(7) 

Hertz'den araba kiralama

false pretension #1232858 
Yapan var mı aramızda? İnternetteki şikayet konularına göz attım. Kredi kartı limiti 5000 7000 tl olmayanların kiralamalarını iptal ediyorlarmış. Doğru mudur?
(2) 

Connectify Hotspot Muadili Program

sevgikusunkanadinda #1232855 
Kaldığım yurtta internet bağlantısı çok iyi değil. Bilgisayar wi-fi ağını görüyor ancak telefona tanıtmak, üst üste şifre girmek vs. çok uğraştırıcı.

Connectify Hotspot tarzı bir program yükleyip, ikisini birden çözmek istiyorum. Problem çıkartmayan, ücretsiz (veya makul ücretli) bildiğiniz program var mı? Connectify Hotspot denemiştim ama bağlantı işi hep sıkıntılı olmuştu, kaldırdım.
(2) 

Ekşi duyuru fotoğraf görüntüleme sıkıntısı

scorpion37 #1232854 
Mesela az önce böcek sormuş birisi fotodaki böcek diye ben foto falan göremiyorum. Millet su böceği bu böceği demiş . Neden fotoğraf goruntulenemiyor. Mobilden giriyorum.
(19) 

baba olduktan sonra ailenizin geçimini sürdürememekten korkuyor musunuz

blue eyes white dragon #1232853 
sadece erkeklere soruyorum bu soruyu.

günün birinde işten çıkartılıp uzun bir süre iş bulamamak gibi bir korkunuz var mı? varsa bunu neyle yeniyorsunuz?
(3) 

Köylü'den 2B Arasizi Almak

i could not feel so i learned to touch #1232849 
Bir arkadaşım bu şekilde arsa alıp ev yaptırıyor. Benim kafam çok almadı, bu 2B arsayı devletin satacağı garanti mi? satarsa devreden köylü ile tapu işleri nasıl oluyor?
(4) 

İs bulamıyorum

verbanadüşlerimi #1232847 
26 yaşındayım.İstanbul'dan Mersin'e taşındık ailemle birlikte taşımaz olaydım.İş bulamıyorum daha önce İstanbul da geçici olarak satış danışmanı olarak çalışmıştım (geçici dediğim 2.5 yıl) tekrar başlayayım diyorum ama açıktan iş sağlığı ve güvenliği okuyorum kabul etmiyorlar.(bu işi bile bulamıyorum düşünün)

Kendimi anlatayım;Çanakkale onsekiz mart pazarlama önlisans mezunuyum, işletme lisans tamamlama yaptım ve şuan ata aöf 2. iş sağlığı ve güvenliği okuyorum.İstanbul da olsam iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili iş bulabilirim ama Mersin de illa ki bir uzmanlık istiyorlar.

Ne iş yapabilirim? Nerede çalışabilirim?

NOT:Halk eğitim de bilgisayarlı muhasebe kursuna gitmeyi düşünüyorum
(7) 

Böcek Teşhis

kayranin kedisi #1232835 
Bu böcek bilinen bir şey mi? 3 gün önce lavabonun altından uçtu ilki. Onu öldürüp evin dışındaki çöpe attım. Dün başka bir tane belirdi ve gece sürekli uçarak delirtti. Çok küçük olmadığı için iğreniyorum. Ev 10. katta, üstte 2 kat daha var. Saçım omzuma değse irkiliyorum. Bu nedir? Nasıl gider?

Edit: Böcek siyah.
(3) 

Müslüm Baba

binder dandet #1232834 
Ya eski versiyonunu sevmiyorum Müslüm Gürses'in ama şu çok iyi değil mi sizce de?

youtu.be
(1) 

İstediğim düğmeyi bulabileceğim dükkan

alihoca #1232824 
İstanbul'da böyle bir yer var mı? Bir çeşit düğme arıyorum paltomdakileri değiştireceğim.

Ayakkabı bağcığı versiyonunu da bilen varsa harika olur!
(2) 

Hangi Wax

tahin pekmez yoğurt #1232806 
Saçlarım ince telli ve çabuk elektrikleniyor, yağlanıyor. Bu saç tipine hangi marka Wax önerirsiniz? Tuzlu su spreyleri de elektriklenmeyi giderir mi acaba?
(2) 

n11'de alışveriş yaptıkça puan kazanılıyor mu?

me23 #1232804 
"Alışverişlerinizden kazandığınız Puanlar 30 günde; yeni üyelik, alışveriş yorumu, ürün yorumu, e-posta, kısayol ile kazanmış olduğunuz Puanlar ise 45 gün içerisinde geçerliliğini yitirir."

Alışverişlerinizden kazandığınız puanlar derken ben alışveriş yapılan tutarla orantılı bir puan anlıyorum ama daha önceki alışverişlerde hiç öyle bir puan yüklenmedi.


Bu arada kredi kartı puanından bahsetmiyorum.
(2) 

Mecidiyekoyden atasehire gidis yollari

balpolen #1232799 
Mumkunse bati atasehire gidis alternatifleri nelerdir arkadaslar?

Tesekkur ediyorum
(11) 

Filtre kahve yapamama sorunu

elon #1232796 
Geçtiğimiz günlerde Sinbo'nun filtre kahve makinesini almıştım. Heyecanla satan elemanın yoğun olacağını belirttiği Tchibo Privat Kaffee African Blue öğütülmüş kahveden aldım.

2 fincan için (ortalama 250şer ml) tepeleme 3 yemek kaşığı kahve koymama rağmen çok seyreltilmiş geliyor kahve. Sert/Yumuşak içim vs den bahsetmiyorum, sanki aşırı az kahve koymuşum gibi oluyor kahve. Kendi rehberlerinde 150ml için 1 yemek kaşığı diyor.

- Benim ölçümde mi hata var ?
- Kahvenin 250 gr'ı 7 tl idi. Kahve dandik olduğu için mi böyle oldu? (Ekşideki yorumları baya iyi bu arada)
- Kahveyi yanlış mı yapıyorum?
- Yoksa makinem mi çok dandik?
(1) 

bitcoin_yine-yeni-yeniden

seksli harf #1232794 
bitcoin'in ne oldugunu biliyorum. bilmedigim ve ogrenmek istediklerim sunlar:

1. guvenli alim/satim yapabilecegim internet sitesi hangisidir? kullanisli bir telefon uygulamasi olursa cok iyi olur. su degere inerse su kadar al, su degere cikarsa su kadar sat gibi sartlar olusturabilecegim ve bu sartlari 'sistemsel hatalardan' dolayi yapamadigi bir site olmasin lutfen.

2. uzun sure bitcoin'i guvende tutmak icin cuzdan kullaniliyor sanirim. fakat benim planim su yonde. isi kavrayana kadar 1000 tl ile girecegim. bu 1000tl'lik bitcoinin 500tl'liligini atiyorum istedigim seviyeye geldiginde satacagim sonra. sonra istedigim seviyeye indiginde tl'ye cevirdigim parayla tekrar btc alacagim. surekli boyle olacak. bu sebeple sanirim benim cuzdana ihtiyacim yok aksine cuzdan kullanirsam benim isim zorlanacak sanirim? (bir de bu sebepten dolayi otomatik alim satim yapabilecegim bir site uygulama istiyorum. calistigimdan surekli kontrol etme sansim yok)

3. cuzdan kullanmadigim vakit atiyorum btcturk'ten aldiysam oradaki uyelik hesabimda mi duruyor bitcoin?

4. bu altcoinler btc'nin klonu fakat btc'den bagimsiz. dogru mu anlamisim? yani dolar, euro, tl gibi? eger boyleyse capraz alim/satim yapma sansim oluyor mu onerdiginiz sitede/uygulamada?

5. btc ve altcoinler icin piyasa takibi yapabilecegim siteler var mi? analiz falan kasan? twitter hesaplari daha makul olur aslinda takip etmesi kolay olur.

cevaplara gore eminim baska sorularim tureyecek. simdilik bu kadar:)

ve tesekkurler, esenlikler.
(5) 

Passolig - GS - FB maçı ile ilgili bir soru

zopcuk #1232788 
Romalılar,

Çalıştığım firmanın GS ile sponsorluk anlaşması var ve her maç firmaya 10 kişilik bilet temin ediliyor.

Bu GS-FB maçına yüklenecek bir biletim var fakat;

1- Passolig kartımı "TARAFSIZ" olarak çıkarttım, maça girmemde bir problem olur mu?

2- Kartım 2 haftadır kuryede olarak görünüyor ve kartımın gelmemesi durumunda ne yapmalıyım? Uçaklara bindiğimiz gibi telefonu okutarak stadyuma girebilir miyim?

Ortada bir çok söylenti dolaştığı için emin olanlar cevap verebilirse sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler.
(1) 

outlook'ta shortcut ile aynı yazıyı getirme

mhmtt #1232784 
şöyle ki;

belli formatta bir maili sürekli atıyorum. sürekli aynı yazıyı yazmam 10-15sn falan alıyor ama ben istiyorum ki bi ctrl-x-c-y'ye basayım mesela, yani bir shortcut oluşturayım ona basınca direk istediğim mesaj gelsin.
merhaba,

çalışma ektedir, bilgilerinize.

iyi çalışmalar,
mhmtt

gibi.

nasıl yapabilirim bunu outlook 2016'da ?

teşekkürler,
mhmtt
(7) 

Jel Tabanlık

auroraaurora #1232782 
Mevcut tabanlığın yerine bota yerleştirmek istesem ayakkabıcı yapar bunu? Botun şekline, boyutuna göre kesilip biçilebilir mi bu tabanlık?
Teşekkürler.
(7) 

banka önerisi

black mamba #1232781 
sadece hesaba para yatırıp banka kartını alışveriş için kullanmak istiyorum. masrafı falan olmayan, kullanışlı hangi bankayı önerirsiniz?
(2) 

20-28 Ekim, İstanbul'da, sevgilimle kalabileceğim yer?

eksi was here #1232780 
Merhabalar gönül dostları, hâlden anlayan değerli insanlar...

Bir el atın be! Biricik sevgilimle aylar süren bir hasretin ardından, bu tarihler arasında buluşmaya karar verdik. Kendisi Türk-Alman Üniversitesi'nde (Beykoz) okuyor. Mümkünse sabahları okuluna gitmesi fazla problem olmamalı bu sebeple (kendisi 2 aktarma ve 3 ayrı araç gerektiren bir yer için bile "olur canım dert değil" demişti de, yine de zorlanmasını istemem tabii).

20-28 Ekim arasında kiralık daire olur, otel olur vesaire, kalabileceğim uygun bir yer arıyorum.

Bu tarihler arası için 900 liraya dek bütçem var. Birikim yapmıştım yazın bu parayı. Bir de 250 TL limitli öğrenci kredi kartım var. Ama gelin görün ki, Sahibinden gibi yerlerde uygun fiyatlı görünen günlük kiralık daireler, bana ya "O fiyat 0-1 saat için, 0-2 saat için geçerli, gece kalırsan 5 katı" gibi saçmasapan şeylerle geliyorlar karşıma, ya da Trivago gibi yerlerde bulduğum oteller okula epeyce uzaklar.

Koca İstanbul'da kalacak yer bulamadım yahu (daha fazla parayı basabiliyor olsaydım elbet bulurum da, öğrenci hâli malum).

Gerçekten yardımınıza muhtaç kaldım. Şimdiden en ufak yardımlarınız için dahi çok teşekkür ederim efendim.
(11) 

internetten kitap siparis sitesi

konf #1232778 
hangisini kullaniyorsunuz? idefix iyi midir mesela? ne onerirsiniz?

ve su an siparis versem 10 gun icinde elime ulasir mi?

tesekkurler
(3) 

Marmara Eczacılık Fakültesi

devilred #1232775 
Marmara Eczacılık Fakültesi nerede şu anda? Kesin bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.
(13) 

İkea'dan bu koltuk ve yemek masasini aliyim mi?

ykyt #1232771 
Yemek masasi yeni gelmis, saglam degil gibi gorunuyor.
Ama baktim cok guzel. Altta celik yapi var. Bacaklari
Ona baglaniyor.

m.ikea.com.tr

Bunun yaninda koltuk almam lazim. Bu tribun gibi koltugu
Aliyim mi? Odam dikdortgen aslinda koseye olur ama
Herkes mevlude gelmis gibi yanyana oturursa kotu mu olur?

m.ikea.com.tr

Bunun yesili de var.


m.ikea.com.tr


Ayrica bunu alma derseniz iki tane asagidaki ucluden iki tane alsam
Guzel olur mu, bir siyah bir yesil.



m.ikea.com.tr

Buraya kadar okuyan arkadaslara selam ederim. Uzun sureli oturmalik, 2 adet de sandalye onerir misiniz? Seviyorum sizi.
(2) 

Bu ruj renginin aynisi ya da cok benzeri ola baska marka ruj onerisi

burdasorularibensorarim #1232770 
Chanel 58 Rouge Vie. Resimlerde mevcut. Daha uygun fiyatli alternatifleri varsa onerir misniz?
(5) 

Excel Vlookup sorusu

amusan #1232769 
Herkese merhaba,
Elimde şu şekilde bir veri var:

100102 Çelik Kapılar
100102 Çelik Kapılar
100102 Katlanır Kapılar
100102 Katlanır Kapılar
100104 İnşaat Kimyasalları
100104 İnşaat Kimyasalları

Bu veriyi sağdaki sütunları soldakilerin altkategorisi olarak 100 den başlayarak indexlemem gerekiyor. Yani sonucunda şöyle bir format elde etmem gerek.

www.dropbox.com
100102 Çelik Kapılar 100102100
100102 Çelik Kapılar 100102100
100102 Katlanır Kapılar 100102101
100104 İnşaat Kimyasalları 100104100
100104 İnşaat Kimyasalları 100104101

Vlookup veya o tarz bir fonksiyonla nasıl yapabilirim?
(7) 

Kettle temizlemece

kobuzchu kiz #1232766 
Elimizde epeydir temizlik yüzü görmemiş, üzeri mutfak yağı ve toz karışımıyla kaplanmış bir kettle/çay makinesi var. Bütün metal dışlı mutfak şeyleri inox oluyorsa bu da inox ya da öyle metalli ve siyahlı bir şey.

İçinde sirkeli su kaynatıp çalkalasak olur zaten temizlenir. Ama dışını musluğun altına sokup şırıl şırıl yıkayamayacağıma göre en etkili ve temiz şekilde nasıl temizlenir bu? Musluğun altına soksam elektrikli yerlerine su kaçar mı, çarpılır mıyız sonradan?
(4) 

Mersin

Gökkuşağında Salıncak #1232765 
Cuma gunu Mersin'e gidecegim, daha once gitmedigim bir yer. Ne yapilir, yenir tavsiye vercek var mi?

Hatirlatma: sadece 2 gun kalacagim daha sembol ve unlu yerleri gormek istiyorum.
(2) 

yazarların motivasyon kaynağı?

mehmed resad #1232762 
sonuçta yazma becerisi tek başına bi anlam ifade etmiyor. buna sahip biri belki yaşadıklarından yola çıkarak iyi bir aşk kurgusu yapabilir mesela. fakat mesela tamamen kurgu bi şeyler yazan insanların, atıyorum elif şafak'ın aşk romanı gibi bu insanların motivasyon kaynağı ne? nereden, nasıl yazabiliyorlar?
(3) 

fransa vizesi

oscar #1232759 
tüm evrakların orjinali ya da ıslak kaşe imzalı olmasını istiyorlarmış. bunları sağlayamayanlar dilekçe yazsın neden bu şekilde sunamadıkladına dair diyor vfs global

son zamanlarda fransa vizesi alan var mı ? nasıl sundunuz belgeleri
(2) 

Marmaris'te bu hafta sonu denize girilir mi?

chicha #1232758 
23 derece gösteriyor su sıcaklığını bugün için.
(2) 

Macbook tavsiyesi

lmss #1232755 
Mümkünse magsafe barındıran 13 inch air veya macbook almak istiyorum. yeni çıkanlar hem çok pahalı hem tek port işi canımı sıkıyor. 2016-2016 model sıfır 13 inch nereden alınır tavsiyesi olan?
(2) 

airbnb'de para hesabımıza ne zaman geçiyodu?

tepedeki psychedelic adam #1232752 
ben ev sahibiyim. en son paypal varken 2-3 sene önce yapmıştım ev sahipliği, hatırlamıyorum ne zaman hesaba geçtiğini.
(3) 

Özel sektör hasta refakati izni

lion de la Turquie #1232750 
Merhaba arkadaşlar. Eşim hastanede yatarken yanında refakat ettim. Bana refakat belgesi düzenlediler. Bunun özel sektörde gecerliliği var mısır? Yöneticim de bilmiyor
(1) 

Şu çizmeyi nereden bulabiliriz?

akatreil #1232744 
birikon diye bir sitede çıkıyor sadece oraya da güvenemedim. başka satan yer var mıdır acaba?

i.hizliresim.com
(6) 

bir program vardı bilgisayarda diskin tüm içeriğini küp küp gösteriyordu

theconqueror #1232740 
neydi?
(2) 

istifa ettikten sonra sağlık güvencesi devam eder mi?

lynyrd skynyrd #1232737 
selamlar. geçen ay istifa ettim ve sgk çıkış tarihim 22 eylül olarak görünüyor. sorun şu ki, önümüzdeki günlerde ufak bir operasyon geçirebilirim. bu süreçte sgk'dan yararlanabilir miyim yoksa yararlanamaz mıyım? internetteki bilgilere itibar etmediğim için buradan birinci ağızlardan öğrenmek istiyorum. teşekkürler.
(11) 

Kendinizi 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz?

iwasbornonamountainside #1232735 
Sb
(4) 

Uygun fiyatlı filtre kahve önerisi?

narudocko #1232730 
İçimi hoş orta sertlikle uygun fiyatlı filtre kahve önerileriniz nelerdir?

No starbucks. Teşkür.
(3) 

İnsanın kaybettiği şeyi kötülemesi

hayal hava yollari #1232729 
Var mı böyle bir şey?

Bu durumu en çok bakire olmayan kızlarda görüyorum.

O bakire ama neler neler yapmıştır demeye başlıyorlar hemen misal.
(5) 

cafe mutfak ekipmanları

atcapar #1232724 
aşağıdaki cafe malzemeleri lazım bize nereden tedarik edebiliriz? işte git kardeşim şurada bunların toptancısı vardır ordan al dediğiniz bir yer var mıdır istanbulda?

1- hamburger servis tahtası veya metal= 15 tane

2- ketçap mayonez kabı= 10 tane

3- patates sunum standı= 20 tane

4- sos koyma kabı= 20 tane

5- gastronom konteyner= 5 tane

6- ketçap ve mayanoz tutma aparatı= 10 tane
(6) 

en verimli haber sitesi

rajaz #1232718 
girip tarafsız bir şekilde haber okuyabileceğimiz bir site var mı?
(1) 

Sabah kalkar kalkmaz olan mide bulantısı

kendi kendine yasayan yavrucak #1232717 
Sebebi nedir ki? Günüme ket vurdu resmen hala da geçmedi. Kahvaltı etmek için oturduğumda midem daha çok bulandı ve sadece bir parça ekmek yiyebildim.
(2) 

Gece sözlük çöktü mü

qazedcsrfvtyhngujmkol #1232716 
500 internal serval diye bi hata verdi bende giriş yapınca
(1) 

Jack London Kitapları

ruhu sarisin #1232715 
hangi yayınevinden alayım? hep farklı farklı sayfa sayıları ve fiyatlar var. bu çevirinin kalitesini etkileyen bir şey mi yoksa hepsi aynı mıdır?
(8) 

Dün gece eve hırsız girmeye çalıştı.

drystedb efficacious #1232708 
sesler duyduk. Balkonun ufak penceresini zorladıklarını farkettik. Işığı açınca balkondan(yüksek değil) atlayıp kaçtılar. Sabah baktım pencerenin içinde üç tane dil gibi bir şey var, ikisini kırmışlar üçüncüye geçmeden farkettik.

Tedbir olarak ne önerirsiniz? Aklımıza ferforje yaptırmak geldi ne kadar tutar bilen var mı?
Bi de gece ortalığı ayağa kaldırmayalım diye polisi aramadık şimdi arasak geç mi olur ya da gerek var m? Parmak izi falan topluyorlar mı?
Teşekkürler
(9) 

Sıcak tutan kaban arıyorum

nıç #1232704 
Gore- tex kumaşı diye bir şey varmış; su, rüzgar falan geçirmeyen. Millet diye bir markanın 3 katlı goretex montunu gördüm ama bu yağmurluk gibi bir şey aslında dışardan bakınca. içine termal bir polar alsam iş görür mü? (görevli kişi böyle bir şey önerdi de)

ya da burton'ın montlarından istiyorum şekilli diye. performansı nasıl sizce?

kasım'da viyana'ya gideceğim. ayrıca kışları da çok üşüyorum. giyineyim ısınayım istiyorum. kabanlarım genelde kapşonsuz ve ceket türünde, ısınamıyorum. :(

yani oradan da alabilirim biri ihtimal.

Cinsiyet: Kadın.
(6) 

kendi kendine okumayı öğrenmek

black mamba #1232702 
yıllarıdr bunu duyuyorum. en son şu röportajda okudum. böyle bir şey mümkün mü? bana sallama geliyor. bir çocuğu bir kitapla bir odaya kapatsak yıllar geçse de okumayı öğrenemez bence. o sembollerin ne olduğunu bile anlayamaz. ama sürekli böyle kendi kendine okumayı öğrendiğini iddia eden insanlar var.

www.hurriyet.com.tr
(5) 

Tabak vb. şeylerin üretiminden anlayan var mı?

tchuck #1232700 
arkadaşlar selam, şimdi kafamda bir şeyler oluşturmaya çalışıyorum da. önce mümkün mü değil mi öğrenmem lazım.

örnek; biraz tabak satacağım diyelim internetten. porselen veya seramik. türkiye'de bir üretici bulup "abi ben senin standart boy bir tabağına, şu aşağıda sana ilettiğim desenlerden 20'şer tane olacak şekilde baskı yaptırıp toplam 500 adet tabak almak istiyorum" dersem böyle bir şey yaparlar mı?

örnek olarak da şunu diyeyim mesela; tr.aliexpress.com

atıyorum gittim adama dedim ki;
abi kase, tabak ve servis tabağı olarak üç kategoride ürününe talibim.
ama her kategorideki ürünün için sana verdiğim 5 farklı deseni kullanacaksın. her desenden 50'şer tane istiyorum senden. onun dışında tabakların tüm boyut, malzeme vb. birbiriyle aynı sadece desenleri farklı.

güler geçer mi? yoksa böyle iş yaptırılabiliyor mu?
hiç anladığım ettiğim bir sektör değil aslında ama öğrenmek istiyorum ve bir şeyler ürettirmek istiyorum.
(4) 

yeni cep telefonu tavsiyesi

eeqlaehuje #1232695 
merhabalar,

bu sabah itibariyla cok memnun kalarak kullandigim iphone se'm kaput oldu. yeni bir telefon almam lazim. su anda yine gidip se almayi dusunuyorum. var midir onerebileceginiz, aklimda olmayan bir telefon?

ps: note 8'e, iphone x'a param yetmez
(2) 

Lansoru aç değil de tok içersem ne olur ?

infernalcadre #1232694 
Soru başlıkta.
(4) 

Yılda kaç kere nezle olmak normal?

gezegen olan pluton #1232688 
Artık her salginda hapşıran insanlar yüzünden soğuk alginligi olmadan geçiremiyorum, yılda 2-3 kez normal mi?
1 ...  ... • 3477    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık