(1) 

yurtdışından supplement satın alınması

javier hernandez balcazar #1094312 
arkadaşlar merhaba, bu hafta yurtdışına tatile çıkıyorum ve oralardan supplement de almak istiyorum. oralarda internet dışı bir mağaza bulmam kolay olur mu? yoksa illa bir internet sitesinden mi satın alayım ürünleri?
3-5 liralık indirimler için interneti tercih etmek istemiyorum. amsterdam, köln, paris brüksel gibi şehirlere gideceğim. Teşekkürler.
(8) 

Evi temizletmek ve camasirlari yikamak

brad pitt #1094310 
1: kucukyali tarafindayim. Annemler gidecek de yarin. Haftada bi gun veya iki haftada bi gun evi temizletmek istesem. Kaca patlar. Kimi bulurum. Bu isler nasil olur.

2: hadi ic camasirlari yikadim makinada astim diyelim. Gomlek ve pantolonlarin da yikanmasi ve utulenmesi lazim. Bunlari kurutemizleymeye versem hafatada bi gun. Kaca patlar. Cok mu pahali olur. Napsam.
(4) 

sözlükte yazar olmayan duyuru kullanıcıları

loser blueser #1094309 
burada ispiyon yetkiniz var mı yoksa sadece bana özel mi vermiş yönetim :D
(3) 

bu ilişkinin gidişatı nasıl olabilir?

wikus van der merwe #1094305 
öncelikle duyurunun güzin abla ve abilerine merhabalar.

ben 27 yaşında bu yıl üniversite üçüncü sınıfa başlayacak, hayatı biraz karambole yaşayan biriyim. yaklaşık 8 ay önce, bir site aracılığıyla hatun kişisiyle gayrı ciddi şekilde de olsa tanıştık. zamanla baktık anlaşabiliyoruz, işler sevgililik noktasına kadar geldi. gayet güzel giderken ve yanıma gelmek üzereyken benim ciddi sayılabilecek yalanım yüzünden benden ayrılmıştı. yaklaşık üç ay sonra beni arayarak özlediğini söyledi ve tekrar başladık. şimdilik iki ay geçti ve geçtiğimiz hafta yanıma geldi, oldukça güzel vakit geçirdik.

şuan resmen aşk yaşıyoruz, karşılıklı yoğun duygular içindeyiz. liseliler gibi whatsapp'tan yazışmalar, telefonda uyuyakalmalar, yoğun sevgi gösterileri falan.

ben 27, hatun kişisi 19 yaşında. benim daha önce 4 yıl aynı evde yaşadığım bir ilişkim ve 5-6 tane de kısa süreli kaçamaklarım oldu. sevdiceğimin ilk ilişkisi ve babasından pek sevgi göremediği için gözümün içine bakıyor adeta.

ama ben de hiç böylesine yoğun hissetmemiştim cidden.

yaşına göre fazlasıyla olgun ve güven veren biri, mesela dört yıl aynı evi paylaştığım sevgilime böyle güvenmemiştim. zaten öyle olmasa bu kafaları yaşayacak biri değilim.

o ankara'da okuyor, ben eskişehir'de ve ufak da olsa uzak mesafe ilişkisi sayılır. cinsel açıdan da renkli, mesafe dışında görünen bir sıkıntı yok yani.

ilişki ciddi bir boyuta ilerlediği için, gelecekte hayatı beraber yaşama planları yapılıyor.

bu şekilde yürütülebilir mi acaba? kıza sadakatsizlik vs asla yapmayacağım ama onu bu yaşta böylesine ciddi bir ilişkinin altına sokmak fazla mı iddialı? ki kendisi benimle her şartta beraber olmak istiyor.

yoksa bunları düşünmeden ilişkiyi akışına bırakmak en iyisi mi? sizlerin başına bu tip olay geldi mi, yersiz çekinceler mi bunlar?

cevaplayan herkese benden tik bayanlar baylar, iyi günler.
(5) 

booking.com ücretsiz iptal olmayan

cekilmis gayfe #1094302 
seçeneği seçtim iptal olmaz diye. çünkü ben bir embesilyusum. neyse bu rezervasyon iptal olmalı. kredi kartım kayboldu diye iptal etsem yine de çekim yapılamaz di mi? var mı bu çakallığı yapıp başarıya ulaşan? teşekkürler
(1) 

duyurunun uroloji uzmanlanlari yardim?

Fritz-X #1094301 
çesitli defalar sperm testi yaptirdim hep kadin dogum yorumladi sonuclari. hep normal denildi. 2 defa tup bebek tedavisi olduk ama sonuc olumsuz. esim dunya kadar test oldu bana ise sadece sperm testi yapildi o kadar. hic uroloji doktoruna muayene olmadim acaba sperm testi disinda bir test yapiliyor mu 3. tup tedavsisi oncesi ne yapabilirim
(5) 

öğrenim- katkı borcu ve normal vadesiz hesaba konulan bloke

hayatbirfilm_basroldesensin #1094297 
arkadaşlar 2009 yılından kalma öğrenim ve katkı kredisi borcum vardı. bir ev alma işlemi dolayısıyla (tabi bu benim tahminim) maaş hesabımın haricinde oğluma gelen takıları ya da bizim küçük küçük kenara atığımız paraları biriktirdiğimiz bir hesaba bloke kondu. bu blokenin de kredi dolayısıyla olduğunu öğrenip bir hışımla vergi dairesine gittik.
vergi dairesinde bu işlerle uğraşan bankodaki memura bizim borcu ödemek istediğimizi ama en azından çocuğumuzun hesabındaki blokeyi kaldırabilir miyiz minvalinde derdimizi anlattık o da md. yard. belki insiyatif gösterip yapabileceğini söyledi. fakat adama ne kadar dil döksekte kabul ettiremedik ve elimiz boş döndük. ayrıca blokedeki tutarın çekilip kalan tutarın taksitlendirilmesini kabul ettik.

sormak istediğim biz hiç bir durumda bu blokedeki parayı kurtaramaz mıydık? yani satın aldığımız evi teminat olarak göstersek filan borcun tamamını taksitlendirip hesaptaki para da bize kalsa olmaz mıydı?
(3) 

Nikah Sonrası için kadıköy ve çevresinde yer önerisi

tchuck #1094296 
selam arkadaşlar. acil önerilere ihtiyacım var, ki gidip mekanlarla görüşebileyim ne derler kabul ederler mi vs diye.

mekan kapatmak gibi bir amacım olmasa da, yaklaşık 50-60 kişi olcağımız için mekan kapanmak zorunda kalabilir öncelikle (ama şart değil yani, nasıl organize ediolarsa artık).

amaç: nikahtan cıkıcaz, akşam saati olucak saat.
ve genel anketlere göre rakı-balık tarzında veya o tatlarda, müzik de çalan bir mekanda nikah sonrası yapıcaz.
bu tanımlara uyan, kadıköy ve çevresinde (30-40dk mesafe olsun max) önerebileceğiniz nereler vardır?
(2) 

Ticaret, Ekonomi, Al-Sat Tarzı Oyun

bir peynir kutusu kibrit #1094293 
Al-Sat yapabileceğim zamanla güç kazandığım ticaret, ekonomi oyunu arıyorum. Yıl konsept önemli değil. İsterseniz gemilerle ticaret olsun isterseniz arayüz üzerinden oynansın fakat tarayıcı tabanlı istemiyorum çünkü çok çok yavaş ilerleniyor...
(2) 

tetanoz

rhapsody #1094291 
parmağımda ufak bir kağıt kesiği var ve ben üzerine su gelmiş paslanmış bir yüzeye parmağım deydi. tetanoz olmalı mıyım? (su turuncuydu)
(2) 

Hastanede test yaptırmak istiyorum yardım

mallemuck #1094279 
Vitamin, çinko, magnezyum vs. vücut değerlerini ölçen testin bir ismi var mı. hastaneye gidip ne diyeceğiz?
(3) 

600 bin ile istanbulda inşaat

tukenmez adam #1094278 
Merhabayın geniş portföylü yatırımcılar,

Sizce 600 bin tl ile istanbulda inşaata girilir mi? bir iki tanıdık ile 1 tekliğe mi tamamlamalı. kendi mesleğim olduğundan soruyorum ayar vermeyin.

www.sahibinden.com

şöyle birşey ile girsek. inşaat maliyeti yaklaşık 400 lira sizce kurtarır mı ? kurtarsa satarken sıkıntı olur mu?
(3) 

işletme öğrencisi için odtüde hangi yandal alternatifini önerirsiniz?

vitativ #1094273 
odtü işletme öğrencisiyim. ve her işletme öğrencisinin içinde taşıdığı aslında hiçbir şey yapmıyor olma hissini bir nebze gidermek için bir yandal programına başvurmaya karar verdim. elbetteki kişinin istekleri ve planları en önemli etken fakat değerli suserların görüşlerini çok merak ediyorum. programlar şunlar:
Psikoloji
Sosyoloji
İktisat
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi- Yönetim Çalışmaları
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi- Siyaset Çalışmaları
Endüstri Mühendisliği- Yöneylem Araştırması
Endüstri Mühendisliği- Kalite Planlaması ve Kontrolü
Endüstri Mühendisliği- Üretim Planlaması ve Kontrolü
Makina Mühendisliği- Üretim
Bilgisayar Mühendisliği- Bilişim Sistemleri
Alman Dili ( 4 dönemlik bir yandal programıyla almanca ne düzeyde öğrenilebilir?)

ps: sadece 5 tercih hakkımız var.
(6) 

vize işlemleri ve uluslararası transfer belgesi

pashaa 04 #1094263 
merhabalar efenim.

Durumum şudur; prag, viyana, budapeşte'yi kapsayan bir tur aracılığı ile orta avrupa'ya gideceğim. vize masraflarında ekstra 40€ almalarından dolayı vizeyi kendim halledeyim dedim ve ankara vfs global'dan randevumu aldım. gerekli evrakların hepsini topladım ki öğretmen olduğum için çok ta sorun oluşturacak evrak yoktu taa ki uluslararası transfer belgesine (uçak, tren, otobüs rez. gibi) gelene kadar.

vize şirketinin internet sayfasında birden fazla ülkeye gidecekseniz transfer belgesi lazımdır diyor fakat tur şirketi de böyle bir belgeye hiç ihtiyaç duymadıklarını söylüyor ve böyle bir belge olmadığını söylüyor. vfs'ye, tur şirketinin bu şekilde bir belge olmadığını söylediğine dair mail attığımda yine de isteriz diyorlar.

arkadaşlar ne yapmam lazım sizce? bu tarz birden fazla tura giden ve transfer belgesi sunan oldu mu hiç aranızda? özellikle çek cumhuriyetinden vize alımında nasıl oldu işleriniz? işin kötü tarafı cuma günü randevum var ve ret gelirse tur yanar. ne dersiniz?
(3) 

2nci el araba nasıl alınır?

enkolaykullaniciadi #1094259 
evet, beğendim diyelim sonra nereye gidiyoruz adamla? araba hemen benim üstüme nasıl geçiyor
(3) 

İkinci el Araç Tavsiyesi.

draconas #1094253 
Arkadaşlar merhaba,

İkinci el bir araç almayı düşünüyorum. Bütçe olarak beni çok zorlamaması açısından 25 bin TL tavan tutar belirledim. Elbette bu fiyata en iyi aracı almak hedefim. Sizden ricam şu; aradığım özellikler, Aracın km’si yaşına oranla maksimum ne olmalı? Yani 5 yaşında araba 200 bin km anormal ama kaç km normal? Senede 10 bin km gibi mi düşünmeliyim? Bagajı geniş araçları düşünüyorum. Bagajına bebek arabası ve bir tatil durumda oldukça çok eşya alabilmeli. Bu nedenle sedan araçları tercih ediyorum. Aracın içi de geniş olmalı. Yanımda oturan kişiyle omuz omuza gidiyormuşum gibi olmamalı ya da kafam tavana değecek gibi olmalı. Arka koltukta seyahat eden kişilerde rahat etmeli sıkışmamalı. çok yaşlı bir araç olmamalı sonuçta bende kullanıp satacağım iyice dede olmasın satarken. ben aldığımda 5-6 yaşlarında olsa herhalde uygundur. Genel hatlarıyla aradığım özellikler bunlar.

Nelere dikkat etmeliyim? Piyasada herkes çakal. Yok 2 parça değişen, yok 2 parça boya vs. bir sürü açıklamalar var. Nelerden uzak durmalıyım, neleri önemsiz sayıp, göz ardı etmeliyim. Yani şimdi sadece kapı boyanmıştır bu çok önemli olmaz ama bambaşka birşey vardır. bunu demek istiyorum. Mesela şu kadar hasar kaydı var falan yazıyorlar. Bu konuda önemli bir detay sanırım. Ne kadara kadar hasar kaydı önemsenmez ya da gerçekte hasar kaydı olup da hasar kaydı çıkmama ihtimali nedir?

Ekşi duyuru ikinci el araç eksperlerinin yardımlarını rica ediyorum. Yukarıda belirttiğim gamda ikinci el araç tavsiyeniz?
(2) 

Verbling.com'da dersler birebir mi?

hononu #1094250 
Yoksa konuşma grubu mu oluşturuluyor? Ya da iki seçenek mi var:D
(6) 

350 bin lira mı nasıl değerlendireyim?

shenmuee #1094249 
Babamdan kalan dairelerden birini sattım elime 350 bin lira geçti. 1-2 yıl kullanmasam olur bu parayı?

Ayda ortalama 5.000 lira gelir elde edebileceğim bir yatırım var mı?
Banka vadeli yatırsam aylık faiz en yüksek ne zaman acaba?

15 yıl önce falan yine elime böyle bir para geçmişti, çok faiz veriyor diye imar bankasına yatırmıştım sonra banka kapandı falan yıllar sonra aldım bankaya attım 2001 krizi ile o param yalan olmuştu. Para değerlendireniyorum sanırım ben :S
(1) 

Steam Ekşi Rus Hesap Muhabbeti

mattiadestro #1094248 
arkadaşlar hatırlar mısınız birkaç ay önce steamin sözlük başlığı altında rusya store a geçiş yaptırtan bir eleman vardı. sonra hesaplar falan patladı. elemanın nicki neydi? bir de neden patlamışlardı?
(7) 

dişlerimde oyukcuklar

yuvarlanantencereninkapagi #1094246 
oluşmuş. ilk kez görüyorum. cok endişelendim. daha önce hiç dişlerimle alakalı bir sorun yaşamadım. bunlar nedir ve niçin oluşur? ve ne yapmak lazım.

diş kökünde değil, ucuna dogru yuvarlagımsı oyukcuklar.
(5) 

ingilizceyi geliştirmeye yardımcı en güzel yöntem ?

bedrozan #1094243 
nedir sizce?
(5) 

Vodafone pasaport

lorenzen #1094240 
Arkadaşlar merhaba,

Vodafone pasaport üyesiyim. Tarifeye göre yurt dışına çıkınca günlük 9tl gibi bir rakama Türkiye'deki tarifemi kullanabiliyorum. İş için İsveç'e gitmem gerekti ve ben de bu tarifeden dolayı telefonu internet de dahil olmak üzere kullandım fakat İsveç pasaport tarifesine dahik değilmiş ve 760tl kadar bir fatura geldi(170tl'si normal fatura tutarı. Vodafone Red üyesiyim). Vodafone müşteri hizmetleri ile görüştüm ama hiçbir şekilde indirim yapmıyorlar. Fatura miktarında indirim almam için yapabileceğim bir şey var mı yoksa soğuk su mu içeyim?
(4) 

Ucuz araç sigortası

rezilrusfaadam #1094235 
Araç sigortası yaptıracağım. Piyasada irili ufaklı birçok sigorta şirketi farklı fiyatlar veriyor. Adı sanı duyulmamış, ucuz sigorta yapan firma bilen varsa ve cevap verirse sevinirim. 1000 tlnin altında bulamadım ben. Araç zaten 2800 tl. 86 ascona c. Ucuz sigortacı arıyorum.
(2) 

bayram trafiği hangi gün olur?

jonturk #1094230 
İstanbul'dan Ankara-Konya'ya gideceğim. Cumartesi gece 4-5 gibi çıkayım diyorum trafik olur mu?
(4) 

izmir klima servisi

kimlanbu #1094228 
Selamlar,

Klima bakımı 30tl diyip sonra gaz eksiği olmayan klimaya 2atm gaz bastık diyip 200TL istemeyen, hakikaten işini hakkıyla yapan bir klima servisi biliyor musunuz ? Yanıyoruz.
(3) 

Çocukluk mitleri

fallopian #1094226 
Babamla hoşaf yaparken konusu geçti. Seftalinin çekirdeğini çıkarmasını söyledim. Sağır yapar derler, diye. Ben onu senle kardeşlerinden duydum sadece, öyle bir sey yok dedi. Ikimiz de pozitif bilimlerin insaniyiz bu arada. Araştırdık:) siyanür varmış. Dogrudan sagirlikla ilgili bir sey bulamadık ama

Merak ettiğim ise bunu nereden duyduğum. Siz de böyle bir şey duymuş muydunuz? 26 yıllık hayatımda doğru bildiğim şey yıkılacak mi? Yalnız olmadigimi bilmek istiyorum. Bir de var mi başka böyle mitler? Cevizin altında uyumak vs. gibi.
(3) 

toefl- speaking için kitap, internet sitesi tavsiyesi

yassayf #1094224 
arkadaşlar merhaba,

TOEFL sınavı için en zorlanacağım kısım speaking olacaktır.

Sadece speaking'i geliştirmeye yönelik bana tavsiye edebileceğiniz web sitesi veya kaynak varsa paylaşabilir misiniz?

teşekkürler.
(1) 

1920'ler sonrasi siyasette kadinin yeri - kaynak

lucy in the sky #1094223 
merhaba,

1920'ler sonrasi (gunumuze kadar) siyasette turk kadininin yeriyle ilgili 15-20 sayfalik bir odev hazirlamam gerekiyor. bu konuyla ilgili onerebileceginiz kaynak, kitap vs var mi? kapsamli bir sey olmasi gerekmiyor, ozet niteliginde, basit bir sey hazirlayacagim.
(2) 

iphone değiştirme

taha1907 #1094222 
arkadaşlar merhaba.telefonu değiştircem de hiçbirşeyimin(fotograflar,rehber) gitmemesini istiyorum. nasıl yapıcam bu geçisi ?
iphonedan iphone a geçicem
(6) 

İstanbul'dan Akçay'a Nasıl Gideceğim?

mimarbasi #1094221 
Arkadaş 40-50 tl'lik Edremit uçak bileti 280 tl olmuş, sanki bana İbiza. Nilüfer, Pamukkale, Kamil Koç, Ulusoy, Çanakkale Truva vs. hiçbirinde de bilet yok, Metro da malum, muavinli sex turizmi yaparken cenabet ölmek istemiyorum. Araba kiralayayım dedim artık, hiç bir firmada kiralık araç yok. Nasıl gideceğiz la? Ek seferleri ne zaman koyarlar?
(Blablacar'a sıcak bakmıyorum.)
(5) 

personele hoşgeldin hediye kutusu hazırlama

baba jo #1094220 
yeni personele hoşgeldin mahiyetinde minik lezzet kutuları hazırlayacağım, içinde ne olsun? çok abartıya kaçmayacak ama güzel bi izlenim bıraktıracak önerilere ihtiyacım var, aklıma ilk toblerone geldi. konsepte hakim değilim, bu uygulamayı yapan yerler nasıl yapıyor ondan da bahsedebilirsiniz. içecek olmasın, şeker çikolata bisküvi gibi kuru gıdalar yeterlidir diye düşünüyorum. bütçe henüz belli değil, ben bişeyler sunucam ona göre karar verilecek ama 50 lira olmaz muhtemelen.

mesela bissürü ucuz şey mi daha makbuldür yoksa daha pahalı ama az şey mi? her türlü fikriniz işe yarar, yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz; teşekkür ederim.
(3) 

İsrail neden Türkiye'yle anlaştı ?

solaufein #1094219 
Zaten ülkece en rezil zamanlarımızı yaşıyoruz.
Adı konmamış bir ekonomik kriz var, turizm krizi var. Dış politikada tarumar olmuş durumdayız. Rusya'yla savaşın eşiğinden döndük.

Böyle bir ortamda İsrail'in eli güçlü değil mi ? Anlaşmaya yanaşmasalar ne kaybederlerdi ? İsrail halkının, özellikle sağ kesimin çok bayıldığını sanmıyorum bu anlaşmaya.

Yani demem o ki bunlar sabana koşmayacakları öküzün önüne neden ot koysunlar ? İsrail'in çıkarı neydi bundan ? Diplomatic reputation mı kastılar, belligerence mı düşürdüler ne yaptılar ? Yoksa yine tavizler mi verdik kapalı kapılar ardında ?
(4) 

Niye Bu Kadar Ucuz?

aradaki uzaklik #1094216 
Şu toyota yaris 2013 model, otomatik vites. 40.000km'de. bir parça değişeni 4 parça boyası var. aynı arabanın bu fiyata ve bu kilometreye ancak 2009, 2010 fiyatını bulabiliyoruz. işkillenmeli miyiz?

link: www.sahibinden.com
(2) 

Dalış Malzemeleri

sos fistik olsun mu #1094214 
Anadolu yakasında şu ürünü nereden bulabilirim?

urun.n11.com
(34) 

En sevdiğiniz 5 meyveyi sıralar mısınız?

/roll #1094213 
1 - VİŞNEEEE im yeh im yeh
2 - Çilek
3 - Kivi
4 - Nar
5 - Muz
(2) 

telefon belleği

siyahtuval #1094212 
Merhabalar şimdi şöyle bir sorun olustu. Telefonum dilini bir ara degistirmistim oyle kullandm. Kameradan cektigim fotolar korece diliyle ayri dosya yapti birkac tane daha girip indirdigim sitelrrden dosya yapti, neyse bende dosya yoneticivayarlarindan bu dosyalari sildim. Simdi galeride olusmuyor hic fotoğraf cekince bu yonetici bolumune girip bakmam gerek. Dili cevirdim gene olmadi lgg2 kullaniyorum hu arada. Fabrika ayaflarina suan donemem.
(2) 

outlook dağıtım listesi'ni excel'e aktarma

lemuria #1094210 
öncelikle google'layip da geldim.

Sirkette yapilacak uluslararasi bir toplanti icin 6-7 tane dağıtım listesine bilgi maili atmislar. Su an bana düsen görev de "bir excel hazirla bakalim kime atmisiz, icindan kim katilacak".

önce tek tek rehberden dagitim listelerine girip yapmaya basladim ama 150 kisiyi copy paste uzun sürecek is.

su video ( www.youtube.com ) baya iyi ve olacak gibi ümitlendirdi ama maalesef...

simdi ben o distribution list'i kendi kontaklarima ekleyip, csv olarak export ettigimde sadece baslik kaliyor, icinde tam liste yok. Veya baska türlü deneyince de kisilerimin hepsini aktariyor, sirf listeyi degil.

Onca listeyi kolayca excel'e nasil aktarabilirim?

danke.

not: Outlook 2010
(10) 

balkon kapatma sorusu

cemiyetin unlu simasi #1094209 
şimdi oyaladık oyaladık ama artık yemiyor:) kız da ayaklandı. hiç sevmememe rağmen balkonları kapattırıyorum. az buz da değil ha, hepsi için 6000 civarı para istiyorlar.

sorun şu ki: bu balkon kapatma olayı dikdörtgen ve çok sayıda cam parçası ile yapılacak ve açmak istersek hepsini tek tek açıp bir tarafa kaydırmak zorundasın.

bana hem görüntü hem kullanışlılık açısından çok kötü geldi.

acaba diyorum belki değişik şeyler görmüş olanlarınız vardır. önerilerinizi veya "hayır, sandığın kadar kötü değil" diyeceklerin yorumlarını bekliyorum.
(13) 

gürcistan sınırında tutuklanır mıyım?

devilred #1094207 
burada aradım yok, internette güncel bilgi yok, o yüzden soruyorum:

yakın zamanlarda gürcistan'a gidip de sınırda ilaç sorunu yaşamış olan var mı? yanımda götürmem gereken vitamin ve mineral haplarım, iğnelerim var; etken maddelerine bakmadım ama uyuşturucu niteliği taşıdıklarını düşünmüyorum. reçetem var ama ingilizce ya da gürcüce tercümesi yok tabii. ilaçları günlük alıyorum ama türkiye içinde başka yerlere de uğrayacağım için yanımda fazla miktarda taşımam gerekiyor, bırakacak yerim zaten yok. sınırda yok yere tutuklanmak istemiyorum, bu ilaçlarda sorun yaşar mıyım?

ay nolur biri biliyor olsun :/
(6) 

booking.com sitesinden beğendiğim oteli aradım ancak

niceguy #1094205 
antalyanın farklı ilçelerinde 1 er gün kalmayı planlıyordum ama ilk aradığım otel bayram boyunca en az 3 günlük rezervasyon alabiliyoruz dedi .

Yani ben şimdi bookingden beğendiğim otellerde birer günlük yer ayırtmış olsaydım ne olacaktı otele gidince ?
(1) 

Acil arkadaş aranıyor

siradisi00 #1094199 
Ankara'da kızılayda (aslında zafer çarşısı) 6'ya kadar işsiz durumdayım. Bu civarlarda olup da benle zaman öldürmek isteyen varsa çay ısmarlarım, açsa yemek de yedirebilirim. Yeni bir insan tanırım lan belki. Ağır işsizim demiş miydim?

Görüşmek dileğiyle gençlik.
(6) 

belgrad, saraybosna, mostar, üsküp, tiran, ohrid, resne, budva, kotor

köstebek kurabiye #1094190 
buralarda bulundunuz mu daha önce? görüşleriniz nedir buralar hakkında? gezilip görülmeye değer mi yoksa hayat boyu görülmeseler de olur mu?
(2) 

Dincilerden niye nefret ediyoruz (game of thrones spoilerı var)

tchuck #1094180 
arkadaşlar önce spoiler yazısı ekranda gözükmesin diye gereksiz birkaç kelime daha yazacağım sonra konuya gireceğim.

biz bu dincilerden nyie bu kadar nefret ediyoruz ya?
gerçekten bak, asla sevmeyeceğim cersei, margaery falan gibi tipleri bile sevesimiz geldi 2 sezondur. cayır cayır yanıp geberirlerken kim zafer çığlığı atmadı ki?

halbuki bu dincilerin erine gelecek tip: cersei denen ruh hastası.

niye böyle ?? :)))

geberdiler ya, şükür. darısı dünyanın başına
(1) 

akademik referans türü

gonul_isleri #1094175 
Kaynakların gösterimi ve Kaynakça’nın hazırlanması ile ilgili şu noktalara dikkat edilmelidir:
 Ana metinde kaynaklara gönderme, parantez içinde yazarın soyadı ve yayın yılı yazılarak yapılmalıdır, örneğin (Kobu, 2003.)
 Metinde gönderme yapılan kaynak, iki yazarlı ise iki yazarın da soyadları ile yayın yılı yazılmalıdır. Örneğin (Birgün ve Yenen, 2005).
 Birden çok yazar tarafından yazılmış ise, yalnızca ilk yazarın soyadı kullanılmalı ve sonuna “vd.” konulmalıdır. Örneğin, (Gülen vd., 2007). Ancak bu gösterim tarzı, tüm kaynakların listelendiği kaynakçada kesinlikle kullanılmamalıdır.
 Kaynakçada, yazarlar başta soyadı ve bunu izleyerek, adlarının ilk harfleri kullanılarak belirtilmelidir Örneğin (Birgün, S...).
 Kaynakça, yazarların soyadına göre alfabetik olarak; her yazar için ise kronolojik olarak hazırlanmalıdır.

bu hangi tür? apa olarak denedim ama onda da abcd yazarlar olsun (a,b,c,d) olarak gösteriyor, (a vd.) olarak göstermiyor.
(8) 

İzmir Çiğili de çalışmaya başlayacka olana 1+1 ev önerileri

denemebirikiüç #1094170 
Merhaba Arkadaşlar,

İzmir çiğli de bayram sonrası çalışılmaya başlanacak. Servis varmış ama yine de çok uzak olmayacak ve güvneli bir yerlerden 1+1 ev arıyoruz. Gören bilen, kendi evi olan biri çıkar mı acaba bu güzide ortamdan...
(2) 

wordpress sorusu

Sour #1094166 
Haber sitesi için ücretsiz bir tema buldum. Bu temayı yüklemek istiyorum ama örneğin temada bir menü fazladan var veya küçük bir yeri değiştirmek istiyorum. Bu şekilde üzerinde oynamama izin veriyor mu? Örneğin siyaset, ekonomi, turizm vs şeklinde butonlar var, ben bunlardan birini silmek ya da ismini değiştirmek istiyorum.

Fakat şöyle bir şey var arayüz ile oluyor mu çünkü kodlama veya görsel araçlarla ilgili bilgim sıfır.
(8) 

Evlenen yakın arkadasa ne taksak?

fraise #1094157 
Erkek arkadaşımın en yakın arkadaşlarından biri evleniyor, yaklaşık 17 yıldır arkadaşlar. Hem kiz arkadaşını çok seviyoruz 1.5 senedir birlikte çok zaman geçiriyoruz hem de arkadaşın kendisi benim de en yakın arkadaşlarımdan biri oldu diyebilirim. Bir de henüz resmi olarak teklif edilmese de arada bırkac kere söylenen erkek arkadaşımın nikah şahidi olma ihtimali var.

Birkaç hafta içinde nisanlari var. Nisanda bir şey takmak gerekir mi? Yemekli aile arasında bir organizasyon yapılacakmış. Ceyrek gibi bir sey takalim mi? Birkaç ay sonra dugunleri olacak. Bizim ilk aklimizdan tam altın gecti. Bazıları 'aile yakınları tam takarlar' filan dediler ama bizim de yakın arkadaşımız sonuçta. O zaman bir ceyrek bir yarım takalim dedik, o da saçma mi olur? Ne takalim? Yoksa bunlar bile az mı olur? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Evlerine de güzel bir kahve makinesi almayi düşünüyoruz bu arada.
(20) 

ben ne yaptım amk

docrivers #1094148 
dün gece lgbti yürüyüşündeydim, ara sokakta bildiri yayınlandığı sırada polis müdahale etti , ben gazdan dolayı arkadaşımı kaybettim bir tane abi o sırada gel burda tek durursan gözaltına alırlar dedi onu takip ettim bir mekanda oturduk falan arkadaşları ile tanıştım daha sonra benim arkadaşda geldi , sonra bu abi gelin bişeyler içelim 3ümüz gezdik falan ama abi bana aşık oldu bunu net hissettiriyor, neyse baya sağlam adam muhabbet çok güzeldi ama abi alkolü biaz kaçırında tabi bende kaçırınca iyi mala bağladık, abi benim kasıkları yokluyor arkadaşımdan telefonumu alıyor haftaya şurda tatil yapcam kesin gelyorsun falan diyor bende tamam diyorum , bu arada ben hetoroyum ama hayvan gibi sarhoşum işte, bi partiye gittik orda el ele tutuşuyoruz beni öpüyor bu ben kesinlikle mala bağlamış vaziyetteyim dalga geçmeyin, arkadaşları ile tanıştırıyor arkadaşları afiyet olsun falan diyor , bu abi beni arıcak illaki ben ne yapayım ya, hem dost kalmak istediğim on numara bir insan ama kesinlikle böyle bir ilişki düşünmem ben gerek yok yani şuan .
(7) 

Mecidiyeköy - Pendik YHT

chicha #1094147 
Cuma günü iş çıkış saatinde (benim için 18:00) Mecidiyeköy'den Pendik YHT'ye en hızlı nasıl gidebilirim?

Tren 19:15'te kalkıyor, yetişebilmem mümkün mü? Yarım saat erken çıksam yetişebilir miyim?
(1) 

carraro sportive 225 ve ikinci el bisiklet

MBrain #1094146 
İkinci el bisiklet almayı düşünüyorum, 1 yıllık carraro sportive 225 buldum, bakmaya gideceğim ama neleri kontrol etmem gerekir? Bir de bu bisikletin 2. eli için 1000 lira iyi bir fiyat mı?
1 ...  ... • 4473    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık