(1) 

sahneyi düzenlemek anlamında bir kelime?

architects creed #1493870 
merhaba,
bir görüntü olması gerekli değil ama algıyı istenen hizaya getirebilmek için çevrede bilinçli olarak yapılmış düzenlemeler anlamına gelen kelime vardı unuttum.
tiyatroda sahne düzenlemesi ya da kameranın çektiği yerdeki arka plan vs.
(4) 

Defalarca özgeçmişime bakılmasına rağmen arayan soran yok

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi #1493869 
Merhaba arkadaşlar,

1-2 aydır şehir içi şehir dışı demeden deli gibi iş başvurusu yapıyorum. İyi olduğunu düşündüğüm de bir önyazı hazırladım ve başvuru yaptığım işler çoğunlukla aynı alanda olduğu için çoğu başvuruya ekliyorum bu önyazıyı. Ne kadar istekli olduğumdan, yeteneklerimden, taşınmanın benim için sorun olmayacağından falan bahsediyorum bu önyazıda. Her neyse bu başvurular sonrasında özgeçmişim çoğunlukla günlük garanti 10 görüntüleme alıyor. Bazen bir günde 2-3 kez bakan birkaç şirket oluyor ama sadece bakıyorlar. Birisi Türkçe diğeri İngilizce olmak üzere 2 tane özgeçmişim var ve 90 günde toplam 150 civarında görüntüleme aldı. Bu benim için rekor denecek bir sayı. Delireceğim artık. Günde en az 2-3 saatimi bunlara ayırıyorum ama bir geri dönüş alamamak canımı sıkıyor. Napıyor bunlar fotoma bakıp gülüyorlar mı "Ehehe enayiye bak! Sen daha çok beklersin!" diye.

Uzun zamandır böyle bir motivasyon yakalayamamıştım ve zaten motivasyonunu kolay kaybeden biriyim. Zaten görüşmeler benim için iyi sonuçlanmıyor ama ona bile hasret kaldım. Bunlar niye aramıyor sizce? Ekran görüntülerine bakarsanız dün ve bugün olmak üzere 2 şirket dörder defa bakmış ama dönen falan yok. Çoğu şehir dışında bakanların ama şehir dışı olmasını dert edip aramıyorlarsa neden bakıp bakıp duruyorlar, dert etmiyorlarsa neden aramıyorlar? İşin kötüsü kendi şehrimde olup böyle yapan yerler de çok. Bunun gibi bir sürü şirket var. En sonunda kafayı kırıp garson olmaktan korkuyorum. Sizce dertleri ne bunların? İş arıyorsanız sizde durum ne? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Not: İş alanı dış ticaret ve lojistik genel olarak.
(6) 

Ilk iş görüşmesi

Coyote #1493862 
Sanırım yarın özel bir eğitim kurumundan arayacaklar, görüşme saati vs. ayarlanacak

Telefon görüşmesi ve yüzyüze görüşme için tavsiyeleriniz var mı? Biraz heyecanlandım :D

Is: Okul psikologu
(1) 

Korona sonrası koku hassasiyeti

kirmizipilotkalem #1493860 
Herkese merhaba kardeşim yedi ay önce korona oladu ve hafif atlattı yalnız koku alamama ve tat duyusu gitmişti.
Donradan yerine geldi düzeldi fakat iki haftadır yiyeceklere karşı aşıtı bir koku hassasiyeti başladı hiç bir şey yiyemiyor.
Hastaneye hangi bölüme gitmesi gerekiyor?
Birde aramızda bu durumu yaşayıp zamanla atlatan var mı?
Yoksa böyle mi kalacak hep?
(1) 

tezli yüksek lisans

dmkc53 #1493858 
merhaba, itü, istanbul ve yıldız(muhtemelen) tezli yüksek lisansı kazandım fakat enstitülerden pek bilgi alamadım, çalışmasam sorun değil ama çalıştığım için işlerin nasıl yürüdüğünü bilen bir arkadaşa ihtiyacım var. dersleri bir güne toplama gibi bir şey yapıyorlar mı? zorunlu ders haricinde kaç ders seçmek gerek bazılarında kredi 7 bazılarında 3 falan görünüyor. bu dersleri tez harici iki yıla yayıp 3. yılda tezi yapabilir miyiz ? işin özü iş yerinden minimum izin alarak bu işi yürütebilir miyim, hocalar kolaylık sağlar mı? izin günlerimi kullanmayı düşünüyorum, konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim,teşekkürler.
(4) 

adsense işleri

Efoody #1493856 
çok uzun bir süre önce bırakmıştım kovalamayı (2011 gibi)
şimdi tekrar bir döneyim dedim ama sıfırdan başlamaktansa işleyen sistemi alıp öyle devam etmek niyetim.
ilanlara bakıyorum ediyorum ama nasıl desem bir gariplik var.
günlük 500-600 tekil hite, niche falan olmayan türkçe içerikle aylık 2.5k gelir var görünüyor. içerik üretmek desen kolay, ucuz.
böyle ilanlar bir iki de değil. var yani bayağı bir.
neyi kaçıyorum?
10 yılda adsense türkçe içerik için çok daha iyi bir yere mi geldi?
500-600 tekil hit hiçbir şey değil günlük. ben günlük 100k ya yaklaşan tekil hitlerle zor para kazanıyordum 10 yıl önce. ne değişti de böyle bereketli bir hâl aldı bu işler?
(7) 

istanbul'da gezmeden dönme denilicek yerler

semaforo de medianoche #1493855 
istanbul'a en son gideli 7-8 yıl oldu ama o zamanlar da hiç doğru düzgün gezmemiştim sadece taksim, istiklal falan gezdim o kadar. şimdi full gezmeye gidiyorum da sizden de fikir almak istedim. şurayı görmeden/gezmeden, şunu yemeden/içmeden, bunu yapmadan dönme dediğiniz şeyleri yazar mısınız?
(16) 

Trendyol, hepsiburada, amazon vs saticilara nasil guveniyorsunuz?

freedonia #1493853 
Ya ben anlamiyorum, insanlar niye bu siteler uzerinden alisveris yapiyor? Atiyorum market alisverisi mi yapacagim, migros'un carrefour'un sitesine girer bizzat ondan alirim, adam marketci zaten, elektronik mi lazim illa online alacaksam mediamarkt'a, arcelik'e girerim sitesine ordan yap alisverisini. Ne oldugu belli olmayan saticidan alip niye riske atayim kendimi. Ucuz mu satiyor bunlar? Olay ne? Cidden bilmedigimden soruyorum son 2-3 yildir online bir seyler almaya basladim. Bizzat yerinden alirim normalde.
(1) 

Jpeg fotoğraftan isim kaldırma

iddaaci #1493852 
Merhaba, bir fotoğrafa adamın biri isim yazmış. Ben bu ismi kaldırabilir miyim? JPEG yüksek çözünürlük. Yazı beyaz renk sade. Nasıl yapabilirim?
(3) 

ikinci üniversite okumak ve is imkani

all girls dream #1493851 
örgün öğretim varken is bulma imkanlari nasıldır

liman işletme ve sivil havacılık için merak ediyorum
(10) 

kargolar aşağı çağırıyor sürekli

ShadowOfMoon #1493850 
bugün 2 kez, daha önce de çok kez yaşadım. bugünküler mng ve trendyol express

arayıp "kargo getiriyorum aşağı iner misiniz" diyor.

ben de "kapıyı açıyorum 2. kat" deyip kapıma gelmesini kabaca söylüyorum ve getiriyor mecbur. Deminki ise karantinada mısınız tarzı bir şey dedi. uzatmak istemedim kısa kestim.

yukarı çıkarmaları mı gerekmiyor artık ne değişti?

asansör yok ama 2. kat ve asansör olup olmadığını bildiklerini sanmıyorum gelmeden binaya ve kargolar küçük şeyler
(1) 

tureng sitesinin donması

lorne malvo #1493849 
Tureng'e ne zaman girsem internet bağlantım kesiliyor bilgisayar donuyor fan hızlı çalışmaya başlıyor vs, niye böyle bu site ?
(3) 

5v adaptör 6v çalıştırır mı?

veritaslibertas #1493846 
sb.
tamamen cahilim bu konuda. 5v'luk adaptör, 6v'luk dalgıç su pompası çalıştırır mı?

teşekkürler.
(1) 

Yeni kişi kayıt ve Whatsapp profil resmi

regina phalange #1493845 
Yeni birini kaydettim rehbere whatsapptan yazdım cevap vermeden önce profil fotosunu görüyprdum cevap vermeye başlayınca fotosu gitti. Şirkettr başka bi departmandaki biri işim oluyo kendisiyle çokca ne demek istiyor şimdi bu?
(2) 

Alışveriş Sitesi Cüzdanı

sotw #1493841 
Uzun bir aradan sonra soru sormak güzelmiş;

Hepsiburada, trendyol gibi sitelerde cüzdan diye bir şey çıktı, kart bilgisi tanımlı bile olsa tutar önce cüzdana gidiyor ordan ödeme çekiliyor. Özetle mantığı nedir? Mantığını az çok anladım aslında da siteye faydası ne?
(4) 

mal varlığı vasiyet ile bir vakfa miras olarak bırakabilir mi?

la lykia #1493839 
Annesi, babası, kardeşi, çocuğu olmayan ve en yakın akrabaları kuzenleri, amcaları ve teyzeleri olan birinin resmi olarak akrabalarına hiçbir miras bırakmama şansı var mı?
Vasiyet ile tüm mal varlığını bir vakfa bağış gibi miras bırakabilir mi?
(3) 

Doktora tez dönemi okula gitmeden halledilebilir mi

asaf #1493832 
Mail yoluyla ya da zoom’la danışmanla görüşüp tez halledilemez mi? Hiç yapan var mı?
(9) 

nezle olup test yaptıran var mı?

jamiro #1493831 
2 gündür hapşırık, burun akıntısı ve arada da öksürükle mücadele ediyorum. akşamları ve özellikle de gece yatarken halsizlik de oluyor (sabah kalktığımda da devam ediyor gün içinde toparlıyorum). bunun delta ile bir ilgisi var mıdır? devlet hastanelerinde test yaptırmak ücretli mi? böyle orta ağır grip gibi geçirip test yaptıran var mı?
(4) 

netflix’te izlediklerimiz

violetsky #1493830 
işaret koyamıyoruz değil mi? yeniden izle ya da tarayıcıda izlediklerimizi göstermesi gibi değil de, ben daha önce başka platformlarda izlediklerimi de işaretlemek istiyorum. ayrıca bir mobil uygulama varsa o da işimi görebilir aslında.
(2) 

güç tüketimi hesaplama

orient blue #1493829 
bilgisayarımın ne kadar enerji harcadığını hesaplamaya çalışıyorum, tchibo’da falan satılan güç ölçer prizlerden var bir tane, bilgisayar ona bağlı ve sürekli tam yük altındayken prizin ekranında 150W gosteriyor. acaba bu saatlik tüketim midir? yani 0,15kwh diyebilir miyiz? o da birim fiyatı kabaca 1 lira alırsak saatte 15 kuruş mu yazıyor acaba?
(4) 

Sizce hangi kulaklık?

takıl yani takmıyo belli #1493826 
1. seçenek fiyatı 1497₺
Sennheiser HD 450BT Kablosuz Bluetooth ANC Kulaklık, Siyah www.amazon.com.tr

2. seçenek fiyatı 1929₺
Sony WH-1000XM3 Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık, Siyah www.amazon.com.tr

bu ikisi arasında kaldım. Arada kabaca 400₺ fark var.
Kullanıp memnun kaldığınız bir model var mı? Hangisini tavsiye edersiniz?
(1) 

fiber kablo vdsl kablo farkı

fistikthecat #1493823 
evimde fiber net vardı değiştireceğim.
apartmanda ttnet altyapısı var vdsl. yeni abone talebim üzerine telekom görevlisi gelip etiketlemiş gördüm.
ancak eve gelen olmadı. müşteri hizmetleri kablo eve gelmeli diyor, ev içi tertibat sizin sorununuz diyor. eve gelen kablo sadece fiber, aynı kablo oluyor mu?

edit: eve bir tane kablo geliyor o da superonline fiber. tabi kapının dışında tertibat var mı bilemiyorum.
(1) 

bir cümle ingilizce çeviri

sidd79 #1493822 
see other people if i run out
Bir uygulamanın filtresinde bu seçenek var , ne anlama geliyor
(3) 

Safranbolu için bir günden fazlası fazla mıdır

liberal #1493819 
Bir gece konaklamalı safranbolu düşünüyorum ama bir yetmez iki gece kalınmalı diyen var mıdır?
(1) 

Altıntepe lağım denize mi akıyor?

Mistyimage #1493817 
Eskiden İstanbul sahilde oturanlar bilir. 25 sene önce lağımlar doğrudan denize akardı. Denizde aktığı yer de belli olur denizin rengini değiştirirdi. Son bir aydır Altıntepe sahilde lağımın denize aktığını görüyorum. Deniz suya da 200-300 metre uzunluğunda renk fark ediliyor. İmamoğlu'nuın arıtma sistemini kapattığı doğru mu?
(12) 

Tur teknesi nasıl seçilir?

ananiyimioguz #1493816 
Gittiniz bir tatil beldesine, sahil boyunca tur tekneleri var. Yok işte bizim şöyle müşteri kitlemiz var böyle eğlencemiz var, koylarda şu kadar duruyoruz, şu kadar koy geziyoruz falan hepsi bir şey anlatıyor ama bana hepsi aynı gibi geliyor. Kimi işte konsept yapmış süslemiş falan.

Hiç öyle müşteri kitlesi olayına da inanmıyorum mülteci kampına dönüyor sanki hepsi. Yemek var dedikleri de mangalı yapıp önüne atıyorlar, öyle çok düzenli titiz bir ortam da olmuyordu diye hatırlıyorum.

Aramızda tecrübeliler var mı özellikle nesini soralım? 10-15 tane tekne var burada.

Edit: Yer Didim
(1) 

Bursa Terminalden Esentepe metro durağına nasıl giderim?

arenas #1493813 
Herkese sağlıklı günler....

Bursayı pek bilmiyorum.
Bursa Terminalden Esentepe metro durağına gitmem gerekiyor,Toplu taşımayla en çabuk ve rahat nasıl giderim?bir de Burulaşın eski mavili-morlu Bukartları hala aktif olarak çalışıyor mu?yeniden kart almak istemiyorım.
Teşekkürler
(5) 

Üniversitelerin yüz yüze olma durumu, yurtlar vs.

vestasy #1493812 
Birkaç ay önce de benzer bir soru sormuştum ama hala durumumuz belli değil.

Kardeşim Marmara'da okuyor. Ne akademik takvim belli ne de eğitimin yüz yüze olup olmayacağı. Tek bildiğimiz, Kasım'a kadar okulun açılması beklenmiyormuş ki yaz okulu sınavları Ekim'in sonunda bitiyormuş zaten.

Kendisi başka bir şehirden İstanbul'a gelip yurtta kalacak ama henüz bir yere kayıt yaptıramadık çünkü online eğitim olması durumunda bir yıllık sözleşmeyi iptal edemiyoruz. Yurtlar da yavaş yavaş dolmaya başlamış, istediği yurtta yer kalmamış ve çok üzgün.

Ne yapsam bilemiyorum. Kayıt yaptırsak okulun durumu belli değil, kayıt yaptırmasak ve eğitim yüz yüze olursa da saçma sapan bir yerde kalmak zorunda kalacak. Ne önerirsiniz? Böyle bir durumda siz ne yapardınız?
(6) 

YouTube gezi kanalları

Gradient_tabanlı_mor #1493809 
Rotasız seyyah kanalını çok seviyorum. Bu ayarda başka var mı bildiğiniz? Kaliteli ve şımarıklık yapmadan gezen?
Çoğu gezi kanalı mizah yapacağız diye gezi olayını ikinci plana atıyor.
(1) 

11 yaş çocuk için Covid 19 aşısı

ceo07 #1493807 
Herkese iyi günler. 11 yaşındaki kızımın alerjik astım öyküsü mevcut. Bebekliği ventolin, pulmicort kullanımıyla, nebulizatörle geçti. Biraz önce enabızdan baktığımızda kendisine aşı hakkı çıktığını gördük. Araştırmalarım neticesinde kafam karışmaya başladı. Doktor arkadaşlarımın da bazısı yaptırma bazısı yaptırmamam görüşündeler. Başından böyle bir süreç geçen varsa görüşlerini almak ister, herkese sağlıklı günler dilerim.
(8) 

Gündoğdu kaşar neden bu kadar ucuz?

ananiyimioguz #1493805 
Geçen ayda yine kampanya vardı 2 kilo kaşarı 70 liraya almıştım şimdi yine yapmışlar.

www.hepsiburada.com

Kaşardan çok anlamam ama tadı fena değildi.

Şimdi diğer markaların kaşar fiyatlarına baktım da çok anormal bir ucuzluk var.

Gıdadan anlayan biri bakabilir mi absürt bir şey yemeyelim şimdi uyguna alıyoruz diye.

Siteleri de şurada: www.gundogdugida.com

Biraz reklam gibi yazmışım ama :D 1 ay önce tanıdım firmayı. Normalde bilmem etmem.

Edit: Bendeki paket www.hizliresim.com

Bir de geçen ay olduğu gibi 70TL idi 2,1KG olan paketler ama kampanya bitince 90 olmuş tekrar. Trendyolda falan 80e bulunabiliyor www.trendyol.com

Ama ara ara 2,1KG taze kaşar peynirini(öyleyse eğer) 70 liraya vermeleri hala tuhaf geliyor. Bir de soğutuculu buzlu pakette falan gönderiyorlar, kargo da sağlam hani.
(3) 

Kredi Karti ve Miles&Smiles Milleri

gerard #1493803 
selam,

genel olarak THY ve star alliance ile ucuyorum. elite plus uyeligim de var. bunun ustune bir de kredi kartim olsun, harcayim ve harcarken de mil kazanayim diyorum.

turkiye'de bu amac icin en iyi kredi karti hangisidir?

diger ozelliklere hic ihtiyacim yok. taksit falan hayatta kullanmam. hatta kredi bile gerekmez. debit kart seklinde de olabilir.

tesekkurler.
(6) 

Şekerimi nasıl düşüreceğim

gozo #1493802 
önceki duyurumdan sonra önceki gün 246 bugün 302 olarak ölçtüm açlık kan şekerimi. Şimdi ben Cumartesi gününe randevu aldım ama cumartesiye kadar kendim ne yaparak biraz düşürebilirim şekerimi. şekerli şeyler yemiyorum. dün gece 12 gibi çok acıktığım için ceviz yemiştim ondan çıkar mı? meyve yedim bi tek dün öğlen. tatlı hiç yemiyorum.

Napayım da düşsün bu şeker. nalet olsun. :D
(1) 

istanbul havalimani transfer

oscar #1493801 
kullanip memnun kaldiginiz transfer firmasi varsa ogrenebilir miyim ?
(3) 

TC Kimlik Kartı Doğrulama

lezzep #1493800 
selamlar,

kimlik kartım geldi. başvuru sırasında da kişiye özel şifre vermişlerdi.

edevlete eski şifremle giriş yapabiliyorum. kimlik kartıyla giriş seçeneğini seçtiğimdeyse kimlik kartımı doğrulamamı istiyor.

edevlete kimlik kartımı doğrulamam için bir uygulama download linki koymuşlar ama indirdiğim jnlp uzantılı dosyayı açamadım.

ilk ve en önemli sorum: kimlik kartımı resmi işlemlerde aktif olarak kullanabiliyor muyum? (bir resmi başvuru için fotokopi vereceğim sıkıntı çıkarsa çok üzülürüm)

Diğer sorularım: bu doğrulama ne için gerekli ve neden bir uygulama indirmem gerekiyor? Pin şifresi neden var?
(2) 

1 günlük Mengen tatili sırasında yol üstünde nerelere uğranır?

anatomik #1493799 
Ankara'dan Mengen'e gideceğiz 1 gecelik konaklamalı olacak şekilde. Gidişte ya da dönüşte de bir yerlere ugrayalım diyoruz. Yedigöller'e gidelim dedik ama zaten kısıtlı süremiz olduğu için emin olamadık. Abant Gölü desen komple ters.

Çok da bilmiyorum oraları, ilk defa gideceğim.
Nerelere gidilir yol üstünde? Özellikle dönüşte daha fazla vaktimiz olacak. Ama tüm vakti de yolda harcamak istemiyoruz. 3 saat yol gidip 1 saat oturup tekrar 5 saat yol çekmeye gerek yok.
Hiç uğraşmayıp Mengen > Yedigöller > Ankara mı yapalım?
Gerek yok, şuraya da uğrayabilirsiniz dediğiniz yerler de var mı?
(3) 

Düğün günü izni yıllık izinden mi düşer?

jacque #1493797 
Evlilik izni için yasada şöyle diyor:
"Sözleşmeli personele, isteği üzerine kendisinin evlenmesi halinde evlilik tarihinden itibaren üç gün izin verilir."

Bu durumda düğün günü için yıllık izinden mi harcamak gerekiyor?
(5) 

Tehlike var mi

Filinta61 #1493796 
Baska birimdeki arkadas korona olmus. Yerine ben bakacagim. Ofisi tek kisilik gectim oturdum. Masayi kolonya ile sildim. 5x5 bir ofisi var camsiz.

Dun aksam cikti. Ben bu sabah geldim oturdum. Asilarim tam. Tehlike var midir?
(7) 

İphone dosya/ uygulama şifreleme

not sure if serious #1493794 
Telefonumu 1 günlüğüne birine vereceğim. Özellikle whatsapp sosyal medya ve fotoğraf dosyamı şifrelemek istiyorum. Bu özelliğin geldiğini duymuştum sanki, var mı bunun bir yolu?

iPhone XR
(1) 

saglik ocagindan verilen demir surubu

in vino veritas #1493792 
bebekler icin verilen demir surubunu kullanmadik, icinde bebeklere uygun olmayan koruyucular varmis, doktorumuz onermedi. ama cope atmak da istemiyorum nasil degerlendirilebilir acaba? vegaferon'mus ismi.

TV askı aparatı?

fikox #1493791 
Eski TV m LG 42 incti. Şimdi ise 43 inç Philips. Elimdeki askı aparatı yeni TV ye uyar mı?
(1) 

Uygun fiyata laptop almak (yurtdışı seçeneği)

neysene #1493790 
Laptop fiyatlarına baktım walmarttan resmen neredeyse yarı fiyatı. Özellikle msi marka almayı düşünen birisi için yurtdışından alması en mantıklısı sanırım?

Türkiyede 20.000 tl olan laptop walmartta 1360 usd. Siz nasıl bir yok izliyorsunuz bu durumlar için? Sınır komşularına falan gidip ingilizce klavye bir pc mi almak lazım?

Bu arada yurtdışı msi cihazı uluslararası 1 sene garanti veriyor sanırım.
(1) 

mac bilgisayar için klavye (apple muadili)

panamera #1493789 
Selamlar,
Apple orjinal klavye biraz pahalı. Onun yerine uygun fiyatlı güzel bir klavye öneriniz olur mu? Kablolu kablosuz farketmez.
Şimdiden teşekkürler.

itü kktc

delidir yakalayin #1493788 
Merhaba,

çok büyük ihtimal yeğenim bu okula gidecek. bir kaç sorum var okul hakkında. burada okuyan birisi bana ulaşabilir mi ?
(2) 

Aile Hekimi Tahlil Sorusu

birisi #1493787 
Günaydın,

Bilmediğimden ve merak ettiğimden soruyorum.

Pandemi öncesinde bir kez diyetisyene gitmiştim ve benden aile hekimine gidip genel tahlil istememi söylemişti. Aile hekimine durumu anlatınca hemen kan alıp tahlili yapmıştı.

Bunun dışında tanıdık bir aile hekimi zamanında gel bir tahlil yapıp değerlerine bakalım demişti ve ufak bir check up yapmıştı.

Eşimin hamilelik sürecinde de özel hastane doktoru bazı tahliller için sadece aile hekimlerinde yapılıyor diyerek yönlendirmişti ve aile hekimi hiç sorun çıkarmadan hemen tahlilleri yaptırmıştı.

Şimdi ben haftaya tekrar bir diyetisyene gitmeyi planlıyorum ve bu sefer gitmeden direk tahlil de yaptırayım diyerek dün sağlık ocağına gittim ama aile hekimim bu sefer yoğunluktan dolayı sadece hamilelere ve kanser hastalarına tahlil yaptıklarını, hastaneye dahiliyeye gitmem gerektiğini falan söyledi ve yapmadı.

Yukarıda da dediğim gibi sadece meraktan soruyorum.. Normalde belli dönemlerde sadece değerlerimi takip edebilmek için bile tahlil hakkım var da dün gittiğim hekim beni başından mı savdı? Yoksa aslında gerçekten gerekirse bu tahliller yapılır da daha öncekiler mi kolaylık sağladı?

Herhangi bir linç ihtimaline karşılık bunun sadece bir merak olduğunu tekrar ediyorum.. Şikayet falan değil bu..
(2) 

yüksek lisans sorusu

Pertev nail #1493786 
merhaba,

haftada 4 gün işten saat 18:30'da çıktıktan sonra 1 saat yol gidip 22:30'a kadar derse girilir mi? çalışanlar nasıl beceriyor anlamadım gerçekten.

çalışırken yüksek lisans yapmanın kolay bir yolu yok mudur?
(3) 

yatırım fikirleri

benevolent sun #1493785 
bir senaryoya ilişkin olarak siz değerli finans gurularının yorumlarını duymak isterim.

senaryo: bir yıl boyunca hiç dokunmayacağınız bir 100 bin USD'niz var. 6 ay veya 1 yıl vadeli bir finansal yatırım yaparak bundan makul bir getiri elde etmek istiyorsunuz. kur atağına maruz kalıp sermayenizin erime riskini dikkate alarak paranızın kesin olarak dövizde kalması gerektiğini düşünüyorsunuz. kripto dünyası sizin risk algınıza göre epey riskli.

böyle bir durumda tercihinizi nasıl bir finansal araçtan yana kullanırdınız?
(3) 

microsoft office bul özelliği

hitsumo #1493782 
mailin hemen üstünde mail aramam kutucuğu oluyor ya trihe göre vs.
şu an o kutucuk yukarda dosya giriş vs olan yerde onu nasıl aşağı çekebilirim
(6) 

HGS başvurusu

Weeze3r #1493780 
Selamlar, hgs alacağım akbank mobilden başvuru var yazıyor ama sadece yükleme yapılabiliyor sanırım. Pttden almak mı mantıklı yoksa banka şubesinden mi?
Barkod gelmeden plakadan okunur mu hgs?
(1) 

Araba çamurluk tamiri

cokponcik #1493776 
Selamlar arkadaşlar arabanın ön sağ tekerlek iç çamurluğunun bir iki vidası çıkmış tekerleği sola döndürünce sürtüyor, bir de şu basınca çıkan bardaklıklar sıkışmış açılmıyor bu ikisini beraber veya ayrı ayrı nerelerde en uygun fiyatlarla hallettirebilirim?
1 ...  ... • 1334    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık