(6) 

yanlışlıkla hesaba gelen para

tabudeviren #1531299 
"Bolu'da manavlık yapan 26 yaşındaki bir kişi, hesabına yanlışlıkla yatan 212.000 TL’yi iade etti." (twitter)

diyelim ki iade etmedi de, parayı çekip eve koydu.
banka bunu geri alabilir mi?
(1) 

Harcırah Vermeme Hakları Var mı?

panda yuva yapmis sogut dalina #1531298 
Yurt dışına eğitime gitme ihtimalim var. Normalde kalacağım her gün için para verilecekti. Bu paranın içinden otel parasını, ulaşımı vs biz ödeyecektik ama şimdi yurt dışına seyahatlerde harcırah verilmeyecek diye konuşuluyor. Şirket sadece uçağı ve konaklamayi ödeyecekmiş.

Harcırah vermeme gibi hakları var mı? Bu süre içinde hiç mi bir şey yemeyip içmeyeceğiz(!) Veya neden kendi paramdan harcamak zorunda kalayım..
(2) 

Erkekler! İpli sırt çantalarından kullanıyor musunuz?

winston insani #1531297 
Merhabalar

Dechatlon'da vardı diye hatırlıyorum ama, kullandığınız ipli sırt çantalarından tavsiyeleriniz var mı?

Yazın cüzdan, telefon, anahtar, ıvır zıvır ceplerde taşınmıyor bir sırt çantası alayım diyorum.
(3) 

Bmw 1.16 vs Audi A3 vs Mercedes A180

but that was just a dream #1531295 
Merhaba,

İlk aracım olarak yukarıdakilerin 2012-13-14 benzinli, otomatik modellerine bakıyorum. Kullanan, bilgi sahibi olanların görüşlerini merak ediyorum.
Konum: Hollanda

Şimdiden teşekkür ederim.
(8) 

gunumuz kadın erkek ılıskıleri

deepness #1531294 
Merhabalar herkese, uzun süredir bir şey merak ediyorum. Günümüzde gerçekten nasıl düzenli bir ilişki kuruluyor? Düzenli ilişkiden kastım haftada 1 buluşup oturup sohbet etmek, farklı aktiviteler gerçekleştirmek gibi. Tanışılan insanlar direk konuyu cinselliğe getiriyor ve bu da tek gecelikten fazlası olmuyor. Bu arada bu insanlar sadece internet ortamında değil, lise üniversite iş arkadaşları, hobi kurs arkadaşları veya gün içinde denk geldiğimiz çeşitli ortamlardaki sıradan insanlar. Bu durumda, eğer yapan , bunu başarabılen varsa, bir ilişki kurmanın yöntemi veya püf noktası nedir günümüzde?

edit; kız, erkek herkes düşünce ve önerisini yaazarsa sevinirim, teşekkür ederim.
(6) 

Yaşamak için Mısır, Fas ya da Tunus

Bruce #1531293 
Kariyerimde bir sonraki yükselişi hızlıca yapabilmek için bu 3 ülkeden birinde minimum 1, duruma göre 2 sene yaşamam gerekicek.

Şehir olarak başkentlerini düşünelim ama başkente yakın güzel şehir varsa remote çalışma imkanı sayesinde o da mümkün.

Mısır daha gelişkin ama Fas daha "batılı" gibi bir algım var, yanlış mı? İstanbul'dan taşınacak, yemeyi içmeyi gezmeye seven biri için hangisi daha uygundur. Genel yorumlarınızı merak ettim.
(2) 

Fiber + Tv ?

blackidom #1531292 
Kablonet 100mbit sınırsız internet ve tv müşterisiyim. Pandemi sonrası memnun kalmamaya başladım hizmetten. Kontrat bitiyor bu ay ve mevcutta 80tl ödüyorum.
En az 50mbit hız ve tv işini birlikte paket halinde en uyguna ve en iyi hizmet kalitediyle hangi firmadan çözebilirim? Kampanya önerisi var mı? Binada tt fiber, superonline adsl, kablonet var. Turknet millenicom vs de vardır herhalde. Tv de temel paket yeterli olur.
(4) 

2. Pasaportu çıkarma

hede hodo #1531291 
Şu an da yurtdışında çalışıyorum. Yurtdışı konsolosluklarından 2. Pasapsort çıkarmak istiyorum.
Bu şekilde işlem yapmış olan var mı?
Ne kadar zaman içinde çıkar vs?
(1) 

youtube altyazılarının adam konuşmadan önce çıkması

respect #1531290 
Otomatik altyazıdan bahsediyorum. Bir senkron kayması var evet ama nasıl olabiliyor ki bu? Normalde konuşmayı çeviren bir sistemde nasıl senkron kayabilir? Saçma değil mi?

Duymamışsın yani nası çevirdin :)
(1) 

Araba nasıl uzun süre güzel kokuyor?

sckxyss #1531289 
Mayısta bir araba aldım ikinci el. 3 aydır içi çok güzel kokuyordu. Şimdi yeni yeni gitti kokusu. Hiçbir yerde koku verecek bir şey göremedim. Nasıl oluyor bu? Tekrar yaptirmak istiyorum.
(5) 

Anne babayi tatile nereye götürebilirim?

catgroove #1531286 
60 yas üstü, sürekli cok calisan ve diger baska sikintilardan dolayi zihinsel ve bedensel olarak cok yorulmus olan anne-babami söyle en az 4-5 günlük güzel bir tatile götürmek istiyorum. Ucakla (veya otobüsle) Istanbul'dan rahat gidilebilecek, araba kullanmaya mecbur birakmayan, güzel bir sahilde yüzüp (deniz kenari sart degil, havuzlu bi yer de olabilir), aksamlari lezzetli yemekler yiyebilecegimiz, gezmekten cok dinlenmeye odaklanabilecegimiz bir yer olsun istiyorum. Agustos sonu icin düsünüyorum. Bütcem genis. Nereler olabilir?
(2) 

Pasaport Hakkında

paristexas #1531285 
Merhaba,

Yeni pasaport alımı için randevu oluşturdum ancak ödeme kısmı ile ilgili birkaç sorum olacak.

1- Ödemeyi mobil bankacılık aracılığıyla yapabilir miyim? Yaparsam dekont çıktısı vesaire isterlerse sağlayamam diye tereddüt ettim. Yoksa dekont olmadan sistemde ödendi olarak görüyorlar mı? Bu şekilde yapan var mı?

2- Ödeme ekranında, örneğin bugün girdiğimde vergi dairesi seçtikten sonra 2 ayrı vergilendirme dönemi çıkıyor, 06/2022 ve 07/2022 herhangi birini seçebilir miyim?

3-Max 10 yıllık alınabiliyor ama 10 yıllık talep ettiğimi nereye belirtiyorum, randevu sırasında mı beyan ediyorum? Mobil ödemede "3 Yıldan Fazla Süreli olan" seçeneğinin karşısındaki bedeli ödemeliyim öyle değil mi?
(1) 

"oyuncak gibi" olmayan mikroskop

tabudeviren #1531283 
mikroskop alayım dedim, birkaç model baktım. 1500-2000x olanlar falan.. sonra yorumlara göz gezdirdim hep gömmüşler "oyuncak gibi, dandik" vb. şekilde..

aldığınız, bildiğiniz "oyuncak gibi olmayan" mikroskop var mı?

Asus R9 270X Ekran Kartı 1500 TL

bela tarr #1531282 
Selam. Başlıktaki kartı satmak istiyorum. Fiyat olarak 1500 tl düşünüyorum ancak pazarlığa açık.
(2) 

google drive ile dosya gönderimi

hayvanat #1531276 
merhaba. google drive bağlantısıyla birisine dosya gönderdim. bu dosyada ufak bir değişiklik yapmak istiyorum. drivedaki dosyayı değiştirsem karşı tarafın bundan haberi olur mu?(karşı tarafın henüz dosyayı görüntülemediğini ve indirmediğini varsayarak). ekstra olarak dosyayı görüntülediğini ve indirdiğini driveda biz görebiliyor muyuz?
(4) 

pire damlası veteriner harici nereden alabilir?

gurur #1531273 
evde çok kedi var.

daha 2 hafta önce veterinere gittim ama yine coştu pireler.

götürmesi getirmesi dert. bi de tanesi iç dış 200 lira falan o da yordu.

bunu veteriner harici nereden tedarik edebiliriz?
(3) 

Yokuş aşağı fren yaparken araçtan tak tak sesi geliyordu... Sorun nerde?

bass solo take one #1531272 
Bir süre kullanım sonrası yokuş aşağı fren yaptığımda frenebastıkça tak takdiye hıza göre ritmik ses geliyor. En son varacağım yere vardığımda son frende ağır yanık kokusu geldi. Arabayı bi süre sonra tekrar kullanmaya çalıştığımda da fren tamamen boşa düştü ve tutmadı. Yokuş aşağı giderken burnu bir şekilde kaldırıma verip el freni ile durabildim. Dururken bastığımda fren tamamen boş basıp fıss şeklinde havaçıkar gib ses geliyordu.

6 8saat sonra baktığımda kullanmadım fakat frenleri denedim tutuyordu. Bu problem balatada mıdır hidrolikte midir?
(5) 

Cocuk giyim nerden alinir?

karpuzpeynirekmeksu #1531268 
Selamlar,

Yegenime t-shirt, elbise vs. hediye alacagim (kiz, 5 yas). Hangi markalar iyi, nerden bakiyoruz? Trendyol ve boyner'e baktim da tam kesmekes. Online alisveris olarak onerilerinizi bekliyorum.
(4) 

Devlet hastanesinde hafta sonu covid testi yapılıyor mu?

kafadanbacakli #1531267 
Sb
(4) 

Arıtma cihazı tavsiyesi ama sıcak soğuk su verebilen..

ananiyimioguz #1531266 
Sebil baktım fiyatlar uçmuş.
Arıtma baktım fiyatlar uçmuş.

Aynı işi yapan tek bir cihaz var mı diye baktım çoğu 10k.

Ama tek tük 5-6k ya var. Tezgah üstü arıyorum.

Şuna ne diyorsunuz mesela alınır mı?

www.trendyol.com

Tipi aynı ama başka markalarda da bunu gördüm büyük ihtimalle cihaz geliyor marka yapıştırıyorlar..

Birisi yorumda soğuyan taraftaki suyun tadı bozuluyor demiş. Ama pek yorum göremedim.

Bir de birisi 800TL ye satıyor hiç kullanmamış kafam karıştı.

www.sahibinden.com
(3) 

Beyaz mobilyaları rötuşlamak için bant veya boya?

ananiyimioguz #1531265 
Merhabalar, bazı eşyaları 2. el buldum aslında 2.ele göre temiz ve sağlamlar ama ufak tefek defoları soyukları falan var. Mesela aynalı banyo dolabının kapağının öne bakan yüzeyi en alt kısımdan biraz soyulmuş, beyaz dolabın altındaki sarımsı tahta yüzey gözüküyor. Çok ince bir kırıklık derinlik olarak. Yüzey alanı olarak biraz geniş, avuç içinin yarısı kadar. Boya mı atsak bant mı çeksem bilemedim. Veya beyaz ağır bir yemek masamız var ayaklarının bazı yerleri sürtünmüş yine altındaki ağaç gözüküyor.

Bunları neyle gizleyebilirim? Yoksa hem bant çekip pürüssüz bir yüzey yaratıp sonra mı boya atmak lazım?

Nasıl bir boya almak lazım? Bir de buzdolabının bazı yerleri ufak tefek paslanmış. Ona hangi boya atabilirim aynısı olur mu?

Teşekkürler :*
(1) 

Schipol de kiralık ev nereden bakabilirim?

mirty #1531264 
Uzun süreli ev arayışım için tavsiye edeceğiniz site var mı
(5) 

bu araba alınır mı?

Pertev nail #1531262 
merhaba,

yaklaşık 250 bin tl nakitim var hiç borca girmeden ayağımı yerden kesen bir araba alayım diyorum.

şu ilandaki araca ne diyorsunuz, sorun çıkarır mı? ekspertiz raporu epey kabarık :)

www.sahibinden.com
(1) 

Geçici ikametgah göstermem gerekiyor (Kocaeli)

fistikthecat #1531261 
Merhaba bir programa başvurmak için ikametgahım Kocaeli İl sınırlarında olmalı. Evim İstanbul da. Geçici olarak ikametgah taşımak için en ucuz yol nedir, orada kesinlikle yaşamayacağım
(1) 

gram altın borsa kodu

nick bulamadim #1531259 
apple borsa için gram altını ekleyim dedim ama kodu nedir? XAUTRYG denedim bulamadı.
(11) 

kaporası verilen ev satışının iptal olması

sezercik yavrum benim #1531258 
merhaba. 19 temmuzda bir ev için “satış vaadi sözleşmesi” yaptık. noter onayı yok. satıcı dün vazgeçip kaporamı iade etti.

sözleşmemizde taraflardan biri cayarsa 50.000 tl ceza öder maddesi vardı. sanırım noter onaylı olmadığı için buradan bir şey çıkmıyor. ben bu sözleşmeyi yaptıktan sonra 8 yıllık bireysel emekliliğimi bozdurdum, erken çıktığım için 20.150 tl kaybım oluştu. (sözleşmeyi bozdurma sebebimi “ev/araba satın almak” olarak işaretledim.)

avukat önce arabuluculuk yöntemini deneriz, sonra da dava açabiliriz ama elimiz çok da güçlü değil diyor. güçlü olması için satıcının beni pıçaklaması mı lazım acaba? (sözleşme yapmasak 10 gündür ya başka ev bakardım ya da memleketime dönerdim, şu an her günüm masraf ama bes’in yanında lafını etmiyorum bile.)

satışı iptal etmesinin tek sebebi evi ucuza verdiğini düşünmesi. ilk andan itibaren fiyat yükseltmek istedi. kendi alacağı ev için kredi çekemediğini söylerek satıştan vazgeçti ama ben 100.000 tl daha fazla teklif etsem hemen kabul ederdi.

satıcıya zararımı ödemesi gerektiğini söylediğimde “hukuki süreç başlatabilirsiniz” dedi. konu hakkında bilgisi olan avukat dostumuz ya da benzer olay yaşayan kardeşlerimiz varsa dinlemek isterim.

şimdiden teşekkürler...
(2) 

opel astra tekerlek uyarısı

ShadowOfMoon #1531257 
cdti 2018 var. sol arka teker 205 civarı diğerleri ise daha yüksek. buna uyarı veriyor gibi.

benzincide hepsine aynı değerle şişirdim oysa. şoför kapısı yanında yazan değerle ama değeri değişmedi hala. dokununca da diğerlerinden daha az şişik gibi değil.

resetleme gibi bir şey bulamadım. öğrenme modu var. onu açınca da bir aletle yeniden öğretmek gerekiyormuş tekerleğe
www.amazon.com

bundan mı alsam . başka yolu var mı sizce?

3 mod var eko maks hafif. ekoya alınca hata veriyor. hafife alıyorum. arada o da hata veriyor
(3) 

Emekli maaşı taşıma son tarih

janavarorion #1531256 
Soru başlıkta.

Bununla ilgili 31 temmuz son tarih deniyordu. Bu tarih malum yarın ve pazara denk geliyor. Bu tarihten sonra yapılın taşıma işlemleri promosyon alamıyor mu nedir durumlar.
(3) 

Atasun mağaza optik gözlük iadesi

regina phalange #1531255 
Optik olduğu için birkaç güne gelecek ben geldiği gün iade edip paramı alabilir myiim sorunsuz?
(1) 

ilhan irem'in ölüm sebebi

tabudeviren #1531252 
sanatçının böbrek yetmezliği tedavisi görmesi ve nakil yapacak böbrek bulunamaması mı? bilgisi olan yazabilir mi?
(5) 

6.400 Sözel sıralamasına ne yazayım? Ticaret, sosyal medya

kırmızıayakkabılıgargamel #1531250 
Hali hazırda part time bir iş yapıyorum ve yl yapıyorum. Bundan sonrasında sosyal medya, e-ticaret gibi alanlardan ilerlemek istiyorum kariyerime.

Ne yazabilirim sizce?

Aklımda bir kaç şey var ama?
(2) 

Sakal tıraşı

kanepeee #1531249 
Bende şu tıraş makinesinden (Braun BT5090) var: cdn.cimri.io

Sakallarım bir müddet uzayınca bunun tarağını 4mm ayarına getirip o şekilde tıraş oluyorum. Öncesinde hiçbir şey yapmıyorum, kuru kuruya tıraş oluyorum. Her yönden kesiyorum sakalımı, yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya, soldan sağa, çapraz vs.

Yarım saat de uğraşıyorum ha. Ertesi günü aynaya bir bakıyorum, arada tek tük uzun kalmış.

Neyi yanlış yapıyor olabilirim?
(2) 

Emekli maaş hesabını başka bankaya tasima

siyah gece #1531248 
Babam promosyonu daha yüksek olan bir bankaya maaş hesabını taşımak istiyor, iki ay önce ihtiyaç kredisi çekmişti. Kredi borcu bu taşımaya engel midir? Devlet bankadindan özel bankaya gecilecek
(2) 

type c çoklayıcı?

selimcigimisik #1531246 
merhaba.

bilgisayarımın type c girişine, şarj aleti ve displayport bağlamak istiyorum. o yüzden bir adet type c çoklayıcı, bir adet de type c to dp alacağım.

ama type c çoklayıcı yazınca hem usb dönüştürücüler çıkıyor. bilginiz var mı acaba tek type-c girişine 2 type c bağlamak için bir aparat?
(3) 

Dış parazit damlasını yalayan kedi

voyager 1 #1531243 
Merhaba,

Bugün kedimize dış parazit damlası yapıldı ama ense yerine sırtına doğru yapıldı ve dolayısıyla şu an diliyle o bölgeye ulaşabiliyor. Fark ettiğimiz gibi kısırlaştırılmadan kalma boyunluğu taktık. Öğleden sonra 13:30 gibi yapıldı, geceyi boyunlukla mı geçirsin yoksa çıkaralım mı? Zorlanıyor boyunlukla kumuna girerken çocuk için de zor oldu.

Teşekkürler.
(2) 

storytel kitap dinlenirken aynı anda da metin de gösteriyor mu?

denizgonen #1531240 
Merhabalar,

koklear implant olduğum için doktor işitmeyi yeniden öğrenme sürecinde kendi kendime kitap okumayı önerdi.

Aklıma storytel de geldi, uygulamada sesli kitap dinlerken aynı anda metni de okuyabiliyor muyuz? eğer öyle bir şey var ise harika olacak.

Shutterstock Hesabınız Var mı?

lynyrd skynyrd #1531237 
Merhaba, Shutterstock'tan aşağıdaki görsele ihtiyacım var. Daha önce ücretsiz hesap oluşturduğum için ikince kez yararlanamıyorum. Aşağıdaki görseli tarafıma iletme imkanınız varsa müteşekkir olurum.

e-mail adresim: cenaze@ymail.com

www.shutterstock.com
(3) 

tavan vantilatörü sorusu

legalize marijuana #1531235 
Antalya'da cehennem sıcaklarında bir mutfak..

bırak saatlerce yemek yapmayı, su içmeye bile gidip gelsen kan ter içinde kalıyorsun.

malum ekonomi, eve 3. klimayı alacak yaptıracak durum yok, koçtaş'taki 800 liralık tavan vantilatörlerine falan bakıyoruz. www.koctas.com.tr

annemi babamı özellikle koydum tavan yüksekliğini falan görmeniz için. sizce nasıl olur alırken dikkat etmemiz gereken şeyler var mı?
(1) 

Walk W/ Leslie?

dreamnesiac #1531232 
Evde bunu yapan ve etkisini gören var mı?

Pandemi döneminde öneren ve ciddi fayda gördüğünü söyleyen 1-2 kişiye denk gelmiştim ama açıkhavaya kıyasla evde durağan, ayaklarını oynatmaktan ibaretmiş çok da kalori yaktırmazmış gibi geliyor, ne dersiniz?
(2) 

Boyundan Kablolu Bluetooth Kulaklık

elyaf #1531231 
TWS tarzı kulaklıkları kaybedeceğimi ve rahat kullanamayacağımı düşündüğüm için başlıktaki gibi bir kulaklık arıyorum.

-Bağlantı sorunu olmasın (telefonu arka cebime koyunca kopmasın mesela)
-Mikrofonu ortalama/iyi olsun
-Max. 1000₺
(2) 

Kıyafet Sorusu (Erkek)

depresif çocuk #1531229 
Merhaba, öncelikle şu kazağın hangi rengi daha güzel, fikrinizi merak ediyorum. Siyah olanı bende var, kahverengi ve bej arasında kaldım.

kahverengi: www.massimodutti.com

bej: www.massimodutti.com

Ayrıca şu gömlek hakkındaki görüşünüz nedir?

www.gant.com.tr

Koklear İmplant kullanıcısı var mı?

denizgonen #1531228 
var ise kendisine bir kaç sorum olacaktı.

Teşekkürler.
(1) 

Samsung Galaxy A12 vs. Oppo A55

prole #1531227 
Anneme telefon alacağım. Hangisini tercih etmeliyim? Bütçe max. 4000 lira.
(3) 

Welbutrin 150lik

cikolata selalesi #1531222 
Eczacı olup ilacı bulmama yardım edecek biri var mıdır? Reçetem ve raporum var.
Günlerdir arıyorum maalesef hiçbir eczanede bulamadım.

Enstrüman arkadaşı nereden bulabilirim?

dolantindr #1531220 
Amatör olarak elektro gitar çalıyorum. Beraber haftada bir iki kez buluşup, bir kaç şarkı çalabileceğim bas gitarist, baterist arıyorum, öyle sahne alacak kadar iyi değilim. İnternete baktığım zaman garaj ve turkrock siteleri gördüm ama orada da genelde profesyoneller ilanlaşıyor. Benim anlattığım şekilde davulcu, bascı falan bulabileceğim bir platform mevcut mudur? Hafta sonu toplaşıp müziğin keyfine varmak için mesela. Backing track de bir yere kadar..
(1) 

izmir bornova bit pazarı her ayın ilk pazarı mı son pazarı mı

halanne #1531218 
salı günleri kurulan dışında bir de her ayın ilk pazarı mı yoksa son pazarı mı kuruluyor? yani yarın mı yoksa haftaya pazar mı? ona göre gidicez.
internette o kadar saçma şeyler var ki, başlıkta son pazar diyor, haber içeriği ilk pazar diyor. başka sitede haberde ilk pazar diyor ama atılan tarih son pazar, hatta aynı sayfada bir cümlede ilk pazar ama hemen arkasından son pazar... kafam çok karıştı.
(2) 

Google Adsende doğrulaması yapan var mı daha önce? Bir yerde takıldım da..

winston insani #1531217 
Merhabalar

Youtube ödemeleri için Google Adsense te bir "PIN" doğrulaması var, bu pin sizin verdiğiniz adrese kargo ile mi geliyor?

"PIN'iniz standart postayla gönderilir ve size ulaşması 2-3 hafta sürebilir." diyor, 2 Temmuz'da gönderildi ama henüz elime ulaşmadı posta ile geliyorsa, tekrar mı istemeliyim?

Pamuk döken çorap

dissendium #1531215 
Gittim rahat olsun diye pamuk çorap aldım. Şimdi de çorap pamuk döküyor. En uyuz olduğum şeylerden biri. Bu olayı nasıl çözerim. Şöyle 2 3 kez yıkansa düzelir mi?
(4) 

naneli limonata tarifi

deartheodosia #1531214 
denediğiniz güzel bir tarif var mı?
1 ...  ... • 903    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık