(7) 

web sitesinin barındırdığı klasördeki video dosyalarını görme/indirme

enfazlakirkkaraktermisbarihepsidolsunlan #1198916 
Mesela bir site birkaç dosya ya da video paylaşmış. İndirmeye de açık hale getirmiş. Örnek olarak video adresi "http ://www. enfazlakirk.com/Videolar/a.mp4" diyelim. Aynı adreste b.mp4 c.mp4 filan da var.

Ben bunları görmek için "http :// www. enfazlakirk.com/Videolar/" adresine çevirip girmeye çalışınca "yoo dostum 403 forbidden yoo" hatası geliyor. Bu klasördeki dosyaları nasıl görebileceğime dair bilgisi olan var mı?
(3) 

ucuz döküm tava

superb #1198915 
hangini aliyim?
zamanında esse'den 50 liraya almıştım
çok memnunum ama artık esse yok piyasada
(1) 

Modem WLAN ışığı

skulldragon #1198913 
Selamlar,

Son 1 haftadır modemin WLAN ışığı ara ara(günde 3-4 defa diyelim) çok hızlı yanıp sönmeye başlıyor(normalde yavaş yanıp sönüyor) bu hızlı yanıp sönmelerde internet korkunç yavaşlıyor, sadece nefes alıyor 2500 ping vs. modeme reset atınca düzeliyor. Araştırdım biraz başkası bağlanıyor falan diyorlar ama öyle bir şey yok kontrol ettim.
(6) 

Tek başına yurtdışına gezmeye giden?

diffarentiationation #1198912 
Yanıma kimseyi bulamadım. Yeşil pasaportum bitmeden gitmem gerek. Budapeşte, Prag, Bratislava, Warsaw olabilir. Daha önce gidip yazan mutlaka vardır. Nereden bulabilirim? Şu sorulara cevap verebilir misiniz?

1-Hostellerde 1 gece kalmak ne kadar tutar?
2-Tek gidip, kimseyle anlaşamayıp sik gibi tek gezme riski vardır demi? Çok kötü olmaz mı?
3-Başımıza kötü bir iş gelse ne yapıyoruz? Cüzdan çalındı, düşüp bayıldık, polislik olduk gibi?
4-Trenle iki ülke başkenti arası yolculuk kaç lira tutar?
(2) 

Cialis benzeri ?

bana her yer cehennem #1198911 
Bunu kullanan var mı ?
Kaç mg kullanmalı.
Ne kadar süre etki yapıyor ve nasıl etki yapıyor ?
Yan etkileri var mı ? Neler ?

Bunun yerine başka birşey kullanan var mı ?

Özelden de yazabilirsiniz ?

Merak ettiğim için kullanmak istiyorum
(15) 

mac için word'ün sürekli hata verip belgeyi kaydetmeden kapanması sorunu!!!

nikhilen #1198909 
arkadaşlar herkese iyi günler,

word beni birkaç gündür deli ediyor. elimde 1000 küsur sayfalık bir tashih belgesi var ve ben üzerinde çalışıyorum. ilk günlerde hiçbir şey yoktu, zaten bugüne kadar böyle bir sorunla karşı karşıya da değildim. fakat iki-üç gündür, arkada otomatik kaydetme açık olmasına rağmen word bir anda kendini kapatıyor, ilk başlarda kaydedip çıkıyordu sanki ama şu anda kaydetmiyor da; kurtarılamadı modunda takılıp beni yarı yolda bırakıyor. bu diğer insanların başına gelen bir şey değil hani dosya büyüklüğünden desem, sordum dün çünkü başka belgelerde çalışan bir arkadaşa. aradım taradım, yılların apple kullanıcısı olan arkadaşıma sordum ama o dahi bilemedi.

yine başıma geldi az önce yani beş ilerleyip üç geri gidiyorum gibi bir şey, hatta beş ilerleyip beş geri gidiyorum ve elimde bir şey kalmıyor; ağlamak üzereyim. neden yapıyor olabilir artık bunu bu bilgisayar?

geçenlerde yazılım güncellemesi gelmişti, şu anda os sierra 10.12.5 sürümündeyim, güncel yani her şey tamam. acaba güncelleme bug falan mı getirdi?

bu duruma acil bir çözüm getirebilecek biri çıkarsa çok çok çok memnun olacağım.

şimdiden çok teşekkür ederim!

ps: bu arada uyumluluk modunda çalışıyor bana gelen belge de docx uzantılı olmasına rağmen ve ben bu modu kapatamıyorum normal direktifler yönünde. bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim, belki bu sebeptendir bilemiyorum.
(11) 

İyi senaryolu türk filmi var mı ?

mete kudur #1198908 
adamlar yazmış diyebileceğimiz birşey.
(12) 

Samsung Galaxy S7 için kılıf önerisi

issiz karga #1198907 
Cidden cahilim bu konuda. bildiğim tek marka spigen. gözüme kestirdiğim neo hybrid ve rugged armor modelleri var. bu modeller nasıldır tavsiye eder misiniz? ya da başka kaliteli marka var mı önerebileceğiniz aynı kalitede. 120 - 130 gibibir üst sınır koydum ama 70 - 80 ideal aralık :)

bir de ekran için koruyucu cam mıdır, jelatin midir ne zıkkımsa artık ne yapayım, bunun için de tavsiyeye ihtiyacım var. nerden alayım, ne marka alayım, nasıl uygulatayım?
(2) 

Yeni kimlik şifre olayı

nundu #1198906 
Bu yeni kimliklerdeki şifrenin işlevi nedir? Kimliğim bugün elime gecti, aklima şifre olayi geldi bakayim dedim de ne işe yaradığını yazmamislar doğru düzgün. Şimdi nufus müdürlüğüne gidip değiştirmek gerekecek sanirim ama amaci ne yani neyde kullaniliyo bu?
(8) 

Kıyafetlerim benim minnoş kıyafetlerim

Kalinka #1198902 
Arkadaşlar , gerek dogum kilolarını bırakın vermeyi üstüne kilo almam, gerek iş yaşamını bırakmam hasebiyle bir grup kıyafetimi satmak istiyorum. Nasıl bir yol önerirsiniz? Nereye koyayım? Buraya mı?
Let go da satılmıyor sanki hiç bişey (henüz yüklemedim)

Ya anlayın işte içimdeki ev kadını, üret para kazan diyor
(7) 

Şehirler arası evcil hayvan taşıma

saatleriazarlamaenstisusu #1198900 
Birkaç haftaya İstanbul'dan farklı bir şehre taşınıyoruz. 2 kedimiz var. Havayolu ile taşıma koşullarına baktık. Bizim dana oğlan seyahat etmeyi sevmediğinden ve çok tedirgin olduğundan kabinde seyahati elemek zorunda kalıyoruz. bagaj kısmına da vermek istemiyoruz okuduğumuz bazı nahoş tecrübelerden dolayı. ama adam yol boyu miyavlıyor; usanıp sakinleşene kadar yarım saat geçiyor en az. sedatif ilaçla müdahaleyi de tercih etmiyoruz.

biz de evcil hayvan taşıma şirketi seçeneğini değerlendiriyoruz şu an. Var mı kedisini bu şekilde taşıtan? Hayvanın, hayvanların psikolojik durumları nasıldı? Seyahat esnasında veya teslim alındıktan sonra herhangi bir sorun yaşadınız mı?
(2) 

Reiki bir iki

Kalinka #1198899 
Tamam igrenc bir başlık kabul ediyorum.
Evde yoga reiki tarzı bişeyler yapmak istiyorum. Bir yaşında bir kızım ve bırakacak kimsem yok. Nerden Nasıl baslayayım dersiniz?
(12) 

Aşık olma süreci

ya ben lan neyse #1198897 
şu aşk diye bilinen nörolojik olay hakkında...

ilk görüşte mi oluyor yoksa tanıdıkça mı? ikisi de oluyor illaki ama baskın olan hangisi?

özellikle bilimsel kaynaklar daha çok işime yarar. kendi gözlemlerinizi de duymak isterim.

sağ olunuz.
(4) 

kpss de branşımda 2.yim

taflan #1198889 
ve 98 kişi alınıyor. ilk tercihimin olduğu kuruma 3 kişi alınıyor. teknik olarak girmem garanti ama yine de torpil falan döndüğü söylenmekte. ösym nin merkezi alımı bu. ayrıca bugün son günü tercihlerin. acaba girememe ihtimalim var mı, bir fikriniz var mı?
(4) 

Yurtdışı (italya) atm kullanımı

epinephrin burst #1198885 
Selamlar sevgili romalılar,
Sorumuz başlıktanda anlaşılacağı üzere yurtdışında atm kullanımı ile alakalı. Şimdi benim ziraatte euro hesabım var bu hesaptan yurtdışında para çekebilir miyim? Yoksa nakit olarak para taşımam mı gerekir? Ya da bu tarz işleri en güvenli şekilde nasıl hallederiz?
(3) 

Masaustu gorunumden cik butonu neden yok?

runagain #1198882 
Duyuruya cepten girdiğimde, mobil gorunumdr bazi islemleri yapamiyorum. Duyurumu fuzenleme gibi... bunun icin, mobil gorunumden cik butonuna tikliyorum. Sonrasinda mobile gecme butonu yok. Cepten, masaustu surumuyle cebellesiyorum.

Neden yok boyle bir sey?
(15) 

hamile birinin sigara içmesi

bohr atom modeli #1198880 
kanunen neden yasak değil ya? bu bildiğin suç değil mi?
(1) 

Elektronik Sigara Likit - İlk Likit Güvenilir Site

xin zhao #1198878 
Merhabalar haftalar sonra e-sigaram ulaştı. şimdi likit almam gerek. çok fazla çelişkili ifade var. ilk sefer için daha bismillah demeden kendim demleyemem. hazır likitlerle başlamak istiyorum. var mı şöyle kredi kartıyla ödeme kabul eden güvenilir temiz bi likit satıcısı ?
(3) 

domainimi başka bir hostingdeki ikinci bir siteme nasıl yölendirebilirim

marul hirsizi #1198875 
olay şu bir tane hosting firmam var. ve içinde bir sitem bir de domainim var.
ben ikinci bir domain aldım farklı bir firmadan. sorum ise şu aldığım ikinci domaini, hostingimdeki ikinci websiteme(birinci websitesinden farklı) nasıl yönlendirebilirim.

bir ikincisi subdomain işe yarar mı
(11) 

fringe izlenir mi?

steve rogers #1198863 
öncellikle söyleyeyim dizi izlemeyi çok seviyorum. geçen yaz fringe'e başladım 8 bölümünü zor bir şekilde izledim. daha sonra devam ederim diye bıraktım ama onun yerine hep daha iyi olduğunu düşündüğüm dizileri izledim. ilk yayınlandığı yıllarda izleseydim çok seveceğimi düşünüyorum ama son dönem yapılan dizileri düşününce çok sıradan kalıyor. resmen zamana yenik düşmüş. son yıllarda 8-10 bölümlük müthiş diziler yapıldı yani. fringe'ın bölüm sayısı da biraz fazla. yine de devam et. gelecek sezonlar daha iyi olacak diyen var mı?

bu arada kolay kolay dizi bırakan biri değilim. en son bıraktığım dizi CW'nin flash.
(1) 

Bilişim Konusunda Avukat

thedewil #1198861 
Bilişim suçları konusunda, İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz avukat var mıdır?
(2) 

otomobil görünümlü ama ruhsatta kamyonet olan araç almak

tabudeviren #1198858 
uzun zamandır ikinci el araç bakıyorum. bütçeyi de yükseltmeme rağmen içime sinen bir araba bulamadım. gördüğüm kadarıyla piyasa haydut dolu. zaten bayram gelmesi sebebiyle fiyatlar göklere uçmuş durumda.

bu durumda, kısa bir süreliğine kullanacağım çok eski ve pahalı olmayan otomobil görünümlü, iki kapılı, kamyonet tipi araçlara yöneldim. kısa bir süre kullanıp satacağım. yalnız bu konuda kafama takılan birkaç nokta var. geçen duyuruma www.eksiduyuru.com verilen cevaplara göre, kamyonet tipi araçlar şu niteliklere sahip:

• Hız sınırı ticaride daha düşüktür: bu umurumda değil. zaten sadece yaz için şehir dışına çıkıyor olacağım. gerekirse 80 ile giderim
• Ticari 1. Köprüyü kullanamaz: aracı istanbul'da ve köprüyü geçecek şekilde kullanmayacağım.
• Ticari her yıl muayeneye girer: sorun değil.
• Ticari kullanan kişinin alkol sınırı 1 dir: içtikten sonra araç kullanmam.

• Sürücü belgesi haricinde ayrıca evrak isterler: işte buna takıldım. ticari işlerde kullanmayacağım halde yine de evrak mı hazırlamam gerekiyor? ne evrağı?

• gerekli izinlerin olmadan yük ve eşya taşıyamıyorsun. kendi eşyan olsa bile ceza kesiyorlar: nasıl? yani ben evde kullanmadığım ıvır zıvır eşyayı köye götürmek üzere bu tip bir araca yüklersem ve polis çevirirse ceza mı ödüyorum?
(5) 

İşsizlik maaşı için gerekli koşulları

yue #1198855 
sağlayabiliyor muyum bir bakar mısınız?

Sistemden günlerime baktım şunlar;
Mayıs ayı- 30
Nisan ayı- 30
Mart ayı- 24
Şubat ayı- 27
Ocak ayı- 30

2017 yılı toplam 141
2016 yılı toplamı 332
2015 yılı toplamı 356
2014 yılı toplamı 358

Şubatta ve martta ücretsiz izin + raporlu olduğum günler vardı. Son üç ay toplamı 120 gün yapmıyor ya bir sıkıntı oluyor mu?

Bir de bu durumda alırsam kaç ay alabilirim?
(2) 

otomatik kapi alicam size de danisayim dedim

charlotte blanc #1198854 
afganistanda bir marketler zinciri var. bir tane marketin otmatik kapisi bozulmus onun techizatini aliyorum. kapisi saglam sadece mekanizma lazim motoru, beyni, radari vb.

1- aradigim ilk satici yavuz otomasyon sistemleri. abi bana kapi haric ortalama 2600 olur dedi.

2- marmara otomatik kapiyi aradim oradaki abi kapi boslugunu markayi falan sordu uymayabilir parcalar dedi. bana whatsapten atilan fotograflari gonderdim. bunun makarasini falan da degistirin dedi. hepsini degistiriyoruz dedim. konuya vakif bir abi gibi geldi acikcasi. size alman motoru verelim basiniz agrimasin. zaten afganistana gidiyormus bu mal beni de sizi de rezil eder dedi. yerli uretim var burada ucuz ama tavsiye etmem dedi. 3000 tl arti kdv fiyati.

3- hilal kepenk sistemleri. buradaki abiye durumu anlattim. fiyat alayim sizi arayayim dedi. bana 1500 tl + kdv verdi. motorlar yerli uretim mi diye sordum cin mali dedi. cin mali bu peki garantisi var mi ? 2 yil garantisi var dedim. afganistana gelip tamir eder misin diye sormadim. 11-12 yildir bu isi yapiyoruz artik herkes cinde uretiyor italyani da almani da dedi. bana pek guvenilir gelmedi kac yil sektorde oldugunu sadece cin malinin ayibini ortmek icin soylemis gibi geldi.

daha da baska yerleri aramaya devam ediyorum su an ama sizin oneriniz nedir sizin gorusunuz nedir ?
(2) 

İzmir Balçova'yı bilenler

aquarium #1198851 
Balçova'daki şu mahalleleri nasil bilirsiniz? Merkeze en yakın, konumu en iyi diyebileceginiz hangisidir ? Ya da bu mahalleler deyince şuraları anlamalısın diye ornek verebilirsiniz. Civari biliyorum ama mahalle ismi olarak fikrim yok.

Fevzi çakmak
Onur mah.
Çetin emeç
Eğitim
(2) 

yoga yapanlar,yoga videosu/hesabı tavsiyelerine ihtiyacım var

Phoebe #1198847 
yoga eğitmenim en yakın dostum aynı zamanda. dolayısıyla onun derslerine ücretsiz katılıyordum. şimdi yazlığa geçti ve ben bütçe ayıramıyorum şu anda başka bir yoga sınıfına.

5 aydır gidiyordum ona. daha önce de dönem dönem yogaya gitmişliğim var. haftada 3 gün 7-8 km yürüyüş yapıyorum. iki günde sabahları yoga yapmak istiyorum.

bu veriler ışığında evde yapabileceğim hatha yoga için video, hesap, blog vesaire tavsiyelere ihtiyacım var. kendim araştırdım, buldumda aslında bir şeyler. ama ben bizzat yoga yapanlardan nereleri, kimleri, hangi videoları takip ettikleriyle ilgili tavsiye almak istiyorum. teşekkürler.
(8) 

Park yeri için ayrılmış cebe bayrak dikmek...

draconas #1198843 
Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak evimin hizasında bulunan apartmanın altına bir pastane açıldı. bu arkadaşlar dükkanın önüne kocaman bayrak gibi şeyler koymuşlar. Bu koydukları yer cadde üzerinde araçların park etmesi için yapılmış cep. Fotoğraflarını koyacağım. Oradan bakabilirsiniz. Ne demek istediğimi daha net anlamak için. Şimdi bu arkadaşlarla aramızda küçük bir sürtüşme yaşandı. Dün akşam eve geldim, arabayı park edeceğim. Geldim evin önü dolu. Biraz daha ileri doğru ilerledim bütün cep dolu. Parke edecek yer kalmamış. Bir tek bu arkadaşların park yapılmasın diye bayrak diktikleri yer boş. Kocaman 3 tane bayrak dikmiş adamlar. Döndüm bir tur geri geldim. Yanaştım, adamlardan kibarca rica ettim. Arkadaşlar bayrakları kaldırabilir misiniz? Park edeceğim yer yok diye. Bunlar kaldıramayız dediler. İnsan gibi konuşuyorum ama sonuna kadar hiçbir agresif tavır yok. Arkadaşlar bakın burası araçların park etmesi için yapılmış bir cep siz bayrak koymuşsunuz evime geldim arabamı park edemiyorum dedim. Bu arada arkada çocuk mızıldanmaya başladı. Benim kafa yükselmeye başladı ama hiç bozmadım kendimi. Arkadaşım sen bu bayrakları şimdi kaldırıyor musun? Kaldırmıyor musun? Diye son derece sakin bir tonla ama ciddi bir ifadeyle sordum. Adam hala kaldırmamakta ısrar etti. Dedim bak birader bu yaptığın şey yasal değil. Bunları buraya koyamazsın. Burası park yeri olarak düşünülmüş bir cep. Adam bana sen buraya park edersen dükkanımın önü kapanır falan diyor. İyi de dedim bende eve geldim tam evimin önü yani arabamı parke edeceğim sen park yerine bayrak dikmişsin diyorum. Yok adam kaldırmıyor. Son kez sordum. Kaldırıyor musun? Kaldırmadı. Ben sakin konuşunca onlarda da bir yükselme olmadı. Karşılıklı bir sürtüşme oldu yani. İtiş kakış, hakaret vs yok.

Kısacası adam bu adamlar park yeri olarak tasarlanmış cadde üzerinde bulunan cep üzerine dükkanımın önü kapanmasın diye bayrakları dikmiş park yerini gasp etmiş durumda. fotoğrafta park etmiş arabaların olduğu yer bayağı uzun bir şekilde cep. direkt olarak yol değil yani. yol olsa dahi o bayrakları oraya koyamaz zaten. Bu adamları şikayet etmeyi düşünüyorum. Doğru yer hangi birimdir. Yani bu konuya bakacak olan polis midir? Yoksa zabıta mıdır? Yolu işgal etmiş adam.
(7) 

Kedim kızgınlık dönemine mi girdi? N'oldu?

megerse #1198839 
Merhaba, dünkü depremin ardından kedim ciddi anlamda tuhaf hareketler sergilemeye başladı. Başta saklanıyordu vs. biz bunu depreme bağladık.
Fakat gece o kadar çok miyavladı o kadar çok miyavladı ki, uyuyamadık. Normalde suyunu bile nerdeyse yatarak içen kedi fiyuvt diye sağa sola koşuyor. Cama çıkıyor. Miyavlıyor da miyavlıyor.
Sağa sola koku bırakmadı ama kumu oldukça kötü kokuyor, emin değilim oraya koku mu bırakıyor yoksa o standart kumun kokusumu.

Şu an 10 aylık, erkek, oldukça cüsseli (4.7 kg) , beyaz scottish.

Kızgınlıkta mıdır? Kızgınlıktaysa bunun yolu yordamı nedir? Dişi mi bulmalıyız? Kısırlaştırmadan önce bir kere de olsa çiftleşsin istiyorum ama mantıksız mı?
Dişi bulmak için önerebileceğiniz bir platform var mı?

Çok uzun yazmışım, deneyimli arkadaşlar destek olursa müthiş sevinirim.

Edit: Fotoğraf eklendi.
(3) 

[Excel] B sütunundaki değere göre satırları boyamak

The_Lollok #1198836 
Merhaba,

B sütununda "true" yada "false" yazıyor. "true" olan satırları boyamak istiyorum. ama sadece B sütunundaki hücreyi değil komple satırı boyamak istiyorum nasıl yaparım? Ben sadece hücreyi boyayabildim.

Teşekkürler

Edit: halloldu teşekkür ederim :)
(2) 

booking.com kullanma

duseyazar #1198831 
Selamlar ahali,

Booking.com'dan İngiltere'de bir hostel rezervasyonu yaptım. Ödemesinde sıkıntı çıktı, bankayla ilgili midir, Türkiye'den booking.com'a ödemeler mi yasaklandı?
(2) 

Doların stabil gidişi

veilofsin #1198827 
Ne kadar daha sürer sizce. Uzun bir süredir bu seviyelerde
(2) 

MSSQL SIRA

alaimisema #1198824 
Merhaba,

Elimizde şöyle bir sorgu olduğunu varsayalım;

ID HAT_ID
1 55
2 58
3 55
4 58
.
.
.
.

İstediğim işlem şu; HAT_ID alanı aynı olanlara 1 den başlayarak sıra versin dinamik olarak. Yani 55 lere ayrı 1 den başlayacak, 58 lere ayrı 1 den başlayacak gibi.
Ama tabii hat_id dediğim alanda n ihtimal olabilir onlar örnek.

Var mı böyle bir ihtimal?
(8) 

Laptop ekranına görüntü gelmemesi

joehigashi #1198823 
Merhaba.. Dün acer marka laptoptan lcd televizyona görüntü aktarırken laptopdaki görüntü gitti ve bir daha ekranı göremedim. Bilgisayar çalışıyor görünüyor ama ekranda herhangi bir tepki yok. Laptopun ekranını indirip beklemeye almak istediğimde dahi görüntü kapanmıyor ve laptop beklemeye geçmiyor. Sorun ne kaynaklı olabilir ? Acaba bilgisayarcıya giderse ne kadar masrafı çıkar ya da benim kendi imkanlarımla yapabileceğim bir şeyler olabilir mi ?
(11) 

Şirket iftarı

chicha #1198821 
Şirkette neredeyse kimse oruç tutmuyor ama maksat bir araya gelmek olsun demişler ve böyle bir organizasyon planlanmış.

Tuhafıma giden ise gelen e-postada ücretin de belirtilmesi. Şimdiye dek irili ufaklı bir sürü şirkette çalıştım, organizasyonu personele kilitleyen bir yere ilk kez denk geliyorum.

Sizce milyar milyon kazanan şirketin bin tl bile tutmayacak (15-20 kişi çalışıyor, yazılım şirketi) organizasyona sahip çıkmaması normal mi? Patron da cimri değildi şimdiye dek şaşırdım ben açıkçası.
(1) 

Burs Verebileceğim Üniversite Öğrencisi Arıyorum

Kedilerinefendisi #1198814 
BULUNDU... (Mesajlar geldi arkadaşlar bir kişiyi seçeceğim aralarından, teşekkürler)




Eylül-Haziran arası bir üniversite öğrencisine burs vermek istiyorum arkadaşlar. Öğrencinin not ortalaması en fazla 2.50 olmasını istiyorum. Sosyal hayatı olan, gezmeyi seven kısacası inek olmayan biri olmasını istiyorum. Çevrenizde varsa mesajla ulaşabilirsiniz.


Not: Yanlış anlamalara sebebiyet vermemek adına kendim nişanlıyım herhangi bir beklentim yok, cinsiyet farketmiyor o yüzden. Üniversite yaşantıma benzeyen birine burs vermek istiyorum.
(1) 

Ege'de Devremulk - Yazlik Kiralamak

tum haklari saklidir #1198812 
Ailecek gidilen tatiller Devremulk ya da yazlik kiralayarak daha ucuza geliyor gibi. Daha önce gittiniz mi, f/p memnuniyetiniz nasildi?

Onerebileceginiz yazlik ya da Devremulk ya da site vs var midir?
(2) 

iş geliştirme platformları

ofelia #1198809 
herkese günaydın sevgili insanlar, hepinize çok güzel bir gün diliyorum.
-ofisteki gereksiz neşeli sinir bozucu tip mode off-

globn diye bir iş geliştirme platformu varmış, dün bir arkadaşım paylaştı. ilk iki toplantıya gidebiliyorsun sonra üye olmak istersen yıllık 1700 lira. amaç yeni insanlarla tanışmak, iş ağını geliştirmek, yeni müşteri bulmak falan.

sözlükte biraz araştırdım benzer bir sistemle ilgili birazcık yorum var ama onlar da çok arada bıraktı beni.

daha önce böyle bir şey deneyen oldu mu? mantıklı geliyor mu kulağa? ben şu an zaten tam zamanlı çalışıyorum ama yaptığım işin dışında freelance yapabileceğim şeyler var, sosyal medya-metin yazarlığı-redaktörlük falan. hem çalıştığım yere hem de direk kendime bir yararı olur mu bu zımbırtının acaba?

iş adamları derneği var aynı mantıkla çalışan onların üyelik ücretleri çok yüksek tabi ama işe yaradığını biliyorum. bu henüz fakir olanlar için bir sistem gibi.

napayım, bir gidip ortama bakayım mı?
(2) 

Turkce'den Ingilizce'ye kitap tercume ettirmek istiyorum.

gormemisin oglu #1198803 
Toplam 300 sayfa civarinda kendi yazdigim 3-4 mini kitabi Ingilizce'ye cevirtip ese dosta hediye etmek ve uyelik modelli bir sitede yayinlamak istiyorum. Malesef oturup bizzat cevirecek vaktim yok; dolayisiyla bir tercume burosuyla calismak en mantiklisi olacaktir.
Bu noktada bazi endiselerim var tabi. Birincisi tercume burolarinin cevirmenlerine nasil guvenecegiz? Maliyetten kismak icin tecrubesiz universite ogrencilerine is yaptirmadiklari ne malum? Sorunun basiti: elime cop mu gecer yoksa hakikaten guzel cevirilmis birseyle mi karsilasirim?
Ikincisi yine guvenle ilgili. Tercume burosunun isi verdigi tercuman tutup da bu yazilari kucuk bolumler halinde sagda solda paylasirsa ne yapacagiz? Sonucta ben yurtdisindayim, adam Turkiye'de. Mahkemedir sudur budur masraflarina degmez.

Bu konuda tecrubelerinizi paylasabilir misiniz rica etsem?
(2) 

visual basic sorusu

klar #1198798 
abc = a³ + b³ + c³

olan sayıları bulan bi program yazmaya çalışıyorum. aşağıda biyerde çok pis saçmalıyorum ama nerde? yeniyim, yeni bile sayılmam sınav var ona çalışıyorum, umarım birileri vardır bilen. tşk.

-----------------------

Dim a As Integer
Dim b As Integer
Dim c As Integer
Dim abc As Integer


Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

For abc = 100 To 999
If abc = (a * a * a) + (b * b * b) + (c * c * c) Then
Msgbox
Else
End If
Next
End Sub
(10) 

Fotoğrafım izinsiz şekilde kullanıldı ne yapabilirim?

atzehri #1198795 
Hukukçu arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Geçen hafta estetik ameliyat geçirdim. Başarılı da bir ameliyattı doktorum sağolsun ancak fotoğraflarımı öncesi sonrası şeklinde instagramda paylaşmış gözlerimi tamamen kapatarak.
Gözleri kapatınca herşey bitiyor mu benim iznimi almadan koymuş?
(8) 

Gece dinlemelik slow şarkı önerisi

sorunvar #1198790 
soul ,slow olabilir.Alayım linkleri :)
(11) 

Herkes neden Yunanistana gidiyor

atcapar #1198787 
son 2 haftadır arkadaşlarımın çoğusu yunanistana tatile gittiler facebookta falan görüyorum resimlerini ben mi bişey kaçırdım acaba yunanistan neden bu kadar popüler oldu tatil için?
(3) 

Tavuk göğsü - Bozuk olanı ayırt etmek

hümanist tabutçu #1198782 
Tavuk göğsü satın alıp evde yapmaktan çekiniyorum zehirlenirim diye. Bozuk tavuk göğsünü satın alırken veya pişirmeden önce nasıl ayırt edebilirim kesin bir şekilde? Daha önce zehirlenme vakası yaşadığım için o ağır durumu tekrar yaşamak istemiyorum.
(1) 

Erasmus için Sağlık Sigortası

osmaniye osmanlarindir #1198775 
Herkese merhaba, ya bu erasmus stajı için Sağlık sigortası istiyorlar da, hangi firma iyidir güvenilirdir bir yardımı olabilecek var mı acaba?
(2) 

Calibro e-kitap okuyucu, ekran bozulması

gayda #1198772 
İyi geceler,
İki senedir filan sorunsuz kullandığım calibro elektronik kitap okuyucunun ekranına bir şeyler oldu. Fotoğraflarını ekliyorum. Ekranın üst kısmı fotoğrafta olduğu gibi kaldı, gözükmüyor. Ama o kısımda dokunmatik özelliği devam ediyor. Oraya dokununca sayfa çevriliyor mesela, ya da o kısımda hangi komut varsa gerçekleşiyor. Ama ben sayfanın o kısmını göremiyorum.

Tamir edilir mi? Edilirse nerde edilir? Ne civarda bi masrafı olur? Yeni bi cihaz almak daha mı mantıklıdır?

Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
(1) 

Harici Hard Diskteki Silinen Veriyi Kurtarmak

sdhnc1 #1198771 
merhaba sevgili suserlar, öncelikle konunun uzmanı bilgisayarcı ya da türevi arkadaşlara seslenmekteyim, yardımcı olursanız çok memnun olurum;

yakın arkadaşım dün 1 tb'lık harici hard diskini bilgisayara takmış. zaten sorunlu olan bilgisayarı kilitlendiği için o da çıkarmış. geri taktığında içinde olan ortalama 700 gb'lık veri bir anda ortadan yok olmuş. başka bilgisayara takmış orada da olmamış. herhangi bir düşürme vs. yok.

bilgisayarcıya götürmüş, bilgisayarcı "bu çöp olmuş ya bunu çöpe at ya da veri kurtarma merkezinde 1500-2000 tl karşılığında verilerini kurtarabilirsin." demiş. sanırım belleğin içinde küçük bir disk varmış, onu okumuyormuş.

bilgisayarcı diskin içini baya bir açmış ve o halde vermiş arkadaşıma. dolayısıyla şu an herhangi bir bilgisayara takılması için önce bir toplanması gerekiyor.

arkadaşımın her şeyi o hard diskte ve dolayısıyla kafayı yiyor. bu işlem neden bu kadar pahalı? başka bir çözüm yolu yok mudur? uzman kişilerin görüş ve önerilerini bekliyoruz, çok teşekkürler...
(3) 

hotmail adresini uzun sure sonra acmak

mrsmoon #1198765 
cok uzun sureden sonra yedek instagram, yemepsepeti ve bilimum diger eskiden acilmis hesaplarimin baglantili oldugu hotmailimi acmam gerekti. instagrama uzun zaman sonra girdigim icin mailinize bi code attik onunla girin diyor. fakat adrese giriyorum, asla bu mail ulasmiyor. yemeksepetinden siparis verdim, onun maili geldi. gmail guncel olan adresten kendime(hotmaile) rastgele mail attim, o da geldi. ama.instagramdan o mail bir turlu gelmiyor. ustelik hem bilgisayardan, hem mobil hem de uygulamadan hotmail oturumu aciyorum, eski maillere asla ulasamiyorum. son iki yildir bana hic mail gelmemis gibi... neyse o maillere olan oldu da su instagram hesabini nasil kurtaririm?
(2) 

Alışveriş sitelerşndnden beyaz eşya alınca garantinin az olması

Cursed Chico #1198758 
Bayiden alınca 7 yıl garanti oluyormuş. ALışveriş sitelerinde 2-3 yıl arası gördüğüm benim garanti var.

Bayiden almak daha mı iyi pahalı da olsa?
(15) 

Yunanistan

harmanim #1198756 
Arkadaşlar selamlar;
Yunanistana 10 günlük vize aldım. Fakat ben yunanistana geçip ordan da aynı gün hollandaya geçicem. Dönüşüm de holşandadan olacak. Bununla ilgili sıkıntı yaşar mıyım bi sonraki vize başvurusunda? Çünkü vizeyi en çok kalınacak yerden alınıyor bildiğim kadarıyla fakat ben yunanistanda neredeyse hiç kalmayacağım. 10 günü hollanda da geçireceğim. Holşandadan almamamın nedeni daha önce vize başvurumu reddetmiş olması.
(2) 

Bayram tatilinde köpeğime bakabilir misiniz?

osculus #1198752 
Merhaba sb.

İstanbul Bahçelievler mahallesi yakınında sokak köpeğimiz olan 9 yaşındaki Zeytin'i 2 ay önce sahiplenmek zorunda kaldık. Yoksa uyutulacaktı v.s hikayesi çok uzun. Benim bir köpeğim daha var ve Zeytin ofisimin bahçesinde kapalı bir çit içinde duruyor. Onu gündüz çıkarıp 1 tur çiş kaka için gezdirecek ve akşam da o klubesinin olduğu alana kapatacak onu sevecek yemini suyunu ki hepsi barınağında verebilecek bir hayır sever / hayvan sever arıyorum. Tarihler 24.06 ile 02.07 arası.

Hatta belki arkadaş olabiliriz zira hiç hayvan sever arkadaşım da yok. :(

Bayram olduğu için kimse yardımcı olmuyor. Eğer ilgilenen olursa en kısa zamanda zeytin ve benle tanışmaya bekliyoruz. resmen sıkıntıdayım. Çok teşekkür ederim.

Sevgiler

Osculus
1 ...  ... • 3763    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık