(4) 

toefl hazırlık

bokmuhendisi #620721 
Toefl sınavına hazırlanmada tavsiye edeceğiniz kaynaklar var mi, özellikle kendinizin kullandığı ve memnun kaldığı kaynaklar.
(1) 

kestine kullanan var mıdır?

artemiss #620715 
herkese selam,

kan tahliline göre EO değerim yüksek cıktı ve dr bu ilacı verdi var mıdır kullanan?20mg olanından?
(1) 

giyim için alternatif tarzda dükkanlar

knight of cydonia #620713 
biliyorsunuz, gezi parkı direnişinden çıkan en önemli kararlardan biri de (bence) boykot kararı. daha öncesinde de "ulan bok var gidiyoruz şu avmlere di'mi?" şeklinde düşünen biriydim ama avmleri ve emperyalist markaları hayatımdan çıkarmak üzerine bir uğraşım olmamıştı. (zaten çok odak noktası da değiller hayatımda, o yüzden rahatsız etmemiş olabilir.)

ancak artık kendimde o cesareti buldum: avmye girmemeye, yerli olsun yabancı olsun niyeti sömürmek olan mağazalardan alışveriş yapmamaya yemin ettim. oh çok rahatım şu anda, anlatamam...

diyemedim işte. şimdi ben giyim alışverişimi nerelerden yapabilirim merak ediyorum. beyoğlu'ndaki pasajlarda sanki bu tarz mağazalar vardı küçük küçük ama pek dikkat de etmedim doğrusu. böyle daha çok alternatif tarzda giysiler bulabileceğim (baskılı tişört, renkli kot, seslisözlük'e göre çevirisi lastik pabuç olan ama yeterince anlatmadığını düşündüğüm için ingilizcesini de vereceğim sneaker vs.) nereler vardır tercihen beyoğlu civarında? ha bu arada erkeğim ve xl giyiyorum, yanına iliştireyim bu bilgiyi de.

not: kendimi çok aciz hissettim yalnız. şu soruyu sormamın nedeni, istanbullu olmamam. izmir'de olsam avmye gitmeden rahatça yapabilirim alışverişimi ancak istanbul için istiklal'de cadde üzerindeki mağazalar ve bir-iki avm dışında bir yer bilmiyorum alışveriş yapabileceğim.

bu arada: her yer taksim, her yer direniş!
(2) 

Cinemaximum Fitaş

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu #620702 
Selamlar.

Bu Fitaş Cinemaximum, İstiklal Caddesi'ndeki, Burger King ve Pizza Hut'ın falan olduğu yerdeki değil mi? Yanlış mı biliyorum?
(5) 

Bu fotoğrafların renkleriyle oynanmış mı?

and justice erol #620701 
Bu tip pastel renkler için mutlaka photoshop vs. ile oynamak mı lazım? yoksa lenslerin marifeti mi?

www.flickr.com
www.flickr.com
www.flickr.com
www.flickr.com

not: bu fotolarda Tokina 11-16 mm lens kullanılmış.
(1) 

VLC'de alt yazı'Da türkçe karakterler (?)soru işareti olarak görünüyor.

mete kudur #620697 
Preferences - subtitles- default encod.. kısmıyla defaaten oynamama rağmen düzelmiyor.

aynı mevzuyu bazı metin belgelerinde de çekiyorum.

aramızda bilgin var mı acaba ?

edit: bilgisayarın osx işletim sistemi(ya da herneyse) kullandığını belirtmeyi unutmuşum. özür dilerim.
(12) 

Ne Kadar Kira Ödüyorsunuz?

soso #620694 
şehir/semt olarak yeri ve yaşadığınız yerden memnun musunuz değil misiniz diye de belirtirseniz iyi olur. merak ettim yahu.
(2) 

iphone 4s unlock

norwegian wood #620690 
merhaba, daha once de sordum ama cevap alamadim. iphone 4s'm var ama sadece tek bir operatorle kullanabiliyorum (amerika/AT&T), sim kilidini nasil kaldirabilirim? jailbreak yapmak istemiyorum, sadece unlock edip baska bir sim kartla kullanmak istiyorum. turkiye'de kullanmak icin degil, baska bir ulkede kullanmak icin.
(6) 

Bir kaç dizi buldum

norek #620686 
Selamlar duyuru ahalisi!
Bomboş bir insan olduğum için piyasada izlemediğim sit-com kalmadı.
Tavsiye üzerine bulduğum bir kaç farklı türde diziyi de izleyip bitirdikten sonra bir arayışa daha geçtim.
İngiltere'nin Sherlock'unu, ABD'nin Elementary'sini, House MD'sini, Perception'unu, Prison Break'ini, Japon'un Death Note'unu, Code Geass'ını ve aklıma gelmediğini düşündüğüm bu ayarda/türde birkaç diziyi daha zevkle izledim.
Şimdi yine bunlara benzer bir kaç dizi buldum ve sizin görüşlerinizi almak istiyorum.
Makul bir araştırma sonucunda yukarıda yazdığım türde ya da ona yakın türlerde bulduğum diziler:
Bones, CSi Las Vegas, Csi Miami ve CSI New York, Leverage, Lie to me, Person of interest, The mentalist, White Collar

Bu diziler için bir öncelik sırası oluşturmamda yardımcı olacak ya da başka dizi tavsiye edecek olanlarınızın yardımlarını ve görüşlerini istiyorum.
Teşekkürler.

edit: numb3rs'ı da severek izledim.
(4) 

Siyah erkek çorabı

solenkol #620677 
Takımın altına giymelik 5 tane filan alıyım diyorum. 5 tanesi 20-30 tl olan kaliteli nerden bulabilirim İstanbul içinde. Outletlere filan gitsem Sarar'dır, Fabrika'dır gibi mağazalarda bulunur mu?
(2) 

kargomu tanımadığım biri teslim almış?!

fadik #620671 
keskel alaka biri teslim almış gözüküyor. soyisim vs. bambaşka, satıcı ödemeli kargoydu. minik ve ucuzbirşey ama deli gibi lazım. napcam şimdi? gittigidiyor'a bildirdim, satıcıya mesaj attım, aras kargodaki salaklara mail attım. şimdi ne olacak? normalde babama gelen şeyi bile bana teslim ederken on bin tane şey yazılıp çiziliyor bunda cart diye vermişler kargoyu. çıldırcam ya. böyle birşey başına gelen olduysa yazabilir mi nasıl çözülür? call center açılana dek delircem yoksa.
(1) 

Taksim Meydanı kalkışlı otobüs hatları

lotesse #620669 
İyi geceler herkese,

Taksim Meydanından kalkan 25G hattı şu sıralar devam ediyor mu, ediyorsa kalkış noktası neresi?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Harici Ekran Kartı ile Çalışmayan Browser

shangrilla #620666 
Şimdi arkadaşlar, Firefox olsun, Chrome olsun, ne yaptıysam ben browser'ların harici ekran kartı ile çalışmasını sağlayamadım. Her türlü entegre olan ile çalışıyorlar. Nvidia denetim masasından exe'lerin yüksek performanslı Nvidia kartı ile çalışacak şekilde ayarladım, varsayılan ekran kartı olarak sadece Nvidia'yı seçtim, tarayıcıların menüsünden donanım hızlandırmayı kullanmayla alakalı seçenekleri işaretledim, hatta sağ tıklayıp Grafik İşlemciyle Çalıştır > Yüksek performanslı Nvidia işlemcisi seçerek çalıştırdım Firefox ve Chrome'u (hatta Explorer'ı bile); yine de olmuyor, GPU etkinliğinde gözükmüyor.

Browser-based bir oyun var 3D, oynayamıyorum bu nedenle. Diğer uygulamalarda sorun yok, sadece tarayıcılarda bunu yapıyor. Nette araştırdım da bir sonuca varamadım. Başka bir fikri olan var mı?
(23) 

Liseye yeni başlayacak olan kız kardeşim ve sevgilisi

dark colours #620665 
Yaklaşık 2 aydır görüyorum, her gece webcamli falan sohbet durumundalar. gerçi gözümün önünde gelişiyor her şey gibi. bi pislik görmüyorum, hoş konuşmaları okumuyorum ama. çocuk biraz orospu çocuğu gibi duruyo. ne yapsam bilemedim.

öneriler?
(1) 

90lar oyuncak?

lady montana #620644 
9gag.com
parmağın ucundaki kuş nasıl bi şeydi?
(1) 

youtube problemi

srkn9191 #620643 
sürekli donma oluyo bugünlerde. aynı problemle karşılaşıp çözen oldumu acaba ?
(11) 

Saat tavsiyesi

surdan burdan #620639 
Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Saat bakınıyorum bu aralar ama bütçe çok yüksek değil. En fazla 400 lira verebilirim. Şu aşağıdaki modellerden hangisini alayım?

1) www.saatvesaat.com.tr

2) www.saatvesaat.com.tr (bunu denemek lazım)

3) www.saatvesaat.com.tr

4) www.saatvesaat.com.tr

5) www.saatvesaat.com.tr

6) www.saatvesaat.com.tr

Esasen ben en çok 6'yı beğendim ama İstanbul'da bulamıyorum bir türlü.

Tabii "lan olm ne para harcıyorsun, git eski saatini yaptır" da diyebilirsiniz :/ ama ben o saati 8 yıldır kullanıyorum, saatin anası sikildi?

Eski saatim de şunun siyah kayışlısı;

www.swatch.com
(2) 

s3 mini ekran sorunu

klassno #620637 
Merhaba,

Daha alali 3 gun oldu telefonu ancak epeyce yavas oldugunu hissediyorum ve bazen donmalar oluyor. Yanisira oyun vs acilmasi gibi durumlarda ekran donmus bir sekilde kaliyor cikis yaptiktan sonra. Bu neden olur?

Bir ss var ekte. Ekran dik konumda ama widget ve pencereler yataymis gibi konumlanmislar.
(1) 

İstanbul boğazındaki 1. 2. ve yapılacak olan 3. köprü hangi ilçelerde

komisercolumbo #620634 
İstanbul boğazındaki 1. 2. ve yapılacak olan 3. köprü hangi ilçelerde

istanbul boğazında 3 tane köprü var

1 boğaziçi köprüsü

2 fatih sultan mehmet köprüsü

3 yavuz sultan selim köprüsü

bu köprülerin bir ayakları anadolu yakasında bir ayakları trakya yakasında

benim merak ettiğim bu üç köprünün anadolu yakasındaki ayakları hangi ilçeye bağlı semtte trakya yakasındaki ayakları hangi ilçeye bağlı semtte

sanırım sadece boğaziçi köprüsünü anadolu yakasında beylerbeyi semti üsküdar ilçesi trakya yakasında ortaköy semti beşiktaş ilçesi olarak biliyorum ama emin değilim

3 köprünün de hem anadolu yakası hem trakya yakası ayaklarının semt ve ilçelerini bilen varsa yazsın ilçesini bilmiyorsa bile semtini yazsa da olur semtten ilçeyi ben bulurum yazacaklara şimdiden teşekkürler

not boğaz da 3. köprüye karşıyım olmamalıydı

not alevi değilim ama madem bir kesim incindi bende 3. köprünün adına karşıyım ve karşı olmam içinde ille alevi olmam gerekmiyor herkesi mutlu edecek bir isim olabilirdi sevgi köprüsü barış köprüsü dostluk köprüsü bu isimlere kimse itiraz etmezdi ama nerede bu isimleri koyacak zihniyet sonuçta bu ülkeyi bir zalim diktatör yönetiyor ama her şeyin sonu vardır
(1) 

Altyazı Programı

gather ye rosebuds while ye may #620633 
Altyazının başına başka şeyler eklemek istiyorum. Not defterinde açınca teker teker altyazı numarası değiştirmem gerekiyor. Daha kolay yapabileceğim bir program var mı?

Örnek: Resimde görüldüğü gibi 2 ve 3 arasına bir şey eklemek istiyorum örneğin. Eklediğim yeni yazının 3 olması lazım. Böyle olunca 200 küsür sayı değiştirmem gerekecek.
(5) 

uyurken kaşınmak

lady montana #620632 
insan uyurken bi yerini neden, nasıl kaşır?
rüya haricinde nasıl olur?
bilinç kapalı sonuçta?
(3) 

istanbulun fethi ya da onun gibi bişey

nicki martin #620628 
aşağıdaki soruyu görünce tavsiye edeyim dedim ama bi türlü adı aklıma gelmedi.

istanbul fethi diye kalmış aklımda ama değil galiba, bulamadım çünkü. ama gene de adında kesin ya istanbul ya da fetih var. nedense bir de sunay akınla bir bağlantısı vardı sanki. fetih 1453 le alakası yok, ondan çok eski bi müzik. bizim düğünde pasta kesilirken çalınmıştı, evlilik yıldönümümüz de geliyor, buldurun da bi nostalji yapalım.
(2) 

"Leyla" olan kullanıcılar

urnganic #620621 
Aklıma ne zaman sıradışı güzellikte nick gelse kim kapmış diye bakıyorum ve çoğu "leyla" damgasını yemiş. Bunun anlamı tam olarak nedir?
(3) 

Sokakta tartıştığım birine biber gazı sıksam bi yaptırımı olur mu?

all girls dream #620614 
Dışarıda malum bir sürü tartışabilecimiz insan var kavga etmesek direkt gaz sıksam başımıza bi iş açılır mi ?
(3) 

Müzik Önerisi?

saint marla #620609 
Yemekli bir organizasyon için playlist hazırlamam icap ediyor..
Önerebileceğiniz albümler müzisyenler var mı?
(Akşam yemeği - bir nişan daveti olacak)
(1) 

Uyku Apnesi mi bu?

tchuck #620600 
şuan uyandım arkadaşlar.

normalde burun tıkanıklığım vardı. başarılı bir operasyonla eylül ayında deviasyondan kurtuldum. çok da mutluyum burnumdan.

ama arada tekrar eden bir drum var: uyuyorum, sanki boğazıma bir şey kaçmış gibi (tükürük gibi sanki ya da ne bileyim biri fındık atmış gibi) uyanıyorum. bir öksürükle yani. şuan yine bu yüzden uyandım.

durumu daha iyi anlatamam heralde. boğazıma bir şey kaçmış da, o yüzden ani bir refleksle uyanmış gibi oluyorum.
(1) 

ios (app) geliştirmek

kambocya diasporasi #620599 
hali hazırda yaptığım internet işleri fakat uzun süredir mobile kafayı takmış durumdayım. bir el başlangıç yapmak ve mobil uygulama yazabilmek istiyorum.

bunun için bi kaç kaynak buldum (dersler stanford üniversitesine ait ve isteyenle paylaşırım). fakat bu işte bayağı bayağı profesyonel olmak istiyorum. o yüzden mobil uygulama developerlar ile konuşmak isterim.

önereceğiniz kaynaklar var mı? kolay mı? php üzerinden zorluk derecesini söyler misiniz?
(4) 

irc 'te bir kanalda banlandım giremıyorum

gorki #620597 
proxy falan işlemiyor.Uzun zamandır da takıldıgım bir kanaldı.Proxy dışında ne yapılabilir ? irc programıyla değilde browserdan giriyordum.
(4) 

t-shirt,gömlek yıkama-pamuklanma sorunsalı.

mehmetoloji #620594 
selamlar,

millet sizinde bu t-shirtleriniz,gömlekleriniz ilk yıkmadan sonra renkleri kötü oluyor mu ya da koltukaltları pamuklanıyor mu? yemin ediyorum bıktım.orta kalite alıyorum ondan mı böyle oluyor acaba? mesela adidas-jack&jones alıyorum genelde.bir kaç yıkamadan sonra genelde koltukatları pamuklanıyo,kötü bir görüntü çıkıyor ortaya.acaba çamaşır makinesinde mi bir sorun ya da deterjanda mı? ya da gerçekten çok kalitesiz mi bu ürünler.neden oluyor bunlar acaba? çok terliyorum ondan mı acep? bu tüylenmelere karşı yapabileceğimiz bir şey var mı? nerede o eski t-shirt,gömlekler diyerek cümlemi bitiriyorum.
(1) 

Kredi kartı olmadan Itunes'e kaydolma

winston insani #620592 
Merhabalar

Kredi kartı numarası vermeden itunes'e kaydolunamıyor mu? Aşağıdaki pencereyi geçemiyorum.
(1) 

Cadiz

akagami #620588 
Önümüzdeki sene öğrenci olarak 1 sene İspanya/Cadiz'de kalacağım. Bu şehirle ilgili her türlü tüyo işime yaracak, tabi bir de kalma meselesi var. Orada nasıl nerede kalacağım hakkında hiç bir fikrim yok zira okul bir şeye karışmıyor. Eğer yardımcı olabilecek bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
(7) 

hangi müzeleri gezelim (istanbul)

nilmiye #620583 
yarın işimiz gücümüz yok. müze gezelim dedik. istanbul'da şöyle ilham verecek, kapsamlı müze tavsiyelerinizi bekliyorum. 2 kişi olacağız.

- ben arkeoloji müzesini gezmedim. arkadaşım gezmiş.
- açıkçası ben topkapı falan gezmek istemiyorum pek, zaten ikimiz de gezdik.

vakıf müzelerinden de gezebiliriz.

teşekkürler.
(2) 

Amfi ton ayarı

fuerteventura #620581 
Arkadaşlar vox toneroom var belki bileniniz vardır insanlar amfimayarlarını resimi bir şekilde gösteriyor fakat flash plaket istediği için iphone dan açamıyorum. Acaba buna benzer bir uygulama var mıdır bildiğiniz ya da bir mobil site iphonedan erişebileceğim?
(3) 

Yeni başlayana keman önerisi?

ekaterina #620580 
Hoca carlovy veya strunal alın dedi, arada 300 tl var ama o farka değer mi verip strunal almaya, yoksa carlovy alsak da iyi olur mu?

www.n11.com
www.n11.com

www.n11.com
www.n11.com

Özetle bu yukardakilerden hangisi iyi olur?
(6) 

Hayatinizi kolaylastiran zimbirtilar

ermanen #620578 
neler? (sizin kullandiginiz, memnun kaldiginiz)

yani elzem olmayan ama evde (disarda, ofiste) size rahatlik saglayan zimbirtilar.
ufak oluyor bunlar genelde.
genelde mekanik oluyorlar ama teknolojik de olabilir.
telemarketler de falan da satilir boyle seyler...

mesela aklima gelen:
patates soyacagi
kurutucuya konan toplar

edit: cok bilinen seylerin disinda tabii. telefon, laptop, catal gibi seyler demeyin yani :)
(4) 

sabah işe giderken dinlemelik müzik

mr.goodcat #620565 
hareketli, canlandırıcı, enerji verici, gaza getirici albüm/grup/şarkıcı/parça tavsiyeleriniz var mı?

rock
metal
pop olabilir.

rnb, rap, hip hop olmasın.
(2) 

kivvii.com

tolga asp #620561 
evet bir ara vardı böyle bir site, rastgele insanlarla chat yapılabiliyodu. çok fazla bilen olmadığı için abazada kaynamıyodu, gayet seviyeli sohbetler yapılıyodu ama şimdilerde terkedilmiş herhalde, hiç online insan yok.

bununla aynı tadı verecek alternatif var mı?
(5) 

cevrenizde zengin var mi

salahaddin #620552 
500 bin lira birikimi olan bir kisi.
elektrik taahhut isinden anlar.
Santiye sefi.

Sizce parasini nasil degerlendirebilir?
Müteahhitlik sizce en iyi ol mu? Ev alim satimi?
Istanbul

-dürüst ahlakli calisan bir müteahhit dayimiz var. Onunla ise girecegiz ama daha hizli ve rahat kazanim icin daha iyi fikriniz var mi?
(1) 

İphone safari

patos64 #620545 
Arkadaşlar 4s te safari de yanlışlıkla arama motorunu yanlışlıkla yahoo yaptım, nasıl tekrar google a alırım?
(1) 

yunanistan'a gemi ile gitmek

xenderoth #620537 
mümkün mü? yunan adalarına günübirlik vize ile gitmekten bahsetmiyorum. uçak ve karayolu alternatifi olarak gemi ile gidilebiliyor mu?

Bisiklet turu için yunanistan'dan başlayalım diyoruz ama gemi ile herhangi bir ege şehrinden geçelim istiyoruz.

Mümkün müdür?
(2) 

kyk kredisi okul uzatma

mobydick #620534 
Kykdan kredi alırken okulu uzattım, normalde buay bitecekti okulum, muhtemelen kyk krediyi kesecek, uzatmanın bir yolu var midir bu krediyi? Vede mezun olmama daha var ben odemeynce ne olacak?
(1) 

Futbol kadro kurmak

hlkcrcck #620533 
2 kişi aktif oyunculardan birer kadro kurup onları kapıştırabileceğimiz online bir oyun var mıdır ? para sınırlaması falan olmayacak.eğlencesine.
(3) 

Dişçi Tavsiyesi (İzmir)

ohtararan #620530 
merhaba,
göztepe, narlıdere, alsancak civarında eli hafif, işinin ehli, memnun kaldığınız bir dişçi tavsiye edebilir misiniz?
(2) 

80 ya da 90'lardan bir dizi

guybrush threepwood #620529 
kafayi yemek uzereyim, son care burası. Bir bilimkurgu dizisiydi. kahramanımız her bölüm başka bir insanın vücuduna giriyordu ve bu vücudu seçemiyordu. vücuduna girdiği insanların hep yarım kalmış bir isi oluyordu ve kahramanımız bölüm sonunda bu ısı hallettiğinde kendini başka bir vücutta buluyordu.

bulan olursa temizinden bir bira.
(1) 

caddebostandaki bisikletler

taha1907 #620528 
bunları kiralamak için ya kredi kartı yada isparktan alınacak olan üyelik kartı gerekiyormuş.
bende kredi kartı yok bu üyelik kartlarından almak istiyorum
bunda nasıl oluyor sistem ?
kart için para veriyormuyuz ?
(7) 

araba model tavsiyesi (max. 18.000~)

herospower #620527 
selamlar.. biraz birikmiş para var araba almak istiyoruz ama eşimle bende model konusunda bilgi sahibi değiliz yeni yeni araştırıyoruz.

max. 18bin tl civarında, istanbul'da çoklukla şehir içinde kullanılacak, vergisi düşük, az yakan bir araba modeli arıyoruz. ilk arabamız olacak.

tavsiyeleriniz nelerdir?
(1) 

Dinozor belgeseli

kamera motor #620522 
tek part olur, 100 part olur farketmez.

muhtemelen vereceğiniz tavsiyelerin çoğunu izlemişimdir ama yine de tavsiye alayım. arada 1-2 tane izlemediğim çıksa yeter.

(bazı dinozorların hikayelerinden çok, dönemin şartlarını dinozorların evrimini vs. incelerse daha çok sevinirim. bazı dinozor belgesellerinin konusu, bilmem nerde bulunan bir fosilin sahip olduğu çizikler, çuzuklardan yola çıkarak oluşturulan bir hikaye oluyor. onlar pek çekici olmuyor. tek bir dinozora odaklanmasın yani)
(4) 

karşılaştırmak

the kene #620518 
"x ile y'yi karşılaştırdık" nasıl diyeceğim.

"we compared x with y" olur mu?
(11) 

melih gökçek'i ferhan şensoy'a benzeten bir ben miyim?

ground #620515 
sordum ya yukarda.
(3) 

Hakkımda Dava Açılsa Ne Kadar Sürede Bilgim Olur

wertyu #620514 
Geçen hafta yaptığım bir yorumdan dolayı hakkımda hakaretten dava açılacaktı. Davayı açan bir hiper market sahibi artık seninle mahkemede görüşürüz falan demişti. Ne kadar sürede ve nasıl bilgim olur. Eve kağıt falan mı gelecek? Bu konularda hiç bilgim yok.


Edit: Mesajla soran arkadaşlar dava Ekşi sözlükteki yorumumdan değil, Facebook'ta yaptığım bir yorumdan dolayı.

Edit 2: E-devlet şifrem yok maalesef.

Edit 3: İstanbul
1 ...  ... • 7547    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık