(3) 

İnternetten Hazır Sistem Masaüstü Nereden Alınır

azazel13 #1530133 
Orta karar Hazır bir sistem almak istiyorum. Hangi siteleri tavsiye edersiniz? Sorunsuz ve hasarsız kargo süreci, güvenilir alışveriş vs açısından.

Bir de kart limiti yetmiyor arttırmak da istemiyorum, havaleyi tavsiye eder misiniz?
(7) 

Uçak bileti rezervasyonu nasıl alırız?

spackinq #1530132 
İspanya için rezervasyon yapmak istiyoruz vize için. Var mı bir yolu?
(13) 

Evlenip de 4-5 sene çocuk yapmamak abes mi?

KUCO #1530130 
Çocuktan sonra eş ile kanka gibi olunuyor gibi duruyor dışardan. En azından 4-5 sene gezip dolaşmak sonra çocuk yapmak çevrenizde rastladığınız bir şey mi?
(2) 

Apple US den online sipariş.

removebeforeflight #1530129 
Merhaba appple.com/us den iphone ve watch almayı planlıyorum. Kendi kartimla Online ödeme yapıp mağazadan teslim alma secenegini isaretleyecegim. bir arkadaşımda Chicago ya gidecek ve onun adini teslim alana yazacağım. Sorum şu daha önce boyle tecrübesi olan var mı? Herhangi bir problemle karşılaşma ihtimalimiz var mı acaba?
(1) 

Bir tweete gönderilen yanıtlar içinde arama

psipsipsi #1530128 
Var mı böyle bir şey? Yanıtları belirli bir kelimeye göre filtrelemek vs
(2) 

Covid Olduktan Sonraki Süreç

sarahkerrigan #1530127 
Selam, muhtemelen covid oldum. Tat, koku yok. Bir gece de ciddi ateşlenmiştim. Son zamanlarda geçirenlere bir iki sorum olacak.

-2 gün ateşlendikten sonra toparladım gibi. Şu an hastaneye gitsem ve test pozitif çıksa, ne tür ilaçlar veriyorlar? Bu aşamada gitmemin bir faydası var mı?

-Pozitif çıksa bile rapor almak zorunda mıyım, uzaktan çalışıyorum. Sigorta kesilmesi gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorum. (başka bir duyuruda okumuştum)
(3) 

Özel psikaytristin yazdığı ilaçlara sigorta

senolll #1530124 
Merhaba,

Devlette değil de dışardan bulunmuş direkt para ödenen psikaytristin (terapi de yapan) yazdığı ilaçları sigorta karşılamıyor mu? İlla devlette doktorun mu yazması gerekiyor sigortanın karşılaması için?

Kendim için sormuyorum o yüzden direkt bilgim yok. Kullanılan ilaçlar var ama bir reçete yazılıyor mu, o ilaçlar yalnız reçeteyle mi satılıyor bilmiyorum. Yoksa psikaytrist mesajla mı söyledi şu şu ilaçları alın kullanın diye bilmiyorum.

Teşekkürler
(6) 

oversize beden sorusu

papa ikinci jambon #1530121 
Sevgili duyurucular bir arkadaşımın doğum günü yaklaşıyor ve ona polo yaka tişört almayı planladım.

Kendisi 1.80 ve 130kg civarında. Kaç beden giydiğini de bilmiyorum ve soramam da uyansın istemiyorum. Şimdi bu tişört rahat kesim ve en yükseği XXL beden sizce olur mu yoksa çuvallar mıyım? Kalabalık olabiliriz hediye çocuk giyim gibi kalmasın üzülür valla :)


tişörtün ölçüleri şöyle imiş belki yardımcı olur;

boy 77cm
göğüs 64m
etek boyu 64cm
kol boyu 23cm
kol genişliği 18.5cm
(14) 

Aşı olacak mısınız olmalı mı?

jepa #1530117 
Aralık ayında biontech olmuştum. Şubat ayında covid geçirdim. Çok hafif bir şekilde atlattım. Yeniden aşı hakkı tanınmış. Eldeki aşılar şu anki varyantlara etkili mi? Yeni varyantlara yönelik bir aşı geliştirileceğine dair haberler vardı. Şu an hatırlatma olmalı mıyım yoksa sonbahara kadar beklemek mi daha iyi olur sizce?
(3) 

Eylülün ilk haftası Çıralı mı Bozcaada mı?

damba #1530115 
Burada eylülün ilk haftası Çıralı’ya gidelim mi diye sormuştum, pek çok kişiden olumlu cevap gelmişti, Teşekkürler.

Bozcaada’ya da gitmek bir diğer alternatif aslında, hem de Assos’ta yüzmek de çok cazip geliyor açıkçası. Oranın yerlileri eylülün ilk haftası güzel olduğunu söylemişti Assos’un. Fakat Çanakkale tarafı o dönemde aşırı esmiyor mu? O rüzgar Assos, Bozcaada’yı vs vurmaz mı?
(3) 

parfüm hakkında

karpuzcu #1530112 
parfüm kullanmıyorum.
sevil, tekin acar gibi bir yere gidip "koklaya koklaya" neyi sevdiğimi bulmak istiyorum ama parfümler pahalı ve "sıktın şimdi alacaksın" veya "almıyorsan git, pahalı bu seni aşar" gibi bir tavır takınılmasını da istemiyorum. Nedir bunun raconu?

tavsiye alınır.

how to videoları yaparken kullanılacak uygulama

gandithewhite #1530108 
şirkete işlerin nasıl yapıldığını gösteren videolar yapıyorum. mesela bir analistin excel'den data çekmesinin detaylı anlatımı. video çekerken arrow, magnify, text ekleme gibi şeylere ihtiyacım oluyor. hangi uygulama ile bunları kullanabilirim
(1) 

kendi başına olmaktan keyif alma

denizzz #1530106 
bu anormal bir durum mu yoksa bize anormal olduğu mu öğretildi? telefon çaldığında bile rahatsız oluyorum birisiyle konuşmam gerekecek ve hatta sonrasında da randevulaşma durumları doğacak diye. bu halim başkalarının hayatlarına baktığımda bana garip geliyor. ama bir yandan da aslında kendi başıma, sevgilimle ya da çok yakın arkadaşlarımla (ama en fazla 1-2 gün) vakit geçirmeyi seviyorum aslında. yani buluşmalar, görüşmeler az olduğunda da memnunum zaten hayatımdan, bir eksiklik hissetmiyorum. bu yüzden de kendi durumuma anormallik atfederek kendime haksızlık ettiğimi düşünüyorum. sizin yorumunuz nedir?
(2) 

İstanbulda tek gidilecek açık havuz

Carlito Brigante #1530101 
Zorunlu olarak senelik izine ayrıldım. Yapacak hiç bir işim/planım yok. Evde oturup gün bitiriyorum.

İstanbul Sarıyerdeyim. Tek başıma erkek olarak gidebileceğim açık havuz önerisi olan var mı. Biraz yüzmek bolca güneşlenmek istiyorum.

Yada farklı bir tavsiyesi olan?
(7) 

başka insanların yaşamları hakkında?

ikiicidisibirkisi #1530100 
düşünüyor musunuz?

gelir düzeyi aynı seviyede olan bireylerin barındığı bir sitede oturan bekar kişinin evine, gelir düzeyi üst düzeyi bir partner getirmesi sizi rahatsız eder mi?

siz her gün octavia'nızı park ettiğiniz yerde artık bir lamborghini görüyorsunuz mesela. kişinin o muhite aykırı başka bir yaşam tarzı olduğuna uzaktanda olsa görüp maruz kalıyorsunuz.

bu durum sizde de yaşama dair kötü bir uyandırır mı? kendinizi yetersiz hissetmek ve farklı düzeylerdeki yaşam karşısında hayatı ıskalamak gibi?
(2) 

Noterden alinan satış belgesini tekrar nereden bulabiliriz

abuzer #1530098 
Bugün ekranı çok meşgul ettim sorry.

Bir araç satışı oldu ve satış belgesini attık diyelim ki... Tekrar o belgeyi nereden çıkartabiliriz? E devlette bulamadım
(3) 

Hangi haber sitelerini takip ediyorsunuz?

harmanyeri #1530094 
merak ediyorum
(2) 

Doğalgaz baca borusunun ucundaki zımbırtıyı çıkarsam?

chicha_v2 #1530092 
www.ulumak.com

Binanın yan kısmında, kuşun falan yuva yapacağı bir yerde değil.

Sökmenin güvenlik açısından vs. bir sorunu olmaz değil mi?
(4) 

Hangi motoru almali

abuzer #1530091 
Naked motora kış lasitigi takmak cross motorun muadili olur mu? Sürekli dağ taş gezilmedigini düşünün...

Soruyu biraz daha açayım. Çoğu zaman yağmurlu bir taşrada yasasaydiniz 100 +-20 bin civarına hangi motoru tercih ederdiniz
(1) 

Sözlük teması neden mavi?

ya ben lan neyse #1530089 
her zamanki görünüme dön dediğimde dahi mavi. sadece üst şerit beyaz.

ayarlarımda beyaz seçili.

sadece "ben" butonuna basınca eski haline dönüyor. nasıl düzelir durum?
(3) 

Takip ettiğiniz yabancı köşe yazarları kimler?

bubiruyaolmali #1530088 
Selamlar,

Avrupa veya Amerika’da takip ettiğiniz köşe yazarları kimler? Spesifik bir konu özelinde değil. günceli yazanlar diyebiliriz. Her hafta açıp okuduğunuz bu hafta acaba ne yazacak diye merak ettiğiniz kişiler :)
şimdiden teşekkürler,
(3) 

Marmaris önerileri- nerede kalalım, nerelere gidelim

zimbirik #1530087 
3 günlüğüne marmaris taraflarına gitmeyi düşünüyoruz ağustos ortasında. Tüm önerilere açığız. Kekolardan uzak bir tatil öneriniz var mı, marmaris diyince 6 7 ayrı konaklama bölgesi çıkıyor bozburun, selimiye, içmeler vs.

Merkezden, içmelerden, turunçtan uzak durun diyorlar. Bütçe yeterse bozburun, yetmezse selimiye ya da söğüt diyorlar.

Biz 5 yıldızlı otel tercih etmeyen, her güne başka bir aktivite koymak isteyen, akşam da rakımızı içmek isteyen kızlı erkekli 30 yaşlarda bi arkadaş grubuyuz.

Var mı önerileriniz?
(4) 

Teknik analizde Tradingview mi İnvesting mi?

dolantindr #1530085 
Bu soruyu daha önce sordum aslında, bir fark yok denildi ama çizimlerde ve tekniğin gerçekleşmesinde farklılıklar oluyor. Bir grafikte mesela fiyat dirençte iken diğerinde kırılım gerçekleşmiş olabiliyor. Tradingview daha güvenilir geliyor bana nedir fikiriniz bilmiyorum. Dünkü mum kapanışı mesela investingte kanal içinde iken, tradingviewde kırmış görünüyor. Aşağıya xu100 günlük grafikte örnek olarak farklarını screenshot olarak koyacağım.

(*Yatırım tavsiyesi içermez. Almanya'daki dayıma notlardır.)
(3) 

Yüksek lisans tezi tek nüsha bastırmak

smblbl #1530082 
Hocalarla konuşup tek nüsha bastırdım(normalde 5 tane bastırmam gerekti) ve onu da enstitüye verdim. Fakat enstitüdeki personel ileride ıslak imzalı nüsha vs isterler bir yere başvurdugun zaman dedi. Ben yine de bastırmayacağım dedim. Daha da imzalı nüsha alma imkanım yok. Kötü ettik gibi. Ama ben konuda bilgi de bulamadım. Bilgisi olan var mı? Bu ne saçma iştir? Mezun olduğumuz belli kendi sistemlerinde görünüyor. Niye hala ıslak imzalı nüsha vs isteniyor başvurularda?
(4) 

servise gönderilen ürünün kargoda hasar görmesi durumunda ne yapmalıyız?

uyuz pokemon #1530078 
Arkadaşlar eşimin şirket telefonunun bayramda şarj olmamaya başlaması üzerine, servis ile görüşüp garantiye yolladık. Telefonu orijinal kutusunun merkezine yerleştirip, en son dışına da baloncuklu poşet sarıp, anlaşmalı kargoları olan yurtiçi kargo ile yolladım.
Bugün ise teslim etiiğim kargo şubesinden aradılar. Telefonunuzun ekranı kırık olduğu için servis kabul etmemiş telefonunuz geri gelecek diyorlar. Bir de sigortalı, sigortasız gönderim diye laf geveliyor. Telefonda kesinlikle en ufak bir fiziksel problem yoktu. O kadar paketlemeye rağmen ekran zarar gördü ise de ana kartta ve kasada da problem olma ihtimali yüksek.
Yarın telefon gelecek olursa, hak arayabilmek için teslim alırken yapmamız gereken bir şey var mı? Gerçekleşen bu olayla ilgili hakkımızı nasıl arayabiliriz?
(5) 

2020 - 2022 arası çıkmış en beğendiğiniz yerli filmler?

Stoneface #1530077 
sb

Master Tezim İçin Anket

ampirikukumil #1530075 
Merhabalar herkese,

Master tezim için bir anket çalışması hazırladım. Dolduran ve paylaşma şansı olan varsa şimdiden çok teşekkür etmek isterim.

Konu : Klasik pazarlama yöntemlerinin, dijital pazarlama yönetimlerine evrimi

Link : forms.gle

Yönetici arkadaşlar belli bir süre üste sabitlerse sevinirim.

İyi günleriniz olsun

Toptan Taki ve Kese Baski

martini girl #1530073 
Herkese iyi bayramlar. 2 adet sorum olacak:

Istanbul'da uygun fiyata toptan taki nereden alabilirim? (Direkt Eminonu yerine bana bir websitesi ya da dukkan adi verirseniz daha iyi olur)

Baskili ufak kadife kese yaptirmak istiyorum. Var midir onerebileceginiz bir site?
(1) 

Kedi tırnağının battığı yerde oluşan ucu siyah şişlik?

hadi ya la #1530071 
Kedi arkadaşımın memesine partilerini koyuyor ve arkadaşım sonradan tırnağının battığını hissediyor. Ertesi gün bölgede şişlik oluşuyor, ucu siyah, etrafı kırmızı. İltihap mı kapmış anlamadım. Hafif kaşınıyormuş, acı ağrı yok.

Hastaneye gitmek gerekir mi?
Gerekmiyorsa ne sürelim?
(1) 

Kiracı ev sahibi anlaşmazlığı

psmstc #1530070 
1+0 apart eşyalı evimizi birine 6 aylığına kiraya verdik. Depozito vs de almadık. Yalnızca ilk ayın ücretini aldık. 5 gün sonra arkadaş geldi abi kalmadığım sürelerin parasını bana iade edin ben daireden çıkacağım diye. Hukuken olması gereken nedir?
(5) 

otomatik fiesta sayısı mı az?

patronaj1 #1530069 
selamlar.
300-400 bin bandında 2014/5 üzeri b veya c segment temiz ve dolu bi hatchback benzinli otomatik ikinci el araba derdindeyim.
bu fiesta'lar biraz hoşuma gittiği için bakıyordum ama sahibinden'de vs otomatik araç filtreleyince en fazla birkaç araç çıkıyor.

her yerde bu arabaları görüyorum, haliyle ikinci el piyasası da canlıdır demiştim ama aklıma gelen tek mantıklı seçenek bu arabaların çoğu manuel, çok az otomatik var.
Öyle mi gerçekten? ona göre fiestaların peşini bırakayım...


not: araba kültürüm 0.
(2) 

İpad 9. Nesil kalem ile not uygulaması

Weeze3r #1530068 
Selamlar, 9. Nesil muadil bir kalem ile not uygulaması kullanmak istiyorum. Hangi uygulamayı önerirsiniz acaba?
(2) 

Arabanın aynasını kırdım kendim yapabilir miyim?

chicha_v2 #1530066 
Dar bir yerden geri geri çıkarken doğalgaz bacasına taktım aynayı ve döndüğü kısımdan kırıldı.

Elektrikli katlanan ayna falan değil.

Kabloya veya cama da zarar gelmedi fonksiyonlar çalışıyor.

Şimdilik bantla tutturdum ama kendim yapıştırabilir miyim?

Bant yokken görüntü aşağı yukarı böyle: images.app.goo.gl

Dışarıda yaptırmaya kalksam ne kadara patlar? Serviste yaptırsam pahalı olur herhalde?
(6) 

Üniversite hocasının bilinçli olarak yaptığı yanlış

GoodMorningTeacher #1530065 
Öğrencisi olduğum bölümde bir hoca 20 gün içinde tamamlaması gereken bir işi tamamlamayarak baya tüm bölümdeki öğrenciler için mağduriyet yaratmış oldu. İş hala tamamlanmadı ve ortada belirsizlik var. Hoca bu işi 20 gün içinde tamamlaması gerektiğini, tamamlanmazsa ne olacağını biliyordu. Açıkça umursamadı. Konuyu rektöre mi mail atmak lazım?
(14) 

SGK, Yıllar Önce Almayı Unuttuğum Maaşımı Faiz Uygulamadan Veriyor

pantepember #1530064 
5 yıl önce, raporlu olduğum dönemde SGK tarafından verilecek olan maaşımı almayı unutmuşum. Sistemde tanımlı bir banka hesabım olmadığı için parayı aktaramamışlar, "emanete almışlar". Bana da "kardeşim senin bizde paran var, alsana" dememişler.

Dün bir banka hesabı tanımladım. Ve bugün maaşın hesabıma geçtiğini görüyorum.

Sorun şu:
O günki tutar ne ise onu yatırmışlar. 5 yıl önce ne ise o. Sıfır faiz.

Bu sizce normal mi? Kabul edilebilir bir şey mi?

Not: Kabaca bir hesapla o para bugün 3 katı ediyor. www3.tcmb.gov.tr
(5) 

Bursa'da çello kursu

voyager 1 #1530063 
Merhaba,

İlk kez çello dersi alacak bir yetişkin için Bursa'da ve özellikle Nilüfer'de kurs tavsiyeniz var mıdır?

Teşekkür ederim.
(1) 

kınalıada beach önerisi

Olric #1530062 
ağustosta bir haftasonu kınalıadaya gidip denize girelim diye düşünüyoruz. kamos, noya ve teos var sanırım. yakın zamanda bunlardan birine gidip deneyimleyen oldu mu, hangisini tavsiye edersiniz?

bir gece de kalacağız çok yüksek fiyatlı olmayan kalacak yer önerisi de alabilirim.
(7) 

Uçakta bilgisayar kullanmak sorun olur mu?

japon balığı #1530058 
Yaklaşık 2 saat sürecek bir yolculuk olacak haliyle boş geçmesin diye çevrimdışı bazı işleri yapayım diyorum ama sorun olur mu?
Ya da konforsuz mu olur koltuk aralığı yüzünden?

işe yarar telegram kanalı önerisi

steve rogers #1530057 
iş yarar diyerek çok geniş bir tanım yapmış oldum ama en özetlenebilir haliyle bildirimini aktif etmeye değer telegram kanalı arıyorum. youtuber enes özen örneğin laf olsun diye değil gerçekten gördüğü veya işbirliği içerisinde olduğu bindirim olmayan indirimleri ve kodları anlık olarak paylaşıyor. o tarz bir şeyler olabilir.
(1) 

Kyk ödemesine başlayanların faizi de silinecek mi?

veritaslibertas #1530056 
Bir süredir ödeyen, borcu bitmemiş ve ödemeleri devam eden birinin faizi de silinecek mi? silinecekse ne yapmak gerekiyor vergi dairesine mi gidilecek?
teşekkürler.
(4) 

eskişehir'de nereleri gezelim?

sayha #1530054 
netteki bilgiler genelde reklam koktuğu için siz duyuru sakinlerine sormak istedim. ne dersiniz eskişehirde nereleri görelim. ne yapalım?
(6) 

Açık artırım ile konut alımı

metal69 #1530053 
www.toki.gov.tr

Burada gördüğümüz fiyatlar başlangıç fiyatı mı? TOKİ'nin açık artırım ile konut satış süreci nasıl işliyor, biraz bilgi verebilir misiniz?
(1) 

Muhasebe favök hesaplama

saklubilig #1530049 
ekteki tabloda
Dönem karı veya zararı
dönem net karı veya zararı
favök nasıl hesaplanmış? eksik bilgi mi var yoksa hata mı?
(4) 

Covid 19 - rapor hk.

deepest #1530042 
Merhaba, malesef ki covid 19 testim pozitif çıktı. 7 günlük istirahat raporu yazdılar. Bu raporlu olduğum sürenin ücretini sgk dan mı alacağım yoksa işyerinden mi? Süreç nasıl işliyor acaba?

Çok teşekkürler.
(11) 

sorum erkeklere,pantolonunuzu online mi alıyorsunuz yoksa mağazada

neoluyokardesimnebutantantana #1530040 
deneyip mi alıyorsunuz?
ve hangi mağazaları tercih ediyorsunuz?
(4) 

asbest ve apartman betonları hakkında bilirkişilere sorular

alkandor9449 #1530039 
Yaklaşık 2015 yıllarında çalıştığım bir müzik stüdyosunda odayı temizleme çalışmalarına başladık. oda sadece betondan oluşuyordu. zemin ve dört duvar hiç bir işlemsiz betondu yani. binanın yaşını tam olarak bilemiyorum fakat 80lerden sonra yapılmış olma ihtimali çok yüksek.

Daha sonra biz bir arkadaşla bu beton tozlarını süpürmeye başladık ve etraf beton tozu ve dumanı oldu haliyle. Sorum bu betonda asbest var mıdır? varsa kaç senelik ömrüm kaldı?
(2) 

akla gelmeyen kelime/terim

ajora #1530038 
kendi içinde çelişki barındıran, asla mümkün olamayacak durumlar için kullanılan bir kelime/terim var bildiğim ama aklıma bir türlü gelmeyen, bunu arıyorum. "saçmalık"la eş anlamlı denilebilir belki ("absürt" değil tabii). bilinirliği pek olmayan, genelde entelektüel çevrenin kullandığı bir kelime.

Antalya Bit Pazarı Nerede?

Crowley #1530037 
Selam,

Geçenlerde bit pazarı konusu açılınca arkadaşım "şöyle ucuz, gezmesi çok zevkli" vs. diyerek ballandıra balladıra anlattı, ben de merak ettim. En son pandemiden önce gitmiş.

Cumartesi sabahı erkenden başlayıp öğle saatlerinde bitiyormuş, Varsak'taymış. Ben de sabah saat beşte kalkıp Google haritalara bakıp gittim fakat gösterilen konumda yok. Sabahın köründe bulabildiğim insanlara sordum taşındı dediler ama tarif ettikleri yerlerde de yok.

Sonra Google'da yorumlara bakınca başkaları da bulamadığını yazmış ama yeni yerini tarif eden yok, bazıları gününün de değiştiğini yazmış.

Net bilgisi olan var mı?
(1) 

Bulaşık makinesi seramik tabakların uçlarını kırıyor, çözüm ne olabilir?

gezegen olan pluton #1530035 
Neredeyse tüm seramik ürünlerin köşe ya da altında çentik şeklinde parçalar kırıyor, sebebi ne olabilir, çözüm ne olabilir?
(2) 

Kyk 30k ana para faiziyle 105k olmuştu?

siyah giyen adam #1530033 
5 senede 30k küsür almışım, geçen e devletten baktığımda 105k civarı geri ödeme planı gözüküyordu. Daha mezun olamadım fakat, ilk ödeme tarihim 2024 son ödeme tarihi 2029 gözüküyor. Ki mezun olmama en kötü 2 sene daha olduğu için 2 sene erteleme olur, ilk ödeme 2026-2027 gibi başlar ve 2032-2033’e kadar devam eder.

Bu durumda toplam 30k’yı 2027-2035 döneminde taksit taksit mi ödeyeceğim yoksa bir bit yeniği mi var işin içinde? Kılıçdaroğlu sayesinde ve seçim nedeniyle olsa bile akp’den böyle bir şey gelmesi halen pek inanasım gelmiyor
1 ...  ... • 944    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık