(4) 

Telefondan film izleme?

chiko06 #491657 
İnternetten film indirip android telefonuma atıp izlemek istiyorum.

Ama nasıl yaparım pek bilgim yok bilgisi olan arkadaş açık ve basit yolunu anlatırsa sevinirim.
(7) 

önaraştırma: ilk defa gideceğiniz yer için nereden araştırma yapıyorsunuz?

slavez #491651 
sözlüğün feridun bitir'i olarak yeni bir projeye girişmek üzereyim.

yanıtlamanızı istediğim 2 soru var.

örneğin bir cluba ilk defa gideceksiniz. ortamın genel duruşunu ve içerideki tiplerin profilini merak ediyorsunuz.

1- hangi mecradan mekanı araştırırsınız, yoksa araştırmadan mı gidersiniz?
2- bulduğunuz bilgiler size genelde yeter mi, genel anlamda yapılmış bulabildiğiniz 40-50 yorum yeter mi yoksa şu an orda olanların canlı bilgilendirmesi hoşunuza gider miydi, buna ihtiyaç duyar mıydınız?
(4) 

Her gün bu saatte deli gibi uyku

Adram3lekh_ #491643 
Normalda 5-6 saat uyumaya bünyesi höst demeyen biriyim. Ama son günlerde bu saatlerde deli gibi uyku bastırıyor. Az uzanam hele şöyle dedim miydi gidiyorum. Sabah 6da uyanıyorum. Neden böyle oluyor? Nasıl engelleyebilirim?

Not: Tikler yarın, ciddi ciddi uyumaya gidiyorum.

Edit: Tanrı kafama uyku sıçıyor arkadaşlar yardım edin.
(2) 

açık parfum tavsiyesi

morte #491641 
eyfel marka kullanıorum baska var mi tavsiye edeceginiz acik marka parfum
(12) 

Kezban'ın erkek versiyonuna ne deniyor

overdose #491639 
Evet, bir adı vardı ama neydi?
(4) 

delik deşik yorgun İngilizcemi sağlamlaştıracak Dilbilgisi kitabı

ayemverihat #491638 
tanju çolak'ın fitbol oynadığı, ol det şi vants okuyarak sınıfa girdiğimiz, tansu ablamızın başbakan olduğu yıllarda hazırlığı çok iyi dereceyle geçen bir adam olarak o günden beri 1 gram dilbilgisi çalışmadım ayrıca üds'ye özel olarak da 1 gram çalışmadım ama unuta unuta artık üds'de falan 65lere doğru geliyorum. listening reading film izleme falan yapıyorum ama işte test olunca işler kötü.

hani vardır ya 2-3 ay abansam 90 üstü bile olacak ama 20 senedir sallıyorum. göz kararı yapıyorum soruları falan ama durum kötüye doğru gidiyor.

şu an piyasada a'dan z'ye başlayıp bitireceğim bir kitap serisi önerseniz? üşenmeden oturup bitireceğim bir 20 sene daha yeter bana artık.

hatta farklı seriler de öneren olursa 2-3 set daha bitirebilirim.
(3) 

Ödenmeyen maaş?

buyuyup buyuk adam olacaktim #491636 
Merhaba, şöyle bir durum var ve yardımcı olursanız sevinirim.

Ankara'da büyük bir hotel inşaatının elektrik işlerini üstlenmiş firmada 10 aydır Proje müdürü olarak çalışan mühendisin maaşı 3 aydır yatmıyor. Daha doğrusu açlıktan ölmeyecek kadar yatıyor. Ayrıca işe başlarken kullanımına verilen otomobil de şirket parasını tahsil etmekte zorlanıyor bahanesiyle elinden alındı.

Patron mühendisi asgari ücretle çalışıyormuş gibi gösteriyor.

Ne yapmak gerekir böyle bir durumda? Eğer istifa ederse ne kadar süre önceden bildirmesi gerekir istifa edeceğini?
(3) 

sözlüge simdi kayit olsam

morte #491635 
yazarlıgım ne zaman onaylanır
(2) 

gerçek mi ?

nedensizce #491630 
bunu facebookta gördüm. pek inandırıcı gelmedi, var mıdır bu hikayenin aslı ?

zipkinci.com
(3) 

iphone 5 hangi ülkeden alınır?

tolga asp #491624 
bu meretin anavatanı veya yasal yollardan en uygun alınabilecek yer neresidir?

bir de fiyatları hakkında bilgisi olan?

örneğin bugün araştırdık, romanya'da peşin 1000 euro veya 400 euro peşin 2 yıl boyuncada ayda 24 euro'ya alınabiliyor.
(3) 

Yurtdışında çalışan vatandaşlarımızın vergilendirilmesi nasıl oluyor?

ne istedigini bilmeden aglayan cocuk #491622 
soru başlıkta
(6) 

30.000tl'ye yurt dışından 2. el araba için yardım?

bobinhoo #491618 
evet arkadaşlar 30.000tl'ye almanya'dan araba alacağız. yani öyle ötv falan vermeyeceğiz. 2. el mercedes düşünüyoruz. sizce 30.000tl'ye 2.el nasıl bir şey alabiliriz?
(7) 

yüzük anlamı

gonul_isleri #491610 
bir kızın işaret parmağına yüzük takması bir anlam taşır mı? yoksa öylesine de olabilir mi? ya da sorayım mı kıza "o yüzüğün bir anlamı var mı?" diye?
(3) 

kestane şekeri satan var mı ?

isaret #491594 
canım kestane şekeri çekiyor. bursalı olan biri varsa bana getirtebilirmi?
(3) 

Kulak Ağrısı

daddy #491593 
Kulak iltihabı için tedaviye 3 gün önce başladım. Aile hekimi antibiyotik, damlalar ve ağrı kesici verdi. Kulağımın tıkanıklık ve ağrısında herhangi bir iyileşme yok. Başka bir doktora gitmeli miyim?

İltihaplarda farklı bir tedavi yöntemi var mı? Ağrıdan uyku uyuyamaz oldum.

Teşekkürler.
(4) 

İçki Fiyatları

Adram3lekh_ #491590 
İsterim ki bana bildiğiniz, aklınıza gelen tüm içki fiyatlarını yazın. İnternette adamakıllı katalog yok.
(1) 

yarın psikologa gidiyorum arkadaşlar bir bakın lütfen

phantom #491586 
arkadaşlar son 20 gündür uyku bozukluğu ve son 4-5 gündür sık yutkunma hissi var bende psikologdan randevü aldım valla yarın gidecem 2 haftadır bekliyorum bbu günü sizce nasıl yardım eder bana neler söyler birde umarım 2 -3 dk sonra kesmez konuşmayı birde psikiyatiye mi gitsem bu yutkunma için
(2) 

c:/program files

isimsiz uye #491583 
windows 7 kullanıyorum, bu klasörü silsem sorun olur mu?

(taşak geçmiyorum. programlar otomatik olarak "program dosyaları(x86)" dizinine kuruluyor.)
(1) 

akbille aktarma kaç para

morte #491582 
1.25 mi?
(2) 

Blackberry telefonlar neden diğerlerine göre daha geç açılıyor?

PearlJam #491578 
Bilen var mı, merak ettim de. :)
(4) 

İmei numaram kopyalanmış

yaseka #491577 
Yaklaşık 3 sene benim ve 2 senedirde annemin kullandığı samsung d900i telefonumun sınırlı servis sorunu vermesinden dolayı www.mcks.gov.tr den imeisini kontrol ettim ve imeisinin kopyalanmış olduğunu öğrendim. Tabi garantisi bittiği için aldığım firmaya götüremiyorum

Telefon tamri eden yerlerde bu sorunu yeni imei atarak çözebileceklerini söylüyorlar. ilk defa başıma geldiği için bu durum hakkında biraz araştırma yapınca imei değiştirmenin yasal olmadığını öğrendim.

Sorum bu sorunu yasal olarak nasıl çözebileceğim. İmkanı var mıdır? Halen nerdeyse yeni gibi olan bu telefon çöp mu oldu?

Not: Eğer telefonun faturasını bulabilirsem (aslında saklamışımdır ama kimbilir evin hangi köşesinde) bir yararı dokunur mu? Düzeltme imkanı olur mu?
(6) 

Açıköğretim'e Kayıt

mahsunkul #491570 
Askerden kaçmak için açık öğretim'e girmem gerekiyor. Ama üniversite diplomamı bulamıyorum.
Aslı gibidir'ini genel müdürlüğümüze göndermiştim işe başlamadan önce. Nasıl yapmalı? 17'si son.
(5) 

fashion week'e ne giysem?

dasher #491569 
yarın aksamustu bir defileyi izlemeye gideceğim. ne giysem ki? yani öyle çok şıkıdım kıyafetim yok. öğrenciyim zaten. topuklu bootie, dar kot üzerine uydursam bir şey? ya da elbise mi giysem tek parça? elbiseyle de üşür müyüm diye düşünüyorum, okuldan çıkıp gidicem çünkü filan.

bilemedim. ortalaması nedir bu işin :)
(1) 

c de float için mod almak

qwermans #491567 
amacım min ile max arasında bir random sayı döndürmek.
kod:

float randomtime(float min, float max) //returns a random time between min and max
{
srand(time(NULL));
return fmodf(rand(), (max-min)) + min;
}

nerede hata yapıyorum?
(3) 

üniversite öğrenci işleri sorunları v.1

indescribable #491566 
arkadaşlar ben durumumu size yazayım siz bana akıl verin.

okula çapraz olarak olarak devam ediyorum ----- o da şöyle, 1.sınıf ta gno 1.80 değilse ilk dönem 1.in ilk döneminden ders alarak gno yu 1.80 yaptıktan sonra ikinci dönem 2nin 2.döneminden devam edilir----

sınıf geçme 1.80, benim ortalamam 1.79
dokuz eylülde mühendislik okuyorum.
şöyle ki; sosyal seçmeli derslerimiz var, başarısız olunduğunda yerine başka sosyal seçmeli ders seçince başarısız olduklarını transkripten siliyorlar (!)

geçen sene güz döneminde, bir sosyal seçmeli dersim kapandığında yerine başka ders seçmek üzere dilekçe verdim ve beklemeye başladım bunu yaptığımda dönemin ilk haftasıydı.
tam 4 hafta sonra yani okulun 5.haftasında değiştirmek üzere verdiğim dilekçe sisteme giriliyor, ders programımda dersin olduğunu haftalarca takip ettikten sonra 5.hafta gördüm (!)

haliyle devamsızlıktan kafadan kaldım. gitmedim derse.
ikinci dönem yani bahar dönemi yine o dersi seçtim, bana bir mail geldi ders kapandı diye. bu seferde hiçbir dilekçe vermedim madem kapandı öyle kalsın dedim. bana telefon geldi öğrenci işlerinden (!)

-derse neden gitmiyorsun, hocanız kaç haftadır sizi bekliyor.
diye
bende bana gönderdiğiniz mailde dersin kapandığını görünce gitmedim. dedim hocaya sistemden mail attım kendisi de geri dönmedi ki dışarıdan gelen bi okutman, okulda ne odası var ne telefonu. aramadığım yer bakmadığım bölüm kalmadı. kadında bana cevap vermeyince bir de üstüne devamsızlık eklenince kaldım o dersten yine (!)
dönem bitti.


işte bu dönem (2012-2013) başında ders kaydında bu seçmelilerin kaldırılacağını söylemişlerdi. bende gittim
vay efendim (!) ders kayıt devam ediyormuş, ortalamam değişirmiş kaldıramazlarmış. hala 1.79 ortalamadayım ben bunlar olurken...
ders kayıt sırasında maaaalesef (!) sadece sosyal seçmeli ders seçebildim. ne 2.sınıftan ne 3.sınıftan ders seçebildim malum sistem ders seçtirmedi.

dilekçemi verdim eski seçmeliler yerine bu seçmelilerin eklenmesini eskilerin transkriptten çıkarılmasını istedim.

------güya dilekçem onaylanmış ama hala transkriptten çıkarılmamış bu 1 (!)

bu yaptıkları olay yüzünden ben sadece dönem boyunca 2 derse gidip geleceğim sadece sosyal seçmeli ders (!) bölüm dersleri yüzünden böyle olmuş olsa hak ettim diyeceğim ki geçen sene çapraza düştüm vs 2nin ilk dönemini alamamıştım. şimdi sistemde 3.sınıf görünüyorum ama ne 2 den ne 3 ten ders alabiliyorum (!)

10 dakikalık işlem için okulumu uzatıyorlar (!)

şimdi bu insanlar (!) benim dilekçemi sisteme 5.haftada yansıtacaklar (!) geriye kalan 9 hafta boş boş 2 derse gidip geleceğim (!)

resmen mağdurum...


bu durumu tüm öğrenci işlerine bakan memurlar biliyorlar ve hiç bir işlem yapmıyorlar hesapta yapmıyorlar illa ki yapıyorlardır (!)

hadi geçtim
ben yarın bunu dekan a anlatacağım. gayri resmi halleder mi bilmiyorum.. yasalara başvuracağımı falan diyeceğim. napcam ben:S


bunun yasalarca karşılığı var mıdır? ben dava açsam bunlara? kazanır mıyım? ne olur ne biter...
yardımcı olacak var mı yahu?

cevap bekliyorum
(2) 

Başka şehirdeyken öğrenci belgesi almak

army14 #491562 
Yok mu bir yolu? Şu an okul ile aramda 500 km falan var. Öğrenci belgesi de lazım. Ne yapmalı?
(1) 

izmir de çeşmede kalacak yer tavsiye edermisiniz?

gostak #491561 
izmir de çeşmede kalacak yer tavsiye edermisiniz?

otel
pansiyon
apart

fiyat uygunluğu en öncelikli
(2) 

d7000'in canon muadili nedir?

diyojenimtırak #491555 
özellikler bazında?
(4) 

yeşil pasaport - sigorta

adilyashar #491553 
öğrenciliği bitip sigortalı bir işe başladıktan sonra süresi dolmamış yeşil pasaportunu iade etmeyip yurtdışına onunla çıkan bir babayiğit var mı ?
(3) 

kpds'ye başvuru

baldur #491548 
ben son 2 yıl içinde ales ve kpss'ye başvurdum, şimdi bir ösym merkzine gitmeme gerek var mı yoksa netten kendim başvurabiliyor muyum?
(3) 

acil psikiyatri - sosyal anksiyete bozukluğu - citol içsem mi?

iddaaci #491545 
psikiyatrsite gittim ve bu tanıyı koydu. üç ay welbutin ve elynza ilaçlarını kullandım. wellbutrin bulantı yapınca bıraktım.

şimdi bu hafta anksiyetem epey arttı. kötü hissediyorum ve işimi yapamayaack durumdayım.

citol atsam olur mu?
(3) 

kafa derisini yakan saç kremi gibi bir şey var, ne ki o?

dark horse #491544 
geçen kuaföre gittiğimde kullandı adam. böyle maske gibi saç kremi gibi mentollü ya da ısırgan otlu gibi bir şey. saç diplerimdeki yara gibi şeyleri falan yaktı, çok da güzel oldu. nedir ki bu ürün? bilen kullanan var mı?
(1) 

Bilkent mail

Adram3lekh_ #491542 
Bu mail başlarda bir ara bana yönlendirme sordu, ben de başka bir mail adresimi girdim. Şimdi bazı hocalarda bu adres görünüyor. Yani bu alet aslında yönlendirme yapmıyormuş sadece o maili kaydediyormuş. Hoca mail atıyor, ikisine de gelmiyor. Ayarlardan da bulamadım öyle bir şey, nerden düzeltilir bu?
(2) 

logitech mouse faturası olmadan garantiye yollanabilir mı?

christopher nolan #491540 
?
(2) 

Su sayacının içinde su olması normal mi?

Sir Anthony Hopkins #491539 
Az önce izsu geldi yeni abonelik için sayacı bağladı gitti. Baktım sayacın içinde su var , eski sayaçta yoktu bu normal mi?
(2) 

tek başıma konsantre olamıyorum

sokak lambası #491534 
Vizeler başladı başlayacak ama ben daha dersleri dinleyemiyorum. Notları aldım ama tek başıma ders çalışamıyorum. Koca koca insanlarız, her seferinde arkadaş da çağıramam. Bana, beni masa başına oturtacak yöntemler lazım. Ne yapmalı?
(6) 

Duyuruda kaynayan "asosyal sosyopatlar" hakkında ne düşünüyorsunuz?

solo #491533 
?
(7) 

Ankara'da yaşayanlar, yanaşın bakayım. :)

cevab veremedi #491529 
durup durmadığını merak ettiğim mekanlar var, bilgisi olan beni de bilgilendirse ya. :)

1- Limanlı Bahçe, (27 sokaktaydı burası, Y. Bahçelievler'de.)
2- El paso'lar
3- Diwaj
4- Sır
5- Hobi ve Hobi Akademi
6- Azeri Turşucu
7- Beer Stop (3. Cadde ile 6. cadde'nin kesişimine yakın küçücük bir dükkandı)
8- Çağdaş Tekel (3. Cadde'de ptt'nin çaprazındaydı)
9- Ardıç diye hatırladığım, Yüksel ile Konur'un kesişiminde 4. kattaki kitapevi/kafe karışımı yer.
10-Bosna Hersek Caddesi üzerindeki Doğu Karadenizliler Kıraathanesi
11- Ulaştırma Bakanlığının bahçesinde Bilkent Durağı/DSI tarafındaki ağaç süsü verilmiş baz istasyonu
12- 4. cadde mado yanındaki sokakta pisi pisi deyince her seferinde koşarak gelen salak şişko kedi.
13- barkod bar,
14- nedjima
15- yolcu (duruyordur bu kesin ama kim bilir nereye taşınmıştır, en son ssk'daydı, yok yok ssk'dan çıkmıştı.

ehe, öyle işte. (bir de öyle penceresinden ya da ne bileyim yolda yürürken, bahçeli, anıttepe, gençlik caddesi, beşevler, emek taraflarının (nasıl olursa olsun) fotoğrafını çekip benle paylaşacak olan olursa çok çok mut'lanırım.

hehe..
(10) 

izmir'de n'apılır la ?

empty blank #491528 
konsere gidiyoruz izmir'e. 3 kız 1 erkek. Kalacak yer falan tamam.

ilk kez gidiyorum, bakalım anlatıldığı gibi var mı. Bornova, alsancak tarafları yakınımda kalacak herhalde.

mutlaka şunu yap dediğiniz bir şey var mı ?

midye dolma yiyeceğim tamam.
(2) 

Rastgelelik kavramı

Adram3lekh_ #491527 
Sizce mümkün mü? İki farklı örnek vereceğim size yorumlar mısınız?

1.) Bu Richard Feynman denen bir adamım açıklaması. Dediğine göre radyoaktif izotopların (tamamen birbiriyle aynı olmalarına ve hiçbir farklı etken altında kalmamalarına rağmen) tamamen rastgele bozunmasına getirilebilecek tek açıklama "atomun decay olması seçmesi". Sizce ortada bir rastgelelik mi var yoksa bilinç mi?

2.) Bu evren baştan başlatılsa yine tam bu anda bunu okuyor olacaktınız. Kaç defa olursa olsun. Bu bir rastgelelik mi yoksa zorunluluk mu?

Rastgele kavramından anladığınız nedir? Sizce zar aynı anda 2 kere atılsa aynı sonuçlar gelmez mi yoksa?
(4) 

ACİL! yavru kedileri kurtarmak..

eldor sennodel #491526 
Selam kedi severler,
Komşumuzun bahçesinde bir kedi doğum yapıp yavruları oraya bırakmış. Kendisi de buralarda geziniyor ama yavruların yanına gelmiyor.

Komşu da aceminin acemisi. Yanlarına sıcak su torbası koydum, tuvaletlerini yaptırdım, besledim. Ancak yarın şehir dışına çıkacağım ve ben yokken bu kediler ölür. Bir akıl verin, napayım? Nasıl annesine kabul ettirebiliriz bu yavruları? Veterinere bıraksam bakarlar mı, ya da süt anne bulabilirler mi?

Yer akhisar/manisa bu arada.

modlardan ricam biraz üstte kalması, fazla dayanamaz bu yavrular.
(14) 

Ankara'da

ladybug #491524 
Ankara'da gençler nasıl yaşar? Ne yaparlar ne ederler?Nerelere giderler(gece-gündüz)?
İstanbul'dan Ankara'ya yeni gelmiş ve yaşam savaşı veren biri olarak yardımlarınızı bekliyorum..
Not:Bayramda İstanbul kafilesi buraya beni ziyarete gelecek.Bir de gezmece-eğlenmece planı çizebilen olursa danke şön!
(3) 

Adalet MYO da zorunlu staj ?

spica #491519 
Var mı böyle bisey ?
(5) 

Açık unutulan fırın

transparent layer #491517 
Eşim akşam fırını temizlerken yanlışlıkla çalıştırmış ve farketmemiş. Ertesi akşam işten dönüp eve gelene kadar yaklaşık 20 saat süreyle 150°C'de çalışmış fırın.
1 - Şu an bozulmuş olrak görünmüyor ama ykaın zamanda bozulabilir mi sizce?
2 - Tahminen elektrik faturama ne kadar etkisi olur? :)
(5) 

lise vs üniversite

wayne #491514 
önceklikle siz yazmadan yazayım:

"hele bi lise bitsin."

"yaş kaç?"

"ergenlikte olur öyle."

tamam bütün mal yazı kombinasyonlarını yaptım.

liseliyim.


hangisi daha iyi?
(2) 

uçak bileti rezervasyonları iptal edilince ne oluyor?

gijilti #491513 
vize başvurusunda buluncam. bunun için uçak rezervasyonu da lazım.

diyelim rezerve ettim. ama vize alamadım.

rezervasyonu iptal edersem ceza öder miyim?

bir de rezervasyon yaptıktan sonra kaç gün içinde biletin parasını ödeme zorunluğu var? özellikle THY için soruyorum.
(5) 

Yutub Davnludırım Çalışmiy

Adram3lekh_ #491511 
Tamamlanamadı diyor kalıyor. Bir de indirme eklentim var firefoxumda, o da direk indirmiş gibi geçiyor ama dosya mosya yok. Napsam?
(7) 

İşler Güçler

felina #491509 
Youtube'da neden bölümleri yok? Dün görmüştüm ama bugün kaldırılmış sanırım. Nerden izliycem ben bunu?
(3) 

Facebook resim url'sinden profile ulaşma

krater #491505 
elimde birinin facebookta paylaştığı bir resmin url'si varsa ben bu adamın profiline ulaşabilir miyim?
(2) 

Bir Karikatür Vardı

imo #491503 
15- 20 tane adam. İsimleri berke miydi neydi hepsinin. Başlarında bir adam hepsine hitap ediyor. Siz kızların etrafında olan, onları erkek arkadaşlarına karşı gaza getirecek vs gibilerinden bi konuşma yapıyordu. Göreve hazır mısınız gibisinden. Olayın özü hani her kızın etrafında dolanan bi tane uyuz tip erkek olur. Erkek arkadaşların nefret ettiği tip model. Karikatür bunu anlatıyordu.
1 ...  ... • 8411    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık