(9) 

Erasmus'ta alakasız ders alan oldu mu?

hadi ya la #1174145 
Kredi doldurmak için bunu yapmak zorundayım;
5 ders kendi bölümümle alakalı (15 kredi)
2 ders alakasız (14 kredi)

Türkiye'deki koordinatörüm alakalı ders al diye ısrar ediyor ama 1 aydır uğraşıyorum, ders yok.

Sayılması lazım. Çok stres oldum artık. Cevap bekliyorum. Teşekkür ederim
(1) 

Yurtdışı eğitim şirketleri nerden kazanıyor?

atanury #1174144 
a)Parayı öğrenciden mi alıyorlar
b)Yabancı üniversiteler burda temsilcilik mi veriyor(dolayısıyla sabit bir para ödüyor öğrenci alan üni.)
c)Yoksa gönderdikleri öğrenci başına komisyon gibi mi?

C şıkkındaki durum gibi olduğunu duydum da, bu kurumlar ne işe yarıyor ki?Ben direk başvuru yapsam yani ne farkeder mesela?Allah bilir öğrenci başına yüzde 30-40'dan aşağıda almıyorlardır...

Thanks.
(7) 

Vücut geliştirme programı?

agabel #1174143 
Salondaki hem sıktı hem de başa sarıp duruyor. Hocalar da biraz bilgisiz, cılız adamlar (yağlar kasa dönüşüyor kafası).

Nasıl program yapayım kendime uygun hangi kaynaklara bakmalı?
(13) 

hazır reçel tercihiniz

tepedeki psychedelic adam #1174142 
hangisi? gerçi hiçbirini beğeneceğimi sanmıyorum artık ama bi sorayım dedim yine de. mesela çilek reçeli severim ama satılanlar kırmızı renkli şekerli sıvının içindeki kafam kadar reçel şeklinde oluyor. bi kere çilek öyle olmamalı mesela. marmelat filan diye mi bakmak lazım acaba. o da yok ki. şeftali reçeli de severim mesela ama o da yok güzel.
(6) 

far paleti onerisi

fraise #1174137 
burayi burayi birkac haftadir makyaj/ bakim sorulariyla doldurdugumun farkindayim, hevesim gecene kadar idare edin lutfen :)

bir tane nude paletim var isimi goruyor aslinda ama surekli ayni renkleri kullanmaktan biktigim icin yanina bir palet daha ekleyeyim dedim. Tum renkleri kullanisli, pigmentasyonu yeterli, guzel palet onerileriniz var midir? Tesekkur ederim simdiden herkese.

not: bir palete 200-300 lira para vermem zira duzenli sekilde kullanacagimdan emin degilim. bazen heveslenip kullaniyorum, bazen aylarca elimi surmuyorum. onerileriniz ona gore olursa sevinirim :)
(2) 

Gözlük camı

Euxinos007 #1174132 
Elektronik cihazlardan gelen ışıklara karşı koruma sağlayan gözlük camlarının (Aklımda uv koruma diye kalmış) astigmata bir faydası var mı ?.
(8) 

Amerika turist vizesi öğrencilik durumu

icim urperiyor #1174130 
merhabalar. abd turist vizesine başvuracağım. şu an son stajımı yapmadığım için öğrenci olarak gözüküyorum. okulu 1 sene okurken uzatmıştım, şimdi bilerek diplomayı almıyorum ingilizceyi halledene kadar. şu an 6. senemdeyim yani.

şimdi bu durumda okulu 6 senedir bitirememiş biri olarak mı vizeye başvursam, yoksa hemen stajımı yapıp diplomayı alıp yeni mezun olarak mı başvursam vizeyi alma şansım daha yüksek olur?
(32) 

Burda kim haklı?

vavien #1174129 
geçtiğimiz cumartesi kuzenim evlendi, düğünde masa numaralandırılması yapılırken bir karışıklık olmuş amcamlar arka masaya yerleştirilmiş. Amcam da saçmalamayın benim oğlum evleniyor diye gidip pistin tam karşısındaki masaya oturmuş. Sonra o masaya yerleştirilenler gelince bu olay ortaya çıkıyor ve gelinin ablası da gelip burası bizim x misafirimizin yeri ama böyle olmaz ki, siz ona göre ayarlasaydınız napsak ki böyle olmaz ben onları oraya oturtamam demeye başlamış.

Amcam da ben mi yaptım listeyi çocuklar yaptı napabilirim, madem kalk diyorsun ben kalkayım bizsiz devam edin düğüne deyip sinirle kalkmış. Tabii öyle kalkınca tamam siz oturun deyip surat asıp gitmiş ablası. Sonra düğün gayet güzel geçti vs. vs. Şimdi gelin hanım ve kuzenimin arası bozulur gibi olmuş. Kız, ablama nasıl ben gidiyorum ne haliniz var görün der baban (ki bu şekilde dememiş) diye kuzenimin üzerine gelmiş, o da seslenmemiş (çok sessizdir zaten). Bana çok saçma geldi ya kızın tavrı, biz şimdi yakınız diye mi göremiyoruz acaba kim haklı sizce burda? tşkler.
(36) 

duyuruda gıcık olduğunuz birisi var mı?

ave maria #1174124 
var mı böyle her yazdığı sinirlerinizi hoplatan birisi, varsa kim :) bunları engelleyip cevaplarını görmemeyi ister miydiniz? (bildiğim kadarıyla yok böyle bir seçenek)

sormuşken cevap da vereyim benimki prince legolas :D
(17) 

Kahvaltı önerisi

jazzabel #1174123 
Selamlar herkese

Her gün aynı şeyi yemekten sıkıldım ve ekmeği kahvaltıdan çıkarmayı düşünüyorum ama yerine koyacak şey bulamadım. Sağlıklı kahvaltı öneriniz var mıdır acaba?
(2) 

Mayoneze ciddi zam mı geldi?

denizaya #1174122 
Yoksa bizim buradaki marketler mi coştu?

Daha 1-1.5 ay önce calve küçük olanı 6 tl ye, tat olanı 4 tl ye falan aluyordum.

Bugün makarna yapayım dedim marketteyim fiyatlar (küçük boy için)

Tat; 10 tl
Calve: 11.5 tl
Heinz: 12.5 tl

Mayoneze zam getiren sebep ne olabilir ki
(1) 

(adres tarifi) yenibosna'dan terakki okulları 1.levent'e nasıl gidilir?

tamekip #1174121 
selam dostlarim,

yenibosna'dan metrobus ile zincirlikuyu sonrasinda bi otobus daha o tarafa geciyorum. baska alternatif bilen var mi ? simdiden tesekkurler.


yenibosna to 1.levent ebululu mardin cd. (terakki okullari)
(2) 

Annem için telefon önerisi

trevor philipsin dovmesi #1174120 
annem gm discovery kullanıyordu ancak telefonu bozuldu. şimdi yeni bir akıllı telefon alacağız ancak aklımda bir marka model yok. kendisi candy crush üzerine master yaptı. genelde facebook, candy crush türevi oyunlar ve fotoğraf için kullanıyor. ihtiyacımız olanlar özetle;

-akıcı, hafıza sorunu olmayan bir telefon, basit mobil oyunlar için.
-kamerası iyi olsa güzel olur, torunların fotoğraflarını çekmek istiyor sık sık.
-tekrar torunlar.. telefonu sık sık düşürebiliyorlar o yüzden garantisi sorun çıkarmayan bir marka önerisi daha çok işime yarar.

1000 liraya kadar önerdiğiniz tüm telefonları inceleyeceğim, şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

telefon ekranında ok isareti

yuvarlanantencereninkapagi #1174119 
zaman zaman saniyelik çıkıp kayboluyor sanırım bir haftadır falan. neden oluyor bu, normal mi, sizde de oluyor mu?
(7) 

mt-125 motosiklet sorusu

esnafin derdinii mustafa keser #1174116 
her gün mecidiyeköy-gebze organize sanayi gidip gelen bir insan olarak yamaha mt-125 almayı düşünüyorum. bu motor hem yakıt performansı hem de kalitesiyle beni kendine çekiyor.
gidiş geliş günde 110 kilometreyi geçiyor bu yol. sizce bakımlarını muntazam yapsam da haftada 5 gün bu motoru bu şekilde kullanmam motorun performansını uzun vadede düşürür mü?
(3) 

internete yüklenen logonun renk değişimi

hıkmıkzık #1174113 
neden olur? tok bi maviydi cırt görünüyor?
:(
(3) 

izmir'de ne yapayım?

jeanjack #1174112 
Daha önce bir kez daha gelmiştim İzmir'e. O yüzden görülmesi gereken temel yerleri gezmiştim. Bu sefer ne yapayım, ne tavsiye edersiniz?
Civarda başka yerlere git diyorsanız nereyi tavsiye edersiniz? Teşekkürler.
(5) 

ovülasyon dönemi kasık ağrısı

sırtçantalı #1174110 
sizde de oluyor acaba? sanki birkaç gün sonra regl olacakmışım gibi kasıklarımda ağrı oluyor. yumurtalar çatlıyor ondan mı acaba?

teşekkürler
(2) 

internetten izlenebilecek tiyatro, müzikal tavsiyeleri

mr.goodcat #1174109 
izlediklerimden ben paylaşayım. bunların içinde olmayan ve gerçekten beğendiğiniz, güldüğünüz oyunlar, müzikaller varsa siz de paylaşabilir misiniz? tavsiye edebileceğiniz videolar var mı?

Hisseli Harikalar Kumpanyası - Müzikal

www.youtube.com

Otogargara - Müzikal

www.youtube.com

Bana Bir Şeyhler Oluyor

www.youtube.com

Devekuşu Kabare - Deliler (Diğer bölümleri de aynı kanalda)

www.youtube.com

Yıldızların Altında - Müzikal

www.youtube.com
(3) 

Airplay alternatifi

beholderrulez #1174107 
ofiste sunumlarda macos+airplay+appletv kullanıyoruz. Mirroring yaparak ekranı büyük TV'ye veriyoruz müşteri için.

Ne yaptıysak kopmaları engelleyemedik. Router değişti, fwden çıkarıldı, router aynı odaya alındı vs. Internette'de airplayın zaman zaman kopuyor diye bir çok sızlanan var.

Şimdi mac için screen mirroring yapmak için kopmayacak bir sistem bakıyoruz ama malesef macos'lar o konuda sıkıntılı. TV LG bu arada Webos 3.0 lı. (bu kopma olayı screen sharing+pc ile yaşanmıyor.)

nedir alternatif?
(4) 

paypal mesaj atar mı

neynep #1174103 
tr etkinliği sonlandırılmıştı? size de geliyor mu böyle mesajlar? spam mi bu?'
(ekte keps varama çok küçük kalmış)
(5) 

vites küçültürken araba sarsılıyor

forlife #1174098 
frenlerken vites küçültülebilir mi? gerek var mı? çünkü hafif dahi frenlerken vites küçülttüğümde hissetirmeden vites değiştirme olmuyor. onun yerine frenden ayağımı çekip gaz pedalına basmayıp dokunduğumda dahi vitesi küçülttüğümde güzel geçiyor. deviri ayarlayamıyor muyum?

araba ile tek sıkıntım fazla debriyaj kullanıyorum galiba o kaldı. şehir içinde 2. , 3. viteste fren yaptığım gibi debriyaj da yapıyorum. bilinçaltım devirin düşmesinden kaçınmamı kodlamışım halbuki biliyorum o viteslerde zaten çok küçük hızları kaldırabilir araba. yağmurlu havalarda debrijayla fren yapmak biraz sıkıntılı bir şeymiş sonuçta.

bir de abartarak sorayım. diyelim ki 5. viteste giderken hiç vitesi düşürmeden çok düşük hızlara indim devir epey bi düştü. gaz vermeyene kadar bunun araba için bir anlamı olur mu? yani yeniden gazlamadan önce vites değiştirirsem sadece hız düşürmek büyük viteste arabanın stop etmesine yol açar mı?

çok soru sordum. en temel merak ettiğim konular özetle: frenle debriyajı sık kullanıyorum. kafaya takılacak bir konu mu? yavaşlarken vitesle yavaşlamak bir marifet midir? iyi bir şey midir?
(1) 

Milena'ya Mektuplar - "Olmamasına razıyım, yeter ki oluyormuş gibi olmasın"

mesa #1174095 
Selamlar,

Bu cümle (ya da farklı çevirisi her nasılsa) kitabın tam olarak neresinde geçiyor acaba? Elimde Can Yayınları Esen Tezel çevirisi var. Elinde bu çeviri olanlar sayfasını, başka çevirisi olanlar mektup tarihini söyleyebilir mi acaba?

İnternette her yerde bu cümleyi gördüm ama bir kişi bile sayfasını yazmamış maalesef. İki farklı PDFini buldum netten oradan da arattım çıkmadı. "Olmamasına", "yeter ki" "razı" vs tek tek kelime olarak da arattım hiçbir şey bulamadım.Sanki böyle uydurma bir cümle gibi düşünmeye başlıyorum artık. Bulursam çok sevineceğim gerçekten.

Koskoca duyuruda bu cümlenin altını çizen birisi vardır umuduyla saygılarımı sunarım.
(4) 

Pi'nin son hanesi?

silver apple #1174093 
pi sayısının son hanesi, eğer varsa kesinlikle 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarından bir tanesi mi? yani başka bir tür simge olma ihtimali var mı?
(7) 

Mail Server'ı olayları

avea #1174092 
Arkadaşlar selamlar;

Çalışmakta olduğum ofisin hali hazırdaki mail sunucusunda yaklaşık 90 GB'lık bir veri vardı ancak söz konusu server bugün itibariyle kapanmış durumda. (içindeki veriler kaybolmadı)

İhtiyacımız olan hesapların verileri outlook'lar üzerinden bilgisayarlara yedeklendi. Ancak şöyle bir durum var, yeni mail hizmetini nereden Nasıl alacağız ? Bize server kirala diyenler de oluyor, yok canım google G Suit ile o işi halledersin diyen de oluyor.

Server kiralanacaksa nereden nasıl bir şey kiralanmalı, yok server kiralama deniyorsa da bu mail işini nasıl çözmek lazım ?

Bilale anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.
(10) 

Çok şiddetli boğaz ağrısına çözüm

pastörizesüt #1174091 
Sevgili duyuru sakinleri terzi kendi söküğünü dikemez hesabı bir durum yaşıyorum. Boğazım o kadar şişti ve ağrıyor ki her yutkunmam işkence. Hiç boğazımın bu kadar acıdığını hatırlamıyorum. Tam 24 saattir durum bu. Majezik oral sprey kullanıyorum bana mısın demiyor pastil de işe yaramıyor. Başka hiç bir şikayetim yok gayet iyi hissediyorum.Yutkunmayayım diye tükürüklerimi biriktiriyorum valla oturup ağlıcam :(
Var mı önerisi olan şunu yap bunu yap bana iyi gelmişti vs diyebileceğiniz?
(13) 

Eşim sakat kalırsa diye evlenmeme

basubadelmevt #1174090 
Bir dost sohbetinde biraz tartıstık. Bir arkadasımız, eşi evlendikten sonra engelli durumuna düşer ve bakıma muhtaç olursa diye korkusundan hic evlenmeyecegini söyledi. Aynı durum kendi icinde gecerliymis, ailesi dısında kimseye bu bakımdan yük olmak istemezmis. Siz ne dersiniz bu duruma? Terkedip gitmeyi de icine sindiremezmis. Sevgililik durumunda ayrılık böyle bisi olursa daha kolayms felan fişman. Bu insanla ilgili ne cikarimlar yapabiliriz? Veya kendi düsüncesi der gecer miyiz? Fikirlerinizi merak ettim.
(3) 

Oy ve ötesi sandık müşahitliği

sack jparrow #1174085 
Bu seçimde de görev alacaklar mı? Daha önce görev alan varsa özelden yeşillendirsin
(2) 

17-19.yy kadın balo elbiseleri

ikisidebir #1174084 
evet o filmlerdeki kabarık kocaman elbiseler.

özel bir isimi var mı o tarzın ve turkiyede ve net uzerinden yurtdışında nerelerden satın alınabilir?

hayırlı günler dilerim
(3) 

Deloitte de nasıl işe girilir?

formalite #1174081 
Neye göre ayrım yapıyorlar mezun olalı iki sene oluyor yüksek lisansım devam ediyor. Muhasebe alanında işe girmek istiyorum 1 sene iş tecrübem var ingilizcem iyi seviyede ve geliştirmek için ingiltere düşünüyorum daha ne gibi şeyler yapmak deloitte ya da diğer denetim firmalarında iş bulmayı kolaylaştırır? Fikirleriniz bilgileriniz nelerdir?
(2) 

elektronik müzik hangi aletlerle yapılıyor?

siradam #1174075 
synthesizer ile mi? midi klavye ile mi?

mesela röyksopp monument ve diğer parçaları, massive attack vs. tarzı grupların yaptığı müzikler?


bir de synthesizer için midi klavyenin gelişmiş halidir diyebilir miyiz?
(1) 

o büyük abstact tablolar

shubulubapshubaptishaluva #1174069 
jackson pollock vb. bu abstractçı abiler boya olarak ne kullanıyorlar? yağlı boyalar minik minik tüplerde satılıyor. teneke kutular görüyorum fotoğraflarda, bu boyaların adı ne?


www.jackson-pollock.org
(1) 

xiaomi mi5/mi5s/nokia 6

puslukitalaratlasi #1174064 
arkadaşlar telefonu mu değiştirmek istiyorum, aslında telefonda ilk aradığım özellik, oldukça sade ve "kibrit kutusu" gibi tasarımı olması. sony xperia z premium u çok çok beğendim, ama kronik kulaklık sıkıntısı varmış.
bu yönüyle xiaomi mi5 ve mi5s dikkatimi çekti ama ithalatçı garantisi, auto-focus sorunu gibi eksilerini okudum. özellikle telefon tamire gittiğinde kenarlarından yapıştırıcı taşmış şekilde geri gönderildiğini vs duydum, ama çok beğenenler de var.

aranızda mi5 ve mi5s kullanan varsa telefonla ilgili eksilerini artılarını paylaşabilir misiniz? özellikle garanti/tamir deneyiminizi merak ediyorum. bir de hepsiburada dışında tavsiye edebileceğiniz site var mı?

yoksa birkaç ay daha bekleyip xiaomi mi6 ya da nokia 6 mı alayım?

fiyat: 1500-2000 tl arası olan başka telefon önerilerine de açığım.
(7) 

En iyi sıvı sabun?

basubadelmevt #1174058 
Sizce en iyi sıvı sabun hangisi? Normal sabun hiç kullanmıyoruz artık, pek akıl karı değil gibi.
(5) 

Avrupalılar Bulgarlar hakkında ne düşünüyor?

utkumon #1174055 
sb.
(13) 

Eski sevgiliden kalan malum video ve resimleri ne yapmam lazım?

hayaatt #1174053 
Eski sevgiliden beraber çektiğimiz 60-70 GB'lik malum içerikli resim ve videolar kaldı geriye. Bunları USB'de tutuyorum ama kaybolması, başkasının eline geçmesi ihtimaline karşı bir çözüm arıyorum.

Silmem gerektiğinin de farkındayım ama silemiyorum işte. Ne şekilde, nasıl muhafaza edebilirim bir yolunu arıyorum. İnternette güvenilir bir yer var mıdır, rar'layıp atabileceğim?

Nedir öneriniz?
(2) 

İngiltere'ye kozmetik siparişi

arya yada vera #1174049 
Bilindiği üzere ülkemize kozmetik yurtdışından sipariş kısıtlı gümrükte sıkıntı çıkıyor. Çok almak istediğim kylie rujlarını ABD'den İngiltere'de yaşayan yakınıma internet üzerinden sipariş etsem onun adresine İngiltere için de böyle bir gümrük sıkıntısı olur mu?
(3) 

integral sorusu

kaledekiyalnizlik #1174048 
Yarına ödev sorusun yapan ek puan alacak sevgili Romalılar. Bi aşamada takıldım çıkamıyorum. Soru ekte
(4) 

Kredi kartı sorusu

basubadelmevt #1174047 
Bir kredi kartı var bende, 5-6 aydır borcu gelmiyor,yok yani. Kart fiziksel olarak elimde bulunmuyor, hiç harcanmıyor. Bu kart böyle kalsa ne olur 4-5 sene? Kart ücreti dışında bir zararı olur mu?
(2) 

brüksel lahanası tarifleriniz

yuvarlanantencereninkapagi #1174045 
ben haslayıp zeytinyağı sarımsak limon tuz ekliyorum.

herkes böyle mi yapıyor? baska neler yapılabilir?
(4) 

Fazla kusmanın zararları

noeldayın #1174043 
Arkadaşlar, annem kanser hastası.Şuanda düşük dozda kemoterapi alıyor, doktorumuz ilk 3 gün mide bulantısı normal ama sonraki günler olmaması lazım, çünkü düşük doz dedi. Annem de 3 su bardağı suyu ilk 2 dkda her birini bir defada dikip içiyor. Sonra da kusuyor ama kusmasa bile zorla kusmaya çalışıyor. Böbreklere veya başka organlara zararı var mıdır? Doktorumuz ağız yoluyla bişi içmesin dedi, zaten barsaktan besleniyor.
(1) 

phineas and ferb

jameskeenan #1174042 
izlemek istiyorum dublajlı olarak. var mı önerebilecğeinz bi platform şu an izlemek istiyorum.
(3) 

Kaliteli cakma gozluk nereden alinir

brad pitt #1174041 
Gorenlerin orjinal oldugundan suphe etmeyecegi, aha sunun gibi olan, markasi falan da yazan gozluk nereden alinir. Kadikoy de olur karsisi da olur. Yer mekan dukkan belirtmenizi rica ederim.

www.saatinadresi.com

Max 100 e kadar cikarim ama cikmasam daha iyi 50 60 ideal.
(9) 

Kitap Okurken Müzik Dinlemek

olkol #1174029 
ben arkada hafif, enstrumental veya yabancı dilde rahatsız edici olmayan sözlü müzikler dinlemeyi seviyorum. siz de sever misiniz? yoksa ben okuma yaparken hayatta müzik dinleyememcilerden misiniz?

ayrıca okuma yaparken dinlemelik tavsiye müzikler atın dinleyelim. klasik müzik olmasın ama baydı artık beni. önceden çok dinlendim.

teşekkürler. tikler gelecek.
(16) 

Kiracı ile Para Alışverişi

Barbaros59 #1174027 
Selam arkadaşlar,

Bizim bir kiracımız var. Kiraları elden veriyor. (Asıl sormak istediğim bu değil.) Sitenin su ihtiyacı ve ısınması merkezi sistem ve verilmesi gereken para daire sahibine aynı kağıt üzerinde gösteriliyor. Site, aidatı ve ısınma giderini havale veya kredi kartı ile alıyor. (Sorum burada başlıyor.) Kiracı bana bunları da elden veriyor. Çünkü kredi kartının olmadığını söylüyor. Diyelim ki 318,42 TL su-ısınma gösteriliyorsa kiracı bana 318 TL veriyor. Her seferinde aşağıya yuvarlıyor. (Yukarı yuvarlasa ben zaten para üstünü veririm. Kimsenin bir kuruşu bile benim üzerimde kalmasın.) Her zaman bu şekilde veriyor. Hatta geçen hafta site aidatını da (site aidatı 172 TL) 170 TL olarak verdi. Ben 50 kuruş ile 1-2 lira ile ne zengin olurum, ne de fakir. Ama parayı verirken de hiç birşey söylemiyor. Kusura bakma gibi. Hiç birşey söylemediği için sinir oluyorum.

Bugün yine kira ile site aidatını ve su-ısınma parasını verecek, yine eksik verecek.

Kiracıya birşey söyleyeyim mi? Acaba ben mi alınganlık yapıyorum?
(1) 

iPad için kilitli şarj aleti

issue #1174025 
Selamlar, bir mekana enstalasyon için bir iPad bırakmayı planlıyorum, içinde yalnızca bir program açık olacak ve kullanıcılar bunu kullanabilecek. Bu kısmı sanırım guided access (güdümlü erişim) ile çözebilirim ama aletin çalınmaması için tekno marketlerde bulunan kilitli şarj aleti gibi bir sisteme de ihtiyacım var. alarm çalmasına gerek yok ama şarj aleti bir şekilde kilitlenmeli, hem şarjı bitmesin hem de söküp başka bir yere götürmesinler diye.. bu tip kilitli şarj aletleri nerde satılır, nasıl bulunur, yazıcıoğlunda sordum bulamadım. fikri olan var mı?
(3) 

Köpeğe kötü davranan nereye şikayet edilir?

gafgaliba #1174021 
Merhaba, teyzemlerin komşuları tam hayvan düşmanları. Apartman çevresinde yemek vermelerine bile laf ediyorlar. Teyzemin çok sevdiği minik bir köpek var, kafasına elma atmış komşusu. Çok canı yanmış haliyle, ben de çok sinirlendim. Şikayet etmek istiyoruz, polis ilgilenmiyor. Nereye başvurmamız gerek? Kim ilgilenir?
(6) 

İdefix mi Kitapyurdu mu?

utkumon #1174019 
Neden?
(2) 

Kendim İçin Aldığım Randevu İle (E-Kimlik)

Son Müzakereci #1174018 
Oğlumun (2 yaşında) kimliği için de işlem yapabilir miyim? yoksa onun için de randevu almam gerekir mi?
(5) 

Özellikle hukukçulara bir soru. Üniversiteye silah sokmakla ilgili.

teminki #1174013 
İstanbul'da özel bir üniversitede bir özel güvenlik görevlisini okulda belinde silah ile gördüm. Okulun güvenliğinden değildi. Muhtemelen okulun içindeki bankanın güvenlik görevlisiydi.

6136 sayılı ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER
ALETLER HAKKINDA KANUN'un 16. maddesine ek 1. maddede

"...Öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda, eğitim ve öğretim kurumlarında, ...
Ateşli silahlar taşınamaz."

"(A) ve (B) bentlerinde sayılan yerlerde 7 nci maddenin 1, 2, 3 ve 4 numaralı bentlerinde belirtilen,
kişiler ile bu yerlerin güvenliği için görevli bulunan polis ve jandarma personeli, ...silahlarını taşıyabilirler."

7. maddede ise,

"...2. Özel kanunlarına göre silah taşıma yetkisine sahip bulunanlar..." ibaresi var.

Buna göre bu şahıs özel kanunlarına göre silah taşıma yetkisine sahip bulunan kişilerden midir? Veya herhangi bir şekilde okula silah ile girebilir mi?

6136 s. kanun: www.mevzuat.gov.tr
1 ...  ... • 3918    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık