(1) 

Acilli soru

la noix #1017333 
Sabika kaydini e devletten alamiyosak anadolu yakasi icin kartal adliyesine gitmek lazim degil mi?
(3) 

kediyi tasma ve isimliğe alıştırma

kakamelsokoban #1017331 
evden kaçmaya meyillenmesi sebebiyle 7 aylık kedime dün ilk defa tasma ve isimlik taktık. ilk önce yalnız tasmayı taktık çok tepki vermeyince isimliği iliştirdik. daha önceden hiç tasma takmak istemedim çünkü rahatsız olurmuş gibi bir önyargım vardı fakat kızgınlık dönemine girmesi sebebiyle evden kaçmaya fırsat kollamaya başladı, evin kapısını açtığımız gibi fırlıyor apartmanın içine. apartman kapısı da genelde açık olduğu için iner caddeye çıkar kaybolur diye korkuyorum. isimlikteki telefonu arayan olur da bulma ihtimalimiz olur diye düşündüm kaçsa bile.

tasmaya çok tepki vermedi çıngırağını da çıkardım zaten onu da bizi de rahatsız eder diye ancak isimliğe sinir oldu. sürekli ısırmaya uğraşıyor, pati atıyor, bir iki defa ısırmaya çalışırken dişlerinin arasına sıkıştırdı. daha küçük bir halkayla taktık ağzına sokamasın diye ama halinden hiç memnun değil sürekli çıkartmaya uğraşıyor. diğer türlü de evden kaçar kaybolur korkusuyla kediyi yakalamadan kapı açamaz olduk.

vakit geçtikçe alışır mı yoksa bu kadar sinir olduysa böyle mi gider? takmaya devam etmeli miyim sizce? halini gördükçe de vicdan azabı çekiyorum. sizin kedileriniz ne kadar zamanda alıştı?
(1) 

toefl resmi sonuç

dovletbizebokmir #1017330 
toefl resmi sonuç gelmeden thy başvurusunda online sonuç kullanılabilir mi?
(6) 

iphone 6 alınır mı?

comeon #1017329 
yoksa en son modelini mi al dersiniz?
(8) 

Bugün Berbat Bir Gün

qui gon #1017328 
Çok zamandır yaşadığım bir durum var, belki de ağır depresyon belirtisidir bilemiyorum. Bir şekilde içimi dökmem lazımdı, uygun mecra burasıymış gibi geldi. Nasıl olsa kimseyi tanımadığım için kimse de ayıplamaz diye düşündüm herhalde.

İyi bi şirketin iyi bi bölümünde iyi bi maaşla çalışıyorum ama yaptığım iş gerçekten hem hiç tatmin etmiyor hem de artık canım sıkılıyor. işleri düzenleyip yoluna koymuş olduğum için günün yarısı boş boş bilgisayar başında geçiyor. diğer yarısında da angarya gibi gelen satınalma işlerini yapıyorum. neredeyse 6-7 aydır yapmak istediğim ve bundan önce de yaptığım verimlilik ve geliştirme ile ilgili iş arıyorum ama maalesef bulamıyorum. ya bende bir şeyler eksik ya da piyasa gerçekten çok kötü. belki 4-5 tane iyi firmayla görüştüm ama gidemedim.

Uzun vadeli borçlarım olduğu için de iş bulmadan şimdiki işimi bırakmam imkansız. her gün hapishanedeymişim gibi sokaklara bakıyorum camdan. En son askerde hissetmiştim bu duyguyu.

Ne önerirsiniz? kafayı mı çekmek lazım? yoksa intihar mı?

Edit: İntihar konusuna haklı olarak takılanlar olmuş, açıkçası erindiğimden yazmamıştım. Ama okuyanlara haksızlık etmemek için yazmam gerekiyor. Tek dert yazdıklarım değil arkadaşlar, inanın bunalmasam düşünmem bu tür bi şeyi. intihardan kastettiğim aslında şu an şu dakika öleceksin deseler sevinebilirim bile diye düşünen bu ruh haliydi.
(4) 

Sebepli iade süresi - 20 gün önce aldığım telefonum bozuldu

diskbudur #1017327 
20 gün önce aldığım Sony marka telefonumun ekranı açılmıyor. Ben şimdi kutusu faturası ile bunu aldığım mağazaya götürsem (aldığım mağaza Sony mağazası); ''Kardeşim bunu aynen alın benden, paramı da iade edin'' demeye kanunen hakkım var mı? Telefon kullanıldı tabi 20 gün boyunca.

KVK'ya bırakıp deli olmak istemiyorum ki sabahtan beri ulaşamıyorum zaten. Yorumları okudum 2-3 ay bekleyenler olmuş. Akıl verdirir misiniz, ne yapmam gerekir bu durumda?

Telefonsuz kalmam da cabası, önemli işlerimden oldum.
(4) 

duyuru beni ales'e çalıştır..

dedim dedim de kime dedim #1017326 
3 gün var..hiç çalışmadım..nerelerden nasıl çalışayım 90 üstü alayım?
(1) 

İngilizce tek cümle çeviri

cenkertem.afc #1017322 
... if you weren’t already ready to move beyond
rules into a much more fluid and deeply felt grasp of the
game.

+You are either way ahead or way behind)

+. It’s in situations where it’s very close that the real money made or lost.


eç beğen al hoca.
(2) 

Bir cümlecik çeviri, çok acil :/

burberry #1017321 
Yazdığım raporun sonunda bir cümleyi çevirirken resmen patladım. Bir türlü yaratamıyorum:

"Şube Müdürü Yetkisinde Limit Tahsis Edilemeyecek Firmaların Şube Müdürü Yetkisinde Kredilendirilmesi"

forum ergenleri gibi oldu ama gerçekten çok acil :(
(8) 

QR kodu diyoruz ya

Alt4y #1017318 
QR nasıl okuyorsunuz?

qure diye mi quar diye mi :)
(1) 

Kazınabilir harita alacağım, yardımcı olur musunuz?

dessy #1017315 
Şimdi benim çok hoşuma giden ürün bu ama çok pahalı: www.luckies.co.uk

Baktım, ölçüler şöyle diyor: 59.5 x 82.5 x 2.3 cm

Araştırdım, ettim, daha uygununu buldum tabii. Misal: tr.aliexpress.com

Bu ürünün ölçüleri için de şöyle diyor: 88 x 52cm

Ama sanki görsellerde küçük görünüyor gibi. Yani ilk görsel ile ikinci görsel arasında boyut farkı baya var gibi. A4 boyutu gibi de gelsin istemem ürünün.

Acaba ben mi bir noktayı kaçırıyor olabilirim? Help pls!
(1) 

şu şartlardaki evde kalınır mi?

fraise #1017309 
Arkadaşımın sorusudur; kendisi ev arıyor. Bir arkadaşı gel bende kal demiş. Ev bahçelievler yayla'daymis. Küçük ama şirin bir enis. Zemin kattaymis, bir de arkadasimin kalacağı odanın tavaninin bir bölümü çok alcakmis. Kirası 900 liranın yarısı, arkadaşı da kafadengi. Şu durumda tek sorun zemin kat olması ve tavanın alcak olması, deprem filan olursa diye korkuyor biraz.

Bu şartlardaki evde kalsın mı? Yoksa yurda mi çıksın? Olmadı biraz daha ev mi arasın?
(3) 

TV 3D gözlüğünü cinemaximumda kullanmak

yazar yazmaz yazan yazar #1017305 
Mümkün mü? Marslı filmine gideceğiz bu akşam. Evde vestel tv de kullandığım 3d gözlükleri sinemada sorunsuz kullanabilir miyim?
(1) 

Chrome veya chromium u gorev cubugundan kaldirip sistem tepsisinde calistir

fakirpich #1017303 
Boyle bir olay var mi? Windows'ta alttaki gorev cubugunda degilde sag alt kosedeki sistem tepsisisinde (resimdeki yerde) calismaya devam etmesini nasil saglariz?
(1) 

google arama

hlt1985 #1017302 
google aramalarının yanında gelen hemen yan taraftaki bu bilgiler nereden geliyor? hepsi viki den değil sanırım. bir firmamız var diyelim onun web aramaları için böyle bir ekranın gelmesi için ne yapabiliriz?
(1) 

Master - Asistanlik

charles montgomery monty burns #1017301 
Selam gensler,

Master yaptigimiz okulda asistan kadrosu doluysa baska bir universitede asitanlik yapabiliyo muyuz? Kadrolar, ilanlar nereden takip ediliyor? Secimler neye gore yapiliyor? GPA, Ales falan... Konu ile ilgisi olan biri beni aydinlatirsa cok sevinecegim.
(2) 

Devlet memuruyum, heyet raporuna ihtiyacım var. Parayla olsun fark etmez

tiktak #1017299 
Sorum başlıkta. Tayinimin şu zamana kadar çıkması gerekiyordu ama devletin işleri... Şimdi devlet hastanelerinde Dr.lardan rica minnet isteyince maaşının yarısını bana ver demişim gibi bakıyolar :/
Parayla olsun fark etmez lanet olsun artık alayım şu raporu. Resmi izin/rapor hakkı bu hafta bitiyor. Pm atabilirsiniz açıkça söylemek doğru olmayacaksa.
(1) 

Facebook/Instagram videolarını iphone'a download etmek

alihoca #1017298 
Nasıl oluyör arkadaşlar?
(5) 

türkiye basketbol ligi

g7mor #1017295 
kalite olarak dünyada kaçıncı sıradadır?
(3) 

Chrome

mc limon #1017294 
Google chrome da her sekme acilista otomatik foto degistiren bir eklenti vardi, dunyadan farkli yerlerden cekilmia super otesi manzara fotosu. Chrome google magazasindan indirilen bu eklentinin adi neydi?
(5) 

E-kitap yazıyorum, telif hakkı olmadan içeriği sadece "görüntülenebilir"

cenkertem.afc #1017290 
Kitap yazdım,
Bitirdim,
Alıcıya .pdf olarak yolladım.
Hayır henüz yollamadım.

Öyle yollamalıyım ki dosyayı sadece görüntüleyebilsin (online veya ofline farketmez)
Özel paylaşım ayarlı Google drive geldi aklıma ama oradan da indiriliyor ..
Kaydedemesin ve ben istemeden indirip paylaşamasın.


Yahu telif hakkı bilmem ne olmadan nasıl yapabilirim
Yasalara değil teknolojiye ihtiyacım var
(1) 

Digiturk TMSF - Kayyum?

rare #1017287 
Digiturk, uzun süredir TMSF'deydi, bu zamana kadar kayyum kelimesini işitmedik.
Son dönemde görmüş olduğumuz kayyum atamaları ile TMSF aynı şey mi yoksa farkları var mı?
(3) 

Adıma Reklam Tweeti Atılıyor

jesterdvine #1017283 
Başlıktaki gibi. Axe markası ben göndermişim gibi tweet atıyor.
Nasıl çözebilirim?
(13) 

lost sıkıcı mı?

tolga asp #1017282 
hiç yabancı dizi izlemem ama ısrarlara dayanamayarak ilk olarak lost'a başladım, birinci sezon gayet akıcıydı bir haftada bitirdim fakat ikinci sezonun ortalarında sıkılmaya başladım. olaylar saçma gelmeye başladı ve şuan 2 aydır izlemiyorum bile.

bundan sonraki bölüm ve sezonlar bu şekilde sıkıcı mı yoksa ileride akıcılık devam ediyor mu?
(3) 

Lens

bh. #1017279 
Kontakt lens satın almak için güvenilir websitesi biliyor musunuz? Hesap kartı ile alışveriş yapılabilen bir site olması lazım. Ortalama kaç günde sipariş teslim yaptığını da belirtiniz lütfen.
(3) 

Marmara Üni Atatürk Eğitim Fak. Kuyubaşi nerede?

plastic_angel #1017277 
google mapten bakıyorum göztepe istasyonu gösteriyor. google mapsten nasıl bulurum tam lokasyonu?
(2) 

Ankara'da nerede kaza olmuş?

bobinhoo #1017275 
Galiba bugün bir alt geçitte kaza olmuş ve trafik felç durumdaymış bazı yerlerde. Kazanın hangi alt geçitte olduğunu bilen var mı?
(3) 

ales

fabr #1017274 
işletme yüksek lisansı yapmak isteyenler hangi bölümleri çözüyor?
(5) 

Kedi tırmalaması- kuduz

urea cycle #1017271 
Bakırköy iskelede bir kediye yemek veriyordum elimi tırmaladı.Kan akmadı.Kuduz aşısı olmam gerekir mi ?
(4) 

kedim yatağın köşelerini tırmalıyor

panda #1017270 
selamlar, 15 aylık erkek bir kedim var. tırmalama çubuğunu sandalyemizin köşesini parçaladıktan sonra aldık, doğal olarak alışmadı. salonda öylece duruyor. bu aralar bizim yatağın köşelerini ve yatak başını tırmalıyor. hatta çarşafı da yırtmış. özellikle sabahları uyanınca yapıyor. nasıl vazgeçirebiliriz? hayır diye kızıyorum ama inadına yapıyor. tutup ensesinden çekmek isteyince kaçıyor. ödül maması falan alıp tırmalamayı bırakınca ondan mı versem?
(1) 

steam 7 gün takas yapamama

sylow #1017268 
oyun icinden alınan itemleri 7 gün takas yapamiyosunuz. (pazari denemedeim muhtemelen aynıdır) Bunu bypass etmenin bi yolu var mıdır?
(4) 

bas gitar öneri

kibris sehitlerinde tur atan genc #1017258 
elimde yamaha rbx374 var ve sert tonları rahatsız ediyor beni. pop çalmak için önerebileceğiniz bi bas gitar var mıdır?
(2) 

Belgrad'a Tek Yön Uçak Bileti

3 atli 7 katli #1017256 
Selam, yeşil pasaport sahibiyim, önümüzdeki hafta Belgrad'a gidip haftasonunu orada geçirdikten sonra Bulgar bir grup arkadaşla arabalı bir şekilde Bulgaristan'a geçmek, ordan Selanik'e devam etmek gibi süperötesi planlarım var. Ancak Pegasus'tan bilet alırken: "Gardaş tek yön bilet alamazsın, yanar o bilet" diye bir uyarı verdi. Daha önce Belgrad'a 2 kere gittim, biri gidiş dönüş uçak biletiyle diğeri de Romanya'dan Belgrad'a tren, Belgrad'dan İstanbul'a uçaklaydı.

Yok mudur bunun bir yolu yordamı?

Alternatif soru: Balkan FlexiPass nasıl işliyor bilen var mı?
(7) 

3 kişi birleşip birisini dövmek/tehdit etmek suç mudur? cezası nedir?

drag #1017255 
sb
(8) 

çilingir kapıyı nasıl açıyor?

ambrosia #1017253 
sorum şu: çilingir kapıyı açarken kilidi kırıyor mu? çilingirden sonra kilidin değiştirilmesi gerekir mi?
(2) 

Çalışmadığına dair belge

bh. #1017252 
Annemin herhangi bir işte çalışmadığına dair, sgk ile alakalı, belgeyi nasıl temin edebiliriz?
(2) 

İmam Hatiplerde kıyafet zorunluluğu var mı?

livaneli kadir #1017250 
Baş örtüsü takmak şart mı yani?
(9) 

Kopegimin poposu kanamis

ceska #1017248 
Yine bir kopek sorunu... Kopegim suan parazit tedavisi goruyor ve bu nedenle ishal ve kusmasi var. Bugun veterinere gittik dondukten bir kac saat sonra tasima cantasinin icindeki bezde kan oldugunu farkettim. Veterinerde cantayi actigimizda kan yoktu yani ne olduysa ciktiktan sonra oldu. Poposundan igne yapildi kan bu yuzden olmus olabilir mi? Kopegime noldu yardim edin :(
(8) 

doğum kontrol hapından sonra kanama olmadı...

drag #1017244 
düzenli içtiğim yasmin'in bitmesinden sonra 3 gündür kanamam olmadı? ne olmuş olabilir?

son kullanma tarihini kontrol ettim.
hapları düzenli kullandım.
hapa geçen ay ki menstrüasyonun ilk günü başladım. normalde 7 gün süren kanamam 3 günde bitti...
(2) 

The X-Files'ta cama bant yapistirarak X yapma

don mike #1017243 
amaci nedir bunun tam olarak? ilk defa izliyorum,3. sezonda tekrar cama bant yapistiriyorlar. ama nedenini cozemedim.

manicgeekydreamgirl.files.wordpress.com
(2) 

LYS İngilizcesi ile YDS ingilizcesi arasındaki fark?

rahip janick #1017239 
bu yıl tekrar sınava girmeyi düşünüyorum. Dil'den gireceğim. LYS'deki ingilizce sınavı ile YDS arasında çok fark var mı? Hangisi daha zor?
(3) 

Kediler niçin iç çeker...

lazarus #1017236 
...Kedi sahiplerine soruyorum. Bende bir ufaklık var kucağımdayken böyle durup durup iç çekiyor. Üzülüyorum, annesini falan mı özlüyor:(

Nedir esbab-ı mucibesi, der misiniz lûtfen?
(3) 

standart bir yelkenlinin range i ne olur?

bluewhale #1017232 
rangeden baska bisey aklima gelmedi yanii en uzun gidebilecegi mesafe nedir? standarttan kastim kalamis marinadaki 10-15 metrelk tekneler. yazin akdenizde goruyorum. kanada bayrakli, amerikan bayrakli cokta buyuk olmayan yelkenliler var. kullanan bi herif bide karisi var falan. gercekten oralardan buralara gelmis olabilirler mi?
(5) 

Don Kişot kitabından etkilenen filmler

anti-kahraman #1017230 
ya da edebi eserler var mı?
(12) 

Zeytinyağı saf mı değil mi?

balpolen #1017228 
Nasıl anlaşılır? Özellikle pamuk yağı karıştırılıp karıştırılmadığını merak ediyruz diyelim. Buzdolabına koymak dışında, ya da koku tat ve renk dışında şunu şöyle yap, sonuç bu çıkarsa karışıktır diyebileceğiniz bir yöntem var mı?
(1) 

Black Friday Steam'de çok indirim oluyor mu?

ya ben lan neyse #1017225 
daha önce black friday görmedim steamde. bütün oyunlar indirime girer mi?
(2) 

Şu 9gag postunu açıklayabilecek?

ya ben lan neyse #1017218 
9gag.com

73k points var.

anlamadım bıbıcım...?
(3) 

budapeşte-viyana

syozkn #1017215 
şimdi bu nisan ayında bir nevi honey moon tadında bir budapeşte yapalım dedik. süremiz 1 hafta, maalesef uzatamıyoruz.


soru şu; budapeşte cepte olarak düşünürsek bu şehire 1 hafta fazla mı? viyana ya da gidelim mi? yapacağımız ekstra masrafa değer mi? yani 1 haftada budapeşte bayar mı? sıkıntıdan bayılırsınız diyorsanız viyanya hangi yolla gidelim? trenler varmış galiba ama 2 ay önceden alınıyor biletleri. tam olarak ne kadar sürüyor iki şehir arası? 1 haftalık bir tatilde ihmal edilebilecek boyutlarda mı? yer vs. sıkıntısı olur mu? buna güvenip uçak biletlerini patlatayım mı şimdiden? yoksa karayoluyla falan mı ulaşalım? budapeşte de 1 hafta yapılacak şey var derseniz viyanayı sonraki prag-bratislava turuna katmayı düşünüyoruz.

so what can i do sometimes?
(1) 

Octave (veya Matlab) sorusu.

gogu delen adam #1017209 
Şöyle bir örnek var:
Bir öğrenci yüksek lisans harcını kredi kartı ile ödeyecek. Yüksek lisans ödemesi kredi kartından çekilecek ve öğrenci her ay, aylık borcun minimum tutarını (borcun %20'sini) ödeyecek. Kalan borç 10 TL olduğunda borcun %20'si değil, kalan borcun tamamı (10 TL) ödenecek. Bir yılın ödemesini yapmak için kaç ay gerekeceğini ve öğrencinin ücreti karşılamak için ne kadar ödeme yapması gerektiğini hesaplamak için fonksiyon yazmak gerekiyor. Kredi kartı aylık faizi %2.5, borcun ödenmesi gereken minimum tutarı %20. Yıllık harç ücreti de 12.000TL. Bu durumda kaç ayda ve hangi limitli kart ile ödemenin yapılacağını gösterir fonksiyon gerekiyor.

function limit
F=input('Harc tutarini giriniz')
t=input('vadeyi giriniz')
r=input('faizi giriniz')
y=(F-(F*0.2))*((1+r)^t)
end
fprintf('Limit gereksinimi: %d\n',y)
fprintf('Harcama Maliyeti: %d\n',y-F)

Bu şekilde yazdım ama, burada F-(F*0.2) alanında eksik var. Çünkü toplam borcun değil, kalan borcun %20'si ödenecek. Sanırım for döngüsü olacak.

Yardımcı olabilecek var mı?
(6) 

sevgiliyle farklı olma

limoncello #1017208 
eğitim seviyesi olarak ikisi de aynı olsa da misal lisans mezunu ikisi de, sevgiliyle çok farklı kültür ve backgroundlardan olmak ve hayata bakış açılarının farklı olması(örneğin biri evliliğe çok anlam yükleyip kutsallaştırırken, diğerinin evliliğin abartılmış bir kurum olduğunu düşünmesi gibi) ilişkiyi yürütmeyi ne kadar zorlaştırır ya da imkansız hale mi getirir? Bunu kendi ilişkim için sormuyorum genel olarak. Hiç böyle bir durum yaşadınız mı? Çok aşık olduğunuzu düşünüyorsunuz ama ilişkiye başlamadan kafanızı kurcalıyor bu durum keza aileler de farklı. Gittiği yere kadar gitsin mi dersiniz yoksa istersen hiç başlamasın mı?
Peki ilişkilerinizde bu dengeyi nasıl kuruyorsunuz yani her zaman sizin gibi insanlar mı denk geliyor ya da öyle mi seçiyorsunuz?
1 ...  ... • 5007    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık