(5) 

Vodafone tarife çakallığı

voyager 1 #1554174 
Şu anda 200 liralık bir tarife kullanıyorum. Bana önerdikleri minimum tarife 300 lira. Mevcut tarifeye de devam ettirmiyorlar, daha az içeriği olan uygun bir tarife de önermiyorlar. Hattımı taşıyacağım dedim o da yemedi. Nasıl yapmak lazım?
(2) 

Pc'de ekran ve ses kaydi?

Cherea #1554171 
Zooms ya da teams uzerinden canlı yayinlanan bir dersi nasıl kaydedebilirim? Camtasia önerileri gördüm. Iyi midir? Daha basiti ve iyisi var mıdır?
(18) 

yurt dışına yerleşince aidiyet hissi sağlanabiliyor mu?

ala09 #1554167 
hadi ben doğma büyüme hep aynı yerde ikamet ettim ama türkiye içinde üniversite, iş için şehir değiştiren insanlardan birinin derdi bu. beyaz yaka çalışanı. bu hususta soruyu kamoyuna açıyorum. ikinci sınıf vatandaş hissetmek var mı gerçekten? ait hissediyor musunuz yaşadığınız yere? kendiniz veya yakınınız icin ne cevap verirsiniz

bana göre çok kişiye göre değişebilecek bir durum. yaşadığı eve bile aşırı duygusal bağ ile bağlı insanlar da var. sadece potansiyel imkanlar için tatmin olanlar da.

instagram takip ve repost uygulaması

ahmet oturum cerezi #1554166 
merhaba,

çalıştığım iş yerinde birden fazla hesabı düzenli takip ettiğimiz ve sadece bu hesapların postlarının repost edildiği ayrı bir instagram hesabını benim yönetmemi istiyor müdür. tek yapacağım başkasının postunu repostlamak. son dönemde sosyal medya kullanımımı azaltmak için instagramı silmiştim, şimdi geri yükledim bildirimler kapalı halde ama girdiğimde iş dışında en az on onbeş dakika kaybediyorum bazen. sevmiyorum bu durumu.

yönettiğim instagram hesabının akışına post düştükçe gösterecek, ve üzerinden repost edebileceğim open source / ücretsiz bir bilgisayar(pc olmalı) uygulaması var mıdır?
(5) 

Borç yapılandırma kanunundaki bu madde adaletsiz mi ?

iwillsee #1554165 
Malum yapılandırma ile ilgili bir yasa çıktı. Devlete borcunuz varsa yapılandırma başvuru yapınca bazı avantajlar oluyor faizin bi kuşamı siliniyor vs. Yalnız burada şöyle bir madde var. Bu borçla ilgili tüm davalarınızı geri çekmek zorundasınız ve dava açmayacağınıza söz veriyorsunuz. Sizce bu adaletli mi? Mesela bizim bu borç ile ilgili süregelen bir davamız var. Malum davaların sonuçlanması uzun yıllar sürüyor. Belki biz kanun karşısında haklı çıkacağız ve davayı kazanacağız. Ama beklersek yapılandırma mevzusu tarihi geçecek. Bu sebepten haklı olsak bile sırf yapılandırma kaçmasın diye başvuru yapıp para ödemek zorundayız ve hem davadan vazgeçeceğiz hem de gelecekte asla dava açmayacağımıza söz vereceğiz. Bu adaletsizlik değil mi? En azından kanun karşısında yargılanma sürecinin devam etmesi gerekmez miydi gerçekten adil olmak için.
(2) 

Instagram'da beni takip eden ama benim geri takip isteğimi kabul etmeyenler

1331c112 #1554164 
Bunların olayı nedir allaskina? Son birkaç defadır böyle oluyor. Beni takip ediyorlar, ama benim geri takip isteğimi kabul etmiyorlar. Daha doğrusu bekletiyorlar.
(1) 

sigortaladim.com 'dan kasko yaptıran var mı?

mr.goodcat #1554163 
nasıldır? kasko yaptırınca 700-800 tl değerince opet hediye çeki veriyorlarmış. değer mi yoksa uğraşmayalım mı? hangi kaskonun hangi şartlarda yapılacağını biliyorum (axa) sadece şirketi tanımıyorum.

var mı tecrübe eden?
(1) 

Sözlükteki bildirim olayı neleri içeriyor

condom kurşunu #1554162 
Mesela nickini yazıp profilne baktıklarımıza bildirim gidiyor mu? Yoksa sadece şu favladı diye mi geliyor. Bana sadece fav bildirimleri geliyor da.
(2) 

Focus 3 yan ayna

lrdrylgh #1554159 
Merhabalar. Bugün aracın sol yan aynasından yaklaşık 2 cm çapında bir delik fark ettim. Kontrol ettiğimde içinde aynı ölçülerde bir taş çıktı. Seyir esnasında seken bir taş isabet etmiş büyük ihtimal. Delinen kısmı örnek bir fotoğrafta kırımızı ile işaretledim. Acaba bu delik bir şekilde tamir edilebilir mi? Tamir olmuyorsa sadece ilgili kısımın değişikliği olur mu yok ayna bütün olarak satıldığından hepsinin mi değiştirmek gerekir? Gerçi böyle bir hasar için aynayı tamamen değiştirmem. Ayna elektrikli olduğundan yağmur ya da başka bir sıvı teması sisteme zarar verebilir diye bantladım şimdilik.

eksiup.com
(5) 

Çizim yeteneğimi nasıl geliştirebilirim?

sanemz #1554157 
Sürekli çizim yapacaksın diyorlar ama yapıyorum hiç ilerleme yok gibi. Hatta kötüye gidiyormuşum gibi.
(2) 

İngilizce Tabir Sorusu

put it in your appropriate place #1554156 
Maçı çirkinleştirmenin tabiri nasıl denir İngilizce'de? Türkçe örnek cümle veriyim.

- Adamlar resmen maçı çirkinleştirdi. Güzel güzel oynuyorduk.
- Kazanmalar için maçı çirkinleştirmeleri gerekiyordu.
(1) 

e-pasaport/çipli pasaport değişim

paraustunualmayanadam #1554155 
2027ye kadar süresi olan 2017de alınmış bir bordo pasaportum var. Fakat bu pasaport eski yönteme göre baskı yapılmıştı. Nüfus müdürlüğünden bunu çipli pasaportla değiştirme şansım var mıdır? Yoksa yeni başvuru, yeni ücret ödeyip başka bir pasaport mu almam gerekir? Teşekkürler.
(1) 

Xerox 3025 yazıcı kağıt sıkıştırması toner seçmesi

Wolfware #1554154 
çok ilginç bir sorunum var arkadaşlar

sıkıntım yazıcının kağıt sıkıştırması fakat bunu farklı tonerlerde yapmaması. sürekli alışveriş yaptığım yer var oradan aldığım tonerleri sonuna kadar kullandım. en son aldığım tonerde ise her kağıdı sıkıştırdı. işin ilginci adamın makinesine takıyoruz orada hiçbir sorun yok. onda da bir xerox 3025 var.

ucuz kağıt kullanma yapabilir dedi en pahalısını aldım yine yapıyor. elimde başka toner var onu takıyorum hiçbir sıkıntı yok ama adamdan aldığımı takıyorum sürekli sıkıştırıyor. ama adamın makinesinde o toner hiçbir sıkıntı yapmıyor. resmen benim makine toner seçiyor. hiç başınıza böyle bir sorun geldi mi?
(3) 

Birkaç günlüğüne akçakoca'ya gidilir mi?

anna sun #1554153 
bayramda kalabalık olur mu bilemedim ama başka öneriniz varsa onu da yazabilirsiniz. kafa dinlemek, sahilde yürümek ve günbatımını seyretmek istiyorum.
(1) 

2013 yılında kalma bir yurtdışı borcu için icra

anti-kahraman #1554151 
merhaba,

2013-2014 yılında yurtdışındayken harç ücretimi ödemediğim dolayısıyla bir hukuk bürosu iletişime geçti. 220 euro gibi bir ücret. kullanmadığım bir eposta adresime fatura göndermişler, adresime gelen bir şey yok.

icra için zaman aşımı diye bir şey var mı? Harç 2013-2014 akademik yılından kalma.
(6) 

Şirket aracini babam kullanabilir mi?

ertanunver #1554150 
Anonim sirketinin %100 hissedariyim. Sirkete araba aldim. Fakat sirket ssk'li calisanlari veya sirket sahibi disinda birinin araci kullanmasi, olasi kaza veya trafik cezasi durumunda problem yaratabilecegini ogrendim.

Birinci dereceden yakinim olan babam icin de bu durum gecerli mi? Eger gecerli ise, babama %0.01 hisse versem, bu durumdan kurtulabilir miyim?
(3) 

Akrabaya Toki çıkarsa ve biz ödeyip almak istersek nasıl güveneceğiz?

Cesario #1554149 
Ablamın eşini de dahil ettik. Çıkarsa ben alırım diye. Kura parasını da ben ödedim.

Şimdi düşündüm de adam benden aldığı hiçbir borcu ödemediği gibi "kusura bakma ödeyemedim" bile demedi.

Çıkarsa güvenmem. Velev ki çıktı nasıl güvenli hale getirilebilir? Yani noteri de kabul etmiyor devir için Toki. Vasiyet falan mı yazdırılır nasıl güvenebiliriz bir yolu var mıdır?

Enişte eve konamaz da, şöyle yapabilir. "Birader 3 milyon ödedin, ev 5 milyon oldu. Gel sat bunu, bana da şu kadar para fişekle, kalan parayla da kendine rahat ev alırsın." diyebilir. Ama böyle bir şey yapmak istemem.

Toki daha çekilmedi, bunu düşünmek vakit kaybı şu aşamada ama böyle bir durumda hukuki olarak kendimizi garantiye alma yolu nedir ve şimdiye kadar hiç borcunu ödememiş ve bahsini etmemiş birine yaklaşımınız vs nasıl olur. Bunu tartışalım..
(1) 

Yurtdışına promosyon ürün çıkarmak

hobarey #1554145 
promozone.com.tr

şu üründen 40-50 tane logolu yaptırıp ispanyada fuara götürmek istiyoruz. valizime koyup götürsek gümrükte sorun yaşar mıyız? satmıycaz sonuçta dağıtıcaz bunları?
(6) 

Eksi’ye bir sey oldu sanirim?

nefertarii #1554143 
Baglantimda bir sorun var saniyordum, ama sanirim gitti tamamen? Uygulamalardan da girilmiyor.
(1) 

Ev planı?

fikox #1554141 
Dubleks bir evde mutfakla, antre ve salon arasında kot farkı var. (Yaklaşık 12 cm ) Evin olduğu yer yamaç. Mutfak yamacın üst tarafında kalıyor. Resimdeki kesitte göründüğü gibi. Sebebi ne olabilir?

resmim.net
(4) 

Yeni seçim sistemi neyin sağlamasını yapmış oluyor?

metematik #1554140 
Oyları önce 1'e, sonra 2'ye, sonra 3'e ve 4'e bölüp en yüksek olanları almaktaki amaç ne?
(2) 

Hangi numarasını alayım bu ayakkabının

not sure if serious #1554139 
Adidas’ın bir antrenman ayakkabısını kullanıyorum ve 44 numara ama normalde 43 giyiyorum.

Şimdi gündelik bir ayakkabısını alacağım ama emin olamadım kaç alayım. Zaten 43,5 ve 44 var. Hangisini alsam sizce?

ty.gl

Ayakkabı genişçe 42,5 mu alsam acaba
(1) 

Diz kapağı gıcırtısı

dakota #1554138 
Merhabalar. Yaklaşık bir yıldır diz kapağım yağsız kalmış kapı menteşesi gibi gıcırdıyor. Çok az da sızlama var. Bu sızlama manuel araç kullandığım zaman debriyaja bastığım zamanlar daha da çoğalıyor.
Yarın doktora gitmeyi düşünüyorum ama hangi bölüme gitmem gerektiğini bilmiyorum. Ortopediye mi fizik tedaviye mi gitmeliyim?
(7) 

termal otel nasil bir sey

Kittie #1554135 
spa ile termal tatilin farki nedir?
bakiyorum kimi otel spa oteli, kimi termal otel diye geciyor.

bir de bu termal oteller hep afyon ve yalovada. yoksa ozelligi dogal bi su kaynagindan doldurulmus havuzlar mi?

son soru gitsem mi?
gidip memnun kaldiginiz yerler var mi?
(3) 

İngilizce sorusu

dissendium #1554134 
Basit bir soru ama Türkçe kafamı karıştırıyor.

Budget deficit, bütçe açığı ifadesindeki budget kelimesinin sözcük türü isim, değil mi? Sıfat olma ihtimali yok bence ama daha iyi bilenlere sormak istedim. Sağ olun.
(9) 

Spor sorusu

1837837 #1554132 
Spor yapmaya başladım , omuzlar kollar hatta biraz bacaklar gelişmeye başladı epeydir görüşmediğim birisi spora mı gidiyorsun falan diyor Ama ne göbek ne gögüste değişim yok. Normal mi?
(4) 

Yemeksepeti kampanyaları

mekaniker #1554130 
Mesela ilk siparişe 50 TL vs gibi kampanyaları Yemeksepeti mi karşılıyor yoksa restaurantlar mı?
Yine jokerleri kim karşılıyor?
(2) 

Ayakkabı yırtığı, belirgin bir dikiş izi olmadan kapatılabiliyor mu?

magni #1554128 
Merhaba. Spor ayakkabımın üst kısmında ufak bir yırtık/delik oluştu. Ayakkabı tamircisine versem, dışarıdan bakılınca dikiş izi belli olmayacak bir şekilde bu yırtığı kapatabiliyor mu? Yoksa illa ki dikiş izleri kendini belli eder mi?

Bilgi sahibi olanlar paylaşabilirse sevinirim.
(3) 

Oculus Quest 2 hk.

tchuck #1554127 
ekşi sözlükte müthiş yorumlar almış cidden. o yüzden yükseldim biraz. birkaç sorum var

1. tavsiye eder misiniz? söylendiği kadar eğlenceli mi?

2. bunu alırken yanında neler almak gerekiyor? kafa bandı, hdmi kablo falan öneriyor mesela amazon. tam 'düzgün' bir set ne var?

3. diyeceğiniz başka bir şey var mı?

İnstagramda Çekiliş Yapmak

infernalcadre #1554126 
Bir sayfada, paylaşımın altındaki yorumlardan bir kişiye bir ödül vereceğiz.

Bunu ücretsiz bir şekilde yapabileceğim bir site uygulama vs var mı ?

Bir de bunlarda hile yapma şansı oluyor mu? Mesela şu kazansın desem o kazanmış gibi gösterebiliyor mu?
(5) 

Yazı programı arıyorum.

Frederick Co #1554124 
Bir not programı arıyorum.
Her yazımda solda saat çıksın.
bunu nasıl yapabilirim?
Örnek;
10:30 - Eve geldim
11:45 - Evden çıktım
12:20 - Okula geldim.

saatler otomatik atansın istiyorum
(13) 

Gözlüklü arkadaşlara soru

nundu #1554122 
Güneş gözlüğü takma alışkanlığınız var mı? 20 senelik yüksek numara miyop ve astigmattan dolayı gözlüklü bir birey olarak çocukluktan beri güneş gözlüğü mevzusunu bir türlü alışkanlık haline getiremedim. Evden çıkarken gözlük değiştir, işe/okula gelince tekrar değiştir olayı zor geliyor. Bi de hadi çanta taşıyorsam sıkıntı değil de çantasız dışarı çıkınca gözlük kabını elimde taşıyamadığım için daha da sıkıntı oluyor. Gözlüğü yakama falan takmam gerekiyor o da güven vermiyor bana bi de keko göründüğü algısından kurtulamıyorum :d


Hayır bi de pahalı bu numaralı güneş gozlükleri. İnceltilmiş cam vs bi dünya para verip evde kutusunda kalınca üzüyor da
(1) 

rx580 ekran karti

duyurukullanıcısı #1554119 
rx580 ekran kartini taktim driver i yukledim ama pc surekli 3000G radeon vvega dahili ekran kartini kullaniyor.

Stress testi yapiyorum ekran kartinin fanlari donmuyor kullanim hep %0

Driverlar falan guncel ama neden ekran kartina geckiyor anlamis degilim.

Neden olabilir?
(3) 

Jorge Jesus Besiktas macinda statta yoktu sanki

speedy #1554118 
Tamam cezaliydi da stada da mi giremiyor seyirci olarak? Ya da ben mi goremedim?

Pluralsight Premium Üyeliği Paylaşmak İsteyen Var mı?

pantepember #1554117 
Ödemesini ortak yapıp kullanmak isteyen var mı?

Fiyatlandırma sayfası:
www.pluralsight.com
(9) 

ev almak

kondansator #1554115 
kira ödemiyoruz, eve de yaklaşık 50bin tl kadar bir para giriyor. 1.500.000 civarı ev bakıyoruz, yarısını eldeki altınlardan vb çıkartıp yarısına krediye girmek mantıklı geliyor. zaten evi kiraya verince malum bir süre sonra kredinin büyük kısmını karşılar duruma geliyor. aynı tabloyu kardeşim yaşadı, şimdi krediyi çok rahat ödüyorlar kredi ile. geleceğim nokta, bir kesim illa ki nakitte kal evin zamanı değil diyor, ancak ev fiyatları git gide artarken, yarın kredi çekmek bile hayal olabilir. çok arada kaldık. sizce bu şartlarda ev almak için uygun bir zaman mı

Japonya'dan telefon almak hk.

faberkastelli #1554113 
Haftaya Japonya'ya gideceğim ve gitmişken iphone alayım diyorum, zira fiyatları çok uygun. yalnız sorum şu;
- japonya'da satılan iphone'lar tek sim mi çift sim mi yoksa sadece e-sim mi?
- japonya'da apple storelarda tax free satış var mı veya vergi iadesi için form düzenleyebiliyorlar mı? telefon başına 1750 tl gibi bir vergi iadesi olması lazım. imkan varsa kaçırmayayım diyorum.

Daha önce japonya'dan telefon almış veya teşebbüs etmiş olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. teşekkürler.
(3) 

Baglamadan anlayanlara bir soru

dekila olmeka #1554112 
Uzun sap bir baglama aldim (43 tekne), ancak klavye uzerindeki isaretlemeler (sedef nokta olanlar) gorudg diger uzun sap baglamalardan farkli, biraz daha arizali perdelere koyulmus. Alt telden diziyi takip edersem guzel bir makam geliyor kulaga ama nedir cozemedim. Bu isaretleme duzenini, niye boyle yapildigini bilen var mi?

Klavye:
ibb.co
(6) 

Training ayakkabıda under armour mu skechers mı?

mikahakkinen #1554110 
puma kullandım dağıldı. skechersında çok sağlam olmadığını duydum.

under armour, skechers seçiminde hangisini tercih etmeliyim?
(5) 

faiz mi altın mı dolar mı?

haintospik #1554109 
merhaba,

elimde uzun bir süre harcamayacağım bir miktar tl var.

bunu faize mi bağlamalı dolar ya da altın mı almalı bilemedim. size sormak istedim.

teşekkür ederim.
(7) 

Atatürk havalimanı yeniden açılabilir mi?

birmilyonunvarmi #1554106 
İstanbul havalimanı ve Sabiha Gökçen varken ikisinden birini kapatmadan üçüncü havalimanı olarak yeniden açılabilir mi? Ya da yeniden açılması mantıklı mı?
(5) 

Tazminat yüzünden şirketten ayrılamamak

karayel #1554105 
10 yıldır çalıştığımız şirketten tazminatı alamadığımız için ayrılamıyoruz. Bu olay çok saçma değil mi?

Siz nasıl çözüyorsunuz bu durumu?

Başka işe geçmek için soruyorum.
(7) 

Neden?

nolmus yani #1554100 
Niye tüm arkadaşlarım çat diye bırakıp gidiyor?
Benle dertleşmek vakit geçirmek için can atan, saatin kaç olduğuna bakmadan arayacak yardım isteyedek samimiyette olan, yanımda hep gülen bütün arkadaşlarım eninde sonunda çat diye bırakıyor. Bıktım. Ben neyi yanlış yapıyorum? Eninde sonunda tüm dostluklarim o ghostingi yemekle bitiyor. Bende de gurur var gidip sormuyorum hayırdır ne oldu diye.

Ama merak etmeden de edemiyorum ve de sıkıldım. Zira aylar yıllar boyunca gecenin bilmem kaclarinda dertlerine çözüm olduğunuz arkadaşlarınız sizi terk ettigi için çareyi ekşi duyuru ile dertlesmekte bulunca insanın canı sıkılıyor biraz.
(4) 

En hızlı ne kadar sürede evlenebiliriz?

anonimuz #1554098 
Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kız arkadaşımla en hızlı ne kadar sürede evlenebilirim? Hangi adımları izlememiz ve bunlar ortalama ne kadar süre alır? Ben yurtdışında çalışıyorum dolayısıyla işten izin alıp TR'ye gidip her şeyi halledip dönmeyi planlıyorum. Kız arkadaşıma vize vermiyor yaşadığım ülke dolayısıyla ya Türkiye'de ya da tük ve rus vatandaşlarının birlikte vizesiz gidebileceği bir yerde evlenebiliriz yalnızca.

not: meraklılar için, 2 yıldır birlikteyiz evlenmeden bir araya gelmeyi denedik ama vize alamadı. mecbur evleneceğiz birlikte yaşayabilmek için. evlilik sözleşmesi de yaptırmayı düşünüyorum.
(1) 

kan tahlili yorumlamaca capsli

insanlik icin buyuk bir adim #1554097 
degerler referans aralikta gorunuyor fakat yine de anlayan birine sormak istedim. dikkat etmem gereken bir sey var mi deyu

1: www.hizliresim.com
2: www.hizliresim.com
(2) 

Yazin kullanmalik ufak erkek cantasi

floydian #1554096 
Soyle baba isi olmayan, ufak tefek ivir zivir koyabilecegimiz erkek cantasi ne olabilir? Sirt olur, omuz olur, bel olur. Her sey olur.
(3) 

İşe ayın ikinci haftası girildiğinde maaşın ödenme metodu

kahver #1554094 
selamlar.

işe başlandı diyelim. bu da tarih olarak ayın 10'u. yani ay başı değil, ay başı 1 veya 4 kabul edilen bir şirket diyelim.

bu şahsın alacağı maaş (asgari ücret veya üstü fark etmez) ödemesinde eksilme olur mu? hani 10 gün kesinti gibi. yoksa şirketin insiyatifinde mi, yoksa asgari ücret ise tam almalı, üstünde ise kesilebilir mi?
merak ettim.
(3) 

Sol elle telefon tutarken serçe ve yüzük parmağı boyunca uyuşma

havadakarada #1554092 
Bu senelerdir var. Elin alt kısmı komple uyuşuyor. Sağ elde hiçbir şey yok. Telefonu örnek verdim sadece. Zannetmiyorum ama.bir sıkıntı olabilir mi?

Boyun mr ı yorumlayabilecek hekim arıyorum

Daktilolu yazar #1554090 
Yaklaşık 3 haftadır sağ göğüste ağrı sağ kolda uyuşma karıncalanma oluyordu. Göğüs ağrısı geçti gibi ama sağ kolda uyuşma ve bilek bölgesinde hafif ağrı devam ediyor. Boyun mr ı çektirdim doktor boyun fıtığı dedi fizyoterapist fıtık yok stresten kaynaklı fibromiyalji ağrıları dedi. Kafam karıştı yetkili birinin daha görmesini isterim.
(5) 

Depremzedelere "hala" yardım yapan kurumlar var mı?

anna sun #1554089 
Arkadaşlar sosyal medya uzerinden bir depremzede ile iletişimdeyiz. Osmaniye'de evleri yıkılınca Ağrı'da bir kız yurduna yerleştirilmişler. Kışlık kıyafet ihtiyaçlarını bir şekilde göndermiştik fakat yazlık kıyafetler lazım şu an. Bireysel olarak karşılamak çok güç 5 kişilik ailenin ihtiyaçlarını. Çevremde de yardım edecek, ortak olacak kimseyi bulamıyorum.
İç çamaşırı, ayakkabı, pantolon, tişört... Akla gelen her şey lazım... Bir yetkili de çıkıp herhangi bir eksiklerini kapatmamış. Ben anlamıyorum onca yardım nereye gitti...
neyse... Sizce nerelere başvurabiliriz bu aile için?

modlara not: biraz üstte kalabilir mi?
1 ...  ... • 635    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık