(3) 

15 Temmuz resmi tatil oldu mu?

animalman #1129628 
CB olacağını söylemişti ama resmi gazetede yayınlandı mı? Yayınlandıysa tarihini bilen var mı? Google'ladım ama sadece CB konuyla ilgili konuşması hakkında haberler çıkıyor hep.
(2) 

Kadikoy taksim dolmuslari

red g #1129623 
Kadikoy'den nereden kalkiyorlar su an?
(14) 

Baba olarak çocuğunuzun doğumuna girdiniz mi?

dessy #1129621 
Ben bu konuyu çok merak ediyorum. Bir erkek gözüyle merak ediyorum daha doğrusu.

Doğum tabii çok özel bir an. Peki doğuma şahit olmak bir erkek için travma mıdır? Sonrasında cinsel ilişki yaşandığında kendinizi suçlu hissetme psikolojisine girdiniz mi? Özellikle doğuma şahitlik etmiş babaların yorumlarını almak isterim.

Baba olmayan veya doğumhaneye girmemiş erkeklerden de yorum alabiliriz tabii.
(5) 

messanger mesaj ısteklerı

mavikalem #1129618 
eskiden diğer mesajlar filan vardı. sımdı nerden nasıl gorebılıyoruz?
masa ustu demeyın olmuyor. messenger da ayarlar bölümüne gırıp kısılere girdim fakat orda da yok.
nerede acep?
(45) 

Babanızla aranız nasıl ?

jamalbsf #1129617 
Sb. Cinsiyet de belirtirseniz sevinirim.
(11) 

Kilis'e çalışmaya gider misiniz ?

sutu seven kamyoncu #1129614 
Herkese merhaba. Danışmak istediğim bir konu var. Mühendisim, çalıştığım firma 2-3 ayda 1 maaş felan ancak veriyor evlendim ve bu durum artık çekilmez oldu. Bulunduğum şehirde (anadolu şehri) iş imkanı fazla değil özellikle kış ayı geldiği için inşaatlar 1-2 aya duracak ve iş imkanı bahara kadar pek olmayacak gibi.

şimdi bir seçenek olarak orta büyüklükte bir firmanın güzel bir projesi var kiliste. yani ilerleyen zamanlarda referans olabilecek bir iş ancak işin kiliste olması, sınır hattında olması düşündürüyor beni. siz olsanız ne yaparsınız ?
(1) 

Listenin uzayıp gittiğini nasıl belirtirim?

aklimdakisorular #1129607 
Alt alta 4 tane bullet lı madde var, vb diye cümlede devam ediyor ama bi bullet daha koyup 3 nokta mı eklesem?

* bir
* ki
* üç
* ...

Gibi?
(8) 

Turnitinden anlayan bakabilr mi?

basubadelmevt #1129601 
Yüksek lisansta bi ödev işi var benim. Arkadaşa yaptırıcam ücretiyle. İntihal yapmaması lazım kesinlikle. Onun yaptıgı ödevi bi akademisyen arkadsa rica etsem turnitinde kontrol etse. Daha sonra ödev hocanın sistemine yüklense? Hoca bunu çakar mı? Aa bu ödev daha önce kontrol edilmiş der mi?Arkadasın intihal yapmadıgından emin olmak için başka öneriniz var mı?
(2) 

PS4 - Witcher3 Wild Hunt Turkce Altyazi

elon #1129600 
Son guncellemeyi (v1.31) indirdim ancak subtitle'da hala Turkce opsiyonu gozukmuyor. Elemanlar v1.30'da ekledik diye tweet atmis. Neyi yanlis yapiyorum?

twitter.com
(1) 

Büfe nasıl açılır?

six packsiz #1129599 
Kafama yatan bir iş fikri bulsam basıp istifayı çıkacağım.
Şimdi şu ufak kulübe şeklindeki büfelere taktım. Yani güzel bir mekan buldum diyelim. Kira olayı nasıl oluyor? Yoksa sadece işgaliye parası mı veriliyor?
Güzel bir yerde çikolata, sigara,gazete v.s. satmanın getirisi ne olur sizce?
(5) 

şu metni çevirebilir misiniz?

ilkinci #1129593 
Merhaba. Bi satıcı ile ingilizce mailleşiyorum ancak son yazdığını yanlış anlamak istemiyorum. Zaten pek anlamadım da. Bire bir çeviriye ihtiyacım yok anlam olarak benden ne istediğini öğrenmem yeterli. bu arada bir dolandırıcı olabileceğinden şüphelendiğimi de belirteyim. Siz de bu kokuyu alırsanız uyarın lütfen.
Teşekkürler..

"My suggestion is this: go to any MoneyGram office ( ru.moneygraminfo.com ) and send 10.000 TL at name of your best's friend , with the address in United Kingdom.
Once you show the receipt from the MoneyGram with the reference number covered (include 8 digits of numbers, because I do not want to know the password of your translation) I cease to look for another buyer, and I have come to you.
I hope that you understand. I do not ask you to send me the money in advance! I just want to be sure that you really want to buy my flat and you have money.
We meet face to face, and you can see my flat. It's like in the photos. If you want to buy the flat, we do sale acts in your name, and we will go to the MoneyGram, change the recipient's name in my soon name and give me the rest of money. If you do not want to buy my flat after you will see it, you can withdraw your money from MoneyGram. But I'm sure if you will see it and you have money you will buy 100%.
I'll wait for your answer."
(1) 

asfalt plenti

chapa #1129580 
merhabalar
saatlik 240 ton asfalt kapasiteli bir asfalt plenti almak istiyoruz.
markalar, fiyatlar ve kalite konusunda yardımcı olabilecek yada bize fikir verebilecek olanlar yardımcı olursa çok sevinirim...
(1) 

turk torrent davetiyesi

baris daima #1129577 
selam dostlar,

türk sitelerine davetiyesi olan atabilir mi ya ? özelden seedimdeki ratio oranını gönderirim, sizi mahçup etmem :(
(21) 

hangi bot?

çakıstes #1129576 
bir de bunlar hep dar paçayla mı giyilir nasıl giyilir?

1- www.markafoni.com
2- www.markafoni.com
3- www.markafoni.com
(20) 

Notları paylaşmama takıntısı

fraise #1129572 
Üniversite ya da yüksek lisansta sizde de var mıydı? Geçen hafta derslerinin birinde bir kızla karşılaştık. Hem çalışıp hem yuksek lisans yapıyormuş, çoğu derse de gelemiyormuş. Benden bir iki şey rica etti. Sorun etmeden paylaştım whatsapptan. 'Çok teşekkür ederim, çoğu insan not konusunda takıntılı oluyor. Merak etme kimseyle paylasmam ya da kullanmam yazdıklarını. Sadece biraz bilgi sahibi olmak istedim' yazmış.

Aynı zamanda yeni bir lisans eğitimine de başladım. Orda da bir whatsapp grubu kurulmuş. Arada derse girmeyenler not istiyor. Kimseden tık yok. Ben de girdiğim derslerden ise eğer çekip gönderiyorum.

İnsanlarda hatta daha yeni üniversiteye başlayanlarda bile neden var bu takıntı? Sonuçta hocanın anlattığını not alıyorsun. Özel notlar çıkarıp onları paylasmiyorsun ki.

Siz ne düşünüyorsunuz? Notlarınızi paylaşır misiniz/ paylaşır miydiniz?
(2) 

Aerobilet.com.tr güvenilir mi?

peanutbutterpuddingsurprise #1129570 
Sb.
(2) 

Turisti misafir edip, birlikte ev yemeği hazırlama imkanı

winston insani #1129565 
Merhabalar

Şöyle bir site buldum japonya için: www.nagomivisit.com

"How it works" kısmından da bakacağınız gibi, bu site turistlerin ev sahibi ile tanışıp, beraber hazıtladıkları yerel öğle veya akşam yemeğini yedikleri, belki birkaç saat sohbet edebilecekleri bir imkan sağlıyor.

Paket turlardan veya diğer reklam amaçlı aktivitelerden bahsetmiyorum da, Türkiye'de buna benzer bir uygulama var mı ?

Veya buna yakın birşey?
(4) 

Elektrikçiler ! Şu neyin sembolü ?

jamalbsf #1129560 
Ekteki sembol ne ola ki ? Kompanzasyonla ilgili bişi de.
(9) 

kahve termos bardağı

dellydenis #1129559 
kaliteli, saatlerce ısıyı koruyabilen ve sızdırmayan bir termos önerir misiniz?
yurtdışı bir siteden almayı düşünüyorum.
(2) 

Pasaport Son Geçerlilik Tarihi

alexsei #1129556 
Merhabalar 5 ay süresi kalan pasaportumla 15 günlük Çine seyahat düşünüyorum.Schengen vizem var,1 yıl Çinde yaşadım.Sizce vizeye başvururken 5 ay süresi olan pasaportumla bir sorun yaşar mıyım?
(3) 

viyana'da apple store var mı

renkli hayalet #1129554 
varsa nerde? yoksa nerden iphone alınır?
(4) 

Ev fiyatı hakkında?

aklimdakisorular #1129548 
Müteahhit 4 şeritli geniş sokağa bakan evi 700 k ya satıyor. Girişin üstü...yani 1nci kat. Çıkmalı bina. Güney cephe.
Aynı m2 ye sahip ama yan bloğa bakan yani site içine bakıyor gibi düşünebilirsiniz, oda yerleşimi çok daha iyi olduğu su götürmez gerçeklikte olan, 3ncü kat daire ne kadara satılmalı? Güneydoğu cephesi ve yan blokla arasında 7 metre var. Ancak salonun önü açık tamamen...
(8) 

Uçakla ilgili bir takım sorular

dessy #1129544 
1- Uçakların gittikleri güzergahlarda ne kadar yakıt harcadıklarını görebiliyor muyuz? Örneğin İstanbul - Ankara arası ortalama ne kadar harcanıyor?
2- Yakıt olarak ne kullanılıyor?
3- Exit Seat'te oturunca aklıma takıldı. Psikopatın biri acil durum olmadığı halde penceredeki o çekeceği çekse ne olur?
4- Elektronik cihazların kalkış ve inişte kullanılmaması konusu hurafe mi? Gerçekten önemli mi yoksa? Eğer öyle ise neden?
(5) 

24 ay kredi

cedex #1129543 
40 çekip 48 ödemek nasıl? enflasyon yıllık %10 olsa toplam zararımı nasıl hesaplarım?
(3) 

Uyuyamiyorum

hailtothethief #1129542 
Delirmek uzereyim. Kacta yatarsam yatayim sabah saat 8de uyaniyorum. 4/8 1/8 hic farketmiyor. Sonra saat 10-11 arasi agir bir uyku basiyor. Bu saatlerde kahvalti etmis oldugumdan midir nedir yatsam bile bogazimda acayip bir kuruma oluyor, su icmek falan da fayda etmiyor bu kuruluga ve ben yine uyuyamiyorum. Butun gun mal gibi geziyorum ortalikta. Var mi hafif bir uyku ilaci tavsiyesi olan? Yatmadan yogurt yiyorum o mu uyutmuyor acaba?
(5) 

spor konusunda bir kaç soru

dahili meddah #1129541 
günaydın bir kaç sorum var, bilgili arkadaşlar yönlendirirse biz de doğrusunu yapmış oluruz.

1- haftanın bazı günleri hem grup dersine (genel olarak karın,bel,sırt ve bacak ağırlıklı) katılıyorum hem de öncesinde kendi antrenmanımı(1 göğüs,1 kol,1 omuz ve 1 sırt hareketi) yapıyorum. dersler genel olarak denge kaslarına yönelik komplike egzersizler ve katılmayı istiyorum bu yüzden.

ama bu grup dersleri muhtemelen bana ağır geliyor ki antrenman sonrası uyku uyuyamıyorum. çözüm olarak;

- antrenmanı hafifleteyim mi?
- kas gevşetici/ağrı kesici ile devam edeyim mi?

2- genel olarak kas gevşetici antrenman sonrası gelişime engel olur mu?
(1) 

probiyotik

yuvarlanantencereninkapagi #1129540 
probiyotikleri kafamıza göre kullanabilir miyiz, ya da nasıl kullanabiliriz? kapsülü falan oluyormus sanırım bunun. mesela bir doktora gitsem ben probiyotik kullanmak istiyorum falan desem bana yardımcı olur mu?

kapsül- toz hangisinden memnunsunuz?
(2) 

yurtdışına kargo yollamak

Lusid* #1129534 
polonyadaki arkadaşıma birkaç kitap yollayacağım da ptt yolluyor mu acaba? bir de ne kadar tutar bilginiz var mı? ve bilmem gereken ekstra bir durum var mıdır?
(4) 

Takım elbise altına gidebilecek spor tarzı ayakkabı

sorunvar #1129532 
Arkadaşlar kundura tabanları yürürken ayağıma o spor ayakkabının tadını vermiyor .Bu tarz olabilecek ayakkabı modeli nedir ?
(2) 

Toefl 75 ya da ielts 6.0 lazım

stiletto heel #1129530 
Online olarak verim alabileceğim öneriniz var mı arkadaşlar. ODTÜ ya d Bilkent'in yok sanırım online
(3) 

Air Max nerden alınır ? +Model tavsiyesi

Golden Ratio #1129529 
50 kuruşum ve adidas haşofmanlarım hazır. En çok çeşidi sunan site hangisi ? Beyaz ve siyah çeşitleri özellikle bol olursa sevinirim. Sizin önerdiğiniz bir modeli varsa pek tabii değerlendiririm, bir de bu meretler yağmur, neyin geçirir mi ? Not:Erkekim.
(1) 

iki laptop arasında kaldım yardım

bozbaykus #1129524 
Duyuru sakinkleri merhaba, yurtdışından laptop alacağım iki seçenek arasında kaldım. Hangisini almalıyım? Güçlü bir masaüstüm var, gündelik işleri ve akademik uğraşları alacağım bilgisayar üzerinden yapmak niyetindeyim.
1- www.amazon.com
2- www.amazon.com
(4) 

Yatırım tavsiyesi

top_secret #1129520 
5000 TL civarı bir para enpara hesabında duruyor. (günlük azıcık azıcık artıyor)

Piyasaların gidişatı, ülke gündemi, abd başkanlık seçimleri filan derken bu miktar para nerede olmalı

Altın/Dolar/Euro

yada durduğu yerde dursun mu TL olarak ? Ne yapmalı
(1) 

trekking ayakkabısı

aysefatmahayriye #1129518 
için decathlon mu tchibonun şu ayakkabısı mı f/p ürünü kaliteli bişey arıyorum.
(5) 

airbnb'den para kazanılır mı?

etna #1129513 
bir daire alıp bunu airbnb üzerinden kiraya versek, kendi kirasını çıkarır mı? para kazandırır mı? aramızda bu işleri yapan var mı?
(2) 

jpg to png

köstebek kurabiye #1129504 
elimde bir fotoğraf var, arka plan beyaz. ben arka planı şeffaf yapmak istiyorum. renkli bir zemine koyduğumda arkada beyaz kısımlar görünmesin istiyorum.

sabahtan beri online editor'larla uğraşıyorum, beceremedim. bunu nasıl yapabilirim acaba, var mı bir fikriniz?

not: bilgisayarda photoshop yüklü değil, şu an indirip yüklemem mümkün de değil.
(2) 

Bu giysinin adı ne? (kovboylar, kızılderililer giyiyor?)

matrix #1129503 
Hani böyle örtü gibi. ortasından kafalarını geçiriyorlar. Walking Dead izliyorsanız orada maggie de giyiyordu bir aralar.
(2) 

kanyon çevresinde sabah 8 gibi açılan kuaför

regina phalange #1129501 
10-15 liraya fön çektşrebileceğim bşir yer var mıdır sabah saarlerinde kanyon içi hariç?
(1) 

Kedi korneasında çizik

gordon shumway #1129497 
Merhabalar;

İngiltere'de yaşayan ablam bir kedi bulmuştu sokakta. Türkiye'de yaşıyormuşçasına kediciğe yarı sokakta yarı evde bakıyordu. Dün kedicik gözü kapalı bir şekilde gelmiş eve. Ablam da demiş ki "dur şunu veterinere götüreyim de bir göz damlası alayım. Kediyi gören veteriner demiş ki, "bu kedinin korneası çizilmiş". Kornea ameliyatı yapabilen üniversite veteriner kliniği de kornea ameliyatı için 4000 pound talep etmişler. Ablamda da şu an bu para olmadığı için ameliyat ettiremiyor. Charity'leri arayıp sordu, onlar da devlet yardımı almayanların kedilerine destek veremiyoruz deyip geri çevirdiler. Veteriner de eğer ameliyat ettiremeyecekseniz gözü almamız gerekiyor demiş. Yani toptan gözü söküp alacaklarmış.
Lakin elbette hayvancağızın gözünün alınması hiç de istenen bir çözüm değil. Görme yetisi olmasa da, gözünün varlığını devam ettirmesini istiyor insan. İltihabın kurutulup, en azından göz topunun yerinde kalması sağlanamaz mı diye bir soru geliyor insanın aklına, ama bilgisizlikten cevap bulamıyoruz. Acaba bir bilen eden var mıdır? Acaba iltihabın bir şekilde kuruması ve göz topunun fiziksel varlığını devam ettirmesi mümkün olabilir mi?
Belki bir anlayan olursa diye gözünün bir fotosunu da ekledim. İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

kilo aldırmayacak-az aldıracak gece yemeği?

jonestown #1129494 
sabah kahvaltı yapmıyorum. öğlen 12de yemek yiyorum işyerinde. ekmek yok, tatlı yok ama.

normalde 6da çıkıyorum işten, 7 buçukta akşam yemeği yiyoruz evde. acıkmıyorum uyuyana kadar. ama bu sıralar hep mesai oluyor. isyerinde mesai yemeği 5te. yine dikkat ederek yiyorum. 10-11 arası işten çıkıyorum ama çok acıkıyorum o saate kadar. eve gelince de o yorgunlukla ne bulduysam yiyorum. bunun bana kilo aldırdığını farkettim. yatmadan yiyip kilo aldırmayacak, hazırlaması kolay ne tavsiye edersiniz?

yeme demeyin uyuyamıyorum, meyve salata falan da doyurmuyor gece uyanıyorum:/
(1) 

Tv de yayin kaydetmek mumkun mu

brad pitt #1129491 
Digi var ama plus degil. Kumandada, yayinda kayit butonu cikiyo. Basinca, kayit fonsikyonlarini kullanma yetkiniz yok diyo. Bi de teledunya var. Digiye usb takiliyo.

Simdi bu isin bi yolu var mi. Oldukca onemli benim icin. Bu is olursa 400 tl den kurtulcam. Oyle onemli yani.

Her gece nba macini kaudetcem tv8 den. Yani nba league pass almicam.

Bi yardim lutfen.
(3) 

whatsapp web tanıtımını yapamadım

hayat aklini konusacak bir filozof uret #1129489 
telf: sony xperia aqua

web sitesinde uygulamayı aç diyor. açtım
ikinci yönergede menü diyor, bende menü yok.

Nasıl yapabilirim?
(6) 

kurtlar vadisi-pala ve ekibi

metal69 #1129487 
palanın adamları kral faruk ile bedir'in imajı sonradan neden değişmişti? o zamanlar diziyi takip edenler anlamıştır ne demek istediğimi.
(8) 

İzinde gidilecek ülke

buenas #1129486 
Yaklaşık 20 gün sonra izne çıkıyorum. Vizeyle vs uğraşmadan uçağa atlayıp tek başıma hangi ülkeye gidebilirim? Siz olsanız nereye giderdiniz/gittiniz?
(2) 

öğretmenimizin tayini çıktı, ne yapsak?

tosiba #1129484 
üniversite hazırlık aşamasında bizimle insan-üstü bir çabayla ilgilenen öğretmenimiz devlete geçince siirt'e tayini çıktı.

cuma'ya kadar vaktimiz var, sizce ne yapsak?

ben herkese zarf ve mektup ayarlıyorum. hepimiz ona mektup yazıp gitmeden vereceğiz bir kutuda.

pasta keselim diyenler var.. ne bileyim, bana çok saçma ve klasik geliyor. adam gidiyor diye neden pasta kesiyoruz?

ne yapsak başka? tüm fikirlere açığız.
(2) 

iphone'u kuramıyorum

drystedb efficacious #1129481 
güç tuşuna basınca itunes logosu geliyor.

itunes üzerinden güncellemeye/geri yüklemeye çalışıyorum fakat ''iphone firmware'i geri yükleniyor'' kısmına gelince (-1) diye bir hata veriyor.

ne tavsiye edersiniz. telefon hiçbir şekilde çalışmıyor.

daha yeni aldım pasaporta işletmedim onla ilgisi olaiblir mi
(3) 

ortalama maaşlı insan için birikim hedefi ne olmalı?

mayeskuel #1129480 
kendi işimi kurucam sanırım. lutfen 500 bin falan deyip sinirlerimi zıplatmayın. ortalama maaş diyorum. thankss..
(4) 

Couchsurfing yardım

senolll #1129476 
Selam,

Şimdi ben erkek kişisi olarak bir kadın arkadaşım ile Kopenhag ve Stockholm'e ziyaretler gerçekleştireceğim. Daha önce hiç couchsurfing ile kalmadık bir yerlerde, host da olmadık. Ne yapmalıyız?

- Beraber hesap gibi bir olay vardı öyle mi açmak gerekir?
- Benim hesaptan public trip mi oluşturmalı ve gezen kişi sayısını 2 mi yapmalı?
- Hostları tarayıp biz mi mesaj atmalıyız?
- Public trip veya mesaj atarken ne yazalım edelim?
- Kadın kişisi olan arkadaş mı yapsa bunları daha hızlı sonuç elde ederiz?

Teşekkürler
(9) 

İçinde cadı, büyü gibi mistik öğeler barındıran film tavsiyesi olan var mı?

gliese 581 #1129474 
The Project Witch Blair, The Skeleton Key gibi cadı, büyü gibi öğeler olan, tercihen sonu sürprizli ve tırstıran bir film tavsiyesi olan var mı acaba?

not: the exorcist tarzı istemiyorum.
(4) 

Araba soruları

kablelvuku #1129472 
1) 12 - 14 bin bandında hatchback araba almak isteseniz ( biliyorum bu fiyata artık araba kalmadı ama napayım ) bu ne olurdu

2) Tüplü arabaya karşı bir onyargi var bende sizde durumlar nasıl

3) 1800 lira maaş ile. 07.2017 askerlik tecili ile. Kredi çekip araba alır mıydınız? ( ocakta yüksek lisans yapmaya başladık diyelim mesela)
1 ...  ... • 4224    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık