(3) 

haksız yere uçurulmak

Mamutabi #992007 
ifartalot isimli sözlük hesabım nefret suçu, hukuka aykırılık, çöp entry gerekçeleriyle az önce uçuruldu. silinen tek bir entrym yok, kimsenin damarına basmadım ya da beni uçurtacabilecek biriyle kavga etmedim, 8 yıllık düzenli okuyucuyum formata yazarların %99undan daha fazla hakimim ve bir çok kaldırılmış entry silme gerekçesine bile hala uyuyorum yazarken maksat sözlük çöp olmasın diye. şu an şoktayım. beni uçurtacak bir şey yazmadığıma yüzde yüz eminim. zaten iki haftadır entry girmiyordum. az önce lohusalık ve uyku eğitimi başlıkları altına normal, sıradan goygoy entryleri girdim ve hoop uçuverdim şimdi.

aklım almıyor. hadi herşeyden nefret söylemi çıkarırsın, ki ne ruh hastaları uçmuyor o gerekçeden ben nasıl neyle uçtum hiç bir fikrim yok, çöp entry tanımına girecek tek bir entry yazmadığıma yüzde yüz eminim. yazmaya çalışsam elim gitmez.


neyse uzatmadan,

1.si hangi entrylerim yüzünden uçtuğuma ulaşmam mümkün mü başka bir yazarın hesabından bakmakla falan yoksa genel gerekçeler mi o yazılanlar?
2.si sabah akşam birbirine orospu çocuğu diyen, başlıkta yazılmış entrylerin bire bir aynısını 3 sayfa daha tekrar eden tipler sözlükte dururken kendi halinde düzgün bir yazar olarak uçmam konusunda itiraz edebileceğim bir mercii var mıdır?(hoş bunun cevabını biliyorum, yok. ancak yediremiyorum kendime bir şeyler yapmak istiyorum. çünkü gerçekten o gerekçelerle uçabilecek tek bir entrym yoktu, yanlışlık olma ihtimali bile daha yüksek)
(2) 

almanyadan gelen s6

gneral #991995 
arkadaşlar selam,

enişteye akrabam 400 euroya samsung s6 edge getirmiş. fakat kendisi birden fazla tel. getirdiği için bu telefonu pasaporta işletmemiş.

fiyat konusunu bilemiyorum ama takıldığımız konu; götürdüğümüz telefoncular s6 edge yeni olduğu için kayıt yapamıyorlar. baştan savmak için mi öyle; yoksa yapan yerler var mı? kolaysa biz yapabilir miyiz?

yakın zamanda da istanbula geçecek enişte iş için, orada bildiğiniz güvenilir yer var mı? avrupa, anadolu farketmez; her iki yakada da olacak.
(7) 

atılacak son kurşun için öneri

patos64 #991993 
er kişisiniz ve sevgilinizden ya da onun gibi bir şeyden ayrılma noktasındasınız diyelim,
son kez de görüşeceksiniz, yani muhtemelen son olabilir, başka şehirde yaşıyor,

bu görüşmede ne yapmalıyım ki gönlünü kazanayım yani sağlam bir son hamle yapmış olayım? siz olsanız ne yapardınız veya yaptınız?

bir jest, bir hediye... ne biliyim işte, bu tür şeyler... ne olabilir?

edit: ben yeni mezun o son sınıf öğrenci.
sevgili gibiydik ama değildik de.
hani evlilik gibi durumların e si yok henüz :D
(5) 

Çalışma hayatında profesyonel olamıyorum akıl verin.

bacardi cola #991985 
Selam arkadaşlar.

Şimdi benim ilk iş hayatına girdiğim günden beri çalıştığım bir şirket var. Bana deli gibi iş öğreten, tecrübe kazandıran, hiç özgüvenimi kırmadan, kavga dövüş olmadan çalıştığım bir patron şirketi. İlk zamanlar 10 kişi civarı kalabalıktık ve ortamımız gayet iyiydi. Ortaklardan birisi abi gibiydi, her sorunumu çözüyordu şirket içerisinde. Birkaç sene önce hem bu abiyi ortaklıktan ayırdılar hem de diğer çalışanları işten çıkardılar. Şirkette kalan gerçek patronumla da aram her zaman iyi oldu. İşi asıl öğreten de kendisi. Fakat çalışan sayısı azalınca işlerimiz inanılmaz yoğunlaştı ve ben sürekli şehir dışı, yurt dışı işlere gitmeye başladım. Maaş ve prim konusunda eskiden ayrılan ortak sayesinde bastırıp istediğimi alabiliyordum. O gittiğinden beri işler aşırı yoğunlaşmasına rağmen ve benden başka doğru düzgün iş yapan olmamasına rağmen bi iyileştirme olmadı. İstediğim primler hep sonra sonra diye diye 2-3 sene geçti üzerinden. Bugün istesem yine "şöyle sıkıştık böyle sıkıştık" diyerek erteleyecek.

Geçen sene askerlik bahanesiyle kesin olarak ayrılacağımı söylediğimde hem kendisi hem eşi ve ailesi çok içten bi şekilde gitmemi istemedi. Bi şekilde mevzuyu noktalayıp askere gittim. Sık sık aradılar o sıra ve malesef ben de askerliğin verdiği psikolojiyle tamam gelicem geri dedim. Ama bunu derken de maaş ve imkanlar konusunda ciddi beklentilerim vardı. Telefonda maaş konuşmak bir koşula bağlı olmak istemedim. Sonra askerden geldim ve oturdup konuştuğumuzda kucağıma iki tane bombayı bıraktı ilk günden. Hem 6 ay boyunca işlerin büyük kısmını bacardi cola askerden gelsin o zaman yapıcaz diye ertelemiş hem de açık açık fazla maaş istememe rağmen askere giderken ne alıyorsam aynı parayı teklif etti. O saatten sonra geri adım atamazdım ama motivasyonumu ilk günden yok ettiğini söyleyip başladım işe tekrar. Ve aylardır biriken hem yurt içi hem yurt dışı işleri toparlayacağım diye imanım gevredi. Doğru düzgün evimi göremiyorum kaç aydır.

Neyse son tahlilde geçenlerde 24 saat içerisinde binlerce kilometre yapmam gerektiğinde istifa düşüncesini kafaya yerleştirdim. Burada da iki sıkıntım var. Bugün gitsem daha fazla maaşa seve seve işe alacak en az 2-3 şirket var çünkü gerçekten tek başıma sorumluluk alıp dev projelerin üstesinden geliyorum kaç senedir. Piyasada beni tanıyorlar aynı sektördekiler. Aam ben işten, sektörden tamamen soğumuş durumdayım. Resmen gidip bakkal açsam daha mutlu olacağımı hissediyorum. İkinci ve en önemli sorun da patronumu ve ailesini hayal kırıklığına uğratıp ihanet edecek gibi hissediyorum. Çünkü üzerimde emekleri var ve yakınları gibi seviyorlar beni. Ve gerçekten patron olarak berbat ama insan olarak çok iyi insanlar. Şimdi zaten bi anda ben istifa ediyorum diyip çıkamam çünkü tamamen benim sorumluluğumda olan projeler var en azından onları bitirmeliyim yoksa çok ağır çuvallar işler.

Sizce bu süreci nasıl yönetmeliyim ? Ben şu işleri bitirip aralık başında çıkıcam diyeyim mi mesela ? Nasıl bir uslüpla söyleyeyim ? Ve en en en önemlisi içim rahat olsun mu ?

Teşekkür ederim şimdiden dostlar.
(2) 

yeme içme

Dönmezer #991983 
evde bulunan malzeme kaşar.p ,beyaz p, sucuk yoğurt yumurta domates patates.. donmuş bamya bezelye makarna ve pilavlık çeşitleri var ne yapıyım da misafirime şaheser olsun et ürünü yok lanet kredi kartı nakit sorunsalı
(3) 

Yurtdşındaki ev sahibi ile kira sözleşmesi

atom karincanin torunu #991980 
Merhaba duyuru ahalisi, okul sebebiyle kuzenimin evinde kalacağım, evi hiç kullanmadıklarından su elektrik falan açık değil, kuzenim ise şu anda kırgızistan, acaba bu işlemler nasıl kira sözleşmesi yapabiliriz, internet taramayla gönderse imzaladığı belgeyi ve sonra ben de imzalasam geçerliliği nasıl olur? Yoksa posta ile göndermek zorunda mı kalır?
Sanırım amcamda bazı şeyler için vekalet varmış ama neleri kapsıyor bilmiyorum ve de ben konaklıyormuşum gibi olmasını istiyorum o yüzden kira sözleşmesi önemli.

Bir de kuzenim herhangi bir para talep etmiyor bunun için mesela sözleşmeye ne yazmalıyız? Ücret olarak 50 lira yazsak sorun olur mu?
Kendisinin başka bir evi falan da yok. (Kira geliri)

Not: tikleriniz geç gelebilir :)
(7) 

betta balığı besleyen?

littlejack #991979 
babam iş yerine betta balığı almak istiyor da, bazı resimlerde minicik kadehlerde falan bakıyorlar bu hayvana. keza pet shoplarda da minik fanuslarda duruyor. kimisi de dev gibi akvaryuma koymuş falan. fanuslar bana çok küçük geldi, işin doğrusu ne?
(3) 

şirket telefonunu nerenize sokuyorsunuz?

baba jo #991977 
malumunuz çoğu kişinin bireysel telefonu yeni nesil kocaman bir alet, kendi başına taşınması zaten sorun. işin içine bir de şirketin verdiği cep telefonu girince işler hepten karışıyor, iş yerinde sağa sola giderken taşınan güvenlik kartıydı evraktı derken insanın goro'ya dönüşesi geliyor. öyle 532 cepli şey de giyemiyorsun iş yeri klasik giyiniyoruz, siz nabıyonuz?

çift hatlı telefon alayım diyorum da, geneli dandik markalar; bireysel telefon olarak kullanacağım özellikleri karşılamıyorlar. büyük markaların var birkaç modelin dual versiyonu, mesela xperia z3 dual gördüm, halihazırda z serisi kullanan biri olarak ilgimi de çekti ama sıkıntılı bir modelmiş z3, dual olanda stabil çekmiyormuş hatlar falan filan. toptan bi çözüm önerisi istiyorum, bambaşka fikirler de olur.
(2) 

kadirhas anadolu lisesi'ne nasıl gidilir

surfer #991971 
kadir has anadolu lisesi / maltepe

üsküdar, harem, kadıköy tarafından toplu taşımayla en kolay nasıl gidilir?
(4) 

uçan yazar nickleri noluyor?

floydian #991970 
bir süre sonra o nick boşa çıkıyor mu yoksa sonsuza kadar leyla etiketi ile kalıyor mu?
(2) 

USB ethernet adaptörü kurulumu nasıl yapılır?

rivulet #991967 
Bilgisayarım macbook olduğu için kurulum cdsini çalıştıramıyor. cdyi başka bilgisayarda açıp kurulum dosyasını usbye atmak aklımın bir köşesinde ama internetten bir çözümü yok mudur?

adaptörün markası s-link. Paketin içinden online kurulum yönergesi çıkmadı.
(2) 

Patent alma hk.

tchuck #991963 
arkadaşlar iyi günler şunu sormak istiyorum:

tasarım bir ürün hakkında (daha doğrusu bir ürünün tasarımı) patent alabilir miyiz ve etkili olur mu?

örnek: bir ayakkabı tasarımı yapıyorsunuz ve taklit edilmesini istemiyorsunuz. bunun patenti alınabilir mi? yoksa o tasarımın taklit edilmesini önlemek mümkün değil mi?

bir de, ürün tasarımı başına ne kadar tutuyor acaba patent?
(1) 

uydu alıcı ayarları

hamsiii #991962 
salağa anlatır gibi anlatıp bana şu kanalları buldurur musunuz?

türksat uydudan hangi parametreleri yazıp nasıl arıyorum?
iki saattir google dan frekans bakıp bakıp arıyorum ama hiçbir şey çıkmadı!

not: goldmaster pvr-90600 var.
(4) 

2. Yabancı Dil Seçimi

acelemvar #991961 
Arkadaşlar 3 gün sonra 1. sınıfına başlayacağım Görsel İletişim Tasarımı bölümü için ingilizcenin yanına bir yabancı dil daha seçeceğim. Kafam çok karışık, tavsiyelere muhtacım.

Seçenekler:

-Fransızca
-Almanca
-Arapça
-italyanca
-İspanyolca
-Portekizce
-Japonca
-Çince
-Rusça
-Yunanca

*Misafir Kullanıcı
(2) 

ROOT işlemi tamam, şimdi ne yapmalı?

zibidibadabum #991957 
herkese selam,

samsung galaxy s5 var, lollipop yüklü. biraz önce root attım telefona. rom yükleme meselesiyle ilgili malesef bir türlü güvenilir bilgiye ulaşamadım çok havada kaldı. fikir verebilir misiniz?

hangi rom'u yüklemeli, yüklemeden önce ne yapmalı? rom yükleme dışında telefona faydası olabilecek neler yapılabilir?

bir root cahilini aydınlatırsanız güzel olur.
(6) 

Bursa'da mahremiyet bulunabilecek yer

neil manke #991954 
Iki sevgili nereye gitse bursada, public sex türevi birşeyler yapmak için? Yardım edebilecek yetkili abiler ablalardan yardım bekliyoruz. (Otel/pansiyon kiralamak bir seçenek değil)
(4) 

iphone 4 anakart

docrivers #991952 
yüksek akım mı ne çekiyormuş telefoncular anakart bitmiş diyorlar yapamıyorlar, nerde nasıl yapılır bu anakart olayı ne kadar telefoncuya sorsam bilmiyoruz diyorlar manyak mı bunlar ya
(13) 

nasıl güzel giyinebilirim?

m e b #991946 
arkadaşlarıma bakıyorum, en değişik kıyafetleri bile kendilerine yakıştırabiliyorlar, onların üzerine tam oturuyor her şey. adeta onlar için özel üretilmiş, çok yakışmış filan...

bir de ben kendime bakıyorum; özenle aldığım kot pantolon popomu geriye çıkık gösteriyor, tişörtlerim tarz olarak kalitesiz ve sıradan duruyor, hiç kendime özel bir tarzım yokmuş gibi duruyor. gerçi bana ait bir tarzım da yok.


ne yapsam ki? var mıdır takip ettiğiniz bir blog, web sitesi, tumblr hesabı filan?

not: erkeğim ve öğrenciyim ve dolayısıyla da fakirim. dolayısıyla beymen'den, mavi'den giyinemem.
(4) 

klavyemde noktalama isaretleri sapitti

stanhiver #991945 
turkce karakterler de gitti\ rum aksani yapmaya calismiyorum/ nasil duzeltecegim bunu#
(2) 

14. istanbul bienaline gidecegiz ama

yuzır #991942 
salt galataya gidecegiz ama oranin sitesinde hic bilgi yok, giden eden var mi? Bugun kaca kadar acik vs bilmemiz gerekenler
(5) 

toefl vs ielts ?

focke wulf #991935 
arkadaşlar

3 hafta içinde toefl ibt 75 ya da ielts academic 6 almam lazım.

üni de ingilizce müh. okudum.

hangisi daha uygun sizce
(4) 

ttnet sorunsalı

oooo çok sert #991932 
arkadaşlar,

2008den beri aynı ttneti kullanıyorum.

69 tl ödüyoruz. hız max 1 mps.

ev kozyatağında yani altyapıda falan sıkıntı yok.

şimdi arkadaşlarımda görüyorum full hd videolar tıkır tıkır yükleniyor bense ancak 240 p.

ttnet'in güncelleme yapması mı gerekiyor yoksa iptal edip yeni bir abonelik mi alayım.

rumuz:

keriz

edit : saniye 100 kb max :D 1 mb yi kim görmüş :D
(8) 

Peki sınava nasıl Gircez o zaman?

peace.on #991929 
Yarın YDS var ve aşağıda yazılanları getirmek yasakmış...

Adayların sınava, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik veya mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dahil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka veya kredi kartı, ulaşım kartı gibi kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete gibi yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla gelmeleri yasaktır.

Ben yalnız kalıyorum evde şimdi en az iki vesaitle gidebileceğim bir okula vermişler beni. nasıl gidicem peki bu durumda?
(1) 

YDS yardım ve yataklık

zugas #991924 
Yarın YDS ye gireceğim. Eca elginkan ilköğretim okulunda. Malum sınava hiç bir şey soyamiyoruz ama kız arkadaşımda aynı okulda sınava girecek. Öyle denk geldi.

Acaba sınava arabasıyla ya da sinava girmeyecek bir birisi ile gidecek olan var mı? Sınav sırasında esyalarimizı ona emanet edebilir miyiz? Mesela araba ile gidecekse arabaya birakiriz. Çıkışta alırız ya da yanında gelene verebiliriz. Sadece kız arkadaşımın bi çantası olacak. Başka bir şey yok.
(1) 

Motorsiklet Sorusu

calmdown #991923 
Ramzey QM250 model bir motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyim? İlk defa alacağım. 3000 tl bütçem var fazlası yok. Biraz bilgilendirirseniz...
(4) 

resmi tatil kaç gün (olacak) şimdi?

whatyougetiswhatyoudid #991916 
www.hurriyet.com.tr

Kafam iyice karıştı... Bilen anlayan varsa yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim
(1) 

Kira sozlesmesi/depozito

kayipadam #991915 
Simdi biz 3 ogrenci arkadas olarak ev sahibiyle kira sozlesmesini yaptik 1 senelik. Girdik eve oturduk. 1 sene sonra da(kiralari hic aksatmadik falan) haziran ayinda ciktik.

Bu kira isleriyle ugrasan arkadasimiz acil isleri yuzunden ailesinin yanina dondu hemen. Ev sahibi de arkadasiniz gelince depozito isini konusuruz dedi erteledi. Arkadasin gelisi 1 2 ay uzayinca ev sabibiyle evdeki diger arkadas konusmus. Ev sahibi "evi kirli birakmissiniz(kirlilik dedigi koltuk calisma masasi ve hali kalmisti/biraz da mutfakta tabak catal bicak. Ki bunlarin hepsi atilacak grubunda)/

bir de dogalgazi kapattik biz evden cikarken ve muhru kirilmis. Bizim kirmadigimiz kesin cunku kirayla ugrasan arkadas ta ote dunyada okulunu bitirip komple gitti. Ben acmadim kendimden eminim. Diger arkadas da acmadi hatta kalan bulasiklari kirli kalmasin diye soguk suyla yikadi cocuk. Her neyse ev sahibi bunu da siz kirmissinizdir borcunu oduycem demis.

Bu iki senepten oturu 750 lira depozitoya el koymus.

esyalari atmak icin 100 lira hamala verse. Dogalgaz icin de yari yariya bolussek parayi. Geriye yine bize odeme yapmasi gerekiyor.

Bu lavuk icin neler yapabilirim sizce?
(3) 

samsun'da ne yapmalı?

karamell #991911 
pazartesi sabah uçakla samsun'a gidiyorum. havaalanından tekkeköy'e gitmem gerekiyor. öncelikle nasıl gderim onu sorayım. orada işim bitince de akşam 9'daki uçağa kadar oyalanmam lazım. nerelere gitmeline yapmalı da o kadar saat tek başına sıkılmamalı?
(13) 

ara beni

tepedeki psychedelic adam #991906 
uyandığımda telefonumda tanımadığım bi numaradan böyle bi mesaj gördüm. bu sabah 12:19'da atılmış. öyle çağrı merkezi gibi bi numara değil. bulgaristan'dan değil. google'da arattım bişey çıkmadı.

arıyım mı?
(1) 

yine bir DSLR sorusu

feranor #991898 
Hindistan'a taşındım ve can sıkıntımı gidermek üzere acilen bir hobiye ihtiyacım var. Fotoğrafla uğraşsam azıcık süper olur.

Türkiye'de bir süre Nikon D40 kullandım. Sonra vakitsizlikten makineyi kardeşime verdim gitti. Şimdi buraya gelmişken yeni bir şey alayım diyorum. Sümüklü çocukları çekeyim, tapınakları tanrıları filan çekeyim vakit geçsin can sıkıntım azalsın. Sararsam da ilerletirim diye düşünüyorum. Şimdi ben ne alayım. Aynasızlara da baktım ama burda pek seçenek yok. Tek seçenek Sony (a6000) o da nerdeyse bir D7000 parası. D5300 bütçeme uygun gibi. Ne dersiniz duyuru halkı alayım mı?
(2) 

zippo alacağım yardım

sikimperest #991894 
merhaba sözlükte dolanırken amazon'da zippoların çok uygun fiyata olduğunu gördüm ancak orjinal midir değil midir kestiremedim. şimdi bunu nasıl anlayacağız bir de türkiye'ye gönderiyorlar mı onu nasıl bileceğiz. aranızda alışveriş kahramanı varsa yardımcı olabilir mi
(1) 

couchsurfing.com

dieselsingle2 #991891 
"wants to meet up" tam olarak neyi kastetmektedir?

eğer bi gün yolunuz afyon'a düşerse buluşabiliriz, kaave ısmarlarım gibisinden mi?
(4) 

eve ağırlık seti almak

tejeve #991888 
merhabalar, hali hazırda spor salonu üyeliğim var önümüzdeki bahara kadar fakat git-gel yolda 40 dakika civarı kaybım oluyor ve zaman benim için salon konforundan daha önemli şu an. o yüzden ağırlık seti almaya karar verdim.
bunun 132 cm barı var ve ağırlık 30 kg: www.decathlon.com.tr
bunun uzun barı yok ve 20 kg: www.decathlon.com.tr
arada 2 kat fiyat farkı olduğu için ikinci daha cazip geliyor, zaten 12-15 kiloyla çalışıyorum. daha fazla kiloya ihtiyaç duyduğumda da 110 liraya pekçok ekleme yapabilirim diye düşündüm.
daha önce ağırlık seti almış olan var mıdır? decathlon iyi midir bu iş için? başka tavsiyeniz var mıdır? şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

yds

konsomatrix #991885 
merhaba arkadaşlar.. yarın ki yds ye

Şişli Anadolu Lisesi, Paşa Mah., Avukat Caddesi Sonu No:108, Feriköy, 34360 İstanbul, Türkiye

adresinde gireceğim.. mecidiyeköy metrobüs istasyonundan bu adrese nasıl gidebilirim? bilen birileri aydınlatırsa çok hor geçicek.. teşekkürler..
(4) 

nereye şikayet edebilirim?

nathanieltroy #991882 
evimizin hemen yanında aylardır lise inşaatı var ve dün gece 11'den 2'ye kadar falan çalıştılar. asfalt döktüler. böyle bi gürültü yok. başka binalardan insanlar çıkıp bağırdı ama umurlarında olmadı. gecenin o saatinde nasıl çalışabiliyolar, bunun için izin almış olabilirler mi? şu an şikayet etsek nereye edebiliriz? bıktık aylardır yaptıkları gürültüden tozdan zaten. iş işten geçti artık ama maksat kıllık.
(1) 

samsung s3 mini 8190 modeli ikinci el olarak kaça satıcı buluyor?

cok istenen felaket #991881 
evet 2 yıl android telefon için milad süresi gibi, kasıyor, şarjı yetersiz hale geliyor. acaba benim gibi yakın zamanda satmış, satacak ve araştırmış arkadaş var mıdır? alıcısı nedir? telefon sağlam, sadece kenar boyaları biraz çıktı.
(5) 

Pegasus Biletine İsim Ekletme?

sevgikusunkanadinda #991866 
Arkadaşım için Pegasus'tan bir yurtdışı dönüş bileti aldık. TC kimlik numarası ve benzeri her türlü bilgiyi girdik, ancak 2. ismini yazmayı unutmuşuz. Arkadaşım pasaporttaki isimle aynı olması gerektiğini, yoksa uçağa almadıklarını söyledi. En azından böyle bir ihtimal varmış.

Pegasus'un müşteri hizmetlerine isim değişikliği bölümünden bir talep yazdım, yaklaşık 2-3 gündür cevap gelmedi. Ekim başına kadar vaktimiz var bu işi çözmek için yoksa bilet yanacak, hiç iyi olmayacak. Başına gelen var mı, neler önerirsiniz?
(2) 

serenayla federerin dunku maclarinin tekrari

condom kurşunu #991846 
Bugun bi yerde vrilir mi?
(7) 

win.10 solitaire

gneral #991836 
arkadaşlar hiç sıkıntısız, kayıpsız şekilde win 8.1 den 10 enterprise sürüme terfi yaptım. yalnız solitaire yok :\

temiz kurulumlarda olan solitaire gelmemiş. nasıl yükleyebilirim, bilgisi olan?
(2) 

motor yağı

ben de #991833 
selamlar.

bir sonraki değişim için 120 bin km veya eylül 2015 yazmış servis.

km'ye daha var ama eylül geldi. bugün birkaç saatlik yola çıkmam lazım ve servise gidecek vaktim yok. bir sıkıntı olmaz değil mi?

değişim periyotları o kadar hassas değildir zaten ama emin olayım dedim.

teşekkürler.
(6) 

beyaz tabanlı ayakkabı laneti

dieselsingle2 #991826 
yav ne ile silersem sileyim olmuyor? geçen gün cif döktüm bulaşık süngerinin sert tarafı ile eşeledim, yok yine beyazlamadı. napcez?
(5) 

Gece lambası/Abajur

alaimisema #991814 
Arkadaşlar sevdiceğime hediye gece lambası/abajur tarzı bir şey alacağım. Kendisi karanlıktan korktuğu için hoş olur diye düşündüm. Dekoratifliğinden daha çok sevimli olmasını istiyorum. İnternetten baktım ama pek uygun bir şey bulamadım. Hiç denk geldiniz mi şuraya git orda bak diyeceğiniz bir yer var mı? Fiyatı çok önemli değil ama çok sevimli olması önemli ^^

Edit: Yada kendi abajurümü tasarlayabileceğim bir yer var mı?

Teşekkürler şimdiden
(2) 

Telefonumda Yer Yokmuşmuş

evc #991811 
Telefonumda yuklenen uygulamalar sayisi o kadar az ki ama buna rağmen güncelleme yapmak istedigimde yer yok uyarisi aliyorum. Depolama yerine baktim, en cok 3 gb sistem uygulamasi diyor, 3 gb da uygulamalar. Detaya baktığımda hic yuklemedigim seyler var, uygulamalarla beraber iniyor sanirim. Velhasili kelam nasil yapmam lazım ki yer artsin, ben surekli bu uyariyi almiyim, guncelleme yapabileyim?

Bu arada gunaydin :)
(5) 

Menajerler tam olarak napıyor?

loveinaflipbook #991810 
Sanatçı menajerlerinden bahsediyorum. Müzik grubu, oyuncu, heykeltıraş vs.

Bu menajerlerin günleri nasıl geçiyor? Ne yapıyorlar da bok gibi paralar alıyorlar?
(1) 

Suriye Pasaportlu Filistinli Mülteci

redskull #991804 
Adam aslen Filistinli ancak Suriye'nin verdiği mülteci pasaportu var Türkiye'ye girmek istiyor. Suriye pasaportu hamillerine vize yok ama Filistinlilere var. Bu kişi hangi kapsamda değerlendirilebilir?
(2) 

Lenf bezi-sislik-kulak üçgeni

fridgetiness #991803 
Resimde görülen yerde bir suredir şişlik var. Uzun zaman önce fark etmiştim ama önemsemedim, bugün elimle yoklarken büyüdüğünü anladim. Ustune bastirdigimda herhangi bir ağrı hissetmiyorum ya da kitleyi hareket ettiremiyorum. Cok sert, yuvarlak bir şişlik. Kızarıklık yok, çok hafif sizliyor ama nadir.
Nedir sizce bu?
(2) 

çok basit ingilizce soru

Yehova #991799 
şimdi ingilizcem ciddi manada kıt özetle şunu demek istiyorum
"Tüm iş soruları ve teklifleri için email ile iletişime geçin."

şu doğru bi tabir mi oluyor "All business questions, please contact email."
(3) 

sözlükte kabe'de yaşanan olayla ilgili başlık var da görülemiyor mu?

weeping guitar #991792 
sözlükte bu olayla ilgili bir başlık açılmamış olacağını sanmıyorum, var da ben mi bulamadım ya?
(8) 

o kadar çok ingilizce konuşmak istemek ki ne yapacağını bilmemek

anil #991789 
böyle bir derdim var. napmak lazım? ingilizce seviyem 9gag okuyabilecek düzeyde :D vasat aslında. günlük konuşmaları anlayabiliyorum ama ağzımı açamıyorum sanki. pratik lazım da, onu da yapabileceğim ortam yok, çekince de var biraz doğal olarak. napsam da söksem ben bu ingilizceyi. öyle yds falan bi derdim yok. konuşabileyim istiyorum.
dizi falan izlemeyi de denedim, çok efektif bir şey olmuyor gibi sanki. napayım yardırayım mı diziey? ya da kitap mı okumalı?
ek olarak izmirdeyim belki bir işe yararsa bilgi olarak.
(5) 

beats konusunda yardım

orjinalpringles #991786 
şimdi gençler aklımı kurcalayan ciddi bi durum var
apple'ın öğrenci indirimli mac olayını bi arkadaşa aldık
biliyorsunuzdur belki yanında beats solo 2 veriyor
arkadaşta bana verdi bunu sen kullan diye

şimdi ben hep isterdim beats falan ama çok kararsızım daha kutusunu açmadım
açıp kullanmalı mıyım?
yoksa 500'e falan okutup parayı yiyip/saklamalı mıyım
earpod kulaklarımla var göt cebimde taşıyorum mutluyum aslında ama
dediğim gibi beats falan çok isterdim hafif kullanmışlığım var
1 ...  ... • 5188    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık