(11) 

Fransa'da 1000 euro ogrenciye yeter mi?

fraise #1101460 
Fransa'da ortama 1000 euro bursla öğrenci lisans eğitimini tamamlayabilir mi? Çalışma izni veriyorlar mi? (Başka bir avrupa ülkesinin vatandaşıysak) Bir de tam olarak nasıl basvuru yapılıyor bilen var mı? Küçük bir şehir olacağını da belirteyim.


Başka bir avrupa ülkesinden aldigim burs var ama ikinci üniversitem oldugu icin bursumu 1000 euroya kadar dusuruyorlarmis. Araştırmaya başlamadan önce maddi olarak yeter mi kısmını düşünmeye başladım. Gerektiği noktada aileden destek alabilirim ama öncelikli hedefim kendi yağımda kavrulmak.

Bir de iki kişi ortalama 2500 euro ile geçinebilir miyiz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(4) 

Memnun kaIdıgınız banka?

balpolen #1101457 
arkadaslar asagıdaki sorumun devamı olarak soruyorum. Hem maas müsterisi olup, hem ödemelerimi bu kadar düzenli yapıp bir de arayıp söylediğim halde hala benden kart aidatı almakta ısrar eden bir bankada paramı tutmak gibi bir niyetim yok.

Vadesiz hesapta herhangi bir ücret talep etmeyen, her işlemde işlem ücreti alıp seni soymaya kalkısmayan memnun kaldıgınız bankalar neler? inanılmaz sinir oldum suanda, lan şerefsiz zaten paramı işletiyosun, daha ne istiyosun anlamadım ki. neyse arkadaslar banka tavsiyelerini bekliyrum
(8) 

Sigarayi birakmak istiyorum hem de cok

strangerinhere #1101456 
Champix veya zyban kullanmali miyim sizce? Sozlukten okudum fakat karar veremiyorum yorumlar cok farkli birbirinden...
(4) 

fethullah neden sevilmiyor?

tolga asp #1101455 
pamuk gibi adam lan? şaka şaka.

mesela tayyip için yüzlerce sebep sayabilirim ama fethullah'ı yeterince bilmiyorum, daha doğrusu siyasi gündemle ilgilenmeye geç başladığım için oraları kaçırdım, sözlükte de o kadar detaylı araştırma yapacak vaktim yok.

neden bu kadar nefret ediliyor somut örnekler verebilir misiniz? mesela kpss skandalı gibi. gerçi onu da hayal meyal hatırlıyorum, soruları sadece cemaat mi çalmıştı yoksa akp ile birlikte miydi o zamanlar?
(6) 

memur s.kmek o kadar mı tatlı?

yemrem #1101452 
yıllık izinler iptal oldu izinde olan memurlar acilen görev yerlerine çağrılıyor. havayolları şirketlerine baktım 250 liradan ucuz bilet yok nerdeyse.

ulan zaten adamın tatilinin içine etmişsin, kimisi rezervasyon yapmış, önceden bilet satın almış, eşinin dostunun düğününe gitmiş, kendi düğünü için hazırlık yapıyor veya balayına gitmiş vs. vs. bir de hemen döneceksin diyorlar.

bu adamlar için en azından thy bir güzellik yapamaz mı? bu konuda bir talep veya teşebbüs var mı?
(6) 

Online borsa var mı

öteki ben #1101446 
Yani online oynayabiliyor muyuz, forex morex tarzı şeyleri söylemiyorum
(9) 

kredi kartı aidatı aImayan bankaIar neIerdir?

balpolen #1101442 
kart aidatı almayan bankalar kimler arkadaşlar bilginiz var mı?
(9) 

Uzun yol için Fluence vs Clio

kelbukel #1101439 
Hangisi?

Clio yeni clio, hatchback olanı.

ya da ford fiesta?
(3) 

alacağımı istemeli miyim?

kassiopeia #1101438 
yaptığım bir iş için uzaktan bir arkadaşımdan para almam gerekiyordu, bayramdan sonraki hafta yatacaktı. halen yatmadı, malum cuma günü de ortalık karıştı. adam yurtdışında/ben de yurtdışındayım dolayısıyla günlük yaşamlarımız etkilenmedi bir şekilde. sizce istemeli miyim yoksa mahalle yanarken ... olayı mı olur?
(4) 

ingilizce öğrenmek hk.

seyduna6687 #1101436 
merhaba duyurunun güzel insanları,

ingilizce öğrenmek ve bilgi düzeyi sıfır olan bir müslüman kişisi, bu işe nasıl başlamalı? nereden başlamalı?
kaynak ve metot önerilerinizi esirgemeyin.
şimdiden teşekkürler.
(3) 

Darbe istemek suç mu?

Cursed Chico #1101425 
Darbeci zihniyete sahip olmak suç mu? Şeriat ya da sosyalist devrim istemek mesela keşke şeriat gelse yarın ya da devrm olsa yarın demek bildiğmi kadarıyla suç dğeil.

Ama keşke darbe gerçekleşseydi tarzı şeylerere bayağı tepki görüyorum.
(6) 

taciz etmeyen ama rahatsızlık veren tip

for day to break #1101419 
arkadaşlar biri var, sık sık karşıma çıkıyor yılışık biçimde sırıtıyor. önceleri hiç ciddiye almadım, sırıtsın filan dedim ama geçenlerde arkamdan motosikletle, beni hızla kenara kaçırtacak kadar yakınımdan geçti ve arkasını dönerek bu sefer daha iğrenç biçimde sırıttı.

bunu şikayet etsem bir şey elde edemeyeceğimi biliyorum, çünkü şahidim yok ve somut bir delil de yok elimde. yakınlarıma bu durumdan bahsedip dallandırıp budaklandırmak olay haline getirmekte istemiyorum. ama için için de korkuyorum bu mikrop daha kötü şeyler yaparsa diye. üstelik koca adam çoluklu çocuklu.

elime kesici bir alet alıp bunu çağırıp delik deşik etsem mi acaba diye de düşündüm. midemi fena bulandırıyor. sizce abartıyor muyum. kalsın mı öyle. yine görmezden gelmeye devam mı edeyim?

not: sokakta, markette çıkıyor karşıma. sanırım evime yakın bir yerlerde oturuyor.
(3) 

Normal's overrated sözü tam olarak ne anlama geliyor?

steve rogers #1101417 
Sb
(1) 

Darbeciler ne zaman teslim olmaya karar verdi?

no christ requires #1101408 
Whatsapp mesajlarini falan okudum ama anlayamadim. Ne zaman "aha sıçtık şimdi" diyip teslim olmaya karar verdiler? İşin başarılı olamayacağını hangi olay üzerine anladılar? İlk kim teslim oldu?
(7) 

Eşkiya ev sahibi

old possum #1101406 
Dün arkadaşımla buluştuk, çok keyifsizdi.

Yeğeni üniversite öğrencisi. İki kız Üsküdar'da kiralık bir evde oturuyorlar iki yıldır. Geçen ay kontratta yazan kira artırım oranına göre %13 kirayı arttırmışlar. O da 1350 tl ye denk gelmiş.

Cumartesi ev sahibi gelmiş 1500 istiyorum demiş. Bunlar da, ama biz kontratımızdaki orana göre artırdık daha fazlasını zaten veremeyiz vb. demişler kibarca. Adam ısrar etmiş. Kızlar da ama yasal değil sizin bu istediğiniz vb. demişler.

Adam da "s..rim yasasını ben dün gece tankın önüne yattım, hukuk mu kaldı memlekette. İstediğim parayı verin ya da defolup gidin, sizi barındırmam burda" demiş.

Bu arada ev asla o kadar etmez, dökülüyormuş, pencereler filan alüminyum doğramaymış yalnızca okula yakın diye oturuyor kızlar.

Bu durumda nasıl hareket etmeli kızlar, siz olsanız evi boşaltır mıydınız yoksa babanıza abinize filan haber verip, ev sahibiyle bi "konuşma" mı yapsınlar derdiniz.

Off çok canım sıkılıyor benim bu durumlara yaa, iyicene kural tanımazlık, hukuk tanımazlık.
(10) 

yurt dışına çıkış yasağının beni de vurması

sezercik yavrum benim #1101402 
selamlar. bordo pasaportlu bir öğretmenim. arkadaşımla (çalışmıyor) yurt dışına çıkacaktık 1 haftalık. memurlara yurt dışı yasağı geldi diye gidemeyeceğimizi düşündük ama bazıları "okuldan yazı alarak gidersiniz" falan dedi. haberlere bakıyorum, detay bulamıyorum. gri ve yeşil pasaportlular çalıştığı kurumlardan yazı alarak çıkabilecek deniliyor.

vallahi kaçmayacaz :(

edit: sorum, memurların yurt dışına çıkışı durduruldu diye son dakika haberi var, çıkabiliyor muyuz çıkamıyor muyuz?
(3) 

yıllık izinlerin iptali mevzusu

yemrem #1101398 
tüm memurların yıllık izinleri iptal oldu. tamam onu anladık.

eşim 2-3 gün sonra doğum yapacağı için mazeret izni aldım dün. benim bu mazeret iznim de iptal oldu mu yoksa genelgede sadece yıllık izinler ibaresi olduğu için bu beni bağlamaz mı?

kurumdaki sekreter ben bilmiyorum diyor.
(1) 

İkametgah aldırma ve kayıp nüfus cüzdanı yenileme (ACİL)

djarwi #1101397 
İstanbul'da (Avrupa) yaşıyorum. İkametgahımı acilen buraya aldırmam gerekiyor. Nasıl oluyor bu iş?

Nüfus cüzdanı çıkartmak için ne ve nereye gitmem gerekiyor?
(5) 

arabaya lastik

bana da mi lolo #1101396 
merhaba arkadaşlar dün itibariyle allahıma şükür bir 2012 model i20 aldım. lastikleri alındığında üzerinde olan lastikler yani 5. yıla yaklaşan 60bin km 'yi görmüş lastikler. dolayısıyla ustanın da tavsiyesi üzerine lastik almak durumundayım.

i20 için genişlik en boy onu nereden öğrenebilirim? lassa alma diyolar fiyatlar ne alemdedir? 500 lira düşürdüm pazarlık sırasında düşündüğüm fiyata geldi araç böylece. allah kaza bela vermezse alıp kullanırım. lastik fiyatları ve teknik detayları konusunda bilgisi olan var mıdır? teşekkürler. . .
(20) 

10bin tl'yi ne yapayım?

manuel mandalina #1101395 
bi süre ihtiyacım olmayacak. durumlar karışıkken tl mi dursun, ne dersiniz?
not: enpara hesabım var ama faiz istemiyorum.
(20) 

kadınlar yardım...

lat menat uzza #1101394 
kadınlar yazdım ama kadın ölçülerinden anlayan erkekler varsa onlar da yardımcı olabilir...

sevgilimin yarın doğum günü. ne alayım? diye sormayacağım elbette... beğendiğim bir elbise var ama kızın bedenini bilmiyorum. bedenini sorarsam sürprizi anlayacak... ben boy ve kiloyu versem, benzer boy ve kiloda olanlar 3 aşağı 5 yukarı bana olabileceği bedeni söyleyebilir mi? 36 38 40 vs... neyse artık?


178 boy - 60 kilo...

örneğin beğendiğim bir elbise var 42 bedeni kalmış sadece, bu çok mu büyük?

benim kafam çok karışık :))
(5) 

spotify da indirdigimiz sarkilardan karisik calma listesi

damdanakan #1101393 
Yapamiyoz mu?
(5) 

yurtdisina cikislarda sgk kagidi?

xenophobe #1101391 
neymis simdi, her turk vatandasi yurtdisina cikarken sgk dokumu mu gostermek zorunda? 29 temmuz'da abd ucusum var, e-devlet de istemiyorlarmis galiba, sgk merkezinden almak lazimmis?
resmi bir aciklama falan ya da eksi'de basligi var mi? telefondan ugrastim ama bulamadim.
(1) 

ankara'da eşya koymalık depo aranıyor

karamell #1101378 
1 sene boyunca 1 odaya sığacak ev eşyasını koymalık kiralık depo veya oda falan arıyoruz. var mıdır önerebileceğiniz bir yer?
(3) 

Üniversite mezunlarına sınavsız aöf kaydı???

balkanlardangelensogukhavadalgasi #1101375 
Arkadaşlar selamlar,

Bu evrak işleri ve bürokrasiden hiç anlamadığım ve kime soracağımı da bilmediğimden buraya danışayım dedim.
Daha önce 4 yıllık mezun olmuş kişiler, sınavsız olarak açık öğretime ikinci üniversite için kayıt yapabiliyor mu? bir arkadaşımdan ağustos'ta kayıt yapılıyor diye duymuştum ama net bilgisi yok onun da.

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

5 inc altında en iyi android telefon?

allstar #1101374 
5 incin altında alınabilecek en iyi android telefon hangisidir?

z3compact kullanıyorum kamera b*k gibi ikinci ayinda arka ekran catladi, sarj ve sim kart girişlerinde plastikler haşat oldu.
(4) 

Kısa birkaç soru (cevaplayabilirseniz çok sevinirim)

moroff #1101370 
radyomato.com

1. Yukarıdaki linke girebiliyor musunuz?
2. Girebiliyorsanız, "test yayını" tuşuna tıklayınca yeni bir pencerede yayın açılıyor mu?
3. Yayın açılıyorsa, otomatik olarak başlıyor mu?

Çok teşekkürler :)
(13) 

tüm dünya müslüman olsa nasıl olur?

seyduna6687 #1101364 
merhaba duyurunun güzel insanları,

tüm dünyada yaşayan insanlar müslüman olsa.
dünyada tek din islam olsa,
herkes günde 5 vakit namaz kılsa,
herkes ramazanda 30 gün oruç tutsa,
herkes ama herkes kuran rehberliğinde bir yaşam sürse,
yani anlatabildim umarım her şey kuranı kerime uygun olsa.
dünya nasıl bir yer olur?
insan hayatı nasıl olur?
sonuç ne olur?
(18) 

Kadınlara bir soru

fridgetiness #1101362 
Yaşanan olaylardan sonra özellikle kadınlar için gece sokakların daha tehlikeli hale geldiğini düşünüyor musunuz? Bir hafta öncesine göre günde uğradığınız sözlü-fiziksel taciz sayısında artış var mı?
(9) 

babaannenin ölmemesi

le fantome de l opera #1101353 
nenem 85 yaşında, hiçbir hastalığı yok, 2-3 antidepresan kullanıyor 10 senedir ve gaviscon içiyor, psikoljik rahatlıyor neyse bu yaşında dimdik duruyor, ama çocuklarına Allah var çektiriyor, her ay ölmemek için doktora kontrole gitmek istiyor hiçbir şeyi beğenmiyor, kendisine verilen yemek ve ilaç vs alınca beni zehirlediniz diye yalan atıyor iftira atıyor, ölmemek için direniyor diyebilirim şimdi nenemin ölmesini istemem ahlaksız bir durum mu? gerçekten ölürse üzülmem tüm çocuklar aile rahatlar, dedem öldü çok üzüldüm ama nenemden bıktım ya, bencil ve memnuniyetsiz
(5) 

İsteme Çikolatası

sezar35 #1101351 
İzmirdeyim nerden yaptırılır tavseyelere açığım.
(1) 

The affair

yue #1101349 
Bitti mi bu dizi ne oldu yahu, ne zaman başlayacak haberi olan var mı?
(3) 

Erasmus-yurtdisi egitim amacli saglik sigortasi yapan acente?

cimmiwhite #1101346 
Bilen var midir acaba? Bir yillik yani iki donem icin, maphre acentesi inanilmaz astronomik bir rakam cikardi 1600 tl gibi.
(1) 

İngilizce Kelime Kartları

ondkz #1101345 
Kelime haznem inanılmaz kıt :( ezberde çok çok zorlanıyorum ve unutuyorum. D&R'da fono'nun kelime kartlarını gördüm. Resimli felan. Kullanan ve faydasını gören var mıdır ?

www.dr.com.tr
(2) 

kanadayı aramam gerekliyor

douglas #1101343 
Başlığa ne isim vereceğimi bilemedim. Küçük kuzenimin clup penguinde(oyun) eski bir hesabı varmış. O eski hesap bir zamanlar fuck dediği için ban yemiş. Şimdi birinden yardım alıp disneyin clup penguinine mail atmış amaç banı kaldırtmak.onlarda telefon numarası verdi. arayın derdinizi anlatın gibisinden bu mailleri bana okuttu tabi. şimdi benden arayıp konuşmamı istiyor. ingilizcem resmi konuşmalar yapacak kadar iyi değil ayrıca tr'de bu gibi yerleri çok arasamda hiç yabancı ülkeyi aramadım. bi kasıntılık geliyor haliyle

telefon ne kadar girer
nasıl konuşmaya başlayacam
teklememek için bi yere not alıp onumu okusam falan...?
(2) 

Berlin'de gezilecek yerler

suskun #1101341 
Berlin'de nereler görülmeli, nerede bol çeşitli bira içilir, oraya özgü güzel yemek yenir?
2 öğün yemek ve 7-8 bira içmeli bir günün maliyeti ne olur?
Sokakta bira içmek serbest mi? New York gibi mi yoksa?
Teşekkürler
(8) 

yeşil pasaportlar

in vino veritas #1101338 
son durum ne? vizeyle ingiltere'ye gitmek isteyen bir yeşil pasaportlu da mı gidemiyor, nedir?
(9) 

yeni müzikler dinlemek istiyorum

inspired by a true story #1101336 
sevebileceğim yeni tarzlar ve şarkıcılar / müzisyenler arıyorum. her türlü öneriye açığım. (arabesk rap gibi şeyler hariç)

teşekkürler
(6) 

THY Bilet İptali Yardımı

Dr_Stat #1101332 
Arkadaşlar çok ciddi bir mağduriyetim söz konusu. Bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Malumunuz şu son olaylardan sonra tüm kamu çalışanlarının 2. bir emre kadar izinleri iptal. Üstüne üstlük üniversitemiz bütün yurtdışı görevlendirmeleri iptal etti. Ben temmuzun sonunda ABD'ye konferansa gidecektim. Okulun anlaşması gereği bir turizm şirketinden THY üzerinden biletimi aldım. Alırken biletin promosyon olduğunu iade edilmeyeceğini söylemişlerdi. Yaklaşık 4000 TL. Şimdi dün görüştüm bilet iptali yapılamıyor, değiştireyim daha sonra desem izin ne zaman alabileceğim belli değil. Bir de konferans katılım ücreti 2000 TL civarında ödemiştim onu da geri alamıyorum. Çok ağır bir mağduriyet söz konusu. Bu durumda ne yapabiliriz? Benim durumumda olan bir çok kamu çalışanı ve ailesi de vardır mutlaka. THY'ye bir baskı ve kamuoyu oluşturmak adına neler yapılabilir?
(2) 

90lar türkçe pop çalan radyo

söylemez #1101328 
Arabada dinlemek için Türkçe 90lar çalan radyo frekansı bilen var mı? teşekkürler
(2) 

şu tabloyu yorumlamaya çalışır mısınız

freetakilir #1101322 
67.media.tumblr.com

her türlü olasılık olabilir. nedenini de verirseniz kısaca iyi olur. veya yorumlanmışı varsa oda olur. tablo pablo picassonun
(2) 

profesyonel orduya geçer miyiz ?

ıch will #1101320 
bu son olaylardan sonra oluru var mı sizce ?
(9) 

En ' ince' bulduğunuz siirler

yuvarlanantencereninkapagi #1101316 
Mesela bana cemal sureya'nin güz bitigi şiirindeki afyon garındaki küçük kizli kısım felaket dokunuyor. Var mı böyle sizin de bam telinize basan şiirler- dizeler?
(1) 

birayı köpüğünden ayırma yöntemi

freetakilir #1101313 
www.youtube.com

şu arkadaşların yaptığı şeyi yapıp son işlem yani içme işlemini o boruyla yapmak yerine oradan başka bi yere aktarabilir miyiz köpüksüz birayı? yoksa köpüğüde mi gelir?
(2) 

site sahibi olanlar var mı?

kurnaz #1101312 
kendilerine bir kaç şey danışmam gerekte:) acaba geri dönüş yapabilirler mi?
(2) 

İphone a virüs mü bulaştı?

hayvanlar gibi yazar #1101308 
Telefonda safari, chrome fark etmez herhangi bir browser açınca nereye bassam reklam sekmeleri açılıyor. Facebook twitter falan üzerinden de bi bağlantıyı açtığımda telefon ekranında bir yere dokunduğum anda reklam geliyor 1-2 gündür. Telefonda doğru düzgün uygulama yok olan da bilinen şeyler. Bu işlerden anlayan biri yardımcı olursa sevineceğim.
(1) 

Öylesine yüksek lisans yapmak isteyen biri

sorunvar #1101305 
Sizce istanbul ve çevresinde nereye başvurmalıdır ki hem garanti olsun hem ucuz hemde askerliği tecil olsun :)
(1) 

Hopali gençlerin olayi nedir?

trejemu #1101298 
Twitterda tt
(20) 

hırsız çalışan :/

tolga asp #1101288 
şirkette 60-70 yaşlarında bir mutfakçımız var yemek ve çay servisi yapan, işçiler sürekli bana bunu ihbar ediyordu ama gözümle görmediğim için duymazdan geliyordum. birkaç kere suçüstü yaptım ve gelen yemeklerin bir kısmını ayırıp evine götürdüğünü gördüm (daha işçiler yemek yemeden evine götüreceği payı ayırıyor, yemek saatinde işçilere yemek yetmeyince catering firması eksik göndermiş diyor, bizde boş yere defalarca kavga ettik yemek firmasıyla). neyse bunu yakaladıktan sonra oturup konuştuk, bir daha yapmıcam dedi ama yapmaya devam etti, görmezden geldim.

bugün iş çıkışı kadın önümde yürürken gözüm açık olan çantasına ilişti, içinde tuvalet kağıdı vardı. şirketteki tuvalet kağıtlarını rulo rulo eve götürüyor. ihtiyacı var desem değil, günde paket paket sigara içiyor, 30 yaşında oğlu öyle evde yatıyor, ihtiyacı olsa gider çalışır adam yüksek lisanslı donanımlı herif.

bunlar benim gördüklerim, daha görmediğim neler vardır allah bilir. bende bu konularda aşırı titizim, şirketin kürdanını dahi şirket dışına çıkarmam, kul hakkına girmek istemem. ben böyle düşünen biri olunca bu kadının çalıp çırptıklarını hazmedemiyorum. bütün gün düşünüp durdum bir insan nasıl bu kadar rahat olabilir diye. hayır kadın bir de namaz falan kıldığını iddia ediyor.

yarın genel müdüre durumu anlatıp kadını işten attırmayı düşünüyorum, o kadar konuştuk ettik ama düzelmedi, göz yumulacak bir şey de değil ama yinede tereddüt ediyorum, ekmekle oynamasak mı yoksa zaten kadın haketmiş gitsin başka iş bulsun mu?

not: şirkette bu tür alt konularda sorumlu benim, o yüzden bu kadar takıyorum. sesimi çıkarmasam patronun ruhu bile duymaz ama sonuçta ortada hırsızlık var.
(1) 

quechua canta taksim-m.koy-besiktas civari?

megacracker #1101285 
60 litrelik olanlarindan satin alabilecegimiz bir magaza var midir acaba? Son zamanlarda goren, bilen, duyan var mi arkadaslar? :)
1 ...  ... • 4423    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık