(5) 

Bu ingilizce mesaji cevirebilecek olan var mi?

a summer day #1247077 
Sb
We need you this holiday season as a rep. you are just perfect to rock a pair of shades for us and get featured.lets connect. Check my link so we can chat.
Tskler simdiden.
(5) 

2.el iphone 6 alayım mı

farrytikki2 #1247073 
Bir yakınımın arkadaşı satmayı düşünüyormuş.
1350tl.
Düz iphone, s falan değil.

2.el bi telefon için o kadar verilir mi sizce?
Bu kadar insan 2.el telefon kullanıyor. İçleri nasıl rahat oluyor?
(5) 

Istanbul universitesi kutuphanesi

durgunfoton #1247072 
Kutuphane 24 saat acikti hala oyle mi?
(6) 

buyukada'da yasamak

ahoy kaptan #1247071 
suan besiktas'ta oturuyoruz; gecenlerde karsiya mi tasinsam diye bir baslik acmistim, biraz daha bakindim ama bana pek cazip gelmedi cunku buraya kiyasla pek bir artisini goremedim. oyle bos bos gezinirken adalardaki evlere denk geldim ve cok hosuma gittiler. kopegim de var, ne guzel bahceli bir daire bulurum mis gibi olmaz mi sanki?

buyukada'da yasamanin artilari, eksileri nelerdir? ulasimi cok sikinti gormuyorum cunku genelde vapurun gittigi yerlerde takiliyorum en azindan trafik derdim olmaz.

bir de unutmadan; tasinma isi nasil oluyor oraya? extra bir kulfeti olacagi kesin ama acaba ne civarda tutar? max 2 seneligine dusunuyoruz cunku o kalem de onemli biraz.


not: lokasyon bagimliligim yok (remote/freelance calisiyorum), tasindigimiz yerde ortaokul olmasi yeterli (kardesim icin)
(8) 

netflix üzerinden izleyebileceğim belgesel önerisi

nice tnetennba #1247057 
netflix belgesellerine sardım, tavsiyeye ihtiyacım var.

the confession tapes,
bully,
tickled,
audrie & daisy,
amanda knox,
team foxcatcher,
the story of diana,
matt shepard is a friend of mine
+
jim & andy


izlemişim. aklıma gelenler bunlar en azından. genellikle polisiye/suç temalı belgeseller izliyorum. ammaaa derseniz şu belgesel çok güzel ve netflix'de var, onu da izlerim.
(2) 

Beşiktaş'ta elektronik sigaracı var mı?

celeron 300a #1247055 
Coil'im gidici ve yanımda yedeği yok, çarşıda falan bir yerler bilen var mıdır?
(1) 

Taksime metrobus ile nasıl gidebilirim

all girls dream #1247053 
Beylikduzu ilk.duraktan binecegim. Sonrası nasıl olmalı en kestirme.
(6) 

Gümrükte çikolata sorun olur mu?

mezzosprite #1247050 
Valizimde 15-20 tane çikolatayla önce Almanya’dan Türkiye’ye, sonra Türkiye’den Gürcistan’a, sonra Gürcistan’dan tekrar Türkiye’ye gitsem sorun olur mu? Çoğu birbirinden farklı hediyelik çikolatalar. Almanya Türkiye arası sorun olmayacağını düşünüyorum ama deneyimlerimden hatırladığım kadarıyla Gürcistan Türkiye arası her şeyi didik didik inceliyorlar. İçki sigara sorun oluyor ama çikolatalarımı alırlar mı? Almanya’dan getirip Sarp’ta gümrük polisine hediye etmek istemiyorum.
(1) 

Apple Kimliği

mevsimler #1247048 
Telefonuma benim olmayan bir cihazdan apple kimliğim kullanılarak imesaj uygulamasına girildiğine dair bir bildirim geldi. İmesajı FaceTime ı her şeyi kapattım şifremi değiştirdim müşteri hizmetleriyle görüştük iki faktörlü bilmemne doğrulamasını açtırdık ama şimdi mesaj kutuma baktığımda abuk sabuk Çince mesajlar dolduğunu gördüm tepemden aşşağı kaynar sular döküldü.

Benzer bir şey yaşayan var mı nedir bu işin çıkar yolu bi tavsiye verin a dostlar ben kime gideyim teknik servis anlar mı bu işten nasıl yaparım bunu.
(3) 

Adada yaşamanın avantajları ve dezavantajları

mojiziku #1247046 
İstanbulda maltepede oturuyorum. 3 hafta önce heybeliadada yaşamak fikri geçti aklımdan, bu hafta yine aklımda. Ev kiralari aynı. İşim için şimdi 20 dakika yol gidiyorum; gittiğim yer de maltepede. Yolda olduğum süre uzayacak muhtemelen ama çok da önemli değil diye düşünüyorum. İş saatlerim esneyebilir, 9 yerine 10da gidip hec çıkabilirim falan, iş bakımından herhangi problem yok.
Başka peki ne gibi eksileri ve artıları olabilir?
(1) 

Gündemden haberdar olmak

yemektehamsivar #1247045 
merhaba,

kendimi türkiyede ve dünyada olan bitene tamamen kapatmış durumdayım yıllardır. herşe çok cansıkıcı olduğu için takip etmemeyi seçtim. ama arkadaş ortamlarında çok bihaber olduğumu fark edip kötü hissediyorum. en azından sıcak gündemi bilmek bir iki kelime fikir beyan etmek istiyorum. daha önce de bu şekilde istediğim oldu ve çeşitli haber uygulamlarını falan denedim ama ben süreklilik sağlayamadım. yine ekşisözlüğe bakayım dedim ama o da sarmıyor artık. ne önerirsiniz? artık ben de olan biteni bilmek istiyorum. hadi dünya olmasa da türkiyeyi bileyim siyasi olarak neler oluyor bitiyor mesela gibi.
(1) 

Paribu'da keriz silkelemek?

chicha #1247044 
Hesabımda bir miktar BTC var. Adamın biri normalde 70.000 tl olan güncel tutar yerine 80.000 tl'den 10.000 tl'lik alış emri girdi.

Ben de direkt o fiyattan satmaya çalıştım elimdeki BTC'leri ama bir dk kadar onun alış emri ve benim satış emrim aynı ekranda göründü ama bir türlü alış-verişi yapamadık. Sonra herif iptal mi etti ne olduysa kayboldu o alış emri.

Bu şekilde fırsat kollayıp alış/satış yapan var mı? Çok mu hızlı olmak gerekiyor, uğraşmaya değmez mi?
(4) 

Nuxe ürünlerinden memnun musunuz?

river song #1247042 
şu ara yuzde elli indirimi var bazı sitelerde. la roche posay toleriane jel temizleyici ve nemlendirici alacaktım ama sordugum markanın da benzer ürünü vardır muhakkak. ona mı yönelsem, ne dersiniz?
(4) 

bilgisayar için en iyi kablosuz bağlantı

forlife #1247039 
yeni taşındığım evde altyapı olmadığından adsl bağlantısı alamayacağım. en mantıklı seçim hangisi olur? turkcell vınn fena değil gibi. bu konuda en yüksek hız vs nedir?
(4) 

QR Code içine enter eklemek

rhan #1247037 
QR Code içine enter, tab, alt satıra geçmek istiyorum. nasıl oluyor?

seri_no
+ miktar
+ cari isim
+ adres

gibi
(7) 

Ankara baklava

etki #1247035 
İzmir'de geçenlerde yediğim baklava hayatımda tattığım en leziz baklavaydı üstelik beni kesmeyen tek baklavaydı yedikten 1 saat sonra yemek yedim. Baya da iddialıydı ürünlerimiz gaziantep'ten günlük geliyor avrupa birliği ödülünü biz aldık etiketi vardı. Boşuna değilmiş dedim.
Adı "fıstıkzade" idi. Bornova da yedim.

Ankara da şubesi var mı diye arattığımda "Çayyolu" çıkıyor doğru mudur dostlar? izmirdeki gibi aynısı olur mu acaba :) ya da şöyle sorayım. Ankara'nın en lezzetli baklavasını almak için çayyolu fıstıkzade'ye mi gidiyoruz? Nereye gidiyoruz??
(17) 

kıyafet seçmeme yardım eder misiniz

istanbul kanatlarimin altinda #1247034 
merhaba!

bir sürü şey hakında saatlerce konuşabilirim ama konu giyim kuşam olunca hep susmuşumdur çünkü asla anlamadığım bir şey. kot-tişört giyiyorum sürekli. o nedenle kombinlerden anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

çalıştığım şirket yılbaşında ünlü bir gece kulübünde yılbaşı partisi veriyor. gece kulübü olduğu için nispeten rahat bir şeyler giymek gerektiğini düşündüm. örneğin sivri topuklu ayakkabıyla daha yürümeyi bilmiyorken bir de dans etmem zor. ya da uzun düğün elbisesi giyilmez. diğer yandan şirket düzenlediği için ve ciddili ortam olduğu için şık da olmak gerekiyor tabi.

sırf bunun için normalde hiç giymeyeceğim bir kıyafet almak istemiyorum. şu aşağıdaki linkteki gibi bir kıyafetim var. renkler farklı ama. etek siyah, ayakkabıları kırmızı olarak düşünün.
s3cdn-test-lookbooknu.netdna-ssl.com

üstüne de bir bluz ayarlarım dedim. mesela şöyle bir şey. images.beautifulhalo.com

sizce bu kıyafetle gece kulübüne gidilir mi? reina'da böyle bir kız görseniz "ne biçim giyinmiş" mi dersiniz yoksa beğenir misiniz?

not: ayakkabılarımı daha yeni aldım, şirkette hiç giymedim. bir de üzerlerinde nike logosu var. bu logo konusundan dolayı biraz çekinmeli miyim? çok mu spor kaçacak?

not2: seçimlerim çok kötüyse fazla vurmayın olur mu :D

teşekkürler!
(3) 

adidas ayakkabı

kozm #1247033 
selamlar,

adidas outlet mağazasından almış olduğum terrex boost spor ayakkabıyı 3 ay önce, sol ayak serçe parmağıma denk gelen yeri delindi.

ayakkabının üst tarafı delikli.. bu yüzden aşınıp, delinmişti ve değişimini gerçekleştirmişlerdi. Aynı ayakkabı tekrar 2,5 ay sonra tekrar aynı yerden yıpranarak tekrar delindi. Herşey aynı şekilde..

Fakat tekrar değişime gönderdildiğinde inceleme sonucuna olumlu yanıt veremeyeceklerini söylediler.

Ne yapmalıyım?
(1) 

sunun adi ne? duzgun markali uygun fiyata neresini

seljax #1247032 
onerirsiniz?

gri renklisini ariyorum
(3) 

Intel HD Graphics 4000'in sürücüsünü kurunca bilgisayar donuyor

lawlss #1247031 
Merhabalar,

Samsung 350V5C S0DTR laptop kullanıyorum. Geçen gün bilgisayarımı formatladım. Ardından fanı temizledim ve bilgisayarı başlattım. Bir süre takıldım sonra bilgisayar dondu. Yeniden başlattığımda görüntü gelmedi.

Bir çok şey denedim düzelmedi. Ben de güvenli modda açtım bilgisayarı ve intel ekran kartını kaldırdım. Bu işlemin ardından bilgisayar normal olarak da açılmaya başladı.

Sorun da burada başladı. Artık ne zaman Intel'in driverını kursam kurulurken ekran siyah oluyor ve bilgisayar donuyor. Arkadan müzik açıkken test ettim, bildiğin donuyor bilgisayar. Müzik de aynı ritmi çalıp duruyor. Ekran geri gelecek şekilde değil yani.

Bu yüzden ikinci ekran kartı olan AMD de çalışmıyor.

Yardımcı olur musunuz?
Nerede hata yapıyorum, nasıl düzelecek bu?

Windows 10 - 64 bit.
(5) 

vücut geliştirme vol. 4933314785

pinkman1 #1247025 
2 yıldır bu işin içindeyim. Bu 2 yılda sadece 1 ay ara verdim. Hafta 3-4 gün mutlaka spor salonuna gittim. Kaldırdığım ağırlıklara göre kaslarım çok hacimsiz görünüyor. Benim yarım kadar ağırlık kaldırabilen tiplere bakıyorum adamların benimkinden çok fazla kol genişliği var. Tabii ki önceliğimiz fit vücut ama insan belli bir ağırlıktan sonra kas hacmi de görmek istiyor. Örnek vermek gerekirse Z-bar'a 15'er den toplam 30 kg. takıp 4x10 veya 4x8 çıkarabiliyorum, fakat kol genişliğim 36,5 cm. Burada bir orantısızlık var sanki. Yağ oranım % 17, günde en az 100 gr. protein almaya ve kaliteli karbonhidrat tüketmeye dikkat ediyorum. Haftada 2-3 öğün cheating meal yapıyorum ve haftada 1 gün yüksek miktarda alkol alıyorum. Artık bütün suçu genlere mi atmalıyım?
(4) 

Excel - Comment Girişini Zorunlu Kılma

ender89 #1247024 
selam,

istiyorum ki excel'de bi hücreye veri girişi yapıldığında o girişe ait bir comment girişi zorunlu olsun, girilmezse veri girişine izin vermesin. google amca yardımcı olamadı, ya da ben bulamadım.

MS Office 2016, ingilizce.

teşekkürler.
(5) 

mesajın multimedyaya dönüşmesi

neynep #1247022 
sms atarken, belli bir karakteri aşınca mms'e dönüşüyor ya.. karşımdaki kişinin mms servisi kapalıysa, yine de görür mü, "bişey geldi ama açamıyorum" gibi? yoksa hiiiç haberi olmaz mı?

benzer deneyimi olan var mı?
(5) 

WhatsApp

grobet #1247021 
Merhaba,
Akıllı telefona yüklü whastapp'ı sim kart olmadan wi-fiye bağlı bir şekilde kullanabilir miyiz?
Not: Simkart eski nesil telefonda(1g) kullanılmaya devam edecek.
(7) 

Şu kadın hangi dizide oynuyordu?

bipolar #1247019 
Kanadalı ve sanıyorum anadili fransızca.

Çok tanıdık bir yüz, ama bi haftadır ben bu kadını nerden tanıyorum diye düşünüyorum.
(3) 

eth transferi nasıl takip edebilirim?

tchuck #1247016 
bitfinex'ten coinexchange'e ethereum attım.

ordaki kod üstünden ethereium sitesinden transferi tkaip ettim; success falan diyor ama hala coinexchange sitesinde göremiyorum. bu iş tamamlandı mı bi sorun mu var falan nasıl öğrenirim ya?
(12) 

Sinemada mısır

etki #1247013 
Çok pahalı değil mi? 30 tl ye mısır mı olur?
Bu mağduriyeti önlemek için -almamak- dışında ne yapıyorsunuz?
Bardakta haşlanmış mısır mı yiyorsunuz, mısırı bakkaldan mı alıp götürüyorsunuz napıyorsunuz?
(2) 

bu akşam ümraniye metrosu kullanılabilecek mi?

tepedeki psychedelic adam #1247011 
şu sıralar açılıyor olmalı. hemen kullanabilecek miyiz?
(2) 

excel satırlardaki bilgiler aynı mı

mhmtt #1247008 
i.hizliresim.com

bu şekil epey girdi var. aralarında z5 gelmeyen varsa görmek istiyorum. aynı sırada hep z5 olmayabilir z3 z3 z3 z3 giderken araya z4'te kaçabilir.

ekran görüntüsünü koydum. mobiller için açıklıyorum

z2 z2 z2 z2 z2
z1 z1 z1 z2 z2
z3 z3 z3 z5 z4

yukarıdaki tarz bir veri olsun gördüğünüz gibi bir hücrede z1 diğerleri hep z2 var. benim istediğim bir sıradaki hepsinin aynı olması. eğer farklılık varsa onu bir formül oluşturup görmek istiyorum. bu formül ne olabilir ?

teşekkürler,
(15) 

sporseverler acil yardım

congratulations #1247005 
bir spor bar açıyoruz bugün yarın. barın alt tarafını soyunma odası dolapları gibi dizayn ettik. 20 tane dolap kapağı var. bu kapaklara ünlü sporcuların adını ve onlarla özdeşleşen numaraları vermek istiyoruz. örneğin 1-michael schumacher 46-valentino rossi 23-michael jordan vb gibi. futbol ve basketbola çok ağırlık vermek istemiyoruz. diğer spor yayınlarına da ağırlık vereceğimiz için onlardan da olsun istiyoruz. önerilerinizi bekliyorum.

edit: arkadaşlar bireysel sporcularda numara olmadığı için onların rekorları vb. tarzı şeylerle temsil etme kararı aldık. örnek federer-19 (grand slam)
sebastian loeb 9 (wrc sayısı) gibi
(4) 

Bu ihale yolsuzluğu nasıl oluyor? (#ihale101)

istambul #1246999 
Misâl X-Y metro hattı inşâ edilecek, işi hükûmete yakın A firması alıyor, iş normalde 300 bin dolar tutuyor ama 400 bin dolara yapıyorlar sözleşmeyi, devletin (=halkın) parasından 100 bin hop cebe.

Böyle oluyor di mi?
(1) 

sözlükten bir yazar.

kozm #1246997 
@stratlover , yazar bana ulaşabilir mi rica etsem??
(2) 

müstakil ev modem tavsiyesi

psychoatrist #1246993 
selamlar, evde ttnet kampanyasıyla 3 yıl önce alınmış xyzel modem var. bir üst katta dahi 30 mbitden 1 mbe düşüyor hız. dağıtıcı aldım tplink o da hızı kesip dağıtıyor bir şey ifade etmiyor. önerebileceğiniz modem var mı her katta sorunsuz mbit kaybı yaşamadan kullanabileceğim? şimdiden sağolun.
(1) 

Askerlik Tecil ve devam eden lisans öğrenimi sorusu

synch #1246992 
bu ayın sonunda tecilim bitiyor 88 haziran doğumluyum, lisans okuyorum mezuniyetimi istedim askere gitmek için seçmeli bir dersten sorun çıktı 1 dönem daha okuyacaksın dediler.

şimdi sorum şu 1 dönem bakaya kalsam kaydımı yenileyebilir miyim sıkıntı çıkar mı okuldan yoksa askerliğe gidip durumumu anlatsam tecilimi uzatırlar mı 6 ay? (yaştan sıkıntılıyım normalde uzatıyorlardı 29 bitti sanırım :D)

Cevaplar için teşekkürler cevaptan tam emin değilseniz yanıtlamayın lütfen
(2) 

ingilizce kursu tavsiye

contavolta #1246984 
istanbul anadolu yakasında fiyatları görece uygun ve gerçekten işini iyi yapan ingilizce kursu tavsiyesi istiyorum.

başlangıç seviyesinden başlanacak.
(1) 

tiflis gezi önerisi

bu bir ergen nickidir #1246979 
selam duyuru'nun gezginleri ve tiflis'in yerlileri.

yeni yıla tiflis'te gireceğiz.

neler yapılır ? nerde ne yenir? gibi genel gezi tavsiyesi verebilirseniz çok sevinirim. hele orada yaşayan ya da yaşamış biri bizi turist klişelerinden kurtarırsa çok daha iyi olur.

sevgiler.
(14) 

yılbaşı hediye önerisi

lunedor #1246978 
iş yerinde yaptığımız çekiliş sonucunda bana çıkan arkadaşı hiç tanımıyorum. Kendisi kadın, yirmili yaşlarında. Hakkında bildiğim tek şey seyahat etmeyi ve doğa yürüyüşü tarzı etkinleri çok sevmesi.

Hediye limit aralığımız 20-50 lira. Yukarıda verdiğim bilgileri kullanarak ya da kullanmayarak nasıl bir hediye alabilirim sizce? Aklıma hiçbir şey gelmiyor günlerdir. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(3) 

kas ağrısı varken sipor

neynep #1246976 
Dün biraz genel hareket çalıştım. Biraz fazla çalıştım normale göre, o yüzden biraz genel ağrı var. Bugün de yapmak istediğim bişeyler var (akrobatik filan, genel vücut gerekiyor).
Böyle durumda ne yapıyorsunuz?
Normalde ağrı varken çalışmam, ağrı sinyaldir diye düşünürum, ama bugün istiyorum. Hafif bi ağrı kesici alıp çalışılır mı mesela? Ya da ağrı varken ASLAA çalışma, o zaman kaslar şöyle şöyle olur mu dersiniz?
Nedir durum, ne yaparsınız?

Teşekkürler
(1) 

belge kargo ne olacak

neynep #1246975 
merhabalar,
bir firma ile iletişimimde, müşteri temsilcisi bir form gönderip, bu formu imzalı olarak tarafımıza göndermenizi rica ederiz dedi. Ben de çıktısını alıp, imzalayıp, karşı ödemeli kargo olarak gönderdim.

Haber verince, kadın dedi ki, ben fotoğraf olarak kastetmiştim, kargo değil.

Zaten firmaya gıcığım, bi de ona boşuna kargo gönderip, bir tane daha hatalarının bedelini ödemek istemiyorum. Kargoyu gönderirken de, "karşı ödeme olmasında bir sorun çıkmaz değil mi?" dediler. Çıkmaz dedim.
1- Sorun çıkar mı diye sormak ne demek?
2- kargo reddedilince, "bu benim derdim değil" deme hakkım var mı sizce? Ya da kanunen? Ya zaten uğraşıyorum, uğraşısının uğraşısınında bile problem çıkıyor -_-
(4) 

Cevahirde yemek

basubadelmevt #1246974 
Cevahirde nerde güzel yemek yiyebiliriz? Fast food vb'de olabilir. Butik hambugerci var mı? Ya da başka tavsiyeler?
(3) 

NBA maçlarını izlemek

rectoa #1246972 
Gece oynanan maçları nereden indirip izleyebilirim? Özetler değil, tüm maç olacak.
(1) 

31 Yaşında asker kaçağı yüksek lisansa kayıt olursa tecili uzar mı?

Gururbey #1246971 
Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşım şu an 31 yaşında ve birkaç kez yoklama kaçağı olarak ceza almış. şimdi lisansı bitiyor yüksek lisansa başvursa tecil olabilir mi?
(3) 

[Matematik 1] İmdat! Bölme İşlemini Unutmuşum

mete kudur #1246969 
Şu geçenlerde; okuduğumuz kitapları anlatırken bahsetmiştim.

Ben Yargının adım adım matematik kitabını okuyup-anlamaya çalışıp bir de üstüne hadsizlik ederek problemlerini de çözmeye çalışıyorum. Tabi böyle anlatıldığı kadar kolay bir meziyet olmuyor bu. Keza siz de bilirsiniz; okuduğunu anlamak yetmiyormuş gibi bir de üstüne problem çözmek...

*a/b=3 kalan 4 c/b=4 kalan 7 ise b'nin a ve c cinsinden değeri nedir

A) (a+c-7)/7 B) (a+c+8)/7 C) (a+c+11)/7 D) (a+c-10)/7 E) (a+c-11)/7


*Yedi basamaklı ABABABA sayısının AB sayısına bölümünde bölüm kaçtır?

* On basamaklı 1122334455 sayısının 11 ile bölümünde bölüm kaçtır

*abc8 sayısının 18'e bölümünde kalan kaç farklı değer alır
(2) 

grossly immoral conduct

tarafsizbolge #1246968 
tam olarak ne demektir? yani tam çevirisi "fena derecede ahlaksız davranış" ama hukukçulara göre bunun bir açıklaması var mıdır? mesela "ahlaksız davranış"tan farkı nedir?
(3) 

Direksiyon Hocası Önerisi

fragile lady #1246965 
Merhabalar herkese,

Geçen gün açtığım duyuruya kayda değer bir geri dönüş alamadığım için yeniden sormak durumundayım.

Yakın bir tarihte otomobil ehliyetimi aldım ama pratiğe ihtiyacım var. Sakin, tatlış, 40 yaşını geçmeyen ve park olayının matematiğini muhteşem şekilde öğretebilecek bir hocadan manuel ve çift pedallı bir arabada sürüş dersi alarak trafiğe çıkabilir hale gelmek istiyorum.

Şehir İstanbul; semt fark etmez. Önerileriniz varsa çok mutlu olurum. Teşekkürler...
(2) 

eskihisar-topçular arabalı vapur, gidiş geliş bilet

10032007 #1246961 
gidiş geliş bilet aldığımızda dönüş tarihinin ne olduğunu soruyorlar mı? dönüş tarihim net değil, ona göre vapuru tercih edicem.
(4) 

Star Wars Rogue One izlemeden The Last Jedi (8) İzlenir mi?

siyah giyen adam #1246953 
4-5-6-1-2-3-4-5-6-7

Sırasıyla izlemiştim geçtiğimiz senelerde. Rogue One spin of olduğu için izleme fırsatım olmadı şimdi onu izlemeden serinin sekizinci filmi The Last Jedi yi izlesem kurgu bağlantıda kopukluk olur mu izlerken yani hikayede anlamadığım önemli yerler?
(3) 

Erzurumda Kayak İçin Öneri

ender89 #1246949 
selam,

haftasonu için erzurumda olcaz, gitmişken bi de kayak yapmayı deneyelim diyoruz giriş seviyesinde.

şehiriçinde konaklıcaz, palandökendeki otellere gidip kayak takımı ve toplu ders alma gibi bi şansımız var mı? fiyatlar ne olur?
bi de çok otel var, hangi birine gitsek?
tek amacımız yarım gün de olsa kayağın tadına bakmak.

teşekkürler.
(9) 

Alzheimer hastası baba ile yaşayan anneyi kurtarmak için fikirler

teyzesidefterdarolanfaytonladamdadolasir #1246947 
Herkese merhaba,

Doktorların belirttiği teşhis olarak babam şu anda ileri derecede alzheimer hastası. sözlükte bununla ilgili entry girmiştim (bkz: #71918157). Bu duyuruyu yapma sebebim, olabildiğince fazla fikre ihtiyaç duyuyor olmam. çünkü artık 3 kişilik ailemizde aklı başında kalan 2 kişi olarak herhangi yeni bir fikir üretemez olduk.

başlıkta da belirttiğim gibi, alzheimer hastası babam ile yaşayan çok şükür ki sağlıklı bir annem var. ancak sağlığını kaybetmemesi veya psikolojik olarak çökmemesi için kendi özel hayatına da bazı zamanlar ayırması gerekiyor. ancak babam artık evde tek başına kalabilecek durumda değil. müthiş bir şekilde evden dışarıya adım atmama isteği var. evden çıkmaya biraz zorladığımızda müthiş bir öfke patlaması yaşıyor ki çok tehlikeli. bu annemi daha fazla yıpratıyor. ancak şu da bir gerçek ki, evden çıkıp programa dahil olana kadar bu öfkeler. programa dahil olduğunda, sanki 5 dakika önce küfürler yağdıran veya el kaldıran kişi o değilmiş gibi; hiçbir şey yokmuş gibi keyifli zaman geçirmeye başlıyor. ancak yıpranan yine annem oluyor. eğer ki dışarıya çıkılmazsa da sürekli uyuyor, uyumadığında da çok mutsuz. herhangi bir hobisi yok, arkadaşı da yok. aksi gibi eve kimsenin de gelmesini istemiyor. bu durumda da annemin kendi sosyalliğini tamamen rafa kaldırması gerekiyor. ancak bu, annemin de kaybedilmesi anlamına geliyor ki bu en olmaması gereken şey.

bir de, bir köpeğimiz var. aslında hayatta yaptığımız en iyi işlerden biri oldu özellikle bu süreç için. ancak gerek annem, gerek babam; köpeğimizi "kız çocukları" olarak görüyorlar ve bundan son derece mutlular. haliyle bunun en büyük zorluğu olarak da köpeğimizi evde yalnız bırakmaya kalktıklarında onun ağlamalarına dayanamayıp; onu da evde yalnız bırakamama yolunu tercih ediyorlar. şu anda en büyük dayanakları o çünkü neredeyse. köpeğimizin bu saatten sonra olmaması demek, onlar için en büyük yıkımlardan biri. bu da oluşabilecek fikirleri yönlendirebilecek ilave bir not.

gördüğünüz gibi birçok noktadan kilitlenmiş durumdayız. karşımızda konuşulanları, söylenenleri anlamayan, kabullenmeyen bir hasta var ve bir ton limitimiz var.

bir şekilde ayakta tutmam gerekiyor annemi. bu konuyla ilgili aklınıza gelen fikirleri paylaşabilirseniz, belki bir ışık olur bize. biz biraz tükendik...

teşekkürler herkese şimdiden.
(2) 

parayı nasıl değerlendirmeliyiz ?

maden suyu #1246946 
elimize her ay 1000 tl geçiyor olsun. bu parayı nerelere (vadeli, borsa, döviz) ne oranda bölelim ?

şimdiden teşekkürler.
1 ...  ... • 3378    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık