleriyle mi oluyor, öyleyse bana gönderebilecek olan var mıdır?

www.ustaoglufilm.com

Bu tip güncel Türk filmlerini artık festivallerde kaçırıyorum, ipin ucunu daha fazla kaçırmadan bir yerden asılmak isterim.
(3) 

mikrodalga'da kullanılabilecek saklama kabı tavsiyesi

mr.goodcat #1067270 
yapılan yemeklerden birer porsiyon koyup dondurucuya atabileceğim saklama kabı arıyorum. mikrodalga'ya da uyumlu olmalı. internette bulduklarım set halinde ve en ufaklarına ihtiyacım olmayacak. nereden kaliteli bir şey alabilirim?

teşekkürler.
(2) 

İddaa Turkcell üzerinden beni abone yapıp para çekti!

gijilti #1067268 
benim üzerime kayıtlı bir hat. Ama annem kullanıyor. Bu yüzden o telefonu çok fazla takip edemiyordum.

Bir ara telefonu kontrol ettim. Iddaa'nın servisine abone olmuş hafta bir 2-3 lira alıyor. İnceledim ve kayıt olduğuna dair bir ibare bulamadım.

Turkcell'i aradım. İddaa'ya ttı topu ve numarasını verdi. 212 256 75 82 Aradım. İnceleyeceğiz dediler, dönmediler bir daha.

Turkcell'i aradım, kayıt olduğuma dair SMS yollamadım, nasıl oluyor, dedim. Bu işin bizle ilgisi yok. İddaa ile ilgili falan dendi.

Böyle bir şey var mı ya?
Turkcell ile anlaşmalı bir servis. Ve, ben bilmiyorum, diyor.
İdda'yı tüketici mahkemesine falan şikayet etmeyi düşünüyordum.
Neden dönmediklerini arayıp sorayım, dedim şimdi.
Yukarıda yazdığım no meşgul sürekli.

Buna benzer bir şey yaşayan var mı?
(7) 

kadıköy'de akşam yemeği tavsiyesi

hede hodo #1067267 
açıkçası gönül alma yemeği olacağı için önemli.
alkollü olması tercihim.
benim aklıma levi şarap evi gelmişti. buraya önceden gitmiştim, hoş bir yerdi.
bir arkadaş ise agaphia diye bir yer önerdi. fena değil dedi.
sizin bu iki yerde tercihiniz neresi olurdu? ikisini de boşver şuraya git derseniz o da olur..
(5) 

samsung s6

aksi kanitlanmadikca cocuktur #1067265 
alınır mı?

'alınır'lara ihtiyacım var zira samsungcuyum :\ :)
(1) 

Gizemli para girişi

ilkdefa #1067250 
Merkez Bankası verilerine göre, Şubat ayında net hata noksan kalemi 2 milyar 878 milyon dolar fazla verdi.

www.ntvpara.com

1) Bu veriler hangi aralıkla yayınlanıyor? Nerden ulaşabiliriz?
2) net hata noksan kalemi nedir diğer kalemlerden farkı nedir ?
(5) 

TV'nin udu alıcısının dahili olması önemli mi?

gijilti #1067249 
TV alırken buna dikkat etmeli miyim?
Aslında harici uydu alıcısı var evde. O yüzden dahili olarak olmasa da olur.
Ama mesela kanalları dahili uydu daha iyi çekiyor ise tercih edebilirim.

Fiyatlarda fark da yaratıyor bu özellik.
Bu yüzden bilenler yorumlarsa sevinirim.
(7) 

Şarj aletleri fiyatları neden çok farklı? Ucuz olan gerçekten orijinal mi?

gijilti #1067244 
Bir Samsung Note 4 şarj aleti almak istiyorum.
Bir tane de iş yerimde olsun istiyorum. Acil lazım olabiliyor.
Fiyatlara baktım. Samsung'un kendi satış mağazasında 74 TL idi.
Gittigidiyor'da vb sitelerde ise 19 Liraya bile var. Tabii başka bir marka ismi var. Mesela 19 lira olan SYROX imiş. Orijinal olduğu yazıyor.

Almalı mıyım? Güvenmeli miyim?
Telefonuma zarar verebilir mi? Orijinal kadar çabuk doldurur mu?
Yangın çıkarma vb. başka riskleri var mıdır?
(4) 

Avrupa'da doğup Türkiye topraklarına dökülen akarsu?

merak ediyorum #1067242 
Böyle bir akarsu var mi? Google'da çelişkili bilgiler görünüyor.
(1) 

Vakıfbank internet bankacılığı?

bobinhoo #1067239 
Hesabıma para yattığında bana mail veya sms'le bilgi gelmesi mümkün müdür? zırt pırt para yattı mı diye kontrol etmek istemiyorum.
(11) 

İş görüşmesine giricem birazdan...

physcos physcos #1067238 
...yaklasık yarım saat sonra. Biraz heyecan yaptım sanırım, uzun süredir istedigom bir iş ve ben uzun süredir işsizim. Duyuru ahalisi lütfen bana şans dileyin. Son dakika tavsiyeleriniz varsa da alabilirim.
(3) 

Yurtdışından gelen cep telefonu kaydı sorunu

gemini stonehead #1067234 
Selamlar arkadaşlar,

Benim arkadaşım bana Amerika'dan iphone getirmişti, ben de bunu 12 Kasım 2015'te kullanmaya başladım. Hat annemin üstüne. Annem de yurtdışından 28 Eylül'de gelmişti, onun üstüne kaydedelim dedik. Eskiden sadece para ödüyorduk iş biliyordu ben yine öyle sandım. Annem vergiyi 16 Kasım'da yatırmıştı. Ben de başka bir şeye gerek yok sandığım için rahat rahat takıldım, meğer bürokrasisi bitmez ülkemde bir de e-devletten kaydettirmek gerekiyormuş. Annemin internet bankacılığı ile arası olmadığı için anca ben farkettim, annem şifre aldı filan denedim, diyor ki 120 gün süresi geçmiş. Bu durumda ne yapabilirim, yardım lütfen!

Aklıma gelenler:
-Yurda giriş tarihi uydurmak (bakıyorlar mi ki bir daha?)
-Kendim yeni geldiğim için kendi adıma kaydettirmek ama vergiyi annem ödedi, eşleştirebilirler mi?
-BTK'ya ben vergisini yatırmıştım ahanda bu da dekontunu kopyası diye email atsam dikkate alırlar mı?

Önerilerinizi bekliyorum, zaten bunun farkında olmadığım için yeni telefon kayıt hakkım 1 sene ileri gitmiş, sinir oldum, bari telefonum kapanmasın.

Çok teşekkürler!
(1) 

Serviste "değişim" kararı çıkan telefon hakkında

jamiro #1067223 
Şimdi arkadaşlar LG G4 marka modelli telefonum için değişim kararı alınmış. (Telefon durduk yere kapanmış ve bir daha açılmamıştı. Şarj soketi gevşemişti kulaklığı da bozuktu.) Şimdi bu değişim kararı alınmış telefon yerine, benim kulaktan dolma bilgilerime göre, para iadesi istemeye hakkım var. Bu bilgi doğru mudur ve evet ise bunun kaynağını nereden bulabilirim? Biraz Google araması yaptım ama bu maddeyi bulamadım tam olarak.
(6) 

Borcu nasıl isteyeyim vol 23353

6 yasimdan beri metal dinliyorum #1067220 
Merhaba,

Bi' komşu ile ticaretini yapmak için 100 adet ürün aldık. 15 tane kalıncaya kadar hesabımız ortaktı, parayı paylaştık. Ardından o 15 adet'i alıp başka bir yerde satmayı teklif etti. Tamam dedim. 5-6 aydır haber yok :D

Her gün gördüğüm insan. Nasıl derim "bizim hesabı kapatak artık" diye?

Not: Borçları harçları var onu da biliyorum :( Fakat ben de vize alıcam :D
(3) 

kırılmaz ekran koruyucu

aksi kanitlanmadikca cocuktur #1067215 
ünlü bi markası vardı bunun, inceleme videoları felan vardı anımsayamadım. neydi o?
(15) 

Sevdiği için katlanma konsepti nasıl oluyor?

zwei bruste #1067211 
merhaba,

duyurunun ruhsuz, kalpsizi geldi yine. bir duyuru var çok seviyoruz ama kavga ediyoruz falan diye, o duyuru özelinde değil de genel anlamda sevdiği için gürültü patırtı içinde ilişki yürüten insanlar nasıl seviyor bu kadar kavga ettiği insanı?

ya ben öyle geçtim kıskançlık, hayat görüşü tartışmalarını, alakasız bir konuda bile azıcık fikir ayrılığına düşsek moralim bozuluyor sevdiğim insanla, ilişki yürür mü diye düşünüyorum.

diğer taraftan türkiye'de bildiğim neredeyse bütün çiftler sürekli bir kavga halinde. millet sevgilisiyle kavgalarını anlatıyor falan, "ee neden ayrılmıyorsun", "seviyorum", ben bu sevme konseptini anlayamıyorum. anlaşamadığın insanın nesini seviyorsun? nesini seviyorsunuz?

böyle ayrılıp barışmalı, kavgalı gürültü ilişki yürüten, sevdiğini düşünen var mı?
(7) 

ik'cilar veya olmayanlar, beni baslarindan mi savdilar?

letheavendangered #1067207 
bir sirkete full time pozisyon icin is basvurusu yapmistim, sirkette calisanlarla direkt iletisimim vardi. hepsinin dedigi sey, eger herhangi bir lisans diploman varsa kesin alinirsin cunku basvuran yok ve elemana cok ihtiyac var. basvurdum, 2 haftada sonucu bildiririz dediler, 3. haftaya girdigimizde arayip sordum noldu bizim is diye, hala degerlendirme asamasinda dediler. burada DIKKAT: basvuruyu elden yaptim, kocaman bir dosya verdim, telefonda bilgisayardan bakip da hangi asamada oldugunu soylediler.

neyse sonra bana red geldi, buranin kurallari geregi butun belgeleri posta yoluyla bana geri gonderdiler. sonra yine sirketten biri dedi ki ara neden reddedildigini sor, gerekirse staj veya ogrenci pozisyonunda da calismak istedigini soyle belki yeniden degerlendirirler. yine DIKKAT: zaten bir lisans diplomam var, ikincisi icin sirketin oldugu sehirde okuyorum.

aradim, beni neden reddettiniz dedim, bu bilgiyi maalesef paylasamayiz dediler. sonra da dedim ki bunu soruyorum cunku eger full time pozisyon icin yeterince kalifiye degilsem veya lisans diplomam yeterli degilse, su anda okudugum lisans programinda ogrenci olmama dayanarak bir staj veya ogrenci pozisyonu icin de degerlendirilmek istiyorum. kadin not aldi, ilgili kisilere iletecegini, bana uygun pozisyon var mi diye tekrar bakacaklarini soyledi. full time pozisyon olursa okulu birakir misin dedi, evet dedim. part time olursa devam edecek misin dedi, evet dedim. sonra da dedim ki, ben sizin sirketinizde calismayi cok istiyorum cunku okulda sizinle ilgili bircok case study yaptim, projelerim var. bu yuzden kalifiye degilsem de kendimi yine sizde gelistirmek istiyorum. kadin kikirdedi, tamam biz size geri donecegiz dedi.

simdi kritik nokta su - bana belgelerimin hepsini geri gonderdiler, yani ellerinde hardware olarak bir sey yok ama acabakopyalarini almislar midir? almadilarsa beni nasil neye gore degerlendirecekler? veya degerlendirmeyecekler de baslarindan mi savdilar? hayatimin yuzsuzlugunu yaptigimin farkindayim ama zaten bi kere red yemisim, ne kaybederim ki.

edit: bu arada sirket uluslararasi calisan ama kimsenin adini bile bilmedigi bir IT sirketi. oyle bir siemens, adidas vs degil yani "ben sizde calismayi cok istiyorum" diyecek. ama cidden cok istiyorum cunku vizyonlari cok hosuma gidiyor ve orada calisan arkadaslarimdan da gordugum kadariyla ab vatandasi olmayanlara calisma vizesi konusunda cok destek oluyorlar. ulke almanya bu arada.
(1) 

En paradan sıkıldım , nereye geçmeli ?

darkknight #1067205 
Arkadaşlar en para artık eskisi kadar iyi faiz vermiyor , sizce hangisine geçmeli ?
(2) 

google drive kullanmayı bilen?

sos fistik olsun mu #1067199 
gmail'imde çok fazla mail birikti (13gb kadar). bu mailleri google drive'a aktarabilir miyim? evet ise nasıl?
(1) 

Kpss sınavına ikametgahın kayıtlı olduğu şehirde girme zorunluluğu var mı?

Costanza #1067198 
ikametgahım balıkesir ama sınava istanbul'da giricem. sorun olur mu, olsaydı başvuru esnasında görevli söylerdi herhalde, adam tüm bilgilerimi görüyor sonuçta.
(2) 

askerlık ıcın en uzun ve en ucuz yüksek lisans progamı

charlotte blanc #1067197 
askerliği yapmamaya karar verdim. kasımda tecilim bitiyor. giden hiç kimse 5 ay çabucak gider git bence demedi çünkü.
(3) 

hesap işletim ücretinden kurtulmanın bir yolu var mı?

mr.goodcat #1067196 
banka hesaplarında para tutmuyorum genelde. ancak belli bir ödeme yapmaya kalktığımda mecburen hesaba para atıyorum ancak hesap işletim ücreti diye şak kesiyorlar hemen. bundan kurtulmanın bir yolu var mıdır?

atıyorum hesabı kapatıp başka bir hesap açsak. bunu belirli sürelerde yapsak yeni hesaptan sanırım 1 sene falan alınmıyor. ne düşünüyorsunuz?

enpara, cepteteb gibi olayları biliyorum. her şey ücretsiz. benim bahsettiğim normal para kesilen hesaplar.
(10) 

antibiyotik gereksizse doktorlar neden yazıyor?

nathanieltroy #1067193 
grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar bakteri değil virüs kaynaklıysa ve antibiyotik bu hastalıklarda işe yaramıyorsa, neden doktorlar antibiyotik yazıyor? ablam geçen gün grip oldu, doktor hemen antibiyotiği dayamış. başka hiçbir tetkik de istememiş. bu kadar basit yazmalarının nedeni ne?

"çünkü hastalar öyle istiyor" cevabı gelecek tahmin edebiliyorum ama doktor bir dakika ayırıp hastaya durumu açıklayabilir gibi geliyor bana. her hasta da "bana antibiyotik yazacaksın" diye dayatmıyor ya sonuçta, arada çıkıyordur öyleleri en fazla.

doktorların bilgisizliği söz konusu olabilir mi bu konuda? enfeksiyon doktoru olduğu halde AIDS'i ölümcül hastalık zanneden doktorlar biliyorum, o yüzden bu ihtimali soruyorum.
(1) 

web sitesi engeli

Erensq06 #1067192 
arkadaşlar engel mi değil mi bilmiyorum ama google'da cıkan bir bilgi siteye girince şu hatayı veriyor. DNS değiştirmeme rağmen giremedim siteye:


"ERROR 451: Unavailable for Legal Reasons

This site has been blocked in response to a unilateral order from a Turkish authority. You can find out about alternative ways to view this content on our guide to bypassing Internet restrictions."


****Sitenin linki budur turkiyeninkurtulusu.wordpress.com ****
Nasıl girerim?
(1) 

Kayıp Fatura

mrtkbl #1067188 
Bi fatura lazım ancak kayıp. Aslı gerekiyor. Ne yapılabilir? Firma tekrar fatura kesmez sanırım. Nasıl işliyor bu süreç?
(2) 

Amerika'nın ve İngiltere'nin seçim sistemleri neler?

Nox #1067187 
Amerika'nın ve İngiltere'nin seçim sistemleri neler? bilen bi arkadaş aydınlatabilir mi beni
1 ...  ... • 4669    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık