(2) 

Uluslararası PİM, Başakşehir, PTT İşyeri

tavish11 #1082607 
Çinden sipariş ettiğim kargom şuan burada. 24 Mayıs 18:00 da buraya girmiş. Yarın sabahtan buraya gitsem kargomu teslim alabilir miyim?

Haftasonuna kalmasın istiyorum çünkü şehir dışına çıkacağım ulaşamam.
(2) 

resim bastırma

loser blueser #1082606 
internetten aldığım jpeg uzantılı birkaç resmi 15*20 cm boyutunda bastırmak istiyorum, ozalitçiler yapar mı bu işi, fotoğraf kağıdı olmasına gerek yok kuşe kağıt olsa yeter. fotoğrafçı sanki çok para isteyecekmiş gibi geliyor o yüzden ozaliti sordum.
(5) 

en sağlıklı içme suyu nedir

qazedcsrfvtyhngujmkol #1082602 
önceden damacana su kullanıyorduk ama hijyenik koşullarda saklanmıyor damacanalar diye duyunca son bikaç yıldır ihlasın arıtma suyunu kullanıyoruz. ama geçen rainbowcu gelmiş eve, suyu çok süzünce içinde mianarel kalmıyo demiş plastikte bekleyenler de iyi olmuyor demiş ihlasınki çok süzüyor demiş. napak hiç su içmeyek mi derdim ben olsam ama ben yoktum. şimdi ben de kıllandım. napalım cidden.
(5) 

Yüksek yapar mıyım ?

sorunvar #1082599 
Alesten ea 70 aldım.

iühfden 2.2 ortalama ile mezunum.Neresi alır beni ? Amaç askerliği tecil ettirmek ?
(22) 

Nazara İnanıyor musunuz?

arockm #1082596 
Merhaba, aranız nasıl nazarla? İnanıyor musunuz?
(7) 

Bu kimlik no lar ortalığa saçılmıştı ya... Halen öyle mi?

ya ben lan neyse #1082595 
ben korkumdan giremedim. tabi skandal başlı başına o ayrı. 50 milyon kişiden bahsediliyordu.

halen ulaşılabiliyor mu? kaldırıldı mı? herhalde bir şeyler yapmıştır yetkililer?
(1) 

"Gelen ağam, giden paşam " ın ingilizcesi nedir?

AWD #1082594 
sabah aklıma geldi çeviremedim kafama takıldı.
deyimlerin özlü anlamı sebebiyle çeviride karşılaşılan zorlukları biliyorsunuz.
google a sorma cahilliğinde bulundum ağam a network falan diyor asdlkadjsadsjkl
ne ola ki?
(5) 

Doktor var mı ? tiroid değeri sorucam

rhollor #1082593 
t3 3.09
t4 1.3
TSH 5.15 çıktı

çok az hipotiroid var dedi ve tedaviye gerek olmadığını söyledi ama vücudumdaki olumsuzluklar tersini söylüyor. cuma bir doktora daha gidicem ama bu değerler ışığında doktorun dediği ne kadar doğru?
(3) 

Bağlarbaşı kültür merkezine ulasim

all girls dream #1082590 
Metrobus ile nasıl olur
(2) 

Gidişatını okurun seçtiği kitaplar

orange coffee #1082589 
Bu sorudan duyuruda sorulduğunu hatırlıyorum ama bulamadım bir türlü...

Bölüm sonlarında hikayenin gidişatını okura seçtiren kitaplar vardı. "şöyle yaparsan 123. sayfaya git, böyle yaparsan 74. sayfaya git" tarzında. Bu tarz kitaplara ne deniyordu?
(10) 

Yüksek lisans programlarına alesten kaç alarak girdiniz?

fraise #1082587 
Malum açıklandı ales, millet 90-95 yazmış hep. Okuyunca moralim bozuldu. Siz kaç alarak girdiniz? Çok çok önemı oluyor mu ales puanının? Yds benim de çok iyi geldi de ales'ten 86 kusur almışım başvuru yapacağım program için. 90 alan biri başvuru yapsa önce onu mu alırlar yani?

Benim puanım nasıl? Hiç bilmiyorum bu konuları.
(4) 

Kadıköy'den Fenerbahçe Ülker Arena'ya nasıl giderim?

atropin #1082583 
Var mıdır metro veya otobüs ile bir ulaşım şekli?
(8) 

Yaş Sorusu

aradaki uzaklik #1082581 
Kasım 1984 doğumlu biri 31 yaşında mı 32 mi?

"yok şundan gün alıyor, bunun içinde, bu bitmiş şu başlamış" vs. değil, direkt net "bu adamın yaşı .....'dır" kısmındaki noktalı yeri doldurun lütfen.
(1) 

Yurtdışından ürün - yüzde

denlar #1082580 
Yurtdışından ürün getirirken genelde yüzde kaç isteniyor?
(3) 

Araba ile Avrupa turu

mad mind #1082575 
Bulgaristan ile başlayıp dönüşte yine Yunanistanla (Veya tam tersi) sonlanacak şekilde araba ile tüm avrupayı balkanlar dahil gezmek ister isek nasıl bir rota çizmek gerekir.

Daha önce benzer bir rotayı gitmiş olan ve elinde hazır bir rota olan var mıdır acaba?
(12) 

istanbul'daki en iyi baklavacı? (baklavadan anlayanlar buraya)

fakyoras #1082570 
selam,

antep'te koçak'ta yediğim gibi baklavayı istanbul'da bulabilir miyim? içinde sade yağ - ince hamur - kaliteli fıstık - bol kaymak bulabileceğim baklava nerede var? hatta ılık da olsa ne güzel olur, taze taze.

karaköy güllüoğlu'nu eskiden severdim, antep dönüşü gittiğimde o kadar da güzel olmadığını farkettim, havuç dilimi fena değil sadece. köşkeroğlu da öyle.

zekeriya usta katmeri için antebi'yi ve çanak'ı deneyeceğim ama baklavanın yerini dolduramadım...
(3) 

profesyonel cv-iş-vb danışmanı

anonymice #1082569 
Gençler, literally kusmuk gibi bir cv'm var. yapmadıgım tek is afedersiniz pzvnklik.

Bana bu konuda yardımcı olabilecek profesyonel bir kuruma ıhtıyacım var. Ne yapabilirim,+ larım ne bana bunları soyleyebılecek bir kurum-danışman yani. anladınız.

var mı bole bisi?
(10) 

puzzle sorusu

sta #1082566 
puzzle bittikten sonra nasıl yapıştırıyorsunuz? içinden çıkan yapıştırıcıyı ön tarafına mı sürüyorsunuz yoksa ters çevirip arkasına mı?
biz şimdi puzzle halısında bitirdik 1500 parçayı ama arkasına nasıl çeviricez bunu?
bir de nerde çerçeve yaptırıyorsunuz ve ne kadar tutuyor?
teşekkürler
(7) 

[Hukuk] Eşine şiddet uygulayan/aldatan kocanın miras bölünümünden önce boşa

scars dont fade #1082565 
boşanmaya karar vermesi.

kısaca, 4-5 yıldır eşini aldatan, bu sure zarfinda bütün gelirini ve aldığı borçlarıni da baska kadinla yiyen adam ( hatta universitede okuyan kiz cocuguna kredi cektirip, bu parayi bile diger kadinla yedi ) , annesi olunce, resmi nikahli esinin ve cocuklarinin 30 yildir yasadiklari ev ve birkac baska mal da belki kendisine kalacak. yalniz bu gerceklestigi durumda, bosanma sirasinda resmi nikahli esine de mirastan pay vermesi gerekecek. bu kafaya sahip adam dun cocuklarini ve esini "bu babamin evi, siktir olup gidin" diyerek evden cikarmaya calisti. bereket versin polis geldi de bunu gerceklestiremedi. olay sirasinda adam sarhos oldugu icin de, kadin karakolda sikayetinden vazgecmis.

Adam birkac ay once evi terk edip, ailesinin yanina yerlesmisti, tabi bu sirada alacaklilar ve icra memurlari da kapiya birikip duruyordu, kadinin ve cocuklarinin halini varin siz dusunun. neyse, demek istedigim resmi nikahli esi ve cocuklari bu adamin yedigi boklar yuzunden yillardir rahat bir gun geciremediler. Buna ragmen, henuz kardesleri arasinda miras paylasimi yapilmadigi icin, adam bu paylasim oncesinde esinden bosanip, babasindan gelecek mirasi ( yani su an esinin ve cocuklarinin oturduklari evi ) bosanma sirasinda kaptirmamayi planliyor. Durum bu. sorulara geceyim.

1) kadinin en az zararla bu sureci bitirebilmesi icin Bosanma davasini kendisi mi acmali, yoksa adamin acmasini mi beklemeli?

2) Su an adamin ustunde emekli maasi disinda bir sey yok. cocuklari, kit kanaat kazandiklariyla bu adamin borclarinin odemesini yapiyor. cocuklar, bosanma sirasinda yaptiklari bu odemeleri geri alabilirler mi?

3) Bosandiktan sonra miras paylasimi yapilsa dahi, kadin bu mirastan bir sey alabiliyor mu?

4) Kadinin en azindan bir tazminat alabilmesi icin izlemesi gereken yol nedir? kendisinin arzu ettigi bu evde oturmaya devam etmek, ama bu mumkun degilse, en azindan bunca yillik maddi/manevi siddet karsiliginda yuklu bir tazminat alabilir mi?



Tesekkurler.
(6) 

Youtube'da kanalima nasil cok abone bulabilirim.

xyz320 #1082561 
Merhaba arkadaslar ,herkes yapiyor bir de ben yapayim dedim ve youtube kanali actim ama sormak istedigim sey, nasil cok aboneye sahip olabilirim? Bende para kazanmak istiyorum :(

(git: www.youtube.com )
(5) 

şişli civarı pound alabileceğim yer?

renkli hayalet #1082560 
merhaba, ingiltereye gideceğimden dolayı pound almam gerek, mümkünse cumartesi açık şişli civarı nereden alabilirim?
(2) 

kitap falanı

allanpoe #1082559 
şimdi ben bi kitap aldım hepsiburada üzerinden. kitap bugün geldi. geldiği gibi bi parça elimde kaldı. baya da kalın bi kitap. sizce şikayet formu doldurayım mı birşey çıkar mı? yoksa değmez mi dersiniz?
(5) 

Asagidaki laptopun fiyat performans orani nasildir?

ekyil #1082557 
(20) 

1930'lardaki belli bir tutarın günümüzde kaç tl'ye karşılık geldiği

manuel mandalina #1082551 
nasıl bulunur?
(2) 

Yüksek hızlı internet cafe

Sellim #1082549 
Istanbul'da yüksek hızlı olmasıyla övünen internet cafe var mı? Sömürmelik...
(2) 

100bininci görüşme sorusu

galandar kostumu #1082548 
selam gencler,

3 hafta kadar once bi gorusmeye gittim outsource bi firmaya. gorustugum adam da mudurlerden biriydi, beni sorgulamaktan cok neden o pozisyona basvurdugumu anlamak istercesine bi gorusme gecti. teknik olarak sıkıntı cekecegini sanmıyorum vs sadece sizle gorusmek istedim dedi defalarca. yani onceki tecrubem ve okula bakarsak işe biraz overqualified kacıyor olabilirim ama istedigim alan o, bunu da net bicimde ifade ettim. neyse efendim 2 hafta icinde doneriz dedi. simdi oldu 3 hafta. ben de arayıp sormadım, şimdi bi mail atsam mı diyorum? ilanları duruyor hala, zaten bikaç kişi alcaklardı. yoksa su iç mi dersiniz? ha bi de mail at derseniz ne yazmalıyım, danke schon efendim.
(12) 

Başıma bi olay gelse de tazminat alsam

basond #1082547 
Dediğiniz oluyor mu hiç?
Mesela amerikada örneklerini gördüğümüz gibi kahvemi çok sıcak getirse ağzım yansa da tazminat davası açıp kazansam,
Yada bir şirket bana haksızlık\ırkçılık yapsa da tazminat alsam,
veya gemi batsa kurtulsam da dünyanın tazminatını cukkalasam gibi.
(3) 

Moderasyon Tarihçesi

mrtkbl #1082545 
Bi entry editlendi misal. Editlenmeden önceki halini sevgili yazar arkadaşlar görebiliyor mu?
(1) 

Georgetown Üniversitesi

jeanjack #1082544 
İş münasebetiyle Washington DC'ye geldik. Gelmişken bu üniversiteyi de bi' görelim istedik. Ziyaretçi girişi mümkün mü, okulun öğrencisi olmak şart mı? (Türkiye'de öğrenciyim.)

Ayrıca yine Washington DC civarında yapmamı önerdiğiniz şeyler var mı?

Teşekkürler duyuru sakinleri.
(1) 

Oyster Card c2c trenlerinde geçer mi?

renkli hayalet #1082543 
Londrada Oyster haftalık zone 1-3 card c2c trenlerinde geçerli midir acaba?
(14) 

Alman usülü dönerin içindekiler

kedi sahibinin el kitabı #1082542 
İçindeki soslar nedir? Bizdeki kumpire konan mezeler gibi salata çeşitleri de konuyor.

Standart bir alman usülü dönerde konulan bu sos/mezelerin tarifini veya içeriğini verebilecek olan var mı?

Şimdiden teşekkürler :)
(26) 

sizce bu gerçek midir?

passion rules the game #1082535 
(bkz: uyuyan yolcunun suratına boşalan metro muavini)

bu ülkede gerçi her şey olabiliyor ama.

ne ceza alır?
(6) 

bilgisayar tamiri

wishmaythşngs #1082533 
arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı düşürdüm açılıyor falan ama ekranı, ortasında üçgen gibi beyazlık, kenarlarına doğru da çizgili görünüyor.
şimdi ben bu bilgisayarı yaptırıp anneme vericem ama ne kadar tutar? 100 liradan az tutarsa hemen gidip yaptırcam fazlaysa maaşı beklicem.
klavyesi de çalışmıyordu zaten ek klavye takmıştım. solüsyonu ile sildiğimde klavye gitti. onu da yapabilirler mi?
ve istanbulda iyi bi tamirci önerisi olan?
samsung benim için pişmanlık.
teşekkürler.
(2) 

Torrent hakkında bir kaç soru

zebragibi #1082527 
Ratio sistemi olan kapalı torrent sitelerinden bir dosya çektiğim zaman download'umda atıyorum 3 gb artıyor, bunu nasıl yapıyor? ve ben torrenti başkasıyla paylaşsam benden bir 3 gb daha mı artacak?

seed yaparken sitedeki upload miktarım artıyor, aynı dosyayı farklı bir bilgisayara yüklesem ve uploada başlasam 2 katı olarak mı artacak?

site bunları nasıl anlıyor da sistemine geçiriyor?
(1) 

Ayakkabı üreticileri

kelbukel #1082525 
Custom babet ürettirmek istiyorum.

Nerelerde bunların yerleri İstanbul'da?
(9) 

iphone 6s

shotcrete #1082515 
16gb yeterli mi yoksa 64gb mı almalı? Oyun falan oynayan biri değilim. Eğer foto için falan yetiyorsa 16 alayım.
(6) 

Notebook ekran sorunu

FeryatBen #1082513 
HP Probook 4515s kullanıyorum. Notebook çalışıyor fakat ekran gelmiyor. Caps Lock tuşu 5 kez yanıp sönüyor. Saç kurutma makinasını fana tutunca ekran geliyor. Sorun ne?
(2) 

hpv için yapılan kriyoterapi sonrası..

bad #1082510 
hayırlı forumlar,

yaklaşık 4 seanstır genital bölgemde bulunan siğillere kriyoterapi yaptırıyorum ama gelin görün ki hala siğilden kurtulabilmiş değilim ufaldılar ama kaybolmadılar. bunun yanında 1 tane çıkmış vaziyette (bayağı küçük farketemiştim) bunun sebebi ne olabilir ?

ne yapmalıyım sizce.
(3) 

lg&samsung tv'lerde internetten sorunsuz video izleniyor mu?

confessions of an adman #1082506 
televizyon alacağım 2000-2500 aralığında ancak yorumlardan emin olamadım. biri diyor flash açmıyor diğeri takılma oluyor vs.

parayı smart tv'ye gömmek mantıklı mı? lg&samsung alıp memnun olan var mı bu konuda? yoksa full hd alıp bilgisayara bağlayım kafam rahat mı olsun?
(1) 

Urfa'da sıra gecesi

animalman #1082502 
Cumartesi günü 5-6 arkadaş Urfaya gideceğiz gezmeye. Akşam kaliteli bir sıra gecesi organizasyonu da olan konaklayacak yer bakıyoruz. var mı tecrübe ettiğiniz mekan veya mekanlar? google'a sorsan hepsi şahane, hepsi otantik.
(5) 

İyi de Daenerys Yanmıyor ki?

tchuck #1082501 
ya arkadaş, ekşide habire "vay daenerys yanmıyor diye bişi yok" yazılıyor da. ben mi yanlış hatırlıyorum kitabı?

bildiğim kadarıyla daenerys kesinlikle yanmıyor. sıcağın ona işlememesini geçtim, 1. kitap sonundaki mucize dışında,

5. kitap sonunda kendi ejderhası yakıyordu gene daenerys, yine kel kalıyordu ama yanmıyordu yani.

targaryenler yanmıyor diye bişi yok bu bilindik bişi,
hatta eski kafadan kontak krallar ejderhaları diriltecem diye ateşlere atlayarak falan yanmışlardı.

ama daenerys kesinlikle yanmıyor yani tartışılacak bir konu değil ki bu?
o 1 defaya mahsus bir mucize falan değildi yani.
(1) 

Maden suyu - hazım ilişkisi

karabasun #1082500 
merhaba

maden suları bazik olduğu için, bazik midede daha kolay hazmolunan karbondidratlı gıdaların sindiriminde faydalı olduğunu okudum. peki et-tavık gibi veya peynir gibi proteinli gıdaların sindiriminde nasıl bir rol oynar?

derin araştırmalarım sonucu duyuruda şöyle de bir lafa rastladım ama bilemedim:
"yemekle içtiğin maden suyu mide asidini nötralize ediyor, o yüzden protein sindirimine sekte vurabilir, yemeğin ardından az bırak mide aside doysun, sonra sodayla nötralize edersin. ben bazik diye ayranı bile etlinin yanında yemem."
(1) 

Çeviri sorusu ingilizce

sarper361 #1082495 
"Kardeşler otel ev sahipliğinde “Notes Jazz Sunset at Niğde” konserleri başlıyor, yaz boyunca devam ediyor."

Bunu nasıl çeviririz Britanyalılar?
(5) 

sosyal medya kullanımı

maviyazar #1082489 
Öyle bilindik büyük zincir restoranlar değil de, daha kendi halinde olup da sosyal medyayı iyi ve etkin kullandığını düşündüğünüz işletmeler var mı? yaşadığınız bölgede bulunan, o bölgede isim yapmış yani lokal yerler olabilir. isim ya da link paylaşırsanız şahane olur.
(10) 

laptop harddisklerini usb olarak kullanabiliyor muyuz?

tolga asp #1082481 
elimde eski laptoplardan çıkardığım iki adet harddisk var, birisi en az on yıllık ibm marka bir laptop diğeri de nispeten daha yeni olan 5-6 yıllık dell idi.

bunları taşınabilir bellek olarak kullanabileceğim bir teknoloji var mı?
(2) 

excel, gider defteri gibi birşey

gneral #1082480 
arkadaşlar selam,

şöyle özetleyeyim;

aylar var,
her ayın günü var.
her ayın gününde şunlar var;
- gelir1
- gelir2
- kredi kart banka1
- kredi kart banka2
- kredi kart banka3
- gider
- şahsi gider1
- şahsi gider2

bunları nasıl bir tablo üzerinde yapabilirim. her ayın gününe gireceğim için sıkıntım orada. örneğin 1 ocak için alt satıra hücre birleştirme ile mi bu kalemleri gireceğim, nasıl?

deneme yanılma ile bir şekilde yaparım ama süreklilik arzedeceği için sonradan değiştirmede sıkıntı yaşarım diye endişe ediyorum.

napalım?
(2) 

bu çevirilerde bir gariplik yok mu?

ensar #1082478 
odatv'deki bir haberin detaylarına bakarken kendimi YÖK'ün ulusal tez merkezinde Fatma Karabıyık Barbarosoğlu üzerine yazılmış tezleri ararken buldum, bulmasına da bu tez başlıklarının ingilizceleri biraz garip geldi bana. Bunlar doğru çeviriler mi?

Fatma Barbarosoğlu'nun hikaye kişileri üzerine bir inceleme
A Survey on the story people of Fatma Barbarosoğlu

Fatma Barbarosoğlu hayatı, sanatı ve eserleri
Fatma Barbarosoğlu his life and art and works

Fatma Karabıyık Barbarosoğlu'nun romancılığı ve hikâyeciliği
The novels and the short stories of Fatma Karabıyık Barbarosoğlu

İnci Aral ve Fatma Karabıyık Barbarosoğlu'nun romanlarında aile kurumu
The institution of family in the novels by İnci Aral and Fatma Karabıyık Barbarosoğlu

Fatma Barbarosoğlu'nun hayatı, sanatı ve eserleri
Life, art and literary personal of Fatma Barbarosoglu

özellikle "Fatma Barbarosoğlu his life and art and works" başlığında his kullanımı mümkün mü?
(8) 

random eşleme yapacak bir program?

tenrengi #1082476 
yaklaşık 60 kişiyi gelişigüzel ikili eşleyecek, kura çekmekten daha kısa sürecek bir yöntem ya da programa ihtiyaç duymaktayım. bilgisi olan ya da fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
(2) 

Notebook için fiyat/performans iyi mi ?

hasanemrex #1082469 
Arkadaşlar sadece film ve internete girmek için bu notebooku almayı düşünüyorum fiyat performans olarak nasıldır bi yorum yapabilir misiniz
Ürün şu www.teknosa.com
(6) 

Mersin'de 1 haftalık tatil - Otel/Mekan tavsiyesi

gyroscope #1082468 
Ağustos ortasında Mersin taraflarında 2 kişi tatil yapmak istiyoruz. Booking.com üzerinden Hilton'da rezervasyon yapacaktım ama bir arkadaşım bana Hilton'un olduğu yerde denizin güzel olmadığını söyledi.

Nereye gidelim biz? Mersin'de iyi bir otel yok mu şöyle güzel bir kumsala yakın olan?

Teşekkür ederim.
1 ...  ... • 4535    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık