(4) 

ingiltere vizesi çıkar mı?

Golgi #1123761 
haziranda tatil amaçlı gitmek istiyorum, daha önceden schengen artı 2 uzakdoğu çıkışım var kamu personeliniyim para da var çok şükür hesapta.. vize işlemleri 700 tl falan tutuyor itiraz hakkını da kaldırmışlar.. yani gözlemlediğim kadarıyla davetiye alanlara bile taş koyuyorlar ya eğitim ya da şirket (iş) için gidenlere veriyorlar.. 700 tl yi olmayacak işe harcamak istemiyorum açıkçası.
(2) 

CSS sorusu

tchuck #1123756 
nasıl aratacağımı bilmediğim için sonuç da bulamadım.

2'nin karesi yazıcaz.

2 üssü 2 deki kare anlamındaki 2 karakteirn üstünde küçük yazar ya. onu css'le nasıl ayarlıyorduk? bir yöntemi vardı da hiç hatırlamıyorum.
(6) 

facebookta şöyle bir özellik var mı?

cosmicgadin #1123754 
Arkadaşım olan birini arkadaşlıktan çıkarmadan profilimi sadece bu kişiye has olarak kapalı hale getirmek istiyorum. Kapalıdan kastım, profilim o kişiye arkadaşım olmayan birine göründüğü gibi görünsün. mümkün mü?
(1) 

Metrobüs yolu acıbadem açık mı şu an?

lansta #1123753 
Soru baslıkta
(2) 

Sozlukten temass 'a ulasim

uzun kulaklı yalnız tavşan #1123750 
Bir arkadas mesaj atabilir mi acaba?
(3) 

bilkent ders kota takibi icin yok mu site

sergerde #1123748 
basinda beklemek disinda ne yapacagiz?
(3) 

bugunku metrobus kazasi ve urpertici bir ihtimal?

alttaraf #1123746 
Selam genşler
Bugunku kazayi gormus duymussunuzdur, umalim can kaybi olmasin,
Bu kazayi gordukten sonra aklima soyle bir soru/ihtimal geldi,
Yol gostermek gibi olmasin ama,
Malum bu metrobusler kopruden sag sol taraflarinda bariyer olmaksizin serbestce feciyor, isyeyen ya da buna zorlanan bir metrobus soforu, icindeki 100 bilmem kac yolcuyla meteobusu kopruden asagi ucurabilir mi? Korkuluklar oldugunu biliyorum ama o tonajda ve gucte bir aletin bunu yapabilme ihtimali de yuksek gibi, ne dersiniz??
(5) 

Hocayi ozel telefonundan arasam mi?

rivulet #1123744 
Merhabalar, mezuniyetimle ilgili cok onemli bir mevzuda kendisinin onayi lazim ama mailime donmedi. Universite sayfasindaki cvde ozel telefonu var, arasam asiri kotu mu olur? Kendisi genc ve anlayisli biri ama yine de bilemedim. Ararsam ne diyim?
(1) 

Passolig de deplasman maçına bir kişinin kaç bilet alma hakkı var?

veogundensonra #1123742 
Sb.
(2) 

+16 lik videodaki calan parca nedir?

scars dont fade #1123740 
anadan uryan bir kadin bulamadigim arkaplan muzigiyle dans ediyor.sozleri de yazdim ama parcayi bulamadim, bileniniz var mi?


mobile.twitter.com


tesekkurler
(10) 

italya 10 gün

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #1123738 
ekim ayı başında 10 günlük italya turuna çıkacağız bir italyan arkadaşla.

4-7 arası roma

8-9 floransa diye düşündük.

10 - 13 arası ne yapalım sizce?

şöyle bir şey var aklımda:

10 - pisa ve la spezia

11 - milan

12 - 13 venedik

sizce çok mu yorucu ve gereksiz olur.
(2) 

Özel Hastaneler ve Muayene

jools leno #1123736 
Sevgilim şu an hasta, ateşi var, idrar yolları enfeksiyonundan dolayı olduğunu düşünüyoruz, muayene olmak için önerebileceğiniz bir özel hastane var mı? Beşiktaş, Levent civarı olabilir ya da iyi bildiğiniz herhangi bir hastane de olur. Muayene ücretlerini de biliyorsanız eklerseniz sevinirim.
(1) 

Kelimelik Oyunu

jangbogo #1123732 
Oynayan var mı, ben bayadır oynuyorum rakipler artık bebe geliyor. Zaten çoğu kişinin galibiyet yüzdesi %15 falan. hemen teslim oluyorlar anlamadım.

nick: kefes

burdan paylaşım yapıp oynarız deyü açtım. kendini imha edebilir bu duyuru kurallara aykırı ise.
(5) 

Çet öldü :(

Adramelekhh #1123731 
(6) 

edebiyat kitaplarında önsöz hakkında

man of constant sorrow #1123730 
bazı kitapların önsözleri kitap hakkında spoilerlar içeriyor. örneğin satranç'a ahmet cemal bey'in(iş bankası kültür), veya 1984'e celal üster bey'in(can) yazdıkları önsözler kitap hakkında çok ciddi, tad kaçıracak bilgiler içeriyor. adeta bu eserleri ikinci kez okuyan okura hitap ediyor gibiler. önsözde kitaptan uzun uzun alıntılar yapmak ve kitabı bir nevi özetlemek normal bir şey mi? yeni bir okuyucu için çok sakıncalı geldi bu bana. önsöz kavramını ben mi yanlış anlıyorum yoksa? hiç bu sebepten dolayı rahatsızlık hissettiğiniz oldu mu?
(3) 

FitBox vs Aikido (Savunma Amaçlı Dövüş)

dokuz numara dort yildiz #1123729 
Selam,

yapmak istediğim meslek ve ülke durumları gibi sebeplerden dolayı, gerektiğinde dövüşebilecek kabiliyette olmak istiyorum.

vücut geliştirme yapıyorum ara sıra ama gücümü nasıl kontrol ederim bilmiyorum.

yarına kadar karar vermem gereken bir konu, okulda haftada 3 gün aikido veya fit box dersi ama şansım var.

hangisini önerirsiniz ve neden? buyrun sohbete.
(dalga geçmek serbest)
(1) 

Neon Demon filmi

Hendrix'e tapan adam #1123722 
aylardır arıyorum yoğun iş düzenimden filmekimi veya başka sinema gibi etkinliklere yetişemiyorum. biri bana bu filmi link şeklinde bulabilirse veya net üzerinden izlemiş olan varsa paylaşırsa minnettar kalırım.
(2) 

Sözleşme çevirisinde kafamın durduğu yerdir

alexander the one point five #1123720 
Herkese iyi geceler.

Bir sözleşme var çevirisini yapmakla mükellef olduğum, hepsini de çevirdim ancak bir cümleyi yaklaşık 5 saattir çeviremiyorum, kafam durdu belki, belki de bu konuda yeteneklerim bu noktaya kadar. Yardımı dokunan olabilirse beni çok mutlu eder.

"any and all damages arising out of, resulting from or related to any claim that the use or possession of any packaging supplied by or on behalf of the supplier infringes on rights of any third party including without limitation any claim brought by a third party accusing any packaging manufactured by supplier pursuant to this agreement of infringing a patent or any other intellectual property rights of any third party."

Gördüğünüz üzere noktalamasız yekpare bir cümle ve ben bunu çevirmeyi ne yazık ki beceremedim.

İyi geceler, yardımı dokunan olursa şimdiden çok teşekkürler!
(14) 

İlk insan susuzluğunu nasıl anladı

Hendrix'e tapan adam #1123719 
Bütün bilinç unsurlarından yoksun olduğu varsayarsak, suyun varlığından ve işlevinden bi haber olan insanımız bunu nasıl anlamış ve çözümlemiştir. Deneme ve yanılma diyip geçmek olmaz çünkü o kadar yaşayacak kadar vakti olmazdı diye düşünüyorum. Gen kodlarıyla mı alakalı ? 'ağız kuruluğu anında şeffaf sıvıya koş' gibisinden.
Nedir düşünceleriniz?
(1) 

Lokasyon Tabanlı Oyun - Uygulama

burka #1123718 
Merhaba

Cep telefonumla gerçek dünya üzerinde birşeyler yapabileceğim, oynamak için hareket etmem, etrafımdaki diğer oyuncularla etkileşime girmem gereken tavsiye edeceğiniz oyun veya uygulama var mı ? Pokemon Go hariçtir :)
(2) 

içki görseli lazım bulamadım

kimlanbu #1123716 
içki seviyesine göre ruh halini gösteren bir görsel var, bunun türkçesi vardı bulamıyorum, google guruları bir el atın kafam durdu anahtar kelime gelmiyor aklıma

img.ifcdn.com
(28) 

kan grubunuz ne?

limoncello #1123715 
belki lazım olur bulunsun burda:)
benimki b rh pozitif ist

şehir de lütfen: edit
(8) 

İki Defa iş Buldum

liriamer #1123714 
Merhabalar. Kısaca özetleyeyim, bir şirkette 4 yıl çalıştım sonra çalışırken bir iş buldum, fakat bu işi bulduğumda da hali hazırda başka bir firmayla da görüşüyordum. O dönem çalıştığım şirketten çok mutsuz olduğum için ilk gelen teklifi kabul ettim, zira diğer görüştüğüm şirket işe alım olursa bile yıl sonuna kadar bir süreç olduğunu hemen cevap beklememi söylediği için riske atmak istemedim. Daha sonrasında da o dönem çalıştığım işyerine ihbarımı verdim, işten çıktım ve bu yeni bulduğum şirket için işe giriş evraklarını toplamaya başladım ve 26 eylül pazartesi işe başlamak üzere tüm dökümanları teslim ettim. Kısacası firma önümüzdeki Pazartesi beni bekliyor.

Bugün sabahtan telefon çaldı, İK cı hanımefendi ikinci şirketin olumlu baktığını teklif için bugüne randevu istedi. Ben de hemen gittim tabi. Teklifi yaptılar, maaş olarak ilk şirketin epey üstünde veriyorlar. Zaten ben bu ikinci şirketi istiyordum zira daha bilindik ve güçlü bir firma. Sektörünün öncüsü diyebilirim.

Şimdi benim derdim ise ilk şirkete (evrakları teslim ettiğim) yarın telefon açıp ne diyeceğim olması. Aga ben gelmiyorum Pazartesi, siz bana o kadar zaman ayırdınız güvendiniz ama ben gelmiyorum nasıl derim. Etik olarak tartışmıyorum bile bu konuyu. Çok çirkince birşey ama dediğim maaş farkı çok ciddi bir boyutta, daha kurumsal bir firma, herkesin mutlu olduğu biryer. Tek derdim yarın telefon açmak ve uıtana sıkıla muıhtemelen bahçe hortumuyla ıslatılmış gibi terleyerek onlara gelmiyorum demek.

Yaptığım ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışmayalım. Sadece elinden gelenler için bana yaırn ki konuışma için bir kaç fikir versin. Şu an gerçekten uyuyamıyorum sürekli yarınki telefon konuşmasını hayal ediyorum. Ve eriyip bitiyorum haliyle.
(10) 

Muhabbet kuşu için veteriner (Ankara)

zaib atsu #1123713 
Merhaba. Bugün yeni bir muhabbet kuşu aldım. Kendisi uçup kaçıyor ama kakası çok sıvı. Bi hastalığı olup olmadığından emin olamıyorum.

Kuşlar üzerine ihtisas yapmış bir veteriner biliyor musunuz Çankayada? Ya da rastgele bir veterinere götürsem faydalı olur mu?

Son olarak muayene için bir ücret söz konusuysa bu konuda da aydınlatabilir misiniz? Hazırlıksız gitmeyeyim.

Edit: Örnek kaka: i.imgur.com
(4) 

çok bilinmeyen komik videolar

yuvarlanantencereninkapagi #1123711 
ya da henüz duyulmamış. var mi......
(4) 

yanlışlıkla chrome'un yazı tipini değiştirdim

ahm1 #1123710 
internetten helvetica fontu bulup indirdim, yükledim, sonra bir baktım sitelerin yazı tiplerinin hepsi helvetica olmuş. ayarlara giriyorum bakıyorum, hiçbirinde bir yaramazlık yok, hiçbirinde helvetica falan yazmıyor.

ne yapıcam? yazı tipini nasıl eski haline getiricem?
(4) 

Yeni alınan ütünün su akıtması normal mi?

gezegen olan pluton #1123709 
Çok fazla ütü deneyimim olmadığı için soruyorum, su koyunca çalışmadığı halde su akıtıyor tabandaki bazı deliklerden, sonra çalışırken de kıyafetlerin üzerini ara ara ıslatacak kadar akıtıyor.

Direkt iade edeyim mi?
(1) 

ataşehir watergarden

davy_jones77 #1123701 
Merhaba, Kozyatağı'nda buraya nasıl gidebilirim ? Bir de gidilmeye değer bi yer mi ? yoksa sadece havuzlu avm mi ? :)
(1) 

Afad eğitimleri

utkumon #1123699 
Afad tarafından verilen eğitim veya seminerlere katılan var mı aranızda? Bu tarz afete hazırlık eğitimlerine katılmak istiyorum. Afad'tan başka bu tarz eğitim veren hangi kurumlar var?
(5) 

Film Önerisi

alciphron #1123696 
Bana bir film önerseniz ya izlerken ağlayayım, güleyim, romantik olsun ve sonunda kavuşsunlar. Kült ve eski filmlerden olmasın. Günümüzü anlatsın. Teşekkürler.
(3) 

ev almak / izmir / fikir

ergenpezeveng #1123695 
arkadaşlar selam. izmirden bi daire almak istiyorum. fakat kararsızım. izmirde en çok karşıyaka - bostanlı tarafını seviyorum. ama o kadar param yok. ben de bölgeye ve sahile yakın olsun diye bölgenin en ucuz yeri ve sahile en yakın yeri olan nergiz mahallesinden ev bakıyorum. orada da evler pahalı ama biraz eskinya da yüksek giriş evler keseme uyuyor. dezavantajları eski olmaları ve yol üzeri kalabalık dar sokakta bulunmaları (ne kadar ekmek o kadar köfte).

şimdi evvelden bi 10 yıl egekentte yaşadım. egekentte ve evka 5 de 0-5 yaş arası gayet yeni asansörlü sitede park otopark filan bulunan evler var. fakat haliyle baya uzak sahile. şimdi buradan bi ev alıp daha sonra yine param olunca satıp daha çok sevdiğim bi yerden ev alayım diyorum. hem bina yeni olduğu için satmak kolay olur.


siz ne düşünürsünüz. direkt daha çok sevdiğim ama eski yalıtımsız asansörsüz vs bi daire mi yoksa 2. anlattığım gibi dağın başında ama daha iyi durumda olan yeni yönetmeliklere uygun 0 daire mi.

bu arada henüz izmire yerleşmedim. yani iş yeri filan olayı yok. o yüzden bana ikisini de boşver panpa şuraya bi bak sen diyeceğiniz yerler varsa yazın lütfen.

teşekkürler. ..
(3) 

Almanya'da yaşayanlara sorum?

elektr10 #1123692 
Benim Berlin'de master okuma ihtimalim var. Hangi bankayı önerirsiniz? Aradığım kriterler şunlar;

- Dünya'nın neresine gidersem gideyim paramı komisyonsuz çekebileyim (ya da minimum) DKB'yi önermişlerdi bunun için

- Türkiye'den de kolayca para transferi yapılabilsin, kesintisi pek olmasın.
(8) 

2 uçak biletini birlikte alınca ilerde birini iptal ettirebiliyor muyuz?

rivulet #1123688 
2 kişi 4 bilet alacağız gidiş dönüş. Bir kişinin gelememe ihtimali olabilir. Firma Pegasus. 2 bileti iptal ettirip diğer 2 bileti kullanabilir miyiz?
(3) 

amerikan tipi uzun arabalar

freetakilir #1123686 
googleda arattım amerikan tipi diye ama hep yarış arabaları falan çıkıyor. şu amerikan polis arabalarını bilirsiniz matchboxcustoms.weebly.com bu tarz araba modelleri arıyorum. volvo s40 buldum mesela 1998 modeli üstten basık ve uzun bi araç.

bu tarz bildiğiniz eski model araçları yazabilir misiniz?

edit: türkiyede bulunması önemli.
(4) 

Erkek için cüzdan ya da kartlık

chipie #1123682 
Almak istiyorum ancak güzel bir şey olsun, maksimum 400-450 vereceğim. Hem para hem kart konulacak bir cüzdan da olabilir ayrı ayrı kartlık ve bozuk para cüzdanı da olabilir tabii aynı koleksiyondan olacak şekilde. Marka ve model önerileriniz neler?
(4) 

saç maşası

art vandaley #1123679 
selam duyurunun bakımlı kadınları,

sac maşası almam lazım. dogal dursun istiyorum ama hem sacım az hem de cok sekil tutan bi sac degil.

1. hangi ölçüyü almam lazım?
2. tavsiye edeceginiz marka/model var mıdır?

bambaska bi fikirle gelen de kabulumdur. saclarım dogal dalgalı ama şekilsiz bi dalga, duzlestirirken mahvediyorum. bi arkadasım masasıyla yaptı bikaç kez daha guzel durdu gibi.
(4) 

Araba Tercihi

dog day afternoon #1123678 
Hyundai i20 mi Kia Rio mu?

Özellikler:

-hatchback
-sıfır
-otomatik vites
-daha sonra satmayı düşünmüyoruz
(3) 

ABD ve iPhone 7?

denizsabun #1123676 
Buralardan okuduğum kadarıyla T-Mobile alınması söyleniyor ben de öyle aldıracaktım arkadaşa.

Fakat Apple store'daki çalışan AT&T daha iyi olabilir demiş Türkiye'ye götüreceğim deyince.

Şu olayı net olarak bilen biri hangisinden almam gerektiğini söyleyebilir mi?

Çok teşekkür ederim.
(1) 

Sarımsağın Yeşile Dönmesi?

kullanıcıadımbuolsun #1123668 
Fırında iki yemek hazırladım ikisine de sarımsak rendelemiştim yeşil yeşil yeşil oldu sarımsaklar pişince. Neden olmuştur? Ölür müyüz, yiyelim mi? Adam beni boşar mı?


ek:İçlerinde bir şey yoktu, beyazdı keserken, hatta ne güzel bembeyaz iri iri ya diyerek yaptım.
(7) 

[felsefe] "sana ihtiyacım var" cümlesini duymak...

matrix #1123666 
biraz da felsefe yapalım arada. güzel olur böyle şeyler. yeri gelir "hakikatten haaa" dedirtebilir insana. konu şu;

"sana ihtiyacım var" cümlesini duymak size ne hissettirir?

kendinizi değerli hissedip, hoşunuza mı gider?

yoksa

söyleyen kişinin "kendisini düşündüğünden" ötürü ego (çünkü bir tür "ben" demek olabilir bu objektif açıdan. "BENİM sana ihtiyacım" var şeklinde) yaptığını düşünüp rahatsız mı olursunuz? o kişiyi zayıf mı bulursunuz?

ya da ne?
(11) 

Haslık temalı film önerisi

mentuhotep #1123664 
Lorenzo's Oil, the normal heart gibi bir hastalık üzerine yoğunlaşmış etkilendiğiniz film var mı önerebileceğiniz? Özellikle ALS ile ilgili varsa çok iyi izlerdim şimdi.
(1) 

telefon cahiline tavsiye

tepedeki psychedelic adam #1123661 
bugüne kadar hiç akıllı telefon kullanmadım. eski nokia, tuşlu telefonlardan vardı ama o da bozuldu. almışken bi akıllı telefon alıcam sanırım ama çok para vermek de istemiyorum. zaten telefonun akıllılığını büyük ihtimalle min. seviyede kullanacağım. en fazla 700-800 ki o kadar da olsun istemiyorum aslında ve kolay bozulmayacak, çabuk yavaşlamayacak vs. bi tavsiyeniz var mıdır?

ayrıca mesela bu tarz telefonlar hep böyle pahalı, neden acaba?
urun.n11.com
(2) 

araştırma görevlisi ilanı

anti-kahraman #1123655 
YDS sonucları az önce acıklandı, bugün aldığım puan bir önceki puanımdan 7 8 puan fazla. yarın son gün başvuruların, ben halihazırda göndermiştim başvurumu acaba yarın arasam bugünkü sonucu e-mail olarak göndereceğimi söylesem kabül edilir mi?

Saygılarımla
(11) 

Kendini sevgilisine ezdiren kadınlar?

rivulet #1123653 
Salak saçma kıskançlıkları çeken, ne yaparsa yapsın kopamıyorum diyen, kısıtlanmayı kabullenen kadınlara üzülüyor musunuz sinirleniyor musun napıyorsunuz? Bir insan neden kendine bunu yapar? Yapılanın yanlış olduğunu bilip yine de ilişkiye devam eden kadınları kastediyorum elbette. "E erkek tabi, normal böyle yapması" diyenler zaten uçmuş bana göre.

Şu an aynı evi paylaştığım arkadaşım bu durumda ve ben bugün yaşanan, ucundan kıyısından benim de dahil olduğum bir olaydan ötürü açık açık kendisine saygısı varsa ayrılması gerektiğini söyledim. Sonradan haddime olmadığını düşündüm ama gerçekten çok sinirlendim. Ne olursa olsun karışmamalı mıyım? Böyle aşk mı olur ya?
(4) 

Volvo v40 yerine hangi arabayi alabilirim

mhmtt #1123648 
Simdi bu arabada karar kildik gibi ama ben diger opsiyonlarimizi da arastirayim diyorum. Buna da bi bak diyebileceginiz ya da bu ayni klasmanda bu aractan iyidir diyebileceginiz neler var?
Atin uzerime tavsiyelerinizi, hepsine bakayim bi guzel
(2) 

pasaport kontrolü - askerlik tecili

resistance is futile #1123644 
merhaba sevgili duyuru gençliği,

şöyle bir sorum var, önceden başına gelen oldu mu acaba? e-devletteki sorguda askerlik açısından 01.10.2016 tarihine kadar herhangi bir engel bulunmamaktadır diyor. üniversite öğrenci belgesini bu hafta göndermiş askerlik şubesine ama işleme alınması 20-25 gün civarı sürüyor dediler.

sorun şu: önümüzdeki hafta iş sebebiyle uluslararası seyahat durumum olabilir. dönüşüm her türlü 1 ekimden önce olacak ama, polisin "tecilin bitmesine bu kadar az kala sen hayırdır?" gibilerinden sorun çıkarma durumu var mı? varsa, öğrenci belgesi vs. fayda ediyor mu, nasıl çözülüyor durum?

büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim.
(1) 

Bu Televizyon Alınır Mı Dersiniz? (SAMSUNG UE49K6000)

clark sehir #1123643 
Arkadaşlar, Smart Tv almayı düşünüyorum. Aralığım 2000-2500.

SAMSUNG UE49K6000 gözüme ilişti. Fazlaca yorum yok. Ne dersiniz bu ürün hakkında?


www.mediamarkt.com.tr

Bu ürünü ya da benzer ürünü kullanan Samsung kullanıcıları ya da diğer ilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
(7) 

Sevgilinizi nereden buluyorsunuz?

kingdom of rust #1123639 
100 kere sorulmuştur, 101. kez ben sorayım bana bir akıl fikir verin. Okul bitti, şehir değiştirdik, tüm çevremizden uzaklaştık diyelim. Çalıştığımız şirket de küçük bir şirket olsun, orada da pek çevremiz oluşamıyor yani. Zaten arkadaş çevremiz de ufak.

Yeni sevgili adaylarıyla nasıl tanışıyoruz bu durumda? Nereden buluyoruz, nereden çıkartıyoruz?

Sevgili adayı olabilecek arkadaş arkadaşları da yok bu arada.

Kursa yazıl, çevren genişlesin falan diyenler oluyor. Hiç gerçekçi gelmiyor bana. Bunun için kursa mı gidilir çok saçma.

İnternetten nasıl sevgili buluyor millet? Bulduk diyelim, buradan bulunanların kalıcı olma ihtimali çok düşük değil mi?
(34) 

doğduğunuz mevsimle sevdiğiniz mevsim arasında

harvey #1123638 
bir yakınlık var mı? Sonbahar doğumluyum ve bu mevsimi seviyorum, peşinden kışı severim, ilkbahar da hoşuma gitmiyor değil fakat peşinden hiç haz etmediğim yaz geldiği için arada bir soğukluk var. Sizde durumlar nasıl, yaz doğumlu olup kış seven ya da kışın doğup yaz delisi olan ters örnekler var mı aramızda?
(1) 

ilaçların paketlenmesi

tender branson #1123637 
neden bazı ilaçların tabletleri kutuya konurken bazıları teker teker yerleştirilerek paketleniyor?
1 ...  ... • 4280    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık