(11) 

Jean Jacques Rousseau mu Machiavelli mi?

kozmosta bir nokta #1242996 
Rousseau demiş ki insanlar özlerinde iyidir, toplum onları kötü yapar.
Machiavelli de demiş ki insanlar özünde kötüdür, iyi olmaları gerekmedikçe.

Siz hangisine hak veriyorsunuz? Neden?
(7) 

Parayi nasil biriktirmeli

rusyalı kozmonot #1242992 
Her ay uc bes kurus kenara atmaya calisiyorum. Ama tl olarak ve enpara vadeli hesapta tutuyorum. Meblag da yuksek olmayinca faizden de pek bir sey gelmiyor. Eger acil bir ihtiyac dogmazsa bu paraya en az 2 sene dokunmamaya calisacagim.

Peki sizce her ay maasi aldikca dolar alip vadeli hesapta mi tutayim? Yoksa altin hesabi acip altin mi alayim? TL faizinden daha cok getirirler gibi geliyor 2 senede. Al sat yapmadan en mantikli cozum ne olur?
(3) 

Bitcoin

jjwa #1242987 
Ya ben yillar once bu bitcoin mining falan yapmıştım bi donem ama o zaman degersizdi baya umursamistim bırakmıştım. Ne kadardi falan hatırlamıyorum baya zaman gecti uzerinden. Bu bitcoinler duruyor mu bakabilecegim bi yer var mi?
(3) 

Zorlu PSM Studio konserlerinde alkollü içecek

normalisoverrated #1242986 
satışı var mıdır?

Teşekkürler.
(2) 

yeniköyde çalışan var mı?

benaslinda #1242985 
bir iş fırsatını değerlendirmek üzereyim, ama yeniköye git-gel nasıl olur bilmiyorum.

ev mecidiyeköyde, yeniköye ulaşım nasıl olur, rahat olur mu?
(2) 

amazon almanya'dan alişveriş ?

expansion pack #1242984 
almanya'da kuzenler var.
ben türkiye'de yaşıyorum.

amazon.de'den alışveriş yapmak istiyorum.
soruyu tahmin ettiniz.

ben alışverişi , ödemeyi buradan yapsam , teslimat adresi olarak da kuzenlerin almanyadaki adresini versem , nolur ?

teşekkürler.
(2) 

haftasonu iznik/bursa

superb #1242982 
nasıl olur sizce?
valideyi götüreceğim
kalınacak, görünecek yerler tavsiyeniz varsa alabilirim
(3) 

Yaşlılarda genel anenstezi ne kadar riskli?

hayaatt #1242979 
Arkadaşlar babam elinden bir operasyon geçirecek fakat kendisi 79 yaşında ve hastane ameliyat için genel anestezi uygulanması gerektiğini söylüyor.

Yaşı gereği açıkçası tedirginim. Ne kadar riskli olur genel anestezi uygulanması?
Elindeki sorun çok ciddi olmadığı için ameliyat olmama seçeneği de var. Ne tavsiye edersiniz?
(4) 

excel dosyasındaki tüm kelimelerin başına artı işareti koymak

novotni #1242978 
nasıl yapabilirim?

örnek:

bu bir deneme yazısıdır
+bu +bir +deneme +yazısıdır
(1) 

Kyk borcu ödemezsek

justinho26 #1242976 
kaç yıl sonra bi tarafımıza girer? 1 2 seneye toparlarım çünkü durumları.
(4) 

Ödevim için küçük bir anket

sodakapagi #1242975 
Merhaba arkadaşlar. Ödevimde kullanacağım veriler için küçük bir anket yapmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Link;

goo.gl


edit: anketi düzenledim. Zorunluluk durumu kalktı evet ve hayır cevapları için sebep kısımları oluşturuldu
(2) 

Dogalgaz sobasini nasil bilirsiniz

Cursed Chico #1242974 
Guvenli mi, cok yakar mi, 1+1 icin nasil vs
(6) 

napoli'den istenecek yiyecekler

la noix #1242971 
annemler haftaya napoli'ye gidiyor. yiyecek getirmelerini istiyorum onlardan. neler getirsinler?

geçen gidişlerinde safranlı makarna falan getirmişlerdi.
(2) 

Bitcoin almak için en uygun yer

niyeti bozuk http nesnesi #1242970 
Merhaba arkadaşlar,

BTC alacağım fakat btcturk'e baktığımda poloniex'te 10000$ gözüken btc'nin burada 42600'e satıldığını görüyorum. Arada büyük bir fark var. Acaba daha uygun alabileceğimiz bir site var mı?
(4) 

Banyo buhar problemi

sparkle kiddle #1242969 
merhaba,
havalarin sogumasiyla ne zaman banyoya girsem
acayip buhar oluyor, duvarlardan sular akiyor.
duvarlari dis cephe ve soguk oluyor dolayisiyla
beklenen bir durum bu ama cok buyuk zul oluyor.
ne yapmali? tavanda da kuflenme oluyor mesela.
girmeden once elektrik sobasiyla falan banyoyu
isitmaya mu calissam cam acik mi banyo yapsam
ne yapsam?
(3) 

Neşelendirecek Müzikler Çalsın istiyorum

mete kudur #1242966 
Adına chill mi diyorlar home birşey mi diyorlar bilmiyorum, böyle ben bi' siteye gireyim orada öyle bir radyo olsun ve güzel müzikler çalsın. Mesela fi dizisinin 1.sezon 7.bölümünün 3. dakikasında filan başlayan müzik olabilir.

örneklendiremedim de şimdi.

böyle baş ağrıtmayacak alttan serin serin, çalsın işte.

popüler şarkılarla da olabilir, eskiden beridir hep merak etmişimdir. bunca insan bunca yabancı şarkıyı nasıl bilebiliyor diye(mekanlarda filan eşlik ediyorsunuz ya, en azından benim arkadaşlarım eşlik ediyorlar. çok ilginç gelmiştir bana hep)
(2) 

devlet hastanesi cildiyede kozmetik işlem

margi kleinjan #1242964 
ekteki resimlerde yer alan uygulamaları, devlet hastanesindeki cildiye uzmanı sadece ilaç parasına yapıyormuş.
ilaçların fiyatları nasıldır?
yapan eden var mı?
(1) 

internet üzerinden canlı yayın

comeon #1242963 
diyelim ki bir kamu kurumu web sitesi üzerinden haftanın belli günlerinde konuklar alarak canlı yayın yapacak. bu durumda bunun hukuki bir izni var mıdır? ne yapılması gerekir?
(5) 

Kyk geri ödeme

odinin sakali #1242962 
Merhaba. Arkadaslar hala öğrenci olduğum halde kyk geri ödemem başladı. 3 sene önce okul değiştirdim ve bu durumu kuruma dilekçe ve yeni öğrenci belgesini yolladim ancak kurum bunu kabul etmemiş ve bana da geri bildirim yapilmadi. Kisacasi 2 aydir geri odemem baslamis ve su an odeme gibi bir imkanim yok. Şimdi benim asil merakim su; bu kyk borcu ne zaman vergi dairesine gidip hesaplara bloke konuyor? Bu cok onemli cunku burs aliyorum ve hesaplarima bloke konulursa baya sıkıntıya girerim.
(4) 

Sabahtan beri gelen güvenlinet mesajları

Northern Mariner #1242961 
Sabahtan beri cep telefonuma vodafone,turkcell,superonline demeden güvenlinet’ten şu mesaj geliyor
—-
Degerli abonemiz, tamamen ucretsiz olan Guvenli Internet Hizmeti, sizi ve ailenizi internetin zararli iceriklerinden korur. Bilgi icin www.guvenlinet.org.tr B018
—-

Yine bir değişiklik mi oldu nedir?
(7) 

İngiltere gezisi soruları

wendettalk #1242957 
Merhaba arkadaşlar,

Ağustos ayında 14 gün vaktim var. İngiltere gezisi yapmak istiyorum. Kafamda bazı şeylerin netleşmesi adına sizlerin desteğine ihtiyacım var.

1-) Londra gidiş - dönüş 14 gün nasıl bir rota izlemeli. Nerede kaç gün kalmalı?
2-) Hostellerde konaklayıp, beslenmeyi ucuz yollarla çözersem ve ara ulaşımları eklersek ortalama kaç pound bütçe oluşturmalıyım?
3-) Temel düzeyde bir İngilizce ile gezerken çok mu zorlanırım ( o tarihe kadar ingilizce çalışmayı planlıyorum)
4-) 2 schengen ve 2 vizesiz ziyaretim var daha önce. Çalışıyorum, vize alma konusunda bi problem yaşar mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
(4) 

yatırım tavsiyesi dolar ve altın

halanne #1242956 
yemeyip içmeyip biriktirdiğimiz epey bir miktar dolarımız var. allah istikrarımıza zeval vermesin sadece son birkaç ayda aldıklarımız bile durduğu yerde 10 bin tl kazandırdı.

amma velakin biz dolar düşünce kenarda duran tl ile dolar alıyoruz ve unutuyoruz onu hesapta. bunun boyle kumbara misali kenarda durması bana pek mantıklı gelmiyor. oyle cok takip edip, mb ne zaman faizleri elleyecek, yellen ne zaman konuşacak diye hesap kitap yapmıyoruz, makale vs okumuyoruz, zaten anlamıyoruz da. ancaaak bana oyle geliyor ki, yıl sonu hedeflerine az bucuk da olsa yaklaşabilmek için ve zarrab davasında doların fırlayacağını bildiklerinden mumkun olduğu kadar doları düşürmeye çalışacaklar. dolayısıyla acaba diyorum:

1. düştükçe alıp kenara atmak ve hiç ellememek mi mantıklı yoksa düştü al, arttı sat mı daha cok kazandırır? çok riski seven ya da sürekli bnun takibin yapacak insanlar değiliz.

2. alsat ise 3,98 leri kaçırdık da bari 3,92 seviyesi satış için uygun mudur? bugün hafiften dalgalı seyir izliyor mesela, 1 puan bile oynamıyor neredeyse. beklemeli mi satmalı mı?

3. zarrab davası oncesi evi arabayı satıp dolar almalı mı?

4. düğünde takılan altınlar da kasada duruyor, orada da fena bir rakam yatmıyor aslında. altın kendi kendine kazandırıyor zaten de altın hesapları vs ne kadar mantıklı? nelere dikkat etmek lazım?

tisikkirler bibicim...
(6) 

İmzamdan memnun değilim ama değiştirirsem ne olur bilmiyorum?

harry tuttle #1242954 
Evet, tam bir hayalkırıklığıyım. Şimdi ben yıllardır bir imza atıyorum ama her seferinde aynı imzayı da atamıyorum. Bankaya gidince filan, sizin imzanız değişmiş deyip, yeni imzamı taratıp sisteme yüklüyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki, o imzayı da atamayacağım daha sonra.

Ama asıl konu şu; benim imza stilimde ismim yok. Yani ismimi imza olarak kullanmıyorum. Hatta ne baş harfini, ne soy isim baş harfini ne başka bir benzerliği var imzamın ismimle. Yani alakasız bir karalama yapıyorum. Normalde bakıyorum herkes ismini, baş harfini vs. el yazısıyla yazar gibi imzalıyor.

Ben ne yapmalıyım? Radikal bir karar alıp imzamı değiştirmeli miyim? Birdolu evrak imzalıyorum ki bunların işlemleri hala devam edeni de var. Yani işleyen süreci olan evraklar varken, imzadeğiştirmek de neyin nesi diyorum bazen kendi kendime. Olduğum yerde kalmalı mıyım?
(3) 

C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository

kfk #1242952 
daha önce de sormuştum ama,
bu klasördeki gereksiz dosyaları temizlemenin kolay bir yolu var mı? bunu yapacak bir app vs?
disk temizleme temizlemiyor.
(3) 

statik soğutmalı buzdolabı mı no frost buzdolabı mı?

ilkinci #1242949 
Merhaba. Statik soğutmalı kullanan varsa yorumlarını öğrenmek isterim. Hem daha sağlıklı deniyor hem daha ucuz. Bu işte bi iş olmalı?
(2) 

Kitap Önerisine İhtiyacım Var

deadwampir #1242947 
Mesnevi - Mevlana

Günümüz Türkçesi'yle yazılmış.

Var mı önerisi olan? Hangi yayınevi, hangi çevirmen?...

Şimdiden teşekkürler...
(1) 

Excel sorusu

ondkz #1242941 
Excelde hücreden bir veri seçtiğimde diğer hücreye onunla bağlantılı bilginin otomatik gelmesi için ne yapmam gerekir ?

Örneğin A hücresinden X'i seçeceğim B hücresinde 1 yazacak.

Y'i seçtiğimde 2 ..
(1) 

E-kitap okuyucu PDF dönüştürme

microfiction #1242933 
Merhaba Duyuru'nun kitapseverleri. Kindle, Kobo ve sair e-okuyucularda PDF okumanın verimli olmadığı bilinen bir şey. Fakat PDF dosyalarını EPUB, MOBI vb. formatlara dönüştürünce de yine bu verimsizlik hali devam ediyor mu? Niyetim akademik içerikli, şekil, resim vb. içermeyen PDF dosyalarını okumak. Aynı sorum .txt dosyaları için de geçerli.
(3) 

Bir cihazda üretilen ses sinyalleri ile havanın taşınması mümkün mü?

portakal #1242930 
Amacım ses sinyalleri üretimi ile hava moleküllerini başka bir yere taşıyarak hava basıncını düşürmek. İnternette araştırdım ama kayda değer bir şey bulamadım. Teorik olarak bu mümkün mü?
(12) 

kedinin çişli kumunu kürekle almak mı kumu karmak mı?

theconqueror #1242929 
hangisi daha verimli?
kumdan kastım silika kum.
kürekle alınca bir süre sonra kum azalıyor, kumu karınca bir süre sonra kum tamamen sararıyor.
siz nasıl yapıyorsunuz
(11) 

kafam karıştı, aşırı fiyatlı olmayan iyi kuru kedi maması önerir misiniz?

mslny #1242928 
Öncelikle kısır olmayan erkek sokak kedisi, geceleri eve alıyorum, sağlığını önemsiyorum çok seviyorum. Kuru mama sabah giderken, gündüz dışarıdayken veya akşam tavuktan sonra çerez niyetine veriyorum. Açık mama da satan dükkâna gidiyorum onlarca seçenek var ama malesef en iyileri çok pahalı, yoksa gönül ND almak ister tabii.
Kendisine verdiğim en iyi mama purina one idi, içeriğinde tavuk eti vardı yani sadece aroma ya da artıklardan ibaret değildi ve tüyleri falan daha yumuşak oldu, maması bitince ondan veya daha iyisini almaya gittim. Fakat pet shoptaki adam purina one kediye iyi geldi deme sakın, purina'nın kataloğunda bile yoktur, market mamasıdır dedi. Kafam çok karıştı o kadar seçenekten ne alacağım bilemedim çıktım. Bilinçsizce mama kullandığım dönemi bitirmek istiyorum ama başka beslediğim hayvanlar da olduğu için nd kadar pahalı mama alamayacağım. ileride bıcırığımı hasta etmeyecek, tümüyle artık ve aromaya boğulmamış, tüylerine vs iyi gelecek kilosu en fazla 25-30 lira olan iyi mama önerinizi istiyorum ki dükkana girip şunu istiyorum deyip alayım! İnternetten alışveriş yapmıyorum bu arada.
(9) 

uygulama (app) pisliği

neynep #1242927 
bi pislik uygulama, hangisi bilmiyorum, bi update aldı herhalde, telefonu ne zaman elime alsam google play'de bi uygulama reklamı açıyor.
hiçbişeye basmadan ama, sadece ekran kilidini açıyorum mesela, laps diye "google play, şu uygulamayı indirmez misiniz?" ekranı.

BU lanet olasının ne olduğunu nereden bulabilirim, programlar arası komut verebilmek nedir yahu. sürekli kendi kendine uygulama açmak nedir
(4) 

Kiralık araç ve İspark

chicha #1242923 
Kiraladığım araçla İspark'a park ettiğimde ödeme yapmadığımda ne oluyor?

HGS, trafik cezası gibi ücretler provizyondan düşüyor tamam da kimse park cezasını sorgulamıyor sanırım. Kiralama şirketine mi kaçıyor ücret?
(3) 

Her gün saatte 6 km hızla 1 saat yürümek

bir peynir kutusu kibrit #1242921 
Ne derece faydalı olur? Metabolizmanın ekstra hızlanmasına yardımcı olur mu? Her gün aynı şeyi yapmak yanlış bir hareket mi?
(2) 

yurtdışından 2. el telefon getirtme.

mikahakkinen #1242919 
fransadan amcamın kullandığı 2. el telefonu getirttim. bu telefonu kaydettirsem kullanabilirmiyim? 2. el olması sıkıntımı?

bir de pasaport kaydı için yurda girişten 120 gün sonraya kadar mı kayıt yaptırabiliyorum? yoksa 1 ay mı? yoğun bilgi kirliliği var.
(9) 

Sağlıklı beslenme ve mutsuzluk ilişkisi

someonewalksalone #1242914 
Merhaba. Yaklaşık 1 yıldır şekeri hayatımdan komple çıkarma kararı aldım ve uyguladım. Bu sürecin başında ideal kilomdan 10 kg fazla kilodaydım, şimdi ciddi bir oranda yağ oranımı düşürerek yaklaşık 6 aydır ideal kilomdayım ve koruyorum. Aslında bu konu biraz da takıntı haline geldi sanırım, yağ oranımın artması ve göbek sahibi olmak benim için korkutucu bi hal aldı ve bunun olmaması için çabalıyorum. Düz bir karına sahip olmak hissi baya hoşuma gitti, bu kısımda sıkıntı yok. Fakat mutsuz gibiyim. İstediğimi yiyemeyince hayatımın parlaklığı bi azaldı sanki. Tatlı, ekmek, patates vb. yiyecekleri seviyordum ve şimdi mükemmeliyetçiliğim yüzünden tadını sevsem de artık yiyemiyorum. (Daha önce sadece yemek yemek için Gaziantep'e giden bir insandım.) Bu durumu yaşayan var mı aranızda? Ne tavsiye edersiniz?
(3) 

Kadıköy Rıhtım'da numaralı gözlük için tavsiye edebileceğiniz yer

monogram #1242911 
Merhaba sevgili Gözlüklü Şirin'ler,

Kadıköy Rıhtım'da (herhangi yakın başka bir yer de olabilir ama ekstradan trafik çekmek istemedim) numaralı gözlük için tavsiye edebileceğiniz bir 'Optik' var mı?

Teşekkürler.
(2) 

fransadan kargo kaç güne gelir?

mikahakkinen #1242910 
fransadan laposte yani fransanın ulusal posta servisiyle gönderilen kargo lkaç günde gelir? çıkış tarihi 7 kasım ülkeye giriş 14 kasım o tarihten beri hareket yok. sizce ne zaman gelir? birde hangi kargo şirketi getirir?
(4) 

bot isimleri

tute #1242908 
neden hep botlarda iş makinası ismi var? bulldozer, greyder, caterpiller. marka mı bunlar yoksa makinanın ismi mi bilmiyorum ama üçü de benzer.
(10) 

Patates kaldı napıyim onu?

leylaomega #1242906 
Dün patatesli mantı yaptım da içi kaldı soğanlı baharatlı biraz salçalı falan. Nası yesem bunu acaba?
(3) 

Odaklama zorluğu, çift görme ve bilgisayar

monogram #1242904 
Merhaba sevgili Çılgın Korsan Jack'ler,

3 gündür gözlerimi odaklayamıyorum. Bildiğiniz şaşı gibiyim. Yakına bakarken sorun yok ama bilgisayar ekranı da dahil uzağa odaklandıkça görüntü çiftleniyor.

Nörolojiye gittim, göze gittim. Nöroloji bir şey bulamadı. Göz doktoru da gözle ilgili doğrudan bir şey bulamadı ama bir kaç gün bilgisayar ve telefon ekranına bakmamı azaltmamı istedi.

Daha önce başına benzer bir şey gelen var mı? Ne kadar sürede geçti? Lanet olsun ki IT sektöründe çalışıyorum, 8 saat aralıksız bilgisayar, aralarda telefon ekranı.

Teşekkürler.
(5) 

Üzerine yazı yazılmış kirli mermeri neyle temizleyelim?

alperz #1242902 
Mermer duvar var. Üzerine kalemle yazılar yazılmış. Sakızdan çıkan dövmeler yapıştırılmış falan.

Bunun için polisaj makinası+polisil mermer temizleyici falan mı denemek lazım? Nedir bu işin raconu?
(4) 

İzmirde Diş Hastanesi/Doktoru Önerisi

issiz karga #1242901 
önerebileceğiniz memnun kaldığınız bir diş hastanesi veya doktoru var mı? tercihen karşıyaka civarında. devlet istemiyorum. devletin diş hastanesi yüzünden -büyük ihtimalle onlar yüzünden- şu an üst çenemin üst kısmında, elmacık kemiğinin hemen altında erik büyüklüğünde şişlik var. gittiğiniz, güvendiğiniz, işin ehli olduğunu düşündüğünüz bir diş hekimi tavsiye ederseniz sevinirim.
(7) 

Dikkat eksikliği ve prozac

evandro roncatto #1242897 
Merhaba. Tıbbi soru sormak pek adetim değildir ama merak ettiğim bir şey var ve internette yeterli bilgiye ulaşamadım. O yüzden buraya sormak istedim belki tecrübeliler vardır.

24 yaşındayım, kendimi bildim bileli konsantrasyon ve dikkat konulu problemler yaşıyorum. Fakat bunları bir şekilde kabullenip kendi kendime kontrol altına almaya çalıştım bunca yıl. Fakat bu sene bu şikayetler doruk noktasına çıktığından psikiyatra başvurdum. Yaşadığım problemleri kısaca özetlemem gerekirse, asla ama asla yaptığım işe konsantre olamıyorum. ''ders çalışamıyorum yaa abi'' diye kendine ritalin yazdırmaya giden ekipten değilim. Derslere gelene kadar çok fazla şikayetim var. En sıkıntılı kısım sosyal hayat. Karşımdaki kişi bir şey anlattığında asla dinleyemiyorum, 30 saniye içinde hayal dünyasına dalıyorum. Bambaşka şeyler düşünüyorum. Dizi, film asla izleyemiyorum. İki dakikada bir kalkıp geziniyorum. Kitap okuma aynı şekilde, 2 sayfa okuyup kenara koyuyorum. Yer, yön kavramı ben kadar zayıf biri görmemişsinizdir. Bir yeri on beş kere gitmeden ezberleyemiyorum. Son yıllarda planladığım vakitte bitirdiğim hiçbir iş yok. Erteleme davranışı önceden çok fazla yoktu ama son altı ayda çok fazla ortaya çıktı. Her şeyi erteliyorum.Araba kullanmayı öğrenmeye çalıştım aşırı dikkatsizlikten saçma hareketler yapıyorum vs. Neyse bu tip şikayetlerle doktora gittim. Bana, erişkin dikkat eksikiği teşhisi koydu ama 24 yaşında olduğum için devletin bu hastalığa yönelik ilaçları karşılamadığını, ilaçların kırmızı reçeteli olduğunu söyledi ve bazı anti-depresanların dikkat eksikliği olan kişilerde iyi sonuçlar verdiğini söyledi. Anti-depresan kullanmaya karşı olan biri değilim, ama duygu durumumda bir sorun olmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda bu konsantre olamama durumunu kafama taktım evet ama öyle çok depresif de değilim. Prozac'ın temel amacı sonuçta duygu durum bozukluklarını tedavi etmek. Var mıdır prozacla dikkat eksikliği sorununun üstesinden gelen ? Yoksa başka bir psikiyatra gitmemi tavsiye eder misiniz ? Bir de devlet karşılamıyor diye bu ilaçları niye yazmadı ki doktor bana ? O derece mi pahalı ilaçlar dikkat eksikliği ilaçları ?
(7) 

60 bin nüfuslu macaristan şehrinde 2 ay

diffarentiationation #1242896 
dün facebook'ta hızlıca gezinirken bir proje gördüm, 2 dakikada cv yolladım unuttum hemen.
bugün kabul edildiğimi ve 1 hafta sonra gideceğimizi söylediler. şehir kaposvar. ne düşüneceğimi bile bilmiyorum. sevineyim mi? nasıl olur oralarda bu tür şehirler?
yeni mezun ve çalışmıyorum bu arada. gezi amaçlı gidecektim o taraflara bu olmasa.
ayda 275 euro, kalacak yer, uçak onlardan. iyi gelir mi sizce? evde yatıyordum öyle aylardır.

bu arada çokça soru soracağım bu yolculuk ile ilgili size. daha olayın şokundayım.
(1) 

ikamet aldırma

tom creo #1242894 
yaklaşık 1 yıl sonra taşınacağım bölgeye ikameti şimdiden aldırmak istiyorum. nasıl aldırabilirim?

yardımı olacaksa 1 ay içinde o bölgeden arsa alacağız.
(4) 

Şubat ayında Basel?

kendi kendine yasayan yavrucak #1242893 
Gidilir mi? çok yanlış bir vakit mi?
(1) 

Hangi diziydi bu?

amortisman #1242889 
ABD yapımı. Başrolde Silikon vadisinde başarılı, zengin bir genç (mark zuckerberg gibi biri) cinayetle yargılanıyordu. 3-5 sene önceki bir diziydi galiba. Adını hatırlamaya çalışıyorum.
(6) 

N11-Hindistan cevizi yağı

candanag #1242888 
N11 de marka ve fiyatlara bakayım derken karşılaştığım bir h.cevizi yağı ürünü hakkında fikirlerinizi merak ettim, siz olsanız denemek için alır mısınız yorumlara bakarak yoksa markalı bildiğimden şaşmam mı dersiniz? m.n11.com
(26) 

Olası ekşi duyuru halı saha maçı?

Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir #1242882 
ek 5 : kadroda eksikler var, gelebilecek olanlar yazabilir.

ek 4 : arkadaşlar yer olarak beylerbeyi'ni düşünüyoruz. asya-avrupanın ortası, metrobüse yürüme mesafesi 10 dakika olan, yeni yapılmış sahalar var. genel olarak görüşlerinizi mesaj atabilirsiniz, benim bildiğim güzel saha var vs. diyorsanız..

ek 3 : yer konusunda mesajlar geliyor, yer ve zaman henüz net değil, katılıma göre onu netleştirip yazacağım. metrobüs güzergahında bir yer olmasına özen göstereceğim ulaşım sorun olmasın diye. 2 gün kalsın, oynayabilecek olanları görelim, sonra günü saati netleştirip yazacağım. tahmini gün : cuma yada cumartesi; saat 9-10, 10-11 yada 11-12.. boşluğa göre..

ek 2 : gelme şansı olanlar, acil eksiğimiz olduğunda yanında kaç kişi getirebilir onu da yazarlarsa sevinirim. katılırım gerekirse 1 kişi getiririm gibi.

ek : 2 gün burada kalacak duyuru, buradaki talebe göre sahayı, günü, saati belirleyip yeni duyuru açıp bildireceğim. yazanların %70'i gelse gayet güzel bir maç yaparız, güzel bir gün geçiririz.

İstanbul'da böyle bir organizasyon yapılsa katılır mısınız sevgili duyuru fitbolcuları?

Gelirim ama kaleye geçmem, ben Beşiktaş'a transfer olacaktım sakatlandım,
Beyler paslı çıkıyoruz , Allah'ını seven defansa gelsin tarzı kavramları yeniden hayatımıza sokmak adına bulunmaz fırsat bence.

Bi nabız yoklamak için yazıyorum, eğer 10-15 arası katılım diyen olursa ben bu işi organize ederim.
Ne diyorsunuz? Yapalım mı 11-12 , 7'şerden :))

Maçtan önce buluşulur. Muhabbet, sohbet, isteyen içer.. sonra maça geçilir..
1 ...  ... • 3444    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık